Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Gusül Abdesti
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Göktürk
S.A arkadaşlar mrb ben Göktürk gusul abdesti alırken kilot boxer şort vb şey cıkarmı boy abdestinde temizlik felan yıkanırken yani ama cunubuz ben bi arkıdasa sordum dedi çıplak yıkanıcaksın dedi dogrusu ne yaw bu yasa geldim sordum soruya bak yaw töbe töbe kusrumabakman abiler beni bi aydınlatıverirseniz doğrusu ile tsk ederim sizlere saygılar sevgiler sad.gif
islam ve kulluk
Gusl abdesti alırken herhangi bir elbise veya örtü ile mahremini kapatmak farz değildir sünnettir.

Yani çıplak olarakda gusl abdestini alabilirsin.

Allah-u alem
bizimyunus
kapatmak daha efdaldır...
CraftXrac
abdesti alda nasıl alırsan al ister cıplak ister peştemal ister sort farketmez önemli olan niyet;)
bizimyunus
Bir kimse, iki salih komşusundan nasıl utanıyorsa, gece-gündüz, kendisi ile beraber olan iki melekten de öyle utanmalıdır! [Beyheki]

Çıplak durmaktan sakının! Hep sizinle beraber bulunan ve yalnız cimada ve helada ayrılan hafaza meleklerinden utanın ve onlara saygılı olun! [Tirmizi]

Yalnızken de, avret yerinizi açmayın! Çünkü yanınızda hiç ayrılmayan [hafaza] melekler vardır. Onlardan utanın ve onlara saygılı olun. [Eşiat-ül-lemeat]

Gece guslederken avret yerini açmaktan sakının. Eğer sakınmayan çıkar da, onda delilik alameti görülürse, kendisinden başkasını suçlamasın. [Hakim]
RAzdAR
ALINTI(bizimyunus @ Aug 25 2008, 06:55 AM) *

Bir kimse, iki salih komşusundan nasıl utanıyorsa, gece-gündüz, kendisi ile beraber olan iki melekten de öyle utanmalıdır! [Beyheki]

Çıplak durmaktan sakının! Hep sizinle beraber bulunan ve yalnız cimada ve helada ayrılan hafaza meleklerinden utanın ve onlara saygılı olun! [Tirmizi]

Yalnızken de, avret yerinizi açmayın! Çünkü yanınızda hiç ayrılmayan [hafaza] melekler vardır. Onlardan utanın ve onlara saygılı olun. [Eşiat-ül-lemeat]

Gece guslederken avret yerini açmaktan sakının. Eğer sakınmayan çıkar da, onda delilik alameti görülürse, kendisinden başkasını suçlamasın. [Hakim]

bu örnek olarak verilen hadislere ilaveten şunu diyebiliriz ki;
duşta iken her iki taraftan (sağ/sol) birer kulaç mesafe olmalı ki günümüzde bunu duşakabinler veya perdeler fazlasıyla gidermekte. iç çamaşıra da hacet kalmamakta.
Göktürk
saolun varolun abiler tsk ederim
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.