Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Amenerrasulu
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ KUR'AN-I KERIM ]·.
d.feneri

"Akli basinda hicbir adam gormedik ki Bakara Suresi'nin son iki ayetini okumadan uyusun."
Bu soz Hz. Omer ile Hz. Ali'ye (ra) aittir. Bakara Suresi'nin son iki ayetinin ne kadar onemli oldugunu Kainatin Iftihar Tablosu'ndan bizzat isitmisler ve bu iki ayeti hayatlari boyunca uyumadan once okumuslar. ,

Hz. Peygamber "Amenerrasulu" diye baslayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti hakkinda bakin neler buyuruyorlar: "Her kim geceleyin Bakara Suresi'nden bu iki ayeti okursa ona yeter ." "ALLAH Teala, Bakara Suresi'ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunlari bana, Ars'in altindaki bir hazineden verdi. Bunlari ogreniniz, kadinlariniza, cocuklariniza belletiniz, ogretiniz. Cunku bunlar salattir (namazdir), hem duadir, hem Kur'an'dir ."

Efendimiz'in (sas) bu kadar onemle vurguladigi Bakara Suresi'nin son iki ayetinin meali hakikaten cok muazzam hele de bu gunlerde daha da bir anlam kazaniyor. Soyle ki; " Peygamber, Rabbi tarafindan kendisine ne indirildi ise ona iman etti, muminler de. Onlardan her biri ALLAH'a, meleklerine, kitaplarina ve resullerine iman etti. "O'nun resullerinden hicbirini digerinden ayirt etmeyiz." dediler ve eklediler "Isittik ve itaat ettik ya Rabbena, affini dileriz, donusumuz Sana'dir.

ALLAH hicbir kimseyi guc yetiremeyecegi bir sekilde yukumlu tutmaz. Herkesin kazandigi iyilik kendi lehine, isledigi fenalik da kendi aleyhinedir. Ya Rabbena! Eger unuttuk veya kasitsiz olarak yanlis yaptiysak bundan dolayi bizi sorumlu tutma. Ya Rabbena! Bizden oncekilere yukledigin gibi agir yuk yukleme. Ya Rabbena takat getiremeyecegimiz seylerle bizi yukumlu tutma. Affet bizi, lutfen bagisla kusurlarimizi, merhamet buyur bize. Sensin Mevlamiz, yardimcimiz. Kafir topluluklara karsi Sen yardim eyle bize ."

Simdi teklifimizi yapalim: Efendimiz'in buyurdugu gibi bu iki ayeti bir hafta icinde bilmiyorsak once kendimiz ogrenelim sonra eslerimize, cocuklarimiza ogretelim ve bugunden itibaren her gece yatmadan once mutlaka okuyalim.

d.feneri
Âmenerresûlü'nün fazîleti

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

“Bekara sûresinin sonundaki iki âyeti (Âmenerresûlüyü) geceleyin okuyana, bunlar ona kâfidir.”

“Bekara sûresinin başından dört âyeti, Âyet-el kürsîyi ve bunu takip eden iki âyeti ve sûrenin sonunda bulunan üç ayeti kim okursa ona ve ehline o gün şeytan yaklaşamaz, kötü olan hiçbir şeyle karşılaşmaz. Bu âyetler deliye okunursa ALLAHü teâlânın izniyle iyileşir.”

“ALLAHü teâlâ, gökleri ve yeri yaratmadan iki bin yıl önce bir kitab yazdı ve o kitabdan iki âyet indirerek Bekara sûresini bu iki âyetle kapadı. Bu iki âyet, bir evde üç gece okunmazsa, Şeytân o eve yaklaşır.”

“Âmenerresûlü'yü öğrenin!.. Kadınlarınıza, çocuklarınıza da öğretin. Çünkü bunlar hem Kur'ân-ı kerîm, hem de duâdır.”

“Dört şey Arş-ı a'zam altındaki hazineden indirildi. Fâtiha, âyet-el-kürsî, Âmenerresûlü, Kevser sûresi.”

Hazret-i Ömer buyurdu ki:

“Akıllı kişi Bekara sûresinin sonunda bulunan âyetleri (Âmenerresûlü) okumadan uyumaz.”

Hazret-i Ali buyurdu ki: “Bekara sûresinin sonundan üç âyet-i kerîmeyi okumadan uyuyan bir kimseye ben akıllı diyemem.”

İmâm-ı Nevevî buyurdu ki: Bu âyet-i kerîmelere okumak geceyi ihyâ etmeye kâfidir. Bazıları da, kötülüklerden korunmasına kâfi gelir demişlerdir.

İbni Âbidîn buyuruyor ki:

“Defin bittikten sonra, birkaç dakika etrafında oturup veya çömelip, sessizce Bekara sûresinin başını ve sonunu okumak meyyit için duâ ve istigfâr etmek müstehabdır.”

Abdullah ibni Mes'ûd buyurdu ki:

“Resûlullah efendimize Mi'racda üç hususi şey verildi. Birincisi beş vakit namaz. İkincisi, Âmenerresûlü, Üçüncüsü Ümmetinden ALLAHa hiç bir şeyi ortak koşmadan ölenlerin günahlarına şefaat etme.”

Allâme Bedreddin Aynî buyurdu ki:

“Âmenerresûlüyü okuyanlar için, bu âyetler, gece ibâdet, vird ve zikr yerine geçer. Sevâb ve fazîlet olarak yeter. O gece, olması muhtemel âfetlerden, şeytanın, insanların ve cinlerin şerrinden korur.”

[Âmenerresûlü Kur'ân-ı kerîmin 50. sayfasındadır.]
bizimyunus
Allah razı olsun kardeşim... tüm arkadaşlarıma göndrdim.. faydamız dokunmuştur inş.
bilal habeş
ALLAH c.c razı olsun kardeş. hergün okurum hemen hemen ama faziletine tekrar tekrar okumak çok güzel oluyor. RABBim sizden razı olsun.

Selam ve duayla
ayparcam
ALLAH c.c razi olsun her yatsi namazindan sonra okuyorum insALLAH RABBIM kabul buyurur ..
zümrüt
ALLAH RAZI OLSUN... flowers.gif

Ben birtürlü ezberleyemiyorum bunu ama bu ramazanda hedef sectim
insallah bazi yapamadigim seyleri yapmamaya gayret gösterecem....

Ben Ayetelkürsüyü biliyorum ezberde, önce allah sonra o surenin herseyden
korudugunu duymustum, ben köpeklerden cok korkarim, bir köpek görünce baslarim
okumaya herzaman o köpek benden uzaklasir yanasmaz yani....

Kuran-i kerim cok kiymetkar bir kelam....degerini bilenlere ne mutlu ne güzel....
DoluNaYs
ALLAH'ın izni ile bugun ezberleyecegim.
zümrüt
ALINTI(DoluNaYs @ Sep 7 2008, 01:06 PM) *

ALLAH'ın izni ile bugun ezberleyecegim.

Sen basliyorsan bende basliyacam insallah ama cok zor nasil ezbere
alacam...Insallah zamanla........ jp.gif
garip_yolcu
Vallah güzel bir konuyu açmışsınız kardeşim
Allah razı olsun.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.