Ridvan_22
Jan 3 2006, 01:43 PM
Ben öbir öğtetmen adayıyım.Ancak buralara gelmeden önce İmam
-Hatipe gittim.Devletim dedi ki sen İmam olacaksın.(99 mezunuyum tam puanların kırıldığı sene).Ama ben üniversite sınavına girdim ve Bilgisyar Programcılığını kazandım.Okulu bitirdim çalışmaya başladım. Beğenmediğim programcılığı ve dikey geçiş sınavına girdim ve Bilg. öğretmenliği kazandım.Ama kendim isteyerek değil devletimin zoruyla.Ben doktor olmak istiyordum 5 yaşından beri.Ama kader beni öğretmenliği itti.İstemediğim bir mesleği seçtim. Seneye Allah izin verirse göreve başlayacam. İnşallah bu görevi layıkı ile yapar ve severim bu mesleği.
Aşağıda öğretmenliği çok güzel açıklayan bir yazı var.
Ali FERŞADOĞLU
İnsanlığın ilk öğretmenlik müessesi
Bugün öğretmenler günü. Mukaddes bir meslek olan öğretmenliğin sahipleri öğretmenlerimizin pek çok problemi var. En büyüğü de, öğretmenler dahil hepimizin, �eğitim, ahlâk ve terbiyenin yanında teknik ve teknolojiyi de getiren muallimlik müessesesi nübüvvet� ile öğretmenlerin öğretmeni Hz. Muhammed�in (asm) ders verdiği ve güncelliğini yitirmeyen prensipler çerçevesinde eğitim almamamız ve vermememizdir.
Acaba, Hz. Âdem ile başlayan ve daima doğruyu, güzeli, iyiyi, ilmi, ahlâkı temsil eden bu mukaddes müesseseye nasıl bakmamız gerekir? Bu hususta neler biliyoruz?
Sonsuz gizli hazineler sahibi Ganiy-yi mutlak olan Rabbimiz; zenginliğini ifâde için sayısız varlık türleri yaratıp bin bir isminin nakış ve güzelliklerinin damgasını onlar üzerine vurdu, vuruyor. Ve bilinmeyi istedi. Buna binâen, akıl, kalb, nefs, idrak, irâde ile olumlu ve olumsuz duygular sahibi kıldığı insanı; ruhânî, melekî, cinnî, maddî (hayvânî, nebâtî/bitkisel) bütün varlıkların özellik ve potansiyel yetenekleriyle donattı. Ve, kâinattaki tüm enerji boyutları dahil herşeyin özetlendiği müstesna bir mahluk olarak icat edip, imtihana tâbi olmak üzere dünyaya gönderdi.
İğnenin ustasız, köyün muhtarsız olmayacağını idrak edebilen insanoğlu, mutlaka bu kâinatın da bir yaratıcısı, bir yöneticisi vardır diye Onu aklı ve vicdânıyla bulabilir. Kimi âlimlere göre; peygamber göndermeseydi bile, insanların kendi akıllarıyla Allah�ı bilmeleri ve Ona imân etmeleri insanlara vacip olurdu.1 Ancak, insan yalnız başına yaratılışın sırrını tam olarak çözemez, varoluşun yazılarını okuyamaz, inceliklerini kavrayamaz. Ve özellikle, �Niçin bu fâni dünyaya gönderildik, emir ve nehiyleri nelerdir, Ona nasıl ibâdet ve teşekkür edeceğiz; biribirimize karşı vazifelerimiz, mes�uliyetlerimiz, haklarımız nelerdir; şu kâinatın yaradılışının sırrı, hikmeti nedir, etrafımızda gördüğümüz canlı cansız varlıklar, bitki ve hayvanlar, yer, gök cisimleri neden bu kadar çoklukla yaratılmaktadır, kâinatın sonu ne olacaktır, ölümden sonra hayat var mı, tekrar dirilecek miyiz, dirileceksek nasıl, nerede barındırılacağız, sonsuz hayat nasıl olacaktır?� gibi son derece hayâtî, meraklı ve her an aklı, hisleri kurcalayan meseleleri bilemez.
İşte bütün bu soruların cevaplarını verecek, insanlığa Yaratıcısını tanıtacak, eğitip terbiye edecek, dünya ve sonsuz hayatta mutluluğa ulaştıracak peygamberleri göndermesi aklın da zarûrîyatındandır. Ki, bu husus İlâhî fermanlarda şöyle belirtilir: �O, kendi emriyle kullarına, kullarından dilediğine meleklerini vahiyle indirir ve der ki: �Benden başka ilâh olmadığını ve Benim emirlerime karşı gelmekten sakınmalarını halka bildirip onları azabımdan sakındırın.�2
Diğer taraftan, sonsuz isim ve sıfatlar sahibi Kadir-i Mutlakı, sınırlı duyu ve duygularımızla ihâta ile idrak edemeyiz. Onu zât, sıfat ve esmasının cilveleriyle tanıtacak, bildirecek, onların tecellîlerini okutup tarif edecek bir tarifçiye, bir rehbere ihtiyacımız vardır. İşte, Rabbimizi bize târif eden en büyük muarrifler3 peygamberlerdir. Özellikle de konuşan ve doğru delillerin en büyüğü, en mükemmeli ve en sonuncu muarrif, muallim de Hz. Muhammed�dir (asm).
avicenna_000
Jan 14 2006, 05:31 AM
Hocam şu yazıları şu kadar uzun yazmasanız...
Zor geldi, okumadım yine..
Forum başlığı öğretmenlerdi, bende o yüzden geldim ama forumda öğretmen yok galiba...
Ridvan_22
Jan 20 2006, 12:18 AM
20 Bin öğretmen alınıyor.
Dağılımlar aşağıda
http://personel.meb.gov.tr/upload/2006-1_i...ma_aciklama.pdfAğustos atamasında 10 Bin kişi alınması bekleniyor. Ancak önümüzde seçim var Şubattada 10 bin alacaklardı ama önce 16 sonrada 20 bine çıkardılar.İnşallah Ağustosda öyle olur. Bunun için dualarınız bekliyorum çünkü ben bu yıl mezun olacam.
Ridvan_22
Jan 30 2006, 12:53 PM
Emanet
Jan 31 2006, 12:56 AM
Allah Allah Turkiyeyle, hollandadaki ogretmenlik ne kadar farkli, cok sasirdim.
ben koyumdeki okulu tekrar acip elimden geldigi kadar ogretmek istiyordum, ama herhalde nerde gorev yapacagini secemiyosun, tuhaf
La_Edri
Jan 31 2006, 01:34 AM
Rıdvan bence hiç üzülme !!
Ne güzell bi dolu öğrencin olacak.Çok istemiştim ama nasib olmadı öğretmenlik ah ah
Ridvan_22
Jan 31 2006, 06:52 PM
ALINTI(La_Edri @ Jan 31 2006, 01:34 AM)

