Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Cennette Erkeklere 8-10 Huri, Bayanlara ?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Sayfa: 1, 2
kemalarca

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

Hep kafama takılmıştır, hepimiz biliyoruz cennete biz erkeklere 8-10 HURİ verilecek.İnşallah..
Ancak acaba bayanlara da 8-10 erkek huri verilecek mi ?

Çok merak ettimde ....
İlle Cihad
Fitneci Kemal, onlarada NURİ verilecek dersem hoşuna gidermi?
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 2 2008, 12:28 PM) *

Suskunluğum asaletimdendir. ..

Her lafa verecek bir cevabım var...

Lakin bir lafa bakarım lafmı diye,

bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

Mevlana,
sükût-u vaveyla
asaletmi ...

siz saç telinizden ayak tırnağınıza kadar ... taktik kokuyorsunuz ...

aklınızca hoşgörülü , samimi , öğrenmek isteyen biri gibi bir çok rollere bürünüyorsunuz ...

---

kemalarca yöntemi :

hemen hemen her cümlenin başına

evet kardeşim katılıyorum aynen...

devamı

yüreğimle inanıyorum ...

ve sonu

Kuranda baş örtüsü yok toklaşma yok ... adalet yok vs...
kemalarca
ALINTI(HüZüN yıLı @ Sep 2 2008, 12:52 PM) *

asaletmi ...

aklınızca hoşgörülü , samimi , öğrenmek isteyen biri gibi bir çok rollere bürünüyorsunuz ...
---
kemalarca yöntemi :

devamı

yüreğimle inanıyorum ...

ve sonu

SEVGİLİ KARDEŞ,

Başörtüsü ve tokalaşma konusu ''ÜLKEMİZDE İKİ FARKLI İSLAM MI VAR ?'' başlığına tartışılıyor, oraya buyurun bizahmet.

Buradaki konu farklı,farkı farkedemediniz mi ?

Bu konuda hiçbir fikir sahhibi değilseniz, buraya zahmet etmeseydiniz....
tebliğci

asaletmi ...

---
kemalarca yöntemi :

devamı

yüreğimle inanıyorum ...

ve sonu

bismillah

sevgili havvanur

bu ne celal blink.gif

lütfen sakin olun smile.gif
İlle Cihad
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 12:46 PM) *

Suskunluğum asaletimdendir. ..

Her lafa verecek bir cevabım var...

Lakin bir lafa bakarım lafmı diye,

bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

Mevlana,

FİTNECİ KEMAL,

ister mevlanadan yaz, ister adamın yaşar nuriden yaz...

Hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur.

Heleki mevlananın yukarıdaki sözü, sizin ağzınıza hiç yakışmayan bir sözdür.

Çünkü o sözü söyleyen mevlana, siz ise FİTNECİNİN ÖNDE GİDENİSİNİZ.

o yüzden kaale bile almıyorum.

ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM, SEN BİR FİTNECİSİN......
kilic_aygül

clap2.gif clapping.gif clapping.gif laugh.gif
kilic_aygül

asaletmi ...

---
kemalarca yöntemi :

devamı

yüreğimle inanıyorum ...

ve sonu

clap2.gif clapping.gif clapping.gif flowers.gif
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 2 2008, 01:34 PM) *

FİTNECİ KEMAL,

ister mevlanadan yaz, ister adamın yaşar nuriden yaz...

Hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur.

Heleki mevlananın yukarıdaki sözü, sizin ağzınıza hiç yakışmayan bir sözdür.

Çünkü o sözü söyleyen mevlana, siz ise FİTNECİNİN ÖNDE GİDENİSİNİZ.

o yüzden kaale bile almıyorum.
ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM, SEN BİR FİTNECİSİN......

İlle Cihad
YAZIMI ASMANA GEREK YOK, BEN SENİN HER YAZINA, GÖRDÜĞÜM HER YAZINA EKLEYECEĞİM MERAK ETME.

FİTNECİ KEMAL
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 2 2008, 01:46 PM) *

YAZIMI ASMANA GEREK YOK, BEN SENİN HER YAZINA, GÖRDÜĞÜM HER YAZINA EKLEYECEĞİM MERAK ETME.

