Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İslami Bankacılık...
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
kediperisi
Sevgili İslami Forum sakinleri,

İslami bankalar denen ve 'kar payı' altında bildiğimiz 'faiz' veren, türbanlı hanımların çalıştığı
Kuveytbank, Faysalbank, Albarakaturk, bankAsya, türkiyefinans vs.
bankalar ve holdingler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Karşı mısınız, değil misiniz?
Karşıysanız neden hiç bu bankaların protesto etmiyor veya gösteri düzenlemiyorsunuz?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler smile.gif
Farakhlit
ALINTI
Karşıysanız neden hiç bu bankaların protesto etmiyor veya gösteri düzenlemiyorsunuz?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler smile.gif

confused1.gif fool.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI

biz kediperisnn gelip protesto etmesini, gösteri organizelerini yapmasını bekliyoduk smile.gif
[JT]_ShadoW
Bildiğim kadarı ile bu tür bankalara ve kuruluşlara cevaz veriliyor o konu hakkında bir şey diyemiyeceğim çünkü adres ben deilim ancak bu konuda beni üzen müslümanlârın dahi fikren müslüman olmakla beraber fiilen kapıtalistleştireceğinden korkuyorum o kadar sad.gif
TEVHİDci
mesaj düzenleme;

hidayete uyanlara selam olsun.
[JT]_ShadoW
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 04:36 PM) *

mesaj düzenleme;

Tevhidci o kadar da deil napıosun sen bak kemalarcayı çağırırım ha whistling.gif
TEVHİDci
ALINTI
'ShadoW' date='Sep 1 2008, 04:39 PM' post='304623']
Tevhidci o kadar da deil napıosun sen bak kemalarcayı çağırırım ha whistling.gif

sivaslıyım erkek canını sıkma "kemalarca" dan korkacak değilim.
kediperisi
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Sep 1 2008, 03:57 PM) *

biz kediperisnn gelip protesto etmesini, gösteri organizelerini yapmasını bekliyoduk smile.gif

Ama İslamın kuralları konusunda Allah'ın emirleri konusunda gösteriler düzenleyenler, mesela başörtüsü özgürlüğü, başörtüsü hakkı konusunda meydanlara çıkanlar sizlersiniz smile.gif
Allah'ın başörtüsü emri konusundaki hassasiyetinizi faiz konusunda neden hiç göstermiyorsunuz merak ettim. Üstelik o bankalar faiz ile İslam'ı birleştiriyorlar. Sizleri hiç rahatsız etmiyor mu?
cool.gif
TEVHİDci
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 04:47 PM) *

Ama İslamın kuralları konusunda Allah'ın emirleri konusunda gösteriler düzenleyenler, mesela başörtüsü özgürlüğü, başörtüsü hakkı konusunda meydanlara çıkanlar sizlersiniz smile.gif
Allah'ın başörtüsü emri konusundaki hassasiyetinizi faiz konusunda neden hiç göstermiyorsunuz merak ettim. Üstelik o bankalar faiz ile İslam'ı birleştiriyorlar. Sizleri hiç rahatsız etmiyor mu?
cool.gif

sen başkasın biz başkamıyız sen müslüman değilmisin sen neden rahatsız olmuyor sun eğer müslüman değilsen ne diye böyle bir konu açtın ????? hele bir cevap ver hele...
kediperisi
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 04:50 PM) *

sen başkasın biz başkamıyız sen müslüman değilmisin sen neden rahatsız olmuyor sun eğer müslüman değilsen ne diye böyle bir konu açtın ????? hele bir cevap ver hele...

Ben bu ikiyüzlülükten çok rahatsız oluyorum konuyu o yüzden açtım.
Ama soruma soruyla cevap vermişsiniz.
Halbuki soruyu ben sizlere soruyorum.
cool.gif
kemalarca
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 04:41 PM) *

sivaslıyım erkek canını sıkma "kemalarca" dan korkacak değilim.

EVEEET KEMALARCA'da geldi.

