Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: makine_mühendisleri
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
Sayfa: 1, 2
MAKRUBE_24
Selamın ALEYKÜM
Ben Cihan 24 yaşındayım makine mühendisiyim doğalgaz sektöründe çalışıyorum meslektaşlarımın tecrübelerinden ve kendi iş hayatımdaki tecrübelerden konuşmak isterim.Yardımcı olabileceğim arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcağım.Tabi bizden büyük abilerimiz mesleğinin üstadı abilerimiz bize önderlik ederse daha büyük verimler alabiliriz thumbup.gif .Doğalgazda,metal konstrüksiyonda,imalatda,otomotivde,enerji üzerine yoğunlaşan,mekanik dinamik ne varsaa....herkes buraya lütfen clapping.gif burası bizim buluşma noktamız olsun...Allah a emanet olun.
silvershadow
silvershadow83 bu konu tam senlik bak smile.gif sen arkadaşa yardımcı ol istersen smile.gif
silvershadow83
slm meslektasım cihan. cogu arkadasımız gibi ilk isin sanirim seninde dogalgaz oldu. bende dogalogazla baslıyım istedim ama makine muh. odası sertifikayı vermedi:)sorular kazıktı yani:)simdi askere gidicez gelince allah kerim tum bilgilerim izi paylasırız:)
neydi bizim slogan
MİKROMETRE KUMPAS BAS MAKİNE BAS:)
kal selametle
silvershadow
tayfun o ne be smile.gif nasıl sloganmış o öyle smile.gif
abdullah
Makine Mühendisler odasımı kurulacak yoksa burda clap2.gif

Doğal Gaz sektöründen iyiden iyiye gıcık kapıyorum. Mecburiyettden uraştım. Hele o Röleveleri almak yokmu. işkence gibi geliyor... Çizip hesaplaması daha güzel biggrin.gif .

Arge, Çelik konstrüksiyon, imalat, otomotiv, Robot sistemleri Mekaniği, Üretim Planlama. Konularında tecrübeliyim.
Bilgi paylaşmaya varım. friends.gif

whistling.gif Sloganda baya ilginçmiş doh.gif
MAKRUBE_24
QUOTE(silvershadow83 @ Oct 31 2005, 01:13 AM)
slm meslektasım cihan. cogu arkadasımız gibi ilk isin sanirim seninde dogalgaz oldu. bende dogalogazla baslıyım istedim ama makine muh. odası sertifikayı vermedi:)sorular kazıktı yani:)simdi askere gidicez gelince allah kerim tum bilgilerim izi paylasırız:) 
neydi bizim slogan
MİKROMETRE  KUMPAS BAS MAKİNE BAS:)
kal selametle
*

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim tabiki bir paylaşımda bulunabiliriz.Ne demişler atalarımız bir elin nesi var iki elin sesi var.sana şimdiden hayırlı teskereler Allah yardımcın olsun.
MAKRUBE_24
QUOTE(abdullah @ Oct 31 2005, 01:43 AM)
Makine Mühendisler odasımı kurulacak yoksa burda  clap2.gif

Doğal Gaz sektöründen iyiden iyiye gıcık kapıyorum. Mecburiyettden uraştım. Hele o Röleveleri almak yokmu. işkence gibi geliyor... Çizip hesaplaması daha güzel biggrin.gif .
Arge, Çelik konstrüksiyon, imalat, otomotiv, Robot sistemleri Mekaniği, Üretim Planlama. Konularında tecrübeliyim.
Bilgi paylaşmaya varım.  friends.gif

whistling.gif Sloganda baya ilginçmiş  doh.gif
*

evet haklısın bende çok zahmetli bir iş olduğunu kabul ediyorum ama iş imkanı olarak mühendisler için hiç yoktan çok daha iyidir.Doğalgaz dışındada bir çok tecrübelere sahip olduğunu görüyorum kardeşim inşallah istifade ederiz.kardeşlerimiz toplansınlar.bu konularsaki çalışmalarımızı paylaşabiliriz.arkadaşım soruların kazık olduğunu sölüyordu ama aslında püf noktalarını bildikten sonra işin o kadar da çok zor olmadığı anlaşılıyor.Bu arada kullandığın programlar la ilgili bilgi verirsen sevinirim yaptığın işleri işlerin temel özelliklerini püf noktalarını bu konu başlığı altında bizimle paylaşırsan ayrıyeten çok memnun olurum kolay gelsin...
abdullah
QUOTE(MAKRUBE_24 @ Oct 31 2005, 06:28 PM)
evet haklısın bende çok zahmetli bir iş olduğunu kabul ediyorum ama iş imkanı olarak mühendisler için hiç yoktan çok daha iyidir.Doğalgaz dışındada bir çok tecrübelere sahip olduğunu görüyorum kardeşim inşallah istifade ederiz.kardeşlerimiz toplansınlar.bu konularsaki çalışmalarımızı paylaşabiliriz.arkadaşım soruların kazık olduğunu sölüyordu ama aslında püf noktalarını bildikten sonra işin o kadar da çok zor olmadığı anlaşılıyor.Bu arada kullandığın programlar la ilgili bilgi verirsen sevinirim yaptığın işleri işlerin temel özelliklerini püf noktalarını bu konu başlığı altında bizimle paylaşırsan ayrıyeten çok memnun olurum kolay gelsin...
*

Bir Müslüman için zor diye bir konu yoktur. Sadece tevekkül edip, Sabrı doğru anlayıp mücadelesine devam etmesi vardır.

Kullandığım Programlar, Mechanical Desktop, Autocad, 3d Studio Max. 3d Studyo Viz yahoo.gif .
Diğerleri de varda O programlarda pek iyi olduğum söylenemez.

Bir konuda Yardıma ihtiyacı olan varsa, Konuyu açsın elimizden geleni yaparız biiznillah.

Selam ve dua ile
MAKRUBE_24
QUOTE(abdullah @ Oct 31 2005, 10:57 PM)
Bir Müslüman için zor diye bir konu yoktur. Sadece tevekkül edip,  Sabrı  doğru anlayıp  mücadelesine devam etmesi vardır.

Kullandığım Programlar, Mechanical Desktop, Autocad, 3d Studio Max. 3d Studyo Viz yahoo.gif .

Bir konuda Yardıma ihtiyacı olan varsa, Konuyu açsın elimizden geleni yaparız biiznillah.

Selam ve dua ile
*

Selamın ALEYKÜM
Kardeş ACABA AUTOCAD HAKKINDA KISA YOL TUŞLARIYLA İŞLERİMİZİ NASIL HIZLI BİR ŞEKİLDE HALLEDEBİLİRİZİ ANLATABİLİRİMİSİN RİCA ETSEK SENDEN...
feyza:)
QUOTE(abdullah @ Oct 31 2005, 10:57 PM)
Bir Müslüman için zor diye bir konu yoktur. Sadece tevekkül edip,  Sabrı  doğru anlayıp  mücadelesine devam etmesi vardır.

