ErKaMReaL
Mar 30 2006, 06:44 PM
Müslümanın en çok unuttuğu şey nedir ? Sorusuna cevap ariyoruz hepberaber inşaAllah ...
Buyrun
şiirgibi
Mar 30 2006, 07:17 PM
cehennemi olsa gerek
hayrunnisa
Mar 30 2006, 08:18 PM
Neden varolduğunu unutur,bu da doğasından gelir aslında.
seheryeli
Mar 30 2006, 08:40 PM
ALINTI(ErKaMReaL @ Mar 30 2006, 06:44 PM)

Müslümanın en çok unuttuğu şey nedir ? Sorusuna cevap ariyoruz hepberaber inşaAllah ...
Buyrun
En çok unuttugumuz sey sükretmek..Bütün sevaplarımızı toplasak acaba birkaç saniyelik bir süreyle güzel bir gülü temaşa etmemizin şükrünü bile eda edebilirmiyiz acaba?
elif42
Mar 30 2006, 08:40 PM
müslümanın en çok unuttuğu şey müslüman olduğudur.vesselam.........
hale
Mar 30 2006, 08:44 PM
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. 51/57"
Bunu untuyoruz, asl olan işimizi yani ve dünya hayatına, geçim derdine dalıp gidiyoruz...
Hayrunnisada aynı şeyi söylemiş sanırım...
Yalnız doğamızdan mı, kibrimizden mi? Bilmiyorum...
şevvâl
Mar 30 2006, 10:11 PM
Bende birşey sormak istiyorum. Bu başlıkları açan arkadaşlar niye fikirlerini yazmıyorlar. Soruyu sormakla iş bitiyor mu?
Aynı sorum aşağıdaki topic içinde geçerli...
Allah'a emanet olun...http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=8691
MAKRUBE_24
Mar 30 2006, 10:16 PM
topiği açan arkada heralde "cevap yazmak" diyecektir şevvalin ihtarından sonra
Limriemvrm
Mar 30 2006, 10:18 PM
Unutmak tan çok bazı şeyler işimize gelmiyor. Ve kendimize çeşitli bahaneler bulma huyumuz var. (Allah affetsin.)
Yaptıkları en büyük hata ise bu dünya ile ahiret hayatını karşılaştırmak. Bir günah işliyor cezamız neyse çekeriz gibi vahim bir cümle söylüyor.Sanki ahiretde fani hayatta olduğu gibi yatıp çıkacağını ve kurtulacağını sanıyor. Dünyada ki ateşe dayanamazken cehennemdeki ateşe dayanabileceğini sanıyor veya bunun bilincine varamamış. Birde yaptığı birşeyi kimsenin görmediğini zannetmesi ki her zaman gören ve yaptıklarını bilen birilerinin olduğu bilincine varsa belki iş kökden halolmuş olur...
artzey
Mar 31 2006, 05:40 AM
"kul" olduğu......
vesselam
mona
Mar 31 2006, 08:26 AM
Bu soruyu görünce aklıma dün akşam izlediğim Engin Noyan'ın programı geldi.O da unutulan çok önemli bir mevzuyu işledi; İslam Kardeşliği !!! Hatırlamamız,sorumlu olduğumuz bir değer...
NiLüFeR
Mar 31 2006, 10:01 AM
Günlük koşuşturmalar içinde Ölüm insanın aklına pek gelmiyor. Haberlerde naklen seyredilen ölümler bile , bunun bizimde başımıza gelebileceğini artık bize hatırlatmıyor. Sanırım mezarlıkların sık ziyaret edilmesindeki tavsiyenin nedeni ; bize ölümü hatırlatmak, mezar imgesini göz önünde bulundurmamızı sağlamak ve yerimizin bir gün orada olduğunu bize hissettirip, hırs ve bencillikten kurtulup ibadetli bir yaşamı tercih etmemizi sağlamak için. Öldükten sonraki kabir alemini deunutmamak lazım.
La_Edri
Mar 31 2006, 10:43 AM
“Bütün zevkleri kökünden yok eden ölümü çokça hatırlayınız!”
İnsan,Ölüm ü unutuyor.
Ölüm, devamlı aklımızda olsaydı ,hesap korkusu da sürekli aklımızda olurdu ve metafizik gerilimimiz geçici olmazdı.
commando
Mar 31 2006, 10:56 AM
Müslümanların tek vücut olduğunu unuttuk.. Yoksa haçlı savaşını karşılayacak osmanlı olmaz mıydık?
DictatoR
