Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kadının Yeri Evidir?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4
Limriemvrm
[B]beyler eşinizin çalışmasını istermisiniz. bu gerçekten çok bahsi geçen bir konu.bayan kardeşlerimizinde bu konu hakkında ne düşündüklerini merak ediyorum.
emrahdemir
Hacım duruma göre değişir , eğer helal dairede günaha girmeyecek şekilde oLursa çalışmasını isterim , meseLa okullarımızda , dershanelerimizde ikimizde muhasebeci oluruz , aynı büroda o bayanlarla bende erkeklerle ilgilenirim , ve bunun örnekleride çevremde çok var .. böyLe olursa çalışmasını isterim diğer türLü istemem !!!
SelametLe ...
Henna
Islam'da kadinin yeri oncelikle evidir. Ancak bu "ev" Turkiye'de ya da diger pek cok musluman ulkesinde anlasildigi gibi hizmetcilik yaptigi, sabahtan aksama hem bedavaya calistigi hem de buna ragmen kocasindan, kayinvalidesinden saygi ve deger gormeden yasadigi "ev" degildir.

Peki nasil bir ev'dir derseniz... O da ayri bir basligin konusu olur:)

Ama sahsi fikrim, kadinin muhakkak egitim almasi, zaruri ihtiyac yoksa;ozellikle evli ise disarda calismamasi, is imkani olusturulup kadinlarin evden calismaya tesvik edilmeleri, illa ki calismak istiyorsa da part-time-yari zamanli olarak calismasidir..

sİNeM
bence kadınlar her alanda kendını gostermelı.evınde oturmamalı.cunku cogu alanda kadınlara ıhtıyac var.meydanı nıye bos bırakalım.ınanan ve ınandıgını uygulayan bayanlar her yerde olsun...en onemlılerınden bırı de kadın dogum.bayan ve ınanclı doktora kım gıtmek ıstemez?veya kuaforluk..bunun gıbı cogaltabılecegımız ornekler.meslegınde basarılı ınandıgını uygulayan kadınlar ıslamıyetı yuceltır..
Limriemvrm
Sözde müslüman olmayan bir ailede ne kayınvalide nede koca, eşine
bir hizmetci gibi davranır.Zaten kadın evinin hizmetcisidir. erkek nasıl bütün gününü çalışarak geçiriyorsa kadında aynı şekilde evinde çalışacaktır.
bu devirde bana kaç yer sayabilirsiniz eşlerinizin çalışacağı ve sizinde buna tüm yüreğinizle razı olacağınız. Eğitim alınacak en son yerde üniversitelerdir. Belki öğretim bir yere kadar ama eğitim asla üniversite gençliğini görüyoruz. Yanından geçmek bile istemediğim bir üniversitenin içinde eşimin okumuş olmnasını kesinlikle istemem.
....
QUOTE(emrahdemir @ Nov 25 2005, 12:45 AM)
Hacım duruma göre değişir , eğer helal dairede günaha girmeyecek şekilde oLursa çalışmasını isterim , meseLa okullarımızda , dershanelerimizde ikimizde muhasebeci oluruz , aynı büroda o bayanlarla bende erkeklerle ilgilenirim , ve bunun örnekleride çevremde çok var .. böyLe olursa çalışmasını isterim diğer türLü istemem !!!
SelametLe ...

*

muhakkak clapping.gif
Henna
QUOTE(Bedrin_Aslanı @ Nov 25 2005, 11:05 AM)
Sözde müslüman olmayan bir ailede ne kayınvalide nede koca, eşine
bir hizmetci gibi davranır.Zaten kadın evinin hizmetcisidir. erkek nasıl bütün gününü çalışarak geçiriyorsa kadında aynı şekilde evinde çalışacaktır.
bu devirde bana kaç yer sayabilirsiniz eşlerinizin çalışacağı ve sizinde buna tüm yüreğinizle razı olacağınız. Eğitim alınacak en son yerde üniversitelerdir. Belki öğretim bir yere kadar ama eğitim asla üniversite gençliğini görüyoruz. Yanından geçmek bile istemediğim bir üniversitenin içinde eşimin okumuş olmnasını kesinlikle istemem.

*

Esin de belki ayni sekilde; kendisinin yanindan bile gecmek istemeyecegi universitede senin okumus olmani istemez. O zaman bayanlarin gitmesini istemedigin gibi erkeklerin de gitmesini istemiyorsundur umarim o universitelere? Yoksa sadece bayanlarin o universitelerde okumasina mi karsisin?!

Dusuncene katilmiyorum cunku icinde yasadigimiz dunya ve surdugumu hayat musluman icin tehlikelerle dolu. Gunahlar, cirkinlikler, pislikler.. Nefs, seytan, kafirler... Ancak yine de kaldirip kendimizi denize atmiyoruz degil mi? Dunya ve hayat cirkinliklerle dolu diye !!

Universitlerin icinde bulundugu durum kisinin egitim almasina engel degil. Basortusu sorunu olmasa idi tabii..

Limriemvrm
QUOTE(Henna @ Nov 25 2005, 02:35 PM)
Esin de belki ayni sekilde; kendisinin yanindan bile gecmek istemeyecegi universitede senin okumus olmani istemez. O zaman bayanlarin gitmesini istemedigin gibi erkeklerin de gitmesini istemiyorsundur umarim o universitelere? Yoksa sadece bayanlarin o universitelerde okumasina mi karsisin?!

Dusuncene katilmiyorum cunku icinde yasadigimiz dunya ve surdugumu hayat musluman icin tehlikelerle dolu. Gunahlar, cirkinlikler, pislikler.. Nefs, seytan, kafirler... Ancak yine de kaldirip kendimizi denize atmiyoruz degil mi? Dunya ve hayat cirkinliklerle dolu diye !!

Universitlerin icinde bulundugu durum kisinin egitim almasina engel degil. Basortusu sorunu olmasa idi tabii..
*

Baş örtüsü konusu canımı sıkan ayrı bir konu.öncelikle bu yüzden gitmemelidirler. burdanda anlaşılacağı gibi erkeklerin bir artısı oluyor burada.bayan kardeşlerimize resmen ünide okumak istersen dini inançlarından ödün vercen demeye getiriyorlar. bizim ünilerde böyle bir sorunumuz olmuyor ve bizim ailemize bakabilmek için sağlam bir işe girmemiz gerekiyor. buda üni okumaktan geçiyor. bayanın çalışmak gibi bir zorunluluğu yok ama bizim var.
lalehan
QUOTE(Bedrin_Aslanı @ Nov 25 2005, 03:37 PM)
Baş örtüsü konusu canımı sıkan ayrı bir konu.öncelikle bu yüzden gitmemelidirler. burdanda anlaşılacağı gibi erkeklerin bir artısı oluyor burada.bayan kardeşlerimize resmen ünide okumak istersen dini inançlarından ödün vercen demeye getiriyorlar. bizim ünilerde böyle bir sorunumuz olmuyor ve bizim ailemize bakabilmek için sağlam bir işe girmemiz gerekiyor. buda üni okumaktan geçiyor. bayanın çalışmak gibi bir zorunluluğu yok ama bizim var.
*

iyiki erkekler basörtü takmiyor, yoksa ne ederdin??? thumbdown.gif thumbdown.gif

ne, basörtü yasagi geldi diye kizlar cahil cahil mi yasasinlar???

neyse...