Selam ve dua ile
*

kardeş acaba "3d studio max" öğrenmek isteyen birine önerebileceğin kaynak kitap ya da cd var mı?
mina
3d max ın kursuna gittim ben, o kadar zor bir program görmedim:) gittiğime pişman oldum verdiğim paraya acıdım. kaynak kitap olarak Alfa yayınlarından michele mattosian ın kitabı fena değil.
MuSaB_BiN_uMeYR
arkadaşlar bende uludağ üni. mak. müh. de okuyorum normalde 2. sınıf olmam gerekiyordu ama 1.8 i altında kaldığım için yarım sene kaybım olacak herhalde...

bana yardımcı olursanız çok sevinirim mesela size sorular yollasam cevabını yollarmsıınız....mukavemet olsun matematik integral falan mukavemet?
MAKRUBE_24
QUOTE(MuSaB_BiN_uMeYR @ Nov 12 2005, 09:24 PM)
arkadaşlar bende uludağ üni. mak. müh. de okuyorum normalde 2. sınıf olmam gerekiyordu ama 1.8 i altında kaldığım için yarım sene kaybım olacak herhalde...

bana yardımcı olursanız çok sevinirim mesela size sorular yollasam cevabını yollarmsıınız....mukavemet olsun matematik integral falan mukavemet?
*

Kardeşim musab öncelikle çok zor bir bölüm seçtiğini belirtmek isterim.Allah yardımcın olsun.Bizim bölümdeki öğrenciler sosyal hayatına genelde daha az zaman ayırmak durumundadır buda bölmün kazık bir bölüm olmasından kaynaklanıyor.Okulu uzatmana üzlüdüm hayırlısı buymuş diyelim.ama bundan sonra yapman gereken Allah'ın izniyle biraz daha fazla çalışmak ben müsade edersen abin olarak sana yapabileceğim yardımları yapmaya hazırım kendi adıma elimden geleni yaparım friends.gif .Mücadelemize beraber devam ederiz inşallah good.gif ...ama önemli olan senin gayretindir.Allah'a emanet ol...
MuSaB_BiN_uMeYR
Allah razı olsun makrube 24 abim inşAallah yardım gerekirse sana başvurucam hakkaten bolum zor oyle yatmakla geçilmiyor çalışmak lazım....neyse selametle
abdullah
QUOTE(MAKRUBE_24 @ Nov 9 2005, 12:16 AM)
Selamın ALEYKÜM
Kardeş ACABA AUTOCAD HAKKINDA KISA YOL TUŞLARIYLA İŞLERİMİZİ NASIL HIZLI BİR ŞEKİLDE HALLEDEBİLİRİZİ ANLATABİLİRİMİSİN RİCA ETSEK SENDEN...
*

Cihan öncelikle kusura bakma diyerekten giriş yapmam gerekiyor, çünkü sorduğun soruyu yeni fark ettim.

Autocad 'de kısayol mantığı diğer kullandığımız programlardan oldukça farklıdır.
Bu Farklılık birazda Yapımcı firmanın cömertliğinden kaynaklanıyor (Programın Kimi kaynak kodlar Açıktır.) Bu 1989 yılından beri böyledir autocad için. Bir çok progam Faklı dillerde versiyon sürerken piyasaya Autodesk (Autocad) Komut ve Komuta erişim yollarını açık tuttu, Hatt da kendi komutunu yaza bilme imkanı verdi (Autocad 'in yazılım dillerinden birisi olan AutoLisp (Yapay Zeka) 'i kullanarak kendi komutunu yazıp karma karışık uzunca zaman isteyen hesap veya çizimlerini bir kaç saniye içerisinde alabilirsin). AutoLispi araştırmanı tafsiye ederim karmaşık gördüğün bir çok işi yapay zeka ile autocadle yaptıra bilirsin.
AutoCad'de (Standart versiyon için) AutoLisbe Ulaşacağın Adres. Menü Çubuğudunda Tools/vba/autolip. (AutoCad ortamında hazırladığın lisb dosyalarını farklı amaçlarda farklı yerlerde kullanabilirsin. (Kimi söylentilere göre bilgisayarın işlemcisini çıldırtabilecek komutlar yazılabiliyomuş clapping.gif ))

offtp.gif Soru neydi neyi anlattım. whistling.gif herhalde soruyu geç fark etmenin verdiği mahcubiyuetden olsa gerek wub.gif .

Autocad'in Standart kısayolları. bir dosya içerisinde saklanır. Relase 10 da beri bu böyledir hiç değişmedi. hep aynı yerde durur.
Dosyanın bulunduğu adres [programı kurduğun sürücünün ismi] :/Program Files/Autocad/Support/acad.pgp
acad.pgp dosyası programda bulunan komutların kısa yollarının saklandığı dosyadır.
Cihan Yalnız bu dosyada ana komutlar vardır. istersen dilediğin komutu bu dosyaya ekleyerek kısayol atayabilirsin. işletim sistemine ait komutlarıda ekleye bilirsin. Bu dosyaya eklediğin kısayol ile Autocad içerisinde iken bilgisayarında bulunan bütün programları yönlendire bilirsin. shell satırıyla msdosa autocad içerisinde girersin.
bu işlemleri yapabilmek için Acad.pgp dosyasına bir kısayol ve Komut adresi yazman yeterlidir.

Bir misal verelim.
Acad.pgp dosyasını herhangi bir text edidötüyle aç. en uygunu Notepad veya Msdos edit tir.

En alt satıra in.
3d Rotate komutu Normalde Autocad de bulunan bir komuttur. Fakat 3d Rotate komutunun kısayolu yoktur. Bunu biz ekleyecez.

3R, *3drotate

3R Komutun kısayoludur. Kısayolu vürgülle bitir, bir kez tab tuşuna bas * ile başla komutun ingilizce orjinal ismini yaz.

Aynı kısayolu birden fazla komuta veya bir komuta birden fazla kısayol verirsen komut kısayolu çalışmaz

Bir misal daha:
Bilirsin ki Circle autocad de daire çizme komututur.

Daire, *circle

Bu şekilde bir komut satırını acad.pgp dosyasına eklediğinde artık komutun türkçe olmuştur. Komut satırına Daire yazman komutun çalışmasına yetecektir.
Yalnız Circle Komutunun standart kısayolu C olduğundan Pgp dosyası içerisinde ki
C, *Circle
Satırını silmen gerekir.

Değişiklikleri yaptıktan sonra Dosyayı kaydet. Autocadi tekrar açtığından senin yazdığın kısayollarınla çalışabilirsin.

Pgp dosya düzenleme işlemi Mechanical Desktopta da, Autocad de olduğu gibidir.

feyza, mina, 3D Studio Max ve türevi programlar kitapla öğrenilmesi hatta kursta öğrenilmesi zordur, hatta eğitmenine göre hiç öğrenilmez. (Eeeee nede olsa kimi komutların saatliği özel derste 100eurodan başlıyo). Bu programı öğrenmenin tek yolu vardır oda çaba, Çabanız karşısında cabucak verim almak istiyor iseniz okuyup anlama ingilizce bilginiz olması gerekir. Programda bir yere gelebildiyseniz, en azından bir küre çizip ona materyal atayıp bir ışık koyabiliyorsanız. Proramı geliştirmek için sizin iki yardımcıdan birine ihtiyacınız vardır. Ya brogramı bilen bir arkadaş veyahutda program bilgilerinin paylaşıldığı bir internet adresi. bu sitelerde ağırlıklı olarak Farsça, Arapça, ingilizce veya rusçadır. Farsça ve Arapça siteleri tafsiye ederim. Sorduğunzu soruya açıklayıcı cevap alırsınız.