Mar 31 2006, 04:47 PM
Ölümü
islamic_manifesto
Mar 31 2006, 04:52 PM
Sevmeyi unuttuk, karşılıksız sevmeyi ,şefkat etmeyi hoş görmeyi anlamayı unuttuk.
Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin
Tekke’de manastırda eremezsin
Bir kez sevdin mi gerçekten
Cennetin, cehennemin üstündesin
Vareyledi yetmiş iki milleti Yaratan
Ben aşk soyunun bağlısı doğdum anadan
Niçin bu bölünmek, bizi aşkında erit
İslamlığı kafirliği kaldır aradan
serdilberfin
Mar 31 2006, 04:55 PM
müslümanlar, hayatın, sınav oldugu gerçeginin bilincinde olmalılar.
çünkü varoluş amacımız bu.yalnızca O' NA kulluk...
webfatihi
Mar 31 2006, 05:44 PM
Galiba müslümanların en çok unuttuğu şey MÜSLÜMAN OLDUKLARI !!!
canışığı
Mar 31 2006, 09:19 PM
Bütün varlıklara karşı merhametli olmayı....
huzuray
Apr 1 2006, 02:09 PM
ibret almayı
fatmaucxy
Apr 2 2006, 02:03 PM
Rabbimiz ruhlar aleminde sordu:
"Ben sizin rabbiniz değil miyim?"
"Evet sen bizim Rabbimizsin" dedik, sonra unuttuk.
Rabbimizi, hesap gününün varlığını, zerre kadar iyilik ve kötülüğün karşılıksız kalmayacağını,veda hutbesinde efendimizin
"Ey mü'minler!
"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabi Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin (a.s.m) sünnetidir."
dediğini, emanete sahip çıkmayı unuttuk.
Sari_Civciv
Apr 2 2006, 04:04 PM
soruyu ilk gorunce benimde aklima "Dünyaya niye geldigimiz" cevabi geldi (bazi arkadaslar gibi)...
Bence :
Az düsününce cok seyi unutuyoruz..
- Dünyaya niye geldik?? Allah bizi niye dünyaya gönderdi??
- Hep söyleriz "bizimde sonumuz kara toprak" ama hic bi isimizi genelde buna göre yapmayiz.. Ölecegimizi unutuyoruz.. Cennet ve Cehennemin varligini unutuyoruz..
- Hep "Biz müslümaniz" deriz.. Ama Islam konusunda kendimizi gelistirmek icin, veya bilgilerimizi paylasmak icin elimizden geleni yapmayiz..
asyacan
Apr 2 2006, 04:17 PM
Müslüman olduğunu unutur....
ekinoks1988
Apr 2 2006, 06:19 PM
[quote name='ErKaMReaL' date='Mar 30 2006, 06:44 PM' post='68716']
Müslümanın en çok unuttuğu şey nedir ?
ilk olarak cehennemi unutoyorlar
namaz kılmayı unutuyorlar
kalubelada verdikleri sözü unutuyor
şeytanın düşman olduğunu unutuyor
helak olan kavimleri unutuyor
cennetin nimetlerini unutuyor
allahın büyüklüğünü unutuyor
allah korkusu çıkıp gidiyor bizden bazen
işte insan bun dan daha fazlasınıda unutuyor
kardeşim hepsi yazılmazki
nesil
Apr 3 2006, 09:05 AM
en çok ölümü unutuyoruz. eğer her daim aklımızda olsaydı ne mal,mülk peşinde koşardık ne birbirimizin boğazına yapışırdık. kimsenin hatasını aramazdık.
EbRaR_
Apr 3 2006, 08:43 PM
BİRŞEY söylemek istiyorum..ama kimse kırılmasın kendi düşüncemdir hiçkimseye özel olarak söylemiyorum
1_bir insan eğer müslüman ise nasıl şükür'ü unutur bu insan namaz kılmıyormu,bir namazda kaç kere fatiha nın başıda elhamdulillah...diyoruz
2_müslüman olduğumuzu unutuyoruz demişler bu nasıl unutuluyor gerçekten anlamadım???
bence en çok unuttutğumuz bir üyenide yazdığı gibi :şeytanın bizim en azılı dşmanımız olduğunu unuttuk...(unutuyorum bazen, eğer ki unutmasam sanmıyorum ki onun süsleyip püslediği günahları işlemezdim eminimki günahsız değilim
selametle
sufffe
Apr 3 2006, 09:54 PM
ALINTI(nesil @ Apr 3 2006, 10:05 AM)

