Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kolacılar Buraya:)
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
ilkemir
Yaw ne kadar enteresan şeyler buluyorlar.

Yorum falan yapmıyacağım .

Yıllar önce yahoo.de okuyunca yahudi çıkıyor demişlerdi o aklıma geldi .

kurra
bunu daha öncede duymuştum ama pek inndırıcı gelmedi
nurun nisa
Ben yeni gördüm ama şaşırmadım da ,

o yazı o şekilde olsun yada olmasın koka kola nın içilmemesi gerektiğini çoktan anlamış olmamız gerek...
ayparcam

Ben onceden gormustum.. icmekten vaz gecemeyenler inanmamakta zorluk cektikleri icin sadece kendilerini kandirmis oluyorlar...ben bunu gordukten sonra etrafimdakilere heb soylemeye calisiyorum ama malesef cogunlukla iclerini alistirmislar bisey olmuyor zannederek icmekte israrli olduklarini gormekteyim..Hadi kendilerini dusunmuyolar bari Filistin'de olen yavrucaklari dusunseler...babalarini hic goremeyen evlatlari evlatlarini hic sevemeyen babalari.. bu sadece bir cola, bir omo, bir nokya vs diye alarak kahrolasi israil'e mermiler alip Filistin'i ve diger ulkelerdeki kardeslerimizi vurmalarinda yardimci oluyoruz cray.gif cray.gif Rabbim islah etsin ALLAH'in bize sundugu emanet olarak bahsettigi organlarimiza ve Filistin'e sahib cikalim ahirette bizden bunlarin hepsi sorulacak ..

ALINTI(nurun nisa @ Aug 30 2008, 07:07 AM) *

Ben yeni gördüm ama şaşırmadım da ,

o yazı o şekilde olsun yada olmasın koka kola nın içilmemesi gerektiğini çoktan anlamış olmamız gerek...

clapping.gif clapping.gif ALLAH razi olsun sana katiliyorum nurun nisa ..Icmesek ne olur sanki illaki ispat edecek biseylermi gostermemiz lazim

ayparcam

ES SELAMUN ALEYKUM

ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA COK ONEMLI BİRAZ UZUN OLABİLİR AMA LÜTFEN OKUYUN …..

İSRAİL'Lİ ŞİRKETTEN PEYGAMBER EFENDİMİZE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Peygamber Efendimiz'e saygısızlık!

İsrail'li bir şirket ürettiği tişörtlere Hz. Peygamber'in karikatürünü bastı.

Danimarka ve İsviçre'den sonra, bu kez İsrail'li bir şirket, ürettiği gömlek ve tişörtlere İslam ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)'e hakaret içeren karikatürler bastı.

İslami Hareket, fanatik Yahudilere ait bir şirketin gömlek ve tişörtlere İslam dinine ve Hz. Peygambere hakaret içeren karikatürler basmasını şiddetle kınadı.

İslam'i Hareket, İslam düşmanlarının bu türden hakaretlerine karşı ümmetin Hz. Peygamber'e sahip çıkmasını isedi.

İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Re'fet Uveyda konuylu ilgili olarak yayınladığı bildiride, Siyonist bir basım şirketinin, fanatik Yahudilerin işlettiği bir şirketin isteği üzerine gömlek ve tişörtlere Hz. Peygamber'e hakaret içeren karikatürler bastığını belirtti. Karikatürlerin birinde Hz. Peygamber'in elinde silah, etrafında da koyunlar görünüyor. Altında da "Muhammed dağa gelmeyecekse, işte bu iyidir" yazıyor.

Asıl katillerin, Hz. Peygamber'e hakaret etmek amacıyla bu karikatürleri basan insanlar olduğunu belirten İslami Hareket'in başkan yardımcısı, Siyonistlerin bu çirkin eylemlerinin; kindar ve fitneci insanlar tarafından Hz. Peygamber (s.a.s)'e yapılan çirkin eylemlerin ilki olmadığını söyledi. Şeyh Uveyda, Siyonistlerin bu çirkin eylemleriyle dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların duygularıyla oynadıklarını, Müslümanların da gereken cevabı; ortaya koyacakları eylemlerle vereceklerini ifade etti.