3d Studyo Max i öğrenmek istiyor iseniz, Autocad bilginiz varsa, Önce 3D Studyo Vizi öğrenmekle başlayın sizin için daha kolay olacaktır.

. friends.gif
Allah hakkı hak bilip ona sarılan, batılı batıl bilip ondan kaçınan kullarından kılsın. Amin, ya mu'în
hayrunnisa

sizi gidi uyaniklar!
calisin yapin,calisin anlayin diil:)
Makinacilar bizim bolum daha zor.
En zor bolum bizimkisi.(elektrik-elektronik)
hadi en klasik tartismayi baslatiyim.
not:tip ogrencileri varsa girmesin.Bu elektrik-makina arasinda bir mesele.smile.gif
Birisi de autocat komutu sormus.Kitabi var kardeslerim.kalin bisey.Bugun basla,3 ayda biter:)
mina
abdullah verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

3 d max öğrenmekten vazgeçtim ben:) sizin söylediğiniz aşamadan daha fazlasını yapabilirdim. sandalye, masa, meşale v.s çizimi, hazır meteryallerle bir evin döşenmesi, bu eşyaların kaplanması, çatı kaplanması v.s öğrendik.3 d viz programını duymamıştım. birde o programı görelim:) gerçi benim meslekte çokta lazım olan programlar değil, bilmekte fayda olur diye düşünmüştüm ama öğrenmesi zormuşsmile.gif

hayrunnisa, iddia ediyorum en zor bölüm ve meslek bizim ki:)
MuSaB_BiN_uMeYR
elektrik-elektronik mi?haha senin makine mühendisliği bolumunden hiç haberin yok herhalde. senin bolumun hangi bolumden çıkmıştır biliyo musun? bilmiyosun MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDEN çıkmıştır peki ENDÜSTRİ MÜHENDİSİĞİNİN , MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDEN çıktığını biliyo musun? bence hayır. aslında mühendislik bolumunun bir çok bolumu MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN çıkmıştır . görüldüğü gibi MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ HEPSİNİ kapsayan bir bölümdür. en zor da makine mühendisliğidir.daha ilk senemde yarım yıl kaybım oldu benim gibi çalışkan birisi kaldıysa bu bolum zor diyorum.
MuSaB_BiN_uMeYR
elektrik-elektronik mi?haha senin makine mühendisliği bolumunden hiç haberin yok herhalde. senin bolumun hangi bolumden çıkmıştır biliyo musun? bilmiyosun MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDEN çıkmıştır peki ENDÜSTRİ MÜHENDİSİĞİNİN , MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDEN çıktığını biliyo musun? bence hayır. aslında mühendislik bolumunun bir çok bolumu MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN çıkmıştır . görüldüğü gibi MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ HEPSİNİ kapsayan bir bölümdür. en zor da makine mühendisliğidir.daha ilk senemde yarım yıl kaybım oldu benim gibi çalışkan birisi kaldıysa bu bolum zor diyorum.
hayrunnisa

selamlar
bizim bolumun makinadan ayrildigini biliyorum sayin Musab B.U. Neden ayrildi peki bunu dusundun mu? Bir sey kabina sigmazsa ne olur? O zaman yeni bir bolum olur iste:) Yari iletken teknolojisini makina bolumunde ne kadar ayrintili anlatabilirlerdi?Bir ihtiyac sonucu dogdu bu bolumler.
Yazinin ikinci kismina ise ne soyliyim bilemiyorum.
daha ilk senemde yarım yıl kaybım oldu benim gibi çalışkan birisi kaldıysa bu bolum zor diyorum.

Bu bolumun zorlugunu gostermez ki.Sen belki dusundugun kadar caliskan degilsindir.Bir de bu acidan bak:)

mina
Bakalım kim galip gelecek:)

bir bölümün sonradan çıkması kolay olduğu anlamına gelmez ki. eskiden mimarlık,inşaat müh bir aradaymış, ayrılmışlar, sonra mimarlık peyzaj, şehir bölge diye ayrılmış.

bütün bölümlerin kendine göre zorluğu vardır, kavga etmeyin:) bu üniversiteye görede değişir, her üniveristenin eğiitmi bir değil ki. ama en zoruda uygulamaya yönelik bölümlerdir. gidinde mimarlıktakilerin hallerini görün, zor neymiş anlarsınız:) yani diyorum ki en zor bölümler mimarlık fak.smile.gif
hayrunnisa
Mina mimarlik zor diyor.
Mimarlik ya da sehir bolge planlama zor degil.Sadece ugrastiriyor.Arkadaslarim var o bolumlerde,goruyorum neler yaptiklarini.Ortada anlasilmasi zor bi konu yok ki.Bi proje cizmeleri gerekiyor ve bunu hocanin zevkine gore yapmalari gerekiyor:) Yani zorluktan cok ugrastiriyor.Boya badanaydi,autocatte ikisaat cizim yapmakti falan.Ameríkayi yeniden kesfetmiyolar yani.
ama bizim bolum oyle mi:)
Makinacilar,makinalar uzerinde calisiyorlar.220 volt.Kocaman makinalar,incelikten uzak.:)Yani calisma yuzeyiniz cok buyuk arkadaslar.elektronikte gordugunuz seylerin (bjt,mosfet,entegre,mikroislemciler) hepsi o kadar kucuk ama o kadar anlamli seyler ki.smile.gif
Acin bilgisayar kasasini,gorun napmis adamlar.ufacik yere kac bin tane transistor koymuslar.Sizi de gorelim:)
Hani sporda top kuculdukce para buyur derler ya ( futbol-golf kiyaslamasi)
makinayla elektrik de ona benziyor.
Ben cok guldum yazarken.Bakalim siz nasil dusunuyosunuz?
MAKRUBE_24
QUOTE(abdullah @ Dec 7 2005, 12:04 AM)
Cihan öncelikle kusura bakma diyerekten giriş yapmam gerekiyor, çünkü  sorduğun soruyu yeni fark ettim.