en çok ölümü unutuyoruz. eğer her daim aklımızda olsaydı ne mal,mülk peşinde koşardık ne birbirimizin boğazına yapışırdık. kimsenin hatasını aramazdık.
Doğumumuz 1.gerçekti.
ÖLÜMÜMÜZDE hep unuttuğumuz 2.GERÇEK! Gerisi yalan....
lighthouse
Apr 4 2006, 12:56 AM
Namazin Kiymetini
azra_meryem
Apr 4 2006, 10:20 AM
ALLAHü teala ve ölüm öyleki insanlar cennete gittiklerinde rabbin cemali göreceklerini bile unutuyorlar bende dahil olmak üzere.....
Oturan_Boğa
Apr 4 2006, 10:24 AM
Riyakarlıkla islamiyetin bir arada bulunamayacağını..
La_Edri
Apr 4 2006, 08:14 PM
ALINTI(Oturan_Boga @ Apr 4 2006, 11:24 AM)

hehe bu nicki çok aradın mı kardeş
serkan_esk
Apr 5 2006, 12:14 PM
ALINTI(canışığı @ Mar 31 2006, 10:19 PM)

Bütün varlıklara karşı merhametli olmayı....
Bence Ölüceğini Unutur.Bu da onu azaba sürükler.
müsliman
Apr 5 2006, 03:56 PM

bu çok iyi bir soru bence. Cevabı kadınlar, tessetürü erkekler ise dini imanı unutuyorlar ama bazı kişiler böyle değil onları tebrik ediyorum.o kişiler gözlerini, para bürümüş, dünya malı bürümüş kişilerdir. bu soruyu sorduğunuz için çok sağolun
hakanus
Apr 6 2006, 12:08 AM
[size=7] KURN-I KERİM'İ ve SÜNNETLERİ okumayı unuttuk; Yükümlülüğümüzün hepsi buradadır.Hem nefsi terbiye eder hemde o düşmanların düşmanı olan o iblis'in şerrinden kurtulmuş oluruz. Tabiki okuduklarımızı hayatımıza uygularsak.İnşallah allahın izni ile...[
Destan
Apr 6 2006, 08:47 AM
Peygamber Efendimiz Salat ve Selam O'nun Üzerine olsun.. Yemek yerken sofrasında sadece bir parça ekmek ve sirke (zeytin yağıda olarak geçiyor) ekmeğini sirkeye katık ederek yiyor ve diyorki Yarabbi ne güzel katık şükürler olsun ki bize böyle bir katık lütfettin.. buyuruyor.
Biz ne kadar güzel ve çok çeşitli yemekler le soframızı süslüyoruz ama Şükretmeyi maalesef bilmiyoruz..
Oturan_Boğa
Apr 6 2006, 09:24 AM
ALINTI(La_Edri @ Apr 4 2006, 09:14 PM)

nesi varmış nikimin,gayet hoş ve anlamlı..ben var çok sevmek nikimi,başkası var beni alakdar etmemek
La_Edri
Apr 6 2006, 09:31 AM
ALINTI(Oturan_Boga @ Apr 6 2006, 10:24 AM)

