Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Yok öyle Yağma
Islami Forum - Islami Form > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ DENEME ]·.
islambuli
müslüman olduğumuzu iddia eden bizlerin gayesi nedir diye sorsam gelecek cevaplar belli Allahın izniyle.
Allahın rızasını kazanmak için çalışmak dini Allaha has kılmak ve Allahın rahmetiyle cenete gitmek olacak.
amacımız bu inşAllah Rabbimizin mükafatını umarak her işi yapmak.
bu yaptığımız amelerle cennete peygamberlere ashabına tevhid erlerine komşu olmak aksini söyleyen çıkmaz Allahu alem bizim bu yerlerde gözümüz var bu saydığımız insanlar o makamlara nasıl ulaştılar acaba

onalrın makamında yada yakın yerlerdeki makamlarda gözü olanların o insanların geçtiği imtihanlardada gözü olması lazım ibrahim a.s gibi ateşe atılmaya hazır olması musa a.s gibi firavunların karşısında dikilmeye hazır olmazı muhammed s.a.v gibi ebu cehillerin otoritesine karşı durmaya hazır olması ashabu uhdud gibi ateşlere girmeye ashabı kefh gibi başkaldırmaya bilalı habeşler gibi kayaların altına girmeye habbalar gibi demirlerle dağlanmaya ismini sayamadım nice tevhid önderleri ve erlerinin yaşadığı bu durumlara hazır olması ve bunlardada gözü olması lazım.

hem bu makamlarda gözün olacak hem en ufak bir zorlukta taviz vereceksin dinini satacaksın yok böyle yağma ya mert ol istediğine ulaşmak için mücadele et yada şeytanın süslü vesveseleriyle başbaşa kal

Rabbim tüm müslümanların ayaklarını dini üzere sabit kılsın
*MAXİMİLYAN*
ALINTI(islambuli @ Apr 29 2010, 11:35 AM) *

müslüman olduğumuzu iddia eden bizlerin gayesi nedir diye sorsam gelecek cevaplar belli Allahın izniyle.
Allahın rızasını kazanmak için çalışmak dini Allaha has kılmak ve Allahın rahmetiyle cenete gitmek olacak.
amacımız bu inşAllah Rabbimizin mükafatını umarak her işi yapmak.
bu yaptığımız amelerle cennete peygamberlere ashabına tevhid erlerine komşu olmak aksini söyleyen çıkmaz Allahu alem bizim bu yerlerde gözümüz var bu saydığımız insanlar o makamlara nasıl ulaştılar acaba

onalrın makamında yada yakın yerlerdeki makamlarda gözü olanların o insanların geçtiği imtihanlardada gözü olması lazım ibrahim a.s gibi ateşe atılmaya hazır olması musa a.s gibi firavunların karşısında dikilmeye hazır olmazı muhammed s.a.v gibi ebu cehillerin otoritesine karşı durmaya hazır olması ashabu uhdud gibi ateşlere girmeye ashabı kefh gibi başkaldırmaya bilalı habeşler gibi kayaların altına girmeye habbalar gibi demirlerle dağlanmaya ismini sayamadım nice tevhid önderleri ve erlerinin yaşadığı bu durumlara hazır olması ve bunlardada gözü olması lazım.

hem bu makamlarda gözün olacak hem en ufak bir zorlukta taviz vereceksin dinini satacaksın yok böyle yağma ya mert ol istediğine ulaşmak için mücadele et yada şeytanın süslü vesveseleriyle başbaşa kal

...Rabbimiz, unutursak veya hataya düşersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemiş olduğun ağır yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyeceğimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bağışla, merhamet buyur. Bizim mevlâmızsın, gerçeği örtenlere karşı bize zafer ihsan et!..

Amin.
minen_nar

amin ecmain. teşekkürler abim..

yazı uzun…yazması değil…okuması meşakkatli…

"De ki: eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabalarınız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler.. size, Allah’ tan, Resulünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgiliyse, artk Allah, emrini yerine getirinceye kadar bekleyin. Allah, fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez."(Tevbe-24)

ben… elhamdülillah müslümanım….

insanlarla iyi geçinmeye çalışırım…komşularıma , arkadaşlarıma yardım ederim..tanımadığım yaşlı teyze ve amcaların poşetlerini taşırım..gidecekleri yere kadar refakat ederim..apartmanda rastladığım komşularıma ihtiyaçları doğrultusunda yardım ederim..üst geçitlerden geçerken çocuk arabalı bayanların arabalarını taşırım..vs.vs.. hepsi teşekkür eder..Allah (c.c.) razı olsun derler.. herkes arkamdan iyi bir insan..yardımsever..güleryüzlü…diye konuşur..ama bu yaptıklarımın müslüman olmamla bir alakası yok..çünkü biliyorumki..kanada da michael…almanya da hans…çin de chang…afrika da zulu…da aynı şeyleri yapıyor..çünkü biz insanız ve bunlar insancıl sorumluluklar..

