mislimya
Sep 5 2008, 03:29 PM
her güne bir esma işleyelim mi
hayatımızda nasıl yaşattık nasıl tefekkür ettik burada paylaşalım mı????
ilk isim REZZAK olsun mu dostlar
bu gün rezzak ismini hayatımızın yaşantımızda nasıl tefekkür ederiz
birazdan ev hanımları mutfağa geçeceğiz REZZAK olan rabbim ...... çeşit çeşit rızıklarla mutfağımızı donatmış dimi.
elime yumurtayı alınca bir an düşündüm
REZZAK olan rabbim her canlının yaşama potansiyeline uygun REZZAk isminin tecellisiyle rızıklandırıyor.
tavuk için onun yaşamına uygun yem le dimi..........
benim için yumurta bu gün REZZAK ismini bana OKUTTURUYOR
zeytin yağını elime alınca SUBHANALLAH ne büyüksün.koskaca kainat benim için çalışmış şu zeytin yağı soframa gelebilmesi bana REZZAK ismini okutabilmesi için
nasıl koca kainat çalıştı???????
okyanuslar buharlaştı....bulutları rüzgar sürükledi.....yağmurlar yağdı.....güneş adeta pişirdi......hava atmosfer hepsi bizim için rabbimin merhametinden RAHMAN oluşundan dimi
şu an bunları düşünüyor olmamızda bizim rızıklanmamız değil mi dimiii?????
hadi devam edelim kardeşlerim birbirimizin tefekkürünü açalım inşALLAH
-BeRcEsTe-
Sep 5 2008, 03:57 PM
çok manidar bir konu olmuş......devam edelim inşallah.....
ayparcam
Sep 5 2008, 04:10 PM
Cok guzel olmus yureginize saglik,beraber mi devam edecegiz
bilal habeş
Sep 5 2008, 05:10 PM
ALINTI(mislimya @ Sep 5 2008, 04:29 PM)

her güne bir esma işleyelim mi
hayatımızda nasıl yaşattık nasıl tefekkür ettik burada paylaşalım mı????
ilk isim REZZAK olsun mu dostlar
bu gün rezzak ismini hayatımızın yaşantımızda nasıl tefekkür ederiz
birazdan ev hanımları mutfağa geçeceğiz REZZAK olan rabbim ...... çeşit çeşit rızıklarla mutfağımızı donatmış dimi.
elime yumurtayı alınca bir an düşündüm
REZZAK olan rabbim her canlının yaşama potansiyeline uygun REZZAk isminin tecellisiyle rızıklandırıyor.
tavuk için onun yaşamına uygun yem le dimi..........
benim için yumurta bu gün REZZAK ismini bana OKUTTURUYOR
zeytin yağını elime alınca SUBHANALLAH ne büyüksün.koskaca kainat benim için çalışmış şu zeytin yağı soframa gelebilmesi bana REZZAK ismini okutabilmesi için
nasıl koca kainat çalıştı???????
kardeş çok güzel olmuş ALLAH razı olsun.

Selam ve duayla
mislimya
Sep 8 2008, 02:06 PM
inşallah hepberaber devam edelim güzel kardeşlerim
ne güzel kardeşim devam edelim
devam edelim inşallah.ŞAFİ ismiyle devam edelim mi,vücudumuza sağlık sıhat vermiş. Azalarımızı tam yaratmış çoğumuzun rabbim.
evet ama hastalık halide ŞAFİ isminin tecellileri.bu ramazan hasta isek orucumuzu tutamıyorsak
ŞAFİ isminin tecellisi olan doktorlar ve yine ŞAFİ isminin tecellisi olan ilaçları kullanmakla inşallah şifa buluyoruz.
