Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Tıbbi Sekreter
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
sevgimilitani
Ben tıbbi sekreter olcam arkadaşlar varmı aranızda bu meslek hakkında bilgi sahibi yada bu mesleği paylaşan. varsa bu bölüme beklerim !!!!
emrahdemir
AsLında benden muhasebeci faLan oLmaz biggrin.gif bendemi bu dediğin mesLeğe bi eL atsam wink.gif
La_Edri
tıbbi sekreterlik ;geçenyıl bi arkadaş mezun olur olmaz iş buldu smile.gif iyi de maaş alıyor.
inşaAllah sizde iş bulabilirsiniz.İş bulma konusunda sağlık sektörü iyi diye biliyorum.
Hayırlısı Olsun
La_Edri
QUOTE(emrahdemir @ Nov 20 2005, 05:02 PM)
AsLında benden muhasebeci faLan oLmaz biggrin.gif  bendemi bu dediğin mesLeğe bi eL atsam wink.gif
*

keşke öğretmenliği seçseymişsin Emrah .Sevilen bi hoca olurdun smile.gif
serdilberfin

guzel bir meslek saglık alanında oldugu için iş imkanları daha fazla hele de tıbbı tekniker olarak atanırsanız en guzeli.özel hastahanelerde çogaldı.yani başörtusu konusunda sıkıntı çeken arkadaşlar içinde ideal bir meslek

dikey geçiş sınavları var bu alanın.saglık hizmetleri yöneticiligi.turkçe matematik ten sınava tabi tutuyorlar™ sınavlar temmuzda rektörluklerde oluyor yanlış hatırlamıyorsam.okul ders notları önemli olsa gerek.sadece haccettepede oldugunu söyledi hocam.(DG)inşallah yanlış hatırlamıyorumdur.

selam ve dua ile.
emrahdemir
QUOTE(kismet @ Nov 21 2005, 09:56 AM)
keşke öğretmenliği seçseymişsin Emrah .Sevilen bi hoca olurdun smile.gif
*

Allah razı oLsun , gerçi çocukların kanına girerdim dini yönde ama olsun smile.gif
sevgimilitani
s.a. arkadaşlar.. meslek liseli mezunu olduğum için bu alana yönelmek zorunda kaldım. zorunda kaldım diyorum çünkü başka alanlara yerleşebilmem için haksız puan uygulaması olduğundan yerleşemiyordum.ilk başlarda sevmeyerek başladım bu bölüme ama şimdi iş olanakları bakımından hem hocalarımız hemde sağlık sektöründeki büyüklerimiz bizlere çok destek oluyorlar.şuan bölümümü seviyorum.meslek lisesi çıkışlı arkadaşlara tavsiye edebilceğim bir bölüm.sevgi ve dua ile kalınız...
merwish
Bende hemşire olcam smile.gif
okmev
ben yeni katıdım aranıza ve laborantım aynı zamanda bir nevi tııbı sekreterlik te yapıyoruz temizlik çilik her ne iş olursa yaptırıyorlar yani napalım biggrin.gif
hepinize selamlar good.gif
BeyhanSultan
ben Tıbbi Sekreterim buyur sorularına cevap verebilirim
BeyhanSultan
ALINTI(sevgimilitani @ Nov 22 2005, 01:28 PM) *

s.a. arkadaşlar.. meslek liseli mezunu olduğum için bu alana yönelmek zorunda kaldım. zorunda kaldım diyorum çünkü başka alanlara yerleşebilmem için haksız puan uygulaması olduğundan yerleşemiyordum.ilk başlarda sevmeyerek başladım bu bölüme ama şimdi iş olanakları bakımından hem hocalarımız hemde sağlık sektöründeki büyüklerimiz bizlere çok destek oluyorlar.şuan bölümümü seviyorum.meslek lisesi çıkışlı arkadaşlara tavsiye edebilceğim bir bölüm.sevgi ve dua ile kalınız...

arkadaşım bu resimleri artık koymasan diyorum.artık türkiyede başörtüsü sorunu kalmadı!....
Siyah
ALINTI(BeyhanSultan @ Aug 19 2006, 04:27 PM) *

arkadaşım bu resimleri artık koymasan diyorum.artık türkiyede başörtüsü sorunu kalmadı!....

