Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sultan Muhammed Raşid Erol K.s
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ İZ BIRAKANLAR ]·.
aska_surgun
Muhammed Raşid Erol

Esseyyid Muhammed Raşid Erol (k.s.) 23.3.1930 tarihinde Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde doğmuştur.

Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni (k.s.) hazretleri olup Nakşibendi büyüklerindendir.Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diyauddin (k.s.) hazretlerinin halifelerindendir. Baba ve dedeleri ilim ve tarikat ehli olan Seyda hazretleri Evladı Resul olup Bilvanis seyyidlerindendir. Hz. Hüseyin (r.a.) soyundan geldiği için de "El-Hüseyni" denilmektedir.

Dedesi Seyyid Muhammed (k.s.) medreselerde yetişmiş çok büyük bir alimdi. Hüsn-ü hat sanatında çok mahirdi. Hazret'e intisab etmiş, Nakşibendi halifesi olarak icazet ve hilafet almıştı. Fakat kendisi şeyhine "Sizin sağlığınızda kendi halifeliğimi açıklıyamam, sizden sonraya kalırsam, açıklanmasını birisine vasiyyet edersiniz. Aksi takdirde sizin yaşadığınız devirde ben mürşidim ben şeyhim diyemem, lütfen beni gizleyiniz" diye rica etmişti. Şeyhinden önce vefat ettiği içinde halifeliği aşikare olarak ilân edilmeyip gizli kalmıştır.

Babası olan Gavs hazretlerini Seyyid Muhammed'in vefatı üzerine Seyyid Maruf (k.s.) (Seyda hazretlerinin dedesinin babası) büyütmüştür. Gavs hazret-
leri Siyanüs seyyidlerinden olan Fatıma Validemizle evlenmişler, bu izdivactan Seyyid Muhammed (ka.), Seyyid Muhammed Raşid (k.s.) ve Seyyid Zeynel
Abidin isimlerinde üç oğlu ile Halime ve Hatice isminde iki kızı olmuştur. Zeynel Abidin küçük yaşta vefat etmiştir. İlk zevcesinin teşvikiyle evlendiği Ta-
runi köyünden Seyyide olan ikinci hanımı Sıdıka Validemizdende Seyda hazretlerinin diğer kardeşleri, Seyyid Abdülbaki (k.s.), Seyyid Ahmed, Seyyid Ab-
dülhalim, Seyyid Muhyiddin ve Seyyid Enver ile Aynulhayat, Refiate, Raikate, Naciye adlı kızkardeşleri olmuştur. Seyda hazretleri 2 yaşlarında iken Seyyid
Ma'ruf vefat edince Gavs hazretleri evini Siyanüs köyünden Taruni köyüne taşıdı. Burada 13 sene kaldılar.Daha sonra mürşidi Ahmedi Haznevi'nin (k.s.) izniyle
Bilvanis köyüne hicret ettiler. Seyda hazretleri (k.s.) bu köyde yine Seyyide olan Sekine Validemizle evlenmişlerdir. Bu evlilikten Seyyid Fevzeddin, Seyyid
Abdülgani, Seyyid Taceddin, Seyyid Mazhar, Seyyid Abdurrakib isimli oğulları ile Hasine, Muhsine, Hasibe, Rukiye, Münevver, Mukaddes, Mümine ve Hediye
isimli kızları dünyaya gelmiştir. Gavs hazretleri Bilvanis köyünde 6 sene kaldıktan sonra Seyda hazretleriyle birlikte Bitlis'in Kasrik köyüne tâşındılar. Burada
11 sene kaldıktan soma Siirt'in Kozluk kazasının Gadir köyüne hicret ettiler. 9 sene (Burada iken vatan görevini önce acemi birliği olan Manisa'da, soma Di-
yarbakır'da tamamladı) kaldıkları Gadir'den hayatının sonuna kadar ikamet edecekleri Adıyaman ilinin Kâhta kazasının Menzil köyüne yerleştiler. Babası
Gavs hazretleri 1 Haziran 1972 yılında vefat edince başlıyan irşad görevi 21 sene 4 ay 19 gün devam etmişti.

