Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kutsal mekanlar' a gidenler..
Islami Forum - Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan > İSLAMİ KONULAR > .·[ MEKKE - MEDİNE ]·.
BirgunMutlaka_
selamun aleyküm dostlar...diyorum ki kutsal beldeleri gidip o güzel kokuları duyan bol bol tevbe edip Rabbine o güzel mekanlarda yakın olan Allahın sevgili kulları mümkün ise burada anlatabilirler mi? neler hissettiler neler düşündüler heryer düşündükleri gibi mi çıktı..heyecandan yerlerinde durabiliyorlarmıydı...

Yazmayı çok beceremem kusurum oldu ise affola SELAMETLE...
TiKky
İnşaAllah hanımıma süprizm olacak gerçi aday adayı biliyor ama Balayı hediyem smile.gif Hac olacak ! bide orada arafat dağında endonezyalı hacılarla evlenmek var

Hani derler ya Pariste aşk başkadır orasını bilemem ama ! Kabede aşk bambaşkadır ...
Ke[R]eM
Oraya gidip de dönen (hemen hemen) herkes şu görüşte birleşiyor: Anlatılmaz, yaşanır!
BirgunMutlaka_
Değil mi arkadaşlar ANLATILMAZ YAŞANIR.. yazılarınız için çok çok salun.. smile.gif tikky Rabbim eşinle muhabbetini her an artırsın inş..
TiKky
QUOTE(BirgunMutlaka_ @ Oct 29 2005, 03:08 PM)
Değil mi arkadaşlar ANLATILMAZ YAŞANIR.. yazılarınız için çok çok salun.. smile.gif tikky Rabbim eşinle muhabbetini her an artırsın inş..
*

Arkadaşım öyle birisi ne yazık ki yok artık Şayet derlerya benimse gelir değilse hiç benim olmamıştır ! Lakin benim gururumu da çok incitti bunuda belirtmek isterim ...
BirgunMutlaka_
selamun aleyküm verahmetullahi veberekatu..tikky abim gerçekten çok ama çok üzüldüm bunu anlatamam insanların aralarının bozulmasına hiç dayanamam sizin için dua edicem inş..ben aranızdan Rabbim nasip ederse bugün ayrılıyorum.. hakkınızı helal edin inş.

RABBİMİN GÜZEL CENNETİNDE BULUŞMAK ÜZERE İNŞALLAH SELAMETLE
hepiniz yüce YARADANA Emanetsiniz......hepinize güller sunuyorum...(fffffff)
Ke[R]eM
BirgunMutlaka_, peki siz gittiniz mi Kutsal Mekanlar'a?
....

kardeş bir defa gıtmek yeterli zaten 2. defa nafile oluyor giden abılerız dıyor 2. de nefs dürtüyor gıt dıye
bence 2.e kendisi gıtmek yerıne hayrına başkasını gönderse daha hayırlı olur
Ke[R]eM
QUOTE(zınar @ Nov 4 2005, 03:31 PM)
kardeş bir defa gıtmek yeterli zaten 2. defa nafile oluyor giden abılerız dıyor 2. de nefs dürtüyor gıt dıye
  bence 2.e kendisi gıtmek yerıne hayrına başkasını gönderse daha hayırlı olur
*

Dediğin hac için geçerli değil mi? Umre, o mübarek yerleri gezip görmek için gerçekleştirilen ve farz olmayan bir ibadet sonuçta. Benim düşüncem hacca 1 kez gidilmeli ancak umre için sınır olmamalı. Bazen o mübarek yerlerin özlemini öyle duyuyor ki insan...
EbRaR_
evet kerem arkadaş Birgün mutlaka gitti kutsal mekanlara...ben nerden biliyorum derseniz işte o bana burayı tavsiye etti bende geldim hepinize selam ola....

smile.gif

Denilmiştirki Allahın öyle kulları vardırki onlar Kabe yi tavaf ederken Kabe de onları tavaf eder..

