islambuli
Aug 31 2008, 03:36 AM
İmam Ahmed b. Hanbel... Enes b. Mâlik'ten rivayet etti ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Dünyadayken en çok nimete mazhar olmuş cehennemliklerden biri, kıyamet gününde getirilip ateşe bir kez daldırılır, sonra kendisine sorulur: "Ey Ademoğlu! Hiç hayır gördün mü? Hiç nimete mazhar oldun mu?" O da şöyle cevap verir: "Hayır, vallahi Ya Rab."
Cennetliklerden dünyadayken en çok sefalete maruz kalmış biri getirilip Cennete konulur ve kendisine şöyle sorulur: "Ey Âdemoğlu! Hiç sefalete maruz kaldın mı? Hiç sıkıntı çektin mi?" O da şöyle cevap verir: "Hayır vallahi ya Rab. Hiç sefalete maruz kalmadım ve hiç sıkıntı çekmedim .( Müslim. Münafikun. 3/55)
başımıza bir zorluk bir sıkıntı geldimi bu hadisi hatırlayalım inşAllah.
islam ve kulluk
Aug 31 2008, 11:15 AM
inşaallah-u teala
Allah razı olsun kardeşim ...
bilal habeş
Aug 31 2008, 01:23 PM
ALINTI(islambuli @ Aug 31 2008, 04:36 AM)

maruz kalmış biri getirilip Cennete konulur ve kendisine şöyle sorulur: "Ey Âdemoğlu! Hiç sefalete maruz kaldın mı? Hiç sıkıntı çektin mi?" O da şöyle cevap verir: "Hayır vallahi ya Rab. Hiç sefalete maruz kalmadım ve hiç sıkıntı çekmedim .( Müslim. Münafikun. 3/55)
ALLAHU EKBER..
ALLAH c.c razı olsun kardeş. çok anlamlı hepimizin kendimize hisse çıkartması lazım.
Selam ve duayla
ayparcam
Aug 31 2008, 11:10 PM
ALINTI(islambuli @ Aug 31 2008, 03:36 AM)

İmam Ahmed b. Hanbel... Enes b. Mâlik'ten rivayet etti ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Dünyadayken en çok nimete mazhar olmuş cehennemliklerden biri, kıyamet gününde getirilip ateşe bir kez daldırılır, sonra kendisine sorulur: "Ey Ademoğlu! Hiç hayır gördün mü? Hiç nimete mazhar oldun mu?" O da şöyle cevap verir: "Hayır, vallahi Ya Rab."
Cennetliklerden dünyadayken en çok sefalete maruz kalmış biri getirilip Cennete konulur ve kendisine şöyle sorulur: "Ey Âdemoğlu! Hiç sefalete maruz kaldın mı? Hiç sıkıntı çektin mi?" O da şöyle cevap verir: "Hayır vallahi ya Rab. Hiç sefalete maruz kalmadım ve hiç sıkıntı çekmedim .( Müslim. Münafikun. 3/55)
başımıza bir zorluk bir sıkıntı geldimi bu hadisi hatırlayalım inşAllah.
InsALLAH
ALLAH c.c razi olsun
Teşekkürler
Sep 1 2008, 07:33 PM
<#thank#>
kırık-rüzgar
Sep 2 2008, 03:56 PM
İnşaAllah.
Bir değişik oldum.
Allah razı olsun.
_LeyaL_
Sep 2 2008, 04:17 PM
inşaALLAH....
Allah razı olsun....
sabah_rüzgarı
Sep 2 2008, 09:35 PM
rabbim amel defterleri sağından verilenlerden eylesin
DoluNaYs
Sep 3 2008, 08:37 PM
İnşaAllah ne dunyada fakir oluruz nede ahirette cehennemlik
musalli
Sep 3 2008, 09:24 PM
hadis imanın bizlere,kalplerimize verdiği değeri bir kez daha ortaya koyuyor..
allah razı olsun...
TEVHİD
Sep 24 2008, 02:01 PM
Mübarek ramazan ayında bu hadislerinin sırlarının tecellisi bizlere yansısın inşallah.
Vele zikrullahi ekber.
Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.