Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Tahammül
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
NuRŞeN
Müslüman olanlar olmayanlar bütün dünyadaki insanlar kardeştir.İnsanların birarada yaşaması birbirlerinin düşüncelerine görüşlerine tahammül etmesi onları en doğru yola götürür.

Bazı konuların kafa karıştırıcı olduğu görüşüne varılmakta.Sular bulanmayınca durulmaz,sual sorulmayınca cevap bulunmaz.

Yurdumuzda yaşayanların çoğunun İslam olduğunu biliyoruz.İslamiyeti yorumlama farklılıklarını da biliyoruz.Mezhepler bu farklı yorumlama sonucu ortaya çıkmıştır.Allah'a olan inancımız,Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) e olan inancımız ve bağlılığımız, kitabımız Kur'an-ı Kerim'e olan inancımız ortak olan değişmez ve farklı yorumlanmayan görüşlerdendir.

Aynı inanca ve aynı imana sahip olanların birbirlerine karşı tahammül göstermeleri gerekir diye düşünmekteyim.Sorulan suallere cevap verilme ki kafalalardaki karışıklık giderilmeli,bulanık düşünceler durulmalı.

Birbirimizi ötelemeden ,inancını ve imanını sorguya çekmeden kendi doğrularımızı açılan konulara yazalım paylaşalım.herkes kendi imanından sorumludur,cevabını da hakk divanında verir.

Birbirlerinin düşüncelerini anlayamayan insanların aralarında mesafe oluşur,mesafeler arttıkça bölünmeler oluşur.Birbirimizi anlayalım,bölücü değil bütünleştirici olalım.

TEVHİDci
ALINTI(NuRŞeN @ Sep 3 2008, 12:38 AM) *

Müslüman olanlar olmayanlar bütün dünyadaki insanlar kardeştir.İnsanların birarada yaşaması birbirlerinin düşüncelerine görüşlerine tahammül etmesi onları en doğru yola götürür.

Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki esirgenesiniz.” (Hucurat 10)
NuRŞeN
"Mü'min, Allah Teâlâ'nın tek olduğunu, ibadette hiç bir ortağı olamayacağını, O'nun dışında ibadete layık olan ve O'na denk olabilecek hiç bir ilâhın bulunmadığını, ibadetin yalnızca O'na hasredileceğini kalben ikrar ve zâhiren açığa vuran kimsedir."
Farakhlit
ALINTI
NuRŞeN Gönderildi Bugün, 12:58 AM

Bazı konuların kafa karıştırıcı olduğu görüşüne varılmakta.Sular bulanmayınca durulmaz,sual sorulmayınca cevap bulunmaz.

Yurdumuzda yaşayanların çoğunun İslam olduğunu biliyoruz.İslamiyeti yorumlama farklılıklarını da biliyoruz.Mezhepler bu farklı yorumlama sonucu ortaya çıkmıştır.Allah'a olan inancımız,Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) e olan inancımız ve bağlılığımız, kitabımız Kur'an-ı Kerim'e olan inancımız ortak olan değişmez ve farklı yorumlanmayan görüşlerdendir.

Aynı inanca ve aynı imana sahip olanların birbirlerine karşı tahammül göstermeleri gerekir diye düşünmekteyim.Sorulan suallere cevap verilme ki kafalalardaki karışıklık giderilmeli,bulanık düşünceler durulmalı.

Birbirimizi ötelemeden ,inancını ve imanını sorguya çekmeden kendi doğrularımızı açılan konulara yazalım paylaşalım.herkes kendi imanından sorumludur,cevabını da hakk divanında verir.

Birbirlerinin düşüncelerini anlayamayan insanların aralarında mesafe oluşur,mesafeler arttıkça bölünmeler oluşur.Birbirimizi anlayalım,bölücü değil bütünleştirici olalım.