FİTNECİ KEMAL

BU TÜR YAZILARA CEVAP VERMEYE AİLEMİN BANA VERDİĞİ TERBİYE MÜSAADE ETMİYOR.
İlle Cihad
SANA MEYDANI BOŞ BIRAKMAYADA BENİM İSLAMI İNANCIM MÜSADE ETMİYOR.

FİTNECİ EFENDİ.

KELİME OYUNLARI İLE BİR ŞEY ELDE EDEMEZSİN.
kemalarca
ALINTI(kilic_aygül @ Sep 2 2008, 01:35 PM) *

clap2.gif clapping.gif clapping.gif laugh.gif

BU TÜR YOLLAMALARA DA,ALDIĞIM TERBİYE GEREĞİ CEVAP VEREMİYORUM !!

musalli

clapping.gif clapping.gif clapping.gif

favorimsin serkan abi... jp.gif
İlle Cihad
DESEMKİ, İSLAMDA BAŞÖRTÜSÜ EMRİ YOK, HURİLER FALAN HİKAYE, SIRAT KÖPRÜSÜ HİKAYE, HIRSIZIN ELİNİ KESMEK VAHŞETTİR, MEDENİ HUKUK İYİKİ VAR, ŞERİATTAN KORKUYORUM VS.VS.VS.

EVET AYNEN KATILIYORUM DERSİN, BUNLAR HOŞUNA GİDER VE VERECEK CEVABIN OLUR DEĞİLMİ.............

FİTNECİSİN KEMAL F İ T N E C İ
kemalarca
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 2 2008, 02:03 PM) *

DESEMKİ, İSLAMDA BAŞÖRTÜSÜ EMRİ YOK, HURİLER FALAN HİKAYE, SIRAT KÖPRÜSÜ HİKAYE, HIRSIZIN ELİNİ KESMEK VAHŞETTİR, MEDENİ HUKUK İYİKİ VAR, ŞERİATTAN KORKUYORUM VS.VS.VS.

EVET AYNEN KATILIYORUM DERSİN, BUNLAR HOŞUNA GİDER VE VERECEK CEVABIN OLUR DEĞİLMİ.............
FİTNECİSİN KEMAL F İ T N E C İ

RAHMETLİ HACI BABAMIN BANA SON VASİYETİ:

EY OĞUL BANA ATALARIMDAN MİRAS KALAN BİR ÖĞÜDÜ BENDE SANA MİRAS BIRAKIYORUM:

BUNU AKLINDAN ÇIKARMA. ATALARIMIZ DER Kİ:

'' İTE DALAŞMAKTANSA ,ÇALIYI DOLAŞMAK HAYIRLIDIR''
ATASÖZÜ
NuRŞeN
Cennetteki hurilerin ne anlama geldiğini bilmek gerekir.Huriler açıklandığı gibi değil.
Cennet ile ilgili ayetler okunduğu zaman yanlış yorumlanmasından kaynaklanan yanlış tartışmalara neden oluyor.
İsterseniz konuyu bu yönde tartışalım.
ayparcam
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 11:26 AM) *

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

Hep kafama takılmıştır, hepimiz biliyoruz cennete biz erkeklere 8-10 HURİ verilecek.İnşallah..

Çok merak ettimde ....

Ne acayip konular aciyorsunuz her kafaniza takilan konular boyleyse lutfen daha konu acmayiniz bizimde kafalarimizi allak bullak etmeye hakkiniz yok yanlis bilgileriniz yuzunden zamanimizi bosa harcatmayin bizlere.Boyle yanlis bilgileriniz yuzunden buradaki insanlari rahatsiz ettiginizi goruyorsunuz hem rahatsiz etmis hemde onlarin hakkina girmis oluyorsunuz...Asagida hadisi serifte te oldugu gibi

''Allah'a ve son güne (Ahiret gününe) iman eden, ya hayır söylesin, yahut sussun. Yeterince acik sanirim insALLAH anlamissinizdir?
kilic_aygül
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 01:57 PM) *

BU TÜR YOLLAMALARA DA,ALDIĞIM TERBİYE GEREĞİ CEVAP VEREMİYORUM !!