tuttuğumuz orucu bir an düşünün ce midemiz, karaciğerimiz ,hücrelerimiz,tıbben yıllık bakıma giriyor adeta.kendini yeniliyorlar
ŞAFİ isminin tecellisiyle
ramazanda tuttuğumuz oruç bize nede güzel ŞAFİ İSMİNİ OKUTTURDU dimi
ayparcam
Sep 8 2008, 02:19 PM
ALLAH razi olsun lutfen devam edin cok guzel gidiyonuz
bilal habeş
Sep 8 2008, 11:51 PM
ALINTI(mislimya @ Sep 8 2008, 03:06 PM)

inşallah hepberaber devam edelim güzel kardeşlerim
ne güzel kardeşim devam edelim
devam edelim inşallah.ŞAFİ ismiyle devam edelim mi,vücudumuza sağlık sıhat vermiş. Azalarımızı tam yaratmış çoğumuzun rabbim.
evet ama hastalık halide ŞAFİ isminin tecellileri.bu ramazan hasta isek orucumuzu tutamıyorsak
ŞAFİ isminin tecellisi olan doktorlar ve yine ŞAFİ isminin tecellisi olan ilaçları kullanmakla inşallah şifa buluyoruz.
tuttuğumuz orucu bir an düşünün ce midemiz, karaciğerimiz ,hücrelerimiz,tıbben yıllık bakıma giriyor adeta.kendini yeniliyorlar
ŞAFİ isminin tecellisiyle
ramazanda tuttuğumuz oruç bize nede güzel ŞAFİ İSMİNİ OKUTTURDU dimi
ALLAH c.c razı olsun kardeş çok güzel gidiyor hamd olsun.RABBim esmasıyla tecelli eylesin iNŞAALLAH.RABBim şafii ismiyle hasta olan kullarına şifalar ihsan eylesin.ŞAFii ismiyle tecelli eylesin iNŞAALLAH.

Selam ve duayla
bilal habeş
Sep 9 2008, 12:03 AM
YA ŞAFii: Şifa veren.
''Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur;'' (Şuara Suresi, 80)
İnsanın acizliğini kavradığı ve ne kadar muhtaç konumda olduğunu en çok fark ettiği anlardan biri şüphesiz hasta olduğu andır. ALLAH insana bu duyguyu yaşatmak için hepsi birbirinden farklı yüzlerce hastalık yaratmıştır. Her hastalığın kişi üzerinde meydana getirdiği bedensel ve ruhsal etkiler birbirinden çok farklıdır. Ancak hepsi hikmetli bir yaratılışın delilidir. Gözle bile görülemeyen bir virüsün insanı tanınmayacak hale sokması, vücuda giren bir mikrobun kimi zaman teşhis dahi edilememesi, ALLAH’ın gücünün en açık delillerindendir. Bilim adamlarının tek bir virüsü ortadan kaldırmak için yaptıkları deneyler, araştırmalar ALLAH’ın yaratmadaki üstünlüğünü gözler önüne serer.
Hastalığı veren ALLAH olduğu için bu hastalığın geçmesi de ancak ALLAH’ın dilemesi ile olur. ALLAH dilediği takdirde Şafi sıfatı ile verdiği hastalığı ortadan kaldırır. Nitekim ALLAH dilemedikçe tüm dünyanın doktorları, en gelişmiş teknolojik aygıtlar, keşfedilen en son ilaçlar biraraya gelse yine de o kişinin hastalığının iyileşmesi imkansızdır. Kullanılan ilaçların hepsi, hastalığın iyileşmesi için birer vesiledir. Eğer ALLAH dilerse uygulanan tedaviyi vesile kılarak kişinin iyileşmesine izin verir. Ne var ki ALLAH dilemedikçe çok basit gibi görünen bir hastalık dahi kişinin ölümüne sebebiyet verebilir.
