Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Toplu Hayvan Katliamları
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ SERBEST KÜRSÜ ]·.
Peeledhavannas
ALINTI
Bu Hayvanları Kim Katlediyor?- HİKMET BİLA - CUMHURİYET
sanki tek merkezden yönetilir gibi yapılıyor. Son zamanlarda büyük kentlerde toplu köpek ölümlerinden haberiniz var mı?

Özellikle Ankara ve İstanbul'da.

Çoğu zehirlenerek öldürülmüş.

Kim zehirliyor bu hayvanları?

Neden zehirliyor?

Halk sağlığını korumak içinse, yöntemin hayvanları zehirleyip öteye beriye atmak olmadığı bilindiğine göre, gerekçe bu olamaz.

O halde kim ve niye?

Çankaya Belediyesi, sokak köpeklerini kurtarmak için aralıksız çalışan bir kurum. Sadece Çankaya'da değil, bütün Türkiye'de sokak hayvanları konusunda büyük projeleri hayata geçirmiş. Türkiye'nin en büyük ve en modern hayvan barınağını kurmuş. Barınakta şu anda beş bin köpek var. Uzman ekipler, bu barınakta sokak köpeklerini tedavi ediyor, kısırlaştırıyor ve sahiplendiriyor. Bugüne kadar altı bin hayvana sahip bulunmuş.

Bu büyük ve insancıl projenin mimarı Çankaya Belediyesi'nin Başkanı Prof. Muzaffer Eryılmaz,

yine de feryat ediyor.

Neden mi?

Çankaya sınırları içinde çok sayıda köpeğin gizlice zehirlenerek katledildiğini gördüğü için. Eryılmaz, olay yerine veteriner hekimler gönderdiklerini, işin peşini bırakmayacaklarını söyüyor.

Umarız başarılı olurlar ve katliamcıların kimler olduğunu kamuoyu öğrenir.

Kim bunlar?

Köpekleri gizlice neden zehirliyorlar?

Bir tarihlerde, köpeklerden nefret eden bir dinsel inancın egemen olduğu bir ülkede, sağda solda öldürülmüş köpekler görmüştüm. Nedenini araştırdığımda, arabalarla bilerek çarpılıp öldürüldüklerini öğrenmiştim. Yoksa, Türkiye'de de o ülkedeki zihniyete özenenler mi var?

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği, hayvanları iligilendiren üç konuya dikkat çekiyor ve hem yetkilileri hem vatandaşları uyarıyor:

Bir: Türkiye'de hayvan katliamlarında artış görülmektedir. Birçok hayvan bulundukları sokaklarda zehirlenerek, vurularak öldürülmektedir. Toplanan ve ıssız ormanlık alanlara terk edilen hayvanların akıbeti de ölüm olmaktadır. (Dernek, Sarıyer ilçesi sınırlarında öldürülen hayvanların resimlerini de yayımlıyor.)

İki: Türkiye genelinde zehirlemeler sürerken bazı yerel yönetimler, itlafın yanında birkaç yola daha başvuruyorlar. Bunlardan sadece ikisi; sürgüne yollama ve sağlıksız koşullara sahip barınaklara hapsetme. Bu uygulamaların çoğu da ölümle sonuçlanıyor.

Üç: Bu yasadışı ve insanlık dışı uygulamalar sürerken, Meclis'e verilen bir yasa taslağı var. Yasalaşırsa, hayvanların rahatça öldürülmeleri kolaylaşacak.

Dernek soruyor: Türkiye'nin AB'ye uyum çalışmaları kapsamında sokakların hayvanlardan arındırılması gündeme gelmiştir. Yoksa son aylarda hayvanlara uygulanan zulümler, hayvanların ormanlık ve ıssız alanlara sürgün edilmeleri, zehirlenmeleri, bu imha politikasının habercisi mi? Yoksa, 2010 Kültür Başkenti olarak birçok uluslararası faaliyete hazırlanan İstanbul'da, altyapı çalışmalarından biri de sokak hayvanlarının imha edilmesi mi?

Bu sorulara birilerinin yanıt vermesi gerekiyor.

CUMHURİYET 2 Mart 2008

Okuduğunuz üzere özellikle İstanbul ve Ankara'da olmak üzere son zamanlarda topluca gerçekleştirilen hayvan itlafları büyük artış göstermekte. Bu itlaflar bizzat belediyeler tarafından gerçekleştiriliyor. Hükümet de toplu hayvan katliamlarının önünü açacak ve buna yasal bir zemin getirecek yasa tasarısını geçirmeye hazırlanıyor. İstanbul'da ormanlık alanların çoğu hayvan mezarlığına dönüşmüş durumda. Kazılan yerlerde yavrular da dahil olmak üzere yüzlerce köpeğin iskeletleriyle beraber köpekleri zehirlerken kullandıkları eldiven ve şırınga gibi malzemeler de bulunuyor. Bu hayvanlar ya zehirleniyor ya da sokaklardan toplanıp ormanlarda bırakılarak aç ve susuz, soğukta ölüme terkediliyor. Sokak hayvanlarına işkence etmenin cezası kapalı alanda sigara içmenin cezası ile aynı. İstanbul sınırları içinde bulunan pek çok hayvan barınağının ise durumu içler acısı. Bunlardan bazılarına ziyaretçi kabul edilmesi yasak. İlginç değil mi?