KEMALARCA'DA URFALI,SADECE VE SADECE TÜCA ALLAHTAN KORKAR.
TEVHİDci
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:02 PM) *

Ben bu ikiyüzlülükten çok rahatsız oluyorum konuyu o yüzden açtım.
Ama soruma soruyla cevap vermişsiniz.
Halbuki soruyu ben sizlere soruyorum.
cool.gif

bende sana diyorumki sen neden rahatsız olmuyorsun oluyorsan birşeyler yapıyormusun ?

gelelim cevaba;meydanda başörtüsü için protesto yaptılarda ne oldu ? ben faiz için protesto yapsam ne olacak.sakın bu sözlerimi umursamadığımı anlama sadece böyle şeyler gereksiz.bu şekilde protesto yapmak yerine insanları bu konuda bilinçlerdirmek daha faidalı olur.

kediperisi
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 05:09 PM) *

bende sana diyorumki sen neden rahatsız olmuyorsun oluyorsan birşeyler yapıyormusun ?

gelelim cevaba;meydanda başörtüsü için protesto yaptılarda ne oldu ? ben faiz için protesto yapsam ne olacak.sakın bu sözlerimi umursamadığımı anlama sadece böyle şeyler gereksiz.bu şekilde protesto yapmak yerine insanları bu konuda bilinçlerdirmek daha faidalı olur.

Dikkatli okursanız rahatsız olduğumu açıkça belirtmiştim.
Ama İslami kesimin İslami bankalardan herhangi bir rahatsızlık duyduklarını sanmıyorum
Duysalardı, bu rahatsızlıklarını belli edecek bir şeyler (gösteriler, protesto mitingleri) yaparlardı.
Başka bir şey sorayım o halde, diyelim ki, bu forumdaki ümmetin istediği oldu ve sizler başa geçtiniz.
Sizlerin deyişiyle bu tağut rejimi yıktınız ve yerine şeriat rejimi kurdunuz o zaman Kuveytbank, Albaraka'yı
vs. yi kapatacak mısınız? Faiz verdikleri için onlara ne gibi cezalar vereceksiniz?
TEVHİDci
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:16 PM) *

Başka bir şey sorayım o halde, diyelim ki, bu forumdaki ümmetin istediği oldu ve sizler başa geçtiniz.
Sizlerin deyişiyle bu tağut rejimi yıktınız ve yerine şeriat rejimi kurdunuz o zaman Kuveytbank, Albaraka'yı
vs. yi kapatacak mısınız? Faiz verdikleri için onlara ne gibi cezalar vereceksiniz?

kaç gündür yazdıklarımı takip ediyorsun ?

soruna cevap verecem merak etme.
kediperisi
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 05:19 PM) *

kaç gündür yazdıklarımı takip ediyorsun ?

soruna cevap verecem merak etme.

Dün üye oldum, henüz bugün mesaj yazabildim. Sizin ya da diğer üyelerin yazılarını takip etmeye fırsatım olmadı. Hiçbirinizi tanımıyorum yani..
TEVHİDci
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:22 PM) *

Dün üye oldum, henüz bugün mesaj yazabildim. Sizin ya da diğer üyelerin yazılarını takip etmeye fırsatım olmadı. Hiçbirinizi tanımıyorum yani..

ne biliyorsun peki tağut rejimi yıkmak istediğimi ve yerine şeriatı getirmek istediğimi veya mizi ?????
kediperisi
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 05:25 PM) *

ne biliyorsun peki tağut rejimi yıkmak istediğimi ve yerine şeriatı getirmek istediğimi veya mizi ?????

Bugün göz atmam yetti.
Hemen belli oluyor. Zor değil.
TEVHİDci
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:27 PM) *

Bugün göz atmam yetti.

çocukmu var senin karşında iyice bir bak bakalım.bırakın boş işler peşinde koşmayıda ecik açıp kitap okuyun.yok neymiş niye protesto yapılmıyormuş yok neymiş faiz miş miş yok suymuş yok muymuş eyce kabak tadı vermeye başladı bu tür şeyler.nedir amacınız bilmiyorumki.İSLAM'ı protesto yaparakmı öğrenmeye çalışıyorsunuz ? bırakn yıkmayı inşa etmeyide ilk başta TEVHİD'i öğrenmeye koyulun koyulalım.

ALLAH rasulune ilk emir "oku"dur namaz kıl değil oruç tut değil cihad et değil "oku."eğer ALLAH layık bir kul olmak istiyorsak onun istediklerini yerine getirerek başarabiliriz.yoksa hoşumuza gideni yapıp gitmeyeni yapmayarak değil.ALLAH kapanacaksın dediyse kapanacağız faiz haram dediyse uzak duracağız her şekliyle ALLAH'a boğun eyeceğiz kullara değil.

kemalarca
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:27 PM) *

Bugün göz atmam yetti.