Nasıl yani? blink.gif huh.gif
BeyhanSultan
ALINTI(sevgimilitani @ Nov 20 2005, 05:29 PM) *

Ben tıbbi sekreter olcam arkadaşlar varmı aranızda bu meslek hakkında bilgi sahibi yada bu mesleği paylaşan. varsa bu bölüme beklerim !!!!

Tıbbi Sekreter kime denir?

Tıbbi Sekreter, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde,

hastaların muayeneye hazırlık, kabul ve dosya işlemlerini yapma ile tıbbi, idari ve istatistiki dokümanları hazırlama bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

TIBBİ SEKRETER'İN YAPTIĞI GÖREV VE İŞLEMLER

Tıbbi Sekreter, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak, aşağıdaki görev ve işlemleri yerine getirir.

GÖREVLER
İŞLEMLER

İş Organizasyonu Yapmak

İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin önlemleri almak

Haberleşme defterini incelemek

Günlükçalışma programı yapmak

Çalışma mekanını düzenlemek

Büro ekipmanlarını kullanıma hazır hale getirmek

Ekipman eksiklik ve arızalarını yetkiliye bildirmek

Haberleşme kayıtları tutmak

Hastaların Muayeneye Hazırlık ve Kabul İşlemlerini Yapmak

Hasta randevularını düzenlemek

Hastalara ön bilgi vermek

Hasta dosyası açmak

Hasta tanıtma kartı hazırlamak

Hasta dosyası transferlerini sağlamak

Hasta kayıt defteri tutmak

Hastaların muayeneye alınmasını sağlamak

Hasta yatış evrakları hazırlamak

Hasta yakınları ile irtibat sağlamak

Hastaların yatırılmasını sağlamak

Hasta çıkış evraklarını hazırlamak

Hasta Dosyası İşlemlerini Yapmak

Hasta indeks kartlarını düzenlemek

Hasta dosyalarının içeriğini kontrol etmek

Hasta dosyası içi eksikliklerinin tamamlanmasını sağlamak

Hasta dosyalarını dosyalama sistemi içerisindeki yerine yerleştirmek

Hasta dosyası istemlerini karşılamak

Hasta dosyalarının güvenliğini sağlamak

Tıbbi ve İdari Dokümanları Hazırlamak

Dokümanları yazmak

Dokümanların onaylanmasını sağlamak

Dokümanların kayıt defterine işlenmesini sağlamak

Dokümanları dosyalarına yerleştirmek

Dokümanların ilgililere ulaştırılmasını sağlamak

İstatistiki Dokümanları Hazırlamak

Hastalık tanılarını kodlamak

Tanı kartlarını doldurmak

Tanı kartlarını kodlarına göre tasnif etmek

Periyodik istatistik formlarını doldurmak

İstatistik formlarının ilgili yerlere ulaşmasını sağlamak

Mesleki Gelişime İlişkin Faaliyetleri Yürütmek

Yardımcı elemanlara eğitim vermek

Meslekle ilgili toplantı, seminer vb. faaliyetlere katılmak

Meslekle ilgili yayınları ve teknolojik gelişmeleri izlemek

Meslekle ilgili hizmetiçi eğitim, işbaşı eğitimi vb. faaliyetlere katılmak

Bu işlemler yatak imkanı bulunan hastahanelerde uygulanmakta, hasta yatırma imkanı bulunmayan klinik ve muayenehane gibi birimlerde uygulanmamaktadır.

Umarım faydalı olur ve başarılı olursun.Bu iş her yiğidin harcı değil
clap2.gif

BÖLÜM DERSLERİ

Araç, gereç ve ekipman bilgisi
Arşiv bilgisi
Bilgisayar programları kullanım bilgisi
Büro yönetimi bilgisi
Çevre düzenlemeleri bilgisi
Daktilo/klavye kullanma yeteneği
Dinleme yeteneği
Ekip içinde çalışma yeteneği
Genel istatistik bilgisi
Genel sağlık bilgisi
Hijyen bilgisi
İkna yeteneği
İletişim yeteneği
İlkyardım bilgisi
İnsan psikolojisi bilgisi
İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri bilgisi
İşyeri çalışma prosedürleri bilgisi
Karar verme yeteneği
Kayıt tutma yeteneği
Mesleğe ilişkin yasal düzenlemeler bilgisi
Mesleki teknolojik gelişmelere ilişkin bilgi
Mesleki terim bilgisi
Öğrenme yeteneği
Öğretme yeteneği
Organizasyon yeteneği
Problem çözme yeteneği
Sağlık sistemleri ve işleyişi bilgisi

