Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Anaokulu Öğretmenleri
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
Sayfa: 1, 2
_TUĞBA_
ARKADAŞLAAAAAAAAAAAAR ARANIZDA ÇOCUKLARI SEVMEYEN VAR MIIIIIIIIIIIIIII?
yok mu? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nasıl olsun ki:

_Gülyüzlü meleklerimiz onlar flowers.gif
_Yaşama sevincimiz yahoo.gif
_Sevgiden en çok anlayan; kocaman yüreğiyle karşılıksız ve çıkarsız seven friends.gif
_Mutluluk saçan varlıklar thumbup.gif

İnsan hayatı için en önemli zaman dilimini yaşıyorlar.Kişiliklerini belirleyecek,hayatını şekillendirecek bilgilere sahip olacakları yaşlardalar.

İşte ben böyle minikleri yetiştiren bir Anaokulu Öğretmeniyim.
Forum arkadaşlarımla değişik bilgi ve fikirleri paylaşmak istiyorum.Meslektaşlarım veya konuyla ilgili arkadaşlardan kendimi geliştirmek adına;
şiir, şarkı,oyun,faaliyet,kapasitelerine uygun dini bilgiler veya kıssalar,hikayeler gibi her türden bilgi ve fikirlerini bekliyorum.Paylaşırsanız sevinirim. smile.gif

Selam ve dua ile...
@Li
Allah her anaokuluna senin gibi anne kalpli öğretmenler nasip etsin ama nerdeee
_TUĞBA_
QUOTE(MaTRaX @ Jan 17 2006, 11:23 PM)
Allah her anaokuluna senin gibi anne kalpli öğretmenler nasip etsin ama nerdeee
*

Teşekkür ederim kardeşim çok hoş söylemişsin smile.gif ama hakkıyla yapan da çok var tabi ki genellemeyelim istersen.Her alanda iyiler ve kötüler muhakkak bulunur,dünyanın kuralı bu.
Allah yaptığımız işin hakkını da vermeyi hepimize nasib etsin.
hamrA
Sevgili Tuğba,
1.5 sene gibi bir süre özel bir kolejin hekimliğini yapmıştım, bu süre içerisinde okul içinde ki meskenim anasınıfıydı...Bütün eğitim sistemi içerisinde en zor dönemin bu olduğu konusunda herkesle tartışabilirim:)
Ana sınıfı öğretmenliği tam bir bilgi birikimi, hakiki bir sevgi, çocuklar için anne şefkati ve en önemliside bu görevi üstlenmiş insanın gerçekden dava bilinci içinde olması gereken bir öğretmenlik...anasınıfı yaş grubu, okul öncesi eğitim grubu ağacın tam yaşken eğildiği grup...0-5 yaş grubunun sadece eğitim değil tüm hayatı boyunca etkileyen bir yaş grubu olduğu artık hem bilimsel hemde manevi alanda tüm alimlerin kabul ettiği ve bütün adımların bu yönde atıldığı ve bu yaş grubuna yönelik ciddi tesislerin açıldığı ve atılımların yapıldığı bir gerçekdir...
^Beyaz bir sayfayı istediğiniz gibi doldurmak ve bir insanın hayatının temellerini atmak^, elinde olan siz sevgi ve dava fedailerine çok büyük bir görev ve vebal düşmektedir...
La_Edri
hehe biggrin.gif biggrin.gif Kardelen nerde yaw whistling.gif
benja
ALINTI(La_Edri @ Mar 6 2006, 11:56 AM) *

hehe biggrin.gif biggrin.gif Kardelen nerde yaw whistling.gif

benim de aklima direk o geldi biggrin.gif
yazyagmuru
arkadaşlar bende anaokulunda öğretmenlik yapıyorum çocukları çok seviyorum herkes gibi smile.gif
onlara ilk şekli veren bizleriz düşünsenize söylediklerimiz ne olursa olsun onlar için yasa gibi öyle saf ve temiz yürekleriyle size öyle bir bakışları varki ben yaz tatilinin gelmesini istemiyorum. ama mecburen gelecek cray.gif bu arada faaliyet falan demişsiniz elimden geldiği kadar yardım ederim ihtiyacınız olan şeyleri söyleyin .selametle
mervee
ALINTI(yazyagmuru @ May 2 2006, 08:49 PM) *

arkadaşlar bende anaokulunda öğretmenlik yapıyorum çocukları çok seviyorum herkes gibi smile.gif
onlara ilk şekli veren bizleriz düşünsenize söylediklerimiz ne olursa olsun onlar için yasa gibi öyle saf ve temiz yürekleriyle size öyle bir bakışları varki ben yaz tatilinin gelmesini istemiyorum. ama mecburen gelecek cray.gif bu arada faaliyet falan demişsiniz elimden geldiği kadar yardım ederim ihtiyacınız olan şeyleri söyleyin .selametle

ne kadar güzel yazmışsınız bende bir an önce şu okulu bitirsemde mesleğime başlasam sizin gibi.bu yazılanları okuyunca bu mesleği seçtiğim için çoook mutlu oldum smile.gif
_TUĞBA_

yazyagmuru bu samimi ifadelerine aynen katılıyorum canım.Ben de çocuklarla birlikte olmaktan çok mutluyum.Hatta bazılarına o kadar alışıyorum ki;zamanı gelince ayrılmak beni çok etkiliyor(işin en kötü tarafı da bu olsa gerek)

Şu aralar yılsonu törenimiz için kısa ve anlamlı bir skeç ve çocukça değişik şiirler bakıyorum.Sende böyle sıradışı şeyler varsa beklerim...

