Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: şeyh Ali Kara Hazretleri(mutlaka Okuyun)..!
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ TASAVVUF ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
flok
Cenab-ı Hakk'ın 21. yüzyılda gönderdiği aşıklar sultanı, marifet nurunun aynası gönüllerde ebediyete kadar ölmezlik sırrına eren büyük velilerdendir. İnsanları Hakk'a davet eden, onlara doğru yolu gösteren, hakiki saadete kavuşturan büyük alim ve velilerdendir. 1900 (H. 1254) yılında Malatya ili Akçadağ kazasının Aşağı Örüşkü köyünde dünyaya geldi. İsmi Ali'dir. Babasının ismi Ali Seyyidi Efendi, annesinin ismi Fatıma Hanım'dır. 29 Nisan 1971 (H. 1325) senesinde irtihali dar-ı beka eylemiştir.

Şeyh Ali Kara küçük yaşta bulunduğu çevresindeki alimlerden zahiri ilimleri öğrendi. İlimde ve içinde bir aşk vardı ki, askerde iken Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleriyle tanıştıktan sonra bu büyük zatla mürid ve mürşid ilişkisi 18 sene sürdü. Şeyh Ali Kara hazretleri, Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri ile nasıl tanıştığını şöyle anlatmıştır: "Bir gün askerde iken çarşı iznine çıktığımda namazı kılmak için camiye girmiştim. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri gerçek aşk ile Kuran-ı Kerim okuyordu ki, ensesinin üzerinde bir nur peydah oldu. Mübareğin cemaline baktıkça kendimden geçtim. Sanki bir genç kıza vurulmuş gibi aşık oldum. Namaz kılındıktan sonra dışarı çıkınca hemen beklemeye başladım. Mübarek dışarı çıkıp bir oturak üzerine oturdu. Gittim elini öptüm.

Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinden ders istedim. Mübarek ismimizi sordu, "Ali" dedim. "Oğul biz Ali'leri severiz, ama sen git istihare yap gel," dedi. Gittim istihare yaptım. Rüyamda Şeyh Osman Nuri Bağdadi Hazretlerinin, Cenab-ı Hakk'ın izniyle ve himmetleri sayesinde deftere yazıldıgımızı ve yükseklere cıkarıldığımızı gördüm. Bunları mübareğe anlattım. O günden itibaren Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleriyle tasavvuf yoluna başladım," demiştir.

Bundan sonra gerçek bir aşkla, Şeyh Osman Nuri Bağdadi Hazretlerine tam teslimiyetle bağlanmıştır. Teslimiyet müridin mürşide madde ve manası ile teslim olması demektir. Maddde de her şeyini ona vermesi ve onun yoluna baş koyması, manada ise varlığının her zerresinde O'nu görmesi demektir. Esasen "Fena Şeyh" denilen mürşidde yok olma makamıda budur. Öyle bir haldir ki nasıl damlayi ummandan ayırmak mümkün değilse müridi de mürşidinin varlığından ayırmak mümkün değildir. Tasavvufla ilgili bütün yazılan eserlerde ise teslimiyet su vecizle vurgulanır. "Teslimiyet, müridin mürşidine, gassalın elindeki meyyit gibi teslim olmasıdır." Bu hal zuhur edince neden, nasıl, niçin, niye vs. gibi sorular ortadan kalkar, söylenen sözlere gönül kapıları açılır. Verilen emirler anında yerine getirilir. Müridin mürşidine teslimiyetinin neticesinde mürşidine karşı sonsuz bir muhabbet devri açılır.

18 yıl boyunca Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin yüksek teveccühleriyle seyri sülukunu tamamlamıştır. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri hiçbir dilin izah edemeyeceği kadar büyük bir manevi makam ve derecelere cıkarmıştır. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin sağlığında iken insanlari irşadla görevlendirmiştir. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin 1943 (H 1297) yılında Yozgat'a gidip 23 Ocak 1944 )H 1298)'de vefatından sonra onun görevini tamamen devralarak manevi irşad hizmetine devam etmiştir.

Şeyh Ali hazretleri, yaşadığı zaman içinde yar, ağyar herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış bir zattır. Onun insana cümle yaratılmışa gösterdigi şefkat merhamet ve sevgi duygusunun yüceliği hiçbir dilin vasıf edemeyeceği kadar büyüktür. Seyri süluku sırasında Hakk Teala tarafından sürekli belalarla sınandı. Takdire gösterdiği rıza aklın ve havsaların ötesinde bir tahammül şah eseridir. Hiçbir zaman tevazusunu terk etmedi. Daima kul olduğunun bilinciyle bir derviş gibi yaşadı. Dünya durdukça sultan olarak anılacaktır.

Şeyh Ali Kara hazretleri için, İlahi sevgi duygusunun yüceliği ile zamanın Yunus Emre'si manevi kemali ve aşkı ile devrinin Mevlana Celaleddin'i, yaptığı riyazet, ibadet ve insani irşad ehli yapan kuvvetli sohbet ve kerametleri ile asrının Muhammed Bahaeddin Nakşibendisi dersek belki biraz olsun onu anlatmaya calışmış oluruz.

Tum hayatını en büyük düşmanlarımız olan nefis ve şeytanın hilelerini anlatmak ile tevhidin inceliklerini öğretmeye yönelik söz ve sohbetle geçirdi. Etrafında toplanan insanların Cenab-ı Allah'a insanlığa ve devletine sevgi ve muhabbetle bakan irfan ehli insanlar olarak yetişmeleri için büyük çabalar sarfetti. Sayısız insana kendini sevdirdi ve manevi müşküllerine yardımcı oldu.

Hayatı tümüyle örnek alınacak, alındığında ise her iki dünyada mesut bahtiyar olunacak bir nur abide şahsiyetidir.

Hakiki imana kavuşan kimseler, Allahu Teala'nın himayesinde olurlar. Hakikate vasıl olmuşlardır. Bunlar hakkında hadis-i kutside buyuruldu ki: "Evliyam, kubbem (örtüm) altındadır. Onları benden başkaşı tanımaz. Bunların halleri, halkın anlayışlarına sığmaz. Halkın bunlar hakkında bildikleri, benzetme ve temsilden öteye geçmez. Bunlar öyle bir kafiledir ki, Allahu Teala'ya verdikleri ahde vefa gösterirler." Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Allahu Teala'nın öyle kulları vardır ki, kalbleri güneşten daha parlak, fiilleri (amelleri) peygamberlerin amelleri gibidir (yani kerametleri vardır). Onlar, Allah katında şehidler mertebesindedirler."

Başka bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Size bir kavim bildiriyorum ki, onların Allah katında mertebeleri benim gibidir. Ancak onlar, peygamber, şehidler değildir. Enbiya ve şüheda onlara gıpta ederler. Onlar birbirine Allah rızası için muhabbet ederler."
Bir hadisi şerifte ise "İnsanlar üç kısımdır. Birinci kısım, hayvanlara benzer, ikinci kısım meleklere benzer, üçüncü kısım peygamberlere benzer." buyuruldu. Birinci kısımda olanların maksadı, hayvanlar gibi yeyip içmektir. Bunlar hakkında A'raf suresinin 179. ayeti kerimesinde mealen buyuruldu ki: "onlar dört ayaklı hayvanlar gibidir. Belki daha da aşağıdırlar." ikinci kısımdakilerin maksadı melekler gibi tesbih, namaz, oruç gibi ibadetlerdir. Üçüncü kısım insanların hizmeti, maksadi aşk-ı ilahi, rızayı Bari, muhabbetullah ve Allahu Teala'ya teslim olmaktır.

Şeyh Osman deyince akla Şeyh Ali, Şeyh Ali deyince akla Şeyh Osman gelir. Şeyh Osman Nuri Hazretleri şöyle buyurmuştur: "Biz bir elmanın yarısıyız." Diğer bir sözünde ise; "Ali'ye gitmeyen bana gelmesin," demişlerdir. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin ciğer paresi kızı Fatma Nur Sadiye'nin ifadeleriyle "babamı kimse layıkıyla anlayamamıştır. Birazcık olsun Şeyh Ali Hazretleri anlayabilmiştir." Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri ise; "Allah (c.c.) beni Ali için Bagdat'tan buralara gönderdi," buyurmuşlardır. Şems'in Mevlana için gönderildiği gibi...

Her halife Şeyhine bağlılığı, sevgisi ve övgüsüyle tanınır. Ancak Şeyh Ali hazretleri Şeyh Osman Nuri Bağdadi Hazretlerine bağlılığı bir başkadır. Şeyhini her ziyarete gidişinde olabildiğince içinde maddi ve manevi sevgi ve bağlılıktan ve saygıdan başka birşey götürmemeye gayret, özen gösterirdi. Üç gün önceden yemeyi içmeyi bırakır, bağırsaklarını boşaltırdı. Bunu Gotan Gölü köyünden Kara Baba adlı bir derviş arkadaşı şöyle anlatır: "Şeyh Ali hazretleri ile Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin ziyaretine gitmek için hazırlandık. Yola çıkarken Ali Efendi'nin hanımı bana gizlice yiyecek paketi verdi ve yolda "bunu Ali Efendi'ye yedir, üç gündür birşey yemiyor, aç," dedi. Bir su başında öğlen namazı için mola verdik, ben yiyecekleri çıkardım. Şeyh Ali Efendi; "Sen karnını doyur, ben tokum," dedi. Israr edince de; "Biz kimin ziyaretine niçin gidiyoruzç Midemizde bağırsaklarımızda dünya nimeti ve pisliği ile mi çıkalım," diye sitem etti. Efendisinin huzuruna böylesine temiz çıkmaya çalışan bir veli namzeti elbetteki büyük makamlara erecek ve çevresine ilim, irfan ve islami ahlakı saçacaklardır.

Şeyh Ali hazretleri teslimiyet ve saygıda rekor derecesinde efendisine bağlanmış ve aldığı ikram, erdiği derece ve makamları verdiği güç ile oldukça ilkel olan çevresinde İslam ahlakını tam anlamıyla ve severek, kendisi de manevi yaşantısı tam olgunluk yaşayarak insanların kalblerine cebab-ı Allah'ın ve Resulunun sevgisini nakşetmiştir.

Şeyh Ali Kara hazretleri, dünyasını değiştirdiği halde gösterdikleri keşif ve kerametleri, dilden dile, gönülden gönüle söylenmektedir. Bütün Allah dostlarının kerametleri anlatmakla bitmez ve kitaplara sığmazlar.

Şeyh Ali Kara hazretlerinin şu sözlerini ilave edelim; "Keramet, suyun üstünde post serip namaz kılmak, kuşlar gibi havada uçmak, şiş vurmak, kelle kesip yerine koymak değildir. Kerametin en büyüğü kalblere Allah ve Muhammed (sav) sevgisini muhabbetini yerleştirmektir. Insanı gerçek iman sahibi edip, kemale erdirmektir."

Şeyh Ali Kara hazretleri, bir gün bir yere gidiyordu ki, o zaman bende cift sürüyordum. Mübarek selam verdi ve biraz yanımda durdu. Allahu Teala hazretlerinin büyüklüğünü ve peygamber efendimizin sevgisini anlattı. "Oğul" dedi, "Çift sürerken öküzlere Ho Ho dersen gider, Hu, Hu, Hu, desen de gider." diye buyurdu ve arkasından; "Şu yalancı dünyada bulunduğunun kıymetini bilmelidir. Her zaman Allahu Teala'nın emir ve yasaklarına uymalıdır. Peygamber efendimizin sünnet-i seniyyesine sımsıkı bağlanmalıdır." diye buyurdu.

1971'de dünyasını değiştirdiğinde bulunduğu Akçadağ ilçesi emniyet teşkilati bunu şu itirafı ile dile getirmiştir: "Olan bize oldu Şeyh Ali Efendi'nin varlığı ile çevrede yıllardır hiçbir olay olmamış adete kurt kuzu ile birlikte dolaşır olmuştu."

Şeyh Ali Hazretleri 29 Nisan 1971 (H 1325) senesinde vefat etmiştir. Doğduğu ve yaşadığı Malatya ili Akçadağ kazası Aşağı Örüşkü köyündeki türbesi, dünyanın her tarafından gelen ziyaretçi ve sevenlerinin ziyaret ettiği bir huzur ve nur abidesidir. Manevi irşadi devam etmektedir. Muhip ve müridani artarak dergaha hizmet etmektedir.

Cenab-ı Allah razı olsun. Sırlarını takdis eylesin ve bizleri feyizlerinden bereketlerinden faydalandırsın ve Cenab-ı Mevla şu aciz kulunu ve cümlemize kabirlerini ziyaret etmeyi nasib eylesin.
M_i_r_a_y
ALINTI(flok @ Mar 25 2006, 11:53 AM) *

Cenab-ı Allah razı olsun. Sırlarını takdis eylesin ve bizleri feyizlerinden bereketlerinden faydalandırsın ve Cenab-ı Mevla şu aciz kulunu ve cümlemize kabirlerini ziyaret etmeyi nasib eylesin.

amin...Şeyh Ali Kara yi tanimamiza yardimci oldugun icin Allah razi olsun...

"Keramet, suyun üstünde post serip namaz kılmak, kuşlar gibi havada uçmak, şiş vurmak, kelle kesip yerine koymak değildir. Kerametin en büyüğü kalblere Allah ve Muhammed (sav) sevgisini muhabbetini yerleştirmektir. Insanı gerçek iman sahibi edip, kemale erdirmektir."

ne kadar guzel soylemis....
flok
ALINTI(M_i_r_a_y @ Mar 25 2006, 03:50 PM) *

ALINTI(flok @ Mar 25 2006, 11:53 AM) *

amin...Şeyh Ali Kara yi tanimamiza yardimci oldugun icin Allah razi olsun...

"Keramet, suyun üstünde post serip namaz kılmak, kuşlar gibi havada uçmak, şiş vurmak, kelle kesip yerine koymak değildir. Kerametin en büyüğü kalblere Allah ve Muhammed (sav) sevgisini muhabbetini yerleştirmektir. Insanı gerçek iman sahibi edip, kemale erdirmektir."

ne kadar guzel soylemis....

estağfirullah kardeş...tanımak istemek dahada güzel...allah gönlüne göre versin...
hakdilencisi
ALINTI(flok @ Mar 25 2006, 10:53 AM) *

Cenab-ı Hakk'ın 21. yüzyılda gönderdiği aşıklar sultanı, marifet nurunun aynası gönüllerde ebediyete kadar ölmezlik sırrına eren büyük velilerdendir. İnsanları Hakk'a davet eden, onlara doğru yolu gösteren, hakiki saadete kavuşturan büyük alim ve velilerdendir. 1900 (H. 1254) yılında Malatya ili Akçadağ kazasının Aşağı Örüşkü köyünde dünyaya geldi. İsmi Ali'dir. Babasının ismi Ali Seyyidi Efendi, annesinin ismi Fatıma Hanım'dır. 29 Nisan 1971 (H. 1325) senesinde irtihali dar-ı beka eylemiştir.

Şeyh Ali Kara küçük yaşta bulunduğu çevresindeki alimlerden zahiri ilimleri öğrendi. İlimde ve içinde bir aşk vardı ki, askerde iken Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleriyle tanıştıktan sonra bu büyük zatla mürid ve mürşid ilişkisi 18 sene sürdü. Şeyh Ali Kara hazretleri, Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri ile nasıl tanıştığını şöyle anlatmıştır: "Bir gün askerde iken çarşı iznine çıktığımda namazı kılmak için camiye girmiştim. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri gerçek aşk ile Kuran-ı Kerim okuyordu ki, ensesinin üzerinde bir nur peydah oldu. Mübareğin cemaline baktıkça kendimden geçtim. Sanki bir genç kıza vurulmuş gibi aşık oldum. Namaz kılındıktan sonra dışarı çıkınca hemen beklemeye başladım. Mübarek dışarı çıkıp bir oturak üzerine oturdu. Gittim elini öptüm.

Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinden ders istedim. Mübarek ismimizi sordu, "Ali" dedim. "Oğul biz Ali'leri severiz, ama sen git istihare yap gel," dedi. Gittim istihare yaptım. Rüyamda Şeyh Osman Nuri Bağdadi Hazretlerinin, Cenab-ı Hakk'ın izniyle ve himmetleri sayesinde deftere yazıldıgımızı ve yükseklere cıkarıldığımızı gördüm. Bunları mübareğe anlattım. O günden itibaren Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleriyle tasavvuf yoluna başladım," demiştir.

Bundan sonra gerçek bir aşkla, Şeyh Osman Nuri Bağdadi Hazretlerine tam teslimiyetle bağlanmıştır. Teslimiyet müridin mürşide madde ve manası ile teslim olması demektir. Maddde de her şeyini ona vermesi ve onun yoluna baş koyması, manada ise varlığının her zerresinde O'nu görmesi demektir. Esasen "Fena Şeyh" denilen mürşidde yok olma makamıda budur. Öyle bir haldir ki nasıl damlayi ummandan ayırmak mümkün değilse müridi de mürşidinin varlığından ayırmak mümkün değildir. Tasavvufla ilgili bütün yazılan eserlerde ise teslimiyet su vecizle vurgulanır. "Teslimiyet, müridin mürşidine, gassalın elindeki meyyit gibi teslim olmasıdır." Bu hal zuhur edince neden, nasıl, niçin, niye vs. gibi sorular ortadan kalkar, söylenen sözlere gönül kapıları açılır. Verilen emirler anında yerine getirilir. Müridin mürşidine teslimiyetinin neticesinde mürşidine karşı sonsuz bir muhabbet devri açılır.