SEVGİLİ KARDEŞİM KEDİ PERİSİ,

Bu tür sorulara cevap alamazsınız kardeşim. Çünkü:

Faiz haram. Şeriat sistemini getreceğiz diyenlerin getirdiklerini düşünelim. Eğer gerçekten şeriatı
uygulayacağız derlerse, bankaların tamamını ,kaldırmaları gerekir,bunu yapabilirler mi ?
MÜMKÜN DEĞİL. O zaman ne yapacaklar bankalar mecburen kalacak ve yapacakları şey,takiyye,kitaba uydurma, sahtekarlık.İşte bunlar faiz bankacılığı değil,tertemiz müslüman bankacılık.

Ayrıca benim kanaatim bu ülkede şeriatı hayal edenlerin, birazcık sabırlı olup beklemeleri gerekecek
şöyle 500 yıl mı desem,1500 mü 3500 yıl mı bilemiyorum.

selam kardeşim
kediperisi
ALINTI(TEVHİDci @ Sep 1 2008, 05:35 PM) *

çocukmu var senin karşında iyice bir bak bakalım.bırakın boş işler peşinde koşmayıda ecik açıp kitap okuyun.yok neymiş niye protesto yapılmıyormuş yok neymiş faiz miş miş yok suymuş yok muymuş eyce kabak tadı vermeye başladı bu tür şeyler.nedir amacınız bilmiyorumki.İSLAM'ı protesto yaparakmı öğrenmeye çalışıyorsunuz ? bırakn yıkmayı inşa etmeyide ilk başta TEVHİD'i öğrenmeye koyulun koyulalım.

ALLAH rasulune ilk emir "oku"dur namaz kıl değil oruç tut değil cihad et değil "oku."eğer ALLAH layık bir kul olmak istiyorsak onun istediklerini yerine getirerek başarabiliriz.yoksa hoşumuza gideni yapıp gitmeyeni yapmayarak değil.ALLAH kapanacaksın dediyse kapanacağız faiz haram dediyse uzak duracağız her şekliyle ALLAH'a boğun eyeceğiz kullara değil.

Çocuk da nereden çıktı? Faiz haramsa İslami bankalara neden İslami kesimin sesi çıkmıyor? Adam gibi bir soru sordum, adam gibi cevap bekliyordum ama
başka şeyler söylüyorsunuz ve azarlıyorsunuz!

kediperisi
ALINTI(kemalarca @ Sep 1 2008, 05:46 PM) *

SEVGİLİ KARDEŞİM KEDİ PERİSİ,

Bu tür sorulara cevap alamazsınız kardeşim. Çünkü:

Faiz haram. Şeriat sistemini getreceğiz diyenlerin getirdiklerini düşünelim. Eğer gerçekten şeriatı
uygulayacağız derlerse, bankaların tamamını ,kaldırmaları gerekir,bunu yapabilirler mi ?
MÜMKÜN DEĞİL. O zaman ne yapacaklar bankalar mecburen kalacak ve yapacakları şey,takiyye,kitaba uydurma, sahtekarlık.İşte bunlar faiz bankacılığı değil,tertemiz müslüman bankacılık.

Ayrıca benim kanaatim bu ülkede şeriatı hayal edenlerin, birazcık sabırlı olup beklemeleri gerekecek
şöyle 500 yıl mı desem,1500 mü 3500 yıl mı bilemiyorum.

selam kardeşim

O zaman bizim İslami kesim faiz haram hiç demesin smile.gif
Yok faiz haramsa İslami bankalara ses çıkarsınlar smile.gif
Yok çıkartamıyorlarsa kendilerini kandırmasınlar smile.gif
Selamlar size de kardeş
TEVHİDci
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:48 PM) *

Çocuk da nereden çıktı? Faiz haramsa İslami bankalara neden İslami kesimin sesi çıkmıyor? Adam gibi bir soru sordum, adam gibi cevap bekliyordum ama
başka şeyler söylüyorsunuz ve azarlıyorsunuz!

"kediperisi" faizin haramlığı kesin kes bir hükümdür.bankanın başına İSLAM'i banka dediler diye o banka güvenilir olacak anlamına gelmez.İSLAM'i kesim dedikleriniz kim ? kendine müslüman ismi takan herkese müslüman muamelesi yapsak evin yolunu bulamayız.azarlama değilde sadece sıkıntı bastı bu tür konulara yazı yazmaktan ve hala yazmaktan.yoksa amacım sizi azarlamak değil buna inanın.

yorumsuz ayetleri ekliyorum;

Bismillahirrahmanirrahim.

