Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: hangi sahabe olmak isterdiniz..
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2
mbober
Ben HZ.EBUBEKİR OLMAK İSTERDİM YA SİZ
lalehan
ben hz. Hamzayi çok begeniyorum...

çagriyi izleyenler beni anlarlar heralde... wink.gif
....
ARALARINDA AYRIM YAPMAK MÜMKÜN DEGIL AMA HALİD BIN VELİD BENI GERCEKTEN ETKILIYOR KEŞKE ONUN GİBİ OLABILSEM
Henna
Hz. Nesibe smile.gif

Peygamber Efendimizi Uhud savasinda kiliciyla koruyan sahabe hanimi.. ( ÜMM-İ ÜMARE NESİBE HATUN)

Hep asker olmak istemisimdir.. Biraz garip bir istek biliyorum smile.gif

Hz. Nesibe hakkinda bilgi icin:

http://66.102.9.104/search?q=cache:YsfXROQ...lient=firefox-a

PS: "Hangi sahabe olmak isterdiniz?" sorusu belki dogru ve uygun kacmayabilir. Belki, hangisini kendinize daha yakin hissediyorsunuz gibi duzeltebiliriz...

Gerci sahabaler, Efendimiz sav'in de belirttigi gibi gokteki yildizlar gibidiler, hangisinden bahsediyorsak o an, o buyuktur smile.gif
....

gönlün asker gibi olsun kardeşim dişin onemlı degıl dınımıze göreyaşayan her kes askerdır bence selametle
Henna
Allah razi olsun zinar.. Amin Ecmain inshallah..
emrahdemir
Hz . ALİ (r.a.) canına kurban olduğum , ben kapının eşiği olsaydımda sende hergün üstümden geçseydin...
Ahhhhhh Haydar-ı Kerrar ahhhhh.....
Güle Sevdalı
hz. ebubekir desem hz.ali ordan bakıyor onu desem hz.ömer bakıyor en iyiysi hepsi olmak. nasıl mı? peygamberin yolunu takip etmek...
emrahdemir
QUOTE(amak-ı hayal @ Nov 4 2005, 10:58 AM)
hz. ebubekir desem hz.ali ordan bakıyor onu desem hz.ömer bakıyor en iyiysi hepsi olmak. nasıl mı? peygamberin yolunu takip etmek...
*

Üç mübareğin ismini yazmışın , Hz.Osman'ı (ra) yazmamışın smile.gif onunda bakışlarını düşün bence wink.gif
Monoroza
peygamber efendıızın encok deger verdıgı kısılerden bırı
tabıkı hz fatımatüzzehra olmak ısterdım cray.gif
ubeyd_el_turki
Biz kendimiz olmayı ama ashaba benzemeyi isterdik...

Özellikle de Hz.Osman RA'a yada ismimiz gibi Ubeyde RA'a benzemek isterdik...

Herbiri yıldız en küçüğünden en büyüğüne en aliminden en fakirine...
Güle Sevdalı
QUOTE(emrahdemir @ Nov 4 2005, 12:21 PM)
Üç mübareğin ismini yazmışın , Hz.Osman'ı (ra) yazmamışın smile.gif onunda bakışlarını düşün bence wink.gif
*

kurban allah razı olsun
tamamını okumamışsın iletimin. dalgınlığına veriyorum. en iyisi hepsi olmak demişim. sadece4 tane sahabi yoktur.burada bütün sahabilerin ismini yazmaya gücüm yetmez. ama ben yine eleştirileri olumlu karşılarım. hz. osman ra. da olmak kolay değildir. bize düşen peygamberin gösterdiği yoldan gitmektir. o zaman hepsi olmuş oluruz.(tabi bu benim düşüncem)

monaroza kardeşim iletisi

''peygamber efendıızın encok deger verdıgı kısılerden bırı
tabıkı hz fatımatüzzehra olmak ısterdım''

tabi peygamber efendimizin kızının benim için ayrı bir önemi var. o da ben de kalsın.
emrahdemir
QUOTE(amak-ı hayal @ Nov 4 2005, 02:21 PM)
kurban allah razı olsun
tamamını okumamışsın iletimin. dalgınlığına veriyorum. en iyisi hepsi olmak demişim. sadece4 tane sahabi yoktur.burada bütün sahabilerin ismini yazmaya gücüm yetmez. ama ben yine eleştirileri olumlu karşılarım. hz. osman ra. da olmak kolay değildir. bize düşen peygamberin gösterdiği yoldan gitmektir. o zaman hepsi olmuş oluruz.(tabi bu benim düşüncem)
monaroza kardeşim iletisi

''peygamber efendıızın encok deger verdıgı kısılerden bırı
tabıkı hz fatımatüzzehra olmak ısterdım''

tabi peygamber efendimizin kızının benim için ayrı bir önemi var. o da ben de kalsın.
*

Dostum Allah hepimizden razı olsun wink.gif ama iletini tamamen ve dikkatli bi şekilde okudum . Benim orda demek istediğim ; Hz. Osman'ın ismini yazmamışın ,genelde o 3 sahabi efendilerimizin isminin geçtiği yerde Hz. Osman'da olur ya hani ; 4'ü ayrılmaz hiç bi zaman , onun için yazdım ben öyle , keşke onuda yazsaydın diye wink.gif Şimdi birbirimizi daha ii anladık galiba , ayrıca ben eleştiri yapmadım sadece bi uyarıydı . Neyse , canın sağolsun , Selam ve Dua ile...
verdullah
Hz. Ayse ye hayranim.... keske azicik da olsa onun gibi olabilsemm....