Autocad 'de kısayol mantığı diğer  kullandığımız programlardan oldukça farklıdır.
Bu Farklılık birazda Yapımcı  firmanın cömertliğinden kaynaklanıyor (Programın Kimi kaynak kodlar Açıktır.)  Bu 1989 yılından beri böyledir autocad için.  Bir çok progam Faklı  dillerde versiyon sürerken piyasaya  Autodesk (Autocad) Komut ve Komuta erişim yollarını açık tuttu, Hatt da kendi komutunu yaza bilme imkanı  verdi (Autocad 'in yazılım dillerinden birisi olan AutoLisp (Yapay Zeka) 'i kullanarak kendi  komutunu yazıp karma karışık uzunca zaman isteyen  hesap veya  çizimlerini bir kaç saniye içerisinde alabilirsin). AutoLispi araştırmanı tafsiye ederim karmaşık gördüğün bir çok  işi yapay zeka ile autocadle yaptıra bilirsin.
AutoCad'de (Standart versiyon için) AutoLisbe Ulaşacağın Adres.  Menü Çubuğudunda Tools/vba/autolip.    (AutoCad ortamında hazırladığın lisb dosyalarını  farklı amaçlarda farklı yerlerde kullanabilirsin. (Kimi söylentilere göre bilgisayarın işlemcisini çıldırtabilecek komutlar yazılabiliyomuş  clapping.gif  ))

offtp.gif  Soru neydi neyi anlattım.    whistling.gif herhalde soruyu geç fark etmenin verdiği mahcubiyuetden olsa gerek  wub.gif .

Autocad'in Standart kısayolları. bir dosya içerisinde saklanır. Relase 10 da beri bu  böyledir hiç değişmedi. hep aynı yerde durur.
Dosyanın bulunduğu adres    [programı  kurduğun sürücünün ismi] :/Program Files/Autocad/Support/acad.pgp
acad.pgp  dosyası  programda bulunan komutların kısa yollarının saklandığı dosyadır.
Cihan Yalnız bu  dosyada ana  komutlar vardır.  istersen dilediğin komutu  bu  dosyaya  ekleyerek kısayol  atayabilirsin.    işletim sistemine ait komutlarıda ekleye bilirsin. Bu dosyaya  eklediğin kısayol ile  Autocad içerisinde iken    bilgisayarında bulunan  bütün programları  yönlendire bilirsin. shell satırıyla msdosa autocad içerisinde girersin.
bu işlemleri yapabilmek için Acad.pgp dosyasına bir  kısayol ve Komut adresi yazman yeterlidir.

Bir misal verelim.
Acad.pgp dosyasını  herhangi bir text edidötüyle aç. en uygunu  Notepad veya Msdos edit tir.

En alt satıra in.
3d  Rotate komutu  Normalde Autocad de bulunan  bir komuttur. Fakat 3d Rotate  komutunun kısayolu  yoktur.  Bunu  biz ekleyecez.

3R,          *3drotate

3R Komutun kısayoludur. Kısayolu vürgülle bitir, bir kez tab tuşuna bas * ile başla komutun ingilizce orjinal ismini yaz.

Aynı kısayolu birden fazla  komuta veya bir komuta birden fazla kısayol  verirsen komut kısayolu çalışmaz

Bir misal daha:
Bilirsin ki Circle autocad de daire çizme komututur.

Daire,          *circle

Bu şekilde bir  komut satırını  acad.pgp dosyasına eklediğinde artık komutun  türkçe olmuştur. Komut satırına Daire yazman komutun çalışmasına yetecektir.
Yalnız Circle Komutunun standart kısayolu C olduğundan  Pgp  dosyası içerisinde ki
C,        *Circle 
Satırını silmen gerekir.

Değişiklikleri yaptıktan sonra Dosyayı kaydet. Autocadi tekrar açtığından senin yazdığın kısayollarınla çalışabilirsin.

Pgp dosya düzenleme işlemi Mechanical Desktopta da, Autocad de olduğu gibidir.

feyza, mina, 3D Studio  Max ve türevi programlar kitapla öğrenilmesi hatta kursta öğrenilmesi zordur, hatta  eğitmenine  göre hiç öğrenilmez. (Eeeee nede olsa kimi komutların saatliği  özel derste 100eurodan başlıyo).  Bu programı öğrenmenin tek yolu vardır oda çaba,  Çabanız karşısında cabucak verim almak istiyor iseniz okuyup anlama  ingilizce bilginiz olması gerekir.  Programda bir yere gelebildiyseniz, en azından bir  küre çizip ona materyal atayıp bir ışık koyabiliyorsanız.    Proramı geliştirmek için sizin iki yardımcıdan birine ihtiyacınız vardır.  Ya brogramı bilen bir  arkadaş veyahutda  program bilgilerinin paylaşıldığı bir internet adresi. bu sitelerde ağırlıklı olarak Farsça, Arapça, ingilizce veya rusçadır. Farsça ve Arapça siteleri tafsiye ederim. Sorduğunzu  soruya açıklayıcı cevap alırsınız.

3d Studyo Max i öğrenmek istiyor iseniz, Autocad bilginiz varsa, Önce 3D Studyo Vizi öğrenmekle başlayın  sizin için daha kolay olacaktır.
. friends.gif
Allah hakkı hak bilip ona sarılan, batılı batıl bilip ondan kaçınan kullarından kılsın. Amin, ya mu'în
*

Estagfirullah,Abdullah kardeşime bak,canın sagolsun senin ben seni rahatsız ettiysem özür dilerim.
ya sana ne söleyeyim sayfaya bir baktım baştan sona sorumla ilgili güzel yorumlarınla,ve sahip olmuş olduğun bilgilerle danatmışsın.ALLAH SENDEN EBEDEN RAZI OLSUN.
Bu autolisp dediğin programı araştıracağım inşallah hem bana hemde bu sayfayı okuyan arkadaşlarıma faydası olur ki olacağından da eminim.autocad le ilgili vermiş olduğun kısa yol tuşlarıda baya iş görür görünüyor.artık işlerimizi çok daha hızlı ve anlaşılır bir şekilde görebileceğiz.bu yazılarının bir kısmını hemen bir kısmınıda daha sonra Allah nasip ederse uygulayacağım.çokça istifade ettik abi inşallah beraberce Allah rızası için işlerimizi daha güzel yapacak ve daha faydalı olacağız.Tekrar Allah razı olsun.İşlerinde başarılar ve bol kazançlar nasip etsin çok sagol Abdullah abi....ne diyeyim abi kıskananlar çatlasın dimi... biggrin.gif
MAKRUBE_24
QUOTE(hayrunnisa83 @ Dec 7 2005, 01:39 AM)
sizi gidi uyaniklar!
calisin yapin,calisin anlayin diil:)
Makinacilar bizim bolum daha zor.
En zor bolum bizimkisi.(elektrik-elektronik)
hadi en klasik tartismayi baslatiyim.
not:tip ogrencileri varsa girmesin.Bu elektrik-makina arasinda bir mesele.smile.gif
Birisi de autocat komutu sormus.Kitabi var kardeslerim.kalin bisey.Bugun basla,3 ayda biter:)
*

buralarda bir elektirik kaçağı var heralde.baksana tüylerim diken diken oldu biggrin.gif sana bir kaç madde de cevap vereyim yarı mesketaşım;
*bir kere musab kardeşimde sölediği gibi siz sonradan ayrılan bölümsünüz.hani vardır ya küçük büyüğe saygılı olur.senden sadece bunu beklerim.saygı... lac.gif
*biz burda bir beraberlik kuruyoruz Allah'ın izniyle.Bunda biz makinacıların kardeşlik duygusunun ve birlik beraberliğinin ne kadar iyi olduğunu gösterir.
*ayrıca bizim iyi kötü bir odamız var. sizin...
*makine mühendislerine laf atmak için yanlış bir ortam seçtin çünkü burda sana destek çıkabilecek bir meslektaşın yok yazık lur sana... biggrin.gif
*makina bölümü gerçekten çok zor sizinkide zor tabi bizim kadar yoğun ders aldığınız sanmıyorum.
*Gel sen bizle iyi geçinde seninde çorbada tuzun olsun feyizlenin abilerim ablalarımdan.
Sanırım söyecek bir şeylerin vardır.hadi Allah'a emanet olun...
hayrunnisa
*Gel sen bizle iyi geçinde seninde çorbada tuzun olsun feyizlenin abilerim ablalarımdan