18 yıl boyunca Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin yüksek teveccühleriyle seyri sülukunu tamamlamıştır. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri hiçbir dilin izah edemeyeceği kadar büyük bir manevi makam ve derecelere cıkarmıştır. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin sağlığında iken insanlari irşadla görevlendirmiştir. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin 1943 (H 1297) yılında Yozgat'a gidip 23 Ocak 1944 )H 1298)'de vefatından sonra onun görevini tamamen devralarak manevi irşad hizmetine devam etmiştir.

Şeyh Ali hazretleri, yaşadığı zaman içinde yar, ağyar herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış bir zattır. Onun insana cümle yaratılmışa gösterdigi şefkat merhamet ve sevgi duygusunun yüceliği hiçbir dilin vasıf edemeyeceği kadar büyüktür. Seyri süluku sırasında Hakk Teala tarafından sürekli belalarla sınandı. Takdire gösterdiği rıza aklın ve havsaların ötesinde bir tahammül şah eseridir. Hiçbir zaman tevazusunu terk etmedi. Daima kul olduğunun bilinciyle bir derviş gibi yaşadı. Dünya durdukça sultan olarak anılacaktır.

Şeyh Ali Kara hazretleri için, İlahi sevgi duygusunun yüceliği ile zamanın Yunus Emre'si manevi kemali ve aşkı ile devrinin Mevlana Celaleddin'i, yaptığı riyazet, ibadet ve insani irşad ehli yapan kuvvetli sohbet ve kerametleri ile asrının Muhammed Bahaeddin Nakşibendisi dersek belki biraz olsun onu anlatmaya calışmış oluruz.

Tum hayatını en büyük düşmanlarımız olan nefis ve şeytanın hilelerini anlatmak ile tevhidin inceliklerini öğretmeye yönelik söz ve sohbetle geçirdi. Etrafında toplanan insanların Cenab-ı Allah'a insanlığa ve devletine sevgi ve muhabbetle bakan irfan ehli insanlar olarak yetişmeleri için büyük çabalar sarfetti. Sayısız insana kendini sevdirdi ve manevi müşküllerine yardımcı oldu.

Hayatı tümüyle örnek alınacak, alındığında ise her iki dünyada mesut bahtiyar olunacak bir nur abide şahsiyetidir.

Hakiki imana kavuşan kimseler, Allahu Teala'nın himayesinde olurlar. Hakikate vasıl olmuşlardır. Bunlar hakkında hadis-i kutside buyuruldu ki: "Evliyam, kubbem (örtüm) altındadır. Onları benden başkaşı tanımaz. Bunların halleri, halkın anlayışlarına sığmaz. Halkın bunlar hakkında bildikleri, benzetme ve temsilden öteye geçmez. Bunlar öyle bir kafiledir ki, Allahu Teala'ya verdikleri ahde vefa gösterirler." Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Allahu Teala'nın öyle kulları vardır ki, kalbleri güneşten daha parlak, fiilleri (amelleri) peygamberlerin amelleri gibidir (yani kerametleri vardır). Onlar, Allah katında şehidler mertebesindedirler."

Başka bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Size bir kavim bildiriyorum ki, onların Allah katında mertebeleri benim gibidir. Ancak onlar, peygamber, şehidler değildir. Enbiya ve şüheda onlara gıpta ederler. Onlar birbirine Allah rızası için muhabbet ederler."
Bir hadisi şerifte ise "İnsanlar üç kısımdır. Birinci kısım, hayvanlara benzer, ikinci kısım meleklere benzer, üçüncü kısım peygamberlere benzer." buyuruldu. Birinci kısımda olanların maksadı, hayvanlar gibi yeyip içmektir. Bunlar hakkında A'raf suresinin 179. ayeti kerimesinde mealen buyuruldu ki: "onlar dört ayaklı hayvanlar gibidir. Belki daha da aşağıdırlar." ikinci kısımdakilerin maksadı melekler gibi tesbih, namaz, oruç gibi ibadetlerdir. Üçüncü kısım insanların hizmeti, maksadi aşk-ı ilahi, rızayı Bari, muhabbetullah ve Allahu Teala'ya teslim olmaktır.

Şeyh Osman deyince akla Şeyh Ali, Şeyh Ali deyince akla Şeyh Osman gelir. Şeyh Osman Nuri Hazretleri şöyle buyurmuştur: "Biz bir elmanın yarısıyız." Diğer bir sözünde ise; "Ali'ye gitmeyen bana gelmesin," demişlerdir. Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin ciğer paresi kızı Fatma Nur Sadiye'nin ifadeleriyle "babamı kimse layıkıyla anlayamamıştır. Birazcık olsun Şeyh Ali Hazretleri anlayabilmiştir." Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretleri ise; "Allah (c.c.) beni Ali için Bagdat'tan buralara gönderdi," buyurmuşlardır. Şems'in Mevlana için gönderildiği gibi...

Her halife Şeyhine bağlılığı, sevgisi ve övgüsüyle tanınır. Ancak Şeyh Ali hazretleri Şeyh Osman Nuri Bağdadi Hazretlerine bağlılığı bir başkadır. Şeyhini her ziyarete gidişinde olabildiğince içinde maddi ve manevi sevgi ve bağlılıktan ve saygıdan başka birşey götürmemeye gayret, özen gösterirdi. Üç gün önceden yemeyi içmeyi bırakır, bağırsaklarını boşaltırdı. Bunu Gotan Gölü köyünden Kara Baba adlı bir derviş arkadaşı şöyle anlatır: "Şeyh Ali hazretleri ile Şeyh Osman Nuri Bağdadi hazretlerinin ziyaretine gitmek için hazırlandık. Yola çıkarken Ali Efendi'nin hanımı bana gizlice yiyecek paketi verdi ve yolda "bunu Ali Efendi'ye yedir, üç gündür birşey yemiyor, aç," dedi. Bir su başında öğlen namazı için mola verdik, ben yiyecekleri çıkardım. Şeyh Ali Efendi; "Sen karnını doyur, ben tokum," dedi. Israr edince de; "Biz kimin ziyaretine niçin gidiyoruzç Midemizde bağırsaklarımızda dünya nimeti ve pisliği ile mi çıkalım," diye sitem etti. Efendisinin huzuruna böylesine temiz çıkmaya çalışan bir veli namzeti elbetteki büyük makamlara erecek ve çevresine ilim, irfan ve islami ahlakı saçacaklardır.

Şeyh Ali hazretleri teslimiyet ve saygıda rekor derecesinde efendisine bağlanmış ve aldığı ikram, erdiği derece ve makamları verdiği güç ile oldukça ilkel olan çevresinde İslam ahlakını tam anlamıyla ve severek, kendisi de manevi yaşantısı tam olgunluk yaşayarak insanların kalblerine cebab-ı Allah'ın ve Resulunun sevgisini nakşetmiştir.

Şeyh Ali Kara hazretleri, dünyasını değiştirdiği halde gösterdikleri keşif ve kerametleri, dilden dile, gönülden gönüle söylenmektedir. Bütün Allah dostlarının kerametleri anlatmakla bitmez ve kitaplara sığmazlar.

Şeyh Ali Kara hazretlerinin şu sözlerini ilave edelim; "Keramet, suyun üstünde post serip namaz kılmak, kuşlar gibi havada uçmak, şiş vurmak, kelle kesip yerine koymak değildir. Kerametin en büyüğü kalblere Allah ve Muhammed (sav) sevgisini muhabbetini yerleştirmektir. Insanı gerçek iman sahibi edip, kemale erdirmektir."

Şeyh Ali Kara hazretleri, bir gün bir yere gidiyordu ki, o zaman bende cift sürüyordum. Mübarek selam verdi ve biraz yanımda durdu. Allahu Teala hazretlerinin büyüklüğünü ve peygamber efendimizin sevgisini anlattı. "Oğul" dedi, "Çift sürerken öküzlere Ho Ho dersen gider, Hu, Hu, Hu, desen de gider." diye buyurdu ve arkasından; "Şu yalancı dünyada bulunduğunun kıymetini bilmelidir. Her zaman Allahu Teala'nın emir ve yasaklarına uymalıdır. Peygamber efendimizin sünnet-i seniyyesine sımsıkı bağlanmalıdır." diye buyurdu.

1971'de dünyasını değiştirdiğinde bulunduğu Akçadağ ilçesi emniyet teşkilati bunu şu itirafı ile dile getirmiştir: "Olan bize oldu Şeyh Ali Efendi'nin varlığı ile çevrede yıllardır hiçbir olay olmamış adete kurt kuzu ile birlikte dolaşır olmuştu."

Şeyh Ali Hazretleri 29 Nisan 1971 (H 1325) senesinde vefat etmiştir. Doğduğu ve yaşadığı Malatya ili Akçadağ kazası Aşağı Örüşkü köyündeki türbesi, dünyanın her tarafından gelen ziyaretçi ve sevenlerinin ziyaret ettiği bir huzur ve nur abidesidir. Manevi irşadi devam etmektedir. Muhip ve müridani artarak dergaha hizmet etmektedir.

merhaba flog sizinle tanışabilirmiyiz

hakdilencisi

Nektar
Es-Selam Aleykum,

Benim merak ettiğim Şeyh Ali Kara Hazretleri vefatından sonra yerine makamına hangi zat geldi?Çok yakın bir tarih 1971 YILI.
missderv
[b]
ALINTI(EL-CEBBAR @ Nov 22 2006, 02:04 AM) *

Es-Selam Aleykum,

Benim merak ettiğim Şeyh Ali Kara Hazretleri vefatından sonra yerine makamına hangi zat geldi?Çok yakın bir tarih 1971 YILI.

Şeyh Muhammet KIRCALI... Şeyh Ali KARA nın tasavvuf hizmeti tamamlayan...

19 EYLÜL 2001 de O ' da darı bekaya irtahal eyledi.. Allah Rahmet eylesin

Ehli gitti tasavvuf bitti....

Flog kardeşimizde bunu çok iyi bilir..

O' nu bilmeyen yoktur... Bilenler anlatsın ...
Nektar
Allah Rahmet eylesin. Şeyh Muhammet KIRCALI'nın makamına kim geldi peki?Şuanda yaşayan evliyalarımızdan bildiklerinizin isimlerini alabilirmiyim ALLAH rızası için.
hakdilencisi
ALINTI(EL-CEBBAR @ Nov 22 2006, 07:08 PM) *

Allah Rahmet eylesin. Şeyh Muhammet KIRCALI'nın makamına kim geldi peki?Şuanda yaşayan evliyalarımızdan bildiklerinizin isimlerini alabilirmiyim ALLAH rızası için.

bütün (ŞEYH ALİ KARA KS) sevenlerini ona muhabbet besliyen ARKADAŞ larımı bütün samimiyetim ile
şahsım ve buradaki ARKADAŞ larım adına saygı ve muhabbetle selamlıyorum
ŞEYH ALİ Ks dan sonra bizim yolumuzda irşad edilmiş bir kişi yoktur EFENDİ mizin tasarrufu
elindedir bu yolda bir nebzecik olsun çalışanlar bunu canları ile bilirler
ayrıca bu yoldaki ARKADAŞ lar ŞEYH lerinin himmeti ile ŞEYH olanı ve olmayanıda ayırırlar
Hz ALLAH ve onun PEYGAMBER i Hz MUHAMMED S.A.V ve Hz ŞEYH lerimize emanet olun
bağışlanmak ümidi ile
saygılarımla

hakdilencisi
missderv
[quote name='hakdilencisi' date='Nov 22 2006, 08:52 PM' post='124993']
[quote name='EL-CEBBAR' post='124955' date='Nov 22 2006, 07:08 PM']

bütün (ŞEYH ALİ KARA KS) sevenlerini ona muhabbet besliyen ARKADAŞ larımı bütün samimiyetim ile
şahsım ve buradaki ARKADAŞ larım adına saygı ve muhabbetle selamlıyorum
ŞEYH ALİ Ks dan sonra bizim yolumuzda irşad edilmiş bir kişi yoktur EFENDİ mizin tasarrufu
elindedir bu yolda bir nebzecik olsun çalışanlar bunu canları ile bilirler
ayrıca bu yoldaki ARKADAŞ lar ŞEYH lerinin himmeti ile ŞEYH olanı ve olmayanıda ayırırlar
Hz ALLAH ve onun PEYGAMBER i Hz MUHAMMED S.A.V ve Hz ŞEYH lerimize emanet olun
bağışlanmak ümidi ile
saygılarımla

hakdilencisi
[/quote]

Şeyh Ali KARA nın halifesi yetiştirdiği en büyük Allah Dostu

İster kabul edin

ister kabul etmeyin

ŞEYH MUHAMMED KIRCALI dır.....

Tasavvufta öyle tasarufu elinde olmak deyimi sadece türbesiyle sınırlıdır...

Dünyasını değişen Evliya kendi müritlerine akrabalarına tasarruf eder..

ama diğer ümmeti Muhammed e kim tasarruf edecek

ancak ve de ancak hayattaki evliya ve tasarrufu olan mürşit tabiki

Koskoca Şeyh Osman Nuri Bağdadi (KS) o kadar çile çekip Şeyh Ali KARA yı irşad ediyorda

Neden O kadar büyük Allah Dostu Evliya olan Şeyh Ali KARA bu yolda kimseyi irşad edemiyor...

Bazan bu işler olmuş.... zaman zaman tarikatın eceli geldiğinde ....

Ne zaman Şeyh Ali KARA demişki : Bu tarikat bitti benden sonra kimse yetişmedi diye

Şeyh Ali bir çok defa halifesinden bahsetmişken ...

kendi yerine defalarca sohbet den kalkarak yerine oturtarak vede son demlerinde bizzat

ismini vererk HALİFE sini işaret etmedi mi ?

Herneyse biraz da bu mantığın yanlışlığına bakalım ...

bizim Kadiri yolunda bütün şeyhlerimiz tasarruf sahibi iken madem öyle ise bunca insanlar
niye yeni şeyhlere gidiyor...

Böyle bir imkan varsa (dünyasını değişen tasrrufu elinde olana bağlanmak varsa)

Seyyid Abdul Kadir Geylani halen tasarrufu kesilmeyen Gawsul Azam dır.

Ona neden bağlanmadınız ???

Usul itibariyle hayattaki Evliya lazım derviş olacak insanlara ..

Şeyh Ali KARA nın Halifesi Şeyh Muhammet KIRCALI dır....

bu böyle biline.... ama inanmak veya inanmamak serbesttir... Öyle olsaydı bir tane şeyh yetrdi

Ümmeti Muhhammed e... anlayanlar anladı...

Nektar
Şeyh Muhammet KIRCALI (ALLAH'ın selamı Onun üzerine olsun)19 EYLÜL 2001 de ahirete göçtü peki oda yerine birini yetiştirmedimi.Evliyalık bitmez ama sanki ondan sonra sır olarak kalmış.Menzil'de Seyda Hz.'leri var mübarek.Peki istanbul da yaşayan bir veli yokmudur.Yada vardır da gizlimidir demek istediniz.

Selam ve dua ile.
missderv
Öyle diyeneler var
SIR olmuş bilen var mı bilemiyorum bilen sırra agah demektir

Sır olmuş konuda yetkili ağızlar konuşsun bize düşmez....

Bulamayanlara Şeyh Muhhammet KIRCALI nın nasihati : Oğlum bizden
sonra altı ay içinde gidin kendinize Şeyh arayın.... diye

isteyen istediğini yapar ister vasiyeti bekler ister gider başının
çaresine bakar..

Bu işin Yetkisi Şeyh OSMAN- Şeyh ALİ vede Şeyh Muhaammet KIRCALI
nın elindedir... Şeyhler bilir vesselam

İstanbul a gelince bilmiyorum Evliya varmı yokmu ama İstanbulun
hali herkesce malüm ..... Yinede bilemem Allah bilir .....
WarriorPrince

Kırçalı kim, ne zaman şeyh ilan etti..

Kendisi bizzat ben Şeyhim veya irşad makamıyım diye birşey söyledimi ? Şimdiye dek kaç kerameti var ? Mademki Şeyhti neden Şeyh Osman-ı Bağdadi (k.s.) Hz. lerinin veya Şeyh Ali (K.s) Hz.lerinin yakınları KIRCALI işaret etmediler, bu şeyhtir, ona yapışın demediler... Sence Sadiye ANNE (K.s.) o kadar mı haşa summe bilgisiz gözü görmeyen ve cahildi ki bunu hayattayken hiç bir dervişe söylemedi. Oğul mühür KIRCAL dadır demediler. Senin sırf şu yazdıkların yüzünden Rahmetli babamın rahmetli dostu sağlam bir derviş olan KIRCAL efendiye bile muhabbetim kesildi..

EFENDİ !! ... Ya sen çok şey biliyorsun, ya da biz hiçbirşey bilmiyoruz...
missderv
1- Şeyh Muhammet KIRCALI kim ? ne zaman Şeyh ilan etti ?

Tasaffufta bir çok kereler halife veya şeyh ialn edilmeme olayı defalarca tekrar etmiştir.

Bunu tasavvuf tarihi veya tabakat kitaplarını bilen bilir. Defalarca öenek vermeye luzum yok.