Selam dua ve muhabbetle...
ubeyd_el_turki
Küçükçekmecedeki DEVLETE ait ilköğretim okulundaki Rezalet PERDESİ

1- Çocuklara öğretilen konuların başında NOEL, NOEL BABA, yılbaşlarını KUTLAMA, yılbaşlarında HEDİYELEŞME geliyor...5-6 yaşındaki çocukların birbirlerine ailelerine NOEL zihniyeti aşılanıyor.

2- Çocuklara zihni ve ahlaki melekeler aşılanması yerine SULTANS OF THE DANCE adlı gruptan bir PESPAYE kılıklı keçi sakallı çift küpeli bir dinsiz tarafından DANS ve BALE dersleri veriliyor.Üstelik bu rezil adam haftada 2 saat için öğrenci başına 20 ytl para alıyor.Dikkat en az 180 öğrenci var...

3- Bu çocuklara İngilizce dersi vermek için öğretmen arayan okul yönetimi kardeşlerimizden birisine teklif gönderiyor ve de teklifi "Öğrenci başına haftada 6 saat ders verin ve AYDA her öğrenciden 1 ytl alın" yani haftada 2 gün ayda 8 gün işinizi gücünüzü bırakıp okula gidin ve bunu ayda sadece 180 YTL için yapın...Yani çocuklara bir DİL öğretmek para etmez, sizde para etmezsiniz ama KEÇİ SAKALLI DANSÇI çocuklara ahlaksızlığı öğretiyor ya...O para eder...

4-Çocuklara aynen BATILI ZİHNİYETİYLE doğum günleri kutlanıyor eğlenceler düzenleniyor...

5-Çocuklara SÖZDE eğitim veren bayan öğretmenlerin çoğu ABSÜRD ve de AHLAKSIZ kıyafetlerle okula geliyor.

Ve daha neler neler...

Buyrun yorumlar sizin...
yazyagmuru
ALINTI(ubeyd_el_turki @ May 4 2006, 08:36 AM) *

1- Çocuklara öğretilen konuların başında NOEL, NOEL BABA, yılbaşlarını KUTLAMA, yılbaşlarında HEDİYELEŞME geliyor...5-6 yaşındaki çocukların birbirlerine ailelerine NOEL zihniyeti aşılanıyor.

2- Çocuklara zihni ve ahlaki melekeler aşılanması yerine SULTANS OF THE DANCE adlı gruptan bir PESPAYE kılıklı keçi sakallı çift küpeli bir dinsiz tarafından DANS ve BALE dersleri veriliyor.Üstelik bu rezil adam haftada 2 saat için öğrenci başına 20 ytl para alıyor.Dikkat en az 180 öğrenci var...

3- Bu çocuklara İngilizce dersi vermek için öğretmen arayan okul yönetimi kardeşlerimizden birisine teklif gönderiyor ve de teklifi "Öğrenci başına haftada 6 saat ders verin ve AYDA her öğrenciden 1 ytl alın" yani haftada 2 gün ayda 8 gün işinizi gücünüzü bırakıp okula gidin ve bunu ayda sadece 180 YTL için yapın...Yani çocuklara bir DİL öğretmek para etmez, sizde para etmezsiniz ama KEÇİ SAKALLI DANSÇI çocuklara ahlaksızlığı öğretiyor ya...O para eder...

4-Çocuklara aynen BATILI ZİHNİYETİYLE doğum günleri kutlanıyor eğlenceler düzenleniyor...

5-Çocuklara SÖZDE eğitim veren bayan öğretmenlerin çoğu ABSÜRD ve de AHLAKSIZ kıyafetlerle okula geliyor.

Ve daha neler neler...

Buyrun yorumlar sizin...

kardeşim okula türban ile gidilse sorun olur ama herkes elbisesiz gitsehiç bişiy yok. (ki giyilen şeylere elbise demeye bin şahit ister(İSTİSNALAR HARİÇ)) Napalım bu olaylardan sorumlular utansın.
birde şu yabancılaşma var tabi bildiğim kadarıyla burada sadece öğretmenler var galiba(anasınıfı bölümünde)Bunun için bizim üzerimize düşen görevler belli kendi kültürümüzü çocuklara sevdirmek onların anlayacağı şekilde ifade etmek gerek. arkadaşlar bi düşünsenize çocuk noeli neden sever noellerde hediyeler veriliyo tabiki onlarda noeli çok güzel bişiymiş gibi öğreniyo.ama ben inanıyorumki biz bu problemlerin üstesinden geliriz.bizim en büyük yardımcımız ALLAH tır. gerisi boş hepinize kolay gelsin inşALLAH
selametle.............
yazyagmuru

Şu aralar yılsonu törenimiz için kısa ve anlamlı bir skeç ve çocukça değişik şiirler bakıyorum.Sende böyle sıradışı şeyler varsa beklerim...

