Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Can Dündar - Bediüzzaman
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ NURDAN DAMLALAR ]·.
Sanem
Kendisine onca tanım içinden ‘gazeteci’ sıfatını seçen Can Dündar’ı her ne kadar belgesellerindeki ciddi yüz ifadesinden hatırlıyorsak da sohbet anında şen şakrak olabilen birisi.Çekimi devam eden "Bediüzzaman Belgesi " ile ilgili, Can Dündar ile H.Salih ZENGİN'in yaptığı ropörtajdan bazı bölümler sunuyoruz:

Bediüzzaman’ın sizin için belgesel değeri taşıyan özelliği nedir?

user posted image

Ayrıntıları çok tartışmak istemem; ama İslam’ı ele alış biçimi ideolojik olarak beni ilgilendirdi. Medreseden esarete uzanan bir hayatı var, dünyanın neresine gitseniz bu bir belgesel konusudur. Bakıyorsunuz hem I. Meclis’te var, hem padişahın yanında hem de Adnan Menderes ve askerî dönemde var. Görüşlerini yayış biçimi de önemli. Bugünün internet koşullarında gerçekleştirilebilecek bir şeyi o dönemin zor şartları içinde yapmış birisi. Birçok açıdan bugüne kadar çoktan yapılması gereken bir belgesel. Düşünce sistematiğini anlamak için çok şey okumak lazım. Yazılarına kapandığın zaman da sizi çok ayrı dünyalara götürüyor. Öte yandan ne yaşadığını anlamak için de çok az belge var. Bir yanda onu baş tacı edenler, bir yanda nefret edenler var. Bugünün siyasetine ciddi yansımaları olan birisi. Onu gerçekten yaşadığıyla anlattığınız zaman ‘vay canına’ dedirtiyor. Kaç kişi onun Meclis’te konuştuğunu, Atatürk’le diyaloglarını bilebilir ki? Bugünün Türkiye’sinde ona inanan insanlar ve devam eden bir gelenek var. Bu açılardan çok etkileri olacağına inanıyorum, yeter ki hakkıyla yapalım.

Belgesel şu an hangi aşamada?

Bir yıldır görüşüyoruz. Bir ay öncesinde Mardin, Siirt, Urfa ve Van bölgelerini gezdik, mekanları gördük, kabaca çekimlerini yaptık. Doğrusu, bunu yapmayı çok arzu ediyordum. Türkiye’nin tarihinde önemli bir isim. Fakat efsane ve tevatür çok. Onları ayıklayıp gerçeğe ulaşmada sorunumuz var. Biz de kendi araştırmamızı yapıp kendi gözlemimizi de ortaya koyalım istedik. İlk elden tanıklara ulaşmaya çalışıyoruz. Yaptığımız zaman dört başı mamur, belgeye dayanan bir belgesel olacak.

Elinizdeki fiziki şartlarla, Bediüzzaman’ın yaşadığı metafizik halleri nasıl aktarmayı düşünüyorsunuz?

Biyografi yanını ön plana çıkarmaya gayret ediyorum. Ne yaşadığını anlatıp, düşünce sistematiğini, söylediklerini uzmanların da yardımıyla hayat hikayesinin içine yerleştirmeyi amaçlıyorum. Biz burada daha çok yaşadıklarını anlatmak derdindeyiz. Mezarının açıldığı gün orada olan gazeteciden tutun da ölürken başındaki insanın tanıklığına başvurarak gerçek anlamda ne yaşadığını fotoğraflamaya gayret ediyoruz. Biyografide ciddi bir yol aldık. Önümüzdeki yıl hazır olur, biter.

Bugüne değin kaç belgesel çektiniz, belgesel çekmenin sıkıntıları nedir?

İnanın bilmiyorum, 15 yıldır yapıyoruz. Her sene birkaç belgesel yapıyoruz, bazısı 20 bölüm. Hiçbirinde tatmin olmadım. Çünkü her gün yeni belge ve tanıklar çıkıyor, geriye dönüp bakınca eksikleri görüyorsunuz. Bu ülkenin ve problem olan konuların doğru dürüst belgeseli yok. Söylemde ve belgeye ulaşmada sıkıntı var. CHP’nin belgeselini yapayım deseniz, onun bile arşivi yok. Her şeyi belgeleme hastalığı, akbabalık duygusu yaratıyor. Benim ev belgeyle dolu.