Bu durumda insanın yapması gereken, kendi aczinin yanında RABBimizin sonsuz gücünü görebilmek ve sıkıntı içinde olduğu her an O’ndan yardım dilemektir. Mümin bilmelidir ki, hiçbir zaman ALLAH’tan başka bir yardımcı ve veli bulamayacaktır. Hz. Eyüp bu konuda KURAN’da örnek gösterilen, ALLAH'a teslimiyetli tavrıyla övülen bir elçidir. Hz. Eyüb'ün şeytan tarafından kendisine dokundurulan sıkıntı karşısında gösterdiği güzel ahlak, sabır ve tevekkül tüm müminlere örnek olmuştur: Konuyla ilgili ayette şöyle buyrulmaktadır:
Eyüp de; hani o RABBine çağrıda bulunmuştu: ''Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi. SEN merhametlilerin en merhametli olanısın.'' (Enbiya Suresi, 83)
Bu çağrının ardından ALLAH onun duasına icabet etmiş ve onu bu sıkıntıdan kurtarmıştır. Hz. Eyüp ise sabretmenin ve yalnızca ALLAH'a yönelip dönmenin büyük ecrini almıştır.
Selam ve duayla
mislimya
Sep 10 2008, 08:11 AM
allah razı olsun katılımlarınız için devam edelim o zaman kardeşlerim
RAHMAN OLAN RABBİM NE BÜYÜKSÜN
RAHMAN İSMİ
dünyaya bakıyor.şöyle bir etrafımıza bakalım dimi ateisti ateş peresti müslümanı hindusu musevisi hiristiyanı
hayvanı insanı bitkisi kuşu böceği rızkını kesmiyor
sen bana inanmıyorsun sen aç kal demiyor
senin suyunu keseceğim demiyor
sen ateistsin yayan yürü sana araba yok demiyor
sen ateşperestsin bana inanmıyorsun sen mahrum kalacaksın dünya nimetlerinden demiyor
NEDEN
ÇÜNKÜ
RAHMAN İSMİ
DÜNYAYA BAKIYOR
[/size]BÜTÜN VARLIKLARIN HER TÜRLÜ İHTİYACINI KARŞILIYOR
kuşlar,kurtlar,sinekler,insanlarrrrrrrr
merhameti sonsuz olan Rabbimizin bir de
RAHİM ismi var kiiii
işte oda
AHİRETE daha ziyade bakıyor
o güzel Rabbimizin merhameti
RAHİM isminin tecellisi inşallah inanaların cennetle mükafatlandırılmasıyla orada karşımıza çıkacak
cennette cemaliyle inşallahhh[/b]
ayparcam
Sep 10 2008, 08:56 AM
Amin ecmain insALLAH mislimya ALLAH c.c razi olsun
nurun nisa
Sep 10 2008, 10:18 AM
Çok güzel paylaşımlar...
Allah razı olsun...
bilal habeş
Sep 10 2008, 01:32 PM
Ya RAHMAN!
Sen öyle RAHMET edersin ki RAHMETinin bir cilvesi cennetim olur
RAHMETinden bir parilti sonsuz mutlulugumdur
Rahmetinin bir damlasi herkesin rizkina kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluga eriştir.
Ya RAHiM!
Öylesine RAHiMsin ki kulagini sözüme muhatap eylersin
Aklima vahyinle tenezzül edersin
Öylesine RAHiMsin ki istendiginde zaten verirsin
istenmediginde de lütfedersin
Öylesine RAHiMsin ki hak edene hepten verirsin
Hak etmeyene bile çok bahşedersin
Öyle RAHiMsin ki dünyayi bu kadar güzel eylersin
Ahireti ondan daha güzel eylersin
Ya RABBi! Korkudan emin eyle beni
Yüzünden azad eyle kalbimi
Ateşten uzak eyle beni
Hicrana düşürme KALBim.
Selam ve duayla
-BeRcEsTe-
Sep 10 2008, 10:58 PM
RAHMAN mutlak merhamet sahibi, hayır ve merhameti dünyada dost ve düşman ayırt etmeden herkesi kuşatan...
RAHİM merhameti en fazla olan, verdiği nimetlere şükredenlere ahirette daha çok nimet vererek onları mükafatlandıracak olan...
mislimya
Sep 14 2008, 03:39 PM
rabbim hepimizden sizde bizi aldınız götürdünüz AFÜV ismine
Çok affedici olan.”
