Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Doktorluk=Hekimlik
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
Sayfa: 1, 2
hamrA
Hekimlik özünde kutsallığı barındıran ve Allah ın insana bahşettiği beden ve ruh yapısındaki patolojik bozulmalar karşısında gene Allah ın bahşettiği ilimle tedavi edilmesini sağlayan en güzel meslekdir: : thumbup.gif
İslam fıkhında kadına 'farz-ı kifaye 'olarak geçen, nadir mesleklerdendir.
Bir İslam düşünürünün dediği gibi;
'Bir kitab var , adı et tıb-ul mihrab-ul-iman'= Yani tıp ilmi imanın mihrabıdır...sözüne binaen hekimlik hakkı ile yapıldığında insanı Allah a en çok yaklaştıran meslekdir smile.gif

HuDaLFA
dokturları hakketen özümde beslediğim bi saygı var.
ama favorim işadamlığı
ümmet
iş adamlığıda iyidir . ama doktorluk cidden iyi ve önemli bir meslek rabbim bana nasib eder inşallah bu sene smartass.gif
hamrA
Amin. tavsiye ederim, ben çok memnunum, özelliklede acil hekimliğinden thumbup.gif
A.S
İmamlıktan dahamı fazla yaklaştırır???????
Ke[R]eM
QUOTE(A.S @ Aug 12 2005, 07:44 PM)
İmamlıktan dahamı fazla yaklaştırır???????
*

Ne demek bu şimdi? Ne kadar saçma bir mesaj bu? evil.gif

Selametle...
A.S
pardon kerem abi ama imam olunca hem namaz kılıyosun hem kıldırıyosun.tabi bu bir meslek değil oda ayrı bi konu ama sonuçta para alıyosun.
hilaLale

kerem sakin ol ya.Dövceksin nerdeyse.Bişi sormuş alt tarafı.. blink.gif
beril
Doktorluk veya hekimlik günümüz önemli mesleklerindendir. Ancak bir hemşire olarak bi çok doktorun da bu mesleğin kutsallığına yakışır hareket etmediğini gözlemlemekteyim. Lütfen kusura bakmayın ama bu gerçekten böyle. Hastanelerde yapmış olduğum çalışmalarda saygı duyabileceğim hekim sayısının beş parmağı geçmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Bu kadar negatif konuşmak istemezdim ama bu gerçekten böyle.......... uzgunum.gif
fe_eyne_tezhebun
en kutsal meslek ev hanımlığı smile.gif
Seyfullah
Kardeşlerim iyi bir meslek te 6 sene ve sonra ihtisat insan kafayı sıyırır yaww.. Benim babam doktor Abimde baba mesleği diğe tıp okuyor help.gif Babam ilk yıllarında anormalmiş biraz Annem öyle diyor.Sonra düzelmiş..Abimde zavallım delirmek üzere eve gelince garip garip hareketler yapıyor..Kendini garip şekillere sokuyor.(belkide tiyatrocu olduğundan yapıyordur bilmiyorum)Güzel meslek ama insanın aklının kuvetli olması lazım... flaugh.gif
hamrA
smile.gif)
seyfullah, beni güldürdün Allah da seni güldürsün:)

Hekimlik kadına farzı kifayedir....

beril kardeşim , nasıl bir müslüman bir hata yaptığında suçu islam dinine maledemessin, hekimlerin hatalı oluşlarınıda tıp alemine maledemessin, bu çok dar çerçeveli bir bakış açısı olur değil mi?...

Bende meslek hayatım boyunca hemşirelerin düşük ahlak gösterilerine şahit olmuşumdur hep,ama bu hemşirelik mesleğini yada tüm hemşireleri aynı negatif kategoriye sokmam gibi bir yanlışa gitmemi gerektirmez smile.gif

Her meslek de yanlış gidişatlar, her mesleğin hakkı ile yapılmayanı mutlaka vardır çıkacaktır olacaktırda...

Mesele hakkı ile hakkını vererek ve Allah ın emrettiği şekilde mesleğini ibraz edebilmekde:)

Ke[R]eM
Seyfullah flaugh.gif Aman kardeş,kendinize dikkat edin biggrin.gif

Selametle...
heyhaat
QUOTE(hamrA @ Aug 10 2005, 09:38 PM)
Hekimlik özünde kutsallığı barındıran ve Allah ın insana bahşettiği beden ve ruh yapısındaki patolojik bozulmalar karşısında gene Allah ın bahşettiği ilimle tedavi edilmesini sağlayan en güzel meslekdir: : thumbup.gif
İslam fıkhında kadına 'farz-ı kifaye 'olarak geçen, nadir mesleklerdendir.
Bir İslam düşünürünün dediği gibi;
'Bir kitab var , adı et tıb-ul mihrab-ul-iman'= Yani tıp ilmi imanın mihrabıdır...sözüne binaen hekimlik hakkı ile yapıldığında insanı Allah a en çok yaklaştıran meslekdir  smile.gif
*

Tamamen katılıyorum düşüncelerinize!Bende tıp smartass.gif okumak ve hayatımı insanlarını sağlıklarını düzeltmelerine katkıda bulunmak,hatta hastalanmadan önce bilinçlernmelerine yardımcı olmak istedim ama maalesef ki sistemin acziyetine uğradım.Ama şimdiki mesleğimden de memnunum!
Allah herkesin gönlünde olanın hayırlısını versin.