ZAMAN
14.08.2005
H. SALİH ZENGİN
HuDaLFA
hmm güzel bir bilgiydi.hevesle belgeselin çıkmasını bekliyecem
10uR
S.A

Dört gözle bekliyorum valla biggrin.gif

Allah razı olsun..

Selametle
alibaba52
Genelde Nurcular fakirleri aralarına almazlar diye bir duyum aldım dogrumu acaba. Mesela Nakşilerde cok fakir insanlar gördüm. Ancak Nur cemaatinde ise genelde daha zengin, veya iş güç sahibi veya özellikli insanları aralarına aldıkları söylediler, kişi ne kadar dindar olursa olsun, özelligi yoksa aralarına almazlarmış, ne derece dogru uzgunum.gif
Hakikat
QUOTE(alibaba52 @ Sep 4 2005, 09:19 PM)
Genelde Nurcular fakirleri aralarına almazlar diye bir duyum aldım dogrumu acaba. Mesela Nakşilerde cok fakir insanlar gördüm. Ancak Nur cemaatinde ise genelde daha zengin, veya iş güç sahibi veya özellikli insanları aralarına aldıkları söylediler, kişi ne kadar dindar olursa olsun, özelligi yoksa aralarına almazlarmış, ne derece dogru uzgunum.gif
*

Sevgili Alibaba..

Acaba o yüzden mi Türkiye'nin her yerinde Nurcuların açtıkları Razaman çadırları fakirlerle doluyor, belki dünyanın her yerinde üniversite ve lise öğrencilerine burslar akıyor, açtıkları yurt ve dershanelerde fakirlere destek olunuyor ve bu Ramazan çadırları, burslar, yurtlar, dershaneler ve daha nice hizmetleri omuzlayıp yürütmeye çabalayanlar da genelde zannettiğiniz gibi para babası, milyarder vasıflı insanlar değil, orta ekonomik standartlarda yaşayan her meslekten gönüllüler grubu oluyor.. Ve bu yüzden mi Nurlarla ve Nurcularla yetişenler hep önceki hayatında burslarla eğitimini tamamlayan fakirler arasından çıkıyor? Bunun açıklaması nedir? Hım?

Demek Nurcular aralarına fakirleri almıyorlar öyle mi?

Ya da sizin aklınıza birilerinin sokmaya çalıştıkları şey.. Yoksa böylesi karalamalarla Nurcu kardeşlerle aramıza fitne sokmaya mı çalışıyorlar? Neden olmasın?

Siz hiç nurcuların kaldıkları ortamlarda bulundunuz mu? İlgilendikleri kişilerle? Yaşayış biçimlerini bilir misiniz? Dilek ve niyetlerini?

Sevgili Alibaba..

Nurcular müslümandır ve bizim dostlarımızdır. Konu bütünüyle farklıdır ve şudur: Biz hangi çağda ve hangi düşmanlara karşı bulunduğumuzu ve bizi birbirimizden koparılmak adına hangi politikaların yürütüldüğünü sanıyorum farkedemiyoruz. Yazık ki biz müslümanlar gafletteyiz de ondan farkedemiyoruz tüm bu oyunları..

Bilir misiniz:

Talebesi gecenin seherinde uyanınca Üstadını ayakta bulur ve sorar Hazreti Mevlana'ya: "Üstadım, Efendim, bir durum veya rahatsızlık mı vardı.. henüz uyumamışsınız."

Mevlana Hazretleri kulaklarımıza kadar gelip ulaşması gereken bir dersle cevap verir: "Evlâdım, biz de uyursak, ya bu milleti kim uyandıracak?"