Siddiki Ekber lakabli, Peygamberimzin dostu, sirdasi....Hz.Ebu Bekirede hayranimmm.....

Rabbim bizi onlarin yollarindan yüremeyi nasip etsin...AMINNNN
bizimyunus
Allah onlar gibi yaşamayı nasib etsin.AMiN
ZSSZ
HZ.HATİCE ANNEMİZİN YERİNDE OLMAK İSTERDİM.ACAYİP SEVİYORUMMMMMMMMM.PEYGAMBERİMİZİN ZOR ZAMANINIDA HEP YANINDAYDI.EFENDİMİZDE HAYATI BOYUNCA HZ HATİCE ANNEMİZİ HİÇ UNUTMADI.

EbRaR_
Musab bin umeyr
Güle Sevdalı
hepsi ama illaki bir isim istiyorsanız; HASANEYN lakaplı hz. hasan ra. ve hz hüseyin ra.
SerkaNReaL
Mus'ab Bin Umeyr(r.a), Said Bin Ebi Vakkas (r.a), Ibn-i Cahs (r.a) cray.gif

Tozlari olamamda...bu sahabeler beni çok etkiliyo...
umutsuz_vaka
bence isim önemli değil sahabe olmak yeterdi bana.SAHABELER GÖKYÜZÜNDEKİ YILDIZLARA BENZERLER...bence parlak yıldız veya sönük yıldız olmaz farketmez...
commando
Hz. Hamza yada Muhammed bin Mesleme (Peygamber efendimizi inciten şiirler yazan yahudi şairi kendi kalesinde öldüren yiğit sahabe) Birde kabede kuşları bile ürkütmeyecek kadar yavaş namaz kılan sahabenin adı aklıma gelmedi..
Seyfullah
Ben Hz.Ömer olmak isterdim...Kılıcını bii çektimi karşısında kimse duramazmış........Şeytan bile korkmuş ondan yaww..
Ya da AMR BİN AS bilmiyorum nedense ona karşı bi zaafım var.....
eLiFNuR
Ben MUSAB BİN UMEYR olmak isterdiiiim biggrin.gif Çünkü HZ. MUHAMMED(S.A.V.) efendimizle bir dosttan daha yakınmış ve sima olarak da birbirleriyle benzeşirlermiş.....ismi bile güzel...MUSAB... cray.gif
Limriemvrm
bu devirde bu zatlardan olmak imkansız gibi birşey.
inş. onların ayaklarının tozu olmak bize nasip olur...
albayrak
ms'ab bin umeyr.....hayatını fethullah gülen hocaefendi'den dinlediğim günden beri...
ERDA
efendimizin(sav)kizinin ismini tasimakla sereflenmeti umut ettigim, Hz.Fatìma-Zehra olmak isterdim cray.gif
sİNeM
bana hep kuralarda abdurrhman bın avf cıkardı...onu ısterdımm herhalde...bır hıkmet olmalı altında:)
MuSaB_BiN_uMeYR
YANİ BENİMKİSİ BELLİ OLMUYOR MU PEYGAMBERİMİZE BENZEYEN...GİTTİĞİ YERLERDE BİR SOHBETİYLE BİR ÇOK KİŞİYİ İMANA GETİREN....ZENGİNLİĞİNE VE ŞÖHRETİNE RAĞMEN BUNLARDAN VAZGEÇEREK PEYGAMBERİMİZİN(SAV) YOLUNDAN GİDEN

MuSaB_BiN_uMeYR
ranuna
Musab bin umeyr
Stalwart
"Hangi Sahabenin kölesi olmak isterdiniz" olsaydı soru daha anlamlı olurdu. saygılar..
gulten83
hz.hamza ve musab bin umeyr
neva gökyıldırım
Hz.Aişe olmak isterdim..Aslında sahabelerin ayakları tozu olsam o bile yeter bana...Ama Hz.Aişe islam tarihinde çok müstesna bir yere sahip.Ebubekir'in kızı,peygamberin hanımı...alim bi okadar da cesaretli.. doğru bildiği şeyler için savaşacak kadar gözü pek...( bana göre cemel vakasının tüm sorumluluğu üzerine yıkılmasına rağmen...)
birde eğer erkek olsa idim ebu hureyre olmak isterdim..kedilerin babası...dünyayı dünyadayken terkeden...
TiKky
QUOTE(mbober @ Oct 28 2005, 02:56 PM)
Ben HZ.EBUBEKİR OLMAK İSTERDİM YA SİZ
*

