Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Herhangi Bir Cemaate, Tarikate Bağlı Mısınız?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5
yolcu1
Öncelikle tek amacımın anket yapmak olduğuna dikkatinizi çekerim. Şimdiden rica edeyim cemaat kavgasına dönmesin, zaten böyle bir şey olursa yönetici arkadaşlar da müdahele edecektir. Ben sadece konuyu okuyan herkesten ankete oy vermesini, isteyenlerinde eğer isterlerse hangi cemaate , tarikate mensup olduğunu ve ne gibi aktiviteler yaptığını bizlerle paylaşmasını istiyorum.
Teşekkürler
ubeyd_el_turki
Hiçbirine madden bağlı değiliz...Ama manen hepsine bağlıyız...
Ke[R]eM
ALINTI(ubeyd_el_turki @ May 10 2006, 05:20 PM) *

Abi beni de tarif etmişsiniz. smile.gif
hale
ALINTI
eM' date='May 10 2006, 07:12 PM' post='75511']

Bende böyleyim maalesef.

Maalesef diyorum çünkü bir cemaate bağlı olmak güzel birşey. Ben yapamadım bir türlü... sad.gif
esMetu
ALINTI

Benimde aktif olarak bir bağlantım yok ama bazılarıyla tanışıklığım var..
Bir kişinin cemaate bağlı olmadan imanını muhafaza etmesi çok daha güzel bişey bana göre..
hale
ALINTI
Bir kişinin cemaate bağlı olmadan imanını muhafaza etmesi çok daha güzel bişey bana göre..

Buna katılmıyorum. Birlikten kuvvet doğar. Özellikle erkeklerin cemaatleşmesi gerekli. Aynı amaç ve düşüncede insanların biraraya gelip istişare yapması, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşması insani gelişim açısından çok önemli. Cemaatiniz olmasa bile kendi düşüncemizde ki insanlarla biraraya geliyoruz. Bir ismi olmasada bu da bir cemaatleşme şekli.

Cemaatleşme doğru ama cemaatler arası çatışma ve "Tek doğru yol benim ki" mantığı ile diğer cemaatlere düşmanlık beslemek yanlış. Bir elin parmakları nasıl farklı ama tek bir amaç için çalışıyor, yani elimizin doğru şekilde işlemesi için. Cemaatlerin farklı olması da insanların farklılıklarından doğuyor, farklı olduğumuzu kabul etmeli ve bir elin parmakları gibi kardeş olmalı. Beş parmağın tek bir el için bir araya gelmesi gibi; kendi içimizde ayrı ayrı olsak ta, İslam için ve İslam düşmanlarına karşı tek bir el gibi olmalıyız.
esMetu
ALINTI(hale @ May 10 2006, 09:23 PM) *

Buna katılmıyorum. Birlikten kuvvet doğar. Özellikle erkeklerin cemaatleşmesi gerekli. Aynı amaç ve düşüncede insanların biraraya gelip istişare yapması, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşması insani gelişim açısından çok önemli. Cemaatiniz olmasa bile kendi düşüncemizde ki insanlarla biraraya geliyoruz. Bir ismi olmasada bu da bir cemaatleşme şekli.

Başlığı açan kişi cemaat/tarikat diyerek grupları kasdetmiş, bende ona göre cevap verdim.. Yoksa cemaat dediğimizde camide namaz kıldığımız topluluk veya oturup muhabbet ettiğimiz toplulukda aklımıza gelir.. Yalnız benim demek istediğimi anlamamışsın sanırım. Bir insan bir cemaat grubuna dahil olduğunda imanını daha rahat muhafaza edebilir, ama bireysel olduğunda nefis ve şeytan gibi düşmanları olduğu için bazen daha kolay boşluğa düşebilir. ben bunu kasdetmek istemiştim. Bunu özellikle öğrenci arkadaşlar daha iyi anlarlar..
Peygamberimizin en çok terk etmediği sünnetlerinden biriside cemaatla namaz kılmakmış. Müslümanların cemaat(birlik ve topluluk) olması olayına kimse bişey diyemez zaten..
hale
Cümleden o anlamı çıkardığım için öyle yazdım. uzgunum.gif

ALINTI
Bir insan bir cemaat grubuna dahil olduğunda imanını daha rahat muhafaz edebilir, ama bireysel olduğunda nefis ve şeytan gibi düşmanları olduğu için bazen daha kolay boşluğa düşebilir.