AKP'ye oy verenlere sesleniyorum! Belirttiğim gibi bu katliamlar belediyelerce gerçekleştiriliyor ve hükümet buna göz yumuyor. Bununla da yetinmeyip önayak oluyor. Göz göre göre bu katliama vesile olmaya vicdanınız el veriyor mu? Diğer canlıların yaşam hakkına saygı duymayanların insan haklarına sahip çıkmasını bekleyebilir misiniz? Önceden önlem almaksızın sadece yumurta kapıya dayandığında soruna en ilkel yöntemlerle güya çözüm getiren bu belediyelere bu hakkı kim veriyor? Sizleri bu konuda daha hassas ve bilinçli olmaya davet ediyorum.

ilkemir
Biz fakir bir ülkeyiz , keşke insanlarımızı doyurabilsekte Allah'ın yarattığı diğer canlılara da gereken şefkati gösterebilsek . Bence itlaf yerine aşılama ve topluca kısırlaştırma çok daha uygun olur . Açıkcası maalesef 8-10 bin köpeğin her gün besleyecek bütçenin hiç bir belediyede bulunduğunu sanmıyorum . Sokaklarda bakacak birileri bulunur ister zengin ister fakir olsun , çöp toplayanın bile köpek beslediğini bilirim ... Kedi itlaf edenin ise aklından şüphe ederim .
İlle Cihad
İşin birde şu boyutu var, hayvanları belediye topladı diyelim, bir mekan yaptı ve hayvan sevelerden gelip almalarını bekliyor.

insanların %80 i kendini doyuramıyor ki birde hayvan beslesin.

şahsen ben, eğer bir köpek besleyecek olsam, kendimin aç yatması gerekecek!!!

bu durumda, alınamayan hayvanlardan dolayı belediyeye inanılmaz bir külfet binecek. kaldırabilirmi bilemem.

açıkçası belediye bunu kaldırsa bile ben karşı çıkarım.

onlara harcayacağınız paraya, binler aç var belediyelerimizde, komşusunun bir tas çorbasına muhtaç insanlarımız var.

ellerine almışlar bir köpek, parkta sokakta gururla dolaştırıyorlar,
aynı insanlar bir fakir gördüklerinde öcüymüş gibi uzaklaşıyorlar, bakmıyorlar bile.

hayvanları seven bu insanlar, birazda kendi ırklarını yani insan ırkını sevseler ne olur.

vay efendim belediye köpekleri vurmuş, itlaf etmiş,

iyide günlerce aç yatıp hastalanan insanlar için neden bir sesiniz çıkmaz. sesiniz çıkmasın, bari o köpeğinize harcadığınızın onda birini bu insanlara verin deseniz banane kardeşim derler. ama itlerine gelince açarlar keseyi.

yok kardeşim yok, hayvan sevgisi elbette olacak, ama din kardeşim, amcam, teyzem hasta, aç, bi çare, yapayanlız yatarken, en kral köpeği gözüm görmez......
Abdulhamit
akp hükümeti köpek katliamları yaptırıyormus yasallastıracakmıs ihtimal bile vermiyorum. hayvanların öldürülmesi vahsettir.

Evde hayvan beslemek

Sual: Köpek ve kedi beslemek günah mıdır? Komşumuz kedi besliyor. Evine gittiğimiz zaman bizim kız çocuklar ve anneleri korkuyor. Kedi mutfakta yiyeceklere ve içeceklere dokunabiliyor. Gezdiği yerlerde namaz kılınabilir mi? Kızım, teyzesine yardım ederken, kediyi görünce, korkudan elindeki tepsiyi düşürüyor. Apartman hayatında köpek ve kedi beslemek uygun mu?

CEVAP
Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Köpek bulunan odaya rahmet melekleri girmez.

Kediye gelince, kedi beslemek caizdir. Ancak bugünkü apartman hayatında zor olur. Çişini, kakasını yapacak yer arar. Kum torbası olsa da, biraz zordur. Bazı kediler çişi gelince, dışarı gidebiliyor. Kedinin tüyleri eve hatta yemeklere dökülebilir. Yıkamak temizlemek gerekir. İtinalı bir şekilde bakmak gerekir. Köy evlerinde fare olurdu, kedi beslenirdi. Beton apartmanlarda farenin rahatça yaşaması zordur.