BAKARA;

275- Faiz yiyenler şeytan tarafından çarpılmış kimseler gibi ayağa kalkarlar, Bu onların "alış-veriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış-verişi helâl, faizi ise haram kılmıştır. Kim kendisine Rabbinden bir öğüt gelir-gelmez faiz yemeye son verirse geçmişte aldığı faizler kendisinden geri alınmaz. Onun işi Allah `a kalmıştır. Fakat kimler tekrar faizciliğe dönerlerse onlar, orada ebedi olarak kalmak üzere Cehennemliktirler.

276- Allah faizi eritir. Buna karşılık sadakaları artırır. Allah (haramda ısrar eden) hiçbir günahkar kâfiri sevmez.

278- Ey müminler, Allah'tan korkun ve eğer mümin iseniz henüz elinize geçmemiş faizi almaktan vazgeçin.

279- Eğer böyle yapmazsanız Allah ve Resulü tarafından açılmış bir savaşla karşı karşıya olduğunuzu bilin. Eğer faizciliğe tevbe ederseniz ana sermaye sizin olur. Böylece ne haksızlık etmiş ve ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

nasreddinhoca
ALINTI
Sevgili İslami Forum sakinleri,

İslami bankalar denen ve 'kar payı' altında bildiğimiz 'faiz' veren, türbanlı hanımların çalıştığı
Kuveytbank, Faysalbank, Albarakaturk, bankAsya, türkiyefinans vs.
bankalar ve holdingler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Karşı mısınız, değil misiniz?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler

Teşekkür etme....
Girizgahtan senaryo belli...!!!
kediperisi
ALINTI(nasreddinhoca @ Sep 1 2008, 06:05 PM) *

Teşekkür etme....
Girizgahtan senaryo belli...!!!

Ben kibar bir insanımdır o yüzden teşekkür ettim.
Sizi teşekkür etmem mi rahatsız etti?
Sorduğum soru mu rahatsız etti?

Galiba sorduğum soru rahatsız emiş.

Çok mu zor bir soru?

İslami bankalara karşı mısınız? Değil misiniz?

1- Karşıyım
2- Karşı değilim
nasreddinhoca
Öncelikle islami bankalar değil...
Faizsiz bankacılık...
Sadece türbanlı bayanlar çalışmıyor, aynı zamanda tesettürlü, başı örtülü, ve örtüsüz hanımlarda çalışıyor...
Karşı değilim. Neye? Faizsiz bankacılığa...
İslami banka mı???
kediperisi
ALINTI(nasreddinhoca @ Sep 1 2008, 06:19 PM) *

Faizsiz bankacılık...
Sadece türbanlı bayanlar çalışmıyor, aynı zamanda tesettürlü, başı örtülü, ve örtüsüz hanımlarda çalışıyor...
İslami banka mı???

Faizsiz banka mı ???
Ama cevabımı aldım, teşekkürler. clap2.gif

Bu arada bu soruyu sormak için üye olmuştum şimdi müsaadenizle ayrılıyorum.
Sizler de kendinizi kandırmaya devam edin.
Faizsiz bankacılık biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Eh, tabii ya, siz kafayı örter, içki satan büfecileri sopayla döver ama faizsiz biggrin.gif bankalara ses çıkarmazsınız böyle Müslümanlığa can kurban valla
Byeeeeee fool.gif
kemalarca
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 05:52 PM) *

O zaman bizim İslami kesim faiz haram hiç demesin smile.gif
Yok faiz haramsa İslami bankalara ses çıkarsınlar smile.gif
Yok çıkartamıyorlarsa kendilerini kandırmasınlar smile.gif
Selamlar size de kardeş

SEVGİLİ KARDEŞİM,

SENİN YUKARIDAKİ YAZINIZI KENDİNİZ ANLAMAMIŞSIMIZ,TABİİ BEN DE ANLAMADIM.
BAK KARDEŞİM SİZİN İSLAMİ KESİM FAİZE HARAM DİYOR,BİZİM İSLAMİ KESİM İSE KUR'ANA GÖRE FAİZ
KESİN OLARAK HARAM DİYOR.