Bu cümleye söyleyecek sözüm yok. Aynı şeyi söylüyoruz sanırım. smile.gif
arslan18
ALINTI(abi @ May 10 2006, 07:57 PM) *

Öncelikle tek amacımın anket yapmak olduğuna dikkatinizi çekerim. Şimdiden rica edeyim cemaat kavgasına dönmesin, zaten böyle bir şey olursa yönetici arkadaşlar da müdahele edecektir. Ben sadece konuyu okuyan herkesten ankete oy vermesini, isteyenlerinde eğer isterlerse hangi cemaate , tarikate mensup olduğunu ve ne gibi aktiviteler yaptığını bizlerle paylaşmasını istiyorum.
Teşekkürler

Evet nakşibendi tarikatına mensübum.Adıyaman menzil de liderimiz şu an orda ikamet etmekte.
MAKRUBE_24
Müslüman Cemaatindenim.. smile.gif ..bizim cemaat hepsinden kalabalıktır
La_Edri
içindemiyim yoksa dışındam ıyım bilemediğim bir gruba hayranlık duyuyorum.Gönül isterdi ki onlar gibi olalım ama olamadım olamam da!..
_TUĞBA_
Bir tarikata bağlı değilim ama ben de hak olanlara yakınlık duyuyorum.
Bir topluluğa katılıp istişare etmek aynı fikir doğrultusunda hareket etmek insana farklı bir feyz aşılıyor.Birlikte hareket etmek daha sağlam inanç kazandırıyor insana...
Yalnız bazı insanlar bu şekilde bir cemaat veya tarikata mensup olunca belli kalıplara bürünüyor ve diğer cemeatlere karşı garip bir rekabet ortamı hazırlıyorlar.Ve sizin_ bizim şeklinde fikirler ortaya çıkıyor.Sonuçta hedef aynı ama farklı yolları kullanıyoruz hepsi bu.
Bir de Ahmetçi,Mehmetçi,Fethullahçı,Mahmutçu gibi kişiselleştirilmiş tabirler bana yanlış geliyor.Bunun yerine '... cemeati' şeklinde söylenmesi daha doğru fikrimce...
Haberdar
Hiç bir tarikata bağlılığım yok. Birbirlerine düşmedikleri sürece de karşı değilim. Amaçları Rabbani davayı yaymak olan herkese yakınım, dualarımda onları da unutmamaya çalışırım. Allah için yapılan her şeyde varım. Her cemaate eşit seviyedeyim ama hiçbirinin içinde değilim, olmayacağım da... Ben öğrenmem gerekeni öğreneceğim, cemaatteymiş gibi hareket edeceğim. Ama bağlılığım olmayacak. Abilere de gittim, nakşibendi sohbetlerine de katıldım, hala da devam ediyorum. Sanırım yeterince açık oldu smile.gif
emrahdemir
Free takıLıyorum ben

Bi bakarsın Nur taLebesiyim
bi bakarsın İsmaiLağanın İhvanı oLmuşum
bi bakarsın MenziL'in Sofisi . . .

elhamdülillah
€G€Lİ_€F€
Hiçbir cemaate yada tarikata bağlı değilim..Nurcular soğuk,İsmailağa sıcak ama çok ağır..

