İmam Şamil
Aug 24 2008, 07:19 PM
Arkadaşlar bir yerde okudum da...
Acaba böyle bir hadis var mı?
Müslüman o kadar hoşgörülüdür ki onu ahmak sanırsınız.
Selametle...
islam ve kulluk
Aug 24 2008, 07:28 PM
Hiç duymadım
okuduğun yeri yada kaynağı belirtmen daha iyi olabilir
TEVHİDci
Aug 24 2008, 07:36 PM
ALINTI(İbni Türk @ Aug 24 2008, 08:19 PM)

Arkadaşlar bir yerde okudum da...
Acaba böyle bir hadis var mı?
Müslüman o kadar hoşgörülüdür ki onu ahmak sanırsınız.
Selametle...
hadisin; sabırla alakalı olduğunu düşünüyorum. doğru olabilir.
selam hidayete uyanlara olsun.
İmam Şamil
Aug 24 2008, 07:39 PM
İşte kaynağı yok!
Sadece bir yerde biri yazmıştı oarad okudum...
Selametle...
islam ve kulluk
Aug 24 2008, 07:42 PM
herkes bir yerlerde bişeyler yazıyor
ne doğrudur ne yanlıştır diyemem bu yüzden okuduğunuz kişiye sorma imkanınız varsa kaynağını sormanızı tavsiye ederim ancak ...
bizde kaynağından inceleriz inşaallah
İmam Şamil
Aug 24 2008, 08:00 PM
Veda Hutbesi'nde geçiyormuş öyle diyor...
Ayrıca Ahmaklardan kaçnınız hadis-i şerifinin kaynağı nedir?
Selametle...
sükût-u vaveyla
Aug 24 2008, 08:45 PM
bir müslüman ahmak olabilir mi ?hayır ... müslümanın şahsiyetine aykırı bir durum ...o halde bu hadis acaba bize ne demek istemiş olabilir ... üzerinden tefekkür edilmesi icabeder ...
_LeyaL_
Aug 24 2008, 10:31 PM
ALINTI
Veda Hutbesi'nde geçiyormuş öyle diyor...
VEDA HUTBESİNDE ÖYLE BİŞEY GEÇMİYO
islam ve kulluk
Aug 24 2008, 10:35 PM
evet kardeşim veda hutbesinde böyle ibare mevcut değildir.
Farakhlit
Aug 25 2008, 01:35 AM
Mümin ahmak değil ferasetli olur
yani kalp gözü de kuvvei akliyesi gibi açıktır ki
nefsin heva ve hevasatın şeytanın hile ve aldatmalarına karşı uyanıktır
aynı zamanda bu insi şeytanlar içinde geçerlidir
-BeRcEsTe-
Aug 25 2008, 11:04 AM
kaynağı belli değil ne desek boş....ama müslüman uyanık olur benim bildiğim bir ahmak nasıl dinini yaşayabilir.....tevhidcinin dediği gibi ...sabrı kastederek denilmiş diycem ama ...sabır herşeye eyvallah demek değildir ....sabrın en güzel örneğeni rasulumuzden biliyoruz ...ahmaklık derecesindemiydi acaba ???
TEVHİDci
Aug 25 2008, 11:31 AM
ALINTI(-BeRcEsTe- @ Aug 25 2008, 12:04 PM)

kaynağı belli değil ne desek boş....ama müslüman uyanık olur benim bildiğim bir ahmak nasıl dinini yaşayabilir.....tevhidcinin dediği gibi ...sabrı kastederek denilmiş diycem ama ...sabır herşeye eyvallah demek değildir ....sabrın en güzel örneğeni rasulumuzden biliyoruz ...ahmaklık derecesindemiydi acaba ???
ahmaklık; ''olan bitenden habersiz herhangi bir probleme akıllıca değilde gerçek dışı ve saçma çözümler getirendir.''
şimdi bu anlamdan yola çıkarsak ALLAH Rasulunun böyle birşeyi kastetmediği kesin. gelelim benim ''sabırla alakalıdır'' dediğime ki evet sizde haklısınız sabırlı olmak herşeye eyvallah demek değildir ama herşeye değildir.yani; ''o kadar sabırlıdırki insanlar o kişiyi ahmak sanabilir'' manasındadır diye düşünerek öyle demiştim. kaynak belli olmadan anca böyle tahminde bulunabiliriz.
selam hidayete uyanlara olsun.
TEVHİDci
Aug 25 2008, 11:41 AM
ALINTI(TEVHİDci @ Aug 25 2008, 12:31 PM)