Genel olarak katılıyorum ancak burada bazı sorunlar var:

1-Soru soranlar, çoğu zaman öğrenme gayesi içinde değiller.
Kendilerini haklı çıkarma, yaptıkları yaşadıkları "islam dışılığıa" kılıf ve fetva arama yada buradaki bazı dindar zevatı "dinden çıkrama" veya dinsizliklerini yayma peşindeler.

2-Velevki niyetleri halisdir merak ediyorlar doğrusunu öğrenmek istiyorlar.Bunlara cevab vermek kendinde bir ilim olan insan için ilmin zekatı gibi gerekli bir çabadır.Bu insanlara mümkün olduğunca Ayet tefsiri ve sahih hadislere dayanan mukni akla mantığa uygun cevab verilmelidir.Burada da şöyle bir sorun ortaya çıkıyor:
Soru sorduğu için bu kişiler bazılarınca aşağılamaya maruz kalıyor "sen nasıl müslümansın bunları bilmiyorsun..." "..sen önce şunu yap bunu et " filan gibi. Genelde kendini en birinci müslüman ilan edip diğerlerini 2. 3. 4. sınıf müslüman gören tekfirci grup bunu yapıyor.

3-Bir durum da şu adam soru soru soruyor biri cevp vereceği yere "ben senin gibi dinsizle uğraşamam" diye cevap yazıyor

benim gördüğüm hatalar bunlar.
Soranlarda hiçmi kabahat yok çoğunluğunda var ama sapla samanı karıştırmamak herkese bir şans vermek gerekir diye düşünüyorum.
Madem nefes alıp veriyoruz madem dünya imtihanı devam ediyor en dindar müslümanın kafir olarak en dinsizinde müslüman olarak kabre girme ihtimali devam ediyor.
vesselam.
NuRŞeN
ALINTI(Farakhlit @ Sep 3 2008, 01:33 AM) *

Genel olarak katılıyorum ancak burada bazı sorunlar var:

1-Soru soranlar, çoğu zaman öğrenme gayesi içinde değiller.
Kendilerini haklı çıkarma, yaptıkları yaşadıkları "islam dışılığıa" kılıf ve fetva arama yada buradaki bazı dindar zevatı "dinden çıkrama" veya dinsizliklerini yayma peşindeler.

2-Velevki niyetleri halisdir merak ediyorlar doğrusunu öğrenmek istiyorlar.Bunlara cevab vermek kendinde bir ilim olan insan için ilmin zekatı gibi gerekli bir çabadır.Bu insanlara mümkün olduğunca Ayet tefsiri ve sahih hadislere dayanan mukni akla mantığa uygun cevab verilmelidir.Burada da şöyle bir sorun ortaya çıkıyor:
Soru sorduğu için bu kişiler bazılarınca aşağılamaya maruz kalıyor "sen nasıl müslümansın bunları bilmiyorsun..." "..sen önce şunu yap bunu et " filan gibi. Genelde kendini en birinci müslüman ilan edip diğerlerini 2. 3. 4. sınıf müslüman gören tekfirci grup bunu yapıyor.

3-Bir durum da şu adam soru soru soruyor biri cevp vereceği yere "ben senin gibi dinsizle uğraşamam" diye cevap yazıyor

benim gördüğüm hatalar bunlar.
Soranlarda hiçmi kabahat yok çoğunluğunda var ama sapla samanı karıştırmamak herkese bir şans vermek gerekir diye düşünüyorum.
Madem nefes alıp veriyoruz madem dünya imtihanı devam ediyor en dindar müslümanın kafir olarak en dinsizinde müslüman olarak kabre girme ihtimali devam ediyor.
vesselam.

Düşüncelerimizde aynı olan yönler ve farklı yönler bulunmaktadır

1- Sorulara verilmeyen cevaplar aslında ateistlere malzeme olmaktadır.Suallere ilim ışığında verilecek her cevap inanç yolunu aydınlatır.

2- 3-Bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim.Cevap verme yerine hakaret içeren yazılar yazılmakta .Okuyanlara yarar yerine zarar vermekte.