TUTUM VE DAVRANIŞLAR

Çalışkan olmak
Çevre korumaya karşı duyarlı olmak
Detaylara özen göstermek
Dikkatli olmak
Dürüst olmak
Enerjik olmak
Hoşgörülü olmak
İnsan ilişkilerine özen göstermek
İş disiplinine sahip olmak
İş güvenliğine dikkat etmek
İşyeri çalışma prensiplerine uymak
İşyerine ait araç, gereç ve ekipmanların kullanımına özen göstermek
Kaliteye dikkat etmek
Kararlı olmak
Meslek ahlakına sahip olmak
Planlı ve organize olmak
Sabırlı olmak
Saygılı olmak
Sır saklamak
Soğukkanlı olmak
Sorumluluk sahibi olmak
Temiz ve bakımlı olmak
Titiz olmak
Yeniliklere açık olmak
Zamanı iyi kullanmak

BAŞKA SORUN VARSA BEN YARDIMCI OLACAĞIM.BAŞARILAR DİLERİM.BUNU KARŞILIĞINDA TEK İSTEĞİM DUALARINDA BENİDE UNUTMA TAMAM MI GÜLÜM wave.gif

ALINTI(Siyah @ Aug 19 2006, 04:52 PM) *

ALINTI(BeyhanSultan @ Aug 19 2006, 04:27 PM) *

Nasıl yani? blink.gif huh.gif

ben başörtülüyüm ve başörtülü okuyorum.o sorun kalmadı artık gülüm adı var sorunun kendi yok anlayacağın yes.gif
acc
beyhansultan ansiklopedi gibisin maşallah biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ( seni cok yakından tanıdığım birine benzetiyorum ama emin değilim smile.gif )
BeyhanSultan
ALINTI(acc @ Aug 20 2006, 09:27 PM) *

beyhansultan ansiklopedi gibisin maşallah biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ( seni cok yakından tanıdığım birine benzetiyorum ama emin değilim smile.gif )

kime?
BeyhanSultan
ALINTI(sevgimilitani @ Nov 20 2005, 05:29 PM) *

kardeş okudun mu tıbbi sekreterliği faydalı oldu mu senin için?
sevgimilitani
merhaba beyhansultan. bilgilerini bizle paylaştığın için teşekkür ederim. okulum bitti ve nihayet tıbbi sekretr oldum.şuanda kızılayda tıbbi sekreter olarak çalışıyorum.ve vermiş olduğun bilgilerle bigilerimi pekiştirmiş oldum. aynı şekilde şimdi sizin bir sorunuz varsa cevaplayabilirm. smile.gif siz sanırım liseden tıbbi sekreter mezunu yüksekokuldada ağız diş sağlığı okuyorsunuz..

birde sormayı unutmuşum. başörtüsü problemini sen nasıl çözdün? merak ettim doğrsu..
BeyhanSultan
ALINTI(sevgimilitani @ Aug 22 2006, 07:01 PM) *

merhaba beyhansultan. bilgilerini bizle paylaştığın için teşekkür ederim. okulum bitti ve nihayet tıbbi sekretr oldum.şuanda kızılayda tıbbi sekreter olarak çalışıyorum.ve vermiş olduğun bilgilerle bigilerimi pekiştirmiş oldum. aynı şekilde şimdi sizin bir sorunuz varsa cevaplayabilirm. smile.gif siz sanırım liseden tıbbi sekreter mezunu yüksekokuldada ağız diş sağlığı okuyorsunuz..

birde sormayı unutmuşum. başörtüsü problemini sen nasıl çözdün? merak ettim doğrsu..