sİNeM
Nur cemaatine mensubum..çok mutluyum.. yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif ama her cemaate de saygım sonsuzdur..hepsinin hizmeti farklıdır ama yolun sonu aynıdır..herkes fıtratına ve fikir yapısına göre birini seçer..o yüzden bu kadar cemaat var..bir tanesinin kurtuluşa erecegine de inanmıyorum..körü körüne cemaatçiligin de dogru olmadıgını savunuyorum..herkes kalbinin ve beyninin sesini dinleyerek en mutlu oldugu yerde olsun.. smile.gif
GÜLLERE VURGUNUM
BENDE HİÇBİR TARİKATA BAĞLI DEĞİLİM SADECE SEMPATİ DUYUYORUM.BELKİ ORALARDA OLSAYDIM DAHA FARKLI BİR İNSAN OLABİLİRDİM.AMA HAYIRLISI.SU TARİKAT BU TARİKAT DAHA İYİ DEMİYECEĞİM ÇÜNKİ ECNEBİ ÜLKELERİN YAPMAK İSTEDİĞİ MÜSLÜMANLIĞI ZEDELEMEK TARİKATLAR ARASI AYRILIK YAPMAK İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK.O YÜZDEN BÜTÜN MÜSLÜMANLAR GÖNÜLDEN BİRBİRİMİZE BAĞLANLIM KÖTÜ DÜŞÜNCERİ YIKALIM. A.E.OL
Dilara66
Bende Milli Görüs cemaatindenim ve gurur duyuyorum bundanda wink.gif ve tarikata da bagliyim wink.gif Ne yapiyoruz sorusuna gelirseniz Milli görüs camiisine bu aralar hic gitmiyorum halbuki okulumun hemen basi ama yinede gitmiyorum pek zamanim olmuyor dersler yüzünden zaten ordada aktivelerede katilamiyorum..! tarikat olayina gelince bu alaman dünyasina bi güzel camii acmayi düsünüyoruz islami almanlara anlata bilinecek bir yer Kultur evi gibi bisey....Simdi bütün derdimiz o hep orayi kurmayi zirveye almisiz
flok

Edep bir tacı imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan..(said nursi..)
BAHA06
Ankete oy verdim Risalei Nur cemaatine bağlıyım

vesselam
yolcu1
Bu arada ben de Nur cemaatindenim.
Ke[R]eM
Konuya bir kilit smile.gif

Güzelce bir temizlik yapılsın konuda, sonra yeniden açalım.

Mihr'in elemanlarından biri daha damlamış foruma, Allah(C.C.) islah etsin bunları. Islah olmayacaklarsa da Kahhar ismiyle kahretsin!

Bahar temizliği biggrin.gif yaptıktan sonra konuyu tekrar açacağız arkadaşlar. wink.gif
Kumral Abdal
Kıtmir' i bilen var mı ?. Hani şu iyilerle beraber olan ..

Cemaatte Rahmet Vardır.

Selametle
flowers.gif
EbRaR_
ALINTI(kumralabdal @ May 29 2006, 02:17 AM) *

Kıtmir' i bilen var mı ?. Hani şu iyilerle beraber olan ..

Cemaatte Rahmet Vardır.

Selametle
flowers.gif

Ben biliyorum.. flowers.gif tertemiz olmuş ellerinize sağlık...
ünsal
ALINTI

bir yere bağlı olmakta fayda vardır. günümüzde nasıl üniversite sınavına hazırlanırken birilerinden yardım alıyorsak manende bize yol göstercek bizi kontrol altında tutacak birilerine ihtiyacımız vardır. selametle
ubeyd_el_turki
ALINTI(ünsal @ May 31 2006, 08:30 AM) *

ALINTI

bir yere bağlı olmakta fayda vardır. günümüzde nasıl üniversite sınavına hazırlanırken birilerinden yardım alıyorsak manende bize yol göstercek bizi kontrol altında tutacak birilerine ihtiyacımız vardır. selametle

Güzel kardeşim,

Herşeyi uluorta söylemek mesleği tasavvuf olana yakışmaz.
Selametle
n@mlı
Türkiye'deki hiçbir cemaate bağlı değilim olmayıda düşünmem. Cemaate bağlı olanlardan ise fanatik olanlar dışında hepsini severim.
Ke[R]eM
Forum Kuralları madde 1:

ALINTI
İslamiForum kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre site kurallarına uymak durumdadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir. İslamiForum belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara hizmet vermek zorunda değildir.