Sorulan sorularda art niyet varsa verilen cevaplar bu niyeti yokeder.Dünyanın bir imtihan dünyası olduğu insanların sınamadan geçtiği düşüncenize katılıyorum.Sınanmada tahammül,sabır gerekir. Hepimiz insanız,insanların günahlarıyla sevaplarıyla yargılanacağı yer Hakk divanıdır,herkes hesabını orada verecektir.

Birbirimizi yargılamak iman gücümüzü ölçmek doğru değil.Yüce Allah görmediğimizi görürü ,bilmediğimizi bilir.

İlle Cihad
Bu konu, benim fitneci kemale olan tahammülsüzlüğüm ile ilgili açılmış gibi geldi.

Kim ne derse desin, farklı görüşlere her zaman saygımız oldu olacakda.

AMA FİTNEYE ASLA VE ASLA TAHAMMÜLÜMÜZ OLMAYACAKTIR.

BU FİTNELER YÜZÜNDEN, SİZİN BAHSETTİĞİNİZ O NOKTALAR MAALESEF GERÇEKLEŞEMİYOR. ÇÜNKÜ ORTADA FİTNE ZİHNİYETİ VAR.

FİTNECİYE KIZIYORUZ DİYE BİZDEN DOLAYI RAHATSIZ OLDUĞUNUZ KADAR, BU FİTNECİNİN ZEHİRLİ FİKİRLERİNEDE BİRAZ TEPKİ GÖSTERSENİZDE BİZDE GÖRSEK.

SANIYORSUNUZ Kİ, ONA CEVAP VEREN SABREDEN BİR SİZSİNİZ...

TAKİP EDİNİZ, İYİ NİYETLİ OLAN BİR İNSAN, VERİLEN ONCA MUHTEŞEM CEVABA KARŞILIK BİR NEBZE DE OLSA İNANDIĞINI BELLİ EDER.

AMA BU FİTNECİ, BIRAKINIZ İNANMAYI, ARTIK SORULARIDA RAHATSIZ ETMEYE BAŞLADI.

SABIR, İYİNİYETLİYE GÖSTERİLİR, FİTNECİYE ASLA!!!
NuRŞeN
Konu kişisel değil geneldir İlle cihad.Toplımu ilgilendiren konularda kişisel tarışmalar olmaz olsa da kavgaya dönüşür.Çözüm yolu kavgadan bulunamıyacağına göre tartışılması doğru olur.İnsanların birbirini önyargılı olmadan suçlamdan anlaması gerekir ki bu da karşılıklı olarak konuşmayla sağlanır.
Kemalarca'ya karşı önyargınızın nedenini anlayamadım.Kafasını karıştıran soruların cevabını arayabileceğini hiç düşündünüz mü? Diyecekseniz ki İslam alimlerinin yazdıklarını okusun anlasın ikrarar gelsin.fakat düşünün bir anasınıfı öğrencisini üniversite düzeyinde yazılan kitepları okuyunca anlar mı?İslam alimlerinin yazdıklarının okunup anlaşılması bazı bilgilerin kazanılmasıyla olur.
Kemalarca ve onun gibi soru soranlar ,ehli olmayan insanların din ile söyledikleri sözleri duyduklarında akıllarında çelişkiler olabileceğini,bu çelişkilerden arınmak için suallerine cevap aradıklarını düşündüğünüz olmadı mı?
Sorulan suallere verilmeyen cevapların vebali olmayacakmı?Bu vebali taşımamak için insanları yargılamadan anlamaya çalışalım.Bizler bir kuluz kulun kula yüz çevirmesi doğru olmaz.İkarar gelen gelir gelmeyen gelmez.Herkesin dini kendine."Lekum dinikum veliyye din
"
islam ve kulluk
es-selamun aleyküm