Rıdvan bence hiç üzülme !!
Ne güzell bi dolu öğrencin olacak.Çok istemiştim ama nasib olmadı öğretmenlik ah ah
Sağolasın kardeşim ben üzülmüyorum .Benden faydalanaman bu devlet üzülsün

.Ben sadece biraz burukluk hissediyom.
€G€Lİ_€F€
Feb 2 2006, 06:46 PM
Artık günümüzde öğretmenler de işi para için yapıyolar bence (istisnalar hariç).Bir şeyi öğretmek için uğraşmıyorlar ders saati bittimi anlayan anladı anlamayan sınıfta kaldı muhabbeti.Bu mesleğin kutsallığından bi haber kişiler çıkıyor piyasaya.Tamam öğretmen olmakta kolay iş değil değil tabiki ama kişi amacını iyi tespit etmeli.amaç bişeyler öğretmek mi yoksa maaşını alıp yan gelip yatmak mı?
harmless
Feb 13 2006, 01:58 PM
ALINTI(Sima @ Jan 31 2006, 12:56 AM)

Allah Allah Turkiyeyle, hollandadaki ogretmenlik ne kadar farkli, cok sasirdim.
ben koyumdeki okulu tekrar acip elimden geldigi kadar ogretmek istiyordum, ama herhalde nerde gorev yapacagini secemiyosun, tuhaf