ALINTI(La_Edri @ Apr 4 2006, 09:14 PM)

nesi varmış nikimin,gayet hoş ve anlamlı..ben var çok sevmek nikimi,başkası var beni alakdar etmemek
aman aman mutluluklar dileriz nickinle sana !..
Oturan_Boğa
Apr 6 2006, 09:34 AM
teşekkür etmek vazife olmak bize..düğünümüze beklemek sizleride:)
feridebeyza
Apr 6 2006, 05:16 PM
Kişi kendinden bilirmiş.
En çok unuttuğum dua etmek galiba.
Bu konuda bana dua eder misiniz.
dostum
Apr 7 2006, 01:11 AM
Bence DUA etmeyi unutuyoruz dostlar,DUA'ya başladıkmı ne olduğumuzu,kim olduğumuzu,yanlışımızı,doğrumuzu vs...Bir çok şeyi hatırlatır bize.
nesil
Apr 7 2006, 03:18 PM
ALINTI(feridebeyza @ Apr 6 2006, 06:16 PM)

Kişi kendinden bilirmiş.
En çok unuttuğum dua etmek galiba.
Bu konuda bana dua eder misiniz.
Genel anlamda müslümanların ölümü unuttuğunu belirttim. Fakat bireysel olarak düşünürsem,benim de en çok unuttuğum şey dua etmek

.aynı senin gibi feridebeyza. ben de bu konuda dua istiyorum.
siyah gül
Apr 8 2006, 04:13 PM
ALINTI(ErKaMReaL @ Mar 30 2006, 07:44 PM)

Buyrun
bence en çok unuttugumuz fakat en önemli olan şey KULLUK.
bilgecan
Apr 8 2006, 09:53 PM
ölüm
..:::ELiF:::..
Apr 17 2006, 03:36 PM
bencede ölümü unutuyolar :D Allah hatırlatmak ıcın bır cok seylerı gosterıyor ama umurlarında mı?? örnek.deprem sel felaketlerı gibi..
hamrA
Apr 17 2006, 06:26 PM
ALINTI(Oturan_Boga @ Apr 6 2006, 10:34 AM)