Bu forum 28000 küsür üyeyi içersinde barındırmış bulunmaktadır ve biz burda ateistide ağırladık aleviyide şafisinide her kersi ağırladık öğrenmeye gerçekten niyeti olana Allah'ın izni ile ne biliyosak anlatmışızdır ama öğrenmeye niyeti olmayan kendi ideolojisinin hatalı olduğunu fark etmeyen ve hatasını anlatana hakarat ve alçaltıcı sözler söylemekten geri durmayan insanlara üzgünüm ama yerimiz yoktur.

tarafımca banlanan mesdo tekrar banlanmıştır üzgünüm ama islamiforumda mesdoya yer yoktur ! kendisiyle ilgili yazılarda konudan ayıklanmıştır

ve yine tarafımca banlanan kemalarca için şunu söyleyim kendisinin sorduğu her soruya konuları incelediğinizde ilk cevap veren benimdir (!) fakat insanların eğitim skalerini düşük gören yapısı itibarı ile bir kaç def'a ikaz etmişliğim mevcuttur ama aynı tavrı devam etti hiç bir anlatılanı kabul etmeme aksine kendi ideolojisini savunmaktan başka birşey yapmışlığı yoktur yani bunun anlamı kemalarca öğrenmek için değil düşüncesini bizlere sunmak için gelmiştir hatası anlatılınca ya cevap vermemeyi yada eğitim seviyesi düşüklüğünü dile getirmiştir en son bir konuda defalarca başkasının yazılarını getirmeyin demesine rağmen kendisi başka insanların yazısını getirmekle sözünde çelişki oluşturmuştur. Niyeti gerçekten öğrenmek olsaydı islamiforumda öğrenmeye devam ederdi ama niyeti islamın yanlış yorumlarınışı yaymak olduğundan müsaade edilmemiştir.

Allah'a emanet olun
NuRŞeN
ALINTI(islam ve kulluk @ Sep 3 2008, 06:45 PM) *
es-selamun aleyküm

Bu forum 28000 küsür üyeyi içersinde barındırmış bulunmaktadır ve biz burda ateistide ağırladık aleviyide şafisinide her kersi ağırladık öğrenmeye gerçekten niyeti olana Allah'ın izni ile ne biliyosak anlatmışızdır ama öğrenmeye niyeti olmayan kendi ideolojisinin hatalı olduğunu fark etmeyen ve hatasını anlatana hakarat ve alçaltıcı sözler söylemekten geri durmayan insanlara üzgünüm ama yerimiz yoktur.

tarafımca banlanan mesdo tekrar banlanmıştır üzgünüm ama islamiforumda mesdoya yer yoktur ! kendisiyle ilgili yazılarda konudan ayıklanmıştır

ve yine tarafımca banlanan kemalarca için şunu söyleyim kendisinin sorduğu her soruya konuları incelediğinizde ilk cevap veren benimdir (!) fakat insanların eğitim skalerini düşük gören yapısı itibarı ile bir kaç def'a ikaz etmişliğim mevcuttur ama aynı tavrı devam etti hiç bir anlatılanı kabul etmeme aksine kendi ideolojisini savunmaktan başka birşey yapmışlığı yoktur yani bunun anlamı kemalarca öğrenmek için değil düşüncesini bizlere sunmak için gelmiştir hatası anlatılınca ya cevap vermemeyi yada eğitim seviyesi düşüklüğünü dile getirmiştir en son bir konuda defalarca başkasının yazılarını getirmeyin demesine rağmen kendisi başka insanların yazısını getirmekle sözünde çelişki oluşturmuştur. Niyeti gerçekten öğrenmek olsaydı islamiforumda öğrenmeye devam ederdi ama niyeti islamın yanlış yorumlarınışı yaymak olduğundan müsaade edilmemiştir.