clap2.gif

Selamlar
heyhaat
QUOTE(fe_eyne_tezhebun @ Aug 23 2005, 10:45 PM)
en kutsal meslek ev hanımlığı smile.gif
*

Tabiki ev hanımlığı güzel bir meslek ama ben bayanların özellikle Müslüman bayanların girişimci olması,kendi ayakları üzerinde duracak kadar maddi manevi koşullara sahip olması gerektiğini düşünüyorum.Tabiki bu tercih meselesidir.Ama bilinçli çocuklar yetişsin istiyorsak annelerimizinde dünyadan haberdar olması gerekiyor. sad.gif Ben ülkemizde gördüğüm eğitimsizlikten,tecrübesizlikten kaynaklanan sorunlar adına konuşuyorum.Ama kendini gelştiren hayatın içinde yer edinen ev hanımlarına değil sözüm.
Sevgiler!!!!
flowers.gif
Seyfullah
ben çoktan uçtum zaten..Babam küçükken üstümde deney yapmış ta pokey.gif tomato.gif
TiKky
QUOTE(Seyfullah @ Aug 26 2005, 11:40 PM)
ben çoktan uçtum zaten..Babam küçükken üstümde deney yapmış ta pokey.gif  tomato.gif
*

seyfullahçım Yıktın geçtin ortalığı helal olsun sana smile.gif ben 2 sene ders almıştım marmara Eczacılıkta ! anlatmak istemediğim bir anımdı ama Hamdolsun orası benim islamla şereflenmemde de katkısı oldu ...

bende hastanede görev almak isterdim marmarada çok tanıdığım var Avrupada var aslında sanırım bizdede uygulamay geçilecek gönüllü yardımcı gibi hem sağlık ortamını görüp kendini yetiştiren bireyler olur hemde (islami açıdan bakılınca ) orada Allaha dahada yaklaşırsınız ...

Arkadaş imamlık demiş ama dostum inan bana imamlık güzel bir görev ama şunu gözünde canlandır Hasta yakınlarını mesela siyami ersek okulumuzun hemen karşısında idi tıp fakültesinin babası içerde yakınları dışarda ! nee dualar ne yalvarmalar ki bunu hepimiz yeryer belkide yaşamışızdır ! inanın bana doktorluk gerçekten çok ama çok güzel bir görev ...

Katılıyorum ve destekliyorum Hastanede Allaha insan çok yakın hissediyor kendini ...
gtrfd
bende çok istiyodum tıp ama çevremdeki doktorlar aman sakın olma diyolar zor iş ya bilmiyorum ki doktor olanlar biraz bilgi verebilir mi zorlukları güzellikleri)?
sİNeM
QUOTE(gtrfd @ Dec 27 2005, 06:40 PM)
bende çok istiyodum tıp ama çevremdeki doktorlar aman sakın olma diyolar zor iş ya bilmiyorum ki doktor olanlar biraz bilgi verebilir mi zorlukları güzellikleri)?
*

eger gercekten cok ıstıyorsan, calısmayı sevıyorsan ınsanlara yardım etmekten hoşlanıyorsan ve sabırlıysan kesinlikle sec derım.ben cok mutluyum ve senın gıbı cok ıstıyordum.ve rabbım nasıp ettı.bır daha dunyaya gelsem yıne bu meslegı secerdım.tabı bırcok doktor memnun degıldır ama tabı cok mutlu olanlarda vardır(sekıl a) biggrin.gif .sen bu meslegı bır de ınancınla butunlestıreceksın ve ıyı bır doktor hızır a.s sevıyesıne kadar cıkabılır..su anda bence sadece ossyı dusun ve ıyı bır puan al.bunlar su asamada kafanı mesgul etmesın.ama tıp mukemmel bısey..allah yardımcın olsun ve gonlunce olsun
hamrA
Risale i nur larda aynen şöyle geçer= Eğer bir hekim büyük günahlardan kaçar, beş vakit namaz kılar ve mesleğini Allah rızasını gözeterek hakkıyle yaparsa , onun hizmet adına başka hiçbir şey yapmasına gerek yoktur...

Elhamdülillah....

QUOTE(sinem349 @ Dec 28 2005, 08:57 AM)
eger gercekten cok ıstıyorsan, calısmayı sevıyorsan ınsanlara yardım etmekten hoşlanıyorsan ve sabırlıysan kesinlikle sec derım.ben cok mutluyum ve senın gıbı cok ıstıyordum.ve rabbım nasıp ettı.bır daha dunyaya gelsem yıne bu meslegı secerdım.tabı  bırcok doktor memnun degıldır ama tabı cok mutlu olanlarda vardır(sekıl a) biggrin.gif .sen bu meslegı bır de ınancınla butunlestıreceksın ve ıyı bır doktor hızır a.s sevıyesıne kadar cıkabılır..su anda bence sadece ossyı dusun ve ıyı bır puan al.bunlar su asamada kafanı mesgul etmesın.ama tıp mukemmel bısey..allah yardımcın olsun ve gonlunce olsun
*

gtrfd
allah nasip eder inşallah ama bu devirde maneviyatı da kalmamış eskiden doktorların can kurtardığı için insanların gözünde değeri vardı ama şimdi bi hatası olsa ne biçim doktor deniliyo. allah vatana millete hayırlı insanlara yardım edebilen mesleğinden mutlu olan bi doktor olmayı nasip ederr inşallah... amiiiiiiiiiiiiiin.)
@Li
doktorların büyük kısmı doktor olduktan sonra adamlıklarını kaybediyolar