Tamam,oyle olsun.Siz oynamiyorsaniz ben de biraktim.Hem zaten en zor bolumun hangisi oldugu da belli oldu:)
Allah odanizin devamini getirsin.
Herkese kolayliklar dilerim.
Allah zor olani kolaylastirsin,insallah.
Allah makinacilara yardim etsin.
hoscakalin
MAKRUBE_24
QUOTE(hayrunnisa83 @ Dec 7 2005, 08:50 PM)
Tamam,oyle olsun.Siz oynamiyorsaniz ben de biraktim.Hem zaten en zor bolumun hangisi oldugu da belli oldu:)
Allah odanizin devamini getirsin.
Herkese kolayliklar dilerim.
Allah zor olani kolaylastirsin,insallah.
Allah makinacilara yardim etsin.
hoscakalin
*

ya çok çabuk pes ettin kardeşim yaa bu kadar kolay olmamalıydı... smile.gif
yani makine mühendisleri üstün ama sizde çok abartmayın...bizde sizin gibi etten kemikten insanlarız bizede dokunabilirsiniz. biggrin.gif
abdullah
oooo ne güzel hayır dualar öyle Makrube, Sen böyle Ümmeti Muhammed hayır dualar ettikçe dört br tarafın nurla dolar senin. Bizdeki bilgi de ne ki. Asıl ilim öğrenmdiklerimizde kaçtıklarımızda gizli. Makrube Hayır duaların katsayı çarpanlarıyla çoğaltılarak seninde üzerine olsun ki Cisimlerin Dayanımı ve Mukavvement kitaplarında ki formüllerin hepside ecrini hesaplayamasınlar.

Bu arada Support klasorune girmişkeb, Acad.pgp dosyasının yanında ki Dosya uzantısı .mnu ve .mns olan dosyalarıda ilgini çekecektir. (Bu dosyalar yardımıyla autocadi istediğin dile çevirirsin. Türkçe, Farsça, Arapça , Malayca, Japonca... doh.gif ). Sadece menüleri ve buton açıklamaların çevirmekle yetinmessin bir komutun üzerine geldiğinde Komut satırının altındaki Sol köşedeki komutun açıklamasını yapan yardımcı satırınıda istediğin dile çevirirsin.
Zamanın farsa autocadi tamamıyle Türkçeye çevir Piyasaya Türkçe autocadi sür. İyi ciro yaparsın. yahoo.gif

___
3D Studyo Viz, 3D Studyo Maxle aynı işlevi yapar. Aralarında ki fark 3D Stuyo Viz modüller halindedir. istediğiniz programın modülüyle çalışabilirsiniz. Autocad, Mechanical, Architectural, Civil, Inventor Modüllerini barındırır. Bu proramlarını kullanan kişiler 3d Studyo vizde hiçde yabancılık çekmezler. Seçtikleri modüle geçtiklerinde bir kısım ana komutlarda tanıdıkları hale gelecek ve kullanım kolaylığı sağlayacaktır..

Anlaşılan siz hiç elektirik elektronik sistemleri ihtiyaç duyulan bir projede çalışmamışınız thinking.gif . Hal o ki o yüzden Hayrunissa83 'e ters davranıyonuz. Hele elinize öyle bir proje gelsin, Elektirik elektronik mühendisleri size kök söktürür. Bilgisini paylaşmazda, bii imzasını atmak için sizi baatırırda baatırırsa o zaman ah çekersiniz. Makine Mühendisleriyle Elektrik Elektronik Mühendisleri Güçlerini birleştirmelidir. Daha Güçlü bir Ümmet olabilmek için. friends.gif

MAKRUBE_24
QUOTE(abdullah @ Dec 7 2005, 10:31 PM)
oooo ne güzel hayır dualar öyle Makrube,  Sen böyle Ümmeti Muhammed hayır dualar ettikçe dört br tarafın nurla dolar senin.  Bizdeki bilgi de ne ki. Asıl ilim öğrenmdiklerimizde kaçtıklarımızda gizli. Makrube Hayır duaların katsayı çarpanlarıyla çoğaltılarak seninde üzerine olsun  ki Cisimlerin  Dayanımı ve Mukavvement kitaplarında ki formüllerin hepside  ecrini  hesaplayamasınlar.

Bu arada Support klasorune girmişkeb, Acad.pgp dosyasının yanında ki Dosya uzantısı  .mnu  ve .mns olan dosyalarıda ilgini çekecektir. (Bu dosyalar yardımıyla autocadi istediğin dile çevirirsin.  Türkçe, Farsça, Arapça , Malayca, Japonca...  doh.gif  ). Sadece menüleri  ve buton açıklamaların çevirmekle yetinmessin bir komutun üzerine geldiğinde Komut satırının altındaki Sol köşedeki komutun açıklamasını yapan yardımcı satırınıda istediğin dile çevirirsin.
Zamanın farsa  autocadi tamamıyle Türkçeye çevir Piyasaya Türkçe autocadi sür.  İyi ciro yaparsın.  yahoo.gif
___
3D Studyo Viz, 3D Studyo Maxle aynı işlevi yapar. Aralarında ki fark 3D Stuyo Viz modüller halindedir.  istediğiniz  programın modülüyle çalışabilirsiniz. Autocad, Mechanical, Architectural, Civil, Inventor Modüllerini barındırır. Bu  proramlarını kullanan kişiler  3d Studyo vizde hiçde yabancılık çekmezler. Seçtikleri modüle geçtiklerinde bir kısım ana komutlarda tanıdıkları hale gelecek ve kullanım kolaylığı sağlayacaktır..
Anlaşılan siz hiç elektirik elektronik sistemleri ihtiyaç duyulan bir projede çalışmamışınız  thinking.gif .  Hal o ki o yüzden Hayrunissa83 'e ters davranıyonuz.    Hele elinize öyle bir proje gelsin, Elektirik elektronik mühendisleri size kök söktürür. Bilgisini paylaşmazda, bii imzasını  atmak için sizi baatırırda baatırırsa o zaman  ah çekersiniz.    Makine Mühendisleriyle Elektrik Elektronik Mühendisleri Güçlerini birleştirmelidir.  Daha Güçlü bir Ümmet olabilmek için.  friends.gif
*