“Günahları imha edip sahibini cezalandırmaktan vazgeçen.”
Rabbim sen RAHMAN sın RAHİM sin merhametlisin yarabbi......
bir göz yaşımızla ,kalben pişmanlığımızla, ,ellerimizi sana açmış çaresizliğimizle yakarışımızla,,,
AFÜV isminle bizleri aff eder cezalandırmassın yarabbi.
biz senin kullarınız.haddimizi aştığımız zamanlarımız oluyor yarabbi.sen bizim hak ettiğimiz gibi değil
AFÜV oluşunla TEVVAP oluşunla bizlere muamele eyle yarab
Ramazan ayrı bir DUA iklimi değilmi.daha fazla Rabbimizle birlikte olma ihtiyacımız oluyor. ellerimiz daim açık gönlümüz aşkla rabbimin AFÜV isminden imdatla göz yaşlarıyla SUBHANALLAH ne güzel seninle birlikte olmak
ne güzel bizi duyuyor olman ,dinlemen,kimseciklere söyleyemeyeceğim sırlarım günahlarımı seninle paylaşıyorum ya rab
utanıyorum Allah'ım ama seni çok seviyorum.biliyorum ki RAHMAN sın merhametlisisn biliyorum ki AFÜV sün aff ediverirsin. hiç ceza vermeden hemde.
bir dostumuz yada evladımız yada bir arkadaşımız yada kardeşimiz.....hak etmemiştin dimi!!!! nasıl söyledi o sözleri sana !!!!! nasıl yapabildi bunları sana?
zaman biraz geçti üzerinden......geldi odana....yada bir telefon açtı......
kusura bakma çok öfkeliydim üzdüm seni aff et......diye sana mı geldi....yada bir alo mu dedi?bin pişmanlıkla......
eğer ki sen hemen AFF edersen
ne olur?
AFÜV ismi sende tecelli etmiş olur dimi?
yavrun ,kuzucuğun,sana ait çok önemli senin için bir şeyimi kırdı??çok kızdın dimi?? gözlerinden tomruk tomruk yaşlarla ÖZÜR DİLERİM anne ÖZÜR DİLERİM baba mı dedi
sende hemen bağrına mı bastın işte rabbinin AFÜV isminin senin üzzerinde tecellisi
hiç cezalandırmadan hemen aff etmen AFÜV isminin sendeki tecellisi
mislimya
Sep 14 2008, 03:50 PM
allah hepinizden razı olsun
bilal habeş
Sep 14 2008, 05:29 PM
ALLAH razı olsun kardeş.bende o esmalarla ilgili dua ekleyeyim.
Ya TEVVAB!
İste kapina geldim
Edemedigim bütün tövbeler için sana tövbe ediyorum
İşte dergahına vardım
Dileyemediğim bütün özürler için senden özür diliyorum
Sana dönüyorum çünkü gidecek başka kapı bilmiyorum
Beni nasıl kabul etmezsin ki kapına
Çünkü söyle dediğini biliyorum
“ALLAH (cc)’ın kabulünü vaat ettiği tövbe
O kimselerin tövbesidir ki cahillikle bir suç işlerler
ve çarçabuk tövbe ederler”
Bunları söylemekle cahillik ettimse tövbe Ya RAB
İste çarçabuk tövbe ettim
Sen tövbe edenleri seversin bilirim..
Ya AfÜVV!
Sen affedicisin sen affetmeyi seversin
Sen severek affedersin
Senin merhametli nazarın nice günahları silip süpürür
Senin affının gölgesinde bütün günah defterleri yanıp kül olur
Sen affetmeyi öyle çok seversin ki
Günahımı dilersen affedecegini biliyorum diye de affedersin beni
Sen öyle nezaketle affedersin ki
Kendi hafızamdan da silersin günahlarımı mahcup etmezsin beni
Hatalıyım itiraf ediyorum kusurluyum kabul ediyorum
İsyanım çoktur biliyorum çok unuttum utanıyorum
Unuttuğumu da unuttum şimdi hatırlıyorum
Aldandım affını umuyorum..