Herkes kendi yazdığının doğru olduğunu düşünüyor. Kendisinin haricindekileri reddediyor. Yani "hiçbir satıcı benim yoğurdum ekşi demiyor." smile.gif
DuYGuSaL
EVET BENDE NAKŞİBENDİ TARİKAINE BAĞLIYIM VE DİĞERLERİNEDE SAYGIM SONSUZ LÜTFEN KAVGAYA ELEŞTİRİYE DOKMEYİN HEPSİ ALLAH DOSTUDUR
mumythan
selamun aleyküm ben hiçbir tarkiat yada cemaaete bağlı değilim her birine aynı mesafede yer alıyorum. her biri islam adına bir şey yaptığında onları son nefesime kadar destekler bir ihvan yada bir şakird yada bir mürid gibi korumaya çalışırım inşallah amacımızı gereksiz tartışmalarla saptırmayız.
sadece bir sorunun cevabını merak ettim. neden bizler el ele vererek islam için uğraşmıyorda sadece bir birimizi yiyoruz? geçen gün bir arkadaşımızla bir münazara yaptık farklı düşündüğümüz şeyleri paylaştık ve sonunda inanıyorum ki bir birimizin ne demek istediğini anladık benim ona karşı bir sui zanım olmadı onun da bana karşı olmadığını düşünüyorum hatta daha sonra bana yolladığı bir konu hakkında gerçekten imrenerek ona teşekkür ve dua ettim bunu yazmamın nedeni eğer islam için uğraşıyorsak yapmamız gereken sadece bilgi alış verişi değil mi? yoksa bir birimizi yiyerek bitirmeye mi çalışıyoruz anlamadım bu konuda bir kaç arkadaşı onlara katılmama rağmen üslubundan duyduğum rahatsızlık konusunda da uyardım artık yeter eğer gerçekten islamı ve iyi müslümanlığı arzuluyorsak o zaman farklılıklarımızı birleştirmeli tartışmalı ve daha da güçlenerek insanlığa anlatmalıyız değil mi yoksa? allah bizi fitne ve fesatdan korusun salih bir kalp ve iman dolu bir sadr nasip eylesin
n@mlı
ALINTI(mumythan @ Jun 10 2006, 01:08 AM) *
selamun aleyküm ben hiçbir tarkiat yada cemaaete bağlı değilim her birine aynı mesafede yer alıyorum. her biri islam adına bir şey yaptığında onları son nefesime kadar destekler bir ihvan yada bir şakird yada bir mürid gibi korumaya çalışırım inşallah amacımızı gereksiz tartışmalarla saptırmayız.
sadece bir sorunun cevabını merak ettim. neden bizler el ele vererek islam için uğraşmıyorda sadece bir birimizi yiyoruz? geçen gün bir arkadaşımızla bir münazara yaptık farklı düşündüğümüz şeyleri paylaştık ve sonunda inanıyorum ki bir birimizin ne demek istediğini anladık benim ona karşı bir sui zanım olmadı onun da bana karşı olmadığını düşünüyorum hatta daha sonra bana yolladığı bir konu hakkında gerçekten imrenerek ona teşekkür ve dua ettim bunu yazmamın nedeni eğer islam için uğraşıyorsak yapmamız gereken sadece bilgi alış verişi değil mi? yoksa bir birimizi yiyerek bitirmeye mi çalışıyoruz anlamadım bu konuda bir kaç arkadaşı onlara katılmama rağmen üslubundan duyduğum rahatsızlık konusunda da uyardım artık yeter eğer gerçekten islamı ve iyi müslümanlığı arzuluyorsak o zaman farklılıklarımızı birleştirmeli tartışmalı ve daha da güçlenerek insanlığa anlatmalıyız değil mi yoksa? allah bizi fitne ve fesatdan korusun salih bir kalp ve iman dolu bir sadr nasip eylesin

clap2.gif

ubeyd_el_turki
ALINTI(SinirBey @ Jun 14 2006, 01:40 PM) *

Ben peygamberimizin tarikatı ne ise o tarikattayım.

bence böyle.

Bu yazdıklarınıza o kadar çok cevab verildi ki aynılarını tekrar etmeye lüzum yoktur.
Ancak şunu biliniz ki DİNDE ŞAHSİ GÖRÜŞ DELİL DEĞİLDİR...
Özellikle "bence"....
Ka®anfil
Degilim.
acar
bende nakşibendinin halidiye kolundanım.
(EGELİ EFE kardeşim korkma sandığın kadar zor değil)
MEHMET EFE YAZICILAR
ALINTI(Dilara_66 @ May 23 2006, 03:40 PM) *

