Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: * Kalb *
Islami Forum - Popüler Forum > MULTİMEDYA > .·[ FİLM/BELGESEL/SOHBET/VAAZ ]·.
Kumral Abdal
Tıkla >>> İŞTE KALBİMİZ

Gerçi bu cesedi kalbimiz, gerçek kalb sol mememin dört parmak altında güvercin yumurtası kadar.Madde ve mana ,zahir ve batın; manevi ve zahiri kalbİmiz.Rabbim nelere kadir, bakıldığında bedende küçük bir et parcası, manevi yönden bakıldıgında ise sevincin, sevginin, dostluğun ve daha sayamadığım güzelliklerin olduğu ve bunun yanındada riya, kıskançlık, kibir gibi kötü hasletlerinde var oldugu küçük ama bir o kadarda değerli kalbimiz.Her türlü senaryonun döndüğü gizli tiyatro smile.gif
Rabbim kalblerimizi sadece Allah sevgisiyle doldurmayi nasip etsin.

Rabbim , Mührünü Vur Kalbime
EbRaR_
AMİN... Allah razı olsun..
MAKRUBE_24
Dehşet bir şey bu ya...
Allahu Ekber!
söylediklerin gibi gerçekten kalp çok değişik bir organ..
Efendimizin(S.A.V.) ,Allah makam-ı Mahmudunu versin inşallah..
buyuruyor ki;
"...Dikkat edin! İnsan bedeninde öyle bir et parçası vardır ki o iyi olursa bütün beden iyi olur; o kötü olursa bütün beden bozulur: O et parçası kalptir."

Beni yerim göğüm almaz ancak mümin kulumun kalbi alır, ben hiç bir mekana sığmam ancak mümin kulumun kalbine sığarım.
Dolayısıyla Çok önemli gerçekten..İnsan yumuşak huylu, tatlı sözlü ,güler yüzlü olması lazım..

Tabi Abi acizane bir yorumumda olacak kabul edersen;
Kalp bir hazinedir dersek Akılda kürektir..hazineyi çıkarmak için toprağı kazmak gerekir..uygun bir yer bulmak gerekir..hani her kazıda netice hazineler olamayabilir...Amaç kalbe yani hazineye ulaşmaksa kürekle yani akılla aradaki engelleri kaldırmak gerekir...kazmak lazımdır..kazar.. kazar.. en sonunda hazinelere ulaşırız..işte bu anda hazineleri bulduktan sonra küreğin hükmü ve değeri neyse akılda o kadar değerlidir..
Allah Razı olsun abi...Allah'a emanet olun...
Kumral Abdal
flowers.gif
islam ve kulluk
Allah-ın ilmi herşeyden üstündür...

bu mekanizmayı bizler çalıştırmak için neler sarf ediyoruz halbuki vücudumuzda hatasız ve çok az ürün ile faaliyet göstermekte...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.