Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Peygamber = Hayatı Vahiyle Şekillendiren
Islami Forum - Islami Form > İSLAMİ KONULAR > .·[ Hz. Muhammed (S.A.V.) ]·.
Meşal
Peygamber = Hayatı Vahiyle Şekillendiren

Allah Rasulü (sav) veda hutbesinde “size iki şey bıraktım. Allah’ın kitabı ve benim sünnetim, onlara sımsıkı sarılırsanız kurtuluşa erersiniz.” Buyuruyor. Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim de;

De ki: «Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın…. 3 A’li İmran 31 buyuruyor

Sevgi tabii olmayı, örnek almayı, yolunda gitmeyi gerektirir. Örnek aldığınız kişiyi iyi tanımanızla alakalıdır bu söylediklerim.
O Peygamber ki (sav) Kur’an-ın ifadesi ile “Resulüm! Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya: 107) Rahmet peygamberi, İnsanların kurtuluşu için yanıp tutuşan, hiçbir zaman önceliğine cezalandırmayı koymayan, Allah için sevip, Allah için buğzeden, Özellikle mü’minler söz konusu olduğunda “Andolsun, size içinizden sıkıntıya düşmeniz onun gücüne giden, size pek düşkün, mü'minlere de şefkatli ve esirgeyici olan bir peygamber gelmiştir.” 9 Tevbe 128 ashabını tabiri caiz ise bağrına basan bir peygamber.

Ya Ashab; yine Kur’an-a bakalım; "Peygamber, mü'minlere öz nefislerinden daha ileridir." 33 Ahzab, 6 Örnek mi,onlarcasından bir tanesi Hicretin 3. miladın 625. yılıdır. Uhud’un yaraları henüz tazedir. Medine civarındaki kabilelerden biri, içlerinden yeni Müslüman olanlar için İslâm’ı öğretecek bir muallim kadrosu istemektedir. Allah Rasûlü, öz elleriyle yetiştirdiği seçkin öğretmen kadrosu arasından 6 kişilik bir ekibi gönderir. Kafile bir su başında mola verince haince bir saldırıya uğrar. Saldıran Huzeyl kabilesinin eşkıyasıdır. Öldürmek için değil, Kureyş’e satıp para kazanmak için bu tuzağı kurduklarını söylerler. Buna rağmen kafileden üçü şehid oluncaya kadar çarpışır. Geri kalan üçünü esir edip Mekke’ye götürürler. Abdullah b. Tarık, yolda eline bağlanan ipi keserek ellerinden kaçar. Geriye Zeyd b. Desinne ve Hubeyb kalmıştır.

Hain haramiler, Zeyd’i, Saffan b. Ümeyye’ye satarlar. O, Müslümanlar tarafından öldürülen babası Ümeyye b. Halef’e karşılık olarak Zeyd’i öldürmek için satın alır. Zeyd asılmaya götürülürken, yolda Ebu Süfyan karşı gelir ve ona sorar: “Şu anda senin yerinde onun (Hz. Peygamber) olup; asılmasını, senin de ailenin yanında olmanı ister miydin?” der. Zeyd’in cevabı açıktır: “Değil onun asılması, ayağına diken batmasına dahi gönlüm razı olmaz” der. Ebu Süfyan, bunun üzerine şu itirafta bulunacaktır: “Vallahi böylesine bir bağlılık ve seygiyi dünyanın hiçbir tarafında görmedim.”

Muhammed muhabbettir. Muhabbet ise, akıl işi değil yürek işidir. Kişi aklıyla değil kalbiyle sever. Onu hissetmeden onu anlamak ne mümkün? Onu sevmeden onu hissetmek ne mümkün?[1]
Bugün Müslümanların peygamberi (sav) gereği gibi tanımadıklarını düşünüyorum. Çünkü özellikle hadis konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmayanların Peygamberi (sav) Kur’an ile test etmek gibi bir yanlışın içine düştüklerini veya hadis ve hadis usulü konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmamalarına rağmen bir çok hadisi salt akıl kullanarak reddettiklerine şahit oluyoruz.
Kur’an-ı kerimde Allah-u Teala bizi bir konuda özellikle uyarıyor. “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur.” 17 İsra 36
Bu da sonuç itibariyle O’nun örnekliğinden bir şeyler alıp üretmek yerine, tüketiyoruz, başka bir ifade ile peygamberimizi hayatımızdan çıkartıyoruz.

Örnek mi istiyorsunuz, bir müslümanı yanlış bir iş yapar iken veya yanlış bir söz söylerken görüpte onu Allah Rasulü’nün bir hadisi veya sünnetteki uygulaması ile uyardığımızda bizi ne kadar dikkate alıyor, hiç düşündünüz mü? Peygamber şöyle söyledi veya şöyle yaptı demekle falan kişi şöyle söyledi, şöyle yaptı arasındaki farkın ne olduğu idrak edebilmişmiyiz? Hayır, Hatta falan kişilerin yaptıkları veya söyledikleri Allah Rasulü’nün yaptıkları veya söylediklerinin önüne geçmiştir.

Unutmamalı ki, bir peygamber gerçek anlamda Ruhunu Allah’a teslim ettiği için değil, misyonunu sürdürenler bulunmadığı için ölür.

MUSTAFA YÜKSEL

--------------------------------------------------------------------------------

[1]Mustafa İslamoğlu
islambuli
lailaheilallAh deyipte haytaına birçok ilah sokan kişiler muhammedurrasulullAh dediklerindede ne dediklerini anlamıyorlar ve hayatlarına birsürü peygamber sokuyorlar.
Zümrüt
ALINTI

Muhammed muhabbettir. Muhabbet ise, akıl işi değil yürek işidir. Kişi aklıyla değil kalbiyle sever. Onu hissetmeden onu anlamak ne mümkün? Onu sevmeden onu hissetmek ne mümkün?[1]

Mustafa İslamoğlu

Evet idrak edmeden insan hayran olabilirmi? Rabbim bizim kalbimize
efendimizi dogdursun onun ümmeti olarak onu sevenlerden
olalim..

Gaye ona baglilik duymak, onun davranislarini hayatimizin
eksenine yerlestirmek.

Konu paylasimi icin allah razi olsun Mesal kardesim.

selam ve dua ile.

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.