Selam dua ve muhabbetle...
[/quote]

kardeşim nerede öğretmenlik yapıyosun ortamını bileyim ki ona göre uygun şeyler göndermeye çalışayım. bu arada foruma girmek için pek vaktim olmuyo onun için özel mesaj atabilirsen daha garanti olur elimden geleni yaparım. smile.gif kendine iyi bak. selametle....
_TUĞBA_
ALINTI(ubeyd_el_turki @ May 4 2006, 09:36 AM) *

Ve daha neler neler...

Buyrun yorumlar sizin...

Yazık diyorum...

İnsanlar tonlarca para döküyorlar böyle içi boş eğitim için...

Bir taraftan da bazı insanlar:

_Hayır efendim başötülü eğitimcimi olurmuymuş,çocuğumuz kötü etkilenir,
_Küçük çocuklar dinden ne anlar,(Halbuki kafalarına sağlam düşüncelerin yerleşmesi için en uygun yaşlar)
gibi saçma düşünceleri savunarak maneviyatı hiçe sayıyorlar ve bir sürü yasak uyguluyorlar.

Sonuçta böyle zihniyetlere kapı açıyorlar.Bütün sorumluluk onlarda.

Yanlış tabiki ama bütün anaokulları böyle değil.Ahlaki değerlere sahip çıkarak gereklerini uygulamaya çalışanlarda mevcut.Hepsini aynı kefeye koymak da yanlış olur.

_TUĞBA_
ALINTI

elimden geleni yaparım. smile.gif kendine iyi bak. selametle....

yazyagmuru aradıklarımı buldum arkadaşım.Yine de teşekkür ederim flowers.gif
yazyagmuru
ALINTI(_TUĞBA_ @ May 6 2006, 11:42 AM) *

ALINTI

elimden geleni yaparım. smile.gif kendine iyi bak. selametle....

yazyagmuru aradıklarımı buldum arkadaşım.Yine de teşekkür ederim flowers.gif

kardeşim aradığını bulmana sevindim clap2.gif çocuklara bişiyler öğretmek çok zordur ama ensonunda bişiyleri başarmanın verdiği mutluluk çok güzel thumbup.gif ALLAH (cc) yardımcın olsun kolay gelsin. smile.gif
nühpelda

ben daha okuyorum ama yani çocuklar çoooooooooookk şekerler yaaaa. çok güzel bir meslek.
mervee
Anaokulu zorunlu oluyor !!! offtp.gif
Anaokulu zorunlu oluyor
Çocukların sağlıklı gelişimi için büyük önem taşıyan okul öncesi eğitimi zorunlu hale geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı çocukların ilköğretim birinci sınıfa başlamadan önce bir yıl anaokuluna gitmesini zorunlu hale getirmek için yasa hazırlıyor. Okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının en yüksek olduğu illerde başlatılacak uygulamanın ardından hazırlanacak yasa ile sistem bütün Türkiye'ye yayılacak. Anaokulunun zorunlu hale getirilmesiyle, zorunlu temel eğitim süresi 9 yıla çıkarılmış olacak.

Çocuklar da okula 7 değil, 6 yaşında başlayacak. Böylece Türkiye için hedeflenen 12 yıl zorunlu eğitime bir adım daha yaklaşılacak. Okul öncesi eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 614 bağımsız anaokulu, ilköğretim okulları bünyesinde de 14 bin 583 anasınıfı bulunuyor. Bu eğitimden Türkiye çapında yaklaşık 400 bin çocuk yararlanıyor, ancak anaokulu zorunlu olmadığı için çocukların anaokuluna gitmesi hem velilerin isteğine bağlı, hem de anaokulu sayısı yetersiz. İlkokul öncesinde okullaşma oranı yüzde 15 iken, son yıllarda yapılan çalışmalarla Türkiye genelinde bu rakam 2006 yılı içinde yüzde 25'e ulaştırıldı. Ancak bu oran da yüzde 80'leri aşan okul öncesi okullaşma oranıyla halen Avrupa Birliği ülkelerinin çok gerisinde.

MOBİL ANAOKULLAR...
Okul öncesi eğitimde okullaşma oranını artırmak için bu yıl içinde iki temel çalışma yapıldı. Bunlardan ilki anaokulu yönetmeliğini değiştirmek oldu. Yönetmelikle anaokulları daha fazla çocuğun yararlanması için ikili eğitime dönüştürüldü. İkinci olarak da 'mobil anaokulu' ile ilköğretim okullarına uzak yerlerdeki çocukların okul öncesi eğitimden yararlanması sağlanacak.