Bende Milli Görüs cemaatindenim ve gurur duyuyorum bundanda wink.gif ve tarikata da bagliyim wink.gif Ne yapiyoruz sorusuna gelirseniz Milli görüs camiisine bu aralar hic gitmiyorum halbuki okulumun hemen basi ama yinede gitmiyorum pek zamanim olmuyor dersler yüzünden zaten ordada aktivelerede katilamiyorum..! tarikat olayina gelince bu alaman dünyasina bi güzel camii acmayi düsünüyoruz islami almanlara anlata bilinecek bir yer Kultur evi gibi bisey....Simdi bütün derdimiz o hep orayi kurmayi zirveye almisiz

NE CEMAAT BİZİMKİ.. NE TARİKAT... MİLLİ GÖRÜŞ... ELHAMDÜLİLLAH... HEP GURUR DUYMUŞUZDUR... HEP ALNIMIZ AKTIR... davamız büyük... 6 MİLYAR İNSANIN YÜKÜNÜ TAŞIYORUZ...BÜTÜN İNSANLIĞIN REFAHI İÇİN ÇALIŞIYORUZ... gece gündüz demeden... MUTLUYUM... ÇÜNKÜ DOĞRU yolda olduğumuzu bir yahudiye bakarak anlıyorum... doğru yolda olduğumu bir siyoniste bakıp anlıyorum...BİR YAHUDİYLE hiçbir projemiz birleşmemiştir... bir siyonist hiç bizi desteklememmiştir.. bunun için gururluyum .. ve hepte gurur duydum zaten ... BU CAMİANIN İÇİNDE OLMAK BANA HER ZAMAN GURUR VERMİŞTİR....
Siyah
Sempati duyuyorum ama bağlı değilim. Gördüğüm cemaatten olan bir kaç kişi ilgimi çekiyor. Yaptıklarını beğeniyor ve özeniyorum. İslamı öğrenme çabamda onlardan feyz alıyorum. Tek başına öğrenmek gerçekten zor. O yüzden cemaatle yakınlık kurmanın faydası olabileceğini düşünüyorum.
Seyfullah
sempati çoooooooooooooook duyuyorum ama bağlanacak tarikat bulamıyorum desemmmmm:)
serkanekim
Ne bir cemaate,nede bir tarikata bağlı değilim.Eskiden olduğu gibi dizi dibinde öğrencilerini eğite bilecek bir öğretmenin de gerekli ortamı bulamayacağı yada bu ortamın kalktığı düşüncesindeyim.Var gücümle Kur'an ve hadisleri okuyorum bunun yanında kendine hangi cemaat,tarikat derse desin yayınladıkları dergileri,kitapları,broşürleri yada başka yayınlarını okurum.Kendini müslüman olarak tanıtan kelimeyi şehadeti dillendiren hiç birine de saldırmam ne propagandasını nede antipropagandasını yapmam.Bende eksik olduğuna inandığım bilgilerinden faydalanır duamı eder yoluma devam ederim.Ne bunların kavgasını yapacak kadar vaktim nede kirletecek kadar fazla edebim var.
Sosyolog
ALINTI(serkanekim @ Jun 30 2006, 11:09 PM) *

Ne bir cemaate,nede bir tarikata bağlı değilim.Eskiden olduğu gibi dizi dibinde öğrencilerini eğite bilecek bir öğretmenin de gerekli ortamı bulamayacağı yada bu ortamın kalktığı düşüncesindeyim.Var gücümle Kur'an ve hadisleri okuyorum bunun yanında kendine hangi cemaat,tarikat derse desin yayınladıkları dergileri,kitapları,broşürleri yada başka yayınlarını okurum.Kendini müslüman olarak tanıtan kelimeyi şehadeti dillendiren hiç birine de saldırmam ne propagandasını nede antipropagandasını yapmam.Bende eksik olduğuna inandığım bilgilerinden faydalanır duamı eder yoluma devam ederim.Ne bunların kavgasını yapacak kadar vaktim nede kirletecek kadar fazla edebim var.