kaynak belli olmadan anca böyle tahminde bulunabiliriz.
gerçi kaynak belli olsada yine birşey değişmez. yani hadisin sonuna tirmizi, buhari, müslim, vb. şahıslar yazılsada birşey değişmeyecek. en güzeli bu hadisin geçtiği konuyu bulmak lazım ki daha net anlaşılsın ne amaçla söylendiği.
islam ve kulluk
Aug 25 2008, 06:02 PM
hadisin sonunda buhari tirmizi ebu davut ve ibni hanbel yazarsa kütübhanemde bilhakis bakma imkanım olucak kardeşim
TEVHİDci
Aug 25 2008, 06:04 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 25 2008, 07:02 PM)

hadisin sonunda buhari tirmizi ebu davut ve ibni hanbel yazarsa kütübhanemde bilhakis bakma imkanım olucak kardeşim
açıklamaları yazıyorsa işe yarar yoksa yine birşey değişmeyecek haksızmıyım İSLAM ve kulluk ?
hidayete uyanlara selam olsun.
islam ve kulluk
Aug 25 2008, 06:15 PM
bendeki külliyatlar miras kardeşim arapça lisanında ve buharinin kendi öz açıklamalarıda eksiksiz içerisindedir.
Zaten forumdaki hadislerle ilgili tüm yorumlarım bu külliyatlar doğrultusundadır.
TEVHİDci
Aug 25 2008, 06:18 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 25 2008, 07:15 PM)

buharinin kendi öz açıklamalarıda eksiksiz içerisindedir.
açıklama var ise sorun yok.
hidayete uyanlara selam olsun.
kemalarca
Aug 29 2008, 01:31 PM
BEN SÖZÜN HADİS OLUP OLMADIĞINA GİRMEYECEĞİM. SADECE ANLAMI:
''MÜSLÜMANLAR O KADAR ÇOK HOŞGÖRÜLÜDİR Kİ ONU AHMAK SANIRSINIZ.''
MÜTHİŞ GÜZEL BİR SÖZ. ANCAK BAZI HATALI AÇIKLAMALARA RASTLADIM:
CÜMLEDEKİ AHMAK KELİMESİNİN ,CÜMLE BAŞINDAKİ ÖZNE MÜSLÜMANLAR KELİMESİ İLE HİÇBİR BAĞI YOKTUR. AHMAK SIFATINI ÖZNEYE YANİ MÜSLÜMANLARA GÖTÜREMEZSİNİZ.
AHMAK SIFATI HÖŞGÖRÜLÜ KELİMESİNE YOĞUNLUK VE ŞİDDET KAZANDIRMAK İÇİN KULLANILMIŞTIR.
YANİ DİĞER BİR İFADEYLE HOŞGÖRÜLÜLÜK ,ÇOK ÇOK BÜYÜK,ŞİDDETLİ YOĞUNLUKTA BİR HOŞGÖRÜLÜK,
O KADAR YÜKSEKKİ,HOŞGÖRÜYÜ GÖSTEREN KİŞİYİ AHMAK ZANNETTİRECEK KADAR BÜYÜK BİR HOŞGÖRÜ.
HOŞGÖRÜ EN ÖNEMLİ İSLAMİ MEZİYETTİR.
BAZI MÜSLÜMANLARDA ÇOK ÇOK AZ OLMASINA RAĞMEN.
SELAM
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.