Kaynak : Sabah

çılgınrapunzel
merabalar arkadaşlar bende 3 yıl sonra inşallah bi anasınıfı öğretmeni adayıyım şimi okuyorum ama çoçukları inanılmaz severim çoçuklarlada aram hep iyi oldu ilkokulan beri hep anasınıfı öğretmeni olcam dedim allah nasib eder inşallah bence çok önemli anasınıfı çünkü ilk 6 yılsizde biliyosunuzdur inanılmaz önemli bide herkes bu mesleğe basit herkes yapabilr diye bakıyo bence alakası yok çünkü bu yaş grubu tam bi canavar oluyo tabi sevimli canavarlar ama lisede stajdayken o sevimli canavarlardan birini yere oturtmaya çalışırken süpermen diye bii kalkmıştı tabi doğal olarak o havaya kalkan sağ yumruk benim gözüme gelmişti biggrin.gif yani kolay değil
cabcub
ben de anaokulu öğretmeni olmayı istemiştim sad.gif hastayım çocuklara biggrin.gif kaderde edebiyet okumak varmış napalım...ama olsun pişman değilim bleh.gif
çok şanslısınız devamlı çocuklarla olduğunuz için biggrin.gif
gerçekten sabır isteyen bir meslek...
allah hepimizin yardımcısı olsun...
nrgerkan
merhaba bende tıpkı sizin gibi çocuklara 2.li sistemle hem okul öncesi eğitimi hemde temel dini bilgilerin öğretildiği bir yuvanın sahibiyim elimde fazlasıyla döküman var fakat senin işine hangisi yarar hangisi yaramaz bilemem tabiki ama istersen sana uygun bir zamanda bu dökümanlarımı yollayabilirim.tabi bende farklı fikirler peşindeyim (özellikle yıl sonu gösterileri hakkında)eğer varsa elinde seninde yollamanı isterim mümkünse.... ayrıca yuvamıza anaokulu veya çocuk gelişimi mezunu öğretmen arkadaşlar arıyorum.ilgilenenler özelden vereceğim mail adresine cv.lerini yollayabilirler...
eeesra_er
Merhabalar.Bana da bu sene Allah nasıb ettı anaokulu ogretmenlıgını biggrin.gif Gercekten bambaska bi tad veriyo insana.Çocuklarla ugrasırken tum dertlerinizi bir yana bırakıp onlarla gülüp oyunlar oynuyorsunuz.Ben İstanbulda dini icerikli bir anaokulunda daha bir hafta önce goreve başladım.Malum yeni fikirlere çok ihtiyacım olacak.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz cok mutlu olucam.

Bu arada hepinize hayırlı ramazanlar smile.gif
sevde23
selamın aleyküm esracım allah sana nasip etmiş anaokul öğretmenliğini dilerim banada nasip eder tesettürlüyüm diye iş bulamıyorum bende çocukları çok seviyorum onlar dünyanın en güzel varlıkları gerçekten,ben istanbul avrupa yakasında oturuyorum acaba bu civarlarda bi anaokulda yardımcı öğretmenlik arayan bir dini anaokulu biliyormusunuz eğer biliyorsanız bana haber verin lütfen çok ihtiyacımvar
Hayatt
crying.gif ya arkadaşlar bende ana okulu öğretmen adayıyım ama crying.gif buradada tesettür sorunu varya hiç bişi diyemiorum artık crying.gif
SULTAN
SELAMUN ALEYKÜM ;
BENDE 2 YILDIR ANAOKULU ÖĞRETMENLİĞİ YAPIYORUM LİSE ÇOCUK GELİŞİMİ MEZUNUYUM ÖZEL BİR KURSTAN İNGİLİZCE EĞİTİM ALDIM ŞUAN ÇOCUKLARA OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN YANINDA İNGİLİZCE VE DİNİ AHLAKİ EĞİTİMDE VERİYORUM.ÇOCUKLARI HEPİMİZ ÇOK SEVİYORUZ AMA SEVGİMİZİN YANINDA VERDİĞİMİZ EĞİTİM ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK VE KOLAY GÖZÜKSEDE ÇOK ZOR ÇÜNKÜ BİLİŞSEL GELİŞİM DÖNEMLERİNİN EN ÖNEMLİ YAŞLARINDA YANIMIZDA OLUYORLAR VE FARKLI AİLE ORTAMINDAN ÇIKIP GELEN BİR ÇOK ÇOCUĞU AYNI ÇATI ALTINDA BİR NOKTADA İLGİLERİNİ ÇEKECEK BİRŞEKİLDE BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ BUNU YAPARKEN ASLINDA BİZ ÖĞRETMENLER FARKLI KAREKTERLERE BÜRÜNÜYORUZ BAZEN OTORİTER BAZEN DEMOKRATİK BAZEN YUMUŞAK AŞIRI SERBEST ONLARIN SEVİYESİNE İNEN Bİ ÖĞRETMEN OLUYORUZ VE GELİŞİM DÖNEMLERİNDEKİ EN BÜYÜK EN DOĞRU KATKIYI BİZ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ İNŞALLAH MANEVİYATI DÜZGÜN YENİ NESİLLER BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ OLUR BU ÇABAMIZ BOŞA ÇIKMAZ...
jp.gif ALLAH HAYIRLARA VESİLE OLMAMIZI NASİP ETSİN İŞLERİMİZİ KOLAYLAŞTIRSIN...
yazyagmuru
ALINTI(Hayatt @ May 29 2007, 10:25 PM) *

crying.gif ya arkadaşlar bende ana okulu öğretmen adayıyım ama crying.gif buradada tesettür sorunu varya hiç bişi diyemiorum artık crying.gif