Kedi pis değildir. Gezdiği yerlerde namaz kılınır. Sahabeden bir hanım anlatır:

Abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içince dayım Ebu Katade biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim hayretle baktığımı görünce, dedi ki: Niye hayret ettin? Resulullah efendimiz buyurdu ki:
(Kedi etrafınızda dolaşır, necis [pis] değildir.) [Tirmizi]

Pis değil diye kedi beslemek gerekmez. Kedilerden hastalık da geçebilir. Komşular rahatsız oluyorsa eve koymamak uygun olur. Bazı hanımlar, fareden korkar. Kediden köpekten korkan da olabilir. Komşularımızın rahatsız olmamaları için kedi sevgimizden feragat ederek evde kedi beslememek iyi olur.

Sual: Evde kedi köpek, tavşan, bülbül, kanarya gibi kuşları beslemek ve akvaryumda balık beslemek caiz midir?

CEVAP

Hayvanları eve, kafese hapsetmek günahtır. Evde kediden başka hayvan beslenmez.

Ey Oğul kitabında diyor ki:
Bülbülü kafese hapsetmek caiz değildir. Kanarya, muhabbet kuşu gibi, kafese alışık olanları kafeste beslemek caizdir. Çünkü dışarı bırakılırsa ölüme terk edilmiş olur. Eve köpek sokmak caiz değildir. Akvaryumda balık beslemekse balığı hapis değildir. Balık zaten suda yaşar, mahzuru olmaz.

Sual: Bahçeli bir evde kedi-köpek beslemek caiz midir?

CEVAP

Kedi evde beslenir, dışarıda da beslemek günah olmaz. Köpek evde beslenmez. Sonra köpeğe ihtiyaç varsa beslenir. Av için, bahçe veya sürüyü korumak gibi zaruri ihtiyaçlar dışında köpek beslemenin uygun olmadığı, birçok sevapları yok edeceği hadis-i şerifte bildirilmiştir. (Müslim)

(Canlı resmi, köpek ve cünüp bulunan eve [odaya] rahmet melekleri girmez) hadis-i şerifi de köpeği eve sokmanın uygun olmadığını bildirmektedir. (Nesai)

Sual: Muhabbet kuşu, kanarya gibi kuşları alıp satmak ve beslemek caiz midir?

CEVAP

Kafese alışmış, serbest bırakılınca hayvanlar tarafından öldürülebilen kuşları kafeste beslemek ve alıp satmak caiz olur. Bu kuşlar da bunlara dâhildir.

Sual: Güvercin beslemek caiz midir?

CEVAP

Etini yemek için beslemek caizdir. Eskiden posta işleri yaptırırlardı, mektup alıp götürürdü. Böyle işler için caiz, oynamak için caiz olmaz.

Sual: Eshab-ı Kehfin köpeği Kıtmir Cennete gireceğine göre, köpek bulunan eve niye rahmet melekleri girmez? Evde süs köpeği beslemek niye caiz değildir?

CEVAP

Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Köpek bulunan odaya rahmet melekleri girmez. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Av köpeği, çoban köpeği gibi bir ihtiyaç dışında, köpek besleyenin, her gün sevabı eksilir.) [Müslim]

dinimizislam.com
Peeledhavannas
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 5 2008, 08:22 AM) *

İşin birde şu boyutu var, hayvanları belediye topladı diyelim, bir mekan yaptı ve hayvan sevelerden gelip almalarını bekliyor.

bu durumda, alınamayan hayvanlardan dolayı belediyeye inanılmaz bir külfet binecek. kaldırabilirmi bilemem.

onlara harcayacağınız paraya, binler aç var belediyelerimizde, komşusunun bir tas çorbasına muhtaç insanlarımız var.

aynı insanlar bir fakir gördüklerinde öcüymüş gibi uzaklaşıyorlar, bakmıyorlar bile.
hayvanları seven bu insanlar, birazda kendi ırklarını yani insan ırkını sevseler ne olur.

iyide günlerce aç yatıp hastalanan insanlar için neden bir sesiniz çıkmaz. sesiniz çıkmasın, bari o köpeğinize harcadığınızın onda birini bu insanlara verin deseniz banane kardeşim derler. ama itlerine gelince açarlar keseyi.
yok kardeşim yok, hayvan sevgisi elbette olacak, ama din kardeşim, amcam, teyzem hasta, aç, bi çare, yapayanlız yatarken, en kral köpeği gözüm görmez......

ALINTI

Kimse kimseye hayvan beslesin demiyor. Zaten yazının konusu da bu değil. Yurdumuzda da pek çoğu gönüllü bağışlarıyla işletilen barınaklar mevcut. Bunların tek amacı hayvanların sahiplendirilmesi değil aynı zamanda asgari de olsa bir takım olanaklar yaratılarak hayvanlara yaşam alanı sağlanması. Bunda karşı çıkılacak ne var?