sima bence biraz daha olaylara geniş pencereden bakman gerekiyo......
yani herkes senin ihtiyaç duyulan yerleri tecih etmeyebilir daha rahat edeceği mekanları seçebilir........
hem hollanda zaten çok farklı bi yer orda iki erkek bile evlenebiliyo:)
burayla aynı olmasını bekleme
Kumral Abdal
Feb 21 2006, 11:37 PM
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 1996 Spor Yüksek Okulu,
Ne Umutlar Girdim,Zaten Öğretmen Lisesi Mezunuyum
Lise Sonda Bizi Staj için Köylere Verirlerdi, 2 Ay Vekil Öğretmenlik Yapıp Staj görüyorduk
Hocalarımızı Öyle Benimsemiştikki Öğretmenlik Bize Başbakanlıktan Daha Parlak Gözüküyordu
Oysa Geçim Dertlerini Ve Sıkıntılarınıda Biliyorduk, Olsun Öğretmen Olalımda ,
Üniversite Hayatı Beni Bir Anda Değiştirdi; Hayat Mücadelem Başlamıştı,Yanlızdım
Yazılarımdada Yazarım Arasıra '' Sivilceli Ergenlik Dönemi '' ,İşte O Dönem Çok Zor ,O Dönem Melankonik
Antalya Gibi Bir Yerde Kadına Kıza Bakmayı Bırak , Namaz Kılmayan Hocamın Suratına Bakmıyordum
Dalga Geçildim,Alaya Alındım... O Dönemi Tasavvufla Atlatmaya Çalıştım
Öğrenci Lokalinde Prezarvativ Satılıyor, Ben Jimlastik Salonunda Namaz Kılıyorum,
Gay Oldum, Bedevi Oldum, Nur Yurtlarına Baskın Oldu Karakola Düştüm,
Ayrı Eve Geçtim , Tek Olarak ,
Okulu Asmaya Başladım, Sabaha Kadar Muhiddin Arabi Okuyup Sabah Namazını Kıldıktan Sonra
Öğlene Kadar Uyuyordum,
Sonra Ailemden Habersiz 2 Defa Çeçenistan 1 Defada Bosnaya Gittim
Madolyonun Öbür Yüzü Denilen Sahnelere Şahit Oldum,
Bosna Dönüşü,Yunan İstihbaratı EİP'ten Kaçmak için Geceyi Bataklıkta Sadece Kafam Suyun Üstünde
Geçirmek Zorunda Kaldım , Hastalandım,
Çeçenistanda Bir Kuyuya Düştüm, Bir Cesetle Başbaşa 3 Saat Geçirdim
Bağıramıyorum, Dillerini Tam Bilmiyorum, Gelen Rus Olursa Beni Öldürür ve Yerimizi tespit Ederler
Vesselam uzatmadan Antalya'ya Döndüm,Herkezi Öptüm Kucakladım
Okulumu bitirdim,Kısa Dönem Askerlik Yapıtım İST/Sarıyerde,
Terhis Olup ,İzmitte Ailemin Yanına Döndüm 15 Ağustos 1998,
17 Ağustos Depremi Beni Bekliyormuş Meğer,Deprem,Deprem Deprem
Şimdi Özel Bir Fabrikada Ticaret Şefiyim,
Öğretmenlik Ne Oldu ?
Hayallerim Ne Oldu ?
Ve Neydim , Ne Oldum
Heralde Sigara İçen , Bir Beden Eğitimi Olamadım Ama,
Öğretmenlik Uğruna Çok Şey Öğrendim Desem Yeridir
Rabbim Ümmeti Muhammedin Yar Ve Yardımcısı Olsun
şebnem afra
Mar 19 2006, 10:46 PM
ÖGRETMENLİK BENİM HAYALİM İNŞ BU HAYALİME ULAŞMAK İÇİN ÇABALIYORUM.DAHA YOLUN ÇOK BAŞINDAYIM.ANADOLU ÖGRETMEN LİSESİ LİSE 2 DEYİM.RABBİM NASİP EDERSE ÖGRETMEN OLMAK İSTİYORUM. BİZ LİSEYE GİRERKEN LGS VARDI.VE BENİM BÜTÜN TERCİHLERİM ÖGRETMEN LİSESİYDİ.VE BÜTÜN TERCİHLERİM DIŞTAYDI.HEM ÇALIŞIYOR HEM DE RABBİME SÜREKLİ DUA EDİYORDUM.SONRA ANNEM BENİ DIŞA GÖNDERMEK İSTEMEDİ.SONUNDA RABBİMİN İZNİYLE DAHA NE ZAMAN AÇILACAGI BİLE TAM BELLİ OLMAYAN ÖGRETMEN LİSESİ O SENE ŞEHRİMİZDE AÇILDI.ŞİMDİ OKUYORUM İNŞALLAH ALLAH BU PEYGAMBER MESLEGİ OLAN ÖGRETMENLİGİ BANA NASİP EDER.
VESSELAM
Kumral Abdal
Mar 20 2006, 01:18 AM
emroviç
Mar 25 2006, 12:29 AM
ALINTI(kumralabdal @ Mar 20 2006, 01:18 AM)

bende öğretmen adayıyım.Allah cc yar ve yardımcınız olsun arkadaşlar.elimde kendimin hazırladığı notlar var.eğer sizde kpss ye çalışıyorsanız burdan link vereyim.kolay gelsin
Kumral Abdal
Mar 31 2006, 11:52 PM
ALINTI(emroviç @ Mar 25 2006, 01:29 AM)

bende öğretmen adayıyım.Allah cc yar ve yardımcınız olsun arkadaşlar.elimde kendimin hazırladığı notlar var.eğer sizde kpss ye çalışıyorsanız burdan link vereyim.kolay gelsin
Rabbim kalbine göre versin İnşaallah
yazyagmuru
May 19 2006, 02:59 PM
ALINTI(Ridvan_22 @ Jan 3 2006, 02:43 PM)