nasıl olsa muhtaç oluyo insan onlara onlar bunu üstünlük sanıyolar
sİNeM
matrax su andakı yenı nesıl doktorlar eskılerı gıbı degıl...tabı bazıları ıcın bu denınebılır haklısın.ama halkında bunda payı var...dokror karsısında cogu kısı kenıdını ıfade edmıyor ezılıp buzuluyor..ve doktorları ulasılmaz sanan cahıl bır kıtle de var..hakkını savunamayan kıtle..haklta bunları boyle kabul etmıs..aslında doktorlar kendını bısey sanmıyorlar..bence halk onları bısey sanıyo..bu arada bunun tek anahtarı ınanc ve guzel ahlaktan gecer...ınancı olup adam olmayan doktor tanımadım ben..ıns..alllah hakkını verenlerden eyler..aminn
haco
QUOTE(sinem349 @ Jan 7 2006, 11:08 AM)
matrax su andakı yenı nesıl doktorlar eskılerı gıbı degıl...tabı bazıları ıcın bu denınebılır haklısın.ama halkında bunda payı var...dokror karsısında cogu kısı kenıdını ıfade edmıyor ezılıp buzuluyor..ve doktorları ulasılmaz sanan cahıl bır kıtle de var..hakkını savunamayan kıtle..haklta bunları boyle kabul etmıs..aslında doktorlar kendını bısey sanmıyorlar..bence halk onları bısey sanıyo..bu arada bunun tek anahtarı ınanc ve guzel ahlaktan gecer...ınancı olup adam olmayan doktor tanımadım ben..ıns..alllah hakkını verenlerden eyler..aminn
*

sinem keşeke dediklerin gerçek olsaydı
okulda hocalar onları pohpohluyor
doktor olunca bir şey sanıyorlar kendilerini bu bir gerçek
atbi hepsi değil
mina
Doktorluğun ne kadar zor bir meslek olduğunu unutmamak lazım, sonuçta onlarda insan ve patlama noktasına gelebilirler, tabi ki sabırlı ve anlayışlı olmaları en güzeli.Türkiyede bir doktor başına düşen hasta sayısı çok fazla, doktor sayısı yeterli gelmiyor.Kendilerini bir şey sananlarında karakter sorunu vardır:) Bende yeni nesil doktorların daha anlayışlı oldğunu düşünüyorum. Çok meşaggatli bir meslek ve bir o kadarda kutsal. Allah yardımcıları olsun.

Lise son sınıfa kadar idealim tıptı sonra vazgeçtim, insan hayatının sorumluluğunu taşıyamamaktan korktum.Ama bazen tıp okusaydım dediğim oluyor.Hamranın yazdıklarından sonra br kez daha dedim.

Tıp 6 sene çok uzun deniyor ihtisası falan ama zaten üniversitler çoğu hazırlıkla birlikte 5 sene oldu. Birde uzatırsanız falan oldu 6 sene. Bir tıp kadar:)
merwish
Bencede haklısın gerçekten de hepsinin demeyeyimde bi kısmının burnu bi karış havada herşeyi kendilerinin bildiklerini sanıyorlar...
drahmet
ben özcan beni aranızda tanıyanlar var www.forumtip.com dan doktorluk mesleği görevini cidiye alan herkes için iyi bir meslektir.sevilmezse yapılmaz
o yüzden para için felan hiç ugraşmayın başka mesleklere yönelin genelde toplumda böyle bir fikir var o yüzden bahsettim.siteniz çok iyi emeği geçen herkese teşekkür ederim.
BAHA06
Bu ülkede yaşayan kimseye dr olmayı tavsiye etmem niye çünki emek çok karşılğı azkısaca.Bir dr. o mertebeye gelebilmek için çoğunlukla okuduğu her okulda yada sınıfta ya 1. yada ilk üçte olmak zorundadır sonra ben üniv girerken össde ilk%1 öysde ilk%2 dilimdeydim başka türlü kazanamazsınız.(bizim zamanımızda 2 aşama vardı).6-7 yıl okuyacaksınız sınavlarda komite yok yani hersınavda 60 ve üstü alacaksınız ve sınavların yarısı sözlü olacak (tahminen bitene kadar 350-400 sınav geçeceksiniz)(bunlar ank üniv tıp fak için) sonra bitmedi el yeteneği ve becerisi olacak hızlı ve doğru karar verme ve uygulama filan olacak.Okul bitince herşey yeni başlıyor 25bin dr. la ilk 500 girmek için uzmanlık sınavında yarışacak ve 6yıl da gördüğünüz herşeyi (biyofizik biyokimya org kimya tıbbi biyoloji ve genetik anatomi histoloji fizyoloji patoloji farmakoloji embriyoloji mikrobiyoloji biyokimya dahiliye kadın doğum cerrahi pediatri göz kbb dermatolji gibi her biri nerdeyse 500-1000 sflık kitabları ayrıntısına kadar bilmelisiniz)Uzm sınavını kazanınca asistan dr. olarak eğitime devam edceksiniz 5-6 yıl sürer okulla birlikte 12-13 yıl sonra akranlarınız 2. 3. çocuklarını severken size evlenme yuva kurma sırası gelir.Bu sırada yaş~30-31 olur .Asistanken ayda 10 nöbet tutarsınız yılda 120 günü ailenizde uzakta hastane köşelerinde geçirirsiniz.1 yılın 3de birinde evde yoksunuz.Tüm memurlar tüm tatillerden faydalanırken (özellikle öğretmenler yılın 4de birinde çalışıp 4de4ünde çalışmadığı halde maaş alan bir grup kayırılmış insan) siz sabahın köründe hastaneye gidersiniz.Dini milli bayram yılbaşı kar tatili vs farketmez.Hasta olup gidemeyecek olsanız siz dr.sunuz diye size rapor vermezler.Hastayken de gidersiniz.Tüm bu eğitim gayret emek çaba fedakarlık karşılğında iyi bir ücret alabileceğinizi sanıyorsanız tr.de olduğunuzu unuttunuz demekki alabileceğniz mx maaş yeni mezun 18-20 yaşındaki bir polis bir astsubay çocuktan daha aşağıdadır.Üstüne üstlük birde kendini bilmez gerizekalı bazı hasta ve yakınlarının "senin maaşını ben veriyorum" şeklindeki böğürmelerini dinlemeniz hepatit b-c ve aids gibi ölümcül hastalıklara yakalanmamak için dikkat etmeniz acilde yada poliklinikte size sebepsiz yere hırslanmış bazı psikopatların bıçak darbelerinden korunmak için hızlı hareket etmeniz gerekmektedir.Hasılı kelam emek çok tehlike çok karşılğı az kısaca.Birde herkesin dr.la ilgili bi kuyruk acısı vardır size patlar.Bir grup üst düzey bürokrat yada öğretmen vb memur dr. olmayı istediği halde olamadığı için çekemez elinden geldiğince süründürmeye gayret eder sizi (özellikle taşrada kaymakam lardan çok çekersiniz ama o sizi çekemez).ha bu arada yapılan araştırmalarda büyük şehirlerdeki (batı) ünivlerin tıp fakültelerinde okuyan öğrencilerin zeka seviyeleri yüksek zekayla üstün zeka seviyesindedir.
hamrA
smile.gif
uf uf uf:)
bu ne kadar olumsuz duygular böyle:)
evet baha06, yazdıkların tümü ile doğru:) hekimlik ve ihtisas yollarında hemen tüm hekim adaylarının karşısına çıkan engeller dikenli yollar ve sıkıntılar bunlar:)