Allah senden razı olsun Abdullah kardeşim.ne söleyebilirim ki...Biz dua edicez edicez ki birbirimizin kurtuluşuna Allah'ın izniyle vesile olalım.sagolasın...
autocadi türkçeye çevirmek mi thinking.gif .abi ben almim yaw çok parada gözüm yok sagol.ama ilgilenen kardeşler vardır belki.
hayrunnisa83 kardeşe takılıyoruz be abi ne güzel kardeş çok güzel bölüm okuyor.gerçi o bize sataştı ama.neyse...biz imrendiğimizden takılıyoruz...
bende doğalgaz projesi çizen arkadaşlara Allah'ın izniyle kısa yol tuşlarını yazıcam inşallah faydalanırlar..hadi hayırlı günler.Selam ve saygılarımla...
MAKRUBE_24
Selamın Aleyküm
geçmişte siz kardeşlerime program yollayacağıma söz vermiştim..işte bu sözümü yerine getirmek babında doğalgaz ile ilgili bir program yollayacağım Alllah izin verirse...bu programda ne var?Doğalgaz tesisatı ile ilgili Hesap programı mevcut...girdiğiniz değerler sonucu zahmetsizce İşlem kalabalığından kurtulup direk elde etmek istediğiniz değerleri bulabilir..ve uygunluğunu sınayabilirsiniz...aynı zamanda bir ikramım daha var Abdullah abimin belirtmiş olduğu kısa yol Autocad bloklarınıda içinde bulundurmaktadır...Gerçekten çok büyük kolaylık sağlamakta..Mühendis kardeşlerime ve tekniker kardeşlerime öneririrm...ben bu programla çok büyük zaman kaybından kurtulmuş oldum..sizede tavsiye ediyorum...Bu programı yapan kardeşime bir de ben kardeşinizden duanızı eksik etmezseniz müteşekkir kalırım..selametle...

[url= http://rapidshare.de/files/14164476/GAZ.ZIP.html]Doğalgaz Hesap Programı[/url]
Ufuk_Ötesi
Ya kardeş makina mühendisi degilim ama içimden selam söylemek geldi, tüm emektar ve cefekar makina mühendislerine...umarım sakıncası yoktur:)

Selam olsun tüm makina mühendisleri kardeşlerime:)

MuSaB_BiN_uMeYR
aleykum selam meslektaşlar ve bütün kardeşler

makrube24 sen catie programını kullanmayı biliyormusun? sanırım baya geçerli bir programmış ben geçen arkadaştan aldım cdlerini...kullanması kolay mı acaba? bilgin var mı?
MAKRUBE_24
ALINTI(Ufuk_Ötesi @ Mar 1 2006, 11:17 AM) *

Ya kardeş makina mühendisi degilim ama içimden selam söylemek geldi, tüm emektar ve cefekar makina mühendislerine...umarım sakıncası yoktur:)

Selam olsun tüm makina mühendisleri kardeşlerime:)

Ve Aleyna Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berakatühü ufuk ötesi kardeşimin üzerine olsun... smile.gif sen selam verirsinde almaz mıyız...dua buyur inşallah... smile.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif flowers.gif
ALINTI(MuSaB_BiN_uMeYR @ Mar 1 2006, 12:00 PM) *

aleykum selam meslektaşlar ve bütün kardeşler

makrube24 sen catie programını kullanmayı biliyormusun? sanırım baya geçerli bir programmış ben geçen arkadaştan aldım cdlerini...kullanması kolay mı acaba? bilgin var mı?

o programı duydum musab ama kullanmadım malesef çok zor bir program olduğunu ve mersedes inde bu programı kullandığını söylüyorlar...Ben Autocadle idare ediyorum şimdilik..ama öğrenebiliyorsan öğrenmeni tavsiye ederim çünkü o sendeki programı bilen çok az kişi var...
pro engineering diye bir program var o da güzelmiş..diyorlar...
MuSaB_BiN_uMeYR
geçen vizeler dolayısıyla statik notları bulduydum nette belki ihtiyacı olan kardeşler çıkar...el yazması notlarını nete aktarmışlar...buyrun
STATİK NOTLARI
legend42
s.a ben yeni geldim foruma.bende makine mühendisliğinde okuyorum .

--- mak.mühendisliğini çok itici tanıtılmış yaa .sadece aks larla millerle çelik konstrüksiyonlarla traktör motorlarıyla:) uğraşmıyoruz bunlar la uğraşılmasının sebebi piyasada canlılık (para) olmasıdır.Arz talep mevzu . TEKNOLOJİ bizde .Elektronik mühendislerinde değil de demiyorum .

Mesela bi işlemcide 105 milyon transistör var çok küçük biz uğraşamayız oazamn? o işlemcinin soğutmasını bile biz yapıyoruz(bknz ısı transferi 3.sınıf) Ayrıca mikroçap ta herşeyle uğraşıyoruz bakın robotlar cnc tezgahları imalat yani. Çünkü mak. müh liği nin ilgi alanı heryer.

Ayrıca iş alanı çok geniş isteyen gider seramik fabrikasında çalışır isteyen de araba fabrikasında isteyende de gider akademisyen olur mikroçapta araştırmalar yapar bilim dünyasını aydınlatır.

--- Elektrik-Elektronik mühendisliği nin bizden ayrılması da önemli ama okadar önemli değil çok bişey değiştirmiyor yani .Elektroniğin de açıldıkça açılan konuları var.Yani o kuyu dört sene elektorink mühendisliği gibi göstersinler gösterdikçe bitmez. elektronikten bile bölümler ayrılabilir.
---Bölümün zorluğu ise bence o kadar zor değil elektronikte okuyan birsürü kişi tanıyorum .Bölüm derslerine bakmak lazım . Ha bide zorluk ta marifet değil bu arada:) Acıların çocuğuyum tripleri gibi geliyor bana espri mahiyetinde söylüyorum tabi. Bölüm derslerine bakıyoruz ki en zor dersler makina da var .Tabi eynı dersler farklı bölümlerde de farklı zorlukta gösterilebiliyor mesela termodinamikte kimya müh leri bizim kadar zorlanmıyor. Ayrıca elektronikçi yiğitlerin hakkını yemiyelim
1-)ismi bi kere KARİZMA
2-)puanı bizden daha yüksek:)
Ayrıca makina kadar da zor .Bide elektroniği ingilizce okuyan arkadaşlar varsa onlar içinde mesleki sözel olarak teknik dersler zor gelir ezberlik yani .Geriye kalan aynı.
Mühendisiz çalışmadan olmuyor sevmeden olmuyor "merak ilmin hocasıdır" ilgi alanı bilgi alanını da getiriyor.http://www.makezine.com/ http://www.makezine.com/projects/ güzel bi site
r/c arabalar (oyuncak araba)http://ozducati.freeshell.org/images/tamiya/my-rc-car-800.jpg
jet motorlu arabalar (gerçek )binmek için ilgi çekebilir . Bölüm

ne övdüm ama.smile.gif

Tabi abimizin dediği gibi ümmet olarak birlik olmamız gerekir. Boş beleş okumamak lazım .Gayei hayal olmaz ise ezhan eneler etrafında döner. Yani belirli bi istikamet te gidiyoruz inşaAllah.

