-BeRcEsTe-
Aug 24 2008, 05:41 PM
arkadaşlar ....
islam tarihi ...osmanlı tarihi...ve ınkılap tarihi ...konulu kitap tavsiye edebilirmisiniz..
yalnız gerçek tarihi öğrenmek istiyorum okulda ezberlettikleri tarihi değil ....
bu konuda yardımcı olacağınızı ümit ediyorum ...
-BeRcEsTe-
Aug 26 2008, 12:33 PM
sabah_rüzgarı
Aug 26 2008, 01:01 PM
yalan söyleyen tarih utansın 7 ciltlik bi seri
yazarı mustafa müftüoğlu
geniş içerikli bi kitap
bilinmeyen osmanlı (OSAV) ahmed akgündüz ve said öztürk'e ait
ikiside çok faydalı gerçek tarihitarafsız kalem almış kitaplar
ayrıca yabancı bi yazar daha vardı fakat o konuları daha çok tenkit havasında ele almış
acayip uzn cümleler sonuna gelinceye kadar başını unttuğunn
nasreddinhoca
Aug 26 2008, 01:34 PM
Mustafa İslamoğlu'nun tarih kitaplarına bakılabilir...
-BeRcEsTe-
Aug 26 2008, 02:26 PM
sesimi duyduğunuz için teşekkür ederim.
tavsiyeleriniz çok makbule geçti.
başka yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa onlarında fikirlerini bekliyorum..
teşekkürler........
İmam Şamil
Aug 27 2008, 09:14 AM
Mustafa Armağan'ın kitapları çok iyidir...
Edebi çehresi de diğer tarih kitaplarının çok ötesinde; bir çoğunun 'tarih' kadar uzak Türkçesi'nden çok farklıdır!
Selametle...
-BeRcEsTe-
Aug 27 2008, 01:35 PM
ALINTI(İbni Türk @ Aug 27 2008, 10:14 AM)

Mustafa Armağan'ın kitapları çok iyidir...
Edebi çehresi de diğer tarih kitaplarının çok ötesinde; bir çoğunun 'tarih' kadar uzak Türkçesi'nden çok farklıdır!
Selametle...
teşekkür ederim .....
Ergul
Aug 27 2008, 04:11 PM
ilber ortaylı kitapları tavsiye edilir. Güzeldir tavsiye ederim
-BeRcEsTe-
Aug 27 2008, 07:49 PM
ilber ortaylı ....adını duydum ama kitabını henüz okumadım ...lakin değerlendirecem ...teşekkür ederim....
RAzdAR
Aug 28 2008, 12:13 AM
1-mustafa islamoğlu hocanın imamlar ve sultanlar isimli eserini okuyabilirsiniz.
2-yalan söyleyen tarih utansın .mustafa müftüoğlu
bu eserleri okuduğunuzda sizde bir kanaat oluşacaktır. sonrasını zaten siz kendiniz seçersiniz..
İmam Şamil
Aug 28 2008, 10:46 AM
Nasıl unuturum!
İlber Ortaylı...
Çok iyidir bu konuda.
Selametle...
garip_yolcu
Aug 28 2008, 02:20 PM
Ekmeleddin İhsanoğu, kendisi İslam Konferansı Örgütü genel sekreteridir.
Onun Osmanlı Tarihi üzerinde kalme aldığı bir eseri vardı şuan ismini hatırlamıyorum.
Osamanlı Tarihini ilahi hikmetleri ile nasıl cerryan ettiğine vakıf olabilme adına bu eseri gerçekten bir şaheser...
yanlış hatıralamıyorsam bu bu kitap bir ara zaman gazetesi üzerinde de verilimişti. ben okumuştum bu kitabı. Ayanı zamadan kimi üniversitelerde de ders kitabı olarak da hocaların tafsiye ettiğinide biliyorum. kitabım şimdi yanımda değeil ama Sanırım ismi Osmanlı Tarihi idi.
selam ve dua ile
garip_yolcu
Aug 28 2008, 02:25 PM
ayrıca Halil İnalcıkın da bu konuda çok mürekkep düktüğü vakidir. ben onun eserlerinden parça parça okudum bence güzeldi
-BeRcEsTe-
Aug 28 2008, 05:58 PM
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için...
yercan
Sep 18 2008, 11:51 PM
Yavuz Bahadıroğlunun eserlerini tavsiye ederim.
TEVHİD
Sep 19 2008, 12:04 AM
Ben de acizene son okuduğum kitabı tavsiye edeyin kardeşime.
Yazar : Taşkın Tuna
Eserin adı : BİR x BİR
BÜTÜN SAYILARDA BİR VARDIR.
Selam ve dua ile
İmam Şamil
Sep 20 2008, 01:29 AM
Tarih kitabı mı bu?
Selametle...
ilkemir
Sep 20 2008, 12:34 PM
ALINTI
yalnız gerçek tarihi öğrenmek istiyorum okulda ezberlettikleri tarihi değil ....
Bunu aklınızdan çıkarın .
Her resmi tarihin karşısında , onu kabul etmeyen muhaliflerin resmi tarihi vardır .
Tarih hususu "bizim için" insanla başlasa bile devlet kaçınılmaz olduğu için , devletin ne olduğunu nasıl algılandığını nasıl yorumlandığın anlatan kitaplara yönelmenizi tavsiye ederim.
Tekrar edeyim
ALINTI
Bunu
muhakkak şekilde aklınızdan çıkarın .
Kitap tavsiyesinde bulunamam çünkü tarihin hangi kısmı veya hangi olaylarla ilgili bir okuma istediğinzi belirtmemişsiniz. Ki zaten benim tavsiye edebileceğim kitaplar işin hükmü felsefesi ile ilgili kitaplar olabilir .
Yani resmi tarihi kaldırıp kend iresmi tarihini koymaya kalkışanlardan olmayınız
Petite
Sep 20 2008, 08:04 PM
ALINTI(ilkemir @ Sep 20 2008, 01:34 PM)

