Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sabredemiyorum,
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
al_muallim
Sabır kahramanı Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın şu münacatı, hem mücerreb, hem tesirlidir. Fakat âyetten iktibas suretinde bizler münacatımızda رَبِّ إِنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ

( Ey Rabbim! Zarar bana dokundu. Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin.
(Enbiya, 83)

(Hz. Eyüp a.s.’ın münacâtı)

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın meşhur kıssasının hülâsası şudur ki:

Pek çok yara, bere içinde epey müddet kaldığı halde,
o hastalığın azîm mükâfatını düşünerek kemal-i sabırla tahammül edip kalmış.

Sonra yaralarından tevellüd eden kurtlar
, kalbine ve diline iliştiği zaman, zikir ve marifet-i İlahiyenin mahalleri olan kalb ve lisanına iliştikleri için,

o vazife-i ubudiyete halel gelir düşüncesiyle kendi istirahatı için değil, belki ubudiyet-i İlahiye için demiş
[/color]:

"Ya Rab! Zarar bana dokundu, lisanen zikrime ve kalben ubudiyetime halel veriyor." diye münacat edip, Cenab-ı Hak o hâlis ve sâfi, garazsız, lillah için o münacatı gayet hârika bir surette kabul etmiş. Kemal-i âfiyetini ihsan edip enva'-ı merhametine mazhar eylemiş.

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın zâhirî yara hastalıklarının mukabili bizim bâtınî ve ruhî ve kalbî hastalıklarımız vardır. İç dışa, dış içe bir çevrilsek, Hazret-i Eyyüb'den daha ziyade yaralı ve hastalıklı görüneceğiz.

Çünki işlediğimiz herbir günah, kafamıza giren herbir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar.

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın yaraları, kısacık hayat-ı dünyeviyesini tehdid ediyordu. Bizim manevî yaralarımız, pek uzun olan hayat-ı ebediyemizi tehdid ediyor.
O münacat-ı Eyyübiyeye, o Hazretten bin defa daha ziyade muhtacız.

Bahusus nasılki o Hazretin yaralarından neş'et eden kurtlar, kalb ve lisanına ilişmişler; öyle de; bizleri, günahlardan gelen yaralar ve yaralardan hasıl olan vesveseler, şübheler (neuzübillah) mahall-i iman olan bâtın-ı kalbe ilişip imanı zedeler ve imanın tercümanı olan lisanın zevk-i ruhanîsine ilişip zikirden nefretkârane uzaklaştırarak susturuyorlar.
nurun nisa
Allah razı olsun...

Sabır ne güzel şey Ya Rabbim ...
-BeRcEsTe-
teşşekürler muallim...
öncevefa
ALLAH razı olsun muallim kardeş...

Kalabildiğin kadar kal bende sabrım kal...
medineli üveys
ALINTI(al_muallim @ Aug 28 2008, 02:34 AM) *

Sabır kahramanı Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın şu münacatı, hem mücerreb, hem tesirlidir. Fakat âyetten iktibas suretinde bizler münacatımızda رَبِّ إِنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ

(Enbiya, 83)

(Hz. Eyüp a.s.’ın münacâtı)

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın meşhur kıssasının hülâsası şudur ki:

Pek çok yara, bere içinde epey müddet kaldığı halde,
o hastalığın azîm mükâfatını düşünerek kemal-i sabırla tahammül edip kalmış.

Sonra yaralarından tevellüd eden kurtlar
, kalbine ve diline iliştiği zaman, zikir ve marifet-i İlahiyenin mahalleri olan kalb ve lisanına iliştikleri için,

o vazife-i ubudiyete halel gelir düşüncesiyle kendi istirahatı için değil, belki ubudiyet-i İlahiye için demiş
[/color]:

"Ya Rab! Zarar bana dokundu, lisanen zikrime ve kalben ubudiyetime halel veriyor." diye münacat edip, Cenab-ı Hak o hâlis ve sâfi, garazsız, lillah için o münacatı gayet hârika bir surette kabul etmiş. Kemal-i âfiyetini ihsan edip enva'-ı merhametine mazhar eylemiş.
Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın zâhirî yara hastalıklarının mukabili bizim bâtınî ve ruhî ve kalbî hastalıklarımız vardır. İç dışa, dış içe bir çevrilsek, Hazret-i Eyyüb'den daha ziyade yaralı ve hastalıklı görüneceğiz.