Ama bir büyüğümüzün söylediği bir deyim var çok hoşuma giden^^sancısız doğum olmaz^^...gerçi şimdi diyeceksinki o eskidendi ve demode oldu, artık tıpda bunun envayi çeşit yolu var...ama ben alaturka takılıp bu deyimle birlikde ^^gülü seven dikenine katlanır^^ demek durumundayım:)

Ben gülümü seviyorum...bütün dikenlerine rağmen....ve gülüm çok güzel kokmakda, o kokunun manevi hazzı bana yetmekde ve artmakda:)
haco
bir gün doktor katili olmaktan korkuyorum smile.gif
Sinansay
Beni türk hekimlerine teslim etmeyin çabuk ölmek istemiyorum daha yapacak çok hizmetimiz var biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Türk hekimlerine teslim ederseniz adamı 6 ayda mezaristana postalıyorlar thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif
haco
ALINTI(Sinansay @ Feb 18 2006, 04:53 PM) *

Beni türk hekimlerine teslim etmeyin çabuk ölmek istemiyorum daha yapacak çok hizmetimiz var biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Türk hekimlerine teslim ederseniz adamı 6 ayda mezaristana postalıyorlar thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif thumbdown.gif

ABİ NE DİYON SNE GEL DOĞUYA smile.gif
BİR SAĞLIK KARNESİYEL ON KİŞİ GEÇİNİYOR biggrin.gif
DOKTOR HASTALARI TANIMIYOR biggrin.gif
SONUNDA ÇILDIRIYOR biggrin.gif
sİNeM

[/quote]
ABİ NE DİYON SNE GEL DOĞUYA smile.gif
BİR SAĞLIK KARNESİYEL ON KİŞİ GEÇİNİYOR biggrin.gif
DOKTOR HASTALARI TANIMIYOR biggrin.gif
SONUNDA ÇILDIRIYOR biggrin.gif
[/quote]

Allah doktorlara sabır versinn smile.gif hatce gibi hastalardan da muhafaza eylesin biggrin.gif aminn biggrin.gif doktorların asabi olmasında hastaların (example hatce biggrin.gif ) da cok buyuk rolleri var tabi..insanlarla ugrasmak zor olsa gerek..bir saglık karnesıyle 10 kişinin geçinmesı yasal degıl..doktor ne yapsın?muayene etmeyınce kötü doktor oluyor.. acıkcası ben de etmezdim.devleti dolandırıyorsun..bu haram degıl mı?devletten ne kadar koparırsam o kadar kar anlayışı var malesef..doktorun da alet olmaması lazım..halkımız cahil oldugu sürece doktorlar da cıldırır.. smile.gif sinan abi çok kaliteli türk hekimleri var.hepsının hakkına girmeyelim smile.gif ..ama sistem berbat..çarpık sistemden kalitesiz doktorlar cıkıyor..sınavlarda kopya çeken çekene smile.gif (ben çekmem yanlıs anlasılmasın smile.gif )..hocalar da, ögrenciler için pek gayret sarfetmıyor zaten..hal böyleyken durum ortada..allah yardımcımız olsun.. smile.gif
haco
ha ha ha sino dua et samimiyiz smile.gif
kızım bir kere ben sahtekar değilim.Ve başkasına asla vermem sağlık karnemi Hemde sağlık karnem imtiyalızlıdır.smile.gif bütün özellere bedavadır bana smile.gif veeee hanfendi ben doktorlarla niye kavga ederim niye çıldırır biliyon mu?
İnsanı hayvan yerin ekoydukları için eee hayvan olmadığım için hadlerini bildiriyorum fena mı?
sİNeM
ALINTI(hatce @ Feb 18 2006, 08:34 PM) *