1968 yılında halifelik icazetini alan 1972 yılında irşad görevine başlayan Seyda hazretlerinin (k.s.) yurtiçinden ve yurdışından aşırı ziyaretçisinin gelmesi 18.7.1983 tarihinde Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde mecburi ikametine yolaçmıştır. Önce Adıyaman'a, soma Adana'ya oradanda Gökçeada'ya götürülen Seyda' hazretleri çektiği sıkıntı ve adanın havasının sıhhatini etkilemesi sonucu 30.1.1985 tarihinde Ankara'ya nakledilmiştir. Burada da 16 ay gözetim altında tutulduktan soma Merkezi idarenin müsadesiyle tekrar Menzil'e dönmüştür. Tekrar tebliğ ve irşad hizmetine devam ederken 1991 yılının Ramazan Bayramı bayramlaşması sırasında içersine zehirli böcek ilacı çekilmiş şırıngayla suikast yapılmış, eline isabet eden zehir etkisini göstermiş, acil müdahaleyle hastaneye yatırılan Seyda hazretleri (k.s.) hayati tehlikeyi atlatmış, fakat elinin üstündeki ve içindeki yaralar sebebiyle uzun
süre ızdırap çekmiştir.

Şeker, damar sertliği, tansiyon ve romatizma hastalıkları nedeniyle uzun yıllar tedavi gören Seyda hazretlerinin ölümünden bir yıl önce ayağı kırılmış
çektiği ızdıraplarına bir yenisi eklenmiş, fakat irşad faaliyetleri kesintisiz devam etmiştir.Romatizma sebebiyle her yaz gittiği Afyondaki kaplıcalardan Ankara'ya dönüşünden bir kaç gün sonra 22.10.1993 Cuma günü cuma namazından iki saat sonra 63 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur.Vefat haberini alan onbinlerce bağlısının katılı-
mıyla ertesi gün Menzilde babasının yanı başında toprağa verilmiştir.

Kumral Abdal
Fehmi Koru
’’Muhammed Raşid Erol(K.S), öyle fazla konuşan bir değildi.Sözlü ikna yerine, hal ve tavırlarıyla tebliğ yöntemiydi onunki. Mana aleminin dışında kalanlar işte bunu anlayamaz.

Güle Sevdalı
O'nun hakkında yazılmış kitabı okumanızı tavsiye ederim. kitabın ismini tam hatırlamıyorum ama gül nesli veya s.muhammed raşit erol hz.lerinin hayatı diye geçiyor.

bu kitabı okuyunda doğu bugün hala zar zor olsada nasıl ayakta durduğunu görsün. misafir perverlik nasıl olduğunu görsün. nasıl mübarek olduğunu herkes görsün. edeb nasılmış herkes görsün. haya nasılmış herkes görsün.küfür insanlarının nasıl işkence çektirdiklerini görsünler.
posteke
Allah (c.c.) sizden razı olsun. o benim ilk sevdiğim, aşık olduğum Allah dostu idi. O mübarek yüzünün tatlı seyrini sizlere tarif edemem. şu anda her ne kadar bu yolu ertelemiş olsamda; seydamı hiç unutmadım unutmayacağımda İnşallah. yazınızı okurken o günleri hatırladım. Gözlerim yaşardı, Allah (c.c.) onlardan razı olsun; onlar ki Ümmeti Muhammed için canlarını hiçe saydılar bir çileli ömür sürdüler. Hiç değilse bize düşen onları sevmektir. Rabbime emanet olunuz. cray.gif
maskur
HZ.PEYGAMBER (S.A.V.) BUYURDULAR:"BENIM ÜMMETIMIN EVLIYALARI ISRAILOGULLARININ PEYGAMBERLERI GIBIDIR".ESKIDEN GÖNDERILEN PEYGAMBERLERIN BIR KISMI YANLIZ KENDISINI IRSAD ETMIS, BIR KISMI YANLIZ KENDI AILE FERTLERINI, BIR KISMI YANLIZ ICINDE BULUNDUGU KABILESINI, BIR KISMIDA YANLIZ ICINDE BULUNDUGU KÖYÜ IRSAD EDEBILMISTIR.HZ.MUHAMMED´IN (S.A.V.) ÜMMETI EVLIYALAR VE MÜRSID-I KAMILLER ISE DAHA FAZLAIRSADDA BULUNARAK DAHA COK KIMSELERIN HIDAYETE ERMLERINE VESILE OLMUSLARDIR.
ALLAH´IN BIZE SUNDUGU ÜCÜNCÜ BÜYÜK NIMET; ALLAH(C.C) HZ.MUHAMMED´IN (S.A.V.)ÜMMETINI SON ÜMMET OLARAK YARATMIS, BIZLERIDE ÜMMETIN EN SON KISIMLARINDA YARATMISTIR.DIGER ÜMMETLER BINLERCE SENE TOPRAK ALTINDA YATTIKLARI VE GÜNAHKAR OLANLARIN KABIR AZABI CEKTIKLERI HALDE BU SON ÜMMET AZ BIR SÜRE TOPRAK ALTINDA YATACAKTIR VE (GÜNAHKARLAR ICIN DE) AZAPLARI DAHA KISA OLACAKTIR.KABIR AZABIDA COK KISA BIR ZAMAN SÜRECEKTIR.
SEYYID MUHAMMED RASID HAZRETLERININ VEDA SOHBETINDEN(K.S)
BoRDo
ALINTI(maskur @ May 17 2006, 06:26 PM) *