Sevgilerimle..
alibaba52
Sayın Hocam öncelikle beni merakta bırakmayıpta bir an önce soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ediyor bu vesile ile saygılarımı sunuyorum. Ancak benim sorum *Ramazan çadırlarında yemek veriyorlar, fakirleri okutuyorlar meselesi değildi.Ben cemaatin mümkün mertebe aralarına örneğin hasbel kader iş bulamamış bir avare vatandaşı aralarına almadıkları, ayrıca ekonomik olarak güçsüz, ayrıca eğitim olarak da yetersiz, ancak İslamı ana babasından bildiği kadar ve de elinden geldiğince iyi yaşayan birini aralarına almadıkları cemaate sokmadıkları idi.
Nitekim ben üç ay öncesine kadar bu cemaati çok takdir ederdim. Halen de Sayın Fethullah Hocanın herhangi bir konuşması olduğunda TV den ailece kaçırmayacak derecede dikkatlice izleyenlerdeniz.
Fakat , örnek veriyorum ilgili dersanelerine notu düşük olan öğrenciler giremez , belli bir not ortalaması isteniyor, İleride belli bir konuma gelebilecek öğrencilere haklı olarak daha önem veriliyor ve de okutuluyor.
Ancak fakir aile çocuğu olupta orta okula kadar imkansızlıklardan dolayı düşük not alan hiç bir öğrenciyi okutmazlar.
Yani kısacası çok kestirmeden soracak olursam
*Kadirilere gittim, nakşilere gittim, halvetilere gittim (Gerçi bunlar cemaat değil tarikatler) bunlarda kendi imkanları dahilinde burs veriyorlardı. Ancak bunların cemaatinde samimi olarak söylüyorum, çok fakir , çok yoksul insanlar var idi.
Ancak nur cemaatinde inşallah yanılıyorumdur, ve de inşallah duyduklarım yanlıştır, zira üç dört aydan beri bu düşünce bende hasıl olduki, nur cemaati aralarına ilerisi için bir ışık görmediği kimseleri almaz kanaatidir.
Haftaya Pazartesi gününe kadar olamayacağımdan dolayı Allaha Emanet olun der tekrar saygılarımı sunarım.
sıla
Bence özellikle böyle tanınmış ve tarafsız olmayı daha iyi başarabilen gazetecilerin bu belgeseli yapmış olması, ilgi çekmesi ve yankı uyandırması açısından önemli ve güzel.Rıza-i ilahiden ayrılmadıktan sonra işte böyle halkları da razı eder Cenab-ı Hak.çok uzun zamandır böyle bir belgesele ihtiyacımız vardı. inşallah en kısa zamanda seyretme imkanımız olur...Allah razı olsun herkesten.Cenab-ı Hak, bizleri hizmet yolundan ve ihlastan ayırmasın.(AMİN)

-----------------

"ACABA SIRF DÜNYA İÇİN Mİ YARATILMIŞSIN Kİ, BÜTÜN VAKTİNİ ONA SARFEDİYORSUN?"
volkan
Türkiye'de milyar maaşları tepip diğer Türk milletlerine giderek orada İslam adına bişeyler yapmaya çalışan abilerimizi tanıyormuyuz acaba?

Yada Avrupa'da İslam'a ve insanlığa hizmet için okullara giden genç öğretmenlerin evlerine bedava gidebilmek için akşam en son trene binip ücretsiz yolculuğun hesabını yaptığını.

Hiçbir yurdunda zengin talebeye rastlamadım.Ancak yaptıkları toplantılara zengin kişilerin geldiğini biliyorum.

Eğitim konusunda zengin fakir ayrımı yoktur.Ancak dünyanın neresine giderseniz gidin tüm eğitim kurumlarında zeki ve normal seviyeli öğrencilerin ayrı eğitim aldığını görürsünüz.Bu da gayet normal.

NurTalebesi
Aleyküm selam rabbbim razı olsun
usame
ALINTI(volkan @ Sep 10 2005, 02:16 PM) *

Türkiye'de milyar maaşları tepip diğer Türk milletlerine giderek orada İslam adına bişeyler yapmaya çalışan abilerimizi tanıyormuyuz acaba?

Yada Avrupa'da İslam'a ve insanlığa hizmet için okullara giden genç öğretmenlerin evlerine bedava gidebilmek için akşam en son trene binip ücretsiz yolculuğun hesabını yaptığını.

Hiçbir yurdunda zengin talebeye rastlamadım.Ancak yaptıkları toplantılara zengin kişilerin geldiğini biliyorum.