Cevap verme o zaman
İlle Cihad
bir yanlışlık oldu....
NuRŞeN
Konunun açılmasında sakınca görmüyorum çünkü cennet konusunu kullanarak bir çok genç islamdan uzaklaştırılabiliyor veye ateistlerin sorduğu soruya cevap veremiyor.
Konu hakkında ne kadar deirn bilgimiz olursa vereceğimiz cevaplar da o kadar doğru olur.
Cennet te akan ırmaklar,köşkler,huriler dünya anlamıyla verilmemiştir. Cennette dünya maddiyatı ile anlatılanların doğru olmadığını düşünüyorum.
Elimiz kesildiği zaman acısını bedenimizde duyarız,bir şeye üzüldüğümüz zaman canımız sıkılır.canımızın sıkıntısını ruhumuszda hissederiz.Öbür dünyaya gidecek olan ruhtur,ruhun cekeceği azap cehannem olarak ifade edilmiş.Ruhun cennette huzur duyacağı açıklanmış.
Ruh kavramını ele aldığımızda beden olmadıktan sonra ruhun dünyadakigibi yiyeceğe içeceğe ihtiyacı olur mu?
kemalarca
ALINTI(ayparcam @ Sep 2 2008, 02:37 PM) *

Ne acayip konular aciyorsunuz her kafaniza takilan konular boyleyse lutfen daha konu acmayiniz bizimde kafalarimizi allak bullak etmeye hakkiniz yok yanlis bilgileriniz yuzunden zamanimizi bosa harcatmayin bizlere.Boyle yanlis bilgileriniz yuzunden buradaki insanlari rahatsiz ettiginizi goruyorsunuz hem rahatsiz etmis hemde onlarin hakkina girmis oluyorsunuz...Asagida hadisi serifte te oldugu gibi
''Allah'a ve son güne (Ahiret gününe) iman eden, ya hayır söylesin, yahut sussun. Yeterince acik sanirim insALLAH anlamissinizdir?

SEVGİLİ KARDEŞİM,

Cennette mümin erkeklere huriler verileceğini hiç duymadınız mı ??
Duymadıysanız,büyüklerinize bir soru verin ?

Erkeklere huriler veriliyorsa, bayanlara da verilecek mi ?

Çok normal bir soru, cevap iki şekilde basit bir cevaptır,
ya evet onlara da huriler verilecek veya başka mükafatlar var.
ya da hayır onlara verilmeyecek.

Burada kafanızın nerede karıştığını anlayamadım.
Bu cevabı ben bilmiyorum, bilen biri çıkar bir açıklama yapar siz de ben de öğreniriz.
Belki de başka yorumları da vardır.

Selam
İlle Cihad
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 02:18 PM) *

RAHMETLİ HACI BABAMIN BANA SON VASİYETİ:

EY OĞUL BANA ATALARIMDAN MİRAS KALAN BİR ÖĞÜDÜ BENDE SANA MİRAS BIRAKIYORUM:

BUNU AKLINDAN ÇIKARMA. ATALARIMIZ DER Kİ:

'' İTE DALAŞMAKTANSA ,ÇALIYI DOLAŞMAK HAYIRLIDIR''
ATASÖZÜ

"DİNSİZİN HAKKINDAN MÜSLÜMAN GELİR"

BENİM SÖZÜM......
TEVHİDci
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 02:51 PM) *

sona yaklaşıyorsun "kemalarca" ama benden sana tavsiye ister al ister alma sen bilirsin; "bırak böyle gereksiz konular açmayı".

hidayete uyanlara selam olsun.
NuRŞeN
Cennette Huriler

...Merak ettiğim şey evli olarak ölen insanlara da cennette huri veriliyor mu acaba? Düşündüm de eğer veriliyorsa sevgi anlamsız olmuyor mu? İnsan ahirette de birlikte olmak ister ve ahirette de onunla birlikte olacağı için sever? Ne dersiniz hocam...