HZ.PEYGAMBER (S.A.V.) BUYURDULAR:"BENIM ÜMMETIMIN EVLIYALARI ISRAILOGULLARININ PEYGAMBERLERI GIBIDIR".ESKIDEN GÖNDERILEN PEYGAMBERLERIN BIR KISMI YANLIZ KENDISINI IRSAD ETMIS, BIR KISMI YANLIZ KENDI AILE FERTLERINI, BIR KISMI YANLIZ ICINDE BULUNDUGU KABILESINI, BIR KISMIDA YANLIZ ICINDE BULUNDUGU KÖYÜ IRSAD EDEBILMISTIR.HZ.MUHAMMED´IN (S.A.V.) ÜMMETI EVLIYALAR VE MÜRSID-I KAMILLER ISE DAHA FAZLAIRSADDA BULUNARAK DAHA COK KIMSELERIN HIDAYETE ERMLERINE VESILE OLMUSLARDIR.
ALLAH´IN BIZE SUNDUGU ÜCÜNCÜ BÜYÜK NIMET; ALLAH(C.C) HZ.MUHAMMED´IN (S.A.V.)ÜMMETINI SON ÜMMET OLARAK YARATMIS, BIZLERIDE ÜMMETIN EN SON KISIMLARINDA YARATMISTIR.DIGER ÜMMETLER BINLERCE SENE TOPRAK ALTINDA YATTIKLARI VE GÜNAHKAR OLANLARIN KABIR AZABI CEKTIKLERI HALDE BU SON ÜMMET AZ BIR SÜRE TOPRAK ALTINDA YATACAKTIR VE (GÜNAHKARLAR ICIN DE) AZAPLARI DAHA KISA OLACAKTIR.KABIR AZABIDA COK KISA BIR ZAMAN SÜRECEKTIR.
SEYYID MUHAMMED RASID HAZRETLERININ VEDA SOHBETINDEN(K.S)

ALLAH bizleri kabir azabından korsun kurban
Tâib
Allahu TEALA Hz. Senden ve bütün ümmetten razı olsun kurban...
Bizleri de onların şefaat ve Himmetlerine nail eylesin inşaALLAH..

AEO

vezir_han
ALLAH AZZE VE CELLE BİZİ SADAT-I İKRAMLARIN MECLİSİNDEN AYIRMASIN. ÖYLE BİR MECLİS Kİ ALLAHIN RIZASINDAN BAŞKA DERDİ OLMAYANLARIN BULUNDUĞU, KURAN VE SÜNNETULLAHIN YAŞANDIĞI BİR MECLİS...
Derdim güzel canlar... ves-Selam
Abdulbaki71
ALINTI(aska_surgun @ Apr 20 2006, 04:23 PM) *

Muhammed Raşid Erol

Esseyyid Muhammed Raşid Erol (k.s.) 23.3.1930 tarihinde Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde doğmuştur.

Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni (k.s.) hazretleri olup Nakşibendi büyüklerindendir.Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diyauddin (k.s.) hazretlerinin halifelerindendir. Baba ve dedeleri ilim ve tarikat ehli olan Seyda hazretleri Evladı Resul olup Bilvanis seyyidlerindendir. Hz. Hüseyin (r.a.) soyundan geldiği için de "El-Hüseyni" denilmektedir.