Ben öbir öğtetmen adayıyım.Ancak buralara gelmeden önce İmam
-Hatipe gittim.Devletim dedi ki sen İmam olacaksın.(99 mezunuyum tam puanların kırıldığı sene).Ama ben üniversite sınavına girdim ve Bilgisyar Programcılığını kazandım.Okulu bitirdim çalışmaya başladım. Beğenmediğim programcılığı ve dikey geçiş sınavına girdim ve Bilg. öğretmenliği kazandım.Ama kendim isteyerek değil devletimin zoruyla.Ben doktor olmak istiyordum 5 yaşından beri.Ama kader beni öğretmenliği itti.İstemediğim bir mesleği seçtim. Seneye Allah izin verirse göreve başlayacam. İnşallah bu görevi layıkı ile yapar ve severim bu mesleği.
Aşağıda öğretmenliği çok güzel açıklayan bir yazı var.
Ali FERŞADOĞLU
İnsanlığın ilk öğretmenlik müessesi
Bugün öğretmenler günü. Mukaddes bir meslek olan öğretmenliğin sahipleri öğretmenlerimizin pek çok problemi var. En büyüğü de, öğretmenler dahil hepimizin, �eğitim, ahlâk ve terbiyenin yanında teknik ve teknolojiyi de getiren muallimlik müessesesi nübüvvet� ile öğretmenlerin öğretmeni Hz. Muhammed�in (asm) ders verdiği ve güncelliğini yitirmeyen prensipler çerçevesinde eğitim almamamız ve vermememizdir.
Acaba, Hz. Âdem ile başlayan ve daima doğruyu, güzeli, iyiyi, ilmi, ahlâkı temsil eden bu mukaddes müesseseye nasıl bakmamız gerekir? Bu hususta neler biliyoruz?
Sonsuz gizli hazineler sahibi Ganiy-yi mutlak olan Rabbimiz; zenginliğini ifâde için sayısız varlık türleri yaratıp bin bir isminin nakış ve güzelliklerinin damgasını onlar üzerine vurdu, vuruyor. Ve bilinmeyi istedi. Buna binâen, akıl, kalb, nefs, idrak, irâde ile olumlu ve olumsuz duygular sahibi kıldığı insanı; ruhânî, melekî, cinnî, maddî (hayvânî, nebâtî/bitkisel) bütün varlıkların özellik ve potansiyel yetenekleriyle donattı. Ve, kâinattaki tüm enerji boyutları dahil herşeyin özetlendiği müstesna bir mahluk olarak icat edip, imtihana tâbi olmak üzere dünyaya gönderdi.
İğnenin ustasız, köyün muhtarsız olmayacağını idrak edebilen insanoğlu, mutlaka bu kâinatın da bir yaratıcısı, bir yöneticisi vardır diye Onu aklı ve vicdânıyla bulabilir. Kimi âlimlere göre; peygamber göndermeseydi bile, insanların kendi akıllarıyla Allah�ı bilmeleri ve Ona imân etmeleri insanlara vacip olurdu.1 Ancak, insan yalnız başına yaratılışın sırrını tam olarak çözemez, varoluşun yazılarını okuyamaz, inceliklerini kavrayamaz. Ve özellikle, �Niçin bu fâni dünyaya gönderildik, emir ve nehiyleri nelerdir, Ona nasıl ibâdet ve teşekkür edeceğiz; biribirimize karşı vazifelerimiz, mes�uliyetlerimiz, haklarımız nelerdir; şu kâinatın yaradılışının sırrı, hikmeti nedir, etrafımızda gördüğümüz canlı cansız varlıklar, bitki ve hayvanlar, yer, gök cisimleri neden bu kadar çoklukla yaratılmaktadır, kâinatın sonu ne olacaktır, ölümden sonra hayat var mı, tekrar dirilecek miyiz, dirileceksek nasıl, nerede barındırılacağız, sonsuz hayat nasıl olacaktır?� gibi son derece hayâtî, meraklı ve her an aklı, hisleri kurcalayan meseleleri bilemez.
İşte bütün bu soruların cevaplarını verecek, insanlığa Yaratıcısını tanıtacak, eğitip terbiye edecek, dünya ve sonsuz hayatta mutluluğa ulaştıracak peygamberleri göndermesi aklın da zarûrîyatındandır. Ki, bu husus İlâhî fermanlarda şöyle belirtilir: �O, kendi emriyle kullarına, kullarından dilediğine meleklerini vahiyle indirir ve der ki: �Benden başka ilâh olmadığını ve Benim emirlerime karşı gelmekten sakınmalarını halka bildirip onları azabımdan sakındırın.�2
Diğer taraftan, sonsuz isim ve sıfatlar sahibi Kadir-i Mutlakı, sınırlı duyu ve duygularımızla ihâta ile idrak edemeyiz. Onu zât, sıfat ve esmasının cilveleriyle tanıtacak, bildirecek, onların tecellîlerini okutup tarif edecek bir tarifçiye, bir rehbere ihtiyacımız vardır. İşte, Rabbimizi bize târif eden en büyük muarrifler3 peygamberlerdir. Özellikle de konuşan ve doğru delillerin en büyüğü, en mükemmeli ve en sonuncu muarrif, muallim de Hz. Muhammed�dir (asm).
kardeşim gerçekten zor bir durum seninki. ama bu mesleği seveceğine inanıyorum.bu mecburiyetten sevmeden başka meslekleri yapmak zorunda olan insanlar gerçekten mutlu olamıyorlar. bunların sorumluları utansın diyorum.ben öğretmenliği seviyorum bu sene üniv. 1. sınıfta okuyorum ama sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum.yani daha tam öğretmen olamadık. kısmetse 4 yıl sonra. ne kadar zor olursa olsun o küçücük,kalbi sevgi dolu yalansız gözlerle sana bakan çocuğun öğretmenim demesi herşeye değer. öyle güzel duyguyu başka hiç bir yerde bulamıyor insan. ALLAH (cc) yar ve yardımcın olsun.
ALLAH 'a emanet olasınız...
yazyagmuru
May 19 2006, 03:14 PM
ALINTI(kumralabdal @ Feb 22 2006, 12:37 AM)