özgürsünüz, istediginiz gibi düsunun...
€G€Lİ_€F€
Bu ülkede kadın ve erkek eşitse bişey sölemeye gerek yok tabiki çalışmalı eğer bayanlar isterse tabi good.gif
EbuMahir
Ben esimin calismasini istemem. Calisma isini ben yaparim o benim hizmetimi yapsin yeter smile.gif
MadlySense
QUOTE(Henna @ Nov 25 2005, 02:35 PM)

*

belki yorum yapmak BedrinAslanına düşer ama ben kendi fikrimi söylemek istedim. yaşadığımız dünya bahsettiğiniz üzere pisliklerle, tehlikelerle dolu ve yaratılış itibariyle erkekler kadınlardan fizik olarak daha güçlü olduklarından bu hadiselerle baş edebilmleri daha kolay olur. erkek bu dünyada eğitim ve öğretimlerinin yüksek olması bi nevi zorunludur hayat şartları malum bayanların çalışmamaları yada çalışmak istememeleri sorun olmuyor ama bi erkeğin çalışmaması tüm çevre tarafından yadırganıyor.
insan kendini sadece ünvtede geliştirmiyo kendini geliştirmek istedikten sonra bunu evindede başarabilir.
Henna
QUOTE(MadlySense @ Nov 25 2005, 10:08 PM)
belki yorum yapmak BedrinAslanına düşer ama ben kendi fikrimi söylemek istedim. yaşadığımız dünya bahsettiğiniz üzere pisliklerle, tehlikelerle dolu ve yaratılış itibariyle erkekler kadınlardan fizik olarak daha güçlü olduklarından  bu hadiselerle baş edebilmleri daha kolay olur. erkek bu dünyada eğitim ve öğretimlerinin yüksek olması bi nevi zorunludur hayat şartları malum bayanların çalışmamaları yada çalışmak istememeleri sorun olmuyor ama bi erkeğin çalışmaması tüm çevre tarafından yadırganıyor.
insan kendini sadece ünvtede geliştirmiyo kendini geliştirmek istedikten sonra bunu evindede başarabilir.
*

Katilmiyorum. Egitim herkesin hakki. Hangi bahaneler one surerseniz surun kadinin egitim almasina engel teskil etmez bu bahaneler.

Fiziksel gucluluk sizi hayatta basarili yapmaz. Artik tarim yaparak karnimizi doyurdugumuz zamanlarda degiliz. Bu teori gecmiste kaldi. Masabasinda oturan memur ne gibi fiziksel guc harciyor?

Turkiye'deki universitelerin bugune gore cok daha ahlakli oldugu gunleri de biliyoruz. O zamanlarda da kiz ogrencilerin egitim almasi desteklenmiyordu.

Kadin icin egitimin sart oldugunu dusunmuyorsaniz en ahlakli sistemde dahi kadinlarin egitim almasinin sart oldugunu dusunmezsiniz.. Arap ulkelerinde ve bazi islam ulkelerinde sadece kiz ogrencilerin devam ettigi universiteler var ama yine de egitim orani %100 degil. Hic bir zaman da olmayacaktir buyuk ihtimalle.

Kadinin egitim almasi erkeklere gore daha elzemdir.

Oncelikle; bir erkek ve bir universite mezunu olarak ilkokul mezunu ya da lise mezunu bir insanla evlendiginizde omur boyu uyumsuzluk sorunu yasama ihtimaliniz cok yuksek olacaktir. Eger evli degilseniz ne demek istedigimi anlamaniz cok guc.

Ikincisi; cocugunuzu anneye teslim edeceksiniz. Ne derseniz deyin, egitimli kisi ile egitimsiz kisi asla bir degildir.

Egitimli olmak icin dediginiz gibi illa ki universiteye gitmek gerekmeyebilir. Cok daha alternatif sartlar olusturulabilir. Yurtdisinda bu olanaklar cok daha gelismis durumda. Sartlara uygun olarak kadinlara erkeklerle ayni ortamda bulunmadan da egitim&ogrenim&genel kultur&mesleki egitim...vs vs verilebilir ancak gunumuz sartlarinda ve gunumuz Turkiye'sinde bu alternatifler bulunmadigi icin tek sans universitedir. Ancak basortusu sorunu, biraz da kadinlarin okumasi cok da elzem gorulmediginden hala daha cozulmemektedir.

Toplumun yarisina sundugunuz olanaklardan diger yarisini mahrum ederseniz saglikli bir toplum olusturamazsiniz. Umarim bu fikirdeki erkek arkadaslar bir gun bir sekilde egitimin kadinlar icin onemini anlarlar.. Cunku ilerde kiz babasi olma ihtimaliniz var ve kizlarinizin egitim haklarindan mahrum kaldigini dusunmek bile istemiyorum.
EbuMahir
Ben kiz babasiyim ve kizimi laik egitim veren universiteye yollamaya niyetli degilim smile.gif
TiKky
Henna Pek Katılımcısın yane Kızım varya hiç boş durmuyorsun ha papuç kadar dilin car car car flaugh.gif laf yetiştiriyorsun helal vallaha biggrin.gif

Ne desek beğendiremiyoru kendimizi sana ya flaugh.gif

Bak şimdi kendin de güleceksin zaten flaugh.gif

Yazı bir giriş aynen şöle flaugh.gif Direk "Katılmıyorum" smile.gif İlahi henna bir ark. dedi ismi lazım değil yazıları çok güzel diye efet dedim bende kabul güzelde yani varya dayakçı kadınlar gibisin ya ej ej ej yazık kocana valla oklavayla döversin adamı artık Ömrünü yersin adamın smile.gif

Sen evlen pastan benden smile.gif ben saka maka bişiy diyim mi ? ben çok gördüm öle her iki cins içinde geçerli öle atıp tutan ! iş aşka gelince yelkenler hemen suya ini veriyor emin ol buna Böle çok iddalı olanlar öle durumlara düşüyorki ! biggrin.gif anlatamam ...

( şakasına takılıyorum ha ) bana da şimdi 4,5 satırlık bir yorum yapma flaugh.gif Eğer istersen GEYİK A.Ş de sana uygun bir iş ayarlaya biliriz Potansiyel var ...
Henna
Peki Tikky, sana no comment:)

QUOTE(EbuMahir @ Nov 25 2005, 11:31 PM)
Ben kiz babasiyim ve kizimi laik egitim veren universiteye yollamaya niyetli degilim smile.gif
*

Laik egitim kizin icin tehlikeli oldugu kadar oglun icin de tehlikeli.
Benim kizdigim nokta bu iste, 20 yasina gelmis olan oglun (mecazi anlamda soyluyorum, oglun olmayabilir de..) ne kadar tehlikelere, aldatmacalara karsi (eger saglam terbiye ve ahlak temelini atti isen) dayanikli ise kizin da en az onun kadar dayaniklidir. Basortusu sorunu olmadigi takdirde universitelerin ogluna olmadigi gibi kizina da bir zarari dokunmayacaktir.

Neyse, konu ve fikirler anlasildi...

Ben size soyleyeyim, erkekler bu zihniyette olduklari mudettce kizlarimiz Turkiye'deki universitlerde basortusu sorununun cozulmesini beklemesin. Kendi musluman kardeslerimiz musluman kizlarin universiteye gitmesini gereksiz gorurken elin paşasi, askeri zaten gereksiz gormekte ve kizlarimizi okullardan diskalifiye etmektedirler. Ama klise bir soz ne der; susma, sustukca sira sana gelecek...