ALINTI

Meseleyi neden bir insan/hayvan yarıştırmasına dönüştürüyorsunuz ki? Bir hakkı savunurken illa bir diğerinden feragat mi etmek gerek? Ben köpekler itlaf edilmesin de insanlar aç kalsın mı dedim?Olaya neden bu kadar sığ yaklaşıyorsunuz? Ben birtakım belediyeler ve hükümetin önceden ihmal edip yumurta kapıya dayanınca olabilecek en ilkel şekilde kendilerine göre çözüm getirdiği bir sorundan bahsediyorum. Siz bana durduk yere hayvan besleyip insan sevmeyen kişilerin münferit örneklerini dile getiriyorsunuz.

Kaldı ki hayvan öldürmeyi insan öldürmekten daha meşru kılan bir hüküm var mıdır? Dilerseniz bunun etiğini tartışalım. Eğer yoksa da itlaf edilenler hayvan değil de insanmış gibi buna karşı çıkalım. Bence insan olmak bunu gerektirir.

Belediyelerin bu itlafları gerçekleştirmesinin mümkün olmadığına inananlar yürekleri elveriyorsa Yaşam Hakkına Saygı adlı derneğin web sitesinden ilgili itlaf fotoğraflarına bakabilirler.
İlle Cihad
olaya sığ yaklaşan sizsiniz kardeşim.

mahallenizde aç bir komşunuz, yoksul bir aile varsa ve onlara yardıma gücü yetipde etmeyenler varsa ve bu insanlar yardım yerine it gezdiriyorlarsa beni anlarsınız....

hayvanların düşünüldüğü kadar insanlar düşünülmüyor ben buna kızıyorum....

AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM,

EĞER BENİM MADDİ DURUMUM ÇOK İYİ OLSA, DEĞİL BİR ELLİ TANE İT BESLEMEYE GEZDİRMEYE İMKANIM OLSA,

ALLAHIM ŞAHİT Kİ, AÇ VE PERİŞAN DİN KARDEŞLERİM VARKEN BİR TEK İTE BİLE BAKMAM.....

BAKANADA İYİ BAKMAM.....
ayparcam
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 11 2008, 07:50 AM) *

olaya sığ yaklaşan sizsiniz kardeşim.

mahallenizde aç bir komşunuz, yoksul bir aile varsa ve onlara yardıma gücü yetipde etmeyenler varsa ve bu insanlar yardım yerine it gezdiriyorlarsa beni anlarsınız....

hayvanların düşünüldüğü kadar insanlar düşünülmüyor ben buna kızıyorum....

AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM,

EĞER BENİM MADDİ DURUMUM ÇOK İYİ OLSA, DEĞİL BİR ELLİ TANE İT BESLEMEYE GEZDİRMEYE İMKANIM OLSA,

ALLAHIM ŞAHİT Kİ, AÇ VE PERİŞAN DİN KARDEŞLERİM VARKEN BİR TEK İTE BİLE BAKMAM.....

BAKANADA İYİ BAKMAM.....

clapping.gif clapping.gif clapping.gif

Ille cihad haklisiniz evde asla ve asla bakilmaz boyle hayvanlara ama yinede bir hayvanda olsa disarida "afedersiniz" bir kopek gorseniz ac ve susuz yinedemi bakmazsiniz onlara ?

Hayvanda olsa ki evde degil, bakacaginizdan ve merhametli oldugunuzdan eminim ama yazinizi ilk okuyunca boyle bir dusunce aklima geldi ve yazmakta ihtiyac duydum kendimi..

Allah'a emanet olun

selam ve dua ile
İlle Cihad
bahsettiniz mesele ayrı bir durum kardeşim.

afedersiniz pikniğe gittiğimde kendimden çok kedi köpeklere yediririm.. gelirler yanıma sırnaşırlar, bende etlerden veya başka bişeyden onlara atmaktan kendim yiyeyem.

ama mesele bu değil...

mesele şu, bu hayvanlara gösterilen değerin onda biri aç insanlarımıza gösterilmiyor.

İnsanlar aç ve yoksul kapılara atılıyor, evleri yıkılıyor, bir tek dernek çıkıpta İNSAN HAKLARI diye feryat etmiyor.

ama bir köpeğe kötü davranılsa, ve hayvan sever efendiler bunu görse yeri göğü inletirler HAYVAN HAKLARI diye.

Neden hayvan bakım evleri akıllarına geliyorda, FAKİR, YOKSUL, AÇ, KİMSESİZ, PARASIZ PULSUZ İNSANLAR BAĞRINAĞI yapmak akıllarına gelmiyor.

yokmu diyeceksiniz evet var, hayvan barınaklarıda var!!!

ama yenisi yapılsın istiyorlar, neden çünkü yetersiz hayvanlar sığmıyor vs.

kardeşim aç insanda çok, huzur evlerine gidemeyecek insanda çok, onlar içinde bir hayır evi düşünseniz nolur.