Ehli olan olan bilir zaten .... bilmeyen ne bilsin bizi bilenlere selam olsun ...

2- Kendisi bizzat irşad makamındayım diyen Şeyh nerde gördün sen ?

Bu yolda biraz söz sohbet dinleyenler bilirler ki :

Hiçbir Şeyh Ben Şeyhim irşad makamındayım bana gelin sizi erdireyim demez...

Şeyh Muhammet KIRCALI kendisine böyle cahilce soru soranlara :

" Tuh bize tuh bize biz kimiz ki ? Şeyh i görseydiniz bu soruyu sormazdınız.. der ağlar...

Biz marifet sahibi Alimin kölesiyiz (Şeyh Ali KARA yı kasderek )

Şeyh in kılı olsam iftahar ederim " derdi....

Şeyh in kerametini soruyorsun ... kerametsiz Şeyh olur mu ? bunca derviş ... bunca misafirler..

kerametsiz yıllarca gider gelir mi ? herkesin lafa karnı tok.... bilirsin

En çok kullandığı söz sohbet kerameti idi... ama diğer kerametlerini de DERVİŞ.. olanlar bilirler..

3- Şeyh ALİ KARA nın yakınları neden demediler.... veya onlar da mı bilmiyorlar....

Bu biraz hikmetli vede acıklı bir durum... bende yılarca kafa yorardım... Yahu bu iş nasıl oluyor diye..

Bu işin sırrı taksimat ı yapan merkezde gizli...

Nasip kısmet derler ya... oğlum nasibin bizde değil git derdine derman ara... derler ya..

İnsanların alıştığı metodlar değişince... diğer kollarda olmayan adam eleme bu kolda olunca...

Bilirsiniz her ders alan Şeyh ALİ KARA nın tekkesinde kaldı mı ? Yoksa gelenler bir süre sonra

Koskoca Şeyh ALİ KARA ya bile bir mazeret uydurup yolunu değişti mi ? çooook diyeceksin doğru

Bu yolda gelen gelir ama herkes kalamaz... ahh kader ahh kader... derler ya

Bu kolda vede yolda Rahmani ile şeytani birbirine karışır devamlı... bilenler bilir..

O yüzden her dervişin bir mümeyyiz vardır.. yani faruk.... Ferraka beynel Hakkı minel batıl...

İşte o mümeyyiz eğer alışmış olduğu vechile bu işte ona işin aslını göstermezse işte ayrılma o zaman

kaçınılmaz olur... çünkü insan zanneder ki " ben bilirim ben görürüm.." aslında gören de kendisi

değil gösteren de onun keyfine göre göstermez... işte bu ön yargı ve kadere rızasızlık tandır ki

yıllarca göermeye alıştığı mümeyyiz de bu işin aslını göremezse yılarca aksini iddaa eder durur...

Hiç aklına gelmöez ki O mümeyyiz onu yeni kurulan tekke den ayırmıştır.. nasibi bu kadardır..

Ama üzülmesin diye kabul edemiyeceği acı gerçekler kendisinden yılarca saklanır...

Zaten söz dinlemeye alışık olmayan... daima kandi kafasına göre gitmeye alışık nefsi emmare...

Hikmet böyle bu kolda bir topluluk diğer topluluktan daima ayrıla gelmiştir... usul böyle... naparsın

İşte bu ve bunun gibi bazı hikmetler icabı nasibi olanla olmayanı ayırma işi hep sürer gider...

İnsan mümeyyizi ne alışık olduğundan en yakını bile olsan bildirmezlerse... bilemezsin... Ya Settar

Çünkü herkes sıkıştıracağından Derviş de yalan söyliyemez... böylelikle yalan da söylemiyor işte..

Eden eyliyan ALLAH derdi Şeyh .. ne yaparsın ..

"Oğlum kolumuz buradan değil buradan değil buradan kırık " (bileğini kolunu ve omzunu gösterirdi"

4- Rahmetli Babanızın dostu olan sağlam bir Derviş olan ŞEYH Muhammet KIRCALI....

Derviş olusa hemde sağlam bir derviş olusa insan .... Hiç posta oturur da etrafına insan toplar mı?

Derviş olan bu işi çok iyi bilir ki.. Bu iş öyle Derviş in hacını hocanın işi değil dir...

öyle millete vereceksin telkini kendini unutacaksın olur mu hiç....

Hem diyeceksin " Bu işin Büyük Şeyhlerin işidir.. Mutu kable en Temutu... Sırrına eremiş...

Söz sohbet işi Derviş in işidir ki ... Hak tan alır halka verir... daha daha nice haller ve Sırlar...

Bu işi bilen sağlam bir Derviş hiç böyle bir işe kalkışır mı ? Ama ALLAH ın zorla vazife vermesi ....

BU İŞİ ANCAK ALLAH ın SEVİP SEÇTİĞİ ALLAH DOSTU ... EMİRLE... YAPAR.....

"ALLAH tan HAKİKİ MANADA ALİMLER (MARİFET SAHİBİ vede O'NU İYİ TANIYAN) KORKAR.."

Şeyh derdiki " Oğlum bu işin ehli hiç bu işe kalkışmaz hep zorla verirler.."

6- EFENDİ..... ya sen çok biliyorsun... veya biz hiçbir şey bilmiyoruz....

Bal küpünden sızar....

Ehli olan anlar.... Şeyh derdiki : " Oğlum Derviş işaretten anlar..." " Anlayana sivrisinek saz"

"Lafın tamamı deliye söylenir... " " Ahh oğlum aahhh ... Ehli olsa da konuşsak..... "

Hadisi Kutsi de buyuruldu ki : " Sudurul Ebrar .. Kuburul Esrar..."

Daha fazla açıklamalar için Sırlara girmemiz gerekir.. OLMAZ.....

Herkes haddini bilmeli..... Elimiz boş .. yüzümüz kara... Medet Ya Şeyh Ali KARA..

Daha fazla iddaa edeceksek.... Gel Şeyh Ali KARA ya Şeyh OSMAN NURİ ye sor....

BEN ÖYLE İŞ YAPAMAM.... ONLARI GÖREMEM SORAMAM... DERSENİZ...

HERKES HADDİNİ BİLSİN ... O ZAMAN SUS... OTUR... NE VERİRLERSE TAKSİMATA RAZI OL...

Şeyh in Himmeti sayesinde herkese cevap veririz..... Derdi Şeyh Muhammet KIRCALI...

AHHHH BİDE LEYLA yı BENİM GÖZÜMDEN GÖRSENİZ.... dermiş Mecnun...

missderv
KUSURUMUZA BAKMAYIN BAZI KONULARDA SUSAMAYIZ...

Konu Şeyhimiz olunca kanımız canımız pahasına müdafa ederiz...

Şeyh derdiki " OĞLUM ŞEYHİN HAKKI ÖDENMEZ.... o kadar büyüktür.."

Günlerden bir gün Şeyh Ali KARA ile Şeyh Muhammet KIRCALI

Tekkede bir oda ki aynalı oda dır.. bilen bilir...

Şeyh Ali sandalyede oturyor... Mehmet Efendi de yanında adap ta

bekliyormuş... Birden Şeyh Ali nin bir kerameti olarak ayna da

Malatya dan bir kahve görünmüş ... adamlar kahvede tartışıyorlar

bazıları Şeyh Ali yi kötülüyormuş.. birden bir kavga olmuş...

içlerinden biri.. çıkmış siz kim oluyorsunuz da Şeyh Ali ye laf

söylüyorsunuz diye diğerlerine sandelye ile saldırmış ... tabi

biraz hırpalamışlar.. ama sonunda kavgayı ayırmışlar...

Şeyh Ali KARA manzarayı göstererek demiş ki :

" Oğlum Mehmet ... bak bu adam bizi kahvede savundu ....

yarın Hakk ın divanında o adamı savunmak bize vacip oldu.."

Kıssadan Hisse ister inanın ister inanmayın olmuş olay

Mevzu bahis Şeyhimiz oldumu sonuna kadar savunuruz..

HERKESİNKİSİ KENDİNE GÜZELDİR... DERLER YA

GÜZELLER GÜZELİ ŞEYH E CANIMIZ KURBAN...

yalnız biz kırmadan üzmeden savunmak isteriz...

Hakkınızı helal ediniz lütfen...

Allah ın Rahmeti Bereketi üzerinize ve üzerime olsun...
WarriorPrince
ALINTI(missderv @ Dec 5 2006, 02:51 PM) *

KUSURUMUZA BAKMAYIN BAZI KONULARDA SUSAMAYIZ...

Konu Şeyhimiz olunca kanımız canımız pahasına müdafa ederiz...

HERKESİNKİSİ KENDİNE GÜZELDİR... DERLER YA

GÜZELLER GÜZELİ ŞEYH E CANIMIZ KURBAN...

yalnız biz kırmadan üzmeden savunmak isteriz...

Hakkınızı helal ediniz lütfen...

Allah ın Rahmeti Bereketi üzerinize ve üzerime olsun...

ÖNCELİKLE ESKİ DERVİŞLERİN RUHANİYETLERİNİ İNCİTMEKTEN ALLAH (C.C.)'A SONRADA KUTBUUZAMAN, SAHİBUL İRŞAD, SAHİBUZZAMAN, GAVSUL AZAM, ŞEYH OSMAN NURİ BAĞDADİ (K.S.) HZ. LERİNE SIĞINARAK YAZARIM.

Sizin bu kadar yazdıklarınızdan sonra size 2 konuda özellikle hak veriyorum..

1 - Sizin gördüğünü ben görmedim bu konuda haklısınız, hemde sonuna kadar..
Sizin yanına gittiğiniz KIRCAL efendi ki, daha öncedende söylediğim ve sonuna kadarda savunduğum gibi ÇOK SAĞLAM BİR DERVİŞTİR. Kendisi bizzat evimize gidip gelirlerdi. Birçok kez babamla beraber Şeyhlerin lafını edip önce çocuklar gibi ağladıklarını, ardından aynı şefkatle gülüşerek söyleştiklerini ve ardından tekrar ağladıklarını defalarca gördüm. Ben KIRCAL efendiyi sadece ÇOK SAĞLAM BİR ÇINAR, ÇOK SAĞLAM VE KENDİNİ YETİŞTİRMİŞ BİR DERVİŞ OLARAK TANIDIM. HİÇ BİR ZAMAN ŞEYHLİK PAYESİNİ VEYA ŞEYHLİK DAMGASINI KENDİSİNE VURMADI. HEM HİZMET ETTİ HEM KENDİNCE KARŞILIĞINI ALDI.
Elbetteki 2 Şeyh görmüş bir dervişi kalkıpta yorumlayabilecek kapasitede bir insan değilim. Derviş desen zaten hiç değilim. Ben kim dervişlik kim...
Benim kızdığım tek nokta KENDİNE ŞEYH DEMEDİĞİ HALDE, ONUN NAMI HESABINA SİZLERİN ONA ŞEYH DEMESİ. BENİM SORUMUN YÖNÜ BUDUR. ONCA YILINI ŞEYH ALİ (KS.) YE HARCAYAN Bİ İNSANIN ELBETTEKİ ELİ BOŞ OLMAZ.
***** AMA YA BEN DERDİMİ ANLATAMADIM. YA SİZ BENİ ANLAYAMADINIZ. *****

2- Allah Dostluğu ve Evliyalık makamı haktır ve bu makamlara gelmek çaba ve bir mürşidin teveccühü ile olur. Rahmeti KIRCAL efendi hak dostu ve evliyadır derseniz sizi kucaklar ve anlınızdan öperim, keşif keramet sahibiydi derseniz kabul ederim ki bizzatihi kendi gözlerimle bizim evden çıktıktan sonra keşfini gösterdi, bende rahmetli babama söyledim, babam ise sadece güldü ve oğul onlar havada gidip havada geliyorlar diye tebessüm etti. Bu bir evliya kerametidir derseniz, gene size sarılır ve öperim gözlerinizden, yaşça büyüğümseniz ellerinizden..

Velakin bu ŞEYH liktir derseniz, O vakit iş karışır. Çünkü ŞEYH o kadar da küçük bir kelime değildir. ŞEYH MÜRŞİD-İ KAMİLDİR. ŞEYH ALLAH (C.C.) YERYÜZÜNDEKİ YANSIMASIDIR. ŞEYH HEM VELİ, HEM ALLAH DOSTU, HEM EVLİYADIR. ALLAH (C.C.) SIRRINA ERMİŞTİR, ULAŞMIŞTIR. ALLAH (C.C.) BİZZATİHİ ŞEYH KULUNA TEVECCÜH EDER.

Rahmetli KIRCAL Efendi (K.s.) Hak sırrına ermiş, ÇINAR ve hakiki bir DERVİŞTİ.. Sizin belki hiçbir zaman duyamayacağınız veya göremeyeceğiniz şeyleri ben çocuk yaşta iken bizzat gördüm. Ama bu KIRCAL efendiyi ŞEYH yapmama değil; Şeyhim Sultanım,Şeyh OSMAN NURİ BAĞDADİ (K.s.) Hz.lerinin bağlı dervişlerine ne kadar cömert olduğuna vardırdım.

Sizden Ricam LÜTFEN bu konuda daha fazla ısrar edip Ruhaniyeti incitmemize vesile olmayınız..

Sözlerimi bir kısa ile noktalamak isterim..

ŞEYH OSMAN NURİ BAĞDADİ (K.S.) HZ. DEN NAKLEN GELEN BİR KISADIR.
..

- Oğul, adamın bir tanesi tarlada bir kenger yetiştirmiş, bu kengere çok hörmet eder, sen benim şeyhimsin der, ona hizmet eder..
Bir zaman sonra bu kenger otu rüzgardan kopar ve rüzgarında etkisiyle bir mağaraya doğru yönelir.. Kengere hörmet eden arakdaşta arkasından gider..
Kenger mağaraya girer, bizim adam şeyhim bu mağaraya girdi der, mağaraya girdiğinde ne görsün ? Kırklar toplanmışlar zikrullah yapmaktalar.
Kengericimizi gören kırklar arkadaşada Allah (c.c.) için kengere hörmet ve hizmet edip, sırf kengeri bahaneyle Allah (c.c.) aşkıyla yandığı için bu mertebeye geldiğini görür ve onuda aralarına katarlar..

İşte Menkıbe bu.. Kuru bir kengerde insanı Allah (c.c.) ye götürmeye yetebilir. Yeterki hörmeti ve sadakati ve tevekkülünü bozmasın..

İnşaallah bu menkıbe ile size anlatmak istediklerimi azda olsa nakşedebilmişimdir.

Selam ve dua ile

Muhabbet Baki ...
missderv

Dervişlik kim ... ben kimim... diyeceksin sonrada

İyice bilmediğin konularda ileri geri yazacaksın....

Bu işler ondan bundan duymakla olmaz... sayın klavyeci arkadaşlar...

İSLAM DA ACİZİN CAHİLİN LAFI OLMAZ sadece dinler... ve öğrenir...

Şeyh Osman ın ağzından... Şeyh Ali KARA nın ağzındanmış gibi imalı değerlendirmeleri

boşuna yazmayın..

BAKIN SİZE AÇIKLIYAYIM...

Bu mesleye dervişlik aleminde vede Tasavvufta YAKINLIK PERDESİ derler..

Bu yakınlık perdesi nizelerinin gözünü kör etti de en yakınında olan

Allah ın nur ve sır verdiği Evliyayı inkar etti de mahrum kaldı...

Derviş olanlar çok iyi bilir ki.... hiçbir Derviş haddini aşarak kimseye ders vermez rabıta vermez

kimseyi etrafına toplamaz... ŞEYH in kim olduğunu çok iyi bilirde bu işe yanaşmaz ama....

Allah ın emir ve yardımı ile mecburen bu işe başlar... ve Allah ın şu emri ğereğince

"Ey kulum git BANA kul HABİBİME Ümmet getir....."

Bu YAKINLIK PERDESİ yüzünden nice Allah Dostu yaşadığı devirde nice hakaretlere ve iftiralara

maruz kalmıştır...

Bu kabul etmeme işi Hz.Ebu BEKİR Sıddık zamanında başlamış ... Hz. ÖMER ve Hz. OSMAN vede

Hz. ALİ zamanında devam etmiş... gelmiş... Şeriat Devletleri zamanında bu işi yapanlar

münafıklar olmuştur... yaptıkları aynı iş Dünyasını değişen Halifeyi överek yeni gelen

Halifeyi kötülemek şeklinde devam ede gelmiştir....

Tasavvufta bu işi devam ettirenler ise nasipsizler olarak nitelendirilmiştir....

Çünkü Maneviyat işleri bazan dışarıdan göründüğü değildir...

Şeyh Ali KARA nın sevenleri ve mürirleri de çok iyi bilirler ki bu şekildeki laflar

Şeyh Ali KARA nın zamanında da olmuş... Şeyh Osman ın zamanında da olmuş..

Bu Nasipsizleri mazur görmüşler... ve de şöyle deyin demişler...

Şeyh Ali KARA : "Günah benim sevap benim kimene

O Yar benim, ben O Yarin kimene.. : deyin geçip gidin demiş..

Şeyh Ali KARA yı kabulenemeyen nasipsizler :

"daha düne kadar sokakta çelik çomak oynayan bizim Ali

"ne zaman şeyh olmuş da başımıza geçmiş..."