Selamlar..
Limriemvrm
QUOTE(LaleHan @ Nov 25 2005, 10:10 PM)
iyiki erkekler basörtü takmiyor, yoksa ne ederdin???  thumbdown.gif  thumbdown.gif

ne, basörtü yasagi geldi diye kizlar cahil cahil mi yasasinlar???

neyse...

özgürsünüz, istediginiz gibi düsunun...
*

sen erkeklerle kızları aynı kefeye sokuyorsun. cahil kalmanın üni okumakla ne alakası var onuda anlamıış değilim. biz üniyi cahil kalmamak için okumuyoruz ailemize en ii şekilde bakabilmek için bir meslek sahibi olmaya çalışıyoruz. sunuda hatırlamanı isterim ki eşimizin işlediği günahların hesabı bizden de sorulacak.bayanların çalışma muhabbeti, aynı şekilde bayanların kendi hesabını ödemek istemesi bilin bakalım nerden çıktı. nereden bize empoze edildi?
Limriemvrm
QUOTE(Henna @ Nov 26 2005, 01:41 AM)
Peki Tikky, sana no comment:)
Laik egitim kizin icin tehlikeli oldugu kadar oglun icin de tehlikeli.
Benim kizdigim nokta bu iste, 20 yasina gelmis olan oglun (mecazi anlamda soyluyorum, oglun olmayabilir de..) ne kadar tehlikelere, aldatmacalara karsi (eger saglam terbiye ve ahlak temelini atti isen) dayanikli ise kizin da en az onun kadar dayaniklidir. Basortusu sorunu olmadigi takdirde universitelerin ogluna olmadigi gibi kizina da bir zarari dokunmayacaktir.
Neyse, konu ve fikirler anlasildi...

Ben size soyleyeyim, erkekler bu zihniyette olduklari mudettce kizlarimiz Turkiye'deki universitlerde basortusu sorununun cozulmesini beklemesin.  Kendi musluman kardeslerimiz musluman kizlarin universiteye gitmesini gereksiz gorurken elin paşasi, askeri zaten gereksiz gormekte ve kizlarimizi okullardan diskalifiye etmektedirler. Ama klise bir soz ne der; susma, sustukca sira sana gelecek...

Selamlar..
*

laik eğitim kızlarımız için tehlikeli olduğu kadar erkekler içinde tehlikeli değildir.bunu nasil göremezsinz anlamıyorum.
sİNeM
henna sana sonuna kadar katılıyorum.bana soyleyecek soz bırakmamıssın:)cok guzel aktardın olayıı...bıraz seffaf dusunun dıyorum dıger arkadaslara...bıraz zamana gore mantık kullanmakk en dogrusu..
visal
Aslında bu sorunu cevabı bence; evet dışarda çalışma söz konusuysa kadının yeri evidir.Ama çalışmasada kadın kendini eğitmiş ve bir zorlukla karşılaştığındada kendi başının çaresine bakabilecek durumda da olabilmelidir.işte orda nasıl sorusu devreye giriyorki orasına bende cevap verebilmiş değilim ama genel görüşüm şu ki ki üniversite okumuş biri olrak ki(pişmanlıklarım çok).üniversite okuyarak bunun sağlanacağınada inancım yok.
Ama iyi bildiğim bir şyede varki çalışma hayatında kadınlar için tamamen dine uygun bir ortamın olamayacağı(çoğunlukla).ve eğer evli ise çalışarak,kadının bence en önemli mesleği olan anneliğini ihmal etmek durumunda kalacağı kesindir.bu yüzden çok çok gereksinim duyulmadıkça bir annenin özelikle çalışmayarak kendini Allahın bizden istediği güzel bir nesil yetiştirmeye vermesi daha mantıklıdır.ayrıca bunu demekle kadınların hep evde oturup dış dünyaya kapalı olmalarınıda kasdetmiyorum.uygun ortamlarda bir kadının yapabileceği çok yararlı faaliyetler vardır.Bunlarında içinde yer alan ve kendini sürekl yenileyen bir durumda olunmalıdır.tabi bunlar benim fikrim belki tam kendimi ifade edmemişte olabilirim kusuruma bakmayın:)[/SIZE]
Leader
Bu durumlarea cehalet yüzünden geçtik. Müslüman insanların üniversite gibi eğitim kurumlarından uzaklaşmasıyla din düşmanları iyice güçlenecek...
hale
Ben ve iki kız kardeşim, laik ünüversitelerde eğitim aldık, hiç bir şey olmadı Allah'a şükür. Hepimiz çevremizde dindar ve muhafazakar biliniriz.Evlatlarınıza iyi bir ahlak verirseniz, kendilerini korumayı bilirler. Birde bol bol onlar için dua ederseniz. Allah şaşırtmasın, içinde varsa, ne kadar korusanız boş. Hata yapacak kapasitedeki biri, hatayı heryer de işler. İster okulda , ister evde. O yüzden ; lütfen, kızlarınızı okutun. En azından lise sona kadar. Belki çok ilerde, iyi bir ünüversite eğitimi alma şansı olur.
€G€Lİ_€F€
QUOTE(hale @ Nov 29 2005, 12:24 AM)
Ben ve iki kız kardeşim, laik ünüversitelerde eğitim aldık, hiç bir şey olmadı Allah'a şükür. Hepimiz çevremizde dindar ve muhafazakar biliniriz.Evlatlarınıza iyi bir ahlak verirseniz, kendilerini korumayı bilirler. Birde bol bol onlar için dua ederseniz. Allah şaşırtmasın, içinde varsa, ne kadar korusanız boş. Hata yapacak kapasitedeki biri, hatayı heryer de işler. İster okulda , ister evde. O yüzden ; lütfen, kızlarınızı okutun. En azından lise sona kadar. Belki çok ilerde, iyi bir  ünüversite eğitimi alma şansı olur.
*

arkadaşım söylediklerin çok güzel ve çok doğru sana aynen katılıyorum... clap2.gif
Limriemvrm
QUOTE(hale @ Nov 29 2005, 12:24 AM)
Ben ve iki kız kardeşim, laik ünüversitelerde eğitim aldık, hiç bir şey olmadı Allah'a şükür. Hepimiz çevremizde dindar ve muhafazakar biliniriz.Evlatlarınıza iyi bir ahlak verirseniz, kendilerini korumayı bilirler. Birde bol bol onlar için dua ederseniz. Allah şaşırtmasın, içinde varsa, ne kadar korusanız boş. Hata yapacak kapasitedeki biri, hatayı heryer de işler. İster okulda , ister evde. O yüzden ; lütfen, kızlarınızı okutun. En azından lise sona kadar. Belki çok ilerde, iyi bir  ünüversite eğitimi alma şansı olur.
*

üniversitede veya lisede okuyan kızlarımıza birşey olacak demedim. okusunlar tabii. benim söylemek istediğim üni okusun veya okumasın ben eşimin bir işte çalışmasını istemiyorum. bu devirde gönül rahatlığıyla eşlerimizi kaç yerde calıştırabiliriz. içimize sinen bir yerde iş bulma olanağı ne? diyelimki buldu. bir kadının ilk görevi evini çekip çevirmektir. hem çalışıp hemde evdeki işleri yapmak çoğu kimsenin kaldıramayacağı bir durumdur.
tabiki erkekde yardım eder fakat erkeklerin çoğu şeye eli ermez nasıl kadınlar ağır iş yapamazsa erkeklerde ev işlerinden anlamaz yapamaz.
huzursuz bir ailenin temelleride buraya dayanmaktadır. biraz batıyamı benziyoruz yoksa ,oradaki sistemde bu şekilde işliyor yıllardan beri. anne baba calışıyor çocuğa dadılar veye babaanneler bakıyor. dikkat edersiniz buralarda boşanma aile içi geçimsizlik hat safhada... selam ve dua ile...
MadlySense
QUOTE(Henna @ Nov 25 2005, 11:43 PM)
Katilmiyorum. Egitim herkesin hakki. Hangi bahaneler one surerseniz surun kadinin egitim almasina engel teskil etmez bu bahaneler.