Eğitim konusunda zengin fakir ayrımı yoktur.Ancak dünyanın neresine giderseniz gidin tüm eğitim kurumlarında zeki ve normal seviyeli öğrencilerin ayrı eğitim aldığını görürsünüz.Bu da gayet normal.

yaw kardeşim bunlar hayal mahsulu, ne islam anlatması? İslamın anlatılması Kur'an ve hadis çerçevesinde ve bu kaynaklarla anlatılır. O okulların veya öğretmenlerin hangisi ulum-u islamı ders veriyor acaba? Melekette yüzbinlerce fakir fukara varken, herkes önce kendi evinden mesulken ne türki cumhuriyeti ne avusturalyası ? Ne işiniz var orda? Bu memlekette yapılacaklar bittide oramı kaldı? Burayı hallettiniz de oraya İslamı kafir felsefesini ders vererek mi götüreceksiniz?
Bırakın kardeşim yeter yahu..
yavuzselim_58
bekliyoruz bakalım nasıl olacak
ayna
ben can dündar'ı her zaman görüşleri ne olursa olsun tavır olarak kaliteli buldum.çok güzel bir belgesel olacağına inanıyorum
sükut-u ecram
bu gibi konularda can dündar gibi başka kesimlerede hitap eden insanların çalışmalarda bulunması beka-ı millet için olumlu bir hizmet diye düşünüyorum ufak eksik leri olcaktır her halükülarda desteklemekte yarar olduğunu düşünüyorum
emelce
bende merakla bekliyorum belgeselini
sağolasın kardeşim paylaştıgın için.
MoqavemaT
Nur Cemati yadaa nurculuk ile fetullah gülen ve arkadaşlarını karıştırmayyın...
saidlock
Can dündarı tanımadan yazmayın bunları kardaşlar. Pişmanlık ihtimal köşebaşında. Can Dündar KENDI namına bir misyon sahibidir. Yanılıyorsam düzeltin bile demiyorum. Gidin okuyun websitesini. Bu şahıs her şeyi istediği ütopyadan uzak ve onların ünlerini kullanıp kendine malzeme yapan bir şahsiyettir. Kaldı ki araştırmacı lakaplı. Bu ünvan olsa hikmetini yerine getirir hakkını eda ederdi. Dedikodularla köşe yazısı çıkarmaya tenezzül etmesi Araştırmacılığının belli bir noktaya kadar olduğunu gösteriyor. Demek ki kendileri bizzat belli noktalarda kolaycılığa kaçabilen insanımızın ciddi gazeteci emektar gazeteci beklentilerini hüsrana uğratabilen benim teşhisim ile KENDI eksenli bir gazetecidir. Belki de hülyası yeni bir Uğur dündar felan olmak. Kaldı ki Uğur dündarı elinde tutan kesim muhakkak ki Can dündara yatırım yapma aktivitesinde olsa gerek. Bir biz bilmiyoruz.
yildizli
merakla bekliyoruz...kendisine yürekten teşekkürler...
Selman-ı Aydın

Can Dündar cidden kaliteli bir insandır. Kendisini severim.Belgeseli bekliyorum wink.gif

fizikci
Paylaştığınız için teşekkür ederim ..
Merakla bekleyenler arasındayım...
asuman
herhangi bir belgeselden çok daha büyük bir sorumluluk taşıyor bu belgesel. iyi niyetli ve kötü niyetli bir çok insan tarafından eleştri konusu olacaktır. malzeme çıkarılmaya çalışılacaktır.
inşallah can dündar hakkıyla başarır bu işi de.
hamzayurekli
ALINTI(alibaba52 @ Sep 4 2005, 09:19 PM) *

Selamun Aleykum....

Guzel Kardesım Nereden Duydugunu Bılmıyorum Ama gercekten Cook Dogru bır SÖz Duymussun .....

Dogrudur....

Kesinlikle para Para Dıye Adamın Gırtlagına Yapısırlar Sonrada Baktılar Senden Kurus Cıkmıyor Dırek Dıslamalar...

Ahhh Ahhh ne Cektım Bu Nurıslerden....