Allah'a emanet olun

Merhaba islam ve kulluk,

Öncelikle konu ile uygun olmayan yazıları konudan ayıkladığınız için teşekkür ederim.İnsanların düşünceleri inançları farklı olabilir,bir toplumun bütün insanlarının düşüncelerinineaynı olması dşünülemez.fakat insanlar düşüncelerini açıklarken,başkalarının düşüncelerine karşı çıkarken saygılı olmak zorundadır.İnsanlar arasında saygı önceliklidir.Karşı çıkılan düşüncelere ilim ışığında cevap verilir verilemiyecek cevabı olduğunda yapılan açıklamalar için teşekkür edilir.

Sanal bir ortam olmasına rağmen forumlarda toplumumuzun genel yapısı görüyoruz.Farklı düşüncede farklı karakterde insanlar birarada bulunuyor,ilmin ışığında feyz almak isteyenler de var aldığı feyzin anlamını kavramadan karşılıklı atışma ortamına girip tartışmadan uzaklaşanlar da var.

Kimse kimsenin ne kadar daha iyi müslüman olduğunu ne kadar daha bilgili olduğunu sorgulamaya kalktığı zaman oluşan karışıklığı görüyorum .Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı olamaz fakat saygılı olma zorunluluğu vardır.Bu toplum kuralları için geçerli olduğu gibi forum kuralları için de geçerlidir çünkü forumlar da bir çeşit topluluktur.Saygılı olamayana forum kurallarının uygulanması gerekir.

kemalarca konusunda sizinle bir düşüncemi paylaşmak istedim.kemalarca toplumda herkesin zaman zaman muhatap olduğu soruları getirmişti. Yeni üye olduğum için bütün konuları bilmiyorum fakat foruma geldiğim günden beri gözlemlerime dayanarak belirtiyorum.

Toplumda zaman zaman sorulan sorulara açıklık getirilmeyeyince İslamiyetin zarar gördğüğünü düşünüyorum.Her suale verilecek bir cevabımız olmalı ki İslamiyeti daha iyi anlatalım. İslamiyeti anlayalım ,anlatalım.İslamiyeti öğrenme konusuna gelince herkes nasibini alır

öğrenebildiği kadar öğrenir.

Allah'a emanet olun.

islam ve kulluk
Merak ettiğiniz sorularınıza kardeşlerimiz bilgileri doğrultusunda cevap vericeklerdir.

kemalarcanın son 30 mesajını görmüşsünüz ama sizde bilirsiniz ki bardağın taştığı anlar vardır kemalarcanın 270 mesajı mevcut bir ak aylık bir forum hukukuna dayanıyor tahammülümün ne kadar olduğunu konularında yaptığımız ilmi münazaralarla görebilirsiniz zaten.

ama elbetteki herşeyin bir sınırı vardır.

Allah-u alem
ibn_kutame
ALINTI(islam ve kulluk @ Sep 3 2008, 08:44 PM) *

Merak ettiğiniz sorularınıza kardeşlerimiz bilgileri doğrultusunda cevap vericeklerdir.

kemalarcanın son 30 mesajını görmüşsünüz ama sizde bilirsiniz ki bardağın taştığı anlar vardır kemalarcanın 270 mesajı mevcut bir ak aylık bir forum hukukuna dayanıyor tahammülümün ne kadar olduğunu konularında yaptığımız ilmi münazaralarla görebilirsiniz zaten.

ama elbetteki herşeyin bir sınırı vardır.

Allah-u alem

es-selamu aleyküm vr vb yani hala dayanıyorsun kemalarca ya ??? peki ne zamana??? kadar illa cihad sana katılmamak elde degil

allaha emanet olun
sabah_rüzgarı
forumda üyelerin banlanmasından ziyadesiyle rahatsız olan biriyim
bu bazen yazılarıma da yansıyor

fakat kemalarca konusu ayan beyan ortada
sitede bulunduğundan beri yazıları doğruları öğrenmek fikr alışverişi yapmak kesinlikle değil
kendi fikrlerini yumuşak uslupla da olsa kabul ettirmek akılları bulandırmak