ha ha ha sino dua et samimiyiz smile.gif
kızım bir kere ben sahtekar değilim.Ve başkasına asla vermem sağlık karnemi Hemde sağlık karnem imtiyalızlıdır.smile.gif bütün özellere bedavadır bana smile.gif veeee hanfendi ben doktorlarla niye kavga ederim niye çıldırır biliyon mu?
İnsanı hayvan yerin ekoydukları için eee hayvan olmadığım için hadlerini bildiriyorum fena mı?

hacu ben sana sahtekar mı dedim smile.gif alemsin..sahtekarlarla işim olmaz smile.gif yapma hatce hayvan yerine koyma kelımesi bayağı agır olmuş..bütün dr.lerden özür dile smile.gif
haco
Bütün doktorlar değil !
Bir kısmı hayvan yerine koyuyor sino göz var göz görmesem konuşmam iftira günahtır.İşte bende o insanları hayvan yerine koyan doktorlara haddini bildirmeyi kendime farz biliyorum.Sino bir garibana kızan d.r. hala gözümün önünde !
cenımın içi ben niye d.r. lara hakaret edeyim yazım açık ve net.Bir kısmı insanı hayvan yerine koyuyor onlarada haddini bildirdin mi?Bir halt edemezler !
BAHA06
Arkadaşlardan bazıları yanlış anlamış olabilirler ben dr.luk mesleğinin zor belki çekilmez taraflarını anlatmaya çalıştım Buna karşılık çok güzel manevi yanları yaşlı teyzelerin annelerin babaların hayır duaları vardır.Bir gün acilde telaşla önünüze kalbi atmayan yani yeni vefat etmiş bir çocuğun geldiğini ve sizin uygun müdahalenizle ve Allah'ın izniyle tekrar hayata döndüğünü ve sağlıklı bir şekilde evine gidebildiğini bir düşünün.Ne kadar büyük manevi lezzet var.Evet hayatı veren yalnız Allahtır ama bu sizin elinizle olmuştur.Birde sosyal güvencesi olmayan hastaları paralarıda olmadığı için ücretsiz muayene ettiniz üstüne ilaçlarını da dolabınızdaki ilaç firmalarının promosyon ilaçlarından verdiniz tarif ettiniz o insanların yüzündeki minnettarane ifade insanın tüm yorgunluğunu alabilir.Birde başkasının karnesine gerçekten ihtiyacı varsa, aynı yaş grubuysa ilaç yazarım neden yazmayayım? İhtiyacı olduğu halde yeşilkart alamayan ssk bağkuru olayan cebinde dolmuş parası bile bulunmayan o kadar çok insan var ki. Bu ülkede her alanda ama özellikle eğitim ("tahribat maariften başladı tamiraatta inşallah maariften olacaktır.") ve sağlık gibi insanlarla ilişkisi fazla alanlarda dindar insanlara ihtiyaç var kanaatindeyim.Saygılar.
hamrA
ALINTI(BAHA06 @ Feb 19 2006, 03:34 AM) *

Arkadaşlardan bazıları yanlış anlamış olabilirler ben dr.luk mesleğinin zor belki çekilmez taraflarını anlatmaya çalıştım Buna karşılık çok güzel manevi yanları yaşlı teyzelerin annelerin babaların hayır duaları vardır.Bir gün acilde telaşla önünüze kalbi atmayan yani yeni vefat etmiş bir çocuğun geldiğini ve sizin uygun müdahalenizle ve Allah'ın izniyle tekrar hayata döndüğünü ve sağlıklı bir şekilde evine gidebildiğini bir düşünün.Ne kadar büyük manevi lezzet var.Evet hayatı veren yalnız Allahtır ama bu sizin elinizle olmuştur.Birde sosyal güvencesi olmayan hastaları paralarıda olmadığı için ücretsiz muayene ettiniz üstüne ilaçlarını da dolabınızdaki ilaç firmalarının promosyon ilaçlarından verdiniz tarif ettiniz o insanların yüzündeki minnettarane ifade insanın tüm yorgunluğunu alabilir.Birde başkasının karnesine gerçekten ihtiyacı varsa, aynı yaş grubuysa ilaç yazarım neden yazmayayım? İhtiyacı olduğu halde yeşilkart alamayan ssk bağkuru olayan cebinde dolmuş parası bile bulunmayan o kadar çok insan var ki. Bu ülkede her alanda ama özellikle eğitim ("tahribat maariften başladı tamiraatta inşallah maariften olacaktır.") ve sağlık gibi insanlarla ilişkisi fazla alanlarda dindar insanlara ihtiyaç var kanaatindeyim.Saygılar.

Eyvallah BAHA06:)
Görüyorum ki aynı servis çalışanıyız, ve biliyorsun ki acil servis hekimliği, insanı Allah a en çok yaklaştıran yerlerden biri...