Lise Sonda Bizi Staj için Köylere Verirlerdi, 2 Ay Vekil Öğretmenlik Yapıp Staj görüyorduk
Hocalarımızı Öyle Benimsemiştikki Öğretmenlik Bize Başbakanlıktan Daha Parlak Gözüküyordu
Üniversite Hayatı Beni Bir Anda Değiştirdi; Hayat Mücadelem Başlamıştı,Yanlızdım
Yazılarımdada Yazarım Arasıra '' Sivilceli Ergenlik Dönemi '' ,İşte O Dönem Çok Zor ,O Dönem Melankonik
Antalya Gibi Bir Yerde Kadına Kıza Bakmayı Bırak , Namaz Kılmayan Hocamın Suratına Bakmıyordum
Öğrenci Lokalinde Prezarvativ Satılıyor, Ben Jimlastik Salonunda Namaz Kılıyorum,
Okulu Asmaya Başladım, Sabaha Kadar Muhiddin Arabi Okuyup Sabah Namazını Kıldıktan Sonra
Öğlene Kadar Uyuyordum,
Bosna Dönüşü,Yunan İstihbaratı EİP'ten Kaçmak için Geceyi Bataklıkta Sadece Kafam Suyun Üstünde
Bağıramıyorum, Dillerini Tam Bilmiyorum, Gelen Rus Olursa Beni Öldürür ve Yerimizi tespit Ederler
Öğretmenlik Ne Oldu ?
Hayallerim Ne Oldu ?
Ve Neydim , Ne Oldum
kardeşim gerçekten çok zorluklar yaşamışsın ama bu dünyada yaşadığın sıkıntılar günahlarına kefarettir inşallah. RABBİM ahiret mutluluğu versin bütün ümmeti MUHAMMED(sav)'e...sen doğru bildiğin yolu bırakmamışsın rabbimde seni kötüler ve kötülükler içinde bırakmaz inşallah.insanları bu denli zor durumda bırakan sisteme yazıklar olsun.birşeyleri yaptıktan sonra insanlardan birşeyler beklenmeli bence bir üniversiteye beş bin öğrenci alıyosun iki bin kişi kapasiteli yurdun var peki kalan üç bin öğrencin ne olacak sonra nur yurtlarına cemaat evlerine baskın yapıp götürüyorsun öğrencileri. sen öğrencine sahip çıkmazsan kaldığı yerlerde de bu şekilde rahatsız etmeye hakkın yoktur. ne yazıkki bu sistemin devam etmesine sebep olanlar hala kendilerinin haklı olduklarını savunuyorlar.onları yaptıkları uygulamaları düşünmeye davet ediyorum .....
BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...........................
SELAM VE DUA İLE.....
ayseCan
May 29 2006, 12:23 AM
s.a. arkadaşlar
imam hatip değil ama
meslek lisesi mezunuyum.
üniversiteden 2004 te mezun oldum
2 senedir kpss ye giriyorum
bizim branştan bu sene sadece 32 atama var
işim zor yani..
ben küçüklüğümden beri öğretmen olmak istemiştim
çok şükür öğretmenlik diplomamı aldım ama henüz göreve başlayamadım.
benim gibi atama bekleyen herkes ve ben hayırlısıyla atanırız inşallah
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun
serenad
Jun 17 2006, 11:52 AM
1999-2000 dönem İ.H.L.mezunuyum bne de rıdvan_22.Matematik mühendisi olmak isterken Selçuk üniv.işletmeyi bitirdim.Sanırım seni en iyi ben anlayabilirim.Hayırlısı olsun,çalışmaya başlayınca seveceğini düşünüyorum
Ke[R]eM
Jun 18 2006, 08:30 AM
ALINTI(şebnem afra @ Mar 19 2006, 11:46 PM)