İlle Cihad
iyi güzelde, ben bu adamlara kızınca fitne çıkarıyosunuz deyince neden bana tavır alınıyor anlamış değilim.

gerçekten öğrenmek maksatlı olan birine ne zaman kızmışım....

benim kızdıklarımı herkes biliyor.. ne için kızdığımı herkes biliyor.

bir insanın art niyetli olduğunu, amacının kötü olduğunu, dayatmalarla dolu olduğunu hissettiğim an (ki bu zan ile değildir) dayanamıyorum.

elimde değil, Kitabıma iftira atana, Peygamberime iftira atana, Allahıma iftira atıp, (haşa) vahşi, adaletsiz, hatalı diyene karşı sakin olamıyorum. olamamda...

Peygamberime yalancı diyene, Allaha ise ırkçı diyene asla ve asla tahammülüm yok. olmayacakta.

bu sebeplerden dolayı, olaki birine daha kızıpta bu tür yorumlar yaparsam lütfen beni biraz anlayın. bilinki ben böyle kızıyorsam bir sebebi vardır. boşu boşuna kimseye bağırmadım, bundan sonrada yok yere kalp kıracak değilim.

Ama dinimi rencide etmeye çalışan hiç kimseye acımam.

Allahın selamı üzerinize olsun.
rasmus
inancımızın aşağılayın hor görün yada öteleyin dediği bi topluluk yok..sadece dost edinmeyin yani güvenmeyin dediği insanlar vardır(malum dostluk güvendir) müslüman her canlıya iyi davranır ama kardeşlerimiz yine müslümanlardır..bakın biraz daha gerçekçi olacak olursak öğrenmek isteyen islami foruma gelip abuk subuk sorular yağdırmak yerine kaynaklara bakar araştırır çünkü burda verilen cevaplar yine birilerinin cevaplarıdır..sorulara cevap verilmemesi ateistlere malzeme olur demişsiniz smile.gif ilahi..onların malzeme çıkartma çabalarınıda sizin gibi yorumlayanı ilk defa gördüm..cevap verince ne değişiyor malzeme vermemiş olmamızın dışında..peki bu tipler bu kadar üyeyi rahatsız etme hakkını kimden alıyor..
ayparcam
ALINTI(NuRŞeN @ Sep 2 2008, 11:38 PM) *

Es selamun aleykum Nursen

Sizide destekliyorum good.gif ancak kemalarca'nin gercektende bir fitnelik yapmak amacla oldugu acmis oldugu konularla belli oluyor ve ne amacla actigini tamam tam olarak ben kendi adima bilmiyoruz..Evet bir musluman olarak uzulduk kimse banlanmasini istemez.. Ama bilmiyoruz tam anlamiyla belkide dedigi gibi o kisinin gercektende arastiriyordu belkide gercektende kafasi karismistir butur soru sorarak belkide bizden dogrulari ariyordu bunu tam olarak bilemeyiz ..Ancak su yazisi aklima gelince birazda boyle dusuncelerim degisiyor boyle diyerek bildikleriyle yanlis olsada bize ogretmeye calismasi( ben biliyorum ama sizin nasil bildiginizi bilmiyorum diyeydi sanirim)?Bu ne demek oluyor yani biliyormus yanlis yada dogru ama bildiginden donmeyen biri olarak gosteriyor kendisini ve bildikleride ortada iste biraz karisik ve yanlis ? Bilmiyorum ben boyle anladim ..Bide terbiyem musade etmez diyerekte kendine bizi inandirmak icinmi calisiyordu yoksa gercektende boylemiydi terbiyesi, burdada biraz tereddutluyum ondanmi boyle diyordu bilemeyiz..Ya aslinda boyle konusarak o kisinin hakkina girmis oluyoruz ama bunlarda benim kafamda donup duruyor boyle durumla sanal alemde ilkkez karsilasiyorum ve ben hangisi dogru hangisi yanlis bazen karistirabiliyorum..Ben buraya onceki yazimdada yazmistim sizlerin paylasimlariniz beni etkiledi ve inandim ogrenmemiz gereken konular gordum ve uye oldum burada biseyler ogrenebilecegime inandim ki insALLAH ogrenebilirimde.. Neyse kendimi bu yaziyi yazmak zorunda hissettim daha dusunduklerim cok ama sizlerin fikirleri kadar dusunceli ve oturakli olmadigi icin simdilik bukadariyla beni anlamissinizdir diyerek yazima son vermek istiyorum... hakkinizi helal edin