ALLAH YOLLARINI DIN ILE BUTUNLESTIRSIN INSALLAH...
asuman
ben de duydum bunu bir çok kişiden. hata cemaatin içinde olanlardan bile. ne kadar doğru ne kadar yanıştır bilemeyeceğim ama insanlarda böyle bir izlenim bırakmışlar bu çok kötü confused1.gif
Selman-ı Aydın

Bu belgesel Can Dündar'ın hazırladığı belgesel mi bilmiyorum ama bunuda seyredin.Ben ayrıntılı seyredemedim, ama inşAllah bende baştan sonra seyredeğim.

1.BÖLÜM

2.BÖLÜM

3.BÖLÜM

4.BÖLÜM

Kaveller
ALINTI(hamzayurekli @ Jul 4 2007, 08:08 PM) *

Selamun Aleykum....

Guzel Kardesım Nereden Duydugunu Bılmıyorum Ama gercekten Cook Dogru bır SÖz Duymussun .....

Dogrudur....

Kesinlikle para Para Dıye Adamın Gırtlagına Yapısırlar Sonrada Baktılar Senden Kurus Cıkmıyor Dırek Dıslamalar...

hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım cemaat zenginleri arasına alıyormuş ,benim gördüğüm insanların %90 babası öğretmen yani memur çoçuğu ve oldukça mütevazi insanlar ,suizanda bulunmayın ve bu insanlara haksızlık etmeyin .
alireis
eğer Üstadımızı güzel ayrıntılı doğru bir şekilde belirtirse Can Dündar Üstad Ve Fetullah Gülen hocalarımız hakkında ki yanlış bildikleri bazı bilgiler değişicektir. İNŞALLAH yanlış anlaşılan bilgilileri doğruya çeviren bir belgesel olur paylaşım için teşekkürler..
sibelk
bence bu belgesel güzel olmaz efendi hazretlerini hakkıyla anlatamaz engel olunmalı rtfm.gif
AkinciBey
Can DÜNDARa bende güvenmiyorum..Yani bu adam ikinci Cumhuriyetciler gibi demokrat değil.
Ayrıca anladımki bu sitede nurcu hiç kalmamış smile.gif .Onları savunmakda bize düştü.

Nurcular dediğiniz kesim milyonlar eder.Ve bu milyonların arasında iyiside var kötüsüde var.Belli abiliklere veya imamlıklara iyilerde geliyor kalitesizlerde geliyor.E dolayısı ile kalitesiz bir abinin esnaf gurubunda belki hep zenginleri görebilirsiniz.Fakirleri dışlayabiliyor olabilirler.Allah var ben hiç görmedim.Ama bunu genele -işte nur cemaati şöyleymiş böyleymiş- şeklinde anlatmak pek doğru değil.

Ayrıca yurt dışına açılan okullar konuşulmuş.Yurt dışına sadece nurcular değil bir çok cemaat okullar açmıştır.(örneğin Menzil cemaati Fransa'da bir kilise satın aldı büyük bir arazi ile birlikte kolej yapıldı oraya,Avusturalya'da İskenderpaşa cemaati okullar, yurtlar yaptırdılar,Işıkcıların ortaasyada yurtları ve okulları var,Süleyman efendi cemaatinin Çin ve bir kaç ülke haricinde heryerde Kuran kursu olduğunu söylüyorlardı..)Ve bana göre açılan bu okullar İslamı insanlara çok güzel anlatıyor ve üstüne üstlük ülkemizin reklamı yapılıyor.Sadece beş sene sonrası düşünülerek açılmış kurumlar değil oralar.Belki 50-100 sene sonrası için oluşturulmuş ve şu an Elhamdülillah tıkır tıkır işleyen kurumlardır.

