Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Abdest Hakkinda
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
CELIK81
Selamun aleykum, ramazan-i serifiniz mübarek olsun,
ben bugün avucumun icini kesdim 3 mm derinlikde 3 santim uzunlukda.
Baya kanadi, ve halen yarayi acdigim zaman kaniyor.

Bu sekilde, abdest alsam bozulucak, simdi yarayin tamamen kapanmasinimi bekliycem, cok sürer en az iki gün gibi geliyor, ne yapmam gerekiyor.

Veya abdest alsam gecerli oluyormu?

Yardimci olan arkadaslardan ALLAH razi olsun

DoluNaYs
Kanıyorsa yapacak birşey yok bekleyeceksin.
islam ve kulluk
Hazreti Osman savaşta omzundan yara almıştı omcunu oynatınca kanıyordu fakat üzerini sarıp abdest almış namazını kılmıştı...

Bu ve benzeri örnekler çokca vardır

elinize hiç bir şekilde su deydiremeyecek durumda olduğu anlaşılıyor deyebildiği kadarına deydirim ve elinizi hareket ettirmeden namazınızı eda etmeye çalışın Allah kabul eder inşaallah

Allah-u alem
CELIK81
ALINTI(islam ve kulluk @ Sep 7 2008, 12:15 AM) *

Hazreti Osman savaşta omzundan yara almıştı omcunu oynatınca kanıyordu fakat üzerini sarıp abdest almış namazını kılmıştı...

Bu ve benzeri örnekler çokca vardır

elinize hiç bir şekilde su deydiremeyecek durumda olduğu anlaşılıyor deyebildiği kadarına deydirim ve elinizi hareket ettirmeden namazınızı eda etmeye çalışın Allah kabul eder inşaallah

Allah-u alem

Elimi sargi beziyle sargiladim, elimi 3te ikisi sargili, sargi bezini cikartmadan abdest alabilirmiyim islam ve kulluk abi? Cikartirsam kaniyacak biliyorum.

hemen cevap ver bekliyorum :-)
DoluNaYs
ALINTI(CELIK81 @ Sep 7 2008, 01:19 AM) *

Elimi sargi beziyle sargiladim, elimi 3te ikisi sargili, sargi bezini cikartmadan abdest alabilirmiyim islam ve kulluk abi? Cikartirsam kaniyacak biliyorum.

hemen cevap ver bekliyorum :-)

Eger boyle sargıyla hallediliyorsa elinin 3te 2si 5te1 i farketmez galiba.
TEVHİDci
ALINTI
Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) cehaleti bir hastalık saymış, onun devasının âlimlere sormak olduğunu belirtmiştir.

Nitekim Ebû Dâvûd "Sünen" inde Câbir b. Abdullah'tan şöyle rivayet etmiştir:

"Bir yolculuğa çıktık. Bizden birine bir taş isabet etti ve başını yardı. Adam sonra ihtilâm oldu.

Arkadaşlarına:

"Benim için teyemmüm ruhsatı bulabiliyor musunuz?" dedi.

Onlar:

"Suya güç yetirdiğinden senin için bir ruhsat göremiyoruz" dediler.

Adam gusletti ve hastalanıp öldü.

Peygamber'in (Sallallahu aleyhi ve sellem) yanına gelince bu hâdise ona anlatıldı. Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem):

"Öldürdüler. Allah onları öldürsün! Bilmiyorlardıysa sorsalardı ya! Cehaletin ilacı sormaktır. Onun teyemmüm etmesi ve yarasının üzerine bez sarıp üzerine meshetmesi, sonra bedeninin diğer kısmını yıkaması yeterliydi."

Peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem) burada cehaletin bir hastalık, şifasının ise sormak olduğunu haber vermiştir.

sanırım işinizi görür.

hidayete uyanlara selam olsun.
CELIK81
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 7 2008, 12:26 AM) *

sanırım işinizi görür.

hidayete uyanlara selam olsun.

ALLAH RAZI OLSUN

COK YARDIMCI OLDUNUZ

islam ve kulluk
tevhidci kardeşim ilgili hadisi nakletmiş

evet bir yeriniz yara olduğunda ve üzerini sardığınızda onun üstünü meshetmeniz kafidir.

Allah kabul eylesin
sabah_rüzgarı
yara açık kaldığında yada suya değdiğinde iyileşme zamnı uzayacak ve yaraya zarar vercekse o bölgenin mesh edilmesi gerekir

sürekli akan kanamalarda her namaz vakti içn absest almak gerekir
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.