Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Symbian lı Telefonlara Format Atma
Islami Forum - Popüler Forum > INTERNET - TEKNOLOJİ DÜNYASI > .·[ CEP TELEFONU ]·.
planet

Symbian lı telefonlarda "soft format" ve "hard format" olmak üzere 2 çeşit format vardır. ben en kolay olan birnici olanını anlatayım iikincisi biraz zor ve nokia üzerinden yapılıyor.Siemens için pc gerekiyor...

1-) Soft Format

Eğer telefonunuz sürekli sistem hataları veriyorsa, istem dışı kapanıp açılıyorsa, yüklemiş olduğunuz uygulamalar normal dışı çalışıyor yada hiç çalışmıyorsa vs.. Telefonunuza soft format atarak telefonunuzu ilk aldığınız zaman ki ayarlara geri çevirebilirsiniz. Soft format fabrika ayarlarına dön gibi değildir. Fabrika ayarlarına dön yapıldığında sadece profiller orjinal ayarlara dönmektedir. Ancak format attığınızda telefonunuzun hafızasındaki herşey silinecek. Telefon defteri, mesajlar, erişim noktaları...

Format Yöntemi: Telefon açık iken *#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikden sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakidadır.
bilalarslan
ALINTI(planet @ Nov 13 2005, 03:50 PM) *

Symbian lı telefonlarda "soft format" ve "hard format" olmak üzere 2 çeşit format vardır. ben en kolay olan birnici olanını anlatayım iikincisi biraz zor ve nokia üzerinden yapılıyor.Siemens için pc gerekiyor...

1-) Soft Format

Eğer telefonunuz sürekli sistem hataları veriyorsa, istem dışı kapanıp açılıyorsa, yüklemiş olduğunuz uygulamalar normal dışı çalışıyor yada hiç çalışmıyorsa vs.. Telefonunuza soft format atarak telefonunuzu ilk aldığınız zaman ki ayarlara geri çevirebilirsiniz. Soft format fabrika ayarlarına dön gibi değildir. Fabrika ayarlarına dön yapıldığında sadece profiller orjinal ayarlara dönmektedir. Ancak format attığınızda telefonunuzun hafızasındaki herşey silinecek. Telefon defteri, mesajlar, erişim noktaları...

Format Yöntemi: Telefon açık iken *#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikden sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakidadır.

benden de ikincisi olsun bari yada size ilk önce bazı teknik tiyolar vereyim

1-) telefonun Symbian işletim sistemine sahipse ve galeriye girmiyor yada bluethot çalışmıyorsa size kolay bi yöntem telefonun ilk önce dilini ingilizce daha sonrada türkçe ye çevirin telefon açıldıktan sonra deneyin olmamışsa eğer mekanik bi sorun vardır geçmiş olsun

şimdi size ikinci format şekli

telefon kapalıyken *3yes(aramatuşuna) basıp açma tuşuna basması gerekir herkese kolay gelsin
_TueM_
ALINTI(bilalarslan @ Jun 12 2006, 12:31 PM) *

ALINTI(planet @ Nov 13 2005, 03:50 PM) *

1-) Soft Format

benden de ikincisi olsun bari yada size ilk önce bazı teknik tiyolar vereyim

1-) telefonun Symbian işletim sistemine sahipse ve galeriye girmiyor yada bluethot çalışmıyorsa size kolay bi yöntem telefonun ilk önce dilini ingilizce daha sonrada türkçe ye çevirin telefon açıldıktan sonra deneyin olmamışsa eğer mekanik bi sorun vardır geçmiş olsun

şimdi size ikinci format şekli

telefon kapalıyken *3yes(aramatuşuna) basıp açma tuşuna basması gerekir herkese kolay gelsin

Merhabalar Bilal, lac.gif verdiğin bilgi eksik - yanlış ya da smartpone'lerde işe yaramıyor. Ben de önceleri senin dediğin gibi sanıyordum ama olmadı. Bilmem hiç denedin mi???

lac.gif 3Yes + Açma tuşu işe yaramayan arkadaşlar, Hard Formatı bir de şöyle deneyin, iki kişi yapmakta fayda var: * tuşuna , 3 tuşuna ve yes tuşuna aynı zamanda basın, teliniz kapalı iken. Yalnız şarjınız tam dolu olsun!!! Bir süre öyle tutun (3-5 saniye kadar) NOKIA yazısı gelecek ekran aydınlanacak ve kurulum başlayacaktır...

Tel.in çökmesi çok kötü bir olay, başına gelenlere ALLAH Yardım Etsin. Ben 5 ay oldu tel.imi eski haline getiremedim, her şeyim gitti.

Selametle...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.