islam ve kulluk
May 3 2006, 08:11 PM
Allah'ın Rahman sıfatı dünya için geçerliydi şimdi ise Rahim sıfatına değinmek istedim...
Rahim: yani mü'min kullarına ahirette acıyan,manasına gelir. Yani Allah (c.c.) ahiret aleminde mü'min kullarına acıyacaktır. Nasıl mı dersiniz? Dünyadan başlayalım:namazlar bir önceki namazları arasında işlenen küçük günahları götürmesi,cuma namazlarına bir önceki cumaya kadar olan küçük günahların af edilmesi,her ramazan ayında tutulan orucu sadece Allah'dan sevabını bekleyerek tutunca bir önceki ramazan ile arasındaki günahların af edilmesi,hac edildiği zaman anadan doğma(kul hakkı istisna)günahlardan arınılması,5 vakit namazın 50 vakit yerine geçmesi,günah işlenin (tevbe eder diye)hemen yazılmaması ama sevab işlemeyi düşününce bile yazılması vs... peki ya ahirette?bu ibadetlerin kabir de iken ona nur olması,Kur'an'ın şefaatçi olması,eğer günah ve sevab denk gelir ise kalbimizdeki iyi düşünceleri de Allah(c.c.) kefeye koyup cennete girmemizi sağlaması,efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)nin şefaati,sırat köprüsünden hızlıca geçmek ve cennet de sayamayacağımız kadar nimetler vs... Allah gördüğünüz gibi biz kullarına ne kadar merhamet ediyor ve imkanlar sunuyor. Bizler ise ona ne kadar yöneliyoruz?
ademaras
May 3 2006, 09:05 PM
selamun aleyküm bizi aydınlattıgın için çok teşekkür ederim sayende ALLAH ın rahim sıfatını tam anlamıyla öğrendik selametle kalın ALLAH a emanet olun...
islam ve kulluk
May 3 2006, 09:22 PM
ve aleyküm selam...sende Allah'a emanet ol!... Allah'ın rahmeti bereketi ve mağfireti üzerinde olsun...
bilal habeş
Aug 14 2008, 12:43 AM
ALLAH razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık.RABBim RAHiM ismiyle tecelli eylesin iNŞAALLAH.
YA-RAHiM, YA-RAHiM, YA-RAHiM
ALLAH'a EMANET OLUN
Selam ve duayla
islam ve kulluk
Aug 14 2008, 05:47 AM
amin cümlemize tecelli eder inşaallah...
Allah senden de razı olsun kardeşim
kırık-rüzgar
Aug 14 2008, 02:16 PM
Allah razı olsun islam kardeşim.Kavrayabilirsek ve aksettirirsek ne mutlu.
Peki ya bu sınırlı kalmayacak dğil mi?Devamıda gelecek inşaAllah
islam ve kulluk
Aug 14 2008, 05:36 PM

ilk üye olduğumda yazdığım yazılardan birisi bu
bir kaç sıfatını daha yazmıştım Allah2ın hepsini yazmayı planlıyordum bi problem oluşmuştu ...
bu yazılar kendi yazmaya düşündüğüm ama bitirmek üzereyken bırakmak zorunda kaldığım kitabımdaki yazılar.
toparlayabilirsem tekrar paylaşırım inşaallah
kırık-rüzgar
Aug 14 2008, 06:56 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 14 2008, 06:36 PM)

ilk üye olduğumda yazdığım yazılardan birisi bu
bir kaç sıfatını daha yazmıştım Allah2ın hepsini yazmayı planlıyordum bi problem oluşmuştu ...
bu yazılar kendi yazmaya düşündüğüm ama bitirmek üzereyken bırakmak zorunda kaldığım kitabımdaki yazılar.
toparlayabilirsem tekrar paylaşırım inşaallah
Bekliyorum inşaAllah.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.