Fiziksel gucluluk sizi hayatta basarili yapmaz. Artik tarim yaparak karnimizi doyurdugumuz zamanlarda degiliz. Bu teori gecmiste kaldi. Masabasinda oturan memur ne gibi fiziksel guc harciyor?

Turkiye'deki universitelerin bugune gore cok daha ahlakli oldugu gunleri de biliyoruz. O zamanlarda da kiz ogrencilerin egitim almasi desteklenmiyordu.

Kadin icin egitimin sart oldugunu dusunmuyorsaniz en ahlakli sistemde dahi kadinlarin egitim almasinin sart oldugunu dusunmezsiniz.. Arap ulkelerinde ve bazi islam ulkelerinde sadece kiz ogrencilerin devam ettigi universiteler var ama yine de egitim orani %100 degil. Hic bir zaman da olmayacaktir buyuk ihtimalle.

Kadinin egitim almasi erkeklere gore daha elzemdir.

Oncelikle; bir erkek ve bir universite mezunu olarak ilkokul mezunu ya da lise mezunu bir insanla evlendiginizde omur boyu uyumsuzluk sorunu yasama ihtimaliniz cok yuksek olacaktir. Eger evli degilseniz ne demek istedigimi anlamaniz cok guc.

Ikincisi; cocugunuzu anneye teslim edeceksiniz. Ne derseniz deyin, egitimli kisi ile egitimsiz kisi asla bir degildir.

Egitimli olmak icin dediginiz gibi illa ki universiteye gitmek gerekmeyebilir. Cok daha alternatif sartlar olusturulabilir. Yurtdisinda bu olanaklar cok daha gelismis durumda. Sartlara uygun olarak kadinlara erkeklerle ayni ortamda bulunmadan da egitim&ogrenim&genel kultur&mesleki egitim...vs vs verilebilir ancak gunumuz sartlarinda ve gunumuz Turkiye'sinde bu alternatifler bulunmadigi icin tek sans universitedir. Ancak basortusu sorunu, biraz da kadinlarin okumasi cok da elzem gorulmediginden hala daha cozulmemektedir.

Toplumun yarisina sundugunuz olanaklardan diger yarisini mahrum ederseniz saglikli bir toplum olusturamazsiniz.  Umarim bu fikirdeki erkek arkadaslar bir gun bir sekilde egitimin kadinlar icin onemini anlarlar.. Cunku ilerde kiz babasi olma ihtimaliniz var ve kizlarinizin egitim haklarindan mahrum kaldigini dusunmek bile istemiyorum.
*

kardeşim kadının eğitimine karşı değiliz. kadınların kendilerini erkeklerle eşit olma yarışına sokmalarının sebebinin anlamış değilim. kadınlar tarlalarda, tarım işlerinde erkeklerden daha başarılılar ve emin ol tarlalarda masa başında olduklarından daha fazla güvende ve daha az günah kortamında bulunurlar.
kadının sesi bile mahremi olmayan bir erkekeğe haram kılınmış siz kalmış masa başından bahsediyosunuz. şahsen benim nefsim eşimin mahremiyeti dışındaki insanlarla diyalog kurmasını kaldırmıyo.
toplumun yarısına sunulan haklardan diğer yarısını mahrum bırakmak değil niyetimiz herşeyin helal dairede olması tabi burda helal haram kavramını Kurana göre belirlediğimizden kadının yeri evi diyoruz.
batılaların ülkemizi kültürel olarak fethetme çabalarının ürünü olan kadın erkek eşitliği oyununa kesinlikle karşıyım kadın ve erkek eşit değildir. Allah (C.C) ayetinde "benden sonra birine secde etmenizi dileseydim çocuklar için anne baba, kadınlar için kocaları" demiş. ayet eşit olmadığını açık ve net anlatıyor kardeşim.
Henna
QUOTE(MadlySense @ Nov 29 2005, 04:00 AM)
Allah (C.C) ayetinde "benden sonra birine secde etmenizi dileseydim çocuklar için anne baba, kadınlar için kocaları" demiş. ayet eşit olmadığını açık ve net anlatıyor kardeşim.
*

Bu ayetin sure ve ayet numarasini alabilir miyim?!?!

MadlySense
QUOTE(Henna @ Nov 29 2005, 05:56 PM)
Bu ayetin sure ve ayet numarasini alabilir miyim?!?!
*

ayetin sure ve ayet numarasını hatırlamıyorum ama sana numarasını yollayacağım..
hale
Öyle bir ayet bulamazsın, çünkü yok.
Ebu Hureyre (ra)
(Allah Resulu s.a.v buyurdu)
" Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini isteseydim, kadının kocasına secde etmesini emrederdim." Tirmizi-1159

Tirmizi bu hadisin senedi hakkında "hasen garip" demiştir. Bir çok hadis alimi bu yüzden zayıf hadis olarak kabul eder.

....
QUOTE(hale @ Nov 29 2005, 11:21 PM)
Ebu Hureyre (ra)
" Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini isteseydim, kadının kocasına secde etmesini emrederdim." Tirmizi-1159

Tirmizi bu hadisin senedi hakkında "hasen garip" demiştir. Bir çok hadis alimi bu yüzden zayıf hadis olarak kabul eder.
*

