Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: sigara içmek özgürlükmü
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ FELSEFE ]·.
deckart
Sigara içmek özgürlük mü .. ortaokul çağlarına kadar inen sigara kulanmamak acaba sadece özenti için mi başlıyor yoksa insanların içinde sakladığı özgür olma düşüncesinden mi ...
sİNeM
bu konu hakkında bır kıtap yazılır herhalde shiny.gif bu multıfaktoriel bır olay shiny.gif neyse ben kısa kesıyım cok soylenecek sey var ama shiny.gif 2 sı de bence ama en onemlı aıle faktoru
deckart
QUOTE(sinem349 @ Nov 29 2005, 11:34 PM)
bu konu hakkında bır kıtap yazılır herhalde shiny.gif bu multıfaktoriel bır olay shiny.gif neyse ben kısa kesıyım cok soylenecek sey var ama shiny.gif 2 sı de bence ama en onemlı aıle faktoru
*

Ben kullanıp bıraktığım için daha tecrübeliyim, bence özgürlük felan değil tam bir esaret biggrin.gif
urban
sinem kardeşe katılıyorum ikiside etkili ancak özgürlük kelimesi tam karşılamıyor galiba birazda rüştünü ispatlama çabası,büyüklüğün simgesi,topluma olan öfkenin dışa vurumu diyebiliriz.
bence tabi
deckart
QUOTE(urban @ Nov 30 2005, 01:40 AM)
sinem kardeşe katılıyorum ikiside etkili ancak özgürlük kelimesi tam karşılamıyor galiba birazda rüştünü ispatlama çabası,büyüklüğün simgesi,topluma olan öfkenin dışa vurumu diyebiliriz.
bence tabi
*

Olabilir tabi genel olarak hep özentiden ve büyüdügünü topluma ispatlamadan kaynaklanıyor.
bizimyunus
QUOTE(deckart @ Nov 28 2005, 11:05 PM)
Sigara içmek özgürlük mü .. ortaokul çağlarına kadar inen sigara kulanmamak acaba sadece özenti için mi başlıyor yoksa insanların içinde sakladığı özgür olma düşüncesinden mi ...
*

evet bir özenti olabilir... bilgisizlikten kaynaklanıyor tabi...çocuk işte... sigara içmek neyin özgürlüğüyse... yavaş yavaş kendini zehirliyerek ölüme daha çok yaklaşıyorsun... ölmek özgürlükse devam et...
deckart
QUOTE(bizimyunus @ Dec 1 2005, 10:19 AM)
evet bir özenti olabilir... bilgisizlikten kaynaklanıyor tabi...çocuk işte... sigara içmek neyin özgürlüğüyse... yavaş yavaş kendini zehirliyerek ölüme daha çok yaklaşıyorsun... ölmek özgürlükse devam et...
*

(SON CÜMLEN)Aman kardeş Allah korusun...
Limriemvrm
Özentiyle bir bağlantısı yok bence.Ailenin de fazla bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. bende kullanıyordum ve bırakana kadar neler çektiğimi bir ben bilirim. En iyisi başlamamak. sigara insanın özgürlüğünü kısıtlayan bir maddedir.beki büyüdüm düşüncesi başlamada etkili oluyodur..
MEHMET EFE YAZICILAR
SİGARA..... bir insanın sigaraya başlaması tamamen arkadaş çevresinden dolayıdır.. arkadaş çevresinide kontrol etmesi gereken kurum ailedir.. yani anne ve babadır.. sen çocuğu okula gönder.. nerelere gittiğini.. kimlerle arkadaşlık yaptığını bilme... olacağı budur...

çocukta elbet özentiden başlamaktadır.. ve arkadaş çevresi... ama bir noktadan sonra tüm bu faktörler çıkıyor... sigara ile bir ömür başbaşa kalıyor....
ileney
ALINTI
sigara içmek özgürlükmü

Hayır acı çekmek özgürlüktür !!!!

Bu iğrenç espriden sonra şunları söylemeliyim.
Sigara yemekten sonra her ne kadar ilaç gibi gelsede
Bu ilaç yerine başka bir ilaç alınması daha iyi olur .
4 senedir igara içiyordum
20 Şubatta kestim
Mutluyum,Zindeyim biggrin.gif
Yaw okul yıllarımda yeşil ay koluydum hep (birde kızılay)
Nefret ederdim
Ama Okan Bayülgen'e özendik işte dry.gif
suleyhin
Selamün aleyküm.Kötülük işlemenin özgürlüğü olmaz.Özgürlüğün tadı ve hazzı sorumluluktadır.Müslüman başklarına karşı sorumlu olduğu gibi kendisine karşıda sorumludur.Dolaysıyla bügün tıbben ispatlanmıştır ki sigara sağlığa zararlıdır.Yani kötüdür.Kötülük işlenin özgürlüğü olmaz.Vessalam
:: LâL ::
ALINTI) suleyhin

Selamün aleyküm.Kötülük işlemenin özgürlüğü olmaz.Özgürlüğün tadı ve hazzı sorumluluktadır.Müslüman başklarına karşı sorumlu olduğu gibi kendisine karşıda sorumludur.Dolaysıyla bügün tıbben ispatlanmıştır ki sigara sağlığa zararlıdır.Yani kötüdür.Kötülük işlenin özgürlüğü olmaz.Vessalam ..

islam ve kulluk
::LâL:: kardeşim resime o kadar güldüm ki Allah razı olsun smile.gif

şöyle bir yorum dinlemiştim en az 5 yıl oluyor gerçi :

sigara içenler birden bire intihar etmeye cesaret bulamadıklarından en iyisi yavaş yavaş öleyim diyorlar ve sigaraya başvuruyorlar smile.gif

Sigara konusunda aile çok büyük etken zira sigara içen birinin evladına sigara içme demesi çok abestir zira "kendi nefsinde uygulayamadığını başkasına söyleme" hadisince bu gerçektir...

Bir kimseye "niye sigara içiyon?" şeklinde bir soru sorarak o kişiyi sigaradan ayıramayız zira cevaben "sanane" "battı balık yan gider" vs... gibi cevaplar verebilir bir kişiyi ancak sigaranın zararlarından bahsederek bıraktırtabiliriz onuda bilirsek yapabiliriz ancak...

Rahmetli dedem hastanede iken tam karşı ranzada yatan bir hasta vardı iki bacağı kesilmiş ve dizinden tekrar bir miktar alınmış bir haldeydi öksürünce zift gibi kan çıkıyordu bir kaç gün sonra ağzından o şekilde kan gele gele vefat etti...

Sigaranın sonu sadece ve sadece İFLAS dır

zira : intihar ettiğin için ahiretini kaybetmiş olursun!

Allah-u alem
Allah'a emanet olun
dakika
Sigaraya başlama nedenler sıralarsak çok uzar ama bi kaç tanesine değinecek olursak bence öncelikle medya diyebilirz herseyi normal gösterdikleri gibi sigara kullanımınıda normal gösteriyorlar.Buna sigaranın yanı sıra alkolu de ekleyebiklirz.
SimRe

sigara içmek özgürlük değil sadece zayıflıktır..... nono.gif
rotorcli
Katılıyorum simre doğru tespit
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.