Şeyh Muhammet KIRCALI ağlayark böyle anlatır... Şeyh e neler neler

söyledi NASİPSİZLER.... derdi...

Bu işin sırası hep böyle geldi gider.... ACABA SIRA KİMDE ?...

DÜNYASINI DEĞİŞENİ ÖVÜN... SONRA GELENİ YERİN...

ACABA SORMA İMKNINIZ OLSA ..... ONLARDAN BİRBİRİNİ

BİZZAT KÖTÜLEYEN VARMI ? ACABA... YOK TABİKİ...

AHHH KADER NE YAPARSIN .....

BÖYLE GELDİ ..... BÖYLE GİDECEK.....

Bu sözleri biz kafamızdan uydurmadık...

Bizi Şeyh OSMAN da tanır... Şeyh ALİ KARA da tanır...

Şeyh Muhammet KIRCALI da tanır... bilir...

Her ne kadar miskin de olsak.. tembel de olsak..

Şeyhler Sadık Derviş inden vazgeçemezler...

Maksat tartışmak değil mesleyi izah etmek...

Medet Ya ŞEYH MUHAMMET KIRCALI...

Seni Kimse anlamasa da... Miskin senden VAZGEÇMEZ... ASLA....
WarriorPrince
Eyvallah...

Elbetteki dervişlik kim ben kim diyeceğim, benim nefsim nerenin köpeği ki kendimi bu zalim nefisle dervişliğe layık görebileyim. Doğduğumdan beri tarikatın içinde olmak, 33 yıldır bu yola hizmet etmek elbetteki beni derviş yapmaz.. Ben Derviş değilim, Derviş hayranıyım.. Ben Tarikatlı değilim.. Tarikatlıların hayranıyım... Kaba bir tabirle, Ben dervişliğe kurban olayım... Ben kim Derviş kim... Nefsim Şeyh Osman (ks.) Hz.lerinin kapısının kıtmirinin üzerindeki bit kadar olabilirsem imanım kurtuldu demektir.. Ama nefsim ona bile layık değil...

Dervişlik kolaymış gibi yazmışsın.. Neyse demekki nefsinize güveniyorsunuz ki kendinizi Derviş olarak görebiliyorsunuz... Yok yar gardaş ben dervişliğe bu nefisle layık değilim... Dervişlik zor iş.. İnşallah dervişlik sana kolaydır..

Sen istediğini istediğin şekilde sev...

Ama benim için Şeyh Osman (k.s.) Hz.leri Şeyh, Şeyh Ali (k.s.) Şeyh, Muhammet KIRCAL da çok sevdiğim ve her zaman seveceğim büyük bir derviş ve ağabeyimdir, benim yönüm bu, herkesin düşüncesi kendine, önemli olan yol birliği, önemli olan çıkış noktası.. Varış noktası Allah olduktan sonra, Şeyh Ali (k.s.) hz.lerinin buyurdukları gibi,

-- Oğlul tarladaki öküze HO!.. da desen gider HU !.. da

.....

Muhabbet Baki..
missderv
Sayın Şeyh Muhammed KIRCALI nın halifesi

Olanlar.... HODRİ MEYDAN....

Biraz inciler döktürün de... millet anlasın sizin kim

OLDUĞUNUZU.... Halep oradaysa Arşın burada....

sayın Mübarekler.... buyrun......
Fedai
ALINTI(missderv @ Jan 18 2007, 05:46 PM) *

Anlaşıldı Miss

Sen 5 senecilerdensin.

Bak ben sizin 5 senecilerden 11 kişilik grubun içinde bir başıma kalktım. Şeyh Osman, Şeyh Ali, Şeyh Muhammed (ki hiçbirini görmek nasip olmadı) ve şimdiki şeyhimi sonuna kadar savundum ve övdüm...

Bu 5 sene olayı nedir?
5 sene geçti
o zaman halife nerdedir
HAŞA ki şeyhin sözü yere düşsün

Geçenlerde sizin gruptan yeni katılan arkadaşlara sohbet sonrası şeyhin sözü manidardır

Hadi çavuşum sen çalışmadın ya derviş arkadaşlar sizler de mi çalışmadınız, sizler neden aramadınız bulmadıız şeyhinizi. (Hepsinide gözyaşı hüzün)

Şeyh Muhammed Kırcalı nın kabulü ile ilgili

Şeyh Ali K.S: nin akrabalarından bazıları (ki kim olduklarını anladınız) şeyhe giden dervişere gitmeyin der.
Bak derviş nasıl oluyor cevaba bak

BABANIN OLDUĞU YERDE ANANIN, ABİNİN, ABLANIN SÖZÜ GEÇMEZ.
BABAM ŞEYH MUHAMMED İ İŞARET ETTİ ŞEYH ODUR.

Ayrıca rivayete göre şeyh Ali K.S. bir mektup bıralıp kendisinden sonraki şeyhin Şeyh muhammed k.s. olduğunu belirtmiş.

Bir diğer işaret
Şeyh Adana ya her gittiğinde kimsenin evinde kalmaz direk Şeyh Muhammed K.S. nın evine gider ve orada kalırmış.

Bir diğer işaret
Şeyh Muhammed Şeyh ali tarafından diğer illere sohbet ve ders verme maksadıyla gönderilirmiş. (Dİkkat ders tarif ediyor) Bunnu çekemeyen dervişler
Mehmed şeyhlik taslıyor gibi konuşunca mübarek

BEN TARİKATA İLK GELDİĞİM GÜNDEN BERİ ŞEYHİM. GİDİN ŞEYH ALİ K.S. YE SORUN.

Şeyh Ali K.S. ye mehmed böyle diyor denince
EVET MEHMED GELDİĞİ GÜNDEN BERİ ŞEYHTİR diye cevaplıyor

Bir diğer işaret
Şeyh Ali K.S. Birgün Şeyh Muhammed K.S. yi çağırır der ki

Oğul yakon zamanda filanca yerde büyük bir şeyh çıkacak. Onunla başedebilecek misin (Takva olarak, ilim olarak)
Kurban himmeti sayende tüm dünya ile başederim
Oğlum büyük biri olacak
Oğlum emin misin

Şeyh ALi K.S: nın cevabı
ELHAMDÜLİLLAH ELHAMDÜLİLLAH ELHAMDÜLİLLAH

Bir işaret daha

1990 lı yıllarda (yanılmıyorsam 1995) hac esnasında Şeyh bizzat şöyle demiştir

Bu sene 90 kişi zamanın Kutbu ile haccetti. Hepsinin haccı da kabul oldu. Ne mutlu onlara
(Şeyhle beraber 90 kişilik derviş grubu da Hactadır)

Şimdiki Şeyh Hakkında işaretler

1. (Bizzat seyrettim)
Şeyhin Meşhur Elazığı sohbeti sırasında bir ara

Şeyh amanı yaklaşınca adamını hazırlar der ve önündeki bardağı kaldırır tabağı bardağın üstüne kor ve işte böyle bekletir der.

Bu olay zaten 5 sene olayını direk çürütmektedir. ( ki 5 sene bitti şimdi 9 - 10 seneye çıktı)

2. işaret
Adamımız hazır deyince kimdir diye soran bir dervişe
NE YAPACAKSIN KİM OLDUĞUNU. ZAMANI GELİNCE ÇIKACAK. ŞİMDİ SÖYLESEK ADAMIN ÜSTÜNE HÜCUM EDERSİNİZ!!!

3. Şimdiki Şeyh Bizzat kendisi mübareği kabre indirmiştir.

4. Tüm defin işlemleri ile kendisi ilgilenmiştir. Buna ANKARA dan içişleri bakanlığından izin alma dahil

5. Şeyhin türbe masraflarını bizzat kendisi karşılamıştır. Kimsye bırakmamıştır.

6. Şeyh bizzat kendi köylülerine sohbet bitiminde bekletip "sakın .... dan ayrılmayın" demiştir.

7. Şeyh son bir haftasında şimdiki mübarek şeyhi çağırmış ona
Oğlum Şeyh Ömer zuhur etti. deyip bir takım şeyler söylemiş ve Oğlum küçük kızı MEHMED ALİ ye ver demiştir. (Mehmed ali abi yi göstermeyenler utansın)

8. Şeyh Ömer R.A. nın Şeyh Osman R.A. ya gavslık temeli atması gibi Şeyh Muhammed K.S. de oğlu Mehmed Ali abiye gavslık temeli atmıştır. Attığı zaman dayısının kucağında ve (yanılmıyorsam) gazianteptedir. Bizim çavuş ta şahittir.
"Emanete yazık edecekler sözü" şu anki Şeyhin bizzat kendi sözüdür.

9. Şeyh bazı meselelerde işaret olarak şimdiki şeyhe danışmıştır. (Mesela istanbul dan bir ev alması istenmiş o da şimdiki şeyhe işareten danılmıştır.)

Daha yazayım mı ...

ALINTI(WarriorPrince @ Dec 4 2006, 01:45 PM) *

Kırçalı kim, ne zaman şeyh ilan etti..

Kendisi bizzat ben Şeyhim veya irşad makamıyım diye birşey söyledimi ? Şimdiye dek kaç kerameti var ? Mademki Şeyhti neden Şeyh Osman-ı Bağdadi (k.s.) Hz. lerinin veya Şeyh Ali (K.s) Hz.lerinin yakınları KIRCALI işaret etmediler, bu şeyhtir, ona yapışın demediler... Sence Sadiye ANNE (K.s.) o kadar mı haşa summe bilgisiz gözü görmeyen ve cahildi ki bunu hayattayken hiç bir dervişe söylemedi. Oğul mühür KIRCAL dadır demediler. Senin sırf şu yazdıkların yüzünden Rahmetli babamın rahmetli dostu sağlam bir derviş olan KIRCAL efendiye bile muhabbetim kesildi..

EFENDİ !! ... Ya sen çok şey biliyorsun, ya da biz hiçbirşey bilmiyoruz...

Şeyh Mehmed Kırcalı nın sayısız kerameti vardır. En basitinden annemlerin bir komşusunu bilmediğimiz bir şekilde ameliyat etmiştir. (Komşu avamdır. Derviş değildir. Söyleyen de kendisidir.)

Hiç bir şeyh BEN ŞEYHŞM demez. Şeyhimin dervişlerine hürmet ederim der.

Şeyh Ali K.S. da şeyh Muhammed K.S. yı işaret etmiştir. Etmemiş değildir. Burdaki sorun SEVGİ FAZLALIĞIDIR

Şeyh olan tutkularından, sevgilerinden onun makamına kimseyyi yalıştırmamaktır. Başka şey değil.

Şeyh Ali K.S. nın bir mektubu rivayet edilir. Mektup analardan birindedir. Ama ortaya çıkmamıştır. Çıkarılmamıştır yukarıdaki meseleden ötürü

Mektupta halifenin Şeyh Muhammed K.S. olduğu yazılıdır.

Siz nasıl olur da hem malatya da olur hem de şeyhin şeyhliğini bilmezsiniz hayret doğrusu.

Tek seçenek kalıyor geriye

Bugün tarikat 3 kısımdır

1. Şeyh Osman K.S. ve Şey Ali K.S. yı kabuş edip gerisini reddedenler
2. Şeyh Muhammed e K.S. ye kadar olanları kabul edenler (5 seneciler ki bu 5 sene şimdi 9 - 10 sene oldu)
3. Şimdiki şeyhe bağlanıp tarikatta yol almaya çalışanlar

Kusuruma bakmayın ama siz ve/veya size söyleyenler maalesef 1. gruptansınız.

(Ki bu gruptan son günlerde şimdiki şeyhi ziyaret edip bağlananlar oldu. Bu da Şeyh Muhammed K.S. nın sözüdür. Denilene göre 9. veya 10. senede (3-4 yıla kadar) grup grup şimdiki şeyhe bağlananlar olacaktır. ki istanbuldan yeni bir grup, şeyh ali k.s. nınd dervişlerinden bazıları bağlanmışlardır zaten)

Ne diyelim

Allah hak yolundan ayırmasın

ALINTI(missderv @ Jan 18 2007, 05:46 PM) *

Sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün

Mübarek adam

bu söz şeyhimin sözüdür

Diğer tüm adaylara haber gönderip

Ben bir kamyon odun, bir kamyon da benzin alayım. Odunları yakalım. Kol kola girelim sıkı sıkıya (ki kimse kaçmasın) ateşe girelim. Hak çıksın batıl yansın.

hadi buyur o zaman HODRİ MEYDAN
Halep te burda arşında
Atlayın da görelim...

Beni tarikatla tanıştıran Makinist lakaplı arkadaşımın anısıdır.
Şeyh şeyhliğinin açıklanmasına izin verince antepteki adaylardan birinin yanına gider. der ki

Burdan ... 30 milyon. 20 da gel etti 60 bi de yedik içtik sen de 100 milyon. Eğer erçekten halife sensen ben neden 100 harcayayım. 750 git 750 gel 1.5 milyona müşkülüm çözülür.
(İş burda himmete dayanınca kendi de boş olunca)

YOK KUrBAN BEN ŞEYH DEĞİLİM Sadece 5 sene bekleyeceğiz o kadar

diye cevap vermiştir.

(Hani şeyhim diye ortada geziyodun. İş Himmete gelince sıktı kenara kaçtın)

Tarikattaki iki ilginç rastlantı

1. si

Şeyh Osman R.A. 30 sene mürşidlik yapmıştır.
Şeyh Ali R.A. 30 sene mürşidlik yapmıştır.
Şeyh Muhammed R.A. 30 sene mürşidlik yapmıştır.

2. si

Şeyh Osman R.A. sakalsızdır
Şeyh Ali R.A. sakallıdır
Şeyh Muhammed R.A. sakalsızdır
Şimdiki Şeyh R.A. sakallıdır

Acaba 30 sene mürşidlik yapmaları ve bir sakallı bir sakalsız mürid olması rastlantı mıdır yoksa bir hikmet mi vardır??

missderv
ŞEYH MUHAMMED İN HALİFESİ NİN SAKALLI OLACAĞINI

NERDEN DUYMUŞUNUZ... HAYRET...

BİZ ŞEYH İN SOHBETLERİNDE BÖYLE BİR ŞEY DUYMADIK....

YALNIZ İSTANBUL A GELDİĞİNDE BİR CAMİ SOHBETİNDE

ŞÖYLE ANLATTIĞI NAKLEDİLİR....

ŞEYH HALİFEYİ AÇIKLAYACAM DEYİP BÜTÜN MERAKLILARI

BİR CAMİDE TOPLAR.... SOHBET UZADIKÇA MERAKLILAR BEKLER

ŞEYH NE ZAMAN AÇIKLAYACAK BU HALİFEYİ DİYE...

SOHBETİN SONUNDA ŞEYH BAKAR Kİ HERKES BEKLİYOR...

ŞÖYLE AÇIKLAR : " HALİFE ŞU ANDA İSTANBULDA... VEDE SAKALLI"

DİYE BU SOHBETE İSTİNADEN SAKAL BIRAKANLAR BİLMELİ Kİ

SOHBETİN SENESİ 1993 VEDE BİR ÇOK ARKADAŞDA SAKAL MEVCUT

O ANDA.... HERKES BİLİR Kİ HALİFEM SAKALLI OLACAK DEMEDİ..

DAHA SONRA SAKALINI KESEN BAZI ARKADAŞLAR MEVCUT...

KÖKÜ NASIL OLSA KENDİNDE... ŞEYH YALAN DEMEZ... DİKKAT ET...

BENDE BİR ZAMAN HALİFE NİN SAKALLI OLACAĞINI ZANNETTİM...

AMA EN İYSİNİ ALLAH BİLİR..... ÖYLE İSE HER SAKAL BIRAKAN

DERVİŞ HALİFE NAMZEDİ OLABİLİR Mİ ? YOKSA BU İŞLER..

NE ŞEYH E TAM BENZEMEKLE... NE DE BENZEMEMEKLE OLUR...

ASIL OLAN ŞEYH İN MANEVİYATTA VARİSİ OLAN GERÇEK HALİFE Mİ ?

YOKSA ... BEKLENTİLERE CEVAP VEREN GÖZE HOŞ GELENDE Mİ ?

BİLENE BULANA AŞK OLSUN.... ALTI SENE DOLDU... HERKES HAYDİN

SAKAL BIRAKIN HALİFE OLUN ... NASIL OLSA KÖRLER SAĞIRLAR..

NE BİLSİN HAKKI BATILI... GÖNÜLLERİ HOŞ EDİN YETER...

AMA BİLİNKİ NİCELERİ BU YOLDA KAYBEDER DE KİMSE SAHİP ÇIKMAZ

BÜYÜK SUÇLARIN CEZALARI DA BÜYÜK GELİR.... KENDİ NEFSİNE

UYARAK ATLARSAN MEYDANA ... BİR KERE HA... DEDİN Mİ BİR DAHA

GERİ DÖNEMEZSİN.. KENDİNİ DE YAKARSIN... ETRAFINI DA YAKARSIN

BU İŞLER SADECE BİR SÖZE BAKSAYDI BUNCA SOHBET NİYE ?

ŞEYHELER GİDENİ GÖTÜRÜR... SEN NEREYE GİTMEK İSTERSİN ?

BANA SORSALAR DI : "BENİM GİBİ DERVİŞLER.. HAKKA GİTMEK

İSTEDİ... KULLUĞA... YOK OLMAYA... GİTMEK İSTERİZ.."