OLURMU CANIM, HAYVAN HAKLARI VAR.....
ayparcam
ALLAH razi olsun

Evet tahmin edebiliyordum zaten boyle oldugunuzu kusura bakmayin oyle bir dusunce olustu icimde ..Tabi ac ve susuz olan birsuru kardeslerimiz var kiminin gorup hicbisey yapmadan gectigi, kimininde elinde ne var ne yok vermek isteyipte yinede yetiremedigi ac ve susuz kardeslerimiz cray.gif cray.gif

Rabbim ac susuz kardeslerimizi gorupte doyurmayan, durumlarinin ne oldugunu bilipte yardim eli uzatmayan insanlardan, " insan bile denilmezya "bu dunyada ac kardeslerimizin cektiklerinden fazlasini verecektir elbet.. Bu dunyada vermez ise bile ahirette mutlaka verecek..Amenna ve saddakna..Boylelerini ALLAH'a havale ediyor ve ulasabildiklerimiz ac kardeslerimize azda olsa doyurmaya calisan, ulasamayacagimiz kardeslerimizede hicbisey yapamama uzuntusuyle hic degilse dualarimizda herzaman unutmamaya gayret gosterenlerden oluruz insALLAH diyorum..

SELAM VE DUA ILE
ilkemir
Kimse zekatı fitreyi verene bir de üstüne göönlünden koparak yardım edene hesap soramaz ayıplayamaz kedi de besler lazım sa köpek te .

Söylersiniz "bu adam da aç" yukarıdakileri yapmış sa kedi köpeğe mi vereceği adama mı vereceği artık onun bileceği iştir (ayrıca sizin bilmediğiniz hayırlı verişlerde de bulunmuş olabilir ne si zher şeyi bilebilirsiniz ne de o kişi her şeyi size açıklamakla yükümlü değildir) . İnsana verirse daha hayırlıdır Hayvana verirse ..

ALINTI
Ankebût 60 .
Nice canlılar vardır ki, rızıklarını taşımazlar (yiyecek biriktirmezler). Onları da sizi de Allah rızıklandırır. O hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir

Bu hayvanın Allah tarafından rızıklandırılmasıdır .

Bunun ayıplanacak bir yönü yoktur .

ALINTI
Suizan etmeyin. Suizan, yanlış karar vermeye sebep olur. İnsanların gizli şeylerini araştırmayın, kusurlarını görmeyin, münakaşa, haset ve düşmanlık etmeyin, birbirinizi kardeş gibi sevin, çekiştirmeyin. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, yardım eder. Onu, kendinden aşağı görmez.) [Buhari, Müslim
İlle Cihad
ilkemir, şova gerek yok...

bizde bahsettiğiniz şartlar dışındakilerden bahsediyoruz.

köpek beslemekten başka hiç bir insana faydası olmayan 150 kişi sayarım size bunlar sırf benim tanıdıklarım.

ayrıca, bende kedi köpek beslerim, besliyorum zman zaman besleyeceğimde, ama İNSANLARI UNUTARAK DEĞİL .

umarım anlaşılır meramımız.

şovunuza malzeme olmak istemem
telpako
Hayvan katlima diyorsunuz da geçen gün yediğiniz balıkları nasıl yakaladıklarını herhalde biliyorsunuzdur. tam bir toplu katliam.

Ama köpekleri uzaktan çok severim , kedileri yakından çok severim. en çok bitlerimi seviyorum onlarsız yaşayamam.
ilkemir
ALINTI
ilkemir, şova gerek yok...

Gerek var zira göstermeden olmaz.
ilkemir
ALINTI
Hayvan katlima diyorsunuz da geçen gün yediğiniz balıkları nasıl yakaladıklarını herhalde biliyorsunuzdur. tam bir toplu katliam.

Ona ne gerek var kardeş iş sadece öldürmekse kurban bayramında da bir sürü hayvan öldürülmekte ? Yani niye kesiyorsunuz dediğimiz falan yok . Sadece "rızık" meselesi olarak bakmaktayım . Yani niye hayvana verdin bak müslümanlar aç diyecek değilim , ey müslüman sakın çocuk doğruma bak yoksa aç olan müslümanlar daha da aç olur diyecek de değilim .

Dediğim gibi bu hayvan beslenmesi sadece rızık, kedi ciğeri yemişse kedinin rızkıdır yarasın ne diyeyim fool.gif smile.gif ?

Böyle şeylere karşı çıkmamın sebebi temel de nedir onu da söyleyeyim .

Kimileri İslam'ı komünist paylaşımcı bir düzen gibi sunmaya kalkışmakta . Herkes herşeyi paylaşacak , yok ya nerede o bolluk ?

Mesela müslüman neden mersedese biniyor binemez orada fakir müslümanlar var demekte , biner sanane adam helalinden kazanıyorsa emirleri de ve hatta tavsiyeleri dahi yerine getirmişse özel uçağa bile biner sanane ... Onlar fakirse bu da zengin bitti. Yok öyle komunist paylaşımcılık falan . Allah'ın mülk dağıtışına mı itiraz edeceksin , yoksa rızık dağıtışına mı ?
İlle Cihad
ilk emir hala şov yapıyorsun..

diyorsunki Allahın emirlerine ve tavsiyelerine uyuyorsa mercedesede biner uçağada biner.