CultureClub
Tüm mühendislik branşları temel fiziğin(fizik mühendisliği değil) alt kollarıdır.
Tüm mühendislik&mimarlık&tıp odalarının hepsinde ilerici yönetimler vardır,bu yönetimler seçimle iş başına gelir.
Bu yönetimlerde hiçbir zaman sağ&dini eğilimler iş başına gelememişlerdir,oy oranları da %10'u geçmez..neden acaba? smile.gif
Oturan_Boğa
['CultureClub' sen hala yaşıyon mu laaaa smile.gif ben seni çoktan mevta olmuştur biliyordum ama senin mevta olmaya niyetin yok gibi..hala dimdik ayaktasın beya,meydan okurcasına zıt düşüncelere..şimdi taktir ettim şahsen seni smile.gif
CultureClub
Sitenize gelen mesajları üst tarafta bulunan "yeni mesajları göster" tuşu ile takip ediyorum.Bu tuşu tıklarsan aktif konuları görebilirsin smile.gif
MAKRUBE_24
ALINTI(legend42 @ May 31 2006, 02:09 PM) *

s.a ben yeni geldim foruma.bende makine mühendisliğinde okuyorum .

--- mak.mühendisliğini çok itici tanıtılmış yaa .sadece aks larla millerle çelik konstrüksiyonlarla traktör motorlarıyla:) uğraşmıyoruz bunlar la uğraşılmasının sebebi piyasada canlılık (para) olmasıdır.Arz talep mevzu . TEKNOLOJİ bizde .Elektronik mühendislerinde değil de demiyorum .

Mesela bi işlemcide 105 milyon transistör var çok küçük biz uğraşamayız oazamn? o işlemcinin soğutmasını bile biz yapıyoruz(bknz ısı transferi 3.sınıf) Ayrıca mikroçap ta herşeyle uğraşıyoruz bakın robotlar cnc tezgahları imalat yani. Çünkü mak. müh liği nin ilgi alanı heryer.

Ayrıca iş alanı çok geniş isteyen gider seramik fabrikasında çalışır isteyen de araba fabrikasında isteyende de gider akademisyen olur mikroçapta araştırmalar yapar bilim dünyasını aydınlatır.

--- Elektrik-Elektronik mühendisliği nin bizden ayrılması da önemli ama okadar önemli değil çok bişey değiştirmiyor yani .Elektroniğin de açıldıkça açılan konuları var.Yani o kuyu dört sene elektorink mühendisliği gibi göstersinler gösterdikçe bitmez. elektronikten bile bölümler ayrılabilir.
---Bölümün zorluğu ise bence o kadar zor değil elektronikte okuyan birsürü kişi tanıyorum .Bölüm derslerine bakmak lazım . Ha bide zorluk ta marifet değil bu arada:) Acıların çocuğuyum tripleri gibi geliyor bana espri mahiyetinde söylüyorum tabi. Bölüm derslerine bakıyoruz ki en zor dersler makina da var .Tabi eynı dersler farklı bölümlerde de farklı zorlukta gösterilebiliyor mesela termodinamikte kimya müh leri bizim kadar zorlanmıyor. Ayrıca elektronikçi yiğitlerin hakkını yemiyelim
1-)ismi bi kere KARİZMA
2-)puanı bizden daha yüksek:)
Ayrıca makina kadar da zor .Bide elektroniği ingilizce okuyan arkadaşlar varsa onlar içinde mesleki sözel olarak teknik dersler zor gelir ezberlik yani .Geriye kalan aynı.
Mühendisiz çalışmadan olmuyor sevmeden olmuyor "merak ilmin hocasıdır" ilgi alanı bilgi alanını da getiriyor.http://www.makezine.com/ http://www.makezine.com/projects/ güzel bi site
r/c arabalar (oyuncak araba)http://ozducati.freeshell.org/images/tamiya/my-rc-car-800.jpg
jet motorlu arabalar (gerçek )binmek için ilgi çekebilir . Bölüm

ne övdüm ama.smile.gif

Tabi abimizin dediği gibi ümmet olarak birlik olmamız gerekir. Boş beleş okumamak lazım .Gayei hayal olmaz ise ezhan eneler etrafında döner. Yani belirli bi istikamet te gidiyoruz inşaAllah.

Aleyküm Selam
Öncelikle legend42 kardeş aramıza hoşgeldin.Bir makine mühendisi adayı- demicem bence çoktan o ünvanı hak etmişsin-olarak aramızdan bulunmandan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim..Makine mühendisliğiyle ilgili genel açıklamların içinde teşekkür ederiz..dediğin gibi artık bölümler branşlar iç içe geçmiş yani eskiden bizim olan Alanlar şimdi kollara ayrılmış,kollarda kendi aralarında dallanıp budaklanmış,böyle bir ortamda biz makine mühendislerinin halen onca iş kolunda çalışabilmesi bölümümüzün büyüklüğünü göstermesi açısından çok önemlidir..vermiş olduğun adreslere ve alanımda olan biraz ilgisizlik biraz tembelliğimden dolayı küçük bir kısmı hariç giremedim..Her herhangi bir çalışmamda yok,ama İnşallah bu olmayacağı anlamına gelmez..
Bu arada hangi üniversite olduğunu yazmamışsın..İnşallah başka başlıklarda hem ismini öğrenir ve ayrıntılı olarak hakkında bilgi alabiliriz..
Sitemizi görüyon işte ateist arkadaşlarımız olsun Allah'a inanıp inanmamak arasında gidip gelen olsun,değişik görüş fikir ve kesimlerden bir çok insanı barındırıyor...Ama saygı sevgi bakımından sorun çekmiyoruz ve diyalog kurmaya çalışıyoruz..Bence şu an bu sitenin üstlenmiş olduğu en önemli misyonda bu oldu...
İşte Culter abimiz (bay muhalefet smile.gif ) görüldüğü gibi heryerde bitmekte ve bizide memnun etmektedir..derin bilgisi olduğuna inandığım bir arkadaş ama inanç konusunda problemleri var her neyse bilimsel konuşmayı ne olusa olsun sever,yeter ki malzeme bulsun,ona o yeter..(hakkını helal et dicem ama öbür tarafa inanmadığın için özürle yetinmek zorundayım smile.gif )neyse
hayırlı uğurlu olsun kardeş Allah hayırlısıyla mezun olup vatana millete Dini Mübin-i İslama faydalı olmamız duasıyla sözlerime son veriyorum..Allah'a emnat olun selametle..
legend42
ALINTI
Aleyküm Selam
Öncelikle legend42 kardeş aramıza hoşgeldin.Bir makine mühendisi adayı- demicem bence çoktan o ünvanı hak etmişsin-olarak aramızdan bulunmandan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim..Makine mühendisliğiyle ilgili genel açıklamların içinde teşekkür ederiz..dediğin gibi artık bölümler branşlar iç içe geçmiş yani eskiden bizim olan Alanlar şimdi kollara ayrılmış,kollarda kendi aralarında dallanıp budaklanmış,böyle bir ortamda biz makine mühendislerinin halen onca iş kolunda çalışabilmesi bölümümüzün büyüklüğünü göstermesi açısından çok önemlidir..vermiş olduğun adreslere ve alanımda olan biraz ilgisizlik biraz tembelliğimden dolayı küçük bir kısmı hariç giremedim..Her herhangi bir çalışmamda yok,ama İnşallah bu olmayacağı anlamına gelmez..
Bu arada hangi üniversite olduğunu yazmamışsın..İnşallah başka başlıklarda hem ismini öğrenir ve ayrıntılı olarak hakkında bilgi alabiliriz..
Sitemizi görüyon işte ateist arkadaşlarımız olsun Allah'a inanıp inanmamak arasında gidip gelen olsun,değişik görüş fikir ve kesimlerden bir çok insanı barındırıyor...Ama saygı sevgi bakımından sorun çekmiyoruz ve diyalog kurmaya çalışıyoruz..Bence şu an bu sitenin üstlenmiş olduğu en önemli misyonda bu oldu...
İşte Culter abimiz (bay muhalefet ) görüldüğü gibi heryerde bitmekte ve bizide memnun etmektedir..derin bilgisi olduğuna inandığım bir arkadaş ama inanç konusunda problemleri var her neyse bilimsel konuşmayı ne olusa olsun sever,yeter ki malzeme bulsun,ona o yeter..(hakkını helal et dicem ama öbür tarafa inanmadığın için özürle yetinmek zorundayım )neyse
hayırlı uğurlu olsun kardeş Allah hayırlısıyla mezun olup vatana millete Dini Mübin-i İslama faydalı olmamız duasıyla sözlerime son veriyorum..Allah'a emnat olun selametle..