Selam ve duayla
mislimya
Sep 22 2008, 09:40 PM
bu gün bir kardeşimin bir ricası üzerine ALİM ismini düşünmeye tefekkür etmeye çalıştım.saat dörtten sonraydı çarşıya çıkmam gerekiyordu.evden çıktığım andan itibaren YA ALİM olan rabbimin ismini her yerde her nesnede okutturduğunu müşahede ettim.
sokaklar ALİM ismini okutan en güzel örnekti.yolların yapılması için bir ilim gerekliydi.çimentonun suyla karıştırılması,zift ve asfaltın dökülmesi bir ilmin sonucuydu ve rabbimin ALİM ismini okutturuyordu.
arabalar gidip geliyordu.kiminde motorsiklet,kiminde bisiklet ALLAHUEKBER
madenlerin(dağların içerisinden çıkarılması) en başta demirin işlenmesiyle şekillenmesi , bu da yeterli değil elbette benzin lazım yürümesi için bunun için bir ilim şart dimi her araç YA ALİM ismini okutturuyordu.
çöp konteynırı nın yanından geçtim.kullanılan malzeme, verilen şekil,işleme tekniği bir ilmin olmasını gerektiriyor ve YA ALİM ismini bize okutturuyordu
ağaçlar o güzelim yeşillikler kendi kendilerine ; yeşil ve kahverengiyi seçme yetenekleri varmı ? yok dimi bir İRADE eden var.
bu ağacın aklı olmadığına göre kaç metre boyu olacak,hangi meyveyi,ne kadar büyüklükte verecek,suyu ,lezzeti olması bizlere gösteriyor ki ALİM olan bir yaratıcısı var bizlere bu isimlerini okutturuyor.
bir kedicik gördüm.ansızın karşılaştık kendisiyle....bir anda kedi yavrusu korktu.bir tepkime gösterdi.fesubhanallah sen yarabbi dedim kendini korumayı öğretmeseydin ALİM isminin tecellisiyle, bu kedicik nereden bilecekti.
insanlar çeşit çeşit,kısa uzun,sarışın, esmer , beyaz ,zenci, her bir insan ayrı ayrı ALİM ismini okutturuyor.
en ince matematiksel planlarla yaratılmış insan oğlu.....
sadece yaratılışı da değil dimi
bunları yazdırması düşündürmesi de ALİM isminin tecellisi değil mi?
ALİM isminin tecellisiyle verdiği ilimler sayesinde okuyabiliyor,yazabiliyoruz elhamdülillah.
okumak ve yazmak ta bizden değil ALİM isminin tecellisiyle öğrendik.ALİM isminin tecellisiyle yazdık elhamdülillah
okullarda öğrendiğimiz her ders her ilim ALİM isminin birer tecellileri.....
ayparcam
Sep 22 2008, 10:07 PM
Elhamdulillah RAHMAN'a binlerce kez sukurler olsun ki bizi boyle yaratmis O'na nekadar sukretsek azdir
Mislimya bu guzel yorumlariniz icin Allah c.c sizden razi olsun insALLAH
bilal habeş
Sep 23 2008, 12:05 AM
ALLAH c.c sizden razı olsun kardeş. paylaşımlar çok güzel bende bir nebze katkıda bulunmaya çalışayım iNŞAALLAH.
1- ALLAH'ın bilgisi bütün bilgileri kapsar. kulların bilgisi ise son derece sınırlıdır.
2- ALLAH'ın bilgisi, bilgilerin değişmesi ile değişmez. oysa kulların bilgisi böyle değildir.
3- O'nun bilgisi, duyular vasıtasıyla veya düşünce ile elde edilmemiştir.. kulların bilgisi ise, duyularla veya düşünce ile elde edilir.