Ülkemiz halkı kurtulduda yurtdışımı kaldı diye bir düşünce oluşabilir insanların kafasında (ki bir kardeşimiz bahsetmiş sanırım).Allah resulu (sav)'de Mekke döneminde Medine'ye Musab bin Umeyr'i halka İslam'ı anlatsın diye göndermişti.Mekke halkı daha iman etmeden.Medine'ye ilk gittiklerinde yine Efendimiz boş durmamış etraf kabilelere arkadaşlarını yollamıştı.Kendisi yine Mekke'de iken Taif'e gitmişti tebliğ yapmaya. Daha Arabistan yarımadası tam müslüman olmadan Bizans kayserine,İran kisrasına ve Mısır emirine elçiler gönderdi İslam'ı anlatsın diye.Demekki olabiliyormuş, sünnete mugayir değilmiş..Keza ülkemizin durumu belki bir çok İslam ülkesinden çok daha iyidir diye düşünüyorum.İnşallah hepsini bir arada yürütmeyi rabbim nasip eder.
Teşekkürler
<#thank#>
Linkinpark
ALINTI(sıla @ Sep 7 2005, 01:25 PM) *

Bence özellikle böyle tanınmış ve tarafsız olmayı daha iyi başarabilen gazetecilerin bu belgeseli yapmış olması, ilgi çekmesi ve yankı uyandırması açısından önemli ve güzel.Rıza-i ilahiden ayrılmadıktan sonra işte böyle halkları da razı eder Cenab-ı Hak.çok uzun zamandır böyle bir belgesele ihtiyacımız vardı. inşallah en kısa zamanda seyretme imkanımız olur...Allah razı olsun herkesten.Cenab-ı Hak, bizleri hizmet yolundan ve ihlastan ayırmasın.(AMİN)

-----------------

"ACABA SIRF DÜNYA İÇİN Mİ YARATILMIŞSIN Kİ, BÜTÜN VAKTİNİ ONA SARFEDİYORSUN?"

Yahu Bu adam değilmiydi "Şehit cenazelerinde bir tek türbanlı yok" diyen.

Bunları geçin siz. Bunlar sabah başka akşam başka konuşurlar.
AkinciBey
rockerr kardeş hakikaten dedimi bu herif böyle birşey..

Bu kadar adilik olurmu ya..

Şehit annelerinin yüzde 90nının başı kapalı değilmi.Bu herif ne kadar adi bir adammış..

Tam eski komünistliğini sürdüren biri..
nasreddinhoca
Can Dündar yine de güvenilir biri, sonuçta gazeteci...
Geçende tesettürlüler neden terörü telin mitinglerine katılmadı filan mı sitem ediyordu...Ya hu Can Dündar, şehit olan askerlerin çoğunun annesi tesettürlü, daha ne yapsınlar Allah aşkına...kaldı ki o kadınları kışlaya dahi sokumuyorsunuz...

Atatürk ve Bediüzzaman diyalogları cidden önemli, tabi sansüre uğramazsa...Delikanlı adamdı Bediüzzaman, bazıları gibi yavşak değil...
gül yüzlüm
ALINTI(Kaveller @ Jul 5 2007, 07:18 PM) *

ALINTI(hamzayurekli @ Jul 4 2007, 08:08 PM) *

Selamun Aleykum....

Dogrudur....

hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım cemaat zenginleri arasına alıyormuş ,benim gördüğüm insanların %90 babası öğretmen yani memur çoçuğu ve oldukça mütevazi insanlar ,suizanda bulunmayın ve bu insanlara haksızlık etmeyin .

S.a bu başlığı görünce belgesel hakkındaki görüşleri incelemek istedim.Fakat bir de ortada böyle bir soru ve cevaplarını görünce ben de yorum yapma gereği duydum.Şöyle söyleyeyim ki,
nurculuk dediğimiz cemaat,Bediüzzaman hazretleri gibi büyük bir alim,asrın müceddidi olan bir zatın ilim yolunu takip etmektir.Bu yolu takip ederken,iyi örnek olanlar da vardır,istenmeyen bir durum olsa da kötü de ifade edenler vardır,bu yalnız bu cemaate has bir durum değil ki..
bir çok cemaat veya tarikatte bulunabilir..Ama çok şükür ki,güzel insanların çoğunlukta bulunduğu bir cemaat olduğu kanaatindeyim..zengin veya fakir,mütevaziyet içerisinde akıl almaz fedakarlıklarda bulunan insanlara şahit oldum..
fakir de olsa rızık parasının bir kısmını -az ya da çok- hiçbir düşünce hasıl olmadan safi bir rıza-i ilahi için ayıran insanlar tanıdım..
ya da hiçbir maddi yardım edecek durumda olamayan ama daima dualarıyla yada manevi yardımlarıyla fakir ve öğrenci arkadaşlara fedakarlıkta bulunan insanlar...
ben şu kanaatteyim ki,
herkes kendinde bulunan istidada göre değerlendiriliyor.ama hiçbir zaman fakir zengin ayrımı yapılmıyor.herkes elinden geldiği ölçüde sadece ve sadece Allah rızası için çabalıyor.tabi bu amaca hizmet etmeyen insanlar mevcutsa Allahtan bu insanların da anlama kabiliyetlerinin gelişmesini dilerim..
selametle..smile.gif
canturk54