Arkadaşım hangi alanda başörtüsü sorunu yokki bende kapalıyım okulda mecburen açıyorum ama bizi buna mecbur edenlere yazıklar olsun diyorum.Bütün sorunlar bitmiş gibi sadece başörtüsüne takmış durumda herkes ama umarım en kısa zamanda bu düşüncelerinden vazgeçerler....
Selametle kardeşlerim ...
asuman
öğretmenlik zor ve güzel bir meslek. ilerde çocuklar senin yüzünden olabileceklerinden kötü yerlere de gelebiliyor ya da senin sayende olabilecelerinden daha iyi yerlerde de olabiliyor.

yüzlerce çocuğun hakkına giriyorsun. bu görevde sana başarılar dilerim. ve görevinin bilincinde olduğun için seni tebrik ediyorum flowers.gif
TEVHİDERİ
herkese selam olsun
arkadaşlar bana mesaj içeren skeç lazım.
yani kısa ve anlamlı olacak.
düğünlerde falan kullanmak için.
aishe
Arkadaşlar bende meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum.ve iş arıyorum.bakırköy ve civarlarında bildiğiniz var mı yaa sad.gif beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..
cerennur
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.. anaokulu öğretmenleri ile ilgili site ararken karşıma bu site çıktı... iyikide çıkmış.. benimde ist. tuzlada anaokulum var burada bazı arkadaşların iş aradığını okudum.. dilerseniz benim e- mail adresimden bana ulaşa bilirsiniz .. belki bir yararım alabilir.. benim yuvam bu yıl 4.yılıyla hizmete devam edecek kimi zaman öğretmen sıkıntısı çekiyoruz.. bu yüzden her başvuruyu en iyi şekilde inceleyip kararımızı veriyoruz.. her yıl artan bir öğrenci kapasitemiz var.. bu yüzden ek sınıf açıyoruz.. neyse sözü fazla uzatmıyim..
özelden yazabilirisiniz gerekirse mail adresimi verebilirim...
lütfen ciddi olan arkadaşlar yazsın.. herkese selam...
ahmet_sami
arkadaşlar ben maliye bölümünü okuyom ama okul öncesine gitmyi çok istiyodum. neden gtmedin diye sorarsanız bu bölümün öğrencilerinin yüzde doksanı bayandır da ondan. erkek arkadaşı nerden bulcaktım sonra:) smile.gif harbiden neden bu bölümü hep bayanlar tercih ediyo?
cerennur
ALINTI(ahmet_sami @ Aug 23 2007, 05:32 PM) *

arkadaşlar ben maliye bölümünü okuyom ama okul öncesine gitmyi çok istiyodum. neden gtmedin diye sorarsanız bu bölümün öğrencilerinin yüzde doksanı bayandır da ondan. erkek arkadaşı nerden bulcaktım sonra:) smile.gif harbiden neden bu bölümü hep bayanlar tercih ediyo?

cevaben diyorumki. sn; Ahmet Sami kardeşim.. sebebi şu olsa gerek bildiğiniz gibi okul öncesi dönem 0-6 yaş arasındaki dönemi kapsar ve bu dönemde çocuk annesinin sevgi ve ilgisine ayrıca sabrına muhtaçtır.. bu nedenle ona anne sıcaklığını ve anne sevgi ve merhametini yanlızca bir anne verebilir.. yada anne adayı.. yani bir bayan.. unutmayalımki Rabbimiz teala hazretleri sonsuz merhametinden sadece bir tanesini kadına vermiştir... buda annenin çocuğuna olan merhametidir.... bunun bilincinde olan bir kadın yanlızca kendi evlatlarına değil toplumdaki tüm çocuklara merhamet ve sevgi besler.. istisnalar olsada okul öncesi bayan öğretmenlerimiz çocuklarımıza bir anne şefkati ile yaklaşıp evvela onların mevlanın bir emaneti olduğunu düşünerek o çocuklara ellerinden gelenin en iyisini veriyorlar... tabi dediğim gibi istisnalar da muhakkak vardır.. ama size şunuda önerebilirim... eğer hala bu alana ilgi duyuyorsanız.. bir çocuk pisikiyatristi yani petegok olabilirsiniz.. inanın bu erkeklere daha çok yakışıyor.. en azından ben öyle düşünüyorum....ayrıca isterseniz sormuş olduğunuz soru ile ilgili bilimsel belge ve bilgide atabilirim siteye...
sadengk

Merhaba ben devlet anaokulunda 4. yılımı çalışıyorum.Ve bu aralar özellikle vicdanen çalışırken başörtümü açtığım için bir huzursuzluk kaplıyor içimi. işimi çok seviyorum ama neden böyle nedennn...
mavii
merhabalar ben son sınıf PDR öğrencisiyim, okul bittikten sonra özel bir okul öncesi kurumunda çalışmayı düşünüyorum bunun için size bazı sorularım olacak,
öncelikle bu kurumlarda başörtüsü sorunu ne derece yani çocuklar çok küçük ve içerde yabancı biri de olmazsa, başka sorunlar ortaya çıkıyor mu?