ÖGRETMENLİK BENİM HAYALİM İNŞ BU HAYALİME ULAŞMAK İÇİN ÇABALIYORUM.DAHA YOLUN ÇOK BAŞINDAYIM.ANADOLU ÖGRETMEN LİSESİ LİSE 2 DEYİM.RABBİM NASİP EDERSE ÖGRETMEN OLMAK İSTİYORUM. BİZ LİSEYE GİRERKEN LGS VARDI.VE BENİM BÜTÜN TERCİHLERİM ÖGRETMEN LİSESİYDİ.VE BÜTÜN TERCİHLERİM DIŞTAYDI.HEM ÇALIŞIYOR HEM DE RABBİME SÜREKLİ DUA EDİYORDUM.SONRA ANNEM BENİ DIŞA GÖNDERMEK İSTEMEDİ.SONUNDA RABBİMİN İZNİYLE DAHA NE ZAMAN AÇILACAGI BİLE TAM BELLİ OLMAYAN ÖGRETMEN LİSESİ O SENE ŞEHRİMİZDE AÇILDI.ŞİMDİ OKUYORUM İNŞALLAH ALLAH BU PEYGAMBER MESLEGİ OLAN ÖGRETMENLİGİ BANA NASİP EDER.
VESSELAM Keşke bütün öğretmenlerimiz (ve öğretmen adaylarımız) bu mesleği icra etmeyi bu kadar gönülden istese, bu kadar büyük bir aşk ile, şevk ile yapmak için çaba gösterse... Böyle hissederek mesleğini icra eden öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, öğretmenliği sadece para kazanılacak bir meslek olarak gören zihniyetteki tüm öğretmenler için de Rabbim(C.C.)'den şifa diliyorum...
şebnem afra
Jun 18 2006, 04:51 PM
inşallah bu güzel vazifeyi yapabilirim.bu meslek peygamber meslegidir.ilk öğretmenlerden biri de musab bin umeyr dir.
benim öss ye girmeme 360 gün kaldı.dualarınızı bekliyorum.
arven
Jul 23 2006, 09:11 PM
mrb arkadaşlar...
ben de 1999 ihl mezunuyum.yani yukarda yazılarını okuduğum bazı arkadaşlarla aynı durumdayım.öğretmenlik hiç yoktu aklımda.hep tıp ya da eczacılık isterdim.ama alan kısıtlamasından dolayı öğretmen olarak buldum kendimi.
şunu belirtmekte yarar var başta düşünmememe rağmen şimdi çok seviyorum bu mesleği.1 buçuk yıl oldu atanalı ve ben çocuklara çok alıştım.ilköğretimde görev yapıyorum.çocukların ruhları öyle saf öyle temiz ki onların hepsini tek tek sevgiyle besleyesiniz, bilgiyle doldurasınız geliyor.hayatın ne getireceği bilinmez.insan bu meslekte de kendini geliştirebilir çok önemli şeyler başarabilir diye düşünüyorum.öğretmen arkadaşlara başarılar adaylara kolaylıklar diliyorum.bu arada branşım din kültürü ve ahlak bilgisi...
hilal_ay
Jul 24 2006, 07:11 PM
öğretmen arkadaşların arkadaşların hepsini kutluyorum.çok değerli bir mesleğe sahipsiniz arkadaşlar.ilk önce peygamber mesleği...
cabcub
Aug 4 2006, 10:16 PM
ben de edebiyat öğretmeni olacağa benziyorum

eğitim fakültesinde değilim fen-edebiyattayım ama sanırım başka çarem yok

son sınıfa yaklaştıkça kendimi daha çok alıştırdım öğretmenliğe ama hala kendimi o kapasitede görmüyorum

biri bana yardım edebilir miiii
arven
Aug 4 2006, 10:40 PM
cabcub öncelikle başarılar diliyorum
fen edebiyatta da olsan öğretmenlikte de olsan mesleğini ancak yapmaya başlayınca öğreneceksin.çünkü türkiye de işler böyle yürüyor.sadece bilgiyle yüklüyorlar beyinlerimizi kimse mesleği doğrultusunda eğitilmiyor.herşey teori düzeyinde verildiği için deneyimden tecrübeden yoksun olarak yetişiyoruz.yani kendini hazır hissetmeme konusunda yalnız değilsin bence herkes böyle hissediyordur.
ama yapmaya başlayınca öğretmenliğin güzel ve gerçekten kutsal bir görev olduğunu göreceksin.eğer bilgili belgeli ve donanımlı olur insan psikolojisinden özellikle çocuk psikolojisinden haberdar olursan zorlanmazsın da.zaten allah çocukların sevgisini kalbine yerleştiriyor ilk günden gerisi kolay hiç merak etme ve kendini yetiştirmeye bak...
allah yar ve yardımcın olsun...
cabcub
Aug 5 2006, 02:26 PM
teşekkür ederim