hadis e muhal denılmışmı denılmemişmı bırı benı aydınlatsın beklıyorum
eLiFNuR
harikulade bir konu olmuş..bu konuyu ben de uzun zamandır açmayı düşünüyordum ama anketi nasıl hazırlayacağımı bilmiyordum biggrin.gif kısmet BedrinAslanının açmasınaymış...
ben de fikrimi söyleyim..bazı arkadaşlar "kadın kendisini okullarda,üniversitede geliştiremezse başka nerede geliştirsin" demiş...ben buna karşıyım...İslam kulları olarak hepimize lazım olan öteki dünya değil mi...elbette ki...peki neden bi bayan sadece ALLAH için,öteki dünya için çalışarak geçirmesin hayatını....böyle de geliştirebiliriz kendimizi..hem böylesi daha hayrlı olur...ayrıca bi kadının İslamiyeti yaşaması için asla bi erkekle aynı yerde okumaması ve çalışmaması lazım,göz göze gelmemesi lazım...bunların da o kadının okul ve iş hayatında olmaması imkansız...elbette ki bi erkekle gözgöze gelirsiniz,konuşmanız olur...haa konuştunuz diyelim o kişinin sizin gözlerinize bakarken niyetini ne bileceksiniz..ALLAH korusun kötü gözle bakıyorsa bunun günahı bize bayan arkadaşlar..benim kuzenim bu uğurda işini bıraktı..arkadaşım da okulunu(aşağıda arkadaşımın örneğini verdim)
ve bazı konularda hep şunu söyleyegelmişimdir..ALLAH zaten sizin rızkınızı veriyor mu...mutlaka...siz ona olan inancınızı,ibadetinizi bırakmayın;inş. evinizin bereketi de artar,rızıklarınız da artar..demek istediğim şu;bayan arkadaşlar bence üni.yi okuyup çalışma hayatına girme nedenleri "rızık korkuları"..ama ALLAHda kitabında rızık korkunuz olmasın demek istiyor şu ayeti kerimede;"ÇARESİZ SİZLERİ BİRAZ KORKU,BİRAZ AÇLIK,BİRAZ MALDAN,CANDAN VE ÜRÜNLERDEN EKSİKLİK İLE İMTİHAN EDECEĞİZ.MÜJDELE O SABIRLILARI Kİ BAŞLARINA BİR BELA GELDİĞİNDE;'BİZ ALLAHA AİTİZ VE SONUNDA ONA DÖNECEĞİZ' DERLER"emrediyor(BAKARA/155-156)...yani siz ona olan inancınızı ve sabrınızı yitirmediğiniz sürece aç kalmazsınız...Rızık korkunuz olmasın..o rızık sizdeyse o zaten bi şekilde gelecektir sizin elinize..eşleriniz çalışırken bile sizin rızıklarınızı ALLAH rızası için kazanıp sizin elinize getiriyormuş..üni. eğitimi çok da şart değil..bu sene üni. 1e başlayan arkadaşım vardı,iki gün önce kız okulu kaydını sildirdi..dedi ki"okulda başımızı açıyoruz,açtığımız yetmiyormuş gibi hocalar bizim sorularımızla diğerleriyle ilgilendikleri gibi ilgilenmiyorlar,arkadaşlar tarafından da küçümseniyoruz...ayrıca üni.ye başladıktan sonra zaten üni.nin herşey olmadığını da göreceksin elifnur,4-5 senenin sonucundaki bomboş bir kağıt parçası(diploma) için kişi kendinden taviz vermemeli"dedi bana...ve kıza medrese eğitimi almasını önerdim..çünkü artık sadece bu yola adamak istiyormuş kendini..İzmirde bunun araştırmalarına girdi şimdi..ne kadar güzel ki gerçekleri görmüş...rızık korkusunu da yenmiş...ya dün kampüsün içinden geçtim yine(ege üni.) iğrençti arkadaşlar yaa:((((o ahlaksız manzaradan RABBime sığınırım...
Kısaca bir bayanın çalışmaması Haşir zamanı için daha hayrlıdır...Rızık korkunuz varsa ALLAHa tevekkül ve teslimiyet konularını kutsal kitabımızdan açıp okumanızı,düşünmenizi tavsiye ederim...Vesselam..
Leader
işte çalışıp çalışmamasıyla üniversite eğitimini alıp almaması farklı durum. Üniversitesini bitirsin ama çalışmazsa çalışmasın. Eşinin iznine göre hareket etsin. Ama üniversite şart!!
eLiFNuR
QUOTE(hale @ Nov 29 2005, 10:21 PM)
Ebu Hureyre (ra)

*

ne demekmiş o zayıf hadis!!!Peygamber Efendimizin(S.A.V.) söylediği sözler önce derlenip toparlanmış,sonra bunlar Buhari ve Müslim tarafından tespit edilip doğru olanlarla yanlış olanları ayırmışlardır...yani bugüne kadar gelenler tespit edilmiş hadislerdir..yani kesin hadislerdir......
eLiFNuR
QUOTE(Leader @ Nov 29 2005, 10:45 PM)
işte çalışıp çalışmamasıyla üniversite eğitimini alıp almaması farklı durum. Üniversitesini bitirsin ama çalışmazsa çalışmasın. Eşinin iznine göre hareket etsin. Ama üniversite şart!!
*

ya her ikisinde de sanki erkek olmayacak mı çevremizde ALLAH aşkına yapmayın..ben oraya sadece çalışma hayatı diye yazmışım galiba ama onu düzelticem şimdi...okurken de çalışırken de bayanlar erkeklerde yan yana gelip mutlka konuşacaklardır bunun olmaması imkansız...hep bu söyledikleriniz rızık korkusu yemin ederim yaa... lac.gif
eLiFNuR
QUOTE(Bedrin_Aslanı @ Nov 29 2005, 03:28 AM)
üniversitede veya lisede okuyan kızlarımıza birşey olacak demedim. okusunlar tabii. benim söylemek istediğim üni okusun veya okumasın ben eşimin bir işte çalışmasını istemiyorum. bu devirde gönül rahatlığıyla eşlerimizi kaç yerde calıştırabiliriz. içimize sinen bir yerde iş bulma olanağı ne? diyelimki buldu. bir kadının ilk görevi evini çekip çevirmektir. hem çalışıp hemde evdeki işleri yapmak çoğu kimsenin kaldıramayacağı bir durumdur.
tabiki erkekde yardım eder fakat erkeklerin çoğu şeye eli ermez nasıl kadınlar ağır iş yapamazsa erkeklerde ev işlerinden anlamaz yapamaz.
huzursuz bir ailenin temelleride buraya dayanmaktadır. biraz batıyamı benziyoruz yoksa ,oradaki sistemde bu şekilde işliyor yıllardan beri. anne baba calışıyor çocuğa dadılar veye babaanneler bakıyor. dikkat edersiniz buralarda boşanma aile içi  geçimsizlik hat safhada... selam ve dua ile...

*

good.gif good.gif good.gif good.gif good.gif good.gif
Leader
Siz kızlar konuştuğunuz her erkeğin koluna girip evine gidiyorsunuz? güldürmeyin Allah aşkına. İşyerinde bir odada bir kadınla erkeğin aynı odada durması vardır. 150 kişilik bir sınıfta 5000 kişilik bir kampüste erkeklerle aynı ortamda durmak vardır. Rızık korkusumu? Bununla ne kast ettiniz.?

Bİr kadınla erkeğin konuşmasında ne sorun vardır? peygamber efendimiz konuşmazmıydı? Yoksa kendisi konuşmakla hatamı etmiştir? Burda önemli olan mesele kadınla erkeğin konuşacağı ortamın sakin olmaması değilmidir? Eğer böyle olduğunu kabul ediyorsanız Allah yanlışmı yapmıştır? Allahın yaptığı hatayı " kadınlarla erkeklerin konuşması yasaktır" diye sizmi düzenlemeye çalışıyorsunuz?
sİNeM
leader cok haklısın....
eLiFNuR
QUOTE(Leader @ Nov 29 2005, 11:34 PM)
Siz kızlar konuştuğunuz her erkeğin koluna girip evine gidiyorsunuz? güldürmeyin Allah aşkına. İşyerinde bir odada bir kadınla erkeğin aynı odada durması vardır. 150 kişilik bir sınıfta 5000 kişilik bir kampüste erkeklerle aynı ortamda durmak vardır. Rızık korkusumu? Bununla ne kast ettiniz.?

