Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hazreti Ali, Atatürk İse…!
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GÜNDEM ]·.
DERWİSH
Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı gündeme yeni bir tartışma konusu atmış. Demiş ki;

"Alevilik inancında reenkarnasyon vardır. İnsan ölmez, başka bir canlının görünümünde yeniden dünyaya gelir. Aleviler, ‘Hz. Ali, Mustafa Kemal Atatürk olarak zuhur etti’ diye inanırlar."

Başkanın tartışılacak başka iddiaları da var. Mesela ısrarla Aleviliği, İslam inancından ayrı tutmak istiyor.

Buna Alevi kimliğine sahip kişilerden de itiraz edenler var. O zaman şöyle diyebiliriz, Alevilerin bir kısmı İslam dini ile anılmaktan rahatsız…

Laik bir ülkede bu tür tartışmaların ne kadar saçma olduğunu biliyoruz. Bana ne yahu, kim, neye, nasıl inanırsa inansın demek en iyisi!

Şunu kabul etmek lazım ki, Türkiye’deki Aleviler, hem etnik köken olarak, hem dini inanış olarak homojen bir topluluk değil. Buna rağmen birileri genelleme yapıyor ve Aleviler şöyle, Aleviler böyle diyerek, herkesi kendisi gibi göstermeye çalışıyor.

Ali’nin İslam tarihinde Hazreti Peygamber’in damadı ve amcasının oğlu olan Hazreti Ali olmadığını ve Sümerlere dayanan bir tanrı olduğunu iddia edenlerden tutun, Allah’a ve Hazreti Muhammed’e inanan, bunun yanında Hazreti Ali’nin düşüncelerine vurgu yapıp ona muhabbetini ziyadeleştiren ve kendilerini kesinlikle Müslüman olarak kabul edenlere kadar uzanan bir yelpaze…

Neyse, herkes kendinden sorumlu olduğuna göre, onun inancı ona, benimkisi bana…

Reenkarnasyon tartışmasını da bir tarafa bırakalım (Buna inanlar, “acaba ben geçmişte ne idim, gelecekte ne olacağım” diye kara kara düşünedursun. Benim öyle bir derdim yok, geçmişte de “ben” idim, gelecekte de “ben” olmaya devam edeceğim!).

Asıl saçmalık ise Hazreti Ali’nin Atatürk olduğuna inanıldığının iddia edilmesi...

Öyle bir inanç olduğunu zannetmiyorum. Sadece başkanın iddiası bu ve vıcık vıcık istismar kokuyor…

Hem din istismarı, hem laiklik istismarı, hem Atatürk istismarı…

Başkanın yaptığı, sosyolojik olarak Hazreti Ali’den kopamamanın, ideolojik olarak da Atatürk’ü maske olarak kullanmanın getirdiği psikoloji ile yapılmıuş bir açıklamadır.

Ortalarda Atatürkçülük adına dolaşanların buna itiraz etmesini beklerdik.

Çünkü yukarıdaki iddiada Atatürk, bir dinsel inanç önderi olarak gösterilmeye çalışılıyor.

İddia, “Atatürk yaşasaydı şöyle yapardı”, “bizim partiye oy verirdi”, “şunu yanından kovardı” gibi saçmalıklarla eşdeğer nitelikte. İspatlanması mümkün değil şeyler. Herkes istediği kadar sallayabilir.

Yarın birisi çıkar “ben de reenkarnasyona inanıyorum ve Atatürk benim” dese, kim ne diyebilir?

Ben “bu adam deli” derim.

Peki başkanın yukarıdaki iddialarının bundan bir farkı var mı?

SERHAT ATABEY
TEVHİDci
ALINTI(DERWİSH @ Sep 3 2008, 08:02 AM) *

Ali’nin İslam tarihinde Hazreti Peygamber’in damadı ve amcasının oğlu olan Hazreti Ali olmadığını ve Sümerlere dayanan bir tanrı olduğunu iddia edenlerden tutun, Allah’a ve Hazreti Muhammed’e inanan, bunun yanında Hazreti Ali’nin düşüncelerine vurgu yapıp ona muhabbetini ziyadeleştiren ve kendilerini kesinlikle Müslüman olarak kabul edenlere kadar uzanan bir yelpaze…

kimininde risaletin Hz.Muhammed (s.a.s)e değilde aslında Hz. Ali'ye gelmesi gerekirken yanlışlıkla Cebrail (a.s)'ın risaleti Hz. Muhammed' (s.a.s)'e getirdiğine inandığı gibi saçma sapan inanışlarla insanların kafasını karıştırma, aslında insanların kafasını değil direk olrak İSLAM'ı karıştırma çalışmaları gibi.Kısacası amaç sadece İSLAM'ı yıkmaya çalışmak.

Hidayete uyanlara selam olsun.
al_muallim
‘Hz. Ali, Mustafa Kemal Atatürk olarak zuhur etti’ diye inanırlar."

bu ne ya, yine saçma sapan düşünceler çıkıyor, dur bakalım ilerde neler göreceğiz,

Allah bu gibi düşünenlerden bizi muhafaza eylesin,,

NuRŞeN
Alevi islam inancında olanlar bu düşünceye karşı çıktılar.Aleviliği islamın içerisinde görenler olduğu gibi Aleviliği bir kültür olarak görenler de var.
-BeRcEsTe-
wallbash.gif insanlar şaşırdılar artık ne diyeceklerini bilemez hale gelmişler bu ne ya
hergün bir safsata çıkıyor ortaya ....
sabah_rüzgarı
ALINTI
Sadece başkanın iddiası bu ve vıcık vıcık istismar kokuyor…

Hem din istismarı, hem laiklik istismarı, hem Atatürk istismarı…

olayın özü bu
başka kelama gerek yok
nasreddinhoca
Adam alevilere küfretmiş...
Peki, aleviler hakk etmiş mi?
Hem diyeceksin ki Ali'yi seviyorum, Ali'nin yolundayım...
Hem de diyeceksin ki namaz yok, cami yok, reenkarnasyon var...
Aleviliğin içine sızmış bir kafir misin, yoksa Alevilik mi küfür?
Eğer, Alevilik, Nahcul Belağa, Makalat-ı Hacı Bektaş-ı Veli, Tevzihul mesalih gibi kitapların ilmi ile müteşekkil ise buna kimse küfür diyemez...Yok, bunlar değilde reenkarnasyon ise cem evi ise, namazı, camiyi inkar ise, bunlara alevi değil kafir demek daha uygundur...
asır
ALINTI(nasreddinhoca @ Sep 3 2008, 05:58 PM) *

Adam alevilere küfretmiş...
Peki, aleviler hakk etmiş mi?
Hem diyeceksin ki Ali'yi seviyorum, Ali'nin yolundayım...
Hem de diyeceksin ki namaz yok, cami yok, reenkarnasyon var...
Aleviliğin içine sızmış bir kafir misin, yoksa Alevilik mi küfür?
Eğer, Alevilik, Nahcul Belağa, Makalat-ı Hacı Bektaş-ı Veli, Tevzihul mesalih gibi kitapların ilmi ile müteşekkil ise buna kimse küfür diyemez...Yok, bunlar değilde reenkarnasyon ise cem evi ise, namazı, camiyi inkar ise, bunlara alevi değil kafir demek daha uygundur...

good.gif

Atatürk istismarcılığı.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.