Allah aşkına biz ne diyoruz, nasıl ve nerenden anlıyorsun bilmiyorum ki...

Allahın emir ve tavsiyeleri arasında fakire fukaraya yardım, sadaka vermek, komşu açken tok yatmamak, malını Allah yolunda harcamak, zekat vermek fitre vermek yokmu be hey cahil...

zaten biz ne diyoruz bunları yapmayıpta ite köpeğe bakanlara kızıyoruz değilmi!!!

öyle ya, sen zenginsin, uçağın var bilmem neyin var, ama itlerden başkasına hiç bir faydan yok!!!

bumu müslümanlık, komşun aç yatıyor, hasta ve yaşlı, yardıma ihtiyacı var, sende bunu biliyosun, ama itlerine en kaliteli mamaları alırken parayı gözün görmez, bu insanlara gelince banane ya dersin..

bu mudur müslümanlık....

(yukarıdaki örnektir, şahsınızla ilgili değil)

kısacası ilkemir kardeş şova gerek yok,

komünizm falanda destekleyen yok, eğer zekat vermek fakire yardım edilmesini istemek komünizm ise evet komünistim ozaman.

hayvan düşmanı falanda değilim, ben maddi imkanım olmadığı halde, hem fakir fukara, yaşlı, hasta insanlara yardım ederim hemde elimden geldiğince köpeklere kedilere vs. yiyecek veririm...

mesele bu değil, asıl mesele hayvanlar için çırpınan hayvan hakları diye biyerlerini yırtanlar, açlıktan bitap düşmüş, hasta insanlar için kıllarını bile kıprdatmazlar.

işte buna kızıyorum ben....

yoksa hayvanların itlaf edilmesine elbette bende karşıyım.

ama insanların itlaf edilmesine daha çok karşıyım.

zenginin malında mülkünde gözümüz yok elbette, Allah kime ne kadar vereceğini bize sormuyor..

ama aç insanlar dururken, onlara hiç bir faydası yokken, bilmem kaçtane it besliyorsa işte o adamada kızarım.....

"Emri bilmaruf, nehyi anil münker" yetkisine dayanarakta bu tip zenginleri uyarırım!!!!!
Peeledhavannas
İlle Cihad senin bu yaptığına zeytinyağı gibi üste çıkmak derler. Yazımızın konu başlığı "zengin olup muhtaçlara yardım etmeyenler" olsaydı seni desteklerim de. Ama bu insanlar aynı zamanda "it" gezdirdiği için değil sadece ve sadece imkanları varken yardımda bulunmadıkları için. Yardım etmemek ve "it" gezdirmek arasında zannettiğin üzere organik bir bağ yok. Bu insanlar "it" gezdirdiği için yardımda bulunmuyor değiller. Kaldı ki öyle olsaydı da "it"in bunda bir günahı yok. Böyle insanlar varsa da "itler de katledilebilsinler o zaman" mı diyelim... Diyemiyorsak bunun konumuzla alakası ne?

Tekrarlıyorum. Kimse zaten insan hakları savunulmasın, insanlar için hayır kurumları açılmasın demiyor. Dediğim gibi bir hakkı savunurken diğerinden feragat etmek durumunda değiliz. Kimse sana din kardeşlerini aç bırak paranla "it" al da demiyor. Konuyu bilinçli olarak saptırıyorsun.

İlle Cihad
SİZİNDE ŞOVUNUZA MALZEME OLMAK İSTEMİYORUM.

derdimizin anlaşılmadığını düşünerek son bir açıklama yapıp tartışmayı bırakıyorum.

hayvan hakları için çırpınanların İNSAN HAKLARI içinde çırpınmalarını istiyorum hepsi bu!!!

hayvanlara neden zulmediliyor diyenlerin, birazda aç insanlara neden yardım edilmiyor demeleini istiyorum.

hayvanları boşverin sadece insanlarla ilgilenin diyen yok.

yorumlarımı sabote etmenize izin vermem haberiniz olsun.

hayvan düşmenıymışım gibi gösterilmesinede izin vermem.

hayvanlrada bakılsın, ama önce insanara bakılsın sonra hayvanlar.

derdimi anlatabildiğimi düşünerek, sizleri şovunuzla başbaşa bırakıyorum.
sükût-u vaveyla
bizimde bir tane tony miz var .. bizim derken dayımgilin ... cesaretin varsa it de .. asla ... aileden bir şahıstır kendileri ... çokta tatlıdır ... jp.gif

geçenlerde toplandık mangal keyfi yaptık ... kemikleri ne yaptık ..çöpe atmadık tony e verdik... smile.gif

---

peygamber efendimizin hayvanlara nasıl muamele ettiğini az çok herkes bilir ... bu sebeple olaya birde böyle yaklaşmaya çalışırsak ...