HERKES KENDİNİN NE OLMADIĞI ÇOK İYİ BİLİR...

NE OLUR ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA İÇİN ÜMMETİ MUHAMMED İN

İMANI İLE OYNAMAYIN.... AÇ DA OLSAN FAKİRDE OLSAN NASIL OLSA

GEÇER GİDER... DEĞMEZ ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA İÇİN YAPILAN :

" ALLAH ADINA YALAN SÖYLEMEYE " ALLAH HEPİMİZİ BİLİYOR...

NE OLUR ZAVALLI MÜRİTLERE YALAN DEYİP HAKKI KETMETMEYİN..

SONRA BİRKAÇ SENEDE ÖLÜP GİDİNCE ZAVALLILARI ORTADA KOMAN

ŞU KADAR SÖYLİYEM BU İŞİN HESABINI HİÇ KİMSE

HZ. MUHAMMED E VEREMEZ... ZİRA ÜMMET ONUN ÜMMETİ.....

BİR DAHA DÜŞÜNÜN YOL YAKINKEN BİR DAKİKALIK DÜRÜST OLUN...

"ALLAH IN KULLARINA... MUHHAMMED İN ÜMMETİNE DOĞRU DEYİN.."
Fedai
ALINTI(missderv @ Jan 29 2007, 12:42 PM) *

ŞEYH MUHAMMED İN HALİFESİ NİN SAKALLI OLACAĞINI

NERDEN DUYMUŞUNUZ... HAYRET...

BİZ ŞEYH İN SOHBETLERİNDE BÖYLE BİR ŞEY DUYMADIK....

YALNIZ İSTANBUL A GELDİĞİNDE BİR CAMİ SOHBETİNDE

ŞÖYLE ANLATTIĞI NAKLEDİLİR....

ŞEYH HALİFEYİ AÇIKLAYACAM DEYİP BÜTÜN MERAKLILARI

BİR CAMİDE TOPLAR.... SOHBET UZADIKÇA MERAKLILAR BEKLER

ŞEYH NE ZAMAN AÇIKLAYACAK BU HALİFEYİ DİYE...

SOHBETİN SONUNDA ŞEYH BAKAR Kİ HERKES BEKLİYOR...

ŞÖYLE AÇIKLAR : " HALİFE ŞU ANDA İSTANBULDA... VEDE SAKALLI"

DİYE BU SOHBETE İSTİNADEN SAKAL BIRAKANLAR BİLMELİ Kİ

SOHBETİN SENESİ 1993 VEDE BİR ÇOK ARKADAŞDA SAKAL MEVCUT

O ANDA.... HERKES BİLİR Kİ HALİFEM SAKALLI OLACAK DEMEDİ..

DAHA SONRA SAKALINI KESEN BAZI ARKADAŞLAR MEVCUT...

KÖKÜ NASIL OLSA KENDİNDE... ŞEYH YALAN DEMEZ... DİKKAT ET...

BENDE BİR ZAMAN HALİFE NİN SAKALLI OLACAĞINI ZANNETTİM...

AMA EN İYSİNİ ALLAH BİLİR..... ÖYLE İSE HER SAKAL BIRAKAN

DERVİŞ HALİFE NAMZEDİ OLABİLİR Mİ ? YOKSA BU İŞLER..

NE ŞEYH E TAM BENZEMEKLE... NE DE BENZEMEMEKLE OLUR...

ASIL OLAN ŞEYH İN MANEVİYATTA VARİSİ OLAN GERÇEK HALİFE Mİ ?

YOKSA ... BEKLENTİLERE CEVAP VEREN GÖZE HOŞ GELENDE Mİ ?

BİLENE BULANA AŞK OLSUN.... ALTI SENE DOLDU... HERKES HAYDİN

SAKAL BIRAKIN HALİFE OLUN ... NASIL OLSA KÖRLER SAĞIRLAR..

NE BİLSİN HAKKI BATILI... GÖNÜLLERİ HOŞ EDİN YETER...

AMA BİLİNKİ NİCELERİ BU YOLDA KAYBEDER DE KİMSE SAHİP ÇIKMAZ

BÜYÜK SUÇLARIN CEZALARI DA BÜYÜK GELİR.... KENDİ NEFSİNE

UYARAK ATLARSAN MEYDANA ... BİR KERE HA... DEDİN Mİ BİR DAHA

GERİ DÖNEMEZSİN.. KENDİNİ DE YAKARSIN... ETRAFINI DA YAKARSIN

BU İŞLER SADECE BİR SÖZE BAKSAYDI BUNCA SOHBET NİYE ?

ŞEYHELER GİDENİ GÖTÜRÜR... SEN NEREYE GİTMEK İSTERSİN ?

BANA SORSALAR DI : "BENİM GİBİ DERVİŞLER.. HAKKA GİTMEK

İSTEDİ... KULLUĞA... YOK OLMAYA... GİTMEK İSTERİZ.."

HERKES KENDİNİN NE OLMADIĞI ÇOK İYİ BİLİR...

NE OLUR ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA İÇİN ÜMMETİ MUHAMMED İN

İMANI İLE OYNAMAYIN.... AÇ DA OLSAN FAKİRDE OLSAN NASIL OLSA

GEÇER GİDER... DEĞMEZ ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA İÇİN YAPILAN :

" ALLAH ADINA YALAN SÖYLEMEYE " ALLAH HEPİMİZİ BİLİYOR...

NE OLUR ZAVALLI MÜRİTLERE YALAN DEYİP HAKKI KETMETMEYİN..

SONRA BİRKAÇ SENEDE ÖLÜP GİDİNCE ZAVALLILARI ORTADA KOMAN

ŞU KADAR SÖYLİYEM BU İŞİN HESABINI HİÇ KİMSE

HZ. MUHAMMED E VEREMEZ... ZİRA ÜMMET ONUN ÜMMETİ.....

BİR DAHA DÜŞÜNÜN YOL YAKINKEN BİR DAKİKALIK DÜRÜST OLUN...

"ALLAH IN KULLARINA... MUHHAMMED İN ÜMMETİNE DOĞRU DEYİN.."

Bacım

Sen ne demektesin anlamadm.

Ne Yalanı

Kim Yalan konuşmuş...

Yazdığım şeylerin hepsi şahitlidir. Allah c.c. biliyor. Şeyhin bizzat kendi emridir. Bildiğinizi söyleyin ama yalan katmayın diye

Bunlar şeyhin sonrası için verdiği küçük izlerdir.

Ben size bir kaç olay daha anlatayım hepsi ispatlı şahitlidir.

Şeyh r.a. kendi köylülerini sohbetten sonra toplar sakın xxx den ayrılmayın dermiş.

Şeyh r.a. birgün yanında dervişler olduğu halde malatya da tekke de baçede şimdiki efendi hz. geldiğinde oğlum xxx şeyhimin dervişlerine iyi bak demiş herkesin önünde (ki aynı söz şeyh osman r.a. nın şeyh ali r.a. ya trende söylediği sözdür)

Efendi hz. nin kendi sözüdür. Ağustos aylarında ramazan da birkaç gün önce yapılan sohbette

Mübarek Şeyh son haftalarında izmir de kendi dervişi olan bir doktorun kontrolünde iken şimdiki mübareği çağırır. Apar topar işi gücü bırakıp İzmir e şeyhe gider. Orada mübarek der ki
Oğlum Şeyh Ömer R.A. zuhur etti bazı şeyler söyledi der ve bazı şeyler söyler kendisine. Sonra da kendinden sonra çıkacak olan Halife adaylarını bir bir sayar ama der ki bazısı birkaç kişi toplar bazısı hiçbirşey yapamaz diye de ekler. dedikleri aynen gerçekleşir.

Şimdiki tekkenin yapılması bizzat şeyhin tarifidir ve tam tekke usulü bir apartmandır.

Şimdiki tekkede cuma hutbesi bizzat şeyh Mehmed Kırcalı K.S. tarafından okutulmuştur ki cuma hutbesi ya mekke de ya tekke de ya da camide okutulur.

Şimdiki tekkenin yapılması karar verildiğinde mübarek şimdiki şeyhe emreder. Der ki böyle böyle bir bina yapılacak. Efendi hz. der baba benim durumum belli Şeyh mübarek oğlum sen değil Şeyh Ali K.S. yaptıracak tekkeni der. Aynı şey Şeyh Mehmed R.A. İle Şeyh Ali arasında geçmiş ve Şeyh Ali Oğlum sen değil Şeyh Osman R.A. yaptıracak tekkeyi buyurmuştur.

BU bina yani yeni tekke yapıldığında efendi hz. der ki burası sana yetmeyecek 1000 m2 yer daha yaptıracaksın buyurur ve hamdolsun sözü yere düşmez ve geçen sene (2006) başlarında efendi hz. leri sohbette 1000 m2 yer için hazırlık yapılacağı yönünde işaretler verir.
(ki şimdiki tekke 6 katlıdır. 1 katında şeyh ikamet eder 1 katı camidir geri kalan katlar dervişlere ayrılmıştır. Buna rağmen hamdolsun Allah c.c. ya ki dervişler bazan tekkeye sığmayıp arabalarda otobüslerde yatmaktadırlar)

Tekke inşaatı 1995-1996 yıllarında bitmiştir. Ama Şeyh Muhammed Kırcalı K.S. nın emri ile yaklaşık 5-6 sene katlar boş durmuştur. Mübarek kiraya verilsin diyenlere karşı çıkmış ve xxx in buna ihtiyacı yok kiraya verilmeyecek buyurmuştur.

Şeyhin ahirete göç ettiğinde mübareği kabre şimdiki efendi hz. indirmiştir.

Tüm defin işlemleri ile şimdiki efendi hz. ilgilenmiştir. (İçişleri bakanlığından izin alma dahil)

Şeyhin türbesinin tüm masraflarını şimdiki efendi hz. leri karşılamıştır.

Şimdiki tekkenin TÜM MASRAFLARI (kuruşu kuruşuna) Şİmdiki efendi hz. leri tarafından karşılanmaktadır. Kimsenin herhangi bir payı yoktur. Yalnız yıl sonlarında verilen çok az miktardaki fitre ve zekat hariç ki bunu da zaten fakir olan kardeşlerimize bizzat kendisi dağıtmaktadır (ki zaten bu para bile çok az miktardadır. Herkes kendi yakınlarına göndermektedir. Birkaç derviş ancak şeyhe ulaştırmakta o da fakir arkadaşlara veya diğer ümmeti muhammed s.a.v. ye gitmektedir)

Şeyh Mehmed K.S. yı gören ilk yıllarında yanıda olan abilerimizin ortak söylediği şudur ki Efendi hz. nin oturması, kalkması, sözü, sohbeti, çektiği çileler, çile çektirenler aynı Şeyh Mehmed K.S. ile birebirdir.

Şimdiki efendi hz. nin 5-6 yıl olmasına rağmen birçok kerametleri vardır. ki halifeliği sırasında 1997-1998 yıllarında açıktan bir kaç söz söylemekle keramet göstermiştir.

Efendi Hz. ni önce de söylediğim gibi Mısırdan İran dan Irak tan Almanya dan ziyaret edenler olmakta ve bu şahıslar Şeyh Osman R.A. nın torununa geldik (tarikat torunu yani halifesi) demektededirler.

Efendi Hz. nin zamanın kutbu olduğuna dair güçlü işaretler bulunmaktadır(ne de olsa Aslan yavrusu Aslan olur)

6-7 ay önce ist. ten sizin gibi düşünen bir grtup çavuşların gönderirler denemek için Çavuş 2 gün misafir olur tekkede ve ist. e telefon açar gelin şeyh burada deyip yaklaşık 5-6 otobüs derviş ziyarete gelirler efendi yi...

Şimdi bu kadar delilden sonra ki gerisi aklımda kalmadı bir tek Budur dememiş.

(Rüya hariç rüyada bir çok arkadaş şahittir Efendi hz. nin şeyh olduğuna şeyhliğinin Şeyh Osman, Ali, Mehmed K.S. tarafından bizzat söylendiğine)

Arkadaşlar biraz tefekkür edelim

Biraz düşünelim

Bakın

Tarihte hiçbirt tarikat ara vermemiştir. Başsız kalmamıştır.

Eğer Mehdi A.S. ye katılanlar olacaksa tarikat devam ediyor demektir.

Eğer tarikat kıyamete kadar devam edecekse bir başı olacaktır.

O Zaman kimdir tarikatın başındaki...

Bakın o kadar yazışmalara rağmen kimse Şeyh Mehmed K.S. yi kabul etmezken, Veli olduğuna hatta Kutubluğuna kadar tasdik edildi... Bir kişi çıkıp ta başka isim veremedi.... Veremez de çünkü Hak olan Şeh Muhammed K.S. idi...

ve tarih tekerrür etti

Aynı şey yine oldu

Birçok aday çıktı. Zaman birçoğunu aldı götürdü. 3-5 tane ben diyen kaldı. Efendi kaçkez haber yolladı. Br kamyon odun bir kamyon benzin alalım yakalım ateşi kol kola girelim hak olan çıksın batıl kalsın dedi
Kimseler çıkamadı...

Sonraları bir çoğunun ahlaksızlıkları çıktı ortaya..

Bazıları işi kaldıramadı...

HAK OLAN KALDI BATIL OLAN GİTTİ

Delilleri yukarıda

Bazı peygamberler geldi ki tüm kavim inandı
Bazılarına 3-5 kişi inandı
Bazılarına kimse inanmadı
Bazıları katledildi

Ama peygamberlerin peygamberliğine hiç bir şey olmadı.

BU iş te böyle

Biz ister kabul edelim ister etmeyelim

İstesek o diyelim istersek o değil diyelim

Ortada bir gerçek var

Bu gerçeği de ancak denildiği gibi huzuruna çıkıp zahiren görerek anlarız

İster kabul edelim ister etmeyelim.

Bizim etmemiz veya etmememizle Şeyhliğine birşey olmuyor. Bu kaderinde varmış o da k.s. bunu yaşıyor

Unutmayalım

Kim ne yaparsa kendine yapar

Kabul etsek te bize
etmesek te bize

WarriorPrince
ÖFFFFF AMMA GERDİNİZ MİLLETİ.

ULA GARDAŞ ŞEYH KİMSE KİM SANA NE. ŞEYH VAR YADA YOK GENE SANA NE. SEN ONU BUNU NEDECEKSİN. KENDİ BİLDİGİN ŞEYHİNE YAPIŞ. NİYE HERKESE BÖYLE CAHİLCE SALDIRIP DURUYOSUN MİSKİN.. SENİN ŞU ANDA FEDAI İLE HİÇ ÇATIŞMAYA GİRMEMEN LAZIM. ÇÜNKÜ ODA SENİN GİBİ MEHMET KIRÇALIN ŞEYH OLDUĞUNA İNANIYOR. HADİ BENLE ÇATIŞTIN OLAYI ANLADIK. BEN KIRÇALA ŞEYH DEMEDİM, DÜN AKŞAM GEREKEN YERE SORDUM ÇOK DEĞİŞİK YANITLAR ALDIM Kİ ARTIK HİÇ DEMEM. MİSKİN DERVİŞ AĞYAR SİTEYİ OKUYOR SEN AĞYARIN KAFASINI FAZLA KARIŞTIRIYORSUN. ARTIK ŞU SAAT İTİBARİYLE KENDİ ŞEYHİN OLAN KIRÇAL İÇİN KULLANACAĞIN KELAM VARSA KULLAN. DİĞER İKİ SULTANIN İSMİNİ EĞER ONLARA SEVGİN VARSA, KORKUN VARSA KULLANMA ARKADAŞ.

AYIRCA ŞEYH ALİ İÇİN AÇILMIŞ BU PENCEREDE SADECE YAZIYORSANIZ ŞEYH ALİNİN KERAMETLERİNİ YAZARSINIZ. KIRÇAL İÇİN AYRI BİR PENCERE AÇ İLGİSİ OLAN GELSİN O PENCEREYE YAZSIN. HEM ŞEYH OSMANIN ADININ ALTINDA, HEM ŞEYH ALİNİN ADININ ALTINDA DİĞER İSİMLERİ KULLANMA ARTIK ARKADAŞ. ŞEYHİN HER KİMSE ONUN İÇİN AYRI BİR PENCERE AÇ. ZATEN ADMIN ARKADAŞA BU KONUDA BİR RİCA MAİLİDE YAZMAYI DÜŞÜNÜYORUM..

ARTIK SAĞA SOLA DA BÖYLE FEVRİ ŞEYLER YAZARAK ÜZMEK YERİNE, DAHA OLUMLU VE YAPICI OL.. KARDEŞLİK VE BİRLİK OLAN BU YOLU, SENİN SAYENDE HERKES KİN VE İHTİRAS YOLU GİBİ GÖRECEKLER...