Bildiride, Hz. Peygamber (s.a.s)'i savunmak için; içinde iman, İslam ve Peygamber sevgisi olan herkes var gücüyle eylem yapmaya ve Danimarka ile başlayan bu sürece karşı etkin bir tepki göstermek için harekete geçmeye çağırıldı.

YAHUDİ DÜŞÜNCESİNİN İSLAMA VE ONUN DEĞERLERİNE ÖTEDENBERİ BAKIŞLARI BELLİDİR ASRI SAADETTE BİLE YAHUDİLERİN EFENDİMİZE VE İSLAMA TAVIR VE DAVRANIŞLARI BELLİDİR ONLAR HALA ÜSTÜN YAHUDİ İRKINDAN BİR PEYGAMBER BEKLEMEKTEDİRLER O YÜZDEN ALEMLERE RAHMET OLARAK YARADILAN EN BÜYÜK İNSAN OLAN H.Z MUHAMMEDİ S.A.S TANIMAZ VE KABUL ETMEZLER YUKARDADA KİNLERİNİ AÇIKÇA BELLİ ETMİŞLER ZATEN.YILLARDIR MÜSLÜMANLARA YAPTIKLARI ZULUMLERİ GÖRÜNCE YAHUDİLERİN AMAÇLARININ NE OLDUĞU BELLİ OLMAKTA .

BİZİM KULLANDIĞIMIZ ÜRÜNLERİN BİR ÇOĞU YAHUDİ FİRMALARIDIR AŞAĞIDA İSİMLERİ VAR BUNLARIN BİZLER O ÜRÜNLERİ ALMAKLA KULLANMAKLA ,ONLARA SAĞLADIĞIMIZ FİNANSMANI BAKIN ONLAR NERELERDE KULLANIYOR .

coca cola gelirlerinin üçte biri israile askeri yardım olarak gidiyor.yani coca colaya verdiğimiz paranın üçte biri filistindeki müslümanlara kurşun olarak dönüyor.lütfen dikkat edelim sadece coca colada değil malbora ve mc donadsta yahudi malı.arakdaşlar yahudi malları almayalım alanları uyaralım COCA COLA NIN SAHIBI, CNN DE YAPTIGI AÇIKLAMA ILE TEMMUZ AYININ TÜM GELIRINI VE BUNDAN SONRAKI AYLARIN KAR PAYLARINI ISRAIL DONANMASINA DEVRETTIGINI AÇIKLADI!

KURANDA BİLE RABBİMİZ YAHUDİLER HAKKINDA BİZİ UYARIYOR ONLARA DESTEK SAĞLAYACAK HER HAREKETTEN BİR MÜSLÜMAN OLARAK UZAK DURMAYA ÇALIŞMALIYIZ.
ONLARIN PEYGAMBERİ H.Z MUSA A.S BİZİMDE PEYGAMBERİMİZDİR ONA EN KÜÇÜK BİR SÖZ SÖYLEMEK İNSANI DİNDEN UZAKLAŞTIRIR.YAHUDİ VE SİYONİZMİN AMAÇ VE GAYELERİ BELLİDİR BİRAZ ARAŞTIRMA YAPSAK ÖĞRENEBİLİRİZ YUKARDAKİ HABER YENİ BİR HABERDİR.

ONLARIN İSLAMA VE PEYGAMBERİNE BAKIŞ AÇILARI BUYKEN ,MÜSLÜMANLARI FİLİSTİNDE KATLEDERKEN BİZLER HALA YAHUDİ FİRMALARIN ÜRÜNLERİNİ KULLANMAYA DEVAM ETMEMİZ BİR MÜSLÜMAN OLARAK BİZE YAKIŞIRMI VE YARIN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA NASIL HESAP VERİRİZ .BİZ EN AZINDAN BİŞEYLERİ ALIRKEN VEYA TÜKETİRKEN BUNA DİKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ.