Cevap:

Ahiret âleminde cisimlerimiz nasıl değişecek, o varlık âlemine uygun bir yapıda olacak, bu mânada yeniden yaratılacaksa (inşa edilecekse) ruhi-psikolojik hayatımız da onun gibi yeniden inşa edilecektir. Orada arzularımızın, duygularımızın, taleplerimizin dünyadaki gibi olacağını söylemek isabetli değildir. Gerçi Kur'an'da, cennetliklere verilecek nimetler, dünyada bildiğimiz nimetlerin (bunların içinde huriler de vardır) isimleriyle anılmış, "bağ, bahçe, çiçek, köşk, huri, gılman ve çeşitli meyveler" zikredilmiştir, ama bunlar dünyadakilere yalnızca isim bakımından benzerler, mahiyetleri tamamen farklıdır. Dünyada çeşitli zaafları, arzuları, zevkleri olan insanları güzel davranışlara teşvik için cennet nimetlerinden bahseden Kur'an, cennetteki nimetlere ait özel isimleri (onların mahiyetini ifade eden dili) dünya hayatında bilmek mümkün olmadığı için, dünyada bildiğimiz ve hoşlandığımız nimetleri zikretmiş, insanları bunlarla teşvik eylemiştir. Sevgili Peygamberimiz de (s.a.) "Bana şu atımı, kılıcımı...verecekler mi?" diye soranlara "Evet" demiş, ama arkasından da "Orada canlarınızın istediği şeyler sizindir, size verilecektir" mealindeki âyetleri okumuştur. Evet oradaki canlarımız (nefislerimiz) farklıdır ve bu nefisler orada neyi isterse Allah da onu verecektir; ama o şeyler burada gördüğümüz, duyduğumuz, hayal ettiğimiz şeyler değildir. Orada Allah'ın cemalini müşahede etmek (güzelliğini görmek), rıdvanına nail olmak (sizlerden razı oldum hitabına nail olarak bunun verdiği tarif edilemez zevki yaşamak) varken atı, kılıcı, kadını, erkeği kim ister?!

"İsteyene ver sen onu
Bana seni gerek seni"

Hayrettin Karaman
İslam Hukuku Profesörü
ayparcam
Bakin kemalarca sizin amaciniz ne bilmiyorum ama ben bu foruma sadece ALLAH icin Islamiyeti ogreneyim diye giriyorum sanali bilirsiniz bos seylerle ugrasmamak icin bir yer ariyordum arastirdim bu foruma takildim ve heb Kur'an-i Kerimden bahsedildigini gordum hemen uye olup bu forumdan yararlanacagimi dusundum ama su son gunlerde sizin mesajlar takildi gozume.. Benim fazla bilgim yok ama RABBIM bizlere akil vermis neyin dogru neyin yanlis oldugunu secebiliyoruz cok sukur.. neyse sizden ricam lutfen bilip bilmeden konular acarak bizlerede mani olmayin eger dogruyu ariyorsaniz hersey apacik Kur'an-i Kerimde var oradan arastirin ve once siz ogrenip uygulayin sonrada boyle forumlarda veya cevrenizde yayin aksi halde hem kendinize hemde bizlere zarar vermis oluyorsunuz..Hakkinizi helal edin kalb kirmayi istemem ama devamli boyle konular acilinca dayanamayip yazdim..InsALLAH hidayete erenlerden olursunuz

selam ve dua ile
mchldm
ALINTI(NuRŞeN @ Sep 2 2008, 02:58 PM) *

Cennette Huriler

...Merak ettiğim şey evli olarak ölen insanlara da cennette huri veriliyor mu acaba? Düşündüm de eğer veriliyorsa sevgi anlamsız olmuyor mu? İnsan ahirette de birlikte olmak ister ve ahirette de onunla birlikte olacağı için sever? Ne dersiniz hocam...

Cevap:

Ahiret âleminde cisimlerimiz nasıl değişecek, o varlık âlemine uygun bir yapıda olacak, bu mânada yeniden yaratılacaksa (inşa edilecekse) ruhi-psikolojik hayatımız da onun gibi yeniden inşa edilecektir. Orada arzularımızın, duygularımızın, taleplerimizin dünyadaki gibi olacağını söylemek isabetli değildir. Gerçi Kur'an'da, cennetliklere verilecek nimetler, dünyada bildiğimiz nimetlerin (bunların içinde huriler de vardır) isimleriyle anılmış, "bağ, bahçe, çiçek, köşk, huri, gılman ve çeşitli meyveler" zikredilmiştir, ama bunlar dünyadakilere yalnızca isim bakımından benzerler, mahiyetleri tamamen farklıdır. Dünyada çeşitli zaafları, arzuları, zevkleri olan insanları güzel davranışlara teşvik için cennet nimetlerinden bahseden Kur'an, cennetteki nimetlere ait özel isimleri (onların mahiyetini ifade eden dili) dünya hayatında bilmek mümkün olmadığı için, dünyada bildiğimiz ve hoşlandığımız nimetleri zikretmiş, insanları bunlarla teşvik eylemiştir. Sevgili Peygamberimiz de (s.a.) "Bana şu atımı, kılıcımı...verecekler mi?" diye soranlara "Evet" demiş, ama arkasından da "Orada canlarınızın istediği şeyler sizindir, size verilecektir" mealindeki âyetleri okumuştur. Evet oradaki canlarımız (nefislerimiz) farklıdır ve bu nefisler orada neyi isterse Allah da onu verecektir; ama o şeyler burada gördüğümüz, duyduğumuz, hayal ettiğimiz şeyler değildir. Orada Allah'ın cemalini müşahede etmek (güzelliğini görmek), rıdvanına nail olmak (sizlerden razı oldum hitabına nail olarak bunun verdiği tarif edilemez zevki yaşamak) varken atı, kılıcı, kadını, erkeği kim ister?!

"İsteyene ver sen onu
Bana seni gerek seni"

Hayrettin Karaman
İslam Hukuku Profesörü

Öncelikle konu gerekli gereksiz fitne degil gibi tartışmların gereksiz oldugu kanısındayım ...
Eger olayın bir fitneye sebebiyet verecegini düşünüyorsanız yönetime bildirmeniz gerekli ..
Yönetimde buna ikna olursa gerekli tedbrileri almakla mukellef ...
Ama burda burnun uzun kolun kısa kulakların kepçe tarzı muhabbetler yakışık almamış..
Ve fitne engelleyici bir tarzıda yok ağız dalaşından öte geçmemiş ..
Sayın Kemalarcada sanırım fazla sivrilmiş , sivrilikten kimse fayda görmedi belirttiyim ..
Nihayetinde Sayın Nurşene guzel cevabı için teşekkür etmeyide borc bilirim ...
Muslumana yakışanı yapmış niyet okuyuculugu degil ..
Selamlar ...
TEVHİDci
ALINTI(tebliğci @ Sep 2 2008, 01:15 PM) *

bismillah

sevgili havvanur

bu ne celal blink.gif

lütfen sakin olun smile.gif

bu şahısda sanırım "mesdo" doğrumuyum "tebliğci" ? smile.gif
[JT]_ShadoW
RABBİM BİZİ YANİ ZAHİRİNE GÖRE MÜSLÜMAN HÜKMÜ VERDİĞİMİZ AMA BATININI ALLAHIN BİLECEĞİ TÜM TÜM MÜSLÜMANIM DİYENLERİ FİTNEDEN VE FİTNECİLERDEN KORUSUN İNŞALLAH...ALLAH RASULU BİR HADİSİ ŞERİFLERİNDE ''FİTNE ADAM ÖLDÜRMEKTEN BETERDİR'' DİYOR VE BİR BAŞKA HADİSDE DE ''FİTNE KITALDAN DAHA ŞEDİDDİR'' DİYOR.RABBİM TÜM HAKKIYLA İMAN EDENLERİ KORUSUN DULARINIZI EKSİK ETMEYİN İNŞALLAH...SELAM VE DUA İLE...
ayparcam
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 01:51 PM) *

SEVGİLİ KARDEŞİM,

Çok normal bir soru, cevap iki şekilde basit bir cevaptır,
ya evet onlara da huriler verilecek veya başka mükafatlar var.
ya da hayır onlara verilmeyecek.

Burada kafanızın nerede karıştığını anlayamadım.
Bu cevabı ben bilmiyorum, bilen biri çıkar bir açıklama yapar siz de ben de öğreniriz.
Belki de başka yorumları da vardır.

Selam

Sadece bu konuyla degil kafamin karistigi.. Bende kendime gore elbet biliyorum biseyler cennette erkege huri verilecegini ve eger dunyalik esi veyahut dunyadaki bayanlar cennetlikse hurilerdende ustun oldugunuda okumustum..Ben butun actiginiz konular hakkinda soyluyorum bu sozu actiginiz konular heb ayni birbirine benziyor altinda sanki biseylerin saklandigi gibi gorunuyor bizim bakisimizla..Bilmem insALLAH oyle degildir insALLAH gercekleri arayan ALLAh'a tam manasiyla inananlardansinizdir..