çocukları zaten çok severim, gençleri de...inşallah hakkımızda hayırlı olanı layıkıyla yapabiliriz...
demek ki iş ben de bitiyor kendimi geliştirmem lazım...
allah razı olsun siz de başarılı bir öğretmen olursunuz inşallah(zaten öyle olduğunuzu da düşünüyorum

)
muhabbetle
Katre18
Aug 17 2006, 09:04 PM
Ya burası öğretmenlerin konusu değil mii,çıkın bakim burdan

şaka şaka.. ama haberlerden çok öğretmenler kaynatsa burda,daha hoş olmaz mı?
shamrock
Sep 13 2006, 10:31 PM
Herkese başarılı ve hâyırlı bir yıl diliyorum....
( inşallah maaşlarada zam gelir yaaa

)
sevde23
Oct 16 2006, 09:38 PM
selamın aleyküm arkadaşlar,lise çocuk gelişimi mezunuyum anaokul öğretmeniyim tabi iş bulabilirsem tesettürlü olduğum için iş bulamıyorum istanbul avrupa yakasında oturuyorum bildiğiniz bir anaokulu varsa bana haber verebilirmi çok ihtiyacım var adresim emotion.25@hotmail.com teşekkür ederim
Adres vermek Forum Kurallarına Aykırı..
İlgili arkadaşlar , Özelden Mesaj Atsın ..Daha Uygun Olur,
Selametle
^fi-sebili-llah^
Oct 25 2006, 10:41 PM
selamün aleyküm.. ben de bir öğretmen adayıyım.yardımlarınıza ihtiyacm olacak ileride tahminimce:)
sahinsah
Nov 13 2006, 08:32 PM
arkadaşlar ben de bir ogretmen adayiyim insAllah.
Bu meslegi istemeden sectim ama zaman ilerledikce saygi duydugum bu meslege olan ilgim artmakta.
İnsanlara bir seyler ogretmek kadar guzel bir duygu olmsa gerek dunyada.
Onlarin sizlerden yeni bir seyler aldigini gormek, sizi kendine model yaptigini hissetmek oyle muthis bir his ki ancak yasanilarak tadilabilir.
Eger ogretmen olmak isteyen gencler var ise bence hic dusunmesinler hemen tercihlerini bu yonde kullansinlar.
İs bulma riski var ama

Hatirlayin ne demisti Hz. Ali (r.a) :" Bana bir harf ogretenin olurum kirk yil kolesi.)
Sadece bu soz bile ne degerli bir meslek oldugunu anlatiyor ogretmenligin.
Saygilarimla...
kays_82
Dec 19 2006, 09:11 PM
Bende öğretmen adayıyım okulum bitti.Şu an şubat atamasını bekliyorum allah yardımcımız olsun.
ELEM
Dec 20 2006, 09:19 AM
Evet ben de diplomada ÖĞRETMEN'im, ama Sizin gibi atama bekliyorum, Rabbim hakkını verebileceğimiz Hak yola hizmet edebileceğimiz görevler nasip etsin...
Atanamayan tüm arkadaşların en hayırlı zamanda görevlerinin başına geçmesi için duacıyım...
kays_82
Feb 2 2007, 01:25 PM
öğretmen atamaya ne hacet ücretli kölelik yaptıyor akp nasılsa muslumanlar onlar bizi sömürürüse daha kim ne yapmasın
şimdi akp liler kızzar bu sözleere ama k bakmayın hiç bi farkları yok aynı okuldayız birisi 1200 alıyor birisi 400 ytl alıyor ve bunları adalet bilmem ne partisi
allah ıslah etsin sizi
çocukgelişimci
Mar 18 2007, 02:13 PM
ALINTI(sevde23 @ Oct 16 2006, 09:38 PM)

selamın aleyküm arkadaşlar,lise çocuk gelişimi mezunuyum anaokul öğretmeniyim tabi iş bulabilirsem tesettürlü olduğum için iş bulamıyorum istanbul avrupa yakasında oturuyorum bildiğiniz bir anaokulu varsa bana haber verebilirmi çok ihtiyacım var adresim emotion.25@hotmail.com teşekkür ederim
Adres vermek Forum Kurallarına Aykırı..
İlgili arkadaşlar , Özelden Mesaj Atsın ..Daha Uygun Olur,
Selametle
Ben de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapıyorum.

