Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sen Sana Perde
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ TASAVVUF ]·.
hasan demir

YAŞADIĞI CEZBE halleri, velâyeti ve bilgeliğiyle şöhret bulmuş Şiblî’ye bir derviş sordu:

“Bu yola nasıl girdin? Allah yolunda ilk kılavuzun kimdi?”

Bu soru üzerine, Şiblî, uzun yıllar önce yaşadığı bir olayı anlatmaya başladı.

Sıcak bir yaz günü, Şiblî bir dere kenarında serinlemeye çalışıyordu. Az sonra, dere kenarına bir köpek geldi. Köpek öyle susamıştı ki, bir zerrecik tahammülü kalmamıştı. Fakat, suya atılmak üzereyken, suda kendi aksini görünce, onu başka bir köpek sanıp irkilmişti. Suda gördüğü köpekle dalaşmamak için su içemiyor, su kıyısından kaçıyordu. Çok susadığı için tekrar suya yaklaşıyor; suda gördüğü köpek yüzünden tekrar geri çekiliyordu.

Birkaç kez bu hal devam etti.

Derken, susuzluktan iyice kararsız hale gelen köpek, gözünü karartıp kendisini suya attı.

O kendisini suya atınca da, öbür köpek görünmez oldu. Susamış köpek, kana kana sudan içti.

Şiblî, bu olayı anlattıktan sonra:

“İşte bu hadise bana anlattı ki” dedi “ben, bana perdeyim. Kendimde fani oldum, benlik iddiamdan vazgeçtim, gözümün önündeki perde açıldı. Yolumda ilk önce bana bir köpek kılavuzluk etti!”

23/03/2007

© 2008 karakalem.net, İsmail Örgen
_LeyaL_
ALINTI
ben, bana perdeyim. Kendimde fani oldum, benlik iddiamdan vazgeçtim, gözümün önündeki perde açıldı. Yolumda ilk önce bana bir köpek kılavuzluk etti!”

çok doğru bi tesbit

-BeRcEsTe-
ALINTI(hasan demir @ Sep 7 2008, 02:54 PM) *

YAŞADIĞI CEZBE halleri, velâyeti ve bilgeliğiyle şöhret bulmuş Şiblî’ye bir derviş sordu:

“Bu yola nasıl girdin? Allah yolunda ilk kılavuzun kimdi?”

Bu soru üzerine, Şiblî, uzun yıllar önce yaşadığı bir olayı anlatmaya başladı.

Sıcak bir yaz günü, Şiblî bir dere kenarında serinlemeye çalışıyordu. Az sonra, dere kenarına bir köpek geldi. Köpek öyle susamıştı ki, bir zerrecik tahammülü kalmamıştı. Fakat, suya atılmak üzereyken, suda kendi aksini görünce, onu başka bir köpek sanıp irkilmişti. Suda gördüğü köpekle dalaşmamak için su içemiyor, su kıyısından kaçıyordu. Çok susadığı için tekrar suya yaklaşıyor; suda gördüğü köpek yüzünden tekrar geri çekiliyordu.

Birkaç kez bu hal devam etti.

Derken, susuzluktan iyice kararsız hale gelen köpek, gözünü karartıp kendisini suya attı.

O kendisini suya atınca da, öbür köpek görünmez oldu. Susamış köpek, kana kana sudan içti.

Şiblî, bu olayı anlattıktan sonra:

“İşte bu hadise bana anlattı ki” dedi “ben, bana perdeyim. Kendimde fani oldum, benlik iddiamdan vazgeçtim, gözümün önündeki perde açıldı. Yolumda ilk önce bana bir köpek kılavuzluk etti!”

23/03/2007

© 2008 karakalem.net, İsmail Örgen

köpeğin hareketi ....bana kendisiyle yüzleşemeyen insanları hatırlattı.........
cahide
selamün aleyküm

evet çok etkileyici bi çok önemli evliyanın hayatında bu gibi hadiseler vardır..misal beyazıdı bistamı de çok etkilemişti
olay şöyle dir.

mübarek, avı çok seven birisi dir. birgün yine ava çıkar bir dere kenarında bir geyik görür gizlenerek hedef alır. birden başka bir geyik gelir ve iki geyik karşı karşıyadır. ALLAH CC nun izniyle mübarek iki geyiğin konuşmalarını dinler kalb kulağı ile yani ALLAH CC ben kulumun işiten kulağıyım deme durumu tecelli eder. geyiğin biri , diyer geğiye derki
__ yolumdan çekilde derenin diğer tarafına geçeyim.
__ hayır
__ ne demek hayır .. çabuk çekil yolumdan
__ niye çekileyim ki, önce ben geldim bu yol benim hakkım sen geri çekilde önce ben geçeyim.
__ hayır banane önce ben geçeceğim dereden

diğer geyik kızar ve şöyle der
__ bak beni kızdırma boynuzumla bir çakarım .. halin Beyazıdı Bıstamıden daha kötü olur.

BU SÖZÜ DÜYAN MÜBAREK DEHŞETE KAPILIR VE ELİNDEKİ OK YERE DÜŞER. SONRA HALİNİ DÜŞÜNÜR " BEN NASIL BİRİYİM Kİ GEYİKLER BİLE HALİMDEN BAHSEDER. EYVAHLAR OLSUN" VE BİR MÜRŞİDİN YARDIMI İLE NEFSİNİ TERBİYE ETMEYİ ÖĞRENİ. HAK CC NUN YOLUNU REHBER İLE ÖĞRENİR.. VE EN ETKİLEYİCİ OLAN NEFSİ İÇİN EN SEVDİĞİ GEYİK ETİNİ 40 YIL YEMEZ..

ONLAR BOŞUNA EMEK HARCAMADILAR. BUGÜN İSMİNİ YADEDİYORSAK, ONLARIN İLMİNİN VE EDEPLERİNİN ÜSTÜNLÜĞÜ VE TABİİKİ RABBİMİZİN CC SEVDİĞİ KULUNU SEVDİRMESİ.. BUNUN YANI SIRA BU YAŞANTILARI BİLE RABBİMİZE VARMAK İÇİN GÜZEL BİR REHBER OLMALARI OLSA GEREK.

SELAMETLE.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.