Bakin size guzel bir cevab yazmis nursen arkadasimiz RABBIM razi olsun buyurun ben okudum ve inandim arkadasin yazdigi yaziya..

Evet oradaki canlarımız (nefislerimiz) farklıdır ve bu nefisler orada neyi isterse Allah da onu verecektir; ama o şeyler burada gördüğümüz, duyduğumuz, hayal ettiğimiz şeyler değildir. Orada Allah'ın cemalini müşahede etmek (güzelliğini görmek), rıdvanına nail olmak (sizlerden razı oldum hitabına nail olarak bunun verdiği tarif edilemez zevki yaşamak) varken atı, kılıcı, kadını, erkeği kim ister?!

ALINTI(NuRŞeN @ Sep 2 2008, 01:58 PM) *

Cennette Huriler

Cevap:

"İsteyene ver sen onu
Bana seni gerek seni"

Hayrettin Karaman
İslam Hukuku Profesörü

İlle Cihad
ALINTI(mchldm @ Sep 2 2008, 03:10 PM) *

Öncelikle konu gerekli gereksiz fitne degil gibi tartışmların gereksiz oldugu kanısındayım ...
Eger olayın bir fitneye sebebiyet verecegini düşünüyorsanız yönetime bildirmeniz gerekli ..
Yönetimde buna ikna olursa gerekli tedbrileri almakla mukellef ...
Ama burda burnun uzun kolun kısa kulakların kepçe tarzı muhabbetler yakışık almamış..
Ve fitne engelleyici bir tarzıda yok ağız dalaşından öte geçmemiş ..
Sayın Kemalarcada sanırım fazla sivrilmiş , sivrilikten kimse fayda görmedi belirttiyim ..
Nihayetinde Sayın Nurşene guzel cevabı için teşekkür etmeyide borc bilirim ...
Muslumana yakışanı yapmış niyet okuyuculugu degil ..
Selamlar ...

ilk mesajınız, dolayısıyla okuduğunuz ilk konudur diye düşünmekteyim.

olayları bilmeden yorum yapmamanız gerektiğini bilmelisiniz.

kimseyi itham etmeyin, bir okuyun araştırın neden bunlar yazılmış.....

dinimi rencide eden FİTNECİDİR, asla da müsade etmem...
mchldm
Konunun polimik olmasına gerek yok ..
Evet okudugum ilk konu manzarayı seyrettikten sonrada çokda bilgiye ihtiyac yok ..
Seviye düşük, cevaplar kişisel ....
Eger ortada bir fitne var ise bu site için yetkili bir isim bununla mucadele eder eger bu sizseniz mucadlee yönteminiz buysa başka sözüm yok ...
Selamlar ...
sükût-u vaveyla
confused1.gif blink.gif biggrin.gif

yazılanları okudum da ...

vallahi hiç bu kadar karışık bir topic görmemiştim... biggrin.gif

herkes ayrı telden çalmış ...

ortaya komik bir durum çıkmış ...

----

herkese kolay gelsin ...

saygılar ...
TEVHİDci
ALINTI(HüZüN yıLı @ Sep 2 2008, 03:44 PM) *

ortaya komik bir durum çıkmış ...

----

herkese kolay gelsin ...

saygılar ...

maksat zaten konuyu sulandırmak yeni taktik bu wink.gif biggrin.gif
musalli
hüzün yılı ve tevhidci ikilisi varsa bende varım... biggrin.gif

nasıl karışıverdi bir anda ortalık yaa.. biggrin.gif

izliyorum... biggrin.gif
kemalarca

YORUMSUZ:

52-et-TÛR :

17. Şüphesiz (kötülüklerden) korunanlar cennetlerde ve nimet içindedirler.