Bİr kadınla erkeğin konuşmasında ne sorun vardır?  peygamber efendimiz konuşmazmıydı?  Yoksa kendisi konuşmakla hatamı etmiştir? Burda önemli olan mesele kadınla erkeğin konuşacağı ortamın  sakin olmaması değilmidir? Eğer böyle olduğunu kabul ediyorsanız Allah yanlışmı yapmıştır? Allahın yaptığı hatayı " kadınlarla erkeklerin konuşması yasaktır" diye sizmi düzenlemeye çalışıyorsunuz?
*

haşa...saçma sapan suçlamalarda bulunmayınız!!!ayrıca genelleme yapma erkeğin koluna grip evine gidenlerden değilim...ne demek o öyle...başımda bi kutsal simge taşıyorsam onu kendime yakıştırmalıyım!!oké...üstüne alınan buyursun alsın..ben o dediğini kabul etmiyorum..keşke her erkek peygamber efendimiz gibi olsaymış...kimin niyetini ben nereden bileyim..o kişi ben işgil belirten konuşmalar yapmadığım takdirde işgillenirse bunun günahı bana Leader..kampüsleri anlatma bana onlar zaten rezil..100 kontöre olan olsyları duyuyorum ben..!!!anlatma bana kampüsü..Rızık korkusunu anlayamıyorsan açıklayayım;ALLAH senin nimetinin veriyor mu..veriyor..o senin eline bir şekilde çıkar..bi erkek iş arar bulur sonra o işten çıkar..ama onun rızkı yine başka kapılarda açılacaktır...bayanlar ise evlerinde oturup ibadetlerini yapmalarıyla onların rızıkları öyle havada kalmıyor..onların da eşleri onların rızıklarını kazanıyor ama eşlerinin kazandıkları rızık da bayanın eline dönüyor...bu dönüşü nasıl anlıyoruz;bayan kendi kıyafetini alır,giyimini kuşamını alır...o onun rızkıdır...yoruldum dert anlatmaktan...anlamak istemeyen anlamasın..ama İslamiyette kadının yeri değerlidir ve çalışma hayatında yeri yoktur...bi kadın işinden geldi mi yorgunluktan eşiyle ilgilenemiyor,çocuğu oldu mu zavallıları dadıya veriyorlar(ne kadar zavallıca),ne biçim yemekler yapıyor bunları ben görüyorum...yemeğin bereketi olmuyor(en yakın örneği verdim abim ve eşi)...işte rızık korkusu budur...
Leader
kardeşim namusluy kadının çalışma hayatında kolay kolay yeri yoktur. katılıyorum. Üniversite okumak para içinmidir? Devir ilim devridir Bu ilme ulaşmak içinde bir bilimsel metod gerekir. Nasıl dinimizi mezhepsiz doğru düzgün yaşayamazsak bilimede bir metod olmadan ulaşamayız. Bu metodun yolu ise üniversitelerdir.

100 kontörlük kızlardan bahsediyorsun. Allah hepsinin belasını versin. Siz elbetteki onlardan çok uzsaksınız. Ama bir erkek kötü niyetli bile olsa sizle konuşursa ne yapabilir ki. Bir sınıfta ne konuşabilirsiniz ki .. Kolunuzdan tutsa zorla o tutan kolu kırmazlarmı? yemin ederim nerde olursa olsun terbiyesizlik yapan herifi dövmekten tutta çeşitli her tür yaptırım uygulanır. hangi üniversite olursa olsun. ortamın çok bozuk olduğu malum. Lakin bu bozukluk kaçarak deil eğitimle bilgiyle düzeltilir. Sizin gibi namusuna düşkün insanlarda üniversitelere gitmezse o okullardaki bozuk insanlarda dahada bozulacak. BElkide siz o üniversiteye gidince sizin namuslu halinizden etkilenen bir kaç bozulmaya meyilli insan olacak ve siz onları eğitecdeksiniz. BElkide Allah Yolunda halis kullar kazandıracaksınız. Bilmiyorum belkide saçmalıyorumdur...
sİNeM
leader haklısın sonuna kadar desteklıyorum..leader sen yaz desteklemek bendenn... shiny.gif
Henna
Kadinlara ayri ortamda egitim, erkeklere ayri ortamda egitim. Buna sonuna kadar katiliyorum. Turkiye'nin en basarili ozel liseleri arasinda, kiz-erkek karisik okunmayan ozel liseler gelir. Robert Koleji haric, karma okunan liseler, cinsiyetlerin karismadigi ozel liseler kadar basarili degillerdir.

Ilkokuldan universiteye kadar kadinlarin ayri, erkeklerin ayri okullara gitmesini,ancak mutlaka egitim almalari fikrini destekliyorum.

Ne derseniz deyin, egitimli insan ile egitimsiz insan -istisnalar haric- mutlaka farkediyor ve muhtemelen hep de farkedecektir.

Egitim universitede mi alinirmis diyorsaniz; egitimin alindigi yerin adi universite olur, mektep olur, medrese olur ama muhakkak cagdas ilimlerin de okutuldugu, guncel bilimin, sosyolojinin, psikolojinin, ekonominin, muhendisligin vs'nin vs'nin takip edildigi bir yer olur.

Istemeyen almasin egitim, ancak egitim almak isteyenlerin buna hakki var.

Limriemvrm
QUOTE(eLiFNuR @ Nov 29 2005, 11:50 PM)
İslamiyette kadının yeri değerlidir ve çalışma hayatında yeri yoktur...bi kadın işinden geldi mi yorgunluktan eşiyle ilgilenemiyor,çocuğu oldu mu zavallıları dadıya veriyorlar(ne kadar zavallıca),ne biçim yemekler yapıyor bunları ben görüyorum...yemeğin bereketi olmuyor(en yakın örneği verdim abim ve eşi)...işte rızık korkusu budur...
*

kardeşim bu konuda sana sonuda kadar katılıyorum. birşeyi anlatamıyorum.
kadınların çalışması ve yine bunun doğurduğu bir sonuç olan bayanlarında bir erkeğin yanında hesap ödemesi durumu yeni yeni başladı.ben çalışıyorum ben özgürüm kendi paramı öderim muabbeti. batıdan bize aşılanmaya çalışılan bir şey...
Leader
evet ayrı ortamlarda olmasını bende destekliyorum. Ama buna başarının artması için değil terbiyesizliğin azalmasını savunduğum için istiyorum.. Başarı dediğiniz şey yönetimle alakalıdır. Deiğiniz robert kolejinin yanında Galatasaray lisesi ,kadıköy anadolu lisesi den tutta konyada meram fen lisesine varıncaya kadar yönetim kadrosu sağlam olan liseler oldukça başarılı ve bu okullar karma. Başarıyı kriter aldığımız zaman iş sarpa sarabilir. Ama Ahlaksızlığı engellemek için okullar ayrı olmalıdır.. Sadece sınıflar değil okullar ayrı olmalıdır. Üniversitelerde sadece pozitif eğitim değil toplum içinde davranışlarınıza kontrol edebilmeyi öğrenirsiniz.
Limriemvrm
QUOTE(Leader @ Nov 30 2005, 12:05 AM)
Nasıl dinimizi mezhepsiz doğru düzgün yaşayamazsak bilimede bir metod olmadan ulaşamayız. Bu metodun yolu ise üniversitelerdir.