yaw kardeşim bunlar hayal mahsulu, ne islam anlatması? İslamın anlatılması Kur'an ve hadis çerçevesinde ve bu kaynaklarla anlatılır. O okulların veya öğretmenlerin hangisi ulum-u islamı ders veriyor acaba? Melekette yüzbinlerce fakir fukara varken, herkes önce kendi evinden mesulken ne türki cumhuriyeti ne avusturalyası ? Ne işiniz var orda? Bu memlekette yapılacaklar bittide oramı kaldı? Burayı hallettiniz de oraya İslamı kafir felsefesini ders vererek mi götüreceksiniz?
Bırakın kardeşim yeter yahu..
[/quote]
Hem burda hem dışarıda elinden geleni yapıyorlar. Allah razı olsun onlardan. Hangisi islami ders veriyor diyosun yalnızca islami ders vermek adı altında oraya gidersen yok olur gelirsin. Okulllar açılarak buralarda eğitim veriliyor ama aynı zamanda orda yetişen çocuklar islama yönlendiriliyor. Avrupa ve dünyanın bir çok ücra köşesinde bu uygulamalar sayesinde islamın yayıldığını biliyormusun ?
alibaba52
Efendi hazretlerine bir şey diyecek seviyede olmadıgımın bilincindeyim. Meclisteki restleşmelerini, esir düştügünde rus carına kafa tutmasını, dolayısiyle cesaret ve imanına tabiki hayranım.

ALINTI(alibaba52 @ Dec 19 2007, 03:03 AM) *

Efendi hazretlerine bir şey diyecek seviyede olmadıgımın bilincindeyim. Meclisteki restleşmelerini, esir düştügünde rus carına kafa tutmasını, dolayısiyle cesaret ve imanına tabiki hayranım.

canturk54

Selamun Aleykum....

Dogrudur....

[/quote]
Siz siz olun kesinlikle herhangi bir zümrayi , herhangi bir toplumu yada herhangi bir cemaati kesinlikle gördüğünüz sınırlı kişi ya da olaylarla yargılamayın, hüküm vermeyin , damga baamayın. 10 Kişiye bakarak 1 milyonun resmini göremezsiniz.....
ceysa
ALINTI(hamzayurekli @ Jul 4 2007, 07:08 PM) *

Selamun Aleykum....

Dogrudur....

sevgimilitani
Can Dündar... Yakından takip ettiğim bir ... yazar. Belgeseli de merak ediyorum doğrusu.
RuhulhaK
Başlık açılalı 2,5 sene olmuş, nerede belgesel...
sevgimilitani
Şahsen başlık tarihine pek dikkat etmedim ...
RuhulhaK
Hayır, belgesel nerede benim sormak istediğim buydu smile.gif
kırık-rüzgar
ALINTI(RuhulhaK @ Dec 22 2007, 11:24 PM) *

Hayır, belgesel nerede benim sormak istediğim buydu smile.gif

bende şimdi okudum ve nerde belgesel?
sabah_rüzgarı
ALINTI(rockerr @ Oct 31 2007, 09:09 PM) *

Yahu Bu adam değilmiydi "Şehit cenazelerinde bir tek türbanlı yok" diyen.

Bunları geçin siz. Bunlar sabah başka akşam başka konuşurlar.

bunu söyleyen bekir coşkun
bunla alakalı köşe yazısı vardı

uzun zamn olmasına rağmen belgesel mi yok yoksa varda foruma mı ulaşmadı thinking.gif
sanırım konuyu açan arkadaş foruma uğramıyor
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.