ARTIK LÜTFENNNN...
aysima
FEDAİ KARDEŞİM HERYERDE OLUR OLMAZ BİLİP BİLMEDEN YAZIYORSUN NEDEN YAZIYORSUN İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAYIN ARTIK SENİN ŞEYHİN KİMSE SEN ONUN YOLUNDAN GİT YALNIZ YOK ŞEYH ALİ KARA HZ. ŞUNU DEMİŞ BUNU DEMİŞ DEME HERKEZ NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR YALAN YANLIŞ ŞEYLERLE İNSANLARI GERME ARTIK YA HİÇ YAZMA YADA KENDİ ŞEYHİNE AİT BİR SİTE KUR BU SİTEDE NE YAZIYOR ŞEYH ALİ KARA HZ. OKUMADAN GEÇME YAZIYOR.AMAA SENİN SAYENDE MEHMET KIRÇAL SİTESİ OLDU OLDU OLACAK BENDE ŞEYHİM DEDE KURTULALIM GERÇİ SİZİN ŞEYH OĞLUNU ADAY GÖSTERMİŞ AMA BELKİ KISMETTE SİZDE VARDIRSINIZ.ALLAH C.C. GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN BİZ KİRLİ AĞIZLARIMZLA ŞEYH ALİ KARA HZ.ŞEYH OSMAN NURİ BAĞDADİ HZ.SAKIZ YAPMIŞIZ BU PİS AĞIZLARIMIZA HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH.HAK DERGAHINDAN AYIRMAZ İNŞALLAH BİZLERİ O.ONSEKİZ BİN ALEMİN ŞEYHİ OLAN GAVSI OLAN ŞEYH ALİ KARA HZ.HEPİMİZİN HAKKINA HAYIRLISINI BİLENDİR ŞEYH ALİ KARADAN BAŞKA ŞEYH YOKTUR BİZİM DERSİMİZDE VE TARİKİMİZDE.OLSA İDİ KIRÇALDAN ÖNCE GELEN ÇOK BÜYÜK DEVRİŞLER VARDI SEÇERDİ BİR TANESİNİ DEMEKKİ ŞEYH ALİ KARA HZ. BAŞKA YANİ KENDİNDEN BAŞKASI YOKTU Kİ SEÇSİNLER O BÜYÜK ZATLAR VEDE ALLAH C.C.
Fedai
ALINTI(aysima @ Jan 30 2007, 12:48 AM) *

FEDAİ KARDEŞİM HERYERDE OLUR OLMAZ BİLİP BİLMEDEN YAZIYORSUN NEDEN YAZIYORSUN İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAYIN ARTIK SENİN ŞEYHİN KİMSE SEN ONUN YOLUNDAN GİT YALNIZ YOK ŞEYH ALİ KARA HZ. ŞUNU DEMİŞ BUNU DEMİŞ DEME HERKEZ NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR YALAN YANLIŞ ŞEYLERLE İNSANLARI GERME ARTIK YA HİÇ YAZMA YADA KENDİ ŞEYHİNE AİT BİR SİTE KUR BU SİTEDE NE YAZIYOR ŞEYH ALİ KARA HZ. OKUMADAN GEÇME YAZIYOR.AMAA SENİN SAYENDE MEHMET KIRÇAL SİTESİ OLDU OLDU OLACAK BENDE ŞEYHİM DEDE KURTULALIM GERÇİ SİZİN ŞEYH OĞLUNU ADAY GÖSTERMİŞ AMA BELKİ KISMETTE SİZDE VARDIRSINIZ.ALLAH C.C. GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN BİZ KİRLİ AĞIZLARIMZLA ŞEYH ALİ KARA HZ.ŞEYH OSMAN NURİ BAĞDADİ HZ.SAKIZ YAPMIŞIZ BU PİS AĞIZLARIMIZA HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH.HAK DERGAHINDAN AYIRMAZ İNŞALLAH BİZLERİ O.ONSEKİZ BİN ALEMİN ŞEYHİ OLAN GAVSI OLAN ŞEYH ALİ KARA HZ.HEPİMİZİN HAKKINA HAYIRLISINI BİLENDİR ŞEYH ALİ KARADAN BAŞKA ŞEYH YOKTUR BİZİM DERSİMİZDE VE TARİKİMİZDE.OLSA İDİ KIRÇALDAN ÖNCE GELEN ÇOK BÜYÜK DEVRİŞLER VARDI SEÇERDİ BİR TANESİNİ DEMEKKİ ŞEYH ALİ KARA HZ. BAŞKA YANİ KENDİNDEN BAŞKASI YOKTU Kİ SEÇSİNLER O BÜYÜK ZATLAR VEDE ALLAH C.C.

Elhamdülillah

Ne der şeyhler

Şeyhinizi övün

Adam bulamazsanız dağlara taşlara övün

Elhamdülillah Ne mutlu bana o zaman

Şahit ol yarab

Kardeş

Siz olur olmaz açıkyerde yazı yazarsanız ben de açık yerde sorarım bir soru

Tarikatı biliyoruz diye geçinen sizler (ve ben) Cevap veremez ee ıı aa der dururuz...

Bu iş tarikat işi

Din işi

Allah İşi

Peygamber işi

Çocuk oyuncağı değil

O öyle dedi bu böyle dedi

Kim dediyse dedi

Alın size şeyh diyorum.

Madem yolundan gidiyordunuz da bir Allahın kulu merak edip mesaj atıp yahu kimdir bu zat demedi...

Tabi demez

Çünkü herşeyi biliyoruz..

Siz ister inanın ister inanmayın

Her yerde dediğim gibi

Söylediklerimin hepsi şahitlidir

Allah biliyor duyduğumdan hariç bir tek kelime yazmadım...

İşte Tarikat işte şeyh...

Gelen gelir gelmeyen kendi bilir...

Ayrıca bizim şeyh dediğiniz kimdir???

Siz bilmeden nasıl oğlunu halife ilan etti dersiniz??

Muhatabınız kimdir

Bilip te mi konuşuyorsunuz

Yoksa laf olsun diye mi???

Ama yok Gavslık temeli atma konusu ise

Bu ispatlı şahitlidir

Tıplı Şeyh Ömer R.A: nın Şeyh Osman R.A: ya gavslık temeli atması gibi.

Onda Şeyh Necmettin irşad memuru idi şimdi de bu mübarek zat...
missderv
Benim gibi derviş in olduğu yerde

RAHMET TE OLUR ZULMETTE

Ağzı olan konuşuyor... niye korkuyor ve hatada ısrar ediyorsunuz..

Ben çok meraklı değilim yazmaya... MAKSAT HAK BATIL ÇIKSIN..

Kimseden bir şey öğrenmeye niyetim yok...

Dervişin ŞEYH i var... YETER...

YALNIZ BU YOLU SAHİPSİZ SANMAYIN !!!!!

SİZİ KIRMAYACAM... SADECE... SİZ YAZIN BEN OKUSAMDA YETER..

SİZ DERVİŞİ ŞEYH OSMAN DAN ŞEYH ALİ DEN ŞEYH MUHAMMED DEN

AYIRAMAZSINIZ... ASLINI İNKAR EDEN SOYSUZ DUR..

DAHA CEVAP BEKLEMEYİN LÜTFEN....

ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ : "HERŞEYİ ONLARA VERDİK OĞLUM ....

" ALLAH BİZE KALSIN YETER...."
serserhan
ŞEYH ALİ KARA Efendi (r.a.) ŞERİATA çok önem verirlerdi: “şeriat deyip geçmeyin. Bütün ibadetlerin ana kaynağı şeriatın dediği gibi oturup kalkmaktır.çoğu sohbetini şeriatın özünü anlatarak ve şeriata uyulmadığı takdirde tarikattan bir yol alınamayacağını belirtir TARİKAT ŞERİATSIZ,ŞERİATTA TARİKATSIZ OLMAZ DERMİŞ, bir sohbetinde dervişlerine ve orada bulunanlara dönerek gelin sırtı sırta verek de bu şeriatsızlığı önleyek,yoksa benim zamanımda önleyemezsek benden sonra ravazalığa gider dedi.sohbetlerinde özellikle üzerinde en çok durduğu noktalardan bazıları “Dedikodu yapmayın. Gıybet etmeyin. Bir birinizi çok sevin. Aranıza şeytanı, nefsinizi sokmayın. Nefsin terbiyesi açlıkla olur. Az yiyin az için, çok çalışın, çok zikredin, ALLAHIN RIZASINI KAZANMAYA BAKIN haramı helalı bilin, bir yere gittiğinizde tarikatımıza leke getirmeyin, biri sizi gördünde desin ki bu tarikat ne güzel adam olmayı terbiye ahlakı öğretir desin arkadaşınıza desteğinizi esirgemeyin”tarikata giden bir dervişe köstek olmaya çalışırsan ona destek olmayıp hasetlik edersen bu tarikatta bir adım ilerleyemezsin,ancak tarikatı inceleyip,şeyhinin gittiği izi takib edersen,tarikatın dediği gibi oturup kalkarsan ancak yol alabilir ve güzelliklerini görebilirsin.buda şeyhin dediği gibi çalışmakla az yiyip az içmekle olur.PEYGAMBER EFENDİMİZ{s.a.v}in bu sözünü: ((( EN BÜYÜK HARP NEFSİMİZLE MÜCADELE ETMEKTİR))) ”önemli olan bu harbden başarılı bir sonuç almaktır sözünü devamlı dervişlerine söylerek öğüt verirdi.bir gün tekkede dervişlerine sohbet ederken dervişlerin hallerine bakmışve sohbet bittikten sonra HATİCE ANAMIZA DÖNEREK ben bunlara nasıl bakam demiş,görmüyünmü hallerini HATİCE anamızda ŞEYH ALİ EFENDİ YE dönerek HOCA dervişlerine bakasın demiş Bir sohbetinde de BU TARİKAT GARİB GELDİ, GARİB GİDİYOR DEDİ,demek ki hepimizin haline bakmış ve yoklamış ki hiç birimiz bu tarikattan ve efendimizden anlamamışız ve anlamamaya da devam ediyoruz bir sohbetinde de bahrililer için 40 yıldır gelip gidiyorlar amma daha ruhları 6{altı} aylık dedi..

ŞEYHİM ALİ gibi pirler bulunmaz.

Gece dervişlere ederler ferman
Çaresiz dertlere o bulur derman
Alimi görünce kaçıyor şeytan

Kadiri tarikattır her yerde şaduman
sizinle biz gördük hakiki iman
Pirimin elindedir büyük bir ferman
ŞEYHİM ALİ gibi sultan bulunmaz.

Dervişi bağında aşk ile çoşuyor
çoşan derviş ALİSİ ne koşuyor
bülbül gülün aşkı ile yaşıyor

çok büyüktür ŞEYH ALİMİNdir şanı
ondan bize kaldı çok büyük anı
Çaresiz dertlere buldu dermanı
şeyhim ali gibi sultan bulunmaz.

Her yerde çekerler büyük sancağı
Muhammed Mustafa’dır onların gönül durağı
Himmeten bilmezler yakın ırağı
şeyhim ali gibi lokman bulunmaz

www.blogcu.com/serserhan

C enab-ı Hakk'ın 21. yüzyılda gönderdiği aşıklar sultanı, marifet nurunun aynası,gönüller piri zamanın gavsı, gönüllerde ebediyete kadar ölmezlik sırrına eren büyük velilerdendir.Hakka ulaşmanın gizli ve açık sırlarını anlatan ,nefsin nasıl terbiye edileceğini yaşayarak belirten canlar canı sultandır. . İnsanları Hakk'a davet eden, onlara doğru yolu gösteren, hakiki saadete kavuşturan büyük alim ve velilerdendir. 1900 (H. 1254) yılında Malatya ili Akçadağ ilçesinin Aşağı Örüşkü köyünde dünyaya geldi. İsmi Ali'dir. Babasının ismi Ali Seyyidi Efendi, annesinin ismi Fatıma Hanım'dır. 29 Nisan 1971(H. 1325) senesinde irtihali dar-ı beka eylemiştir.Gizli ve açık kerametleri zamanında gösterdiği keşifleri , geçici dünyadan göçmesine rağmen devam etmektedir.küçük yaşta ilim irfan, terbiye, ahlak,doğruluğu ve dürüstlüğüyle helede o güzelliğiyle göz kamaştıran sultanların sultanı ŞEYH ALİ KARA efendimiz insanlığa hakk yolu gösteren ,H.Z MUHAMMED MUSTAFA{S.A.V}min izinde giden ,ehli sünnet erkamına harfiyen uyan çok büyük bir velidir.küçük yaşında çevresinde zahiri ilim öğrenen ŞEYH ALİM zahiri ilimi çevresindeki alim ve hocalardan öğrenerek kendisini yetiştirmiştir.ayrıca o yaşlarında olmasına rağmen ALLAH{C.C} tarafından kendisinde bir çok mucizeler görülmüş,özellikle çevresinde bulunan bir çobanın kış aylarında efendimizin evinin kapısında koyunlarını suvarırken gördüğü keramet şöyle anlatılmaktadır.gök cisimlerinin{ayın,yıldızların, güneşin} gelip önünde kıyam durması dilden dile anlatılmıştır.

C enab-ı Hakk'ın 21. yüzyılda gönderdiği aşıklar sultanı, marifet nurunun aynası,gönüller piri zamanın gavsı, gönüllerde ebediyete kadar ölmezlik sırrına eren büyük velilerdendir.Hakka ulaşmanın gizli ve açık sırlarını anlatan ,nefsin nasıl terbiye edileceğini yaşayarak belirten canlar canı sultandır. . İnsanları Hakk'a davet eden, onlara doğru yolu gösteren, hakiki saadete kavuşturan büyük alim ve velilerdendir. 1900 (H. 1254) yılında Malatya ili Akçadağ ilçesinin Aşağı Örüşkü köyünde dünyaya geldi. İsmi Ali'dir. Babasının ismi Ali Seyyidi Efendi, annesinin ismi Fatıma Hanım'dır. 29 Nisan 1971(H. 1325) senesinde irtihali dar-ı beka eylemiştir.Gizli ve açık kerametleri zamanında gösterdiği keşifleri , geçici dünyadan göçmesine rağmen devam etmektedir.küçük yaşta ilim irfan, terbiye, ahlak,doğruluğu ve dürüstlüğüyle helede o güzelliğiyle göz kamaştıran sultanların sultanı ŞEYH ALİ KARA efendimiz insanlığa hakk yolu gösteren ,H.Z MUHAMMED MUSTAFA{S.A.V}min izinde giden ,ehli sünnet erkamına harfiyen uyan çok büyük bir velidir.küçük yaşında çevresinde zahiri ilim öğrenen ŞEYH ALİM zahiri ilimi çevresindeki alim ve hocalardan öğrenerek kendisini yetiştirmiştir.ayrıca o yaşlarında olmasına rağmen ALLAH{C.C} tarafından kendisinde bir çok mucizeler görülmüş,özellikle çevresinde bulunan bir çobanın kış aylarında efendimizin evinin kapısında koyunlarını suvarırken gördüğü keramet şöyle anlatılmaktadır.gök cisimlerinin{ayın,yıldızların, güneşin} gelip önünde kıyam durması dilden dile anlatılmıştır.
cahide
S A DEYERLİ KARDEŞLERİM

SON MSJ LARI OKURKEN KALBİMİZDEN GEÇENLERİ BAZI KARDEŞLERİMİN YAZMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ

BUYOL SEVGİ YOLU.AŞK YOLU. MUHABBET YOLU.ERENLER BU YOLDA ERMİŞ . ERENLER ERİNCE BİLMEZMİŞ BİLDİYİNİ ÇÜNKÜ BİLDİYİNDEN ÇOK. VERİLEN EMİRLE MEŞKUL OLURMUŞ . BU EMİR HAKTAN GELİR KULA VERİLİRMİŞ. HAK TEALA HABİBİNE DEMİŞTİYA EMREDİLDİYİN GİBİ OL NE EKSİK NE FAZLA SADAGALLAÜL AZİM. ZERRESİ NURA GARK OLMUŞ BİR KUL AN DAHİ HAK TEALADAN AYRI HAREKET EDERMİ.PEYGAMBERİM [SAS] BENDEN SONRA HALİFELERİM GELECEK DEMİŞDİYA BİZLER O HALİFELERİN SANCAĞI ALTINDA EİTİM ALARAK . HAK TEALAYA YAKLAŞMAYI DİLİYORUZ . EMİR HAK TEALADAN GELDİYSE KUL KULLUĞUNU BİLİR AMENNADER.

ŞEYH ALİ KARA HZ KS HAKTAN GELEN EMİRLE DERKİ OĞUL ŞERİADDAN AYRILMADIĞINIZ SÜRECE BİZ OLMASAK BİLE BU POSTUMUZ 70 [ KÜSÜR] SİZE HİZMET EDER YANİ TASARRUF EDER. VE BİZLER NEKADAR ŞANSLIYIZ Kİ ONDAN SONRAKİ ZAMANDA YENİ NESİL OLARAK ONUN KAPISINDA EİTİM ALMAYA ÇABALIYORUZ. ŞYH ALİ KARA HZ KS YU ZERRE KADAR SEVSEK SEMARYEMİZ BÜYÜKTÜR.

BİR DERVİŞ YANINA GELİR ŞEYH HZ KS NUN
DERVİŞ DEKİ EFENDİM SİZİ ÇOK SEVİYORUM
ŞEYH SORAR NEKADAR OĞUL
DERVİŞ DER CANIMDAN ÇOK
ŞEYH DERKİ OĞUL BİZ SEVMESEK SEN BİZİ SEVEMEZSİN. SEVEN EVVELİ. HAK TEALA SEVMEYİ EMREDEN .YİNE HAK TEALA.VEHAK TEALA İÇİN SEVEN ŞEYH. SEVİLEN DERVİŞ. DERVİŞTE SEVİLDİYİ İÇİN SEVEN. YANİ NAZARA MASHAR OLDUĞU İÇİN HAK SEVGİSİNİ ALIR VE HAK TEALAYI SEVMEYİ ŞEYHİ SEVEREK ÖĞRENİR.