Emin olabilirsin bende
TiKky
QUOTE(commando @ Nov 9 2005, 01:12 PM)
Hz. Hamza yada Muhammed bin Mesleme (Peygamber efendimizi inciten şiirler yazan yahudi şairi kendi kalesinde öldüren yiğit sahabe) Birde kabede  kuşları bile ürkütmeyecek kadar yavaş namaz kılan sahabenin adı aklıma gelmedi..
*

Kardeşim mesleme Radıyanlahu Anhanın Kabrini biliyor musun ? İstanbulda Kendisi .... Orayı bilmiyorsan zaten İstanbulun en eski caminide bilmiyorsundur demektir öğrenek istersen ö.m At tarif edeyim sana Camide 713 yılında yapılmış Osmanlı 1453 te aldı istanbulu anla 700 yıl önce yapılmış bir camii .... İstediğin zaman müsait olursamda götürürüm Kardeşim benim sen yeterki iste ...
gülevurgun
Hz Fatima..

cray.gif
sumeyye83
s.a tabiki onların tırnağı bile olamayız ama ben nedense Bilal i habeşi olmak isterdim o kadar imanlı olmayı Allah hepimize nasip etsin inşallah
gamzelim94
Arkadaşlar böyle bir soruya cevap vermek ne haddimize ? Yaradan kime nereye nasip edeceğini en güzel bilendir. Ama şöyle bir yanıt verebilirim!
Keşki; O tarihlerde o atmosferde o güzel insanlara yakın olmamız mümkün olsaydıda, bize nasip olan islamiyet gibi bir nimeti, en güzel şekilde idrak edebilseydik.
şehrayin
sorduğunuz soruya benim yanıtım hazır tabiiki ebu hureyre çünkü benim gibi kedileri çok seven birisi tabiiki kedicik babasını sevecek üstad hazretleri benim hususi imamım osmanı zinnureyn diyor bende diyorum ki benim ve en sevdiği dostlarım olan kedilerin hususi imamı ebu hureyre keşke onu görebilseydim
kedileri hakkında ve hadisler hakkında konuşurduk
filan fıstık
rabia sultan
Ebuzer El Gıfarri olmak isterdim
Nurul-İzah
Musab bin Umeyr r.a.

aişe...
Hz.Aişe (r.a.)

<B>
BİLAL gibi BİLAL olmak, doğrusu ne çok isterdim. Ama onun ayağına toz bile olamamki.
Limriemvrm
Allah C.C yolunda şehit olmuş sahabelerimiz gibi olmak isterim. Allah C.C yolunda şehit olmak isterim...
Selman-ı Aydın
Arkadaşlar böyle bir soruya cevap verilmesini doğru bulmuyorum...Elbette bende isterim onlar gibi biri olmayı ama hangimiz onlardan biri olmaya layık olabilir?Biz kim oluyoruz ki o sahabelerin yerine kendimizi koyabiliyoruz?Biz buna layık mıyız?Yoksa yaptığı ibadetlerden,dualardan ve diğer kulluk vazifelerinden dolayı övünen mi var?

Kendisini onlardan herhangi biri yerine koyabilen helal olsun...ben onların tırnağı olamam.
Albatross
80 yaşında istanbula gelen EBU EYYUB EL-ENSARİ (ALLAH HEPSİNİN İSMİNİ DİLİMİZDEN DÜŞÜRMESİN)
bir_garib_fani
BEN,YANİ BU GÜNAHKAR KUL, ALLAH RASÜLÜNÜ Bİ KERE GÖREYDİMDE ASHABLIKTA BİLE GÖZÜM YOK TEK ONUN DEVESİ OLAYDIM. AYAĞINDA TOZ OLAYDIMDA TEK YANINDA DOLAŞAYDIM. RAVZA BAHÇELERİNDE SUSUZ KALMIŞ BİR GÜL OLAYDIMDA TEK ONUN GİBİ KOKABİLEYDİM. BİRAZ KONUŞABİLEYDİMDE DUYGULARIMI ANLATABİLEYDİM.AH SEVGİLİM HASRETİNDEN YANAN BU GÖNÜL Bİ KERE SENİ GÖRÜRMÜ ACEP.???
boun_serhat
hz ali gibi savaşçı, hz ömer gibi adeletli, hz hamza gibi heybetli, musab bin umeyr gibi peygamberimize benzemek, sad bin ebi vakkas gibi iyi okçu...nasıl ayırım yapalımki...ahh ahh...s.a.
gurbetkusu25
ALINTI(MedineninGülü @ Nov 7 2005, 01:54 PM) *

Musab bin umeyr

Musab bin Umeyr ne zaman gelecek diye bekliyordum.
onun gibi şuraya gideceksin dendiğinde sual etmeden gitmeyi isterdim.Tabi hepsinin yeri ayrı
cah
İsteyince olunacak birşey olsa idi,

O nun zamanında yaşayan BEN olaydım, isterdim...
cah
Ve dahi,

Neden, o zamanki herhangi sahabeden biri olmayı dileyen kardeşler, Peygamber ben olaydım demiyorlar, hazır fırsat çıkmışken, yani istediğimizin olacağını var sayıyorken?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.