Dedesi Seyyid Muhammed (k.s.) medreselerde yetişmiş çok büyük bir alimdi. Hüsn-ü hat sanatında çok mahirdi. Hazret'e intisab etmiş, Nakşibendi halifesi olarak icazet ve hilafet almıştı. Fakat kendisi şeyhine "Sizin sağlığınızda kendi halifeliğimi açıklıyamam, sizden sonraya kalırsam, açıklanmasını birisine vasiyyet edersiniz. Aksi takdirde sizin yaşadığınız devirde ben mürşidim ben şeyhim diyemem, lütfen beni gizleyiniz" diye rica etmişti. Şeyhinden önce vefat ettiği içinde halifeliği aşikare olarak ilân edilmeyip gizli kalmıştır.

Babası olan Gavs hazretlerini Seyyid Muhammed'in vefatı üzerine Seyyid Maruf (k.s.) (Seyda hazretlerinin dedesinin babası) büyütmüştür. Gavs hazret-
leri Siyanüs seyyidlerinden olan Fatıma Validemizle evlenmişler, bu izdivactan Seyyid Muhammed (ka.), Seyyid Muhammed Raşid (k.s.) ve Seyyid Zeynel
Abidin isimlerinde üç oğlu ile Halime ve Hatice isminde iki kızı olmuştur. Zeynel Abidin küçük yaşta vefat etmiştir. İlk zevcesinin teşvikiyle evlendiği Ta-
runi köyünden Seyyide olan ikinci hanımı Sıdıka Validemizdende Seyda hazretlerinin diğer kardeşleri, Seyyid Abdülbaki (k.s.), Seyyid Ahmed, Seyyid Ab-
dülhalim, Seyyid Muhyiddin ve Seyyid Enver ile Aynulhayat, Refiate, Raikate, Naciye adlı kızkardeşleri olmuştur. Seyda hazretleri 2 yaşlarında iken Seyyid
Ma'ruf vefat edince Gavs hazretleri evini Siyanüs köyünden Taruni köyüne taşıdı. Burada 13 sene kaldılar.Daha sonra mürşidi Ahmedi Haznevi'nin (k.s.) izniyle
Bilvanis köyüne hicret ettiler. Seyda hazretleri (k.s.) bu köyde yine Seyyide olan Sekine Validemizle evlenmişlerdir. Bu evlilikten Seyyid Fevzeddin, Seyyid
Abdülgani, Seyyid Taceddin, Seyyid Mazhar, Seyyid Abdurrakib isimli oğulları ile Hasine, Muhsine, Hasibe, Rukiye, Münevver, Mukaddes, Mümine ve Hediye
isimli kızları dünyaya gelmiştir. Gavs hazretleri Bilvanis köyünde 6 sene kaldıktan sonra Seyda hazretleriyle birlikte Bitlis'in Kasrik köyüne tâşındılar. Burada
11 sene kaldıktan soma Siirt'in Kozluk kazasının Gadir köyüne hicret ettiler. 9 sene (Burada iken vatan görevini önce acemi birliği olan Manisa'da, soma Di-
yarbakır'da tamamladı) kaldıkları Gadir'den hayatının sonuna kadar ikamet edecekleri Adıyaman ilinin Kâhta kazasının Menzil köyüne yerleştiler. Babası
Gavs hazretleri 1 Haziran 1972 yılında vefat edince başlıyan irşad görevi 21 sene 4 ay 19 gün devam etmişti.

1968 yılında halifelik icazetini alan 1972 yılında irşad görevine başlayan Seyda hazretlerinin (k.s.) yurtiçinden ve yurdışından aşırı ziyaretçisinin gelmesi 18.7.1983 tarihinde Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde mecburi ikametine yolaçmıştır. Önce Adıyaman'a, soma Adana'ya oradanda Gökçeada'ya götürülen Seyda' hazretleri çektiği sıkıntı ve adanın havasının sıhhatini etkilemesi sonucu 30.1.1985 tarihinde Ankara'ya nakledilmiştir. Burada da 16 ay gözetim altında tutulduktan soma Merkezi idarenin müsadesiyle tekrar Menzil'e dönmüştür. Tekrar tebliğ ve irşad hizmetine devam ederken 1991 yılının Ramazan Bayramı bayramlaşması sırasında içersine zehirli böcek ilacı çekilmiş şırıngayla suikast yapılmış, eline isabet eden zehir etkisini göstermiş, acil müdahaleyle hastaneye yatırılan Seyda hazretleri (k.s.) hayati tehlikeyi atlatmış, fakat elinin üstündeki ve içindeki yaralar sebebiyle uzun
süre ızdırap çekmiştir.

