Birinci neden; Üyelerimizin gerek bilgi vermek gereksede paylaşmak için kopyaladıkları uzun alıntı yazılar üyeler tarafından ilgi görmemiştir. Ve bunu takiben forumda hiç ilgi görmemiş veya okunmamış mesajların boş boş durması sonucu oluşan forumun konu çöplüğüne dönme hadisesi bizi rahatsız etmiştir. Ve forum üzerinde yayımlanan her konunun kullanıcıların ilgi göstermesi amacıyla alıntı yazılara limit koyma kararını alınmıştır.
İkinci Neden; Bir forumun genel amacı üyelerin kendilerine has fikirlerini diğer üyelerle paylaşmasıdır. Üyelerin kimsenin okumayacağı ve kimi zaman kendilerinin bile okumadığı yazıları foruma koyarak düşünceye hiç bir şey katmadan yaptıkları bu eylem, forumun kurulma amacıyla çelişmektedir. Bundan dolayıdır ki üyelerimizin birşey katmadan yayımladıkları bu yazı forumumuzda beyin fırtınası oluşmasını engellemekte ve yeni bakış açıları katmamaktadır. Ben illa bir yazıyı beğendim ve bunu paylaşmak istiyorum dediğiniz yazıları limit dahilindeyse paylaşabilirsiniz. Eğer limiti aşan bir durum söz konusuysa yorumunuzla beraber linki verebilirsiniz. Bu şekilde forumun konu mezarlığı haline dönüşmesini engelleyebiliriz. Aksi taktirde diğer forumlardan hiçbir farkımız kalmaz! Bizi anlamanız dileğiyle. Allah'a emanet olun...
EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE bölümü ile mp3 ile alakalı olan bölümlerde bu kural geçerli değildir. Dolayısıyla kendi kendinize kaset doldurma gibi zahmetlere girişmenize gerek yoktur