Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Beyni Etkili Nasıl Kullanabiliriz?
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KİŞİSEL GELİŞİM ]·.
MAKRUBE_24
Beyni Etkili Nasıl Kullanabiliriz?
*Bol bol kitap okuyup yorumlamaya çalışın..pasif değil aktif okuyucu olun..
*Beyni en çok tembelleştiren tv'den mümkün olduğu kadar uzak durun..
*Kendinize güvenmin..
*Konsantrasyonunuzu geliştirin..
*Fazla uyumayın..uyku beyni tembelleştirir..
*Güçlü hafıza tekniklerini bilin ve uygulayın..
*Korku,stres,telaş,zaman baskısı ve şüpheden uzak durun..
*Beynin yakıtı olan glikozu almaya özen gösterin, bunu şeker yoluyla değilde doğal olan meyveler yoluyla alın..Beyin günde 120 gr glikoz tüketir..ama bunu depolayamaz..Bu nedenle gilikoz beynin ihtiyacına göre belirli periyotlarla alınmalıdır..
*Düzenli ve temiz oksijen almalısınız..
*Su ihtiyacı giderilmeli..Vucudun %70'i su iken beynimizin %85'i sudur..Bu nedenle su sık sık tüketilmelidir...
Ahmet Yıldız'ın GÜÇLÜ HAFIZA kitabından Alıntıdır..
feyza:)
sağol kardeşim bu faydalı bilgiler için....
Beynin yakıtı olan glikozu almaya özen gösterin, bunu şeker yoluyla değilde doğal olan meyveler yoluyla alın..Beyin günde 120 gr glikoz tüketir..ama bunu depolayamaz..Bu nedenle gilikoz beynin ihtiyacına göre belirli periyotlarla alınmalıdır..

en çok bunu sevdim tongue.gif
€G€Lİ_€F€
QUOTE(MAKRUBE_24 @ Jan 15 2006, 04:27 PM)
Beyni Etkili Nasıl Kullanabiliriz?
*Bol bol kitap okuyup yorumlamaya çalışın..pasif değil aktif okuyucu olun..
*Beyni en çok tembelleştiren tv'den mümkün olduğu kadar uzak durun..
*Kendinize güvenmin..
*Konsantrasyonunuzu geliştirin..
*Fazla uyumayın..uyku beyni tembelleştirir..
*Güçlü hafıza tekniklerini bilin ve uygulayın..
*Korku,stres,telaş,zaman baskısı ve şüpheden uzak durun..
*Beynin yakıtı olan glikozu almaya özen gösterin, bunu şeker yoluyla değilde doğal olan meyveler yoluyla alın..Beyin günde 120 gr glikoz tüketir..ama bunu depolayamaz..Bu nedenle gilikoz beynin ihtiyacına göre belirli periyotlarla alınmalıdır..
*Düzenli ve temiz oksijen almalısınız..
*Su ihtiyacı giderilmeli..Vucudun %70'i su iken beynimizin %85'i sudur..Bu nedenle su sık sık tüketilmelidir...
Ahmet Yıldız'ın GÜÇLÜ HAFIZA kitabından Alıntıdır..
*

Bilgisayar başında fazla oturmayın da yazıyomuydu orda yoksa sen mi çıkardın onu listeden. biggrin.gif biggrin.gif
Paylaşım için sağol..
MAKRUBE_24
QUOTE(feyza:) @ Jan 15 2006, 04:58 PM)
sağol kardeşim bu faydalı bilgiler için....
en çok bunu sevdim tongue.gif

*

sende sagol.. ama çikolata demiyor ,yanlış anlama sakın ,doğal yollar yani yüce yaratıcının bize bahşetmiş olduğu saf besinleri kullanmamızı öneriyor yazar.yani glikozu meyvelerle almamız gerekir...çikolatayla degil... wink.gif

QUOTE(€G€Lİ_€F€ @ Jan 15 2006, 07:26 PM)
Bilgisayar başında fazla oturmayın da yazıyomuydu orda yoksa sen mi çıkardın onu listeden. biggrin.gif  biggrin.gif
Paylaşım için sağol..
*

açıkcası ben bir maddeyi çıkardım ama bilgisayar başında durmayı değil. sen bunu, tv izlemeyi azaltma maddesine katabilirsin...benim çıkardığım maddeye gelince beyin jimnastiği yapın demiş yani bulmaca çözebilirsiniz demiş yazar da, yalnız ben bunu yazmaya cesaret edemedim...çünkü bulmacayı boşa geçirilmiş zamandan gördüğüm için çekimser davrandım..Peyganber Efendimizin (S.A.V.) Hadis-i şerif'i aklıma geldi de cesaretim kırıldı...saygılarımla... smile.gif
feyza:)
QUOTE(MAKRUBE_24 @ Jan 15 2006, 09:21 PM)
sende sagol.. ama çikolata demiyor ,yanlış anlama sakın ,doğal yollar yani yüce yaratıcının bize bahşetmiş olduğu saf besinleri kullanmamızı öneriyor yazar.yani glikozu meyvelerle almamız gerekir...çikolatayla degil... wink.gif
*

tongue.gif tongue.gif biliyorum.. ama ben anlamak istediğim gibi anladım wink.gif
MAKRUBE_24
QUOTE(feyza:) @ Jan 15 2006, 09:29 PM)
tongue.gif tongue.gif biliyorum.. ama ben anlamak istediğim gibi anladım wink.gif
*

bende aslında seni uyarmamıştım... wink22.gif
Mevlana
Beynin yakıtı Kurban eti...

Kavurma yapın geliyorum...............
temessül
Çok güzel bir özet bu. Kopyalayıp çıktısını almayı düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler.
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.