18. Rablerinin kendilerine verdikleriyle sefâ sürerler, (Zira) Rableri onları, cehennem azabından korumuştur.

19. Onlara: Yaptıklarınıza karşılık âfiyetle yeyin,için (denilir).

20. " Sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanarak"Onları,ceylan gözlü hûrilerle evlendirmişizdir:

21. İman eden ve soylarından gelenlerde, imanda kendilerine tâbi olanlar (var ya)! İşte biz, onların nesillerini de kendilerine kattık. Onların amellerinden de bir şey eksiltmedik. Herkes kazandıklarına karşı bir rehindir.

22. Onlara canlarının istediği meyve ve etten bol bol verdik.

23. Orada karşılıklı kadeh tokuştururlar, ama burada (içki yüzünden) ne saçmalama vardır ne de günaha girme.

24. O sedefleri içinde gizlenmiş inci gibi civanlar da kendilerine hizmet için etraflarında dönerler.

AÇIKLAMA 24 İÇİN:

Çevrelerinde de kendilerine mahsus, sedef içinde saklı inci gibi civanlar dolaşır. Kuran’ın Arapça aslında gencecik oğlanlar olarak geçen ifade, Diyanet çevirisinde nedimler olarak değiştirilmiştir..

NuRŞeN
Allah'ın adını andığımız ağızdan güzel sözler çıksın.Kendimize uygun görmediğimiz sözleri başkaları için söylemiyelim.

el_AksA_
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 12:26 PM) *

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

Çok merak ettimde ....

ayparcam
ALINTI(HüZüN yıLı @ Sep 2 2008, 02:44 PM) *

ortaya komik bir durum çıkmış ... Karisiklik olunca farkina varanlara komik gorulur whistling.gif

----

herkese kolay gelsin ... Tesekkurler sizde katilsaydiniz biggrin.gif

saygılar ...

ALINTI(TEVHİDci @ Sep 2 2008, 02:46 PM) *

maksat zaten konuyu sulandırmak yeni taktik bu wink.gif biggrin.gif

Maksat sadece sulandirmak ise iyi sulandi shhh.gif clapping.gif orgu.gif
NuRŞeN
Kemalarca ,eklediğiniz yazının kaynağını bilmiyorum .

"Ne kadar konuşursan konuş, söylediklerin yalnızca
karşındakinin anlayabileceği kadardır" demiş Mevlana.
Aldığınız alıntıda bunları yazan da kendi anlayabileceği kadar almış.Cenneti anlatan ayetlerde dünyadaki varlıklar bulunmaz.
Farakhlit
Forum forum değil brezilya dizisi mübarek

ALINTI
TEVHİDci
Mesaj Bugün, 03:13 PM
ALINTI(tebliğci @ Sep 2 2008, 01:15 PM) *

ALINTI
bismillah

sevgili havvanur

bu ne celal blink.gif

lütfen sakin olun
smile.gif

bu şahısda sanırım "mesdo" doğrumuyum "tebliğci" ? smile.gif

Kemal Arca keşke bu sorularını rahmetli HACI BABANA SORSAYDINDA bizimde boşyere vaktimizi almasaydın
Eminim RAHMETLİ HACI BABAN SANA CENNETTEKİ HURİ VE GILMANLARLA ilgili gayet tatmin edici ve okkalı bi cevabı verebilirdi
diye düşünüyorum

---
tebliğci
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 03:51 PM) *

YORUMSUZ:

52-et-TÛR :

18. Rablerinin kendilerine verdikleriyle sefâ sürerler, (Zira) Rableri onları, cehennem azabından korumuştur.

20. " Sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanarak"Onları,ceylan gözlü hûrilerle evlendirmişizdir:

21. İman eden ve soylarından gelenlerde, imanda kendilerine tâbi olanlar (var ya)! İşte biz, onların nesillerini de kendilerine kattık. Onların amellerinden de bir şey eksiltmedik. Herkes kazandıklarına karşı bir rehindir.

