ALINTI(ayparcam @ Aug 30 2008, 12:37 PM)

ALLAH c.c razi olsun sizden.. Bu konuyu aydinlattiginiz icin sagolun..Ama su soru kafamizda takili kaldi..Bizden oncekilerin yasaminda bunlarin bircogu yoktu onlar ac ve susuzmuydular evet bircogu ac ve susuzdular derseniz peki ac ve susuz olmayanlar nerdeydiler ve ne yiyip iciyorlardi onlar nasil neyle yasadilar.. Bu konu hakkindada bir aciklik yazarmisiniz?
selam ve dua ile
Allah c.c. sizden de razı olsun.Cevabınızı yeni gördüm.Sorunuza da elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
Her dönemin şartları farklı.Teknoloji geliştikçe,insanlar daha çok şehirlerde yaşamaya başlayınca ister istemez tüketim şekilleri ve alışkanlıkları da değişmeye başlıyor.Bugün kırsal kesimde insanlar sebzesini,meyvesini kendi yetiştiriyor.Hayvan besliyor.Etini,sütünü,yumurtasını kendi kendine üretebiliyor.İçme suyunu kaynaktan veya kuyudan alıyor.Ancak şehirde bir apartman dairesinde oturan insan bunları ancak satınalma yoluyla karşılayabiliyor.Yani hayat kırsaldan şehirlere kaydıkça ihtiyaçlar da ona göre şekilleniyor.Ayrıca barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilen insanlar için bu defa da sosyal ihtiyaçlar ön plana çıkmaya başlıyor.Bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyle.
Birde şu açıdan bakarsanız bugünkü çağda herşey insanın gözüne gözüne sokuluyor.Artık dilencilerde bile cep telefonu var.En fakir evde bile televizyon mutlaka var.Adam işsiz kahvede oturuyor ama cebinde Malrboro sigarası.Daha böyle birçok örnek bulabilirsiniz.
Bakın bu ülkede 1930 lu yıllarda uçak yapılıyormuş.Ama bugün milli sanayi diye birşey kalmayacak neredeyse,bütün fabrikaları tek tek yabancılara satıyoruz.Siz şimdi Telekom bizim ülkemizin malı diyebilirmisiniz.
Bunlar çok yazılacak konuşulacak konular.Sayfalar yetmez.Sanırım ben derdimi az çok anlatabildim.Benim içime sindiremediğim bugün dünyada süpergüç olması gereken Türkiye'nin bugün içine düşmüş olduğu durumdur.