Boykotluk İsrail Firmaları

Giyim

Timmy Hilfiger

Nike

Adidas

Vakko

Polo

Ralph Lauren

Berk Çorap

Parizyen

Müjde

Hugo Boss

Calvin Klein

Levi’s

Timberland

Lumberjack

Giorgio Armani

Gıda

Danone

Maggi

Nestle

Nescafé

Nesquik

Jacobs

Banana

McDonald’s

Burger King

Knorr

Calve

Komili

Becel

Sırma

Rama

Sana

First Sakız

Falım

Mis

Elittepe Kahve

İçecek

Coca Cola

Sprite

Fanta

Schweppes

Turkuaz Su

Cappy Meyve Su

Sensun

Temizlik

Pedo

Can Bebe

Prima

Orkid

Signal

İpana

Alo

Ariel

Mintax

Vim

Omo

Cif

Yumoş

Rinso

Lux

Hacı Şakir

Johnson & Johnson

Rijoce

Pantene

Blendax

Clear

Organics

Elidor

Dove Sabun

Palmolive

Kozmetik ve Bakım

Mac

Revlon

L’Oréal

Calvin Klein

Ralph Lauren

Giorgio Armani

Elida

Wichy

Gilette

Basın

Fox Tv

Cnbc

Cnbc-e

National Geographic

Cnn

Power Fm 100

Teknoloji

IBM

Intel

Dell

Nokia

Otomotiv

Opel

Ford

Mazda

Volvo

Chevrolet

Pontiac

Saab

Sigara

Phillips Morris

Parlement

Marlboro

Akaryakıt

Bp

Shell

Diğer

Carrefour

Alarko Jeneratör

Alarko Klima

Kiwi Ayakkabı Ürünleri

20th Century Fox Filmcilik

Astel Bant

Citibank

Kodak

La Roche
İmam Şamil
Yukarıdaki yazı her ne kadar bir komplo teorisinden öteye geçmesede...
Coca Cola'nın İsrail ve Amerika'nın bir taşeron firması olduğunu bilerek...
Ve Mısırlı kardeşlerimizin Coca Cola almayarak Mısır'da büyük bir fabrikasını kapatma da başarılı olduklarını görerek...
İçine müslüman kanı damlamış ve kabında mazlum müslüman halkların feryatları resmedilmiş haldeyken...
Bir müslüman ya da kendine müslümanım diyen herkes...
Nasıl olur da hala bu 'içki dönmesini' içebilir merak ediyorum!

Selametle...
ismail_er
Tamam,eyvallah bu yazdıklarınız (tabii ki birçoğu da sadece söylenti ) kulağa çok hoş geliyorda işi bu kadar basit görmek bugüne kadar kimseye birşey kazandırmadı bundan sonra da kazandırmaz.Çünkü bugünkü şartlarda birini boykot ederken illaki birine yakalanırsınız.

Hadi diyelim ki bütün bu markaları boykot ettik.Hiçbirini satın almadık.Ne olur söyleyeyim mi.70 milyonluk bu ülkede ne yiyecek içecek birşey bulursunuz,ne binecek araba bulursunuz,ne arabanıza koyacak benzin bulursunuz,ne bilgisayar,ne de o çok sevdiğiniz cep telefonlarını.Siz önce ülke olarak bunların alternatiflerini üretecek teknolojilere,bilime,bilim adamlarına,alt yapıya,insan gücüne vs. sahip olacaksınız;aynı kalitede ürünleri üretip markalar ortaya çıkaracaksınız.Yoksa bu saatten sonra kimseye deterjan yerine arap sabunu ile çamaşır yıkatamazsınız.

İşin bir diğer yönü de saydığınız bu firmaların birçoğunun Türkiye'de yatırımları var.Fabrikalarında,mağazalarında,dükkanlarında yüzbinlerce insan çalışıyor.Bunları aileleri ile birlikte hesap edin bakalım kaç insanımız ekmek yiyor.Hadi bu firmaların hepsini kovduk diyelim.Peki bu insanlara iş alanı açtık mı?