--

bazı insanlar gerçekten hayvanlara verdiği değerin onda birini insana vermiyor ...

fakat bu durum hayvanlara eziyet ettirmemeli .. ya da hayvan bakanlara kötü baktırmamalı ..

saygılar ...
İlle Cihad
tamda demek istediklerimi yazmışsın muhterem..

bizde aynısını diyoruz, hayvan besleyiniz hiç bir lafımız yok,

ama çevremde gördüğüm ve tanıdım okadar insan varki, 2 tane iti var ama apartmanında oturan yoksul yaşlı hanım teyzeme bir lokma ekmek bile vermez..

"bana ne kardeşim benim anammı" diyor herif.

ve bu tip insanlardan çok tanıyorum.

işte buna kızıyorum.

hayvanınada bak ama mahallendeki İNSANa da azda olsa yardım be İNSAN EVLADI!!!
Peeledhavannas
Peki İlle Cihad, ben "hayvanlar itlaf edilmesin" demekle şov yapıyorum. Zaten sırf bunu savunduğum için insanları seviyor ve onlara yardım ediyor da olamam.

Siz ise "toplu hayvan katliamları" başlıklı bir konuyu "it gezdiren ve insanlara yardımda bulunmayanlar" konusuna getirerek toplumun kanayan yarasına parmak basmış, ne kadar duyarlı ve önyargısız olduğunuzu göstermiş oldunuz.

Muhtaç kişilere yardım etmeyenlerin "it gezdirenler" ve "it gezdirmeyenler" olarak ikiye ayrıldığını, bunlardan ikincisinin ilkine nazaran daha kabul edilebilir olduğunu sayenizde bugün öğrenmiş oldum.

Yani hem insanlara yardım etmiyorlar hem de bi de utanmadan it gezdiriyorlar. Bak sen...
sükût-u vaveyla
smile.gif
İlle Cihad
inatla anlamak istemeyen bir insanla daha fazla tartışacak değilim.

gayet açık ve net fikrimi söyledim.

asla ve asla zikrettiğiniz gibi bir ifademde olmadı, imada etmedim.

nereden nasıl bu fükre kapıldınız anlamıyorum.

hayvanlar için çırpınanları, çırpınmasınlar demedim.

ama insanlar içinde çırpınsınlar dedim.

it gezdirenler hakkındaki düşüncelerimi ise tamamen çarpıttınız hiç alakası olmayan yere getirdiniz.

diyeceklerimi dedim, artık anlamanız için yapacak bir şeyim yok...
İlle Cihad
YÖNETİMDEN BU KONUDAKİ BÜTÜN MESAJLARIMI SİLMESİNİ İSTİYORUM MÜMKÜNSE ELBETTE.

ilkemir
Ben şova (göstermeye) devam edeyim tongue.gif

Birebir yaşadıklarımdan .

Batı daki kadınlara sorarsınız, çocuk yapmayı düşünüyor musun ?

Cevap yok hayır daha gencim ya da kariyer türünden şeyler derler .

İyi de evde bücücücü diye oynadığın hayvanı sevmen nedir ?

Muhakkak ki aslın da bu onun farkında olmadığı annelik içgüdüsüdür .

Bizim bunu savunduğumuz falan yok , keza sokağa çıkmışsın sağda fukara biri var açlıktan ölmek üzere solda bir hayvan var açlıktan ölmek üzere tutup da insana yardım etme hayvana et dediğimiz de yok .

Bizim dediğimiz bir hayvana bir şey veriliyorsa bu Allah'ın onu rızıklandırmasıdır .

Kişiyi ayyıplayabilmen için işin içini bilmen gerekir . Bu da mümkün olmadığına göre ayıplamanın hiç bir elle tutulur yanı yoktur .

Ben bu gün kediye mama verdim , birisi "sırf buna bakarak " benim emir ve tavsiyeleri yerine getirip getirmediğimi iddia edebilir mi ? İkisi birbirinden bağımsız ve hatta alakasız oluşlar/ fiiler .

Ayrıca .

Bunu benle yaşayan insan bile bilmez o iddiada bulunan kişi nereden bilecek ?
Shadows©
10000 kisilik Islam ordusu mekke ye girerken bir kopek ve yavrularini ezmemek adina O(sav) muhtesemler muhtesemi koca ordunun yolunu degistirerek , hayvanlara agir yuk yukleyen sahabiyi azarlayarak hayvanlara verdigi onemi gostermistir ama ayni zamanda `komsusu acken tok yatan bizden degildir` diyerek once neyin hassas olmasi gerektigini belirtmistir ve suphesizki onderimiz ve ornegimiz O(sav) dur,