türbanlı çalışabiliyorum elhamdülillah...Zor ama güzel.öğretmenlik gerçektem kutsal bir meslekkk.MESLEĞİMİ çokkk seviyorumm.ALLAH yar ve yardımcımız olsunn
aLaTurCa
May 2 2007, 12:02 AM
cocuken olsun lise zamanimda olsun hic bir zaman ogretmen olmayi istemedim, daha cok economi alani ilgimi cekmistir o yone agirlk ders programlari secmistim ama lise sinavindan sonra ogretmenligi sectim:) ama hep icimde accountancy ( Turkcesini bilemedim) vardi halen okul bitine kadar, simdi nerdeyse 3 yil olacak calisali ve diyorum iyiki bu meslegi secmisim;) uzaktan goruldugu gibi hicte kolay bir meslek degil, neyi necin yaptigini bilerek yola koyulmalisin, gercekten kutsal bir meslekmis, cocuklari egitmek, iyi birer birey olarak yetistirmede katki saglamak yani, insan kendini sorumlu tutmaya baslar, cunku senin egittigin cocuklar gelecegin nesli olacaklar.. Meslegimle gurur duyuyorum belirtmek istedim;)
TEVHİD
May 2 2007, 12:14 AM
ALINTI(kumralabdal @ Feb 22 2006, 12:37 AM)

Öğlene Kadar Uyuyordum,
Öğretmenlik Ne Oldu ?
Hayallerim Ne Oldu ?
Ve Neydim , Ne Oldum
Her engelde bir hayır vardır kardeşim. Allah yar ve yardımcınız olur inşallah.
Selam ve dua ile
mıstık
Aug 13 2007, 09:01 PM
Selamlar.
5 yıldır meb de öğretmenlik yapıyorum.
Eğer madden çok şey beklemiyorsanız öğretmenlik mesleğini şiddetle tavsiye ederim. Asıl branşım fizik olmasına rağmen (omu eğt fak. fizik öğrt. mezunuyum) sınıf öğretmenliği yapmaktayım. Kısa bir süre bir dersanede fizik öğretmenliği de yaptım. Görüyorum ki fizik veya sınıf pek farkı yok. Severek yaptıktan sonra. Öğretiyor olabilmek, öğrencilerinizin birşeyler öğrendiğini, görmek çooook güzel bir duygu. Hele "öğretmenim, öğretmenim" diye seslenişlerini işitmek harika.
mıstık
Nov 26 2007, 07:13 PM
Son üç yıl içinde 2. kez ilköğretim birinci sınıf okutuyorum. Tüm branşlar içinde en zevklisi 1. sınıf öğretmenliği galiba, fizik anlatmak kadar en azından
İşte benim 1. sınflardan alıntılar:
1.Eyüp'den
-Öğretmenim (parmak kaldırarak)
-Efendim oğlum, (Ben de dersle ilgili bir soru bekliyorum bu ara da)
-Gözünüz aydın öğretmenim,
halamın oğlu oldu. 2. Bu da İlkay
-Öğretmenim
-Efendim kızım,
-Öğretmenim bugün teyzemi istemeye geldiler,
-Eeee
-Vermedik. Ben de vermedim, dedemde, babaannem de.
Teyzem de kendisini vermedi ...
3. Asiye'den
-Öğretmenim
-Efendim kızım,
-
Öğretmenim, Emre'nin oturduğu taraftan kötü kokular geliyor.
4.
-Öğretmenim,
-Efendim Soner,
-Öğretmenim Adem bana kötü birşeyler söyledi
-Adem bu doğru mu bakayım,
-Ağzımdan kaçtı öğretmenim,
görmeden oldu..
TEVHİD
Dec 1 2007, 10:36 PM
Gerçekten de çok tatlı ve saf oluyor küçükler.Ne mutlu size kardeşim
Selam ve dua ile
aLaTurCa
Dec 16 2007, 07:36 PM
MISTIK colleague vermis oldugunuz ornekler hakketen cocuklarin ne kadar masum ve icten olduklarini gosteriyor, bence cocuklarla ugrasmak terapi gibi, bazen deli etselerde, yinede guzel bir meslek
Bende hergun cok komik olaylarla karsilasiyorum.
karakiz
May 6 2008, 08:29 PM
BENDE OGRETMEN OLMAK ISTIYORUMMMM
çocukgelişimci
Jun 2 2008, 07:42 PM
Ben de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik engelli çocuklara öğretmenlik yapıyorum.mesleğimden çok memnunum.Ve iyi bir öğretmen olduğumu düşünüyorum.Tüm öğretmen adayı kardeşlerimin ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN.
karakiz
Jun 7 2008, 02:21 PM
amın
sumeyye88
Aug 16 2008, 04:55 PM

bu forum ögretmen ve adayları ile dolu ögretmen yokmu diye soran arkadaş BENDE ÖGRETMENİM ne güzel dimi allah yardımcınız olsun
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.