Her resmi tarihin karşısında , onu kabul etmeyen muhaliflerin resmi tarihi vardır .
Tarih hususu "bizim için" insanla başlasa bile devlet kaçınılmaz olduğu için , devletin ne olduğunu nasıl algılandığını nasıl yorumlandığın anlatan kitaplara yönelmenizi tavsiye ederim.
Tekrar edeyim
Bunu
Kitap tavsiyesinde bulunamam çünkü tarihin hangi kısmı veya hangi olaylarla ilgili bir okuma istediğinzi belirtmemişsiniz. Ki zaten benim tavsiye edebileceğim kitaplar işin hükmü felsefesi ile ilgili kitaplar olabilir .
Yani resmi tarihi kaldırıp kend iresmi tarihini koymaya kalkışanlardan olmayınız

Haklısınız , herkesin tarihi kendine .
Örneğin mısır tarihinde Hz Musa hiç geçmez , çünkü musa ve çıkış onlar için bir felaket ve başarısızlıktı ama bu Hz Musa hiç yaşamadı anlamına mı gelir ? gelmez tabi ...
Bugün Haber Bültenlerinde dinledim , MEB'den ders kitablarından Abdullah Öcalan isminin çıkarılıması VE darbe ile alakalı olan bölümlerin çıkarılması istenmiş .Bu vakalar olmamış mı?? olmuş , ama Türkiye Cumhuriyeti ,yok saymak istiyor , böyle olması bundan birkaç asır sonrası için bize fikir verebilir .
Şüpheyle bakılabilir , İslam Tarihinde de böyle vakalar var şii ve sunnilerin İslam Tarihi farklıdır belli başlı noktalarda tabi'' gadiri hum ''vb. meseleler de örneğin .
Herneyse , ben şuan İlber Ortaylı hocamın Batılılaşma Yolunda adlı eserini okuyorum .
Şahsen ilgimi en çok çeken son 200 yıllık batılaşma mücadelesi ve Abdülhamit dönemi kitabı tavsiye ederim en azından İlber hocamın tarafsız bir tarihçi olduğu kanaatindeyim
Osmanlıyı bulutların arasınada çıkarmaz ,yerin dibinede batırmaz
Allah için..
-BeRcEsTe-
Sep 20 2008, 08:48 PM
ALINTI(ilkemir @ Sep 20 2008, 01:34 PM)

Tekrar edeyim
Bunu

petite arkadaş güzel açıklamış ...
resmi tarihi kaldırıp yerine tarih koyma gibi bir niyetim yok ..sadece yıllardır gizlenen gerçekleri öğrenmek istiyorum...sizce bize okullarda öğretilen tarih yeterli mi? ...eksiği veya fazlası yokmu?bize öğretilene kanaat mi edelim diyorsunuz......
ilkemir
Sep 21 2008, 01:38 AM
Yok alakası yok onunla sadece uyanık olmak gerek.
Madem Osmanlının çöküşünü araştırmak istiyorsunuz , onun çöküşüne asıl sebebiyet veren güce bakmanız lazım . Yani Rus Çarlığına öyle kıytırıktan artık herşey bitmiş iken ortaya çıkan bundan nasıl faydalanırız diyen yahudi cemaateleri ya da başka organizasyonlara değil .
Bilir misiniz Ruslar Kırım Hanlığını ve Asyadaki topraklarını ve devamında Alaska ve "yanlışhatırlamıyorsam" Kaliforniya'yı sadece 70 topçu ile almışlardır .
Eh kalkanı zayıf tutarsanız adamlar da tutar İstanbul'un burnunun dibine dek gelirler.
Yani gizemli yahudi cemaatleri , bilmem hangi sabetaycı adamlar falan bunlar olup bittikten sonra biz nasıl faydalanırız diyenler .
Bu tür saçmalıklara falan rastlaycaksınız diye dedim .
-BeRcEsTe-
Oct 16 2008, 12:30 PM
ALINTI(ilkemir @ Sep 21 2008, 02:38 AM)

Yok alakası yok onunla sadece uyanık olmak gerek.
Madem Osmanlının çöküşünü araştırmak istiyorsunuz , onun çöküşüne asıl sebebiyet veren güce bakmanız lazım . Yani Rus Çarlığına öyle kıytırıktan artık herşey bitmiş iken ortaya çıkan bundan nasıl faydalanırız diyen yahudi cemaateleri ya da başka organizasyonlara değil .
Bilir misiniz Ruslar Kırım Hanlığını ve Asyadaki topraklarını ve devamında Alaska ve "yanlışhatırlamıyorsam" Kaliforniya'yı sadece 70 topçu ile almışlardır .
Eh kalkanı zayıf tutarsanız adamlar da tutar İstanbul'un burnunun dibine dek gelirler.
Yani gizemli yahudi cemaatleri , bilmem hangi sabetaycı adamlar falan bunlar olup bittikten sonra biz nasıl faydalanırız diyenler .
Bu tür saçmalıklara falan rastlaycaksınız diye dedim .
teşekkür ederim tavsiyeniz için....
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.