23. Orada karşılıklı kadeh tokuştururlar, ama burada (içki yüzünden) ne saçmalama vardır ne de günaha girme.

24. O sedefleri içinde gizlenmiş inci gibi civanlar da kendilerine hizmet için etraflarında dönerler.

AÇIKLAMA 24 İÇİN:

Çevrelerinde de kendilerine mahsus, sedef içinde saklı inci gibi civanlar dolaşır. Kuran’ın Arapça aslında gencecik oğlanlar olarak geçen ifade, Diyanet çevirisinde nedimler olarak değiştirilmiştir..

bismillah

sevgili kemalarca

siz yazın ve sorun

bu konudan anlayanlar araştıranlarda çıkacaktır konunun özünü anlamayıp sulandıracaklarda?

iyi bir konuya temas etiniz

cennet isimli yerde erkeklere verilecek huri vildan gılman gibi eşler yazılmıştır

saıl soru şu olmalı

ALLAH neden cennette bu tarz cinsellik içeren fiilleri yazmıştır yazdırmıştır?

cevablanması gereken en önemli soru budur?

neden kullar cennette cinsel çağrışım ile cezbedilmek istenmiştir?

ihlas nerededir?
kemalarca
ALINTI(kemalarca @ Sep 2 2008, 03:51 PM) *

YORUMSUZ:

52-et-TÛR :

AÇIKLAMA 24 İÇİN:

NE YAZIK Kİ AZİZ KUR'AN VE AYETLERİ KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL,

ALLAH İSLAH VE AFFETSİN....
tebliğci
ALINTI(NuRŞeN @ Sep 2 2008, 04:02 PM) *

Kemalarca ,eklediğiniz yazının kaynağını bilmiyorum .

"Ne kadar konuşursan konuş, söylediklerin yalnızca
karşındakinin anlayabileceği kadardır" demiş Mevlana.
Aldığınız alıntıda bunları yazan da kendi anlayabileceği kadar almış.Cenneti anlatan ayetlerde dünyadaki varlıklar bulunmaz.

bismillah

anlamaya çalışmazsak anlayamaz ve bulunmaz deriz!!!!!!!!!!
kemalarca kardeşişm

UMURUNDA OLAN ARAŞTIRAN VAR

SİZ AKTARIN

TEŞEKKÜRLER
TEVHİDci
....
NuRŞeN
Kemalarca'nın açtığı konu ile ilgili suçlamalarda bulunuyorsunuz fakat toplumda bu sorular gündeme gelmiyor mu? Manaya eremeyenlerin eleştirdikleri bir konunun açılması aslında çok iyi olmuş.
TEVHİDci
ALINTI(NuRŞeN @ Sep 2 2008, 04:14 PM) *

Kemalarca'nın açtığı konu ile ilgili suçlamalarda bulunuyorsunuz fakat toplumda bu sorular gündeme gelmiyor mu? Manaya eremeyenlerin eleştirdikleri bir konunun açılması aslında çok iyi olmuş.

bana söylesene bunu bilsem bana ne faydası olacak.o kadar faydası olacak konu dururken sen ne diye böyle bir konu açarsın bunu düşün önce ???

hidayete uyanlara selam olsun.
NuRŞeN
"İslam güzel ahlaktır." önce bu kurala uyalım.
Cennet konusu hafife alınmayacak kadar ciddi bir konudur,öğrenmek isteğen öğrenir öğrenmeyi gerekli görmeyen öğrenmez.
sükût-u vaveyla
ALINTI(tebliğci @ Sep 2 2008, 04:08 PM) *

bismillah

sevgili kemalarca

siz yazın ve sorun

bu konudan anlayanlar araştıranlarda çıkacaktır konunun özünü anlamayıp sulandıracaklarda?

iyi bir konuya temas etiniz

cennet isimli yerde erkeklere verilecek huri vildan gılman gibi eşler yazılmıştır

saıl soru şu olmalı

ALLAH neden cennette bu tarz cinsellik içeren fiilleri yazmıştır yazdırmıştır?

cevablanması gereken en önemli soru budur?

neden kullar cennette cinsel çağrışım ile cezbedilmek istenmiştir?

ihlas nerededir?

tebliğci ...

cinsellik günah mı haram mı ...

Allah terbiyesiz mi (haşa) ya da şehvet düşkünü mü (haşa)

aklınızca düşünme adı altında zihinleri kirletmeye ...

ve Kur ana yamuk bakmamızı sağlamaya çalışıyorsunuz ...

---
Allah cinsellikle ilgili bilgi vermemiş olsa idi ...

bu seferde bunu merak ederdik doh.gif

--

siz bilmiyor musunuz ...

Kur anda geçer orada tek söz selam selamdır ...

---

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.