Bir kitap var adı^^et tıp ul mihrab ul iman^^ yani tıp ilmi imanın mihrabıdır:)

Ya öğrenen ol, Ya öğreten, Ya da dinleyen...Dördüncüsü Asla!!!!
hamrA

Sinanbey kardeşim, seni uğurlarken, söz mehter marşı yerine Yasin i şerif okuyacağım sedyenin başında sana kardiyoresusitaton yaparken.. biggrin.gif mezaristana postalarkende erkamrealden yardım alacağım konusunda şüphen olmasın thumbup.gif ama vasiyetnameni kereme yazdırman konusunda da yardımcı oluruz hiç endişelenme wave.gif
Sinansay
ALINTI(hamrA @ Feb 20 2006, 03:24 AM) *

Sinanbey kardeşim, seni uğurlarken, söz mehter marşı yerine Yasin i şerif okuyacağım sedyenin başında sana kardiyoresusitaton yaparken.. biggrin.gif mezaristana postalarkende erkamrealden yardım alacağım konusunda şüphen olmasın thumbup.gif ama vasiyetnameni kereme yazdırman konusunda da yardımcı oluruz hiç endişelenme wave.gif

allah razı olsun bu güzel düşüncenizden dolayı hamra kardeşim ama ben 25 senedir hiç (dişçi hariç) doktora gitmedim gitmekte istemiyorum gidenlerin halide ortada .. mesela 2 sene önce kayınvalideyi götürdük hiç birşeyi yok dediler kadıncağız 6 ay sonra boğaz da oluşan urdan mezaristana postaladık cray.gif .arkadan baldız sedef tedavisi görürken bir hap yazıyorlar kadının bağırsakları çürüyor ve oda anasının ardından lac.gif 6 ay sonra aynı otobüsle yanına gidiyor gel şimdi sen bu olaydan sonra hadi beni türk doktorlarına emanet edin de dede senide onları yolladığımız şirketten biletini kestirtelim belki yer bulamayabiliriz...
alaimi_sema
ne kadar çok doktor varmış bu forumda ya smile.gif
müsaade varsa bende gelebilirmiyim?
hamrA
Ne demek efendim buyurun, yerimiz bol:)
Henna
Turkiye'deyken de doktorlara cok saygi duyardim. Ozveri olmadan yapilacak bir is degil cunku. Ingiltere'ye geldim, bizim doktorlarin aldigi egitimin kalitesini cok daha iyi anladim. Allah insani doktora muhtac etmesin tabii ama burdakilere hic etmesin diyesi geliyor insanin:) Bizim doktorlarimizin aldigi egitimin belki onda birini almiyorlar. Iyi olanlari zaten para icin ABD'ye goc ediyor. Kotu olanlari da burdakilere kaliyor:(

Hastaneler pislik icinde, doktorlar bilgisiz, ilgisiz. Genel konusuyorum tabii. Muhakkak iyileri de var ama azinlikta olduklari bir gercek.

Burada yasayan Turkler tedavi olmak icin Turkiye'ye geliyorlar. Artik yabancilar bile Turkiye'yi tercih ediyor. Biz Turkiye'nin icinde iken ulkemizin degerini pek anlayamiyoruz.

Hastalandigimda, ciddi ise, para vererek ozel Turk doktoruna gidiyorum. Turkiye'de egitim almis bir doktora daha cok guveniyorum. Zaman zaman internet uzerinden Turk doktorlara danisiyorum. Buradaki doktorlara da Turk doktorlarinin daha iyi egitim alip, onlardan daha iyi doktor olduklarini soyluyorum:)))

Ingiliz doktorlarinin ve saglik gorevlilerin de avantaji var tabii. Turkiye'deki bir arkadasimin nisanlisi tip egitimi aliyordu ve dogum stajini yaparken kendi sinif arkadasi olan bayanlarin ki hic dogum yapmamislar; dogum sancisi ceken bayanlara nasil insanlik disi davrandigina sahit olup, aci ceken kadinlara uzuntusunden agladigini anlatmisti! Bayan sinif arkadaslarina da elbette cok sinirlenmis! Turkiye'deki saglik gorevlileri ne yazik ki cok acimasiz ve insanlik disi davranabiliyorlar:( Burada ise; irkci bir gorevliye denk gelmediginiz surece insan gibi muamele goruyorsunuz. Irkci muameleler icin de aninda sikayette bulunma hakkniz var zaten..

alaimi_sema
ALINTI(Henna @ Feb 21 2006, 11:50 PM) *

Turkiye'deyken de doktorlara cok saygi duyardim. Ozveri olmadan yapilacak bir is degil cunku. Ingiltere'ye geldim, bizim doktorlarin aldigi egitimin kalitesini cok daha iyi anladim. Allah insani doktora muhtac etmesin tabii ama burdakilere hic etmesin diyesi geliyor insanin:) Bizim doktorlarimizin aldigi egitimin belki onda birini almiyorlar. Iyi olanlari zaten para icin ABD'ye goc ediyor. Kotu olanlari da burdakilere kaliyor:(

Hastaneler pislik icinde, doktorlar bilgisiz, ilgisiz. Genel konusuyorum tabii. Muhakkak iyileri de var ama azinlikta olduklari bir gercek.

Burada yasayan Turkler tedavi olmak icin Turkiye'ye geliyorlar. Artik yabancilar bile Turkiye'yi tercih ediyor. Biz Turkiye'nin icinde iken ulkemizin degerini pek anlayamiyoruz.