BİZİM İSLAMİ KESİM DİYORKİ FAİZ HARAM OLDUĞUNA GÖRE ŞERİAT DÜZENİNDE BANKA OLMAZ DİYOR.
BU GÜN ŞERİAT DÜZENİ İLE YÖNETİYORUZ DİYEN TÜM İSLAM ÜLKELERİNDEKİ YÖNETİCİLER,ÜKELERİNDE BİNLERCE BANKA OLDUĞU İÇİN SAHTEKARLIK YAPIYORLAR DİYOR.

ÜLKEMİZDE ŞERİAR FETİRECİĞİZ DİYENLER TÜM BANKALARI KALDIRMALILAR DİYORUZ.
YOK ŞERİAY DÜZENİNİ GETİRİR ,BANKALARIDA AÇARLARSA SAHTEKARLIK YAPACAKLARDIR ,DEDİK.
ANLAŞABİLDİK Mİ?

YOKSA SİZİN İSLAMİ KESİMİN, BANKALARI OLMAYAN BİR SİSTEMİ VARSA, HAKLISINIZ O KADARINA BİZİM AKLIMIZ ERMİYOR DEMEKTİR.

İTİRAZINIZ VAR MI, KARDEŞİM ?

kemalarca
ALINTI(nasreddinhoca @ Sep 1 2008, 06:19 PM) *

Faizsiz bankacılık...
İslami banka mı???

SEVGİLİ KARDEŞİM,

''FAİZSİZ BANKACILIK'' Saf ve az eğitimli İslami kesimin parasını çekmek uydurulmuş bir safasatadır.

BANKA her ticari şirket gibi mal alıp satan bir şirkettir. Alıp sattığı mal PARA dır. Bugün banka kurmak istiyorum derseniz, banka açabilmek için 50 tirilyon nakit sermayeyi (yani MALI) kasanıza koymanız şarttır.
Ondan sonra bu malı, yani PARAYI alıp satabilirsiniz. Eğer alıp satacağınız mal 50 milyon lira PARA yoksa
BANKA açamazsınız.

Sizlere faizsiz bankacılık denilen safsatada, FAİZİN adını değiştirilerek nasıl FAİZE , ''KAR PAYI''
denilerek sahtecilik yapıldığını örneklerle anlatabilirim ama yeterli zannediyorum
sizleri sıkmayayım.

SELAM
kemalarca
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 06:24 PM) *

Faizsiz banka mı ???
Ama cevabımı aldım, teşekkürler. clap2.gif

Bu arada bu soruyu sormak için üye olmuştum şimdi müsaadenizle ayrılıyorum.
Sizler de kendinizi kandırmaya devam edin.
Faizsiz bankacılık biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Eh, tabii ya, siz kafayı örter, içki satan büfecileri sopayla döver ama faizsiz biggrin.gif bankalara ses çıkarmazsınız böyle Müslümanlığa can kurban valla
Byeeeeee fool.gif

SEVGİLİ KARDEŞİM, VALLAAA NE DİYEYİM BEN SANA.

HELALLLL OLSUUUUN !!!!!!
kediperisi
ALINTI(kemalarca @ Sep 1 2008, 07:02 PM) *

SEVGİLİ KARDEŞİM, VALLAAA NE DİYEYİM BEN SANA.

HELALLLL OLSUUUUN !!!!!!

Gitmiştim ama size teşekkür etmek için girdim.
Teşekkür ediyorum.

Bu arada son bir soru sorayım foruma, kayıp trilyondan hüküm giyen
Erbakan'ın eli kesilecek mi? Hihihihihihihihihi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Selamlar, son kez hoşçakalın jp.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(kediperisi @ Sep 1 2008, 07:31 PM) *

Gitmiştim ama size teşekkür etmek için girdim.

Selamlar, son kez hoşçakalın jp.gif

bende tekrar gireceğinizi düşünüyorm
tabi son kez'lerin tekrarlanacağını da
kemalarca
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Sep 1 2008, 10:23 PM) *

bende tekrar gireceğinizi düşünüyorm
tabi son kez'lerin tekrarlanacağını da

VALLLLAA İNŞALLH GELİR.. YANİ...
pürmelal
derdi neydi acep?? confused1.gif

psikolojik sorunları olmasın?? blink.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(pürmelal @ Sep 1 2008, 11:16 PM) *

derdi neydi acep?? confused1.gif

psikolojik sorunları olmasın?? blink.gif

zaten islamiforum = ruh ve sinir hastalıkları tedavi merkezi
nasreddinhoca
Şizofrenik...
nasıl olsa başka bir nick ile ya aramızdadır, ya da aramıza katılır...
bir gün bir yerde sırıtır...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.