Şeker, damar sertliği, tansiyon ve romatizma hastalıkları nedeniyle uzun yıllar tedavi gören Seyda hazretlerinin ölümünden bir yıl önce ayağı kırılmış
çektiği ızdıraplarına bir yenisi eklenmiş, fakat irşad faaliyetleri kesintisiz devam etmiştir.Romatizma sebebiyle her yaz gittiği Afyondaki kaplıcalardan Ankara'ya dönüşünden bir kaç gün sonra 22.10.1993 Cuma günü cuma namazından iki saat sonra 63 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur.Vefat haberini alan onbinlerce bağlısının katılı-

Kurban bende affına sıgınarak eksik olan yani seydanın resimini eklemek istedim hakkını helal et.

HİMMET YA SEYDAM

Dua ve selametle tüm din kardeşlerimi selamlıyorum.Hacı yılmaz

AkinciBey
TARİH 1979..

Şubat ayı soğuk bir kış günü seydam Muhammet raşit EROL hzleri ile tanışma şerefine erdim..O zamana kadar bir çok defa ismini duymuştum ancak ziyaret nasip olmamıştı.Ankarada üniversiteli bir grup arkadaş menzile gideceklerini söyleyince atıldım benide götürün diye.Yaklaşık 15 saatde vardığımızda küçücük bir köy ve köy gibi küçücük bir camii ve Seyda hzleri yanındaki sadatlarla sohbet ediyor. smile.gif Bu tablo gözümün önünden hiç gitmez.Oyıllar üniversiteli sofiler çok ama çok az olduğu için bize ayrı bir ilgi var tabi.Namaz dan sonra mübareğin elini öpebilecektik.İçimde anlatılmaz bir heyecan var.Namaz bitti biz mübareğin önünde sıra olduk sıra ile elini öpüp dua istiyoruz.Ben ne ne tür bir dua isteyeceğimi düşünürken sıranın bana geldiğini farkettim.Yüzüne baktım ve aklıma ilk gelen Resulullah efendimizdi.Efendimizin torununun yüzüne baktığımızda akla başka birşey gelmeside mümkün değildi sanırım.Elini öptüm ve "efendim İslama hizmet için zenginlik ve ölümüm için en hayırlısı olan şehadet istiyorum" dedim.
Bana bakıp gülümsedi.

Etrafındaki sofilerin ona olan sevgilerini görünce o kadar imrendimki okulu bırakıp orada kalmayı bir çok defalar düşündüm.Allahü teala belki orada kalmayı nasip etmedi ama sofiliği Elhamdülillah nasip etti.

TARİH 1983..
Hayatımın en ıstıraplı temmuzu.Darbeden sonra Seyda hzlerinin hakkında açılan dava sonuçlanmış ve seyda hzleri gökçeadaya sürgüne yollanmıştı.O sırada TCG Bartın savaş gemisinde yedeksubay olarak askerliğimi yapıyordum.Gemimiz ege denizinde midilli adası yakınlarında iken radyodan haberi duydum.Gözyaşlarına boğuldum.Yanımda bulunan bir asker durumu anladı "Allah yardımcısı olsun" dedi.Allahın taktiri o askerde nur talebesi idi.Yoksa başka biri olsa beni ispiyonlardı ve askeri mahkemede yargılanabilirdim.Bir ay süren bir tatbikattan sonra izinli olarak İzmire indim.Hiç vakit kaybetmeden (annem ve babamı ziyaret etmeden) sofi bir arkadaşımı aradım.Telefondada açık konuşamadığımızdan (darbe ortamı olduğu için herkeste bir korku vardı) şifreli bir şekilde arkadaşıma çanakkaleye gelmesini oradan gökçeadaya gitmemiz gerektiğini söyledim.Ancak arkadaşım durumu anladı ve ziyarete kapalı dedi.Başımdan kaynar sular döküldü o an.Direkt Ankaraya geldim.Seydamın hakkında bilgi almak için sofi arkadaşlarımı buldum.Anlattıkları içler acısıydı.Muhammet Raşit hzleri Gökçeadada bir meyhanede ikamete mecbur tutulmuştu.Üstelik anlattıklarına göre Rum bir meyhanecinin meyhanesinde ve karşısında ergün kadeh kaldıran insanların arasında.Sarhoşların kurtulma adası menzil şeyhine verdikleri ceza buydu işte.Bunu duyduğumda kahrolacak gibi oldum.Bu ızdırap 2 yıla yakın sürdü ve 85de serbest bırakıldı.Kendisini ziyarete gittiğimizde yıpranmış,hastalanmışdı.Ancak Gökçeada sürgünüde rahmet olmuş orada bir çok kişiye tevbe tarikat nasip olmuş.