Hoşbulduk. Est.Osmangazi üniversitesinde okuyorum Eskişehirde.
Teşekkür ederim smile.gif
mustafaceylan
s.a kardeşler.ne kadar da çok makineci varmış burda.
ben erzurum atatürk üniversitesini bitirdim.nasıl bitirdiğimi hala bilmiyorum.4 yılda bitti.ama gerçekten çok zordu.ve 4 yılda bitirmek te zordur makine bölümünüsmile.gif
diğer bölümlere duyurulur:)

askerliğimi yaptım iş aıyorum demiştim.bir kardeşim doğalgaz işi önermiş.
ben antalyada oturuyorum.doğalgaz burdada var ama şuan düşünmüyorum doğalgaz işini.teşekkür ederim o kardeşime düşüncesi için..
MAKRUBE_24
ALINTI(mustafaceylan @ Jun 4 2006, 04:27 PM) *

s.a kardeşler.ne kadar da çok makineci varmış burda.
ben erzurum atatürk üniversitesini bitirdim.nasıl bitirdiğimi hala bilmiyorum.4 yılda bitti.ama gerçekten çok zordu.ve 4 yılda bitirmek te zordur makine bölümünüsmile.gif
diğer bölümlere duyurulur:)

askerliğimi yaptım iş aıyorum demiştim.bir kardeşim doğalgaz işi önermiş.
ben antalyada oturuyorum.doğalgaz burdada var ama şuan düşünmüyorum doğalgaz işini.teşekkür ederim o kardeşime düşüncesi için..

Rica ederim... Bu arada Aynı üniversiten mezunuz da. smile.gif ...Seni anlıyorum aslında dört seneden mezun olmak zordur,Bizde Puanlı sistemden harfli sisteme geçtiğimiz esnada mezun olduk,Daha doğrusu bizi mezun ettiler :9 ama Ortalama olarak iyi bir öğrenciydim,bunuda kendime haksızlık etmeme adına söylemiş olayım...Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Halkı gerçekten özlenilecek bir halk ve öyle bir okul...
Antalya'da iş imkanları nasıl bilmiyorum ama İnşallah istediğin çapta ve İlgi duyduğun bir meslek edinirsin...Allah'a emanet ol..selametle..
_AzraiL_
merhaba bende FATİH makine muhendisi gazi çorum fakultesindeyim

paylasım teklifniz cok gusel ALLAH herbirimizden razı olsun
MAKRUBE_24
ALINTI(_AzraiL_ @ Jun 6 2006, 03:46 PM) *

merhaba bende FATİH makine muhendisi gazi çorum fakultesindeyim

paylasım teklifniz cok gusel ALLAH herbirimizden razı olsun

Merhaba Sevgili fatih..Hoşgeldiniz...Allah nasip etti ve burda bu birlikteliği yakaladık biiznillah inşallah artarak devam eder ve kardeşlik adına burda birlik olabiliriz..Allah'a emanet ol...selametle..
Esma_ul Husna
s.a ben esma.marmara üniversitesinde iktisat öğrencisiyim.forma yeni katıldım.iktisat bölümü olmadığı için sitenize geldim.sohbetiniz çok hoşuma gitti.aranıza katılabilirmiyim.Allah yar ve yardımcınız olsun.selamlar.
MAKRUBE_24
ALINTI(Esma_ul Husna @ Sep 21 2006, 01:08 PM) *

s.a ben esma.marmara üniversitesinde iktisat öğrencisiyim.forma yeni katıldım.iktisat bölümü olmadığı için sitenize geldim.sohbetiniz çok hoşuma gitti.aranıza katılabilirmiyim.Allah yar ve yardımcınız olsun.selamlar.

Zaten aramızdasın..Hiç bir yere bırakmayız.. smile.gif
Hoşgeldin esma kardeş..
Esma_ul Husna
ALLAH razı olsun teşekkür ederim.siz okuyomusunuz.umarım bende hayırlı bi şekilde okulumu bitircem.Allaha emanet olun.
MAKRUBE_24
ALINTI(Esma_ul Husna @ Sep 22 2006, 11:05 PM) *

ALLAH razı olsun teşekkür ederim.siz okuyomusunuz.umarım bende hayırlı bi şekilde okulumu bitircem.Allaha emanet olun.

ben yaşlandım kardeş 2003 mezunuyum,doğalgaz sektöründe mühendilik yapıyorum.Çok şükür mevlaya imkan verdi çalışıyoruz...
Allah sanada hayırlısıyla bitirmeyi nasip etsin...
feyza:)
ALINTI(MAKRUBE_24 @ Sep 22 2006, 11:09 PM) *

ALINTI(Esma_ul Husna @ Sep 22 2006, 11:05 PM) *

ben yaşlandım kardeş 2003 mezunuyum,doğalgaz sektöründe mühendilik yapıyorum.Çok şükür mevlaya imkan verdi çalışıyoruz...
Allah sanada hayırlısıyla bitirmeyi nasip etsin...

2003 mezunları yaşlı mı oluyo yani crying.gif ( biggrin.gif )
Irmakistan
smile.gif 2003 mezunu olarak şiddetle karşı çıkıyorum!.. smile.gif ( gençiz genç wink.gif )
esma hosgeldin.gif aramıza
MAKRUBE_24
valla ben yaşlandım ihtiyarlar!,
siz isterseniz gençlik repliğini alın..ben yaşlıyı oynarım.. smile.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.