Çünki işlediğimiz herbir günah, kafamıza giren herbir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar.

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın yaraları, kısacık hayat-ı dünyeviyesini tehdid ediyordu. Bizim manevî yaralarımız, pek uzun olan hayat-ı ebediyemizi tehdid ediyor.
O münacat-ı Eyyübiyeye, o Hazretten bin defa daha ziyade muhtacız.

Bahusus nasılki o Hazretin yaralarından neş'et eden kurtlar, kalb ve lisanına ilişmişler; öyle de; bizleri, günahlardan gelen yaralar ve yaralardan hasıl olan vesveseler, şübheler (neuzübillah) mahall-i iman olan bâtın-ı kalbe ilişip imanı zedeler ve imanın tercümanı olan lisanın zevk-i ruhanîsine ilişip zikirden nefretkârane uzaklaştırarak susturuyorlar.

ALLAH RAZI OLSUN,ŞU ANDA BANA İYİ GELDİ..
musalli
allah razı olsun kardeşim,,faydalı ve tefekküre sürükleyen bir paylaşım olmuş..
her daim gelenlerin allah'tan ya lutfuyla ya imtihanla geldiğini bilmek ve şükretmek
bizlere düşen görevlerdendir,,bilinçle yaşayan kullarından eylesin rabbim inşaallah...
bilal habeş
ALINTI(al_muallim @ Aug 28 2008, 02:34 AM) *

(Enbiya, 83)

.[/color][/size]

ALLAH razı olsun kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin. emeğine ssağlık smile.gif

EYYUB (a.s)'a sabrı SEN öğrettin
EYYUB'a (a.s) sabrı SEN verdin.
Sabrı için EYYUB'u (a.s) översin.
SEN'sin sabur; sabreden SEN'sin
Sabur SEN'sin; sabredenleri seversin.
Sabrın öyle ki; ben kuluna hilmin çok,
Sabredersin ki, cezalandırmakt acelen yok.
Sabrın var ki, pişman olacaklara mühletin çok.
Sabretmeyenlere bile sabırsızlığın yok
Sabrettiğin için muhabbetin çok

SEN ki sabredenleri seversin EYYUB (a.s) sevdiğin gibi,
Sabredenleri sevdiğin gibi sev beni.

SEN ki kahrında acele etmezsin; lütfuna eriştir beni.
Sabreden kullarından eyle beni.

SEN ki hem sevabımı hem günahlarımı bilirsin;
Günahlarımla yargılama beni.

SEN kendime bile itiraf edemediğim nice halimi bilirsin; günahlarıma ezdirme beni.

YA ERHAMERRAHİMİN
al_muallim
amin kardeşim insAllah,

bizlerde eyüb aleyh. gibi sabredenlerden oluruz,,
vuslatsiz_sevda
amin..inşallah..
Allah razı olsun ...
flowers.gif
Teşekkürler
<#thank#>
halis_
Allah razı olsun...

Orucu bütün azalara tutturarak hem harama hem de sayılı vakit helale sabır etmenin mükafatını Rabbim tüm Müslüman kardeşlerime nasip etsin...

"Sabredenlerin mükafıtını biz yapmakta olduklarının daha güzeliyle vereceğiz." Neml Suresi 96.
al_muallim
ALINTI(halis_ @ Aug 31 2008, 07:00 PM) *

Allah razı olsun...

Orucu bütün azalara tutturarak hem harama hem de sayılı vakit helale sabır etmenin mükafatını Rabbim tüm Müslüman kardeşlerime nasip etsin...

"Sabredenlerin mükafıtını biz yapmakta olduklarının daha güzeliyle vereceğiz." Neml Suresi 96.

amin insAllah, konuya tam olmuş bu ayet, teşekkürler kardeşim
kırık-rüzgar
“Kendini ıslah et ki insanlar da sana karşı iyi davransınlar.”

Sabır boyun eğme değildir sabır mücadele etmektir. smile.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.