..Peygamberimiz Efendimiz (sav)..bastığın yerleri öpeyim..yolunun tozuna yüzümü süreyim..dediğimiz..yeri gelince böyle söylediğim Efendimiz. (sav)

“komşusu açken, tok yatan bizden değildir” derken..

darfur da, keşmir de, filistin de, pakistan da, nijer de, moğolistan da, türkmenistan da, çeçenistan da, afganistan da….. sadece açlıktan ölen..sakat kalan..sağlık problemleri yaşayan.. müslümanlar…

ben.. hiç aç yatmadım..aç yatmanın ne demek olduğunu..aç yatan insanın neler hissettiğini..sabah nasıl kalktığını..bilmiyorum…peki ben kimim..

ben…yolda gördüğüm dilenciye…yada selpak, sakız satan çocuğa 1-2 lira verdiğimde..içimi tuhaf bir belirsizlik kaplıyor..karmaşık duygular..sadece anlık..tarifi herkeste farklı farklı ..kalbim aklıma itiraz ediyor…

pakistanda sadece soğuktan.. donarak ölen..yada elleri..ayakları..kolları kesilen müslümanlar..15-20 ytl verip..battaniye gönderemediğim pakistanlı müslümanlar..15-20 tl yi çok gördüğüm müslüman kardeşlerim..ama kendi evim..nefsim için..her ay..100-200 tl doğalgaz..kömür.. elektrik vs..faturayı öderim..çünkü söz konusu olan benim... nijer de.. beş yıldır kataraktan dolayı gözleri görmeyen müslüman kardeşimin ameliyatı için gerekli olan para sadece 100 usd..nijer de 100 usd çok yüksek bir para.. 700-800-900-1000 tl maaş alıyorum..benim içinde çok yüksek bir para 100 usd..nasıl göndereyimki..kendi ihtiyaçlarım var.. o paraya pantolon-ayakkabı-manto-başörtüsü-yada başka bir şey alabilirim…bir sene giyerim aldığımı..diğer tarafta 30 yaşındaki nijerli müslüman kardeşim..30 sene daha kör baksın..yada başkaları yardım etsin..benim gözüm kaç para…peki ben nasılım..

hayatımda kolay olan ne varsa yapan ben.. çünkü işime gelen bu..kolay olan bu..mail atarım..yada dua ederim..Allah (c.c.)'tan oralara yardım etmesini isterim.. ve böylece vicdanım rahatlar…Rabb'im, mahşer günü.. kardeşlerine yardım için “seni yarattım”ı yüzüme çarparken…sadece rahmetine sığınabilirim.. fedakarlığın; elinde fazla olanı değil..ihtiyacım olanı, elimde olanı paylaşmanın olduğunu bilmeyen, anlayamayan ben..”tüm inananlar kardeştir” ilkesine sahip bir dinin mensubu olan ben…müslümanım diyen ben… peki ben bu inancın neresindeyim..
selam ve dua ile..
-alıntı-

islambuli
ALINTI
Rabbimiz, unutursak veya hataya düşersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemiş olduğun ağır yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyeceğimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bağışla, merhamet buyur. Bizim mevlâmızsın, gerçeği örtenlere karşı bize zafer ihsan et!..

ALINTI
De ki: eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabalarınız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler.. size, Allah’ tan, Resulünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgiliyse, artk Allah, emrini yerine getirinceye kadar bekleyin. Allah, fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez."(Tevbe-24)

xanaks
teşekkürler paylaşım için
Zümrüt

Evet yok öyle yagma....

ALINTI

Finali herkese bir ögüt niteliginde, nefislere gelen zor olan....
Evet dünyadan cile cekmeden mi göcecegimizi saniyoruz?

Her güzelige ulasmak icin zahmetler vardir bunlar rahmete
dönüsür ötede güller actirir.

Kendimizi müslüman olarak saldigimizda genis müslüman
oldugumuzda sorumluklarimizi beynimizde canlandirmaliyiz.

Cile cilem dolmuyor bu hayatda denirki, derdin büyükse ,
ondan büyük Allah in var...

ALINTI

Amin abi amin...

Tesekkür ederiz böyle az öz denemelerin icin abi devamini
tabiki daim bekleriz. Tartismakdansa böyle elzem konulari
bas taci etmeliyiz ve derin derin tefekküre birakmaliyiz.

Selam sevgi saygi ve muhabetle.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.