bizim burada başörtü eşarp takışması yaşanmıyor.ben 1 sınıftan sonra öss ye girdim ve diş hekimliği çıktı.oraya geçiş yaptım
başka sorun var mı gülüm?
sevgimilitani
Sen o zaman yurt dışında okuyorsun. Seni tebrik ederm. Bnde meslek lisesi çıkışlıyım ancak biliyosun uygulanan katsayısı öss için heves bırakmadı bende yüksekokulda tıbbi sekreterliği bitirdim. HAyılısıyla okulunu bitirirsin inş. Allaha emanet olunuz.
selam ve dua ile kalınız..
BeyhanSultan
ALINTI(sevgimilitani @ Aug 22 2006, 07:24 PM) *

Sen o zaman yurt dışında okuyorsun. Seni tebrik ederm. Bnde meslek lisesi çıkışlıyım ancak biliyosun uygulanan katsayısı öss için heves bırakmadı bende yüksekokulda tıbbi sekreterliği bitirdim. HAyılısıyla okulunu bitirirsin inş. Allaha emanet olunuz.
selam ve dua ile kalınız..

teşekkür ederim gülüm...
sevgimilitani
TIBBİ SEKRETER ARKADAŞ VARSA YENİ FORUMUMUZA BEKLERİZ..

http://tdsforum.tr.cx

siz de gelebilirsniz. sadece tds değil herkese açığız smile.gif
M_i_r_a_y
ALINTI(sevgimilitani @ Sep 4 2006, 03:01 PM) *

Iyi reklam yapiyorsunuz smile.gif forumunuz daha yeni sanirim ama fena degil...Dilerim hakettigi yere gelir...
sevgimilitani
ALINTI(M_i_r_a_y @ Sep 4 2006, 10:21 PM) *

ALINTI(sevgimilitani @ Sep 4 2006, 03:01 PM) *

Iyi reklam yapiyorsunuz smile.gif forumunuz daha yeni sanirim ama fena degil...Dilerim hakettigi yere gelir...

tşk.ederm evet henüz yeni smile.gif)
lazi61
Sealmun Aleyküm

arkadaşlar bende yeni bir üyenizim ynı zamanda Tıbbi Dokümanterim

sevgimilitanı ile hem meslektaş hemde iyi bir dostuz yeni adresimiz www.tibbisekreter.com
burdan kendisine mesleği için göstermiş olduğu çabalar neticesinde teşekkür ediyorum

Selametle kalın....
eminecakirsen
Merhaba arkadaşlar.. bende Tıbbi sekreterim. Hacettepe Üniversitesi, tıbbi dökümantasyon ve sekreterlim bölümü 2007 mezunuyum. iş arıyorum okul bittiğinden beri fakat bulamıyorum... yada buluyorum güvenemiyorum, yada ücrette anlaşamıyoruz... sad.gif sad.gif Bundada vardır bi hayır.
aysenur88
bi yakınım tıbbi sektererlik okudu fakat yerleşemedi yanlış hatırlamıyorsam beş sene kadar...şimdi hastanede başladı nihayet göreve...maaşı da oldukça yüksek..
eminecakirsen
ALINTI(aysenur88 @ Aug 9 2007, 04:41 PM) *

bi yakınım tıbbi sektererlik okudu fakat yerleşemedi yanlış hatırlamıyorsam beş sene kadar...şimdi hastanede başladı nihayet göreve...maaşı da oldukça yüksek..

evet özel hastaneler de asgari ucretle başlatıyorlar sonra yükselebiliyorlar.
Bende bir cok özle hastaneye başvuruda bulundum cv ve referanslarım cok kuvvetli olduğu halde olmadı.. sad.gif
islamveinsan
S.a

Ben de tıbbi sekreterim mezun olalı 5 sene oldu iş buldum maaş da güzel ama tavsiye etmiyorum..

Sağlık alanında tercih edilecek en son meslektir...

Laboratuvar ya da hemşirelik ya da sağlık mem. anestezi gibi alanlar ı okuyun...

Kızlara hiç birini tavsiye etmiyorum çünkü caiz değil..

Selametle
güloo
merhabaa bende tıbbı sekreterlik okuyorumm benide aranıza alırmısınızz....?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.