Ama bir erkek kötü niyetli bile olsa  sizle konuşursa ne yapabilir ki. Bir sınıfta ne konuşabilirsiniz ki ..
*

kadınlarımız niye bilime ulaşmak istesin ki. onların iyi bir dava kadını olmak için bilim mi bilmeleri gerekiyor.onların en büyük görevi kendi nesillerini, çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmektir. eger çalışırlarsada bunu başarmaları bir yana eşleri ile düzgün bir iletişim içinde bulunamayabilirler ki öylede oluyor.
herşeyden önce " bir erkek kötü niyetli bile olsa sizle konuşursa ne yapabilir ki" demişsin. ben eşimin değil biriyle konuşmasını gözgöze gelmesini bile hazmedemem. bunu ister inanca bağlayın isterseniz benim kıskançlığıma. bu nedenledirki çalışmasını kesinlikle istemem. inş. hepimiz için hayırlısı olur.
selam ve dua ile...
Leader
Evet ya Kadının bilim neyine çocuk doğursun yemek yapsın kocasını mutlu etsin. işte böyle bilgisiz annelerin yetiştirdiği çocuklar 100 kontöre ....
Limriemvrm
QUOTE(Leader @ Nov 30 2005, 03:49 AM)
Evet ya Kadının bilim neyine çocuk doğursun yemek yapsın kocasını mutlu etsin.  işte böyle bilgisiz annelerin yetiştirdiği çocuklar 100 kontöre ....
*

kardeşim biz seninle aynı dili konuşamıyoruz. kadının bilin öğrenmesi ile söylediklerinin hepsi düzelecek mi? şunuda söylüyim bir kadının çocouk doğurup, yemek yapması üstüne birde eşini memnun etmesi zor bir iş. her bayan bunu başaramaz. bide bayan çalışırsa(bak bir işte çalışırsa diyorum)bu iyice zorlaşıyor.üniversite okumayan anne bilimden anlamamışmı oluyor.
hadi bilimden anlamasın dinini çocuğuna öğretmesi için bilim mi bilmesi gerekiyor.
MadlySense
QUOTE(Leader @ Nov 30 2005, 03:49 AM)
Evet ya Kadının bilim neyine çocuk doğursun yemek yapsın kocasını mutlu etsin.  işte böyle bilgisiz annelerin yetiştirdiği çocuklar 100 kontöre ....
*

Laeder kardeş ünvertelerimizde insanlara çok şey kazandırılmıyo eğitim sistemimizin bozukluğu malum. insan kendini yetiştirmek isterse ünverte şart deil en güzel ilim kitabımız Kuran'da mevcuttur, tevsir ve fıkıh kitapları da gelişimlerinde önemli rol oynayacaktır. bahsettiğiniz 100 kontörlük kişilerin ailelerinin hepsi cahilmi sizce bu kişiler cahilliğinmi, sistemin mi kurbanı?
ünverte bitirmiş kültür seviyesi yüksek ama islamdan bihaber o kadar insan varki 100 kontör için deil eğlence için...
bence kadının yapacağı en iyi iş bu vatana hayırlı evlat yetiştirmek bunun içinde ünvrtye gerek yok. Fatih Sultan Mehmed'in annesi ünverte mi bitirmiş ama oğlu Efendimiz tarafından "yüce" vasfıyla anılmış. islam ahlakı en güzel bilgidir
selam ve dua ile
eLiFNuR
QUOTE(Leader @ Nov 30 2005, 12:05 AM)
kardeşim namusluy kadının çalışma hayatında kolay kolay yeri yoktur. katılıyorum. Üniversite okumak para içinmidir?  Devir ilim devridir Bu ilme ulaşmak içinde bir bilimsel metod gerekir. Nasıl dinimizi mezhepsiz doğru düzgün yaşayamazsak bilimede bir metod olmadan ulaşamayız. Bu metodun yolu ise üniversitelerdir.

100 kontörlük kızlardan bahsediyorsun. Allah hepsinin belasını versin. Siz elbetteki onlardan çok uzsaksınız. Ama bir erkek kötü niyetli bile olsa  sizle konuşursa ne yapabilir ki. Bir sınıfta ne konuşabilirsiniz ki .. Kolunuzdan tutsa zorla o tutan kolu kırmazlarmı?  yemin ederim nerde olursa olsun terbiyesizlik yapan herifi dövmekten tutta çeşitli her tür yaptırım uygulanır. hangi üniversite olursa olsun.  ortamın çok bozuk olduğu malum.  Lakin bu bozukluk kaçarak deil eğitimle bilgiyle düzeltilir.  Sizin gibi namusuna düşkün insanlarda üniversitelere gitmezse o okullardaki bozuk insanlarda dahada bozulacak. BElkide siz o üniversiteye gidince sizin namuslu halinizden etkilenen bir kaç bozulmaya meyilli insan olacak ve siz onları eğitecdeksiniz. BElkide Allah Yolunda halis kullar kazandıracaksınız.   Bilmiyorum belkide saçmalıyorumdur...
*