sevgili belediye baskaninizin cankayasinda pek ac insan olmaz genelde koca kafalar yasar orda ,bu sebepledir okadar hayvani toplamasi ama bir ust belediyesi fakir insanlara yardim yapiyor diye hayvandan daha asagi muamele gorur sevgili cankaya belediyenizden.. Sanirim hassasiyetler farkli dostum ama seninde hassasiyetini anliyorum ama biz bizden gecmisiz insana yardim etmenin suc sayildigi bir ulkede yasiyoruz hayvani dusunecek ne paramiz nede takatimiz var dunyada ve ulkemizde milyonlarca kardeslerimiz ac susuz evsiz yasiyor kafamiz oralarda hayvanlari goremiyoruz mazur gorun bizleri...
ilkemir
Yok canım sevgili Ankara Büyükşehir ve İstanbul belediyeleri dahi bunu yapmakta , sadece ve sadece sevgili Çankaya'ya ait bir husus değil ,

ALINTI
ne paramiz nede takatimiz var dunyada ve ulkemizde milyonlarca kardeslerimiz ac susuz evsiz yasiyor kafamiz oralarda hayvanlari goremiyoruz mazur gorun bizleri...

Özellike o mersedes örneğini getiriyorum zaten ...

Hasette öyle bir mertebeye gelinmiş ki insana mümine haset aşılmış ( o artık kabul edilir hale gelmiş) hayvana bile haset edilmeye başlanmış onun rızkı sorgulanır olmuş .

Yokluğun kökeni sakın hayvanlar değil de haset olmasın .

Hasetten dolayı başa belalar sarılmış olmasın .

İslami sosyalizm yoktur (BAAS'çılık) , haliyle "İslami Garibanizm" de yoktur .

Hazreti Muhammed ve Asrı Saadette bile fakirler varken bu bugünmü olmayacak ?

Şu hayvanat besleme meselesinden bir çıkalım hele , hayvanat beslemek zurnanın son deliği .
NuRŞeN
Yaradanın yararttığı hiç bir cana kimsenin zarar vermemesi gerekir,hayvan katliamları bir vahşettir.
Şimdi toplumumuzda hayvanlar ile ilgili sorunları dile getirmek istiyorum.
Hayvan barınağı adı altında toplanan hayvanların yanında poz veren iki gün sonra onların ne yiyeceğini nasıl yaşayacağını aklına getirmeyen insanlar var.
Evine hayvan alıp bir kaç gün sonra sıkılınca sokağa bırakakan açlığa terkeden insanlar var.
Bunlara sorarsanız hepsi hayvansever,nasıl hayvan sevdikleri ortada.
Allah dünyaya bütün canlıların yaşayacağı şekilde rızık vermiştir.Unutmayalım yediğimiz yemekte içtiğimiz suda hayvamnların da rızıkları var.Onların rızıklarını kesmek doğru değil.
Bir hayvan aç kalınca yiyecek isteyemez kimseden fakat bir insan diliyle aç kaldığını dile getirebilir.Hayvanları aç koyunca suzuz koyunca kendini savunamaz.Onlara bakmak ihtiyaçlarını karşılamak insanların merhametine kalmıştır.
Şimdi işin diğer boyuna gelelim.yanımızda aç insan varken hayvan beslemenin lüks sayıldığı düşüncesine.Aç kalan biri insan diğeri hayvan hangisine verelim önceliği insana mı hayvana mı ?Açlığın muhtaçlığın önceliği olmaz ikisine de diyorum.
Çevremize baktığımız zaman hergün tonlarca ekmek israfını görüyoruz,lokantalarda yarısı yenmemiş servislerden arta kalan görüyoruz.Bunları çöpe atarken bulamıyan insanlar düşünülüyor mu?Bu israfı yapanlar çevrelerinde yiyeceğe ihtiyacı olanları düşünüyor mu? sorun burada.
Sofralarımızdan dökülen ekmek kırıntılarını toplar kuşlara atardık ziyan etmeden.Yolda bir ekmek parçası gördüğümüz zaman öpüp bir duvar kenarına koymamız öğretilmişti,hayvanı olan biri alsın yedirsin diye.
Ürün toplanırken kurda kuşa her canlıya pay bırakılırdı.Yöremizde hasat sonu bırakılan ürünleri toplamaya gelen insanlar olurdu gururları kırılmadan evinin zeytinini,üzümünü karşılardı.Geriye kalan da diğer canlılar içindi.
Şimdi ne yapıyoruz.ekmek kırıntıları yemek ertıkları çöpe atılıyor.İsrafın önüne geçmediğimiz gibi yiyeceğe ihtiyacı olanları da düşünmüyoruz.
Allah'ın bize verdiği rızıklardan dilediğimiz gibi yararlanırken bu rızıklarda diğer insanların ve canlıların payının olduğunu düşünürsek hayvan besleyeceğime insan doyurmak tartışmasının olacağını sanmıyorum.
Hayvanların bu dünyada yaşama halkarının olduğu unutulmamalı.

ilkemir
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz israf da var .
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.