selam, dua ve saygilarimla
NuRŞeN
Yorumlarınız için teşekkürler,tam istenilen düzeyde düşünceler açıklandı,paylaşıldı.Konuya uygun davranarak birbirimize tahammül göstererek güzel bir davranış gösterildi.Birimizin doğrusu birimize göre farklı olmasına rağmen güzel ve açıklayıcı yorumlar yapıldı.
Birbirimizi kırmadan incitmeden yaptığınız yorumlar için tekrar teşekkür ederim.

i_k_r_a

sizede saygı duyuyorum ama ben çok farklı düşünüyorum...
öncelikle sunu vurguluyayım ki ''mümin müminin kardeşidir''[b] müslüman olmayanlarla ne kardeşliği efendim asla kabul etmiyorum...
benim çeçenistandaki,filistindeki,ıraktaki kardeşlerimi vuran siyonistler benim nerden kardeşim olur..
fikirleri,mantığımı hatta her millete hitap eden tek doğru dinimi benimsetemediğim insanların düşüncelerine onların sapkın dinlerine nasıl tahammül edeyim.
vallaa çok damarıma dokundurucu bir konu bu.eğer sert bir üslüp kullanmış isem kusuruma bakmayın... confused1.gif
NuRŞeN
ALINTI(i_k_r_a @ Sep 5 2008, 02:28 PM) *

sizede saygı duyuyorum ama ben çok farklı düşünüyorum...
öncelikle sunu vurguluyayım ki ''mümin müminin kardeşidir'' müslüman olmayanlarla ne kardeşliği efendim asla kabul etmiyorum...
benim çeçenistandaki,filistindeki,ıraktaki kardeşlerimi vuran siyonistler benim nerden kardeşim olur..
fikirleri,mantığımı hatta her millete hitap eden tek doğru dinimi benimsetemediğim insanların düşüncelerine onların sapkın dinlerine nasıl tahammül edeyim.
vallaa çok damarıma dokundurucu bir konu bu.eğer sert bir üslüp kullanmış isem kusuruma bakmayın... confused1.gif

[b]Zulmedenlerden dostluk beklemek onlarla dost olabilmek zaten mümkün değil.Zulmedenlerin insanlığı da tartışılır bu farklı.

Bir insanla karşılaştığım zaman onun inancından ziyade davranışlarına önem veririm. Dini inancı kendine diye düşünürüm.

Üzüntü ve yokluk içinde bir insan gördüğünüzde yardım etmek için sizinle aynı dini inancı paylaşmasını arar mısınız.Yardım eli uzatırken uzattığınız elin sahibi kim diye düşünür müsünüz?Ezilenlerin yanında olmak zulmedene karşı çıkmayı bir insanlık görevi olarak bilirim.

" Yaradılmışı severiz yaradandan ötürü "diyen Yunus Emre gibi düşünürüm.

