Aylık Hatim İndirme Önerisi
Değerli Kardeşler,
Forumunuzda yeni olduğum için pek incelme imkanım ve zamanım olmadı. Ancak gördüğüm kadarıyla Kuran ı Kerim bölümünde aylık hatim indirme yok. Varsa da ben göremedim. Böyle üye sayısı çok, kalitesi yüksek ve parolası “ Ümmetin Buluştuğu Nokta” olmanın getirdiği bazı yükümlükler olmalıdır diye düşünüyorum. Yeni olan birinin bu söylemlerde bulunması belki biraz ukalalığa kaçacak oma olsun “Ameller niyetlere göredir.” Hakikati imdadıma yetişir inşaAllahu Teala.
Evet, demem odur ki ramazanın başlamasıyla birlikte eylülden başlatılmak üzere aylık hatim okumayı başlatalım istiyorum.
Bu konu ile ilgili yönetimde bulunan kardeşlerin ne gibi bir düşüncesi ve uygulama planlarının olduğunu bilmiyorum. Direk olarak ilgili bölümde kendim de başlık açabilirdim. Ancak bazı hususlardan dolayı bu konuyu burada istişareye açmayı daha evla ve doğru buldum. En başta da belirtim ki ben bu platformumda yeniyim. Bu nedenle de böyle güzel bir uygulamaya dair başlığı açmak, rehberlik edip takip etmek benden daha çok hakkı olan kardeşler burada mevcuttur ki bu onların hakkıdır.
Ben de Şûrâ: 38. ayeti kerimede geçen “Müminlerin işleri kendi aralarında danışma(istişare) iledir.” İlkesinden yola çıkarak konuyu burada istişareye açtım.
Benim bu konudaki görüşüm; yönetimden bizzat birileri yada onların öngörmesi ile bu hizmeti bir kardeşin rehberliği ve takibi ile başlatılması yönündedir. Aylık en az bir hatmin okunması elzemdir. Ancak rağbetin çok olması durumunda birden fazla hatim okumaya çıkartılabilir. bu konuda daha iyi fikirleri olan kardeşlerimizin bu başlık altında fikirlerini bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz. Bu istişare eylülün başında sonuçlandıracak şekilde fikirlerini bizimle burada paylaşan herkese teşekkür eder;
katkı sahibi herkesten Rabbim Razı Olsun dilerim.