4- ALLAH'ın bilgisi, zorunlu olarak vardır ve asla kaybolmaz. kulların bilgisi ise kaybolma riski taşır.
5- ALLAH'ın bilgileri birbirine mani olmaz ve meşgul etmez. kulların bilgileri ise birbirine mani olabilir ve meşgul edebilir.
6- ALLAH'ın bilgisi sınırsız, kullarınki ise sınırlıdıır.
7- Hiçbir şeyin bilgisi ALLAH'a gizli kalmaz.. O, açık ve gizli bütün şeyleri bilir. O'nun için gizli olan bir şey yoktur. Kulların bilgisi ise böyle değildir.
Ya ALiM!
SEN'in için bilmenin basi yoktur
Ben ancak sonradan bilirim
SEN'in bilmedigin bir an yoktur
Ben ancak bazen bilirim
SEN açik edip söyledigimi de bilirsin
SEN susup kendime sakladigimi da bilirsin
Unutup kendimden sakladigimi da bilirsin
Kendi kuyularima aklimin iplerini salarim
Kendime aklim ermez SEN beni benden çok bilensin
Kalbimin kuytularinda el yordamiyla dolasirim
Kendime kendim yetmez SEN bana benden çok sirdassin
Bildigimi bilenlerden eyle beni bilmedigimi bilenlerden eyle beni
SAN'a malum olan ayip ve kusurlarimla utandirma beni
Selam ve duayla
mislimya
Sep 24 2008, 10:15 AM
bu gece bilgisayar
ı kullanırken ALİM ismi aklıma takıldı.
yarabbi dedim ne büyüksün.ALİM ismi hem fen ilimlerinde hemde dini ilimlerde önümüze çıkıyor.
fen ilimleri derken bilgisayar enbaşta dimi.... uzay inceleniyor günümüzde...... aya çıkılıp mars için hesaplar yapılıyor.
Nasıl oluyorda hesaplanıyor?Bazen aklım almıyor dediğinizde olmuştur dimi.....
İşte o merhametli Rabbimiz ALİM ismini kul istediğinde istediğini veriyor.
bir kudsi hadis vardır hatırlarsanız “Zenginliği istediğime, ilmi isteyene veririm” diyor.
İnsan çalışınca hangi konuda yoğunlaşırsa Rabbim açtığı kapıları ona ALİM isminin tecellisiyle veriyorda veriyor......
[SIZE=2]İkram eden ikram etmeyi seven kerim olan Rabbim ALİM ismini bir şahısa tecelli ettirince de ortaya Bill Gates ler Alexsander Graham Bell ler EDİSON lar ..... Farabiler ,Ali Kuşçular ,İbni Sina lar daha niceleri çıkıyor.
dini ilimlerde de aynı şey geçerli değil mi?eğer Rabbimiz dilemeseydi nasıl yazılırdı tefsirler,,,ilmihaller,,,mealler,,,
risaleler,,,mektubatlar,,,mesneviler
nasıl ortaya çıkardı ALİM isminin tecellisi olmasa... İmam-ı A'zam Ebu Hanife , Mevlana hz leri , Yunus ,İbrahim Hakkı hzleri,Elmalı Hamdi Yazır
[B]o kitapların yazılması büyük şahsiyetlerin yetişmesi "alim olma" sıfatına ermeleride ALİM isminin tecellisi değil mi?
[B]Allahu Ekber diyorum Rabbim
[B]başkada bir söz bulamıyorum.alim isminin tecellisinden bizlerede ver ki yarabbi hem fen ilimlerinde ilerliyelim seni daha iyi tanıma niyetiyle
[B]hemde dini ilimlerde yol alalım ,,,,inşallah
vuslatsiz_sevda
Sep 24 2008, 11:01 AM
İnşAllah,Amin ....
Allah razı olsun...
ayparcam
Sep 24 2008, 12:03 PM
ALINTI(vuslatsiz_sevda @ Sep 24 2008, 11:01 AM)

İnşAllah,Amin ....
Allah razı olsun...
...................
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.