teşekkür etmek vazife olmak bize..düğünümüze beklemek sizleride:)
Neeee
İstiare ve istişare yaptınmı oturan boğa
Nick istemeye giderken ben de geleceğim
E bensiz yüzükleri asla takamayacağına göre
tarikay
Apr 30 2006, 12:36 PM
Burada da Rabbimiz Kur'ân-ı Kerîm okumanın, namazın ve zikrin birbirinden ayrı vasıtalar olduğunu açıklıyor ve soruyor;
57/ HADİD-16 : Elem ye'ni lilleziyne âmenû en tahşe'a kulûbühüm lizikrillâhi ve mâ nezele minelhakkı ve lâ yekûnû kelleziyne ûtülkitâbe min kablü fetâle aleyhimül'emedü fekaset kulûbühüm, ve kesiyrün minhüm fâsikuûn.
Âmenû olanların kalplerinde Allah'ın zikri ile (ve bu zikirle) Hakk'tan inen şeyle (nurla) huşûya ulaşmak (huşû sahibi olmak) zamanı gelmedi mi? Kendilerine kitap verilen ve sonra aradan uzun zaman geçen (ve bu zaman zarfında Allah'ı zikretmedikleri için) kalpleri kasiyet bağlayan (kalpleri zikirsizlikten kararan ve sertleşen ve hastalanan) kimseler gibi olmasınlar. (zikretsinler ki kalpleri kararmasın) Onların çoğu fasıklardır (hidayete erdikten sonra yoldan çıkanlardır).
Zikirden vazgeçmenin neticesine de işaret buyuruluyor.
43/ZUHRUF-36: Ve men yağşü an zikrirrahmâni nükayyıd lehü şeytânen fehüve lehü kariyn.
Kim Rahman'ın zikrinden yüz çevirirse Biz ona şeytanı musallat ederiz. Ve onun için şeytan arkadaştır.
9-2- DUA
Dua insanın yaratıcısına ihtiyaç duyduğunu gösteren ve kula yerini hatırlatan bir taleptir. İnsan yaratıcısını, Hakk olarak kabul etmiş olmalıdır ki, ondan yardım talep etsin. Öyleyse kulluğun ve Rabb olmanın iki ayrı yeri vardır. Dua kula Allah'ın bir mahlûku olduğunu hatırlatan ve Allah'ın ise Rabb olduğunu, tek ilâh olduğunu hatırlatan ve idrak ettiren esasları muhtevidir. Kısaca dua, kulun Rabbine müracaatıdır, münacaatıdır, yönelmesidir.
7/ ARAF-55: Üd'û rabbeküm tedarru'an ve hufyeh, innehü lâ yuhıbbülmu'tediyn.
Rabbimize gönülden ve gizlice yalvarın, muhakkak ki Allah haddi aşanları sevmez.
7/ ARAF-56: Ve lâ tüfsidû fiyl'ardı ba'de ıslâhıhâ ved'ûhü havfen ve tama'â, inne rahmetallahi kariybün minelmuhsiniyn.
İslah olduktan sonra yeryüzünde fesat çıkarmayın. Allah'a korkarak ve umutla yalvarın. Şüphesiz ki Allah'ın rahmeti muhsinlere yakındır.
40/ MÜ'MİN-60: Ve kaâle rabbükümüd'ûniy estecib leküm, innelleziyne yestekbirûne an ıbâdetiy seyedhulûne cehenneme dâhıriyn.
Rabbimiz der ki; "Bana dua edin ki, size icabet edeyim. Muhakkak ki bana kullluk etmek hususunda kibirlenenler alçalmış olarak cehenneme girerler."
2/ BAKARA-186: Ve izâ se'eleke ıbâdi anni feinni karibü. Ücibü da'veteddâ'ı izâ de'âni, felyestecibüli velyü'minü bi le'allehüm yerşüdün.
Ve kullarım, sana benden sorduğu zaman, Ben muhakkak ki (onlara) yakınım. Bana dua edilince, dua edenin duasına (davetine) icabet ederim. O halde onlarda benim (davetime) icabet etsinler ve bana îmân etsinler. Böylece irşada ulaşsınlar (irşad olsunlar).
Görülüyor ki, Rabbimizden yardım istememiz, Rabbimizin kesin emridir. Yardımsız irşada ulaşmak mümkün değildir. Çünkü, âyet-i kerîmenin birinci kısmında, O'ndan dua ile yardım istememizi, bizden talep ediyor. Fakat Allah'dan gelecek yardımın kulların liyakatıyla paralel olacağını âyet-i kerîmenin sonunda açıklıyor. Bu yardımın dünya ni'metleri olmadığını Allah'ın katında ulvi ni'metlerine sahip olmak için Rabbimizden yardım istemenin efdal olduğunu, âyet-i kerîmenin sonunda Rabbimiz irşad kelimesiyle işaret ediyor.
İrşad hedefinin tahakkuku için ise; Rabbine kavuşmayı dileyen kimse, önce Allah'ın resûlüne onun vasıtasıyla da daha sonra Rabbine kavuşacaktır.
Burada da görülüyor ki dua, Allah'a yaklaşmanın, yakın olabilmenin bir vasıtasını teşkil ediyor.
whiterose
Apr 30 2006, 03:21 PM
arkadaşlar unutulan sadece insanoğlunun acizliği ve nefsinin peşinde koşuşudur. sonradan

böyle olurlar ama .....
cihad_
Apr 30 2006, 03:32 PM
Müslümanın en çok unuttuğu bence üzerine farz olan CİHAD'dır..
<B>
Apr 30 2006, 04:13 PM
Bence en çok unttuğumuz şey ŞÜKÜR. Şükretmek herzaman unuttuğumuz görev. Buyüzden insanoğlu çok nankördür. Sabretmek mi Şükretmek mi? Malesef şükretmek, kadrü kıymet bilmek çok az yaptığımız şeylerden. Oysa hergün 5 vakit namazımızda her rekat "alemlerin rabbine hamdolsun" diyoruz ama, acaba nekadar içten ve düşünerek söylüyoruz?
yazyagmuru
May 1 2006, 06:15 PM
müslümanlar müslümanlığı unutuyolar bence arkadaşlar.Nasıl demeyin çünkü müslümanlığın gerekleri bize bir çok şey söylüyo. bunlardan sadece birisi KUR'AN-I KERİM okumak (daha bir çok şey var tabi) .KUR'AN-I KERİM okumak hafızayı kuvvetlendiriyomuş bol bol okusaydık(ben kendi adıma söylüyorum) hiç bi şeyi unutmazdık

okumuyoruz unutuncada

yapıyoruz. selametle
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.