Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İkİ Denİz
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·.
-BeRcEsTe-
Filistin'de iki deniz varmış.Bu denizlerden birinde balıklar yaşarmış.Bu denizin suları masmavi ve tertemizmiş. Bu denizin hemen yanıbaşında olan diğer denizin suyu ise mavi değil, kirli renkliymiş.O denizin içinde balıklar yokmuş. Kıyılarında insanlar dolaşmazmış. Bu iki denize aynı