Ey gönül !Kapısının ihramına gir, ferman ol
Hiçlik arafatında dolaşan sen ol
Kabe nin seni karşılamasını istersen
Benliğini Mina'da kurban eden sen ol.... crying.gif
....
QUOTE(Ke[R]eM @ Nov 4 2005, 03:37 PM)
Dediğin hac için geçerli değil mi? Umre, o mübarek yerleri gezip görmek için gerçekleştirilen ve farz olmayan bir ibadet sonuçta. Benim düşüncem hacca 1 kez gidilmeli ancak umre için sınır olmamalı. Bazen o mübarek yerlerin özlemini öyle duyuyor ki insan...
*

kardeş ne olursa olsun adam ümreye gıdıyor ama komşusu aclıkdan ölüyor bunun haccı kabul oluyorsa vede gönlu farah sa amennah gıtsın doya doya işde demek istedıgım o özlemde vara ama komşusu acken ve adam hayır yapmazken umreye gıd dıyen ses nefsın sesıdır bence zaten gıden abılerımzde benım söyledıklerımı der
Ke[R]eM
QUOTE(zınar @ Nov 4 2005, 11:22 PM)
kardeş ne olursa olsun adam ümreye gıdıyor ama komşusu aclıkdan ölüyor bunun haccı kabul oluyorsa vede gönlu farah sa amennah gıtsın doya doya işde demek istedıgım o özlemde vara ama komşusu acken ve adam hayır yapmazken umreye gıd dıyen ses nefsın sesıdır bence zaten gıden abılerımzde benım söyledıklerımı der
*

O konuda haklısın. Lakin benim kastettiğim, komşusuyla ilgilenen, hayrını hasenatını yapan, zekatını veren, muhtaçlara yardım eden kişi bu hayırlarının yanında bir de kutsal topraklara gidip oraları görse, içindeki özlemi giderse (bir giden, bir daha gitmek istiyor, çünkü oraların özlemi orayı gördükten sonra başgösteriyor) güzel olmaz mı? wink.gif
EbRaR_
selamlar..evet belkide bir kere gitmek lazım ama bilindiği üzre gidenler zor ayrılıyo yani ayrılması zor insan sevdiğinden ayrılırken daha gitmek için can atar değil mi? işte buda böyle birşey Allaha emanetsiniz...
EbRaR_
Bir dervişin yol harçlığı:
Naklederler ki Şakik hazretlerinin yanına gelen biri
_Hacca gitmek istiyorum dedi..Şakik (Kuddusu sırruh):
_Peki yok harçlığın nedir?.Adam anlattı
_4 şey.Bir hiçbir kimseyi kendi rızkıma kendimden daha yakın görmem.
iki: benim dışımda kalanları benim rızkıma benden daha yakın görmem
üç: nerede olursam olayım Allah ın taktirinin benimle olduğunu görürüm
dört: hangi halde bulunursam bulunayım bilirimki Yüce Allah benim halimi benden daha iyi bilmektedir....

thumbup.gif
Sumeyye
QUOTE(Ke[R]eM @ Oct 29 2005, 01:49 AM)
Oraya gidip de dönen (hemen hemen) herkes şu görüşte birleşiyor: Anlatılmaz, yaşanır!
*

Aynen Keremin dile getirdiği gibi..anlatmaya kalksam kelimeler yetersiz kalır..Rabbim görmek isteyen herkese nasip eylesin...
feyza:)
QUOTE(Ke[R]eM @ Oct 29 2005, 01:49 AM)
*

good.gif good.gif
umutsuz_vaka
hasret kaldım medineye bu yıl olmazsa seneye...her dakika her saniye tüter gözümde medine...
EbRaR_
evet can dostlarım hepinizin görüşleri bir
EbRaR_
evet can dostlarım hepinizin görüşleri bir..öylede olmalı zati bence ama şunu da düşünüyorum yaklaşık 100 küsür kişi bu konuya bakmış ben eminimki bu kişilerin içinde çok mübarek insanlar var ama söylemiyorlar hadi bakalım hayırlısı Rabbim hacca umreye gidenlerin hac ve umrelerini kabul eylesin inş..eminim herkesin oralarda ettiği bir dua vardır Allah kabul eylesin

ALLAHA EMANET OLUN

ah medine can medine dermansın gönül derdime nur Muhammede Mustafayı yar etmişsin sen kendine bu hasret bitirir beni yakar kül eder bedeni olsam gülünün dikeni tüter gözümde medine.....
EbRaR_
cray.gif evet az önce çok ama çok sevdiğim bir kardeşimin umreye gideceğini öğrendim,ne diyeyim Allah kabul eylesin 11__19 nisan arası umredelermiş kendileri cray.gif o mübarek beldelerdeymiş..kardeşim o mübarek yerlere tavafa gidecekmiş,çok sevindim çokkk ayrıca bi o kadarda duygulandım...
zaten öyle acaip bi gün herşey ....
EbRaR_
yolun açık mekanın cennet olsun ,iffet abidesi güzel kardeşim....