Size bir tavsiyem daha olacak.Her duyduğunuza da inanmayın.Birçoğunuz farkında bile değilsiniz ama iş dünyasında vahşi bir rekabet var.Sözde dindar kesime daha yakın görünen firmalar rekabet uğruna bu tip karalayıcı şeyler ortaya atıyor.Bizim saf,cahil inanan insanlarımız da çok çabuk kanıyor.

Yani sonuç olarak böyle boykotlarla falan biryere ulaşma imkanı yok.Hepimizin görevi birer vatandaş olarak ülkemizi bilimde ,teknolojide,kültürde,eğitimde en üst seviyelere taşımak.En azından kendimizi geliştirmek.
Bunları yaparken de inancımızdan birşey kaybetmemiz de gerekmiyor.
ismail_er
Bu arada unutmadan şunu da söyleyeyim.Colalı ve asitli içecekler kesinlikle zararlı.Bu tip ürünlerden kendimizi ve ailemizi mümkün olduğu kadar uzak tutalım.İlla su harici birşey içeceksek ya ayran yada taze sıkılmış meyve suyu içelim.
nurun nisa
ALINTI
Bu arada unutmadan şunu da söyleyeyim.Colalı ve asitli içecekler kesinlikle zararlı.Bu tip ürünlerden kendimizi ve ailemizi mümkün olduğu kadar uzak tutalım.İlla su harici birşey içeceksek ya ayran yada taze sıkılmış meyve suyu içelim.

Su ayran ve taze sıkılmış meyva suyu bunlardan güzeli var mı zaten...
nurun nisa
Bide çay var jp.gif unutmayalım onu jp.gif
ayparcam
ALINTI(ismail_er @ Aug 30 2008, 10:07 AM) *

Tamam,eyvallah bu yazdıklarınız (tabii ki birçoğu da sadece söylenti ) kulağa çok hoş geliyorda işi bu kadar basit görmek bugüne kadar kimseye birşey kazandırmadı bundan sonra da kazandırmaz.Çünkü bugünkü şartlarda birini boykot ederken illaki birine yakalanırsınız.

Hadi diyelim ki bütün bu markaları boykot ettik.Hiçbirini satın almadık.Ne olur söyleyeyim mi.70 milyonluk bu ülkede ne yiyecek içecek birşey bulursunuz,ne binecek araba bulursunuz,ne arabanıza koyacak benzin bulursunuz,ne bilgisayar,ne de o çok sevdiğiniz cep telefonlarını.Siz önce ülke olarak bunların alternatiflerini üretecek teknolojilere,bilime,bilim adamlarına,alt yapıya,insan gücüne vs. sahip olacaksınız;aynı kalitede ürünleri üretip markalar ortaya çıkaracaksınız.Yoksa bu saatten sonra kimseye deterjan yerine arap sabunu ile çamaşır yıkatamazsınız.

İşin bir diğer yönü de saydığınız bu firmaların birçoğunun Türkiye'de yatırımları var.Fabrikalarında,mağazalarında,dükkanlarında yüzbinlerce insan çalışıyor.Bunları aileleri ile birlikte hesap edin bakalım kaç insanımız ekmek yiyor.Hadi bu firmaların hepsini kovduk diyelim.Peki bu insanlara iş alanı açtık mı?

Size bir tavsiyem daha olacak.Her duyduğunuza da inanmayın.Birçoğunuz farkında bile değilsiniz ama iş dünyasında vahşi bir rekabet var.Sözde dindar kesime daha yakın görünen firmalar rekabet uğruna bu tip karalayıcı şeyler ortaya atıyor.Bizim saf,cahil inanan insanlarımız da çok çabuk kanıyor.

Yani sonuç olarak böyle boykotlarla falan biryere ulaşma imkanı yok.Hepimizin görevi birer vatandaş olarak ülkemizi bilimde ,teknolojide,kültürde,eğitimde en üst seviyelere taşımak.En azından kendimizi geliştirmek.
Bunları yaparken de inancımızdan birşey kaybetmemiz de gerekmiyor.