MADEM MERKEZ HAK TEALA OHALDE BİZLER EMREDİLENİ YAŞIYORUZ VE EMREDİLDİYİ İÇİN SEVİYORUZ

BU GÜZELLİYE MASHAR OLMAK İÇİN 1 YOL VARDIR ODA HİDAYET. İSTER BİZZAD HAK TEALA KULUNA HİDAYET EDER. İSTER KULU VASITASIYLA. NASIL İBRAHİM AS AKLIYLA HAKKI BULDUYSA NASİBLENENDE BULUR VE BİR ÇOK YARATILAN [İNSAN] PEYGAMBERLERİN MUCİZELERİYLE NASIL HİDAYET BULDUYSA KUL VASITASIYLA HİDAYET BULUR. PEYGAMBERİM SAS BEŞEREN YOKSA VEKİLLERİ VAR OHALDE HAK TEALANIN EMRİ İLE HALA VAZİFE SÜREN ŞEYH ALİ KARA HZ KS HİDAYETDE EDER HAKKIDA SEVDİRİR BU CEVHERİ SIRATI MUSTAGİM YOLUNUDA ÖĞRETİR KULU HAKKADA GÖTÜRÜR. VESSELAM. ERENLER BİLİRSE TOPRAKTIR.TOPRAKTA NE SIR DOLU CEVHER GİZLİDİR D.K.SELAMETLE.
ehl-i_beyt_sevdalisi
ARKADAŞLAR,SAYIN KARDEŞLERIM BAHSETTIGIMIZ MESELELERIN BIZI BIR YERE GOTURMEDIGI HICBIRSEYI AYDINLATMADIGI VE AYDINLATMAYACAGI BELLI.CUNKU ADRES YANLIS.HAA SAKIN BANA KIZMAYIN 5 YILDIR BU MESELELERIN ICINDEYIM DAHA BUNUN GIBI SEYLERLE UGRASANLARIN BIR ARPA BOYU ILERLEDIGI GORULMEMIS.EGER ZAHMET OLMAZSA BU YAZIYI OKUYUN

"BAKIN ARKADASLAR ORTADA COK BUYUK BIR FITNE DOLASIYOR.TAA KI HZ.MUHAMMED (S.A.A) DEN BU YANA BENZER MESELELER OLMUSTUR.UMMET BIRBIRINI OLDURMUSTUR BU HILAFET DAVALARI YUZUNDEN PEYGAMBERI SEVENLER BIRBIRINE SALDIRMISTIR.YANI KERBELA DA BUNA BENZER OLAYDIR.(ALLAH ONLARIN ACISINI UNUTTURMASIN).
PEYGAMBER SAV DEDIGI GIBI BIZ "EHL-I BEYTE SARILDIKCA YOLUMUZU SASIRMAYIZ VE ALLAH'A ULASIRIZ" INSALLAH.

VE GELELIM GUNUMUZE.....GUNUMUZDE YOK MU EHL-I BEYT,SEYH OSMAN K.S EHL-I BEYT DEGILMIDIR.GELIN EN IYISI BIZ ISIN EHLINE GIDELIM.TEK CUMLEYLE ACIKLIYORUM """SEYH OSMAN (K.S) IN TORUNLARINA GIDELIM.EN DOGRU SEYI ONLAR SOYLEYECEKTIR.""""

ALLAH'IN GAZABINA UGRAMAK ISTEMIYORSAK EHL-I BEYTI YABANA ATMAYALIM.ADRES BELLI ARKADASLAR PISMAN OLMAYACAKSINIZ.SEYH OSMAN K.S IN TORUNLARINA GIDELIM INSALLAH.
MALATYA YA GIDELIM EGER YAKINSAK INSALLAH BULACAKSINIZ DEVAYI.

RUH TOPRAGINIZI OLDURMEK ISTEMIYORSANIZ.......OLMEZTOPRAK A GELECEKSINIZ.......
HZ.MUHAMMED SAV IN SOYUNA GELECEKSINIZ....
IMAM ALI'NIN SOYUNA GELECEKSINIZ...
SEYH OSMAN 'IN SOYUNA GELECEKSINIZ....
SEYH ALI'NIN EN SEVDIGI INSANLARA GELECEKSINIZ....
O GUN YAKINDIR INSALLAH....
HAKKIN GELMESI BATILIN GITMESI YAKINDIR...
GERCEK SAHIP GELECEK....
IMAM ALI'NIN KILICINI KULLANACAK SAHIS GELECEK....
DUNYA ISLAM BAHCESINE DONECEK...
WarriorPrince
ALINTI(cahide @ Feb 3 2007, 06:12 PM) *

S A DEYERLİ KARDEŞLERİM

SON MSJ LARI OKURKEN KALBİMİZDEN GEÇENLERİ BAZI KARDEŞLERİMİN YAZMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ

BUYOL SEVGİ YOLU.AŞK YOLU. MUHABBET YOLU.ERENLER BU YOLDA ERMİŞ . ERENLER ERİNCE BİLMEZMİŞ BİLDİYİNİ ÇÜNKÜ BİLDİYİNDEN ÇOK. VERİLEN EMİRLE MEŞKUL OLURMUŞ . BU EMİR HAKTAN GELİR KULA VERİLİRMİŞ. HAK TEALA HABİBİNE DEMİŞTİYA EMREDİLDİYİN GİBİ OL NE EKSİK NE FAZLA SADAGALLAÜL AZİM. ZERRESİ NURA GARK OLMUŞ BİR KUL AN DAHİ HAK TEALADAN AYRI HAREKET EDERMİ.PEYGAMBERİM [SAS] BENDEN SONRA HALİFELERİM GELECEK DEMİŞDİYA BİZLER O HALİFELERİN SANCAĞI ALTINDA EİTİM ALARAK . HAK TEALAYA YAKLAŞMAYI DİLİYORUZ . EMİR HAK TEALADAN GELDİYSE KUL KULLUĞUNU BİLİR AMENNADER.

ŞEYH ALİ KARA HZ KS HAKTAN GELEN EMİRLE DERKİ OĞUL ŞERİADDAN AYRILMADIĞINIZ SÜRECE BİZ OLMASAK BİLE BU POSTUMUZ 70 [ KÜSÜR] SİZE HİZMET EDER YANİ TASARRUF EDER. VE BİZLER NEKADAR ŞANSLIYIZ Kİ ONDAN SONRAKİ ZAMANDA YENİ NESİL OLARAK ONUN KAPISINDA EİTİM ALMAYA ÇABALIYORUZ. ŞYH ALİ KARA HZ KS YU ZERRE KADAR SEVSEK SEMARYEMİZ BÜYÜKTÜR.

BİR DERVİŞ YANINA GELİR ŞEYH HZ KS NUN
DERVİŞ DEKİ EFENDİM SİZİ ÇOK SEVİYORUM
ŞEYH SORAR NEKADAR OĞUL
DERVİŞ DER CANIMDAN ÇOK
ŞEYH DERKİ OĞUL BİZ SEVMESEK SEN BİZİ SEVEMEZSİN. SEVEN EVVELİ. HAK TEALA SEVMEYİ EMREDEN .YİNE HAK TEALA.VEHAK TEALA İÇİN SEVEN ŞEYH. SEVİLEN DERVİŞ. DERVİŞTE SEVİLDİYİ İÇİN SEVEN. YANİ NAZARA MASHAR OLDUĞU İÇİN HAK SEVGİSİNİ ALIR VE HAK TEALAYI SEVMEYİ ŞEYHİ SEVEREK ÖĞRENİR.

MADEM MERKEZ HAK TEALA OHALDE BİZLER EMREDİLENİ YAŞIYORUZ VE EMREDİLDİYİ İÇİN SEVİYORUZ

BU GÜZELLİYE MASHAR OLMAK İÇİN 1 YOL VARDIR ODA HİDAYET. İSTER BİZZAD HAK TEALA KULUNA HİDAYET EDER. İSTER KULU VASITASIYLA. NASIL İBRAHİM AS AKLIYLA HAKKI BULDUYSA NASİBLENENDE BULUR VE BİR ÇOK YARATILAN [İNSAN] PEYGAMBERLERİN MUCİZELERİYLE NASIL HİDAYET BULDUYSA KUL VASITASIYLA HİDAYET BULUR. PEYGAMBERİM SAS BEŞEREN YOKSA VEKİLLERİ VAR OHALDE HAK TEALANIN EMRİ İLE HALA VAZİFE SÜREN ŞEYH ALİ KARA HZ KS HİDAYETDE EDER HAKKIDA SEVDİRİR BU CEVHERİ SIRATI MUSTAGİM YOLUNUDA ÖĞRETİR KULU HAKKADA GÖTÜRÜR. VESSELAM. ERENLER BİLİRSE TOPRAKTIR.TOPRAKTA NE SIR DOLU CEVHER GİZLİDİR D.K.SELAMETLE.

ULA BABAM RAHMETLİDEN Bİ AFERİN KALMIŞTI. EHLİBEYT SEVDALISI KARDEŞİM İŞTE O AFERİNİ SANA VERDİM GİTTİ. ANANIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN GARDAŞIM.

EVET GÜNEŞ MALATYA'DAN ŞEYH OSMAN NURİYİ BAĞDADİ HZ. LERİNİN YAŞADIĞI EVDEN DOĞACAK VE TÜM EVRENİ KAPLAYACAK. ZATEN ALAMETLER İYİCE KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI. YAKINDA HERKESİN ENİ BOYU KİLOSU ORTAYA ÇIKAR. ŞİMDİ BOYUM 2.15 DİYENLER BAKALIM YARIN KAÇ MİLİMETRE OLACAKLAR. KATLANA KATLANA NE HALE GELECEKLER. HER KARANLIĞIN ARDINDAN GÜN DOĞAR. KARANLIKLARIN AYDINLANMASI GÜN İÇİN YAKINDIR. BEN DİYEYİM 10 AY SEN DE 9 AY..

EHLİ BEYTE YAPIŞAN EHLİBEYTİN YOLUNDAN GİDEN KURTULUŞA VE REFAHA ERECEK. TABİ ŞİMDİ BİR BAŞLANGIÇ YAPILDI VE SONA ULAŞILMAK ÜZERE. YAKINDA NEYİN NE OLDUĞU BELLİ OLACAKTIR. SÖZÜMONA KENDİSİNİ ŞEYH VEYA HALİFE İLAN EDEN KİŞİLER O ZAMAN NEREYE GİDECEKLER KİME YAPIŞACAKLAR. O BİLİNMEZ. ŞEYHLER AYIKTIRSIN İNŞALLAH. GÜN DOĞSUN, AYDINLIK OLSUN, AK VE KARADA BELLİ OLACAKTIR.

Fedai
ALINTI(WarriorPrince @ Mar 2 2007, 11:28 PM) *

EVET GÜNEŞ MALATYA'DAN ŞEYH OSMAN NURİYİ BAĞDADİ HZ. LERİNİN YAŞADIĞI EVDEN DOĞACAK VE TÜM EVRENİ KAPLAYACAK. ZATEN ALAMETLER İYİCE KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI. YAKINDA HERKESİN ENİ BOYU KİLOSU ORTAYA ÇIKAR. ŞİMDİ BOYUM 2.15 DİYENLER BAKALIM YARIN KAÇ MİLİMETRE OLACAKLAR. KATLANA KATLANA NE HALE GELECEKLER. HER KARANLIĞIN ARDINDAN GÜN DOĞAR. KARANLIKLARIN AYDINLANMASI GÜN İÇİN YAKINDIR. BEN DİYEYİM 10 AY SEN DE 9 AY..

EHLİ BEYTE YAPIŞAN EHLİBEYTİN YOLUNDAN GİDEN KURTULUŞA VE REFAHA ERECEK. TABİ ŞİMDİ BİR BAŞLANGIÇ YAPILDI VE SONA ULAŞILMAK ÜZERE. YAKINDA NEYİN NE OLDUĞU BELLİ OLACAKTIR. SÖZÜMONA KENDİSİNİ ŞEYH VEYA HALİFE İLAN EDEN KİŞİLER O ZAMAN NEREYE GİDECEKLER KİME YAPIŞACAKLAR. O BİLİNMEZ. ŞEYHLER AYIKTIRSIN İNŞALLAH. GÜN DOĞSUN, AYDINLIK OLSUN, AK VE KARADA BELLİ OLACAKTIR.

Görelim mevlam ne eyler

Ne Eylerse güzel eyler

Bu kadar bekledik 10 ay daha bekleyelim...

Şimdiki parıldayan güneşi görmeyenlerin 9-10 ay sonra boyları bakalım kaç mm. olacak ???

Ayrıca o kişiler hiçbir zaman şeyhim demedi. Halife de ilan etmediler kendilerini.

Çalışan, arayanlar buldu...

Ya da Taktı manevi zinciri getirdi huzuruna...

ehl-i_beyt_sevdalisi
ALINTI(Fedai @ Mar 2 2007, 11:44 PM) *

ALINTI(WarriorPrince @ Mar 2 2007, 11:28 PM) *

Görelim mevlam ne eyler

Ne Eylerse güzel eyler

Bu kadar bekledik 10 ay daha bekleyelim...

Şimdiki parıldayan güneşi görmeyenlerin 9-10 ay sonra boyları bakalım kaç mm. olacak ???

Ayrıca o kişiler hiçbir zaman şeyhim demedi. Halife de ilan etmediler kendilerini.

Çalışan, arayanlar buldu...

Ya da Taktı manevi zinciri getirdi huzuruna...

[b] FEDAI KARDES SIZE BIRSEY DEMIYORUM SIZIN GOREBILDIKLERINIZ YA DA SIZE GOSTERILENLER BU KADARCIK OLABILIR. AMA SU BI GERCEK KI COK SEVDIGIM DE BIR SOZDUR--

"GERCEGIN NEFESI ERITIR DAGI
YALANCININ ATESI ERITMEZ YAGI
MUHABBETTEN GERI GELENIN COGU
KIMI SEYRE ELIR KIMI ET ISTER"

SEYHLIK KAPINI AC PENCERINI AC LA OLMAZ
SEYHLIK SAHIB-I ZAMAN LIK ON SEKIZ BIN ALEME HITAB EDER.DUNYANIN OBUR UCUNDAKI SINEGIN KANAT CIRPINISININ SESINI DUYUP ONU RIZIKLANDIRMA SANATIDIR.
GUNES DOGARSA HICBIRSEY ENELLEYEMEZ.GERCEK BIR DURUM OLSAYDI ORTADA YANI GUNES, KIMSE BIR LAF SOYLEYEME CURRET EDEMEZDI.
BIR DE BIR ACIDAN BAKMAMAK LAZIM,CUNKU MUBAREKLERIN ZAMANINDA DUNYA GULLUK GULISTANLIKTI O'NLARIN HURMETINE.

SEYH ALI K.S ZAMANINDAKI MALATYA EMNIYET MUDURU ANLATIYOR " SEYH ALI DUNYADAYKEN BIZE HICBIR OLAY AKSETMIYOR,HICBIR VUKUAT YOKTU SIMDI O DUNYASINI DEGISTIRDI NE YAPACAGIZ" DIYOR.

ISTE KARDESLERIM ZAMAN ISLAM IPINE SIKI SIKI BAGLANMA ZAMANI...
ZAMAN BIRLIK OLMA ZAMANI...
ICIMIZDEKI AYRILIK FITNESINI DEF EDELIM...
SEYHLERIMIZDEN HIMMET TALEB EDELIM...
EFENDIMIZ S.A.V DEN SEFAAT TALEB EDELIM..
ALLAH C.C DEN RAHMET,MAGFIRET TALEB EDELIM...
BIZI OZUMUZE DONDURMESI ICIN,KENDIMIZE GETIRMESI ICIN,TEK DUSMANIN NEFIS VE SEYTAN OLDUGUNU GORMEMIZ ICIN.....

DUA VESSELAM
Fedai
Kim ne görüyor ne görmüyor Allah bilir...

Şeyhliğin ne olduğunu ne olmadığını da Allah bilir...

Biz ancak uzaktan uzağa konuşur dururuz...

Biz ancak isam tarihinde eşi görülmemiş, kurallara aykırı şeyleri normalmiş gibi konuşur dururuz..

Madem ki Ehlibeytten birisi çıkacak o zaman onu kim İRŞAD edecek...

İRŞAD edilmeden mürşidlik yapan 1 tane kah şeyh var mıdır??

Şeyh Ömer R.A. da Şeyh Necmeddin e K.S. Şeyh Osman K.S. için
benim ömrüm yetmeyecek ama gavslık temeli osman a atıldı. Onu sen irşad edeceksin
dememiş mi??

Şeyh Necmeddinde K.S. olayı doğrulamadı mı??

Şeyh Osman OIndan sonra ŞeyhNecmeddin K.S. ya bağlanmadımı??

Demek ki görmek ve denemek lazım...

Görmeden konuşmamak lazım..

Sonu hüsran olur

Bu tür olaylardan dolayı şeyhlere de sanki HAŞA yalancıymış gibi muamele ediyoruz...

Şeyh Osman R.A. yı mürşid gözünde görmeyenler olmuş...

Şeyh Ali K.S. ya da eziyet edenler çıkmış...

Kabul etmeyenler çıkmış...