Hastalandigimda, ciddi ise, para vererek ozel Turk doktoruna gidiyorum. Turkiye'de egitim almis bir doktora daha cok guveniyorum. Zaman zaman internet uzerinden Turk doktorlara danisiyorum. Buradaki doktorlara da Turk doktorlarinin daha iyi egitim alip, onlardan daha iyi doktor olduklarini soyluyorum:)))

Ingiliz doktorlarinin ve saglik gorevlilerin de avantaji var tabii. Turkiye'deki bir arkadasimin nisanlisi tip egitimi aliyordu ve dogum stajini yaparken kendi sinif arkadasi olan bayanlarin ki hic dogum yapmamislar; dogum sancisi ceken bayanlara nasil insanlik disi davrandigina sahit olup, aci ceken kadinlara uzuntusunden agladigini anlatmisti! Bayan sinif arkadaslarina da elbette cok sinirlenmis! Turkiye'deki saglik gorevlileri ne yazik ki cok acimasiz ve insanlik disi davranabiliyorlar:( Burada ise; irkci bir gorevliye denk gelmediginiz surece insan gibi muamele goruyorsunuz. Irkci muameleler icin de aninda sikayette bulunma hakkniz var zaten..

bu sözlere gerçeten ihtiyacımız vardı smile.gif teşekkürler
hamrA

Allah razı olsunnn Henna, kucak dolusu sevgiler sana.. clap2.gif
Sinan bey kardeşim duy duyda Henna yı, kurban ol sen Türk hekimlerine whistling.gif
Sinansay
ALINTI(hamrA @ Feb 22 2006, 11:01 PM) *

Allah razı olsunnn Henna, kucak dolusu sevgiler sana.. clap2.gif
Sinan bey kardeşim duy duyda Henna yı, kurban ol sen Türk hekimlerine whistling.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ağzı sütten yaynan yoğurt u üfleyerek yermi...... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
medivirus
İthal doktorlar

Cumhuriyet, her alanda olduğu gibi insan malzemesinde de kendi kaynaklarına güveniyor, buna dayanmak istiyordu.

Nitekim Cumhuriyetin ilk yıllarında (1928) çıkarılan ünlü 1219 sayılı Kanun ile Türkiye’de hekimlik mesleğini sadece Türklerin yapabileceği kuralı getirilmişti. Burada bir kimlik tartışması daha açmaya gerek yok. O yıl yürürlükte olan 1924 Anayasası’nın 88’inci maddesi çok netti: Bütün vatandaşlar Türk’tür. Bu kural hiç gevşetilmedi. Nazilerden kaçan hekimlerin çalışmasına olanak tanımak üzere, sınırlı sayıda yabancı hekime çalışma hakkı tanıyan bazı geçici kanunlar çıkarıldı. Ama kanunun özü değiştirilmedi.

Ülkemizde dişhekimliği, ebelik, hemşirelik, eczacılık yapabilmek için de Türk vatandaşı olma zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu kanunlar, sağlık meslekleri adına son derece önemli kazanımlardır.

Ancak, Avrupa Birliği’ne girme sevdasıyla bu hükümler kaldırılmaya çalışılmaktadır. Türkiye’nin henüz Avrupa Birliği’ne girip giremeyeceği, girse bile mesleklerin serbest dolaşımına izin verilip verilmeyeceği belli değilken, sözde uyum amacıyla gereksiz düzenlemeler yapılmaya çalışılmaktadır. Sözünü ettiğimiz düzenleme, Mesleki Yeterliliklerin Düzenlenmesi ve Tanınması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı’dır.

Kanun Tasarısı’nın Kapsam başlıklı 2’inci maddesinde “Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarının mesleklerini, ülkemizde kendi işyerinde veya başkasının yanında çalışarak icra edebilmesi için gerekli esas ve usuller”den söz ediliyor.

Tasarıda, düzenlenen mesleklerin tamamına yakını sağlık meslekleri: Hekimler, dişhekimleri, ebeler, hemşireler ve eczacılar tasarı kapsamında.

Bu taslak kanunlaşırsa, diplomaların tanınmasına gerek kalmayacak, “Üye devlette tanınmış mesleki yeterliliğin ülkemizde tanınması halinde belge sahibi mesleğini icra ederken, Türk vatandaşları ile aynı hak ve yükümlülüklere sahip” olacak. Henüz ortada Avrupa Birliği’ne üyelik adına hiçbir emare yokken, Türk vatandaşları lehine olan mevcut düzenlemeleri zımnen ilga eden bir düzenlemeye ne gerek var. Anlaşılması sahiden güç.

Kanunun amacı, belli eğitim standartlarını kabul etmek ise bunu YÖK bir yönetmelikle de yapabilir. Kaldı ki ülkemizde sağlık mesleklerinin eğitiminin Avrupa’dan geri olduğunu da düşünmüyorum.

Avrupa Birliği vasıfsız işgücümüze kapılarını açmayacak. Kendi ağızlarından bunu defalarca ya ima ettiler ya da dile getirdiler.

Buna karşılık nitelikli işgücü için, sözde serbest dolaşıma izin verilerek, mevcut kazanımların da elimizden alınacağı bir süreç yaşayabiliriz. Aman dikkat.
medivirus
ALINTI(mina @ Jan 7 2006, 09:30 PM) *

Doktorluğun ne kadar zor bir meslek olduğunu unutmamak lazım, sonuçta onlarda insan ve patlama noktasına gelebilirler, tabi ki sabırlı ve anlayışlı olmaları en güzeli.Türkiyede bir doktor başına düşen hasta sayısı çok fazla, doktor sayısı yeterli gelmiyor.Kendilerini bir şey sananlarında karakter sorunu vardır:) Bende yeni nesil doktorların daha anlayışlı oldğunu düşünüyorum. Çok meşaggatli bir meslek ve bir o kadarda kutsal. Allah yardımcıları olsun.