Allah a emanetsinnn
hamrA
İlk gidiş ve Hacc...Üzerime farz olanı yerine getirme ve yükümlülüğü üzerimden kaldırma duygusu ile idi...
Giderken duygu ve düşüncelerim, İslam ın üzerime farz olan şartını yerine getirmekden başka bir şey değildi...
Ya dönerken!!....Döndüğümde aylarca evime işime aileme uyum sağlayamadım, ben dönmesine dönmüştüm ama ruhum orada kalmış, orada yaşıyordu....Harem i şerif de, beytullah da, mescid i nebevi de,Arafat da.....Daha Cidde de uçağa binerken başlamıştı ilk kalp rahatsızlığım, her tv de görüğüm hac görüntüleri kalp ritmimin bozulmasına ve hastaneye yatışlarıma sebep olmuştu...
3 sene zor dayandım, hemde çok zor...umre ile özlemimi, hasretimi, yangınımı dindirme fırsatı buldum.. sanki orada evladımı bırakmış gelmiş, onun hasreti ile yanıp tutuşup, ona tekrar kavuştukdan sonra biraz daha rahatlamış duygusu ile....
Şimdi....
Kim ne derse desin, ne yorum yaparsa yapsın, ne sosyal mesajlar verirse versin....ben hala oraya tekrar gidebilmek için nefes alıyor ve planlarımı ona göre yapıyorum:)
EbRaR_
maşaallah

..her tv de görüğüm hac görüntüleri kalp ritmimin bozulmasına ve hastaneye yatışlarıma sebep olmuştu...

ne kadar hassas bir kalp,maşaallah..

Rabbim tekrar tekrar o yandığınız ve planlamalarını yaptığınız beldelere gitmeyi nasip eylesin..

(AMİN)
Ke[R]eM
Bizden bir kardeşimiz de umreye gidiyor. Radyomuzun DJ'lerinden Murat Ertanır kardeşimiz de 11-19 Nisan arası Kutsal Topraklarda olacak.

Rabbim, Murat kardeşimizin ve oraya giden herkesin umresini ve duasını kabul eylesin. (amin)
EbRaR_
cray.gif AMİNN...

evet Murat Ertanır:inancı güzel kendi güzel,gideceği yerler güzel, mekanıda güzel olsun inşaallah...
"bekleyin beni =mekke medine= ben geliyorum..." dualar ile...

cray.gif yolum çok uzundur varmak isterim...
EbRaR_
Murat ERTANIR kardeşimiz Umresini yapıp memleketine varmış vaziyettedir.Rabbim umrelerini kabul buyurmuştur inşaallah.civarında bulunanlar bi gidip getirdikleri zemzemi içip hurmaların tadına baksınlar..

selametle hosgeldin.gif
Abdulbaki71
Es selamü Aleyküm güzel kardeşlerim

Allah cc. nasip etti sene 2004 yılında hacc vazifesini yapmak bana ve eşime nasib oldu.Elhamdülillah genç yaşta bu kutsal beldeleri görmek ve hacı olmak nasibmiş.Duygulara gelince anlatmak çok zor.Kelimeler bile yetmez.Birde genç gidip her yeri görmek istemek ve 24 saatin belki enaz18-19 saatinde beytullahın çevresinde veya mescidi nebevide olmak çok ama çok güzel duygulardı.Allahın izni ile hac ile birlikte 3 seferde ümre yapmak nasib oldu.oraları çok özlüyorum ve gidip görenlerin niçin bir daha görmek istediklerini çok iyi anlıyorum ve Allah nasib ederse birdaha görmeyi çok arzuluyorum.Ben işçiyim.Birikim yapmak çok zor.İnşaallah emekli olursak belki

O kutsal mekanları görmeyi ve hac vazifesini yapmayı Cenabı Allah cc. tüm mümin kullara nasib etsin.....

gülüngülü
S.A

evet anlatılmaz yaşanır.

oraya dair anlattığım tek şey esnafın gel hacı diyerek çağırdığı otellerde yaşadıklarım kabedeki medinedeki dilencilerin yemek yeyişi vs vs buna bennzer gözle görülür anlatılabilecek şeyler aa o duygular anlatılmaz kelimeler kifayetsiz kalıyor maalesef sad.gif
kelimelerin belkide kifayetsiz kalışını , anlatılmaz yaşanır sözünü tescillediğim tek yer sad.gif
Rabbim gitmeyenlere en kısa zamanda gidenlerede tekrarını aynı huşu ile nasip esin inşaAllah.