ALLAH c.c razi olsun sizden.. Bu konuyu aydinlattiginiz icin sagolun..Ama su soru kafamizda takili kaldi..Bizden oncekilerin yasaminda bunlarin bircogu yoktu onlar ac ve susuzmuydular evet bircogu ac ve susuzdular derseniz peki ac ve susuz olmayanlar nerdeydiler ve ne yiyip iciyorlardi onlar nasil neyle yasadilar.. Bu konu hakkindada bir aciklik yazarmisiniz?

selam ve dua ile

kemalarca
ALINTI(ayparcam @ Aug 30 2008, 12:37 PM) *

ALLAH c.c razi olsun sizden.. Bu konuyu aydinlattiginiz icin sagolun..Ama su soru kafamizda takili kaldi..Bizden oncekilerin yasaminda bunlarin bircogu yoktu onlar ac ve susuzmuydular evet bircogu ac ve susuzdular derseniz peki ac ve susuz olmayanlar nerdeydiler ve ne yiyip iciyorlardi onlar nasil neyle yasadilar.. Bu konu hakkindada bir aciklik yazarmisiniz?

selam ve dua ile

İSMAİL ER KARDEŞİMİ TEBRİK EDİYORUM VE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

YAZDIKLARININ TAMAMI BU GÜNÜN GERÇEKLERİ.

Bizden oncekilerin yasaminda bunlarin bircogu yoktu onlar ac ve susuzmuydular.

SEVGİLİ KARDEŞİM BIRAKALIM BİZDEN 500-1000 YIL ÖNCEKİLER NE YER İÇERLERDİ.

BU GÜNE BAKALIM, DAHA DA ÖNEMLİSİ YARINLARA BAKALIM.

SELAM

-BeRcEsTe-
amerika ve israilin artık isimlerini dahi duymak istemiyorum.....boykot bencede iyi fikir ..lakin ....geniş çapta olması daha çok ses getirir....bizim toplumumuz bunu pek uzun sürsüremiyor...
ilkemir
Şu an Tv 'de film izliyorum Lavaşkiri şarkısı vardı reklamlarda bilrimisniz ?

Lavaşkiiri lavaşkiri Yumuşacık kaymak gibi lavaşkiri derdi hani.

Aslı yavalatılmış şekli ile şabat şalom şabat şalom oi oi oooy şabat şalom muş !
sabah_rüzgarı
ALINTI
şabat şalom şabat şalom oi oi oooy şabat şalom

peki bun manası nedir
yani ne kastetmek istediğni biliyomsnz
[JT]_BlacK
coca cola içmeyince ölecek olan insanlar var ise onlar için dua edelim whistling.gif
aLaTurCa
organic gida ile beslenmeye calisin kardesim, cola icin zaten haram diyorlar, icindeki bir maddenin muslumana haram olan bir cesit bocekten yapildigi soylentileri her yerde var, hatta mayam kokuyle fare bir arada eziliyor !! diyende oluyor, anlamadm gitti hangisi dogru en iysi icmeyin asitli icecekleri, meyva sulari dururken en guzeli birde SU ve bitki cay lari, yani secenek cok yapmak isteyene cool.gif
Petite
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 30 2008, 10:45 PM) *

peki bun manası nedir
yani ne kastetmek istediğni biliyomsnz

şalom ibranice selam vermek ,

şalom alehem , bizim selamün aleyküm gibi

barış esenlik sizinle olsun gibi bir anlamı var sanırım

şabat ise musevilerin dini bayramı ibranice cumartesi demek

bildiğimiz sebt günü , zaten kelimlerin telaffuzları kökenleri çok yakın sanırım aramca, ibranice, arapça köken itibariyle birbirlerine yakın diller .