Mektup yazıp ta ben senden geçtim sen benden neden geçmiyorsun diyenler olmuş...

Şeyh Muhammed K.S. ya da aynen öyle olmuş...

Şimdiki efendi Hz. ne de aynen öyle olmuş...

Bunlar nasip meselesi

Kimin ne kadar nasibi varsa o kadar...

Güneş doğdu kimse de engelleyemiyor zaten.. Engelleyemez de

Ama görmek lazım...

Görmek için de bakmak lazım..

Uzaktan uzağa şu şöyledir bu böyledir le olmuyor...

Mürşidlik kader meselesi

Kaderi yazan da Hz. Allah

Unutmayın

Şeyh Osman R.A. da Şeyh Necmeddin K.S. yı denemiş...

İslam da deneme haktır

Doğruluğunu bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın

Yok eğer bildiğiniz de varsa yazın biz de bilelim ne olduğunu
ehl-i_beyt_sevdalisi
ALINTI(Fedai @ Mar 3 2007, 12:09 PM) *

Kim ne görüyor ne görmüyor Allah bilir...

Şeyhliğin ne olduğunu ne olmadığını da Allah bilir...

Biz ancak uzaktan uzağa konuşur dururuz...

Biz ancak isam tarihinde eşi görülmemiş, kurallara aykırı şeyleri normalmiş gibi konuşur dururuz..

Madem ki Ehlibeytten birisi çıkacak o zaman onu kim İRŞAD edecek...

İRŞAD edilmeden mürşidlik yapan 1 tane kah şeyh var mıdır??

Şeyh Ömer R.A. da Şeyh Necmeddin e K.S. Şeyh Osman K.S. için
benim ömrüm yetmeyecek ama gavslık temeli osman a atıldı. Onu sen irşad edeceksin
dememiş mi??

Şeyh Necmeddinde K.S. olayı doğrulamadı mı??

Şeyh Osman OIndan sonra ŞeyhNecmeddin K.S. ya bağlanmadımı??

Demek ki görmek ve denemek lazım...

Görmeden konuşmamak lazım..

Sonu hüsran olur

Bu tür olaylardan dolayı şeyhlere de sanki HAŞA yalancıymış gibi muamele ediyoruz...

Şeyh Osman R.A. yı mürşid gözünde görmeyenler olmuş...

Şeyh Ali K.S. ya da eziyet edenler çıkmış...

Kabul etmeyenler çıkmış...

Mektup yazıp ta ben senden geçtim sen benden neden geçmiyorsun diyenler olmuş...

Şeyh Muhammed K.S. ya da aynen öyle olmuş...

Şimdiki efendi Hz. ne de aynen öyle olmuş...

Bunlar nasip meselesi

Kimin ne kadar nasibi varsa o kadar...

Güneş doğdu kimse de engelleyemiyor zaten.. Engelleyemez de

Ama görmek lazım...

Görmek için de bakmak lazım..

Uzaktan uzağa şu şöyledir bu böyledir le olmuyor...

Mürşidlik kader meselesi

Kaderi yazan da Hz. Allah

Unutmayın

Şeyh Osman R.A. da Şeyh Necmeddin K.S. yı denemiş...

İslam da deneme haktır

Doğruluğunu bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın

Yok eğer bildiğiniz de varsa yazın biz de bilelim ne olduğunu

ARKADAS EGER ISTERSEN SENINLE MSN DE KONUSABILIRIM ADRESIM PROFILIMDE VAR.YAZDIGIN SEYLER BIRAZ GARIBIME GELIYOR YANI....GEL ISTERSEN EKLE BENI BEN ACIK OLDUGUMDA KONUSALIM NASIPSE
Fedai
Kurban

MSN Adresin de yok mail adresinde. Gizli heralde

Neyin garip geldiğini de anlamadım...

Neyse

Gel özele özelde konuşalım

serserhan

Gece dervişlere ederler ferman
Çaresiz dertlere o bulur derman
Alimi görünce kaçıyor şeytan

Kadiri tarikattır her yerde şaduman
sizinle biz gördük hakiki iman
Pirimin elindedir büyük bir ferman
ŞEYHİM ALİ gibi sultan bulunmaz.

Dervişi bağında aşk ile çoşuyor
çoşan derviş ALİSİ ne koşuyor
bülbül gülün aşkı ile yaşıyor

çok büyüktür ŞEYH ALİMİNdir şanı
ondan bize kaldı çok büyük anı
Çaresiz dertlere buldu dermanı
şeyhim ali gibi sultan bulunmaz.

Her yerde çekerler büyük sancağı
Muhammed Mustafa’dır onların gönül durağı
Himmeten bilmezler yakın ırağı
şeyhim ali gibi lokman bulunmaz

http://www.blogcu.com/serserhan

forum da yazı ve yorum beden kardeşler özellikle efendimiz için yazılan yazılara tekrar tekrar gözden geçirip ondan sonra kaydetmenizi öneririz....
s3q3r
sevgili kardesım flot ne guzel yazmıssın bende seyh alı seyh osman a tabııyım ıns benıde kapıalrın kole olarak kabuıl ederlerse boyle guezl seylerı bızımle paylastıgın ıcın senden allahta seyhlerde razı olsun
not : sozum ınanmayanlaradır SEYH ALI SEYH OSMAN DAN DAHA KISA BIR YOL VARSA ALLAH A ULASAN SOLEYIM BENDE GELIM AMA BILIYORUM KI YOKTUR YINEDE YANLISA DUSMEYIN
şeyh muhammed
kurban nasıl konuşcaz tanışak edek biraz

WarriorPrince
ALINTI(şeyh muhammed @ Apr 13 2007, 05:08 PM) *

kurban nasıl konuşcaz tanışak edek biraz

lailahe_illalah_19@hotmail.com

Sen ne zaman şeyhliğini ilan ettin be... Git gide Şeyhler çoğalıyor. Şeyh Muhammet hee. Valla tebrik ve takdir ediyorum.. Keramet göster bize ey mübarek şeyhim ... (Şeyh Muhammet Nickli Kullanıcı, Kendi kendine ben şeyh oldum, bana şeyhim diyorlar diye böbürleynmeyesin sakın, sadece seni Ti ye alıyorum)
şeyh muhammed
kurban niye öyle dedin anlalıyamadım hem şeyh olsam burda nette n eişim olur bir ikincisde ben muhammed kırcalı nın dervi,şiyim istanbuldan evt haklıısn cok şeyh cıktı üsküdarda şeyh osman esnyalıda şeyh talip cok var ama bi tanesi hak deil bizler muhammed aliden yanayız yanı oglundan işllah oo olur bide kırcalı kim demissin kurbanher hali ile oydu şeyh keramet sen blki görmemissn ama odur şeyh 8 satt yol yürümüş kurban etme yeleme üzerine alınma sakın ben orda buyazıyı gördüm üzldüm okadar ginede allah razı olsun
Fedai
DEVAM..

HEM DE ÖLENE KADAR DEVAM...
islam ve kulluk
http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=160243

kardeşlerim uyarıları dikkate alınız .

Verdiğim linkdeki uyarın son kısmında alenen msn adresi vermek konusunda uyarmıştım ve bu mesajların silineceğini söylemiştim bunu özel mesajla yapın lütfen

Allah'a emanet olun
WarriorPrince
ALINTI(islam ve kulluk @ Apr 14 2007, 02:07 PM) *

http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=160243

kardeşlerim uyarıları dikkate alınız .

Verdiğim linkdeki uyarın son kısmında alenen msn adresi vermek konusunda uyarmıştım ve bu mesajların silineceğini söylemiştim bunu özel mesajla yapın lütfen

Allah'a emanet olun

Vay be Konumuzda 2 Tane Modumuz var. Allah (c.c.) 1000 X 1000 bereket versin. İşallah Bu konulara ilgi göstren MOD ve SMOD gibi arkadaşlarımız gibi, inanmayan ve inanması için piyango vuran arkadaşlar çoğalır. islam ve kulluk kardeşim, sana araya girme diyenler var, sen kaala alma, gir halkaya. Bu kapı nasip kapısı, kime ne zaman piyango vuracağı belli olmaz. Önemli olan piyangodan kazandığın parayı sağda solda içki ve kumarla kaybetmemek, doğru harcamak. (PİYANGODAN KASTIM MECAZİDİR.) Umarım Sanada piyango vurmuştur veya vurma aşamasındadır.

Muhabbet Baki..
Fedai
What buyurdun Kıtmirim...

Biz Şahları Şahımızın gözünde gönlünde gördük.

Ama gördük..

Göremeyenler baksın çaresine

Fedai
Kelle Avcisi

Kardesim isin dogrusu şu

Ben seyhimi ALLAH CC İçin seviyorum. (Hubbi Fillah)

Ben seni de senin gibi düşünenleri de Allah CC dostunu kabul etmediğiniz onu üzdüğünüz için sevmiyorum kardeşim. (Buğdi Fillah).

Sizlere Allah CC için buğzediyorum.

Eğer sizi seviyorum dersem o zaman şeyhime İHANET ETMİŞ olurum.

Sevgi fedakarlık ister.

Bizim dediğimiz gibi dilimizin ucuyla SENİ SEVİYORUM demekle sevgi olmaz.

Sevgin için ne yaptın??

Şeyh Muhammed KS Şeyh Ali KS nın halifesidir

Bir Allah CC Dostudur

Kendi zamanının kutbudur

Zamanın sahibidir

Çok ama çok büyük bir velidir.

Kimse kıymetini bilemedi ne yazık ki..

Bu kadar söze karşı hiç dedin mi ki

Ya olabilir ama benim gönlümde 2 sultan var. O Halifedir Velidir ama ben gönlümden sultanlarımı çıkaramıyorum

dedin mi hiç...

ne zaman ki tamam dedin o zaman seni de severim diğerlerini de severim.

Şems tebrizi KS ile Mevlana KS sohbete başlayınca Mevlananın KS oğlu sohbete katılmak ister.

Şems KSm TESLİMİYETİ denemek için der ki

Peki. Sana bişey soracağım. Ona göre gel der

Bizimle içki içer misin

Hayır içmem

Peki biz içki içerken bizimle oturur musun

Hayır oturmam

Peki bize içki alır mısın?

Hayır Almam

O Zaman çık yiğitlerin arasından

Kardeşim

sen de diğerleri de ÇIKIN YİĞİTLERİN ARASINDAN

sizin sevginiz boş

dil ucu sevgisi

Görmediğiniz anlamadığınız bilmediğiniz muhterem zatları ancak dil ucu ile bikaç beyt le bikaç övgü ile seviyorsunuz hepsi bu

SİZ VE BİZ ONLARI TANIMIYORUZ BİLE

Tasavvuftan tarikattan haberimiz bile yok

Ama iş lafa geldi mi

HEYT BİZDEN ALA DERVİŞ YOK

Neden

Çünkü biz silimizin ucu ile severiz de ondan

senin dediğin gibi

HADİ ORADAN

Fedai
ALINTI(kelle avcısı @ Apr 17 2007, 01:39 AM) *

Kardeşim fedai sen neden anlayamıyorsun biliyormusun,kıtmir biti dahi olamamışsın,derviş kimseye buğz etmez,bizim ilacımız ZİKİR,bizim ilacımız SEVGİ'dir,AŞKTIR,Bizim gibi kıtmirler seni de sever senin gibi düşünen kardeşleri de,ŞEYH ALİM OSMANIM SEV SENİ SEVMEYENİ DİYOR,senin sevdiğini bizim gibi kıtmirler kalubeladan beri severiz.AMA,LAKİN,FAKAT;zamanının iyi dervişlerinden abimiz olarak ÇOOOOK ama ÇOOOOOOOOOK seviyoruz sen ve senin gibiler bu sevgiye ulaşamaz,ulaşmak için de ALİ BENİM BEN ALİYİM...!!! DEMEK LAZIM,BİZE NE LAZIM,ŞAH ALİ OSMAN LAZIM.

Ben beni sevmeyeni severim

Ama şeyhimi sevmeyeni sevmem kardeşim

Şimdi Şeyh Osman Şeyh Ali KS yı sevmeyen birini sen sever misin?

WarriorPrince
Sevmek İyidir. Ve lakin..

'' Sev Seni Seveni, Yek ile Yeksan ise, Sevme seni sevmeyeni, Mısıra Sultan ise '' sözünü bilmeyen yok, bilmiyorlarsa a artık öğrenmiş oldular kanaatindeyim.

Kalbinde Allah (cc), Rasulullah (sav), Mürşidi Kamil sevgisi olan kişi; otu, böceği, çiçeği, dalı, yaprağı, kayayı, tozu, dumanı aklınıza yaratılmış ne gelirse sever. Çünkü O kişi yaratıcısından itibaren sevmesi gerekenleri seviyordur. Bu yüzden sevmek iyidir. Bu aciz kemter kul, varlık ve yokluk arasında, Rabbinin yarattığı herşeyi, sırf yaradanın hürmetine sevmeye çaba sarf etmektedir.

Alayınızı Seviyorum..

Muhabbet Baki..

Fedai
ALINTI(WarriorPrince @ Apr 18 2007, 08:02 PM) *

Sevmek İyidir. Ve lakin..

'' Sev Seni Seveni, Yek ile Yeksan ise, Sevme seni sevmeyeni, Mısıra Sultan ise '' sözünü bilmeyen yok, bilmiyorlarsa a artık öğrenmiş oldular kanaatindeyim.

Kalbinde Allah (cc), Rasulullah (sav), Mürşidi Kamil sevgisi olan kişi; otu, böceği, çiçeği, dalı, yaprağı, kayayı, tozu, dumanı aklınıza yaratılmış ne gelirse sever. Çünkü O kişi yaratıcısından itibaren sevmesi gerekenleri seviyordur. Bu yüzden sevmek iyidir. Bu aciz kemter kul, varlık ve yokluk arasında, [b]Rabbinin yarattığı herşeyi
, sırf yaradanın hürmetine sevmeye çaba sarf etmektedir.

Alayınızı Seviyorum..

Muhabbet Baki..[/b]

Muhammed Kardeş

Rabbin yarattığı herşeyi seviyorsun

HAŞA SÜMME HAŞA

Ateisti seviyorsun

Allah CC ye Küfredeni seviyorsun

Hz. Rasul SAV nin mübarek kanını akıtanı seviyorsun

Kurana kurşun sıkanı seviyorsun

Hz. Rasul SAV ye eziyet edeni seviyorsun

Hz. Pir Abdulkadir Geylani ye atıp tutanı küfredeni seviyorsun

Hz. Şeyh Osman, Şeyh Ali KS ye atıp tutanı küfredeni şirkteler diyeni seviyorsun

Öyle mi??

Kardeşim

O Zaman Allah için sev Allah için buğzet

Allah ın dostuna dost düşmanına düşman ol

derler

Bu nasıl iştir...

Sen Allah CC nın dostunu da seviyorsun düşmanını da...

Hz. Şeyh Mehmed Kırcal KS Bir Allah dostu Evliyasıdır. Zamanın da kutbudur. İster kabul edin ister etmeyin

Seveni sevdiğimdir

Düşmanı da düşmanımdır.

Seveni severim

Sevmeyeni sevmem kardeşim

Aynı Şey Şeyh Osman, Şeyh Ali, Şeyh Muhammed, Şeyh Alaaddin KS için de geçerlidir.

Seven beri gelsin

Sevmeyen uzak dursun

Mücadele Suresi Ayet 22

Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiçbir topluluğun, babaları, oğulları, kardeşleri yahut kendi soy-sopları olsalar bile, Allah'a ve peygamberine düşman olan kimselere sevgi beslediğini göremezsin. İşte Allah onların kalplerine imanı yazmış ve onları kendi katından bir ruh ile desteklemiştir. Onları, içlerinden ırmaklar akan ve içlerinde ebedi kalacakları cennetlere sokacaktır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın tarafında olanlardır. İyi bilin ki, Allah'ın tarafında olanlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.

WarriorPrince
O zaman Yunus EMRE '' YARADILANI SEVDİK, YARADANDAN ÖTÜRÜ '' derken sanırım çok büyük bir halt etmiş.. Bu beisle bende halt ettim.. Affına sığınıyorum Fedai Kardeşim ...
Fedai
ALINTI(WarriorPrince @ Apr 20 2007, 03:35 PM) *

O zaman Yunus EMRE '' YARADILANI SEVDİK, YARADANDAN ÖTÜRÜ '' derken sanırım çok büyük bir halt etmiş.. Bu beisle bende halt ettim.. Affına sığınıyorum Fedai Kardeşim ...

Allah CC nın dışındaki herşey alemdir.

Alemdeki herşey de YARADILMIŞDIR.

Mürşid de yaradılmıştır

Peygamber de yaradılmıişdır.

Evliya da yararadılmıştır.

Şİmdi Yunus bunu derken

Neyi kastetmiştir.

Belki de

Peygamberi, Mürşidleri, evliyaları severim demek istemiştir de hepsini demek istememişdir.

Böyle büyük zatları anlamak için Muhyiddin Arabi KS nın buyurduğu gibi olmak lazım

Onların seviyesine çıkmadan anlayamayız kardeşim

Bu sözü ve diğerlerini anlatacak MÜRŞİD bulup anlatmasını beklemek lazım

Kendi kafamızdan aha budur dersek

Sonu böyle olur işte

İşte Kuran işte söz

WarriorPrince
Ne desen Haklısın

Affına Sığındık Ya..

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.