dua ilen.
mele
Önceleri neden insanların tekrar tekrar kutsal beldelere gittiklerine anlam veremezdim. Geçen yıl Hac farizasını yerine getirene dek... Hamra kardeş doğru söylüyor.. Doymak mümkün mü?? Git oraya gel ve "nefsin telkinidir" diyerek tekrar gitme. Bu mümkün değil. Metafta hafif esen rüzgarla birlikte bir Yatsı namazı kıl. Südeysî'nin tüm beyninde yankılanan sesi tüm benliğini sarsıntılara uğratsın ve sonra sen tekrar terkrar o duyguyu yaşamak için ÇILDIRMA!! Bu mümkün değil.. Ah Ah.. Kabe'yi ilk gördüğüm anda kararımı verdim.. Ne olursa olsun tekrar tekrar ziyaret edeceğim Orayı.. Bir kez de Umre ziyaretinde bulundum bu yıl.. Nasip olursa bundan sonraki her yıl değişmeyecek bu durum..
renan
kabeyi ilk gördüğümde bir masal şehrindeymişim gibi hissettim..elle tutulmayan, gözle görülmeyen, büyülü bi atmosfer..rüya gibi..
kabe'de en çok sevdiğim zaman dilimi akşamlardı..tüm ışıklar yandığında güzelliği bir kat daha artıyodu sanki..
namazlarsa bambaşka bir alem, hele sudeysi ile vecde gelerek kılınan akşam namazları..içimden hep Allah'ım nolur uzun bi süre okusun diye dua ediyorum..
bir de fatihadan sonra binlerce ağızdan göğe yükselen amin sesleri..
tavaf yapmak ise inanılmaz derecede huzur verici bi ibadet..insan tavafta, kabe'de kendini tün dünya-masivadan arınmış son derece özgür, iç huzura ermiş, bir kuş gibi hissediyor..
gitmemiş olanlara tavsiyem asla "birkere gidip görsem" demeyin..kanamazsınız!
eminguray
ALINTI(BirgunMutlaka_ @ Oct 29 2005, 04:08 PM) *

ebu düccane ra
Aşık Genç
Geçen sene Umre yapmak nasip oldu.Manevi açıdan insan beklediğininde fazlasını buluyor.Ama beni hayal kırıklığına uğratan arapların düzensizce ve dikkatsizce yaptığı yapılar oldu.Ben Haremi Şerifi etrafı açık olarak hayal ediyordum ama yapabilecekleri en yakın noktaya kadar bina yapmışlar.Binaların arasında sıkışıp kalmış o güzel mekan.Ama Kabenin yanına gelince etraftakilerle bir bağlantınız kalmıyor.İnşallah Rabbim sizlere de oralara gitmeyi ve hakkını vererek dönmeyi nasip eder.
tunahan23
selamun aleykum ALLAH herkese oraya gitmeyi nsip etsin ben 2004 yılı ramazan ayında gittim. BEYTULLAH ve RAVZA dünya üzerinde görülmeye aşık olmaya tek değer yer
kabe yi görmek anlatılmaz yaşanır hele ilk göreceksen vücudundaki tüm tüylerin diken diken olduğunu içinde anlatılmaya bir aşk bir heyacan olduğunu göreceksin göz yaşlarını tutamazsın
ravza ayrı biryer hiç ayrılmak istemezsin karşısına geçip seyretmekten kendini alı koyamazsın
RABBİM her mümin kardeşime tez zamanda oraları gidip görmeyi hakkıyla ibadet yapmayı islama ve peyramberimize layık olmayı nasip etsin
öncevefa
[quote name='tunahan23' date='Apr 6 2008, 09:55 PM' post='258431']
selamun aleykum ALLAH herkese oraya gitmeyi nsip etsin ben 2004 yılı ramazan ayında gittim. BEYTULLAH ve RAVZA dünya üzerinde görülmeye aşık olmaya tek değer yer
kabe yi görmek anlatılmaz yaşanır hele ilk göreceksen vücudundaki tüm tüylerin diken diken olduğunu içinde anlatılmaya bir aşk bir heyacan olduğunu göreceksin göz yaşlarını tutamazsın
ravza ayrı biryer hiç ayrılmak istemezsin karşısına geçip seyretmekten kendini alı koyamazsın
RABBİM her mümin kardeşime tez zamanda oraları gidip görmeyi hakkıyla ibadet yapmayı islama ve peyramberimize layık olmayı nasip etsin

AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.ALLAH herkese nasip etsin inş...
hyr
orada buyudum ve ama malesef buradayım.gozum kulagım sesım aklım hep orada.ozluyorumm belkıde ötesi sad.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.