Bu arada bu ürünleri almamak gerekli tabi ama sanırım sigara tüketimi cola tüketimiden daha fazla
ne kadar doğru bilmiyorum ama türkiye sigaraya bıraksa cari açığımız kapanırmış smile.gif confused1.gif

ilkemir
ALINTI

Bu arada bu ürünleri almamak gerekli tabi ama sanırım sigara tüketimi cola tüketimiden daha fazla
ne kadar doğru bilmiyorum ama türkiye sigaraya bıraksa cari açığımız kapanırmış smile.gif confused1.gif

Yıllık sigara harcamamız 12 milyar dolar . cray.gif

Hiç kimse sigarayı haram ilan edmez ama rahatlıkla herkes pis ve zararlı ilan edebilir. Bekara karı boşaması kolaymış misali içmeyenler hemen yasaklayalım içeni de cezalandıralım havasına girebilir ancak , içen için bu o kadar da kolay bir durum değil , Sigara satışlarının tekelbayisi türünden satış noktalarında karne ile kullananlara satışının yapılması daha uygundur böylece yeni içicilerin oluşması engellenirken bağımlı hale gelmiş kişilerin zor durumda kalması da engellenir çok değil 2 nesil sonrasında da sigara kullanan kalmaz.

Herşeyi hemen halledelim derdinde olanlar herkese hemen men edelim diyebilirler bu da onların görüşüdür.
ismail_er
ALINTI(ayparcam @ Aug 30 2008, 12:37 PM) *

selam ve dua ile

Allah c.c. sizden de razı olsun.Cevabınızı yeni gördüm.Sorunuza da elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.

Her dönemin şartları farklı.Teknoloji geliştikçe,insanlar daha çok şehirlerde yaşamaya başlayınca ister istemez tüketim şekilleri ve alışkanlıkları da değişmeye başlıyor.Bugün kırsal kesimde insanlar sebzesini,meyvesini kendi yetiştiriyor.Hayvan besliyor.Etini,sütünü,yumurtasını kendi kendine üretebiliyor.İçme suyunu kaynaktan veya kuyudan alıyor.Ancak şehirde bir apartman dairesinde oturan insan bunları ancak satınalma yoluyla karşılayabiliyor.Yani hayat kırsaldan şehirlere kaydıkça ihtiyaçlar da ona göre şekilleniyor.Ayrıca barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilen insanlar için bu defa da sosyal ihtiyaçlar ön plana çıkmaya başlıyor.Bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyle.

Birde şu açıdan bakarsanız bugünkü çağda herşey insanın gözüne gözüne sokuluyor.Artık dilencilerde bile cep telefonu var.En fakir evde bile televizyon mutlaka var.Adam işsiz kahvede oturuyor ama cebinde Malrboro sigarası.Daha böyle birçok örnek bulabilirsiniz.

Bakın bu ülkede 1930 lu yıllarda uçak yapılıyormuş.Ama bugün milli sanayi diye birşey kalmayacak neredeyse,bütün fabrikaları tek tek yabancılara satıyoruz.Siz şimdi Telekom bizim ülkemizin malı diyebilirmisiniz.

Bunlar çok yazılacak konuşulacak konular.Sayfalar yetmez.Sanırım ben derdimi az çok anlatabildim.Benim içime sindiremediğim bugün dünyada süpergüç olması gereken Türkiye'nin bugün içine düşmüş olduğu durumdur.
ayparcam
ALLAH razi olsun guzel aciklamaydi
[JT]_BlacK
ALINTI(ilkemir @ Sep 2 2008, 09:36 PM) *

Yıllık sigara harcamamız 12 milyar dolar . cray.gif

Hiç kimse sigarayı haram ilan edmez ama rahatlıkla herkes pis ve zararlı ilan edebilir. Bekara karı boşaması kolaymış misali içmeyenler hemen yasaklayalım içeni de cezalandıralım havasına girebilir ancak , içen için bu o kadar da kolay bir durum değil , Sigara satışlarının tekelbayisi türünden satış noktalarında karne ile kullananlara satışının yapılması daha uygundur böylece yeni içicilerin oluşması engellenirken bağımlı hale gelmiş kişilerin zor durumda kalması da engellenir çok değil 2 nesil sonrasında da sigara kullanan kalmaz.

Herşeyi hemen halledelim derdinde olanlar herkese hemen men edelim diyebilirler bu da onların görüşüdür.

Bağımlılık aciz'lerin işidir.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.