ikinci olarak, PDR ci ye duyulan ihtiyaç nedir? ayrıca 3. sınıfı yurtdışında okudum İngilizce sertifikalarıım var bu şekilde ing. eğitimi verebilir miyim çocuklara

ayrıca yüksek lisansta (secebilir miyim bilimiyorum) Din psikolojisi secmeyi düşünüyorum bu alanın faydası olur mu yoksa kendi alanımda mı ilerlemeliyim? (İstanbul da yaşıyorum ayrıca)

son olarak PDR ciler anaokulunda sadece rehberlik hizmeti mi yapar? bu konuda pek bilgim yok.. beni bu konularda bilgilendirirseniz çok memnun olurum
islamiyet

arkadaşlar merhaba,hepinize birşey sormak istiyorum 2 yaşında bir kızım var anaokuluna vermek istiyorum ama islami nitelikli ve içerikli bir anaokuluna.bulamıyorum.bildiğiniz böyle anaokulları varsa lütfen mail atarmısınız...(anadolu yakası)
aLaTurCa
2 yas fazla ufak degilmi? 3,5/4 yasindan itibaren vermeniz daha saglikli olur.
islamiyet
ALINTI(nrgerkan @ Sep 24 2006, 10:42 PM) *

merhaba bende tıpkı sizin gibi çocuklara 2.li sistemle hem okul öncesi eğitimi hemde temel dini bilgilerin öğretildiği bir yuvanın sahibiyim elimde fazlasıyla döküman var fakat senin işine hangisi yarar hangisi yaramaz bilemem tabiki ama istersen sana uygun bir zamanda bu dökümanlarımı yollayabilirim.tabi bende farklı fikirler peşindeyim (özellikle yıl sonu gösterileri hakkında)eğer varsa elinde seninde yollamanı isterim mümkünse.... ayrıca yuvamıza anaokulu veya çocuk gelişimi mezunu öğretmen arkadaşlar arıyorum.

merhaba benim 2 yaşında bir kzım var,dini bilgilerin öğretidiği bir yuva arıyorum.yuvanız nerede.web sitesi ve adı ne.mail özele atarsan çok sevineceğim.

ALINTI(AqUa @ Sep 14 2007, 07:53 PM) *

2 yas fazla ufak degilmi? 3,5/4 yasindan itibaren vermeniz daha saglikli olur.

evet ama ben yeterli gelmiyorum oyun oynamak arkadaş istiyor.çevremizde hiç yaşıtı yok ve ben de onunla çok fazla oynayamıyorum.
kElEbEk MiSaLi
ALINTI(eeesra_er @ Sep 26 2006, 11:45 PM) *

Merhabalar.Bana da bu sene Allah nasıb ettı anaokulu ogretmenlıgını biggrin.gif Gercekten bambaska bi tad veriyo insana.Çocuklarla ugrasırken tum dertlerinizi bir yana bırakıp onlarla gülüp oyunlar oynuyorsunuz.Ben İstanbulda dini icerikli bir anaokulunda daha bir hafta önce goreve başladım.Malum yeni fikirlere çok ihtiyacım olacak.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz cok mutlu olucam.
Bana eeesra_er@mynet.com adresinden de ulasabilirsiniz.
Bu arada hepinize hayırlı ramazanlar smile.gif

sa. canım bende anaokulu öğremeniyim duygularını anlayabiliyorum seninle iletişime gecmek isterim tabi istersen özelden msn verebilirim ;bekliycem.... flowers.gif
kElEbEk MiSaLi
ALINTI(mervee @ May 3 2006, 11:29 AM) *

ne kadar güzel yazmışsınız bende bir an önce şu okulu bitirsemde mesleğime başlasam sizin gibi.bu yazılanları okuyunca bu mesleği seçtiğim için çoook mutlu oldum smile.gif