Yorumunuz için teşekkürler ,sert uslup kullandığınızı sanmıyorum.Kişisel görüşünüzü açıklamak ve savunmak en doğal hakkınız.

islambuli
ALINTI
Yurdumuzda yaşayanların çoğunun İslam olduğunu biliyoruz.İslamiyeti yorumlama farklılıklarını da biliyoruz.Mezhepler bu farklı yorumlama sonucu ortaya çıkmıştır.Allah'a olan inancımız,Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) e olan inancımız ve bağlılığımız, kitabımız Kur'an-ı Kerim'e olan inancımız ortak olan değişmez ve farklı yorumlanmayan görüşlerdendir

yazının geneli insani bir yaklaşımı anlatıyor karşı çıkmak mümkün değil tevhidci kardeş bir küçük uyarı yapmış onada bir itiraz olmamış zaten bende kendi görüşümü yazmak istiyorum inşAllah.

nurşen kardeşim tüm bu farklı yorumlamalar genelde kulaktan dolma bilgilerle insanların birşeyler bilmeden herşeye yorum getirmeleriyle oluşmuştur yani mezhep farklılığı diyoruz sorsak genel söylüyorum o mezhepten olduğunu iddia eden o mezhebi savunan bir insanın konuştuğu mezhep hakkında hiç bir bilgisi yok.bunu mezhep olarak ele almayalım her konuda böyle inanın adam hiç kuranı kerimi açmamış tartışmaya geldimi alim adam islamla hiç bir bilgisi yok tartışmaya geldimi yine aynı tüm farklı yorumlar dediğimz şeyin kaynakları bu insanların bilinçsizce ve bilgisizce konuşmaları.
eski alimlerin kitaplarını okurken bir çoğunda diğer bir alim için o böyle demişti gerçekten bu konuyu çok güzel yazmış diğer alim bu konuda böyle yazmış onun dediği daha sağlamdır gibi atıflarda bulunarak bir başka alimin yazılarını kendi kitaplarına taşımışlardır farklı oldukları yerleride ilmi üslupla yazmışlardır okurken insanın hoşuna gibidyor bunlar.şimdi ise herkes bir alim olmuş 100 kişi bir araya gelse ortaya hiç birşey çıkmıyor.

insanlara hakkıyla hakkı anlatan tüm Alimlerimizden Allah azze ve celle razı olsun
i_k_r_a
ALINTI(NuRŞeN @ Sep 5 2008, 02:54 PM) *

Zulmedenlerden dostluk beklemek onlarla dost olabilmek zaten mümkün değil.Zulmedenlerin insanlığı da tartışılır bu farklı.

Bir insanla karşılaştığım zaman onun inancından ziyade davranışlarına önem veririm. Dini inancı kendine diye düşünürüm.

Üzüntü ve yokluk içinde bir insan gördüğünüzde yardım etmek için sizinle aynı dini inancı paylaşmasını arar mısınız.Yardım eli uzatırken uzattığınız elin sahibi kim diye düşünür müsünüz?Ezilenlerin yanında olmak zulmedene karşı çıkmayı bir insanlık görevi olarak bilirim.

" Yaradılmışı severiz yaradandan ötürü "diyen Yunus Emre gibi düşünürüm.

Yorumunuz için teşekkürler ,sert uslup kullandığınızı sanmıyorum.Kişisel görüşünüzü açıklamak ve savunmak en doğal hakkınız.

hayır yanlış anlaşıldım galiba...söylemek istediğim yardım etmem demiyorum;onlarla KARDEŞ GİBİ OLAMAYIZ demek istemiştim...
sonuçta ne kadar yardım edilmesi gerekirse tabiki yardım ederiz.rusya gürcistana karşı savas açınca hepimizin yürekleri burkuldu ama söylemek istediğim karşı karşıya gelince ne onların bize karşı merhameti olur nede bizim onlara karşı...
ticari amaçlı çıkarımız olmasa hem amerika rusya israil;bizlere çoktan savaş açılmış olacaktı.
yardım etmek konusuna gelince(devlet olarak değil şahsi olarak)tabiki yardım ederiz.türk milletinin ne kadar misafirperver olduğu bilinir zaten.sonuçta ALLAHu tealanın onlara inançları ne olursa olsun rızıklandırdığını düşünmeliyiz.söylemek istediğim buydu.
yorum için teşekkürler
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.