TARİH 1993..

Seydamın vefatı..Kendisinin zehirlenmesinin ardından hastalığı dahada arttı.Ve vefatının yakın olacağını ben şahsımca tahmin etmiştim.Vefat haberini duyduğumda İstanbulda çalışıyordum.Haberi duyunca herşeyi bırakıp menzile koştum.Aynı benimle birlikte oraya akın eden binler gibi.Binlerce kişinin tekbiri, gözyaşları arasında Hakka yürüdü..Allahın sevgili kulu Resulullahın torunu Muhammet raşit hzleri vefat ettiğinde 63 yaşında idi..Varın anlayın artık..Allah rahmet eylesin..
telpako
ALINTI(AkinciBey @ Oct 15 2007, 02:15 AM) *

TARİH 1979..

Seydamın vefatı..Kendisinin zehirlenmesinin ardından hastalığı dahada arttı.Ve vefatının yakın olacağını ben şahsımca tahmin etmiştim.Vefat haberini duyduğumda İstanbulda çalışıyordum.Haberi duyunca herşeyi bırakıp menzile koştum.Aynı benimle birlikte oraya akın eden binler gibi.Binlerce kişinin tekbiri, gözyaşları arasında Hakka yürüdü..Allahın sevgili kulu Resulullahın torunu Muhammet raşit hzleri vefat ettiğinde 63 yaşında idi..Varın anlayın artık..Allah rahmet eylesin..

Peygamber efendimiz 63 yaşında değil 61 yaşında vefat etmiştir. Ölüm tarihinden doğum tarihini çıkartırsanız bulursunuz. 622-571= 61 . Büyük tasavvuf bilim adamına Allahtan rahmet diliyorum.
AkinciBey
ALINTI(telpako @ Oct 15 2007, 08:16 PM) *

ALINTI(AkinciBey @ Oct 15 2007, 02:15 AM) *

TARİH 1979..

Peygamber efendimiz 63 yaşında değil 61 yaşında vefat etmiştir. Ölüm tarihinden doğum tarihini çıkartırsanız bulursunuz. 622-571= 61 . Büyük tasavvuf bilim adamına Allahtan rahmet diliyorum.

Efendimizle aynı yaşta vefat ettiğini kastedmedim.Zehirlendikten sonra ne kadar kısa sürede ve daha çok hizmet verebilecekken genç denilecek bir yaşta vefat ettiğini kasteddim.Ve efendimize yakın bir yaşta vefat ettiğini kasteddim.bu arada 1979 değil 1993 yazmıştım ama heralde yanlışlıkla aldınız o kısmı..haklısınız yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir.Allah razı olsun
sahinkar1980
ALINTI(Abdulbaki71 @ Dec 21 2006, 08:25 PM) *

ALINTI(aska_surgun @ Apr 20 2006, 04:23 PM) *

Muhammed Raşid Erol

süre ızdırap çekmiştir.

Kurban bende affına sıgınarak eksik olan yani seydanın resimini eklemek istedim hakkını helal et.

HİMMET YA SEYDAM

Dua ve selametle tüm din kardeşlerimi selamlıyorum.Hacı yılmaz

slm.1991 de varıp elini tutmakla şerflendiğim ilk şeyhim üstadım çok himmetini gördüm.ALLAH RAHMET EYLESİN ŞEFEATİNE DE NAİL EYLESİN.
Muhabbat
Allah Razi Olsun. Sehidimizin Mekanini Cennet Eylesin. Sefaatinden Mahrum Eylemesin.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.