Lise son sınıfa kadar idealim tıptı sonra vazgeçtim, insan hayatının sorumluluğunu taşıyamamaktan korktum.Ama bazen tıp okusaydım dediğim oluyor.Hamranın yazdıklarından sonra br kez daha dedim.

Tıp 6 sene çok uzun deniyor ihtisası falan ama zaten üniversitler çoğu hazırlıkla birlikte 5 sene oldu. Birde uzatırsanız falan oldu 6 sene. Bir tıp kadar:)

selam arkadaşlar.. forumunuza bugün üye olan bir hekimim..
her meslekten çürük domates vardır. aslında doktorlarda sizler gibi insanlar ve maddi anlamda da aynen sizler gibi memur maaşı alıyorlar.. uzun süre boşta bekliyorlar ve maalesef hiç sevilmiyorlar...
islami bir forumda doktorlar hakkında bu kadar anlayışlı(çoğunlukla) mesajlar görmek beni çok mutlu etti. hele bu günlerde..
ben 7 yılda bitirdim ve 8 aydır işssizim.. üstelik doğuya gitmek istiyorum.. ve hergün medyada 9 milyara rağmen doğuya gitmeyen şımarık kesim olarak gösteriliyoruz. bu da halkı haklı olarak tahrik etmekte.. acilde çalışırken öğrenciliğimde çok kez dayak yedim(her doktor mutlaka dayak yemiştir:) bazı meslaktaşlarımız ise öldürülüyor. insanlar bizi çook zengin ve mutlu sanıyorlar ama kabus gibi bir hayatımız olduğunu çok az kişi bilir. abimde doktor ve 2 günde bir nöbet tutuyor. doğuda asistan ve 950 milyon maaş alıyor. allaha şükür. bunu bulamayanlarda var ama bir kısım zatların göstermek istediği gibi 9 milyarı beğenmeyen,çağdışı insanlar değiliz.
doktor üzerinden politika yapılmamalıdır. halk bunu anlar. kimse enayi değildir.
eğer dolandırıcı doktorlar varsa(ki var) halk bunları elemelidir. ama mesleğe karşı siyasi bir kin duyup bunu seçim malzemesi yaparsan gece gündüz uyumadan çalışan hekimlerin allah arkasındadır ve bumerang gibi ters teper..

hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum..
Henna
Tum doktorlar ve doktor adaylari:)
Sizleri seviyoruz, sizlere cok saygi duyuyoruz, pek cok meslege gore cok daha zor sartlarda ve ozverili calistiginizi biliyoruz. Hele de bu zamanda hem islami yonu olan, hem hekim olan kisiyi bulmak cok zor. Allah ihtiyacimiz oldugunda; sizler gibi musluman doktorlarla muhatab kilsin bizi inshallah.

Hem iyi gelecek ilaci yazip hem de; "Allah sifa versin, inshallah iyi olursun" diye dua edecek doktor bu zamanda ne kadar kiymetli ve bulunmaz bir kisidir!

Cok sevdigim, Onk. Dr. Haluk Nurbaki'nin, yine bir doktor olan kardesimize soyledigi bir soz var; "Tedavi ettigin her hastaya muhakkak hakkini helal et" demis.

Cunku siz doktorlarin biz hastalara hakki geciyor, o yuzden sizler de her tedavinizden sonra, icinizden de olsa o hastaya hakkinizi helal edin. Tabii siddete basvuranlar icin duygu ve dusuncelerinize karisamiyorum:)

Allah yardimciniz olsun, emeginizin karsiligini bu dunyada alamiyorsaniz da inshallah ahirette kat kat alirsiniz... Bilginizi ve duanizi bizlerden mahrum etmeyin inshallah...

medivirus
ALINTI(Henna @ Mar 2 2006, 06:05 PM) *

Tum doktorlar ve doktor adaylari:)
Sizleri seviyoruz, sizlere cok saygi duyuyoruz, pek cok meslege gore cok daha zor sartlarda ve ozverili calistiginizi biliyoruz. Hele de bu zamanda hem islami yonu olan, hem hekim olan kisiyi bulmak cok zor. Allah ihtiyacimiz oldugunda; sizler gibi musluman doktorlarla muhatab kilsin bizi inshallah.

Hem iyi gelecek ilaci yazip hem de; "Allah sifa versin, inshallah iyi olursun" diye dua edecek doktor bu zamanda ne kadar kiymetli ve bulunmaz bir kisidir!

Cok sevdigim, Onk. Dr. Haluk Nurbaki'nin, yine bir doktor olan kardesimize soyledigi bir soz var; "Tedavi ettigin her hastaya muhakkak hakkini helal et" demis.

Cunku siz doktorlarin biz hastalara hakki geciyor, o yuzden sizler de her tedavinizden sonra, icinizden de olsa o hastaya hakkinizi helal edin. Tabii siddete basvuranlar icin duygu ve dusuncelerinize karisamiyorum:)

Allah yardimciniz olsun, emeginizin karsiligini bu dunyada alamiyorsaniz da inshallah ahirette kat kat alirsiniz... Bilginizi ve duanizi bizlerden mahrum etmeyin inshallah...

doktorların çoğu müslümandır diye gözlemliyorum..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.