thumbup.gif clap2.gif thumbup.gif clap2.gif thumbup.gif clap2.gif
islamic_manifesto
Hakikat yolu sadece tarikat ve cemaatlere açık değildir.
Ama kişinin kemale ermesi için vesile olabilir..
Ben özellikle genç yaşlarda ilişki kurulması gerektiğini düşünüyorum daha sonra kendi yolunu bulur kişi
Albatross
Eskiden milliyetçiydim sonradan tarikatlara ilgi duydum ama Cübbeli ahmet hoca,Ali kalkancı,Müslüm sündüz vs.sayesinde bakış açım değişti.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!!
Dilara66
ALINTI(albatros_8282 @ Jul 1 2006, 02:26 PM) *

Eskiden milliyetçiydim sonradan tarikatlara ilgi duydum ama Cübbeli ahmet hoca,Ali kalkancı,Müslüm sündüz vs.sayesinde bakış açım değişti.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!!

Sadece Türkleri degil ümmeti Muhammedi korusun wink.gif
serkanekim
ALINTI(albatros_8282 @ Jul 1 2006, 03:26 PM) *

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!!

albatros_8282 Kardeş,

Kişilere bakarak böyle bir karar vermemeniz gerekir diye düşünüyorum.Her camianın içinde kendi şahsi çıkarlarını düşünerek hareket eden insanlar olabiyor.Sen de biliyorsundur ki, ülkemizde hemen her kesimde bunun örnekleri fazlası ile var.Bu yüzden kararlarını şahısların hareketlerinden hareketle almamak bence daha doğru bir yol olsa gerek.

Allah'ın selamı üzerine olsun...
Oturan_Boğa
Üyesi bulunduğum tüm tarikat,grup,cemmatlerden istifa ediyorum..artık özgür bir ferdim ben:)ohhh be dünya varmışsmile.gif
hamrA
ALINTI(Oturan_Boğa @ Jul 2 2006, 06:08 PM) *

Üyesi bulunduğum tüm tarikat,grup,cemmatlerden istifa ediyorum..artık özgür bir ferdim ben:)ohhh be dünya varmışsmile.gif

smile.gif
Sevgili Oturan_Boğa,
Yazılar istifa etsede kalp istifa etmez:), istesede edemez....
MAKRUBE_24
ALINTI(hamrA @ Jul 2 2006, 09:37 PM) *

ALINTI(Oturan_Boğa @ Jul 2 2006, 06:08 PM) *

Üyesi bulunduğum tüm tarikat,grup,cemmatlerden istifa ediyorum..artık özgür bir ferdim ben:)ohhh be dünya varmış:)

smile.gif
Sevgili Oturan_Boğa,
Yazılar istifa etsede kalp istifa etmez:), istesede edemez....

Bu gün lise çağımda içinde bulunduğum cemaatten bir arkadaşımı gördüm,konuştuk hoş beş ettik ister istemez cemaati konuşmak durumunda kaldık,dediğin doğru abla,sen annen ve babanı inkar etsende onlar yine senin annen ve babansa bu cemaat işide öyle,kendi yapınla resmen alaşım kurmuş arasından parçalarını alamaz gibi oluyorsun,verbenimkileri seninki sende kalsın dyemiyorsun,çünkü alaşmışlar,aynen bunun gibi...
Oturan boğa Şeytan çıkarır gibi çıkarman lazım, Ayinlerine kutsal su getirmeyi unutma.. biggrin.gif
gurbetkusu25
ALINTI(Seyfullah @ Jun 30 2006, 09:10 PM) *

sempati çoooooooooooooook duyuyorum ama bağlanacak tarikat bulamıyorum desemmmmm:)

sana nur talebesi ol desem thumbup.gif
M_i_r_a_y
ALINTI(gurbetkusu25 @ Jul 14 2006, 02:14 AM) *

ALINTI(Seyfullah @ Jun 30 2006, 09:10 PM) *

sana nur talebesi ol desem thumbup.gif

Bende tasavvufu tavsiye etsem smile.gif
Leader
islam akaitini öğrenmeden herhangi birşeye bağlanılmasına karşıyım. Bunu öğrenmek için okunacak yüzlerce kitap var. Önce bilgi sahibi olalım ki sonra fikir sahibi oluruz. Hangi cemaat uygundur. Tasavvuf nasıldır falan... Tabiki bilenlere lafımız yoktur..
yardım@
ilgi duyuyuorum ama herhangi birine bağlı değilim
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.