2. paragrafına bir lafım yok..ama şu da var ki ben lise mezunuyum şuanda ve kendi apartmanımızdaki ve çevre apartmandaki çocuklar evimize geliyorlar ve hangi derste ya da konuda olursa olsun sorularını soruyorlar ben de ALLAH rızası için yardımcı olabildiğim kadarıyla oluyorum..ve onlara her anlatımımın sonunda dinle ilgili birkaç şey de anlatıyorum..inş. faydalı olabiliyorumdur..ve çocuklardan birtanesi 8. sınıfa gidiyor ve bana bugün geldi ve kapanmak istediğini söyledi..alışverişe beraber çıkmak istediğini söyledi...gözlerim doldu arkadaşlar..ama onlara sadece derslerini anlattıktan sonra islamın güzelliklerini ve gereklerini anlatmıyorum..ayda bir onları evime çağırırım ve onlara programlar seyrettiririm bilgisayarımdan..yemek veririz onlara..Kur'an meali okurum onlara ve ne dediğini,ne anlatmak istediğini sorarım..namaz bilmeyenlere namaz öğretirim...ve gerçekten o çocukların davranışlarında çok güzel değişiklikler görüyorum..inş. faydalı oluyorumdur...demek istediğim şu;faydalı olmak için üni.li olmaya gerek yok...ben bilgilerimi artırarak -ki ilim sonsuzdur- onlara da yansıtıyorum bu bilgilerimi ve onlar da belki kendi sınıflarındaki arkadaşlarına anlatıyorlardır...ve olabildiğince onların din konusundaki bilgilerini canlı tutacam ki gelecekte okurlarsa bir üni.de falan onlar faydalı olabilsin...ben şuanda okumam çünkü başörtüsü yasağı beni sarsıyor..bu devlete hizmet etmekten uzaklaştırıyor...ama ileride çözüm geleceği umuluyor..ve o çocuklar da rahatça okuyabilirler onlar da dediğim gibi üni.de arkadaşlarına faydalı olabilirler..belli olmaz -ne de olsa lise mezunuyum- ben şuanda hala ders çalışırım çünkü gelecekte başörtüsüne özgürlük gelirse ben de tekrar üni.ye hazırlanabilirim..inş..
1. paragrafa değinmeden de geçemeyeceğim..İlim ille üniversitelerde mi öğrenilir...bugün milyonlarca kitap var ilimle ilgili..onları öğrenip olaylara daha radikal yaklaşabilirim...ya bir kitap var adı şölye olmalıydı "İSLAMDA TARİH FELSEFESİ" bu kitabın içinde kaç bilimin ismini görüyorsunuz?üni. ismi değil..ve kitap gerçekten çok güzel açıklamalı...sadece bu konuya bakmak için gelmiştim..herkese hayrlı akşamlar..ALLAHa emanetsiniz..Vesselam...
Leader
belkide sen haklısındır kardeşim.. SAdece düşüncelerimi yazdım. başörtüsü konusunda haklısınız... 2 kavram arasında tercih yapmak zor iş din ve hayat... Ben sadece şunu düşünüyorum Allah affeder hayat affetmez diye.. Buda tabi benim düşüncem
MadlySense
QUOTE(eLiFNuR @ Dec 1 2005, 08:00 PM)
2. paragrafına bir lafım yok..ama şu da var ki ben lise mezunuyum şuanda ve kendi apartmanımızdaki ve çevre apartmandaki çocuklar evimize geliyorlar ve hangi derste ya da konuda olursa olsun sorularını soruyorlar ben de ALLAH rızası için yardımcı olabildiğim kadarıyla oluyorum..ve onlara her anlatımımın sonunda dinle ilgili birkaç şey de anlatıyorum..inş. faydalı olabiliyorumdur..ve çocuklardan birtanesi 8. sınıfa gidiyor ve bana bugün geldi ve kapanmak istediğini söyledi..alışverişe beraber çıkmak istediğini söyledi...gözlerim doldu arkadaşlar..ama onlara sadece derslerini anlattıktan sonra islamın güzelliklerini ve gereklerini anlatmıyorum..ayda bir onları evime çağırırım ve onlara programlar seyrettiririm bilgisayarımdan..yemek veririz onlara..Kur'an meali okurum onlara ve ne dediğini,ne anlatmak istediğini sorarım..namaz bilmeyenlere namaz öğretirim...ve gerçekten o çocukların davranışlarında çok güzel değişiklikler görüyorum..inş. faydalı oluyorumdur...demek istediğim şu;faydalı olmak için üni.li olmaya gerek yok...ben bilgilerimi artırarak -ki ilim sonsuzdur- onlara da yansıtıyorum bu bilgilerimi ve onlar da belki kendi sınıflarındaki arkadaşlarına anlatıyorlardır...ve olabildiğince onların din konusundaki bilgilerini canlı tutacam ki gelecekte okurlarsa bir üni.de falan onlar faydalı olabilsin...ben şuanda okumam çünkü başörtüsü yasağı beni sarsıyor..bu devlete hizmet etmekten uzaklaştırıyor...ama ileride çözüm geleceği umuluyor..ve o çocuklar da rahatça okuyabilirler onlar da dediğim gibi üni.de arkadaşlarına faydalı olabilirler..belli olmaz -ne de olsa lise mezunuyum- ben şuanda hala ders çalışırım çünkü gelecekte başörtüsüne özgürlük gelirse ben de tekrar üni.ye hazırlanabilirim..inş..
1. paragrafa değinmeden de geçemeyeceğim..İlim ille üniversitelerde mi öğrenilir...bugün milyonlarca kitap var ilimle ilgili..onları öğrenip olaylara daha radikal yaklaşabilirim...ya bir kitap var adı şölye olmalıydı "İSLAMDA TARİH FELSEFESİ" bu kitabın içinde kaç bilimin ismini görüyorsunuz?üni. ismi değil..ve kitap gerçekten çok güzel açıklamalı...sadece bu konuya bakmak için gelmiştim..herkese hayrlı akşamlar..ALLAHa emanetsiniz..Vesselam...
*

kardeşim sana cani yürekten katılıyorum. Allah yar ve yardımcın olsun keşke bütün bacılarımız senin gibi düşünse davamızın çok daha ileri gideceğini düşünüyorum.
selam ve dua ile
Henna
Hala egitim ile kadinin is yasaminda yer almasini bir tutan arkadaslar var.

Kadinin is yasaminda calismasini degil (kadin zaten calismaktadir, kadinin calismasina karsiyiz diyenler eslerini evde de calistirmasinlar) ancak mutlaka islami egitimin yani sira pozitif bilimlerden yatkin oldugu alanda egitim almasini destekliyoruz. Bizim karsit gorusumuzdeki arkadaslar biz kadin egitim almali dedikce lutfen "ben kadinlarin calismasina karsiyim" gorusunu belirtmesin. Cunku bizim argumanimizin ziddi "kadinin calismamasi" degil kadinin pozitif bilim egitimini almamasidir. Kadinlarin ozellikle evli kadinlarin is yasaminda bulunmalarinin ben de destekcisi degilim ancak egitim, egitim, egitim.....

Kadinin en buyuk gorevi, en onemli gorevi kocasina hizmettir, cocuguna bakmaktir vs vs diyenler; kadinin en buyuk gorevi, erkegin de en buyuk gorevi oldugu gibi once Allah'a hizmet ve itaat etmektir, kocasina degil!

Ayrica evlenmemeyi secen ya da esinden ayrilan kadinlar ne olacak? Hayatta hic bir ise yaramayan insanlar olarak mi yasayacaklar?! Allah evlenmeyi farz kosmadigina gore kadinin en buyuk gorevi nasil kocasina hizmet etmek olabiliyor?

Cevrenize bir bakin, islami yasamayan ya da az yasayan bir kadin dusunun. Hayatin diger olanaklarindan faydalaniyor, en iyi egitimi aliyor, 1-2 dil konusuyor, entellektuel seviyesi yuksek...

Dusunun ki bu kadinin islama ilgisi, yakinligi var. Ogrenmek istiyor, musluman hanimlarla gorusmek, sorular sormak istiyor.. Kim yardim edecek bu kadina? Bu kadinin dilinden kim anlayacak?

Bu kadina yardim etmek icin bu kadinin dilinden anliyor olmak lazim. Ilkokul mezunu bir kadin mi yardim edebilir bu kadina yoksa egitim almis, onun egitim aldigi cevreyi, sosyal sartlari bilen, kadinla oturup hayattan, toplumdan, uzaydan, sagliktan, politikadan konusabilecek, onu anlayabilecek egitimli musluman bir kadin mi?

Yoksa egitimli musluman bir erkek mi? Uygun mudur? Bence degildir!

Bugun hizla ucuruma yuvarlananlar, egitimli, bilgili,entellektuel insanlar. Onlara yardim elini uzatmak, islami teblig etmek icin onlarin konustugu dili konusuyor olmak lazim. Bir ingilize gidip Turkce teblig yaparsaniz ona ne anlatabilirsiniz, ne kadar yardimci olabilirsiniz?

Peki egitimli, dil bilen bir insana; onun psikolojisini, sorularini, sorunlarini anlayamayacak birisini gonderirseniz ne kadar faydali olabilirsiniz? Farkinda misiniz bilmiyorum ama egitim ve kultur seviyesi yuksek bir insan da tipki yabanci bir insan gibi farkli bir dil konusuyor!

Islami Teblig birdir ancak yontemi&cesidi, teblig edilecek kisinin seviyesine, anlayisina, zekasina gore cesitlenir.

Bugun Turkiye ve diger tum ulkeler yuksek egitime, bilime kosarken ve dogal olarak egitim ve kultur seviyelerini yukseltirken (kadin ve erkek!) siz dunya sartlarini gormezden gelir, gerceklere gozlerinizi kapatirsaniz hedef kitlenizi daraltirsiniz.

Amacimiz mumkun mertebe herkese ulasmaksa eger herkesin seviyesine uygun teblig yapabilecek muslumanlara sahip olmak sarttir. Iste egitim en cok da bu yuzden sarttir!
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.