Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Muvahhid Kadının Tevhid Bilinci Ve Muvahhid Evlad Eğitimi
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ OKU VE DÜŞÜN ]·.
nasreddinhoca
Allah'ın halifesi olmak için gönderildiğimiz yeryüzünde, keyfi yaratılmadığımızı, sorumluluklarımızın olduğu bize hatırlatılmaktadır… Tevhid bilincine ermiş muvahhid anneden beklenen, çocuğuna, şirksiz şeriksiz, kayıtsız şartsız iman etmenin ne olduğunu anlayabilmesi için, Allah (c.c)'ı gereği gibi tanıtmasıdır. Annenin tertemiz imanla, tertemiz rahimden dünyaya getireceği oğulları ve kızları, yetiştirmedeki gayesi, tüm dünyada, tarihin akışına kendini bırakacak değil, tarihin akışını değiştirecek mücahidler ve mücahideler olacaktır… Tüm yeryüzünde, fitneden eser kalmayıncaya, din tamamen Allah'ın oluncaya kadar cihad edecek evladları, ancak muvahhid annelerin eliyle yetişecek, Tevhid bilincine erdirilecek nesiller gerçekleştirebileceklerdir… En güzel örnek, Kur'an'da zikredilen, âlemlere üstün kılınan, iffetinden dolayı övülen annemiz, Hz. Meryem'dir… Namus ve hayâ timsali Hz. Meryem, tağuttan, şirkten, küfürden, erkeklerden, hayâsızlıktan uzak, tertemiz yetişmiş, Hz. Zekeriyya'nın eliyle büyütülmüş, eğitilmiş ve dünyayı sarsacak şekilde, Hz. İsa'yı dünyaya getirmesi nasib olunmuştur… 21. yüzyıl olan bu asırda da, tevhidin mahiyetini kavramış, katıksız iman ile Rabbine yönelmiş, davasını yüceltmek ve ilerilere taşımak için mücadele veren muvahhid annelere, yetiştireceği muvahhid evlatlara şiddetle ihtiyaç duyulmaktadır…

Muvahhid Kadının Tevhid Bilinci ve Muvahhid Evlad Eğitimi-1

Muvahhid anne ve babanın körpecik yavrularına verebileceği en güzel ve yerinde mesaj olmalıdır Allah'a şirk koşmamak, mülkünde ve milkiyetinde ortak tanımamak; elde ettiği başarıları, Allah'a eş koşmaktan şiddetle kaçındığı için nasib olunduğunu yeri ve zamanı geldikçe vurgulamalıdır…

Muvahhid Kadının Tevhid Bilinci ve Muvahhid Evlad Eğitimi-2

"Yavrum, namaz insanı edepsizlikten, fuhşiyattan, akıl ve vahye uymayan bütün kötülüklerden alıkoyar, namaz ile bütün yarattıkların şerlerinden, kötülüklerinden Allah'a sığınırsın da Rabbimiz de seni korur, aynı zamanda kulluğunun, yaratılışının, nîmetlere gark edilişinin şükrünü eda edersin, bu şükür sana verilen nîmetlerin artması demektir, bu dünyada ve ahirette kurtuluşun demektir…" diyerek yavrularımıza nasihat edebileceğimiz, doğruya yönelmesine vesile olabileceğimiz bir farz ibadet devreye giriyor. Her Müslüman'ın elinin altındakilerden mes'ul olduğu, onlara, iman etmiş olmanın şartı, namazı eda etmek olduğu öğretilmesidir.

Muvahhid Kadının Tevhid Bilinci ve Muvahhid Evlad Eğitimi-3

Ebu'd-Derdâ (r.a)'dan rivayetle;

"Dostum Rasûlullah(s.a.s) bana şu tavsiyede bulundu: "Param parça edilsen ve (ateşte)yakılsan bile, Allah'a şirk koşma….'' (İbn Mace)

Muvahhid Kadının Tevhid Bilinci ve Muvahhid Evlad Eğitimi-4

Çocuğundan ayrı kalamama düşüncesi basit bir düşünce olur. Muvahhid anne ve baba, Allah'ın emanet ettiği evlâdını, Allah'a en güzel şekilde tekrar teslim edebilmesi için çalışmak ve bunun için gerekli ortamı hazırlamak durumundadır. Adeta tohum olarak ekilen veya toprağı yarıp filizini dışarı çıkarmış bir bitki gibi kucağımıza teslim edilen yavrularımızı en güzel bakımla büyütmeli, Kur-an'ın bitmez tükenmez ilmiyle sulamalı, nûruyla yıkamalı, nübüvvet pınarından akan terbiye ile terbiyelendirilmeli ve en güzel mü'minlerden olarak tekrar Allah'a c.c dönecekleri güne hazırlamalıyız.

Muvahhid Kadının Tevhid Bilinci ve Muvahhid Evlad Eğitimi-5

Sevde Gök muhteremin İslami Yöneliş makaleleri...

İslami Yöneliş

asiLDuA
sevde abladan Allah razı olsun.can ablam benim.Böyle muvahhid şahsiyetler türkiyede çok nadir.Allah onu esirgesin.
-BeRcEsTe-
bence çocuk eğitimi hayatımızın olmazsa olmazlarındandır.....
lakin toplumumuzda buna dikkat edenler azınlıkta....
bir birey yetiştirmek....başlı başına eğitim isteyen bir durum....
ALLAH hayırlı nesiller yetiştirmeyi nasib etsin bizlere...AMİN
nasreddinhoca
ALINTI
bir birey yetiştirmek....başlı başına eğitim isteyen bir durum....

clapping.gif shake2.gif thumbup.gif

Teşekkürler Berceste...
Teşekkürler
<#thank#>
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.