mervecim bende bir anaokulu öğretmeni olarak diyorum ki; iyiki bu mesleği seçmişsin inan bana göre dünyanın en güzel mesleği inş en kısa zamna okulunu bitirip öğretmen olmayı nasip etsin rabiim.
benim pamuk şekerlerim gibi bir sınıfın olsun inş. flowers.gif friends.gif
sairim
arkadaşlar belki biraz dışa doğru taşırmış olacağım konuyu fakat affınıza sığınarak bir eşy danışmak istiyorum ben marmara üniversitesi tekstil bölümü mezunuyum anaokulu öğretmenliğini okumayı çok istemiştim çocukları çok seviyorum ve kendimi hep öğretmen olarak hayal etmişimdir lisede de tercihimi bu yönde kullanmak istiyordum fakat belirli talihsizlikler yüzünden seçemedim meslek lisesinde tekstili okuyunca yükseğinide biliyorsunuz başka bölüm seçme şansımız olmadığı için sevmeye sevmeye bitirdim ve şimdi artık çok iyi anladım ki insan sevmediği meslekte başarılı olamıyor ben anaokulu öğretmenliği yapmak istiyorum ama diplomamı almam gerek yoksa sertifikalar ne kadar işe yarıyor yuvalarda işe alınırken hangi özellikler aranıyor bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim
sizce bu saatten sonra da şansım var mıdır ? bu mesleği seçebilirmiyim
şimdiden çok teşekkür ederim
Nur'unAlaNur
güzel kalpli kardeşim sana katılmamak mümkün değil.okullarda dediklerinin hepsi var ve uygulanıyor malesef bizde uygulamak zorunda kalıyoruz.bende çocukları çoook ama çoook seviyorum.fakat sevgi artık bu mesleği yapabilmek için yeterli değil. bu mesleği severek yapıyorum ve bu mesleği yaapabilmek için imam hatip lisesini okuduktan sonra metge başlığı altında ikinci liseyi okudum maksat Allah Rızasını kazanmak ve Allah tarafından gönderilen bu güzel varlıklara sevgimizi ve bilgimiz aktarabilmek ama dediğim gibi malesef yeterli olmuyor. 4 sene öğretmenlik yaptım. bunun son iki senesi ismi lazım değil hızla büyüyen bir kolejde tamaladım. başımı okula girerken açmak zorunda kalıyordum ama malesef bu da yeterli olmadı. Bir pazar günü okuldan öğretmen arkadaşlardan birinin nikahına gittim ve ertesi gün okulun müdürü beni kenara çekerek sen nasıl kapalı bir şekilde düğüne gidersin diye beni resmen azarladı.bende "ben bu arkadaşla liseden beri arkadaşım,sonuçta bu okuldan dolayı tanımıyorum" dedim ama neymiş okuldan velilerde nikaha katılmışmış hatta biri şikayet etmiş.tabi güyaaa ama yalannnnnnn.yalan diye gönül rahatlığı ile söylüyorum çünkü daha sonradan arkadaşlarla konuşurken ortaya çıktı ki o bahsettiği veli daha ben gelmeden nikahtan ayrılmış yani beni görmemiş. Ayrıca yine bir arkadaş uzun etek giydiği için uyarı almıştı..yani diyeceğim o ki..bazı meslekleri yapmak yürek ister. ben bu sınavda başarılı olamadım arkadaşlar. Allah sizin yardımcınız olsun. Ben malesef 2yıl sonunda açılmak zorunda kaldım. cray.gif insanların davranışları ve bakışları yıprattı artık. bir olay daha anlatayım yine veli,lerimden bir tanesi yanıma geldi. koskoca sınıfımda bir kapalı velim olmasına karşın ona takmış resmen. geldi dedi ki.şu başı kapalı kadın kimin annesi.bende ...... 'nın annesi dedim. bana yüzünü buruşturarark dedi ki..ıyyy bunların hepsini toplayıp irana göndermek lazım..hep çok üzüldüm bu lafına hemde içimden güldüm sessizcee.sen çocuğunu kimin eline teslim ediyordun bak şu Alllah'ın işine. oysa farkında değilller. yeri gelince senden iyi öğretmen yok.senden başka öğretmeni asla istemeyiz. senden sebep kayıt yeniliyoruz illede sen ,illede senn.peki yaa sorun ne??? ben yine benim sad.gif bunun gibi bir sürü olayla karşılaştım.araba ya da otobüs arkakalarıına saklanarak ya da bir apartman boşluğuna saklanarak başımı kapatmaya çalışmak beni çok yıprattı.bir de bu duruma şahit olan insanların "" aaa şuna bak, kim bilir nerelerde gezdi tozdu şimdi de başını örtüp eve gidiyor.bunların topu böyleee" diye düşünecekler düşüncesi benim psikolojimi iyice bozdu. yani ben bu sınavı kaybettim. sakın sizde (meslektaş kardeşlerime söylüyorum)benim gibi özel kolejde çalışayım yok en azından referans olur düşüncesi ile böyle bir kuruma girmeyin.bana getirilerinden çok götürüleri olmuştur sad.gif
eğer kabul ederseniz bir abla tavsiyesi ya da kimine göre kardeş tavsiyesi... şuan devlete girmek için uğraşıyorum.açıköğretim üniversitesi 4.snıftayım.en son geçen hafta tekrara kapanma girişimim oldu ama başaramadım:( çok zor geldi. ama zor gelen kapanmak değil. zor gelen yine malesef çevremdeki insanların düşüncesi ve onlara söyleyeceklerim..namazlarımı kılıyorum, orucumu tutuyorum hamdolsun her sabah namazından sonra yasin,tebareke ve amme okumaya çalışıyorum. hatta kuşluk namazlarını bile atlamadan kılmaya çalışıyorum ama yine de artık ben, "ben olamaıyorum" sad.gif
neyse kardeşlerim hakkınızı helal edin çok uzun oldu.konudan konuya atlayarak yazdım durdum ama çok doluyum ve içimde hala süre gelen bir fırtına var.dinmek bilmiyor....bu mübarek günde dualarınızı eksik etmeyin.. Allah yar ve yardımcınız olsun..[size=2]

ALINTI(ubeyd_el_turki @ May 4 2006, 09:36 AM) *

Ve daha neler neler...

Buyrun yorumlar sizin...

Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm;

offtp.gif

Kardeşlerim lütfen e-posta, MSN gibi adreslerinizi birbirinize verirken özel mesaj () özelliğini kullanın.
kElEbEk MiSaLi
ALINTI(HANİF @ Oct 21 2007, 08:54 PM) *

Selamün Aleyküm;

offtp.gif

Kardeşlerim lütfen e-posta, MSN gibi adreslerinizi birbirinize verirken özel mesaj () özelliğini kullanın.

ÖZÜR DİLERİM ne olur helal edin hakkınızı ben bilmiyordum
zaten buraya yazınca böyle açık bir şekilde tanımadığım karşı cins kişiler beni kendi msn lerine eklemiş ben burası islami bir forum olduğu için böyle bir şeyin olmayacağını düşünmüştüm silmek için uğraştım ama yapamadım bu konuda siz yardımcı olursanız sevinirim confused1.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI(kElEbEk MiSaLi @ Oct 22 2007, 08:55 PM) *
zaten buraya yazınca böyle açık bir şekilde tanımadığım karşı cins kişiler beni kendi msn lerine eklemiş ben burası islami bir forum olduğu için böyle bir şeyin olmayacağını düşünmüştüm

Kardeşim özür dilemenize gerek yok,bana göre ortada helal edilecek bir hakta yok, olabilir böyle şeyler. Bu mesajınızla söylemek istediklerim için bana iyi bir örnek oldunuz.

Kardeşlerim bakın burası islami bir forum olabilir ama bu foruma gelen ve üye olan herkes müslüman,dindar veya namazında niyazında insanlar olmayabilir. Sizler iyi niyetle verdiğiniz bu e-posta, msn,yahoo vs. bilgilerinizi alıp, sizi rahatsız etmek isteyen hatta eden şerefsizler çıkabilir. Üstelik bu şerefsizler foruma üye olmadanda konuları takip edilebildiği için bu bilgilerinizi foruma üye olmadan da alabilirler. Benim asıl korkum ise bu gibi şerefsizlere karşı nefsinize uyarak sanal yollarla günaha girmenizdir. Lütfen, bu tür bilgilerinizi vermemenizi, eğer vermek zorundaysanızda ilgili üyeye özel mesajla göndermenizi sizlerden rica ediyorum.

Bu şekilde rahatsız edilen kardeşlerim varsa hiç uğraşmadan kendilerine yeni bir e-posta, msn vs. hesap açsınlar.Çünkü bu şerefsizler muhtemelen sizin bu adreslerinizi başkalarına da dağıtmıştır. Bu yüzden artık eski adresinizi kullanmayın! Eğer size forumdan özel veya genel mesajlarla rahatsızlık veren üyeler varsa derhal yönetime bildirin.

Yukarda söylediklerime başka deliller isteyen olursa Kimse Burada Olmak İstemez... konusundaki şu mesajları okusunlar...

1. http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=16675
2. http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=25862
3. http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=33067
4. http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=71031
5. http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...ost&p=73729

Selam ve dua ile...
kElEbEk MiSaLi
Allah razı olsun...
derya özşirin
ben siteyi tesadüf buldum. Başörtüm nedeyile işe giremiyorum. crying.gif crying.gif
derya özşirin
arkadaşlar ben ankarada oturuyorum iş arıyorum bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan özele mj bekliyorum
yusufkoncu
ESSELAMUNALEYKUM Bende bir babayım. 4 yaşında ellerinizden öper Mehmet Emin isminde bir oğlum var. Okul Öncesi Eğitim Okuluna gönderiyorum. Allah siz ve sizler gibi insanların kalbinden merhamet ve şefkati almasın... Hidayet mevzuunda sizler çok öneml,i bir vesilesiniz. Allah (c.c) ecrinizi artırsın. Selam ve dua ile...
fundacetin
selamünaleyküm arkadaşlar ben de anaokulu öğr yaptım 2 senedir başörtülüyüm . başörtüsünden dolayı iş bulamıyorum. bir parça kumaşın bu kadar sorun olacağını düşünmemiştim.ne kadar korkuyor insanlar
sirin06
merhabalar bende türbanlı olamadığım için işe giremiyorum rabbim sizlere nasip ettiği gibi bizlerede nasip eder inşallah allaha emenet olun arkadaşlar
kırık-rüzgar
bende çocukları çok seviyorum çok şekerler Rabbimizin sanatına örnekler dünyanın en çirkini bile olsa(ki olmaz)onları çok seviyorum anasınıf öğretmeni olmak istedim ama olmadı kısmet değilmiş ama bir sürü küçük küçük tanıdığım yardımcı olduğum 1. sınıf vs öğrencilerim var

bakın bir ninni sunuyum size gerçi biliyosunuzdur anasınıf öğretmenleri

Ninni
Garipseyen geceler ninniler söyledin mi
Islak renkli geceler sana uyu dedimi
Lara lara lara la ha ha
Lara lara lara la ha ha
Lara lara lara la ha ha hah haaa

Dizlerimde yat uyu
Ninniler söyle uyu
Uyutayım yavrumu
Uyu yavrum yat uyu
Lara lara lara la ha ha
Lara lara lara lara la ha ha
Lara lara lara la ha ha hah haaaa

bilmeyenler ritmini nasıl bulacaklar neyse hissederler

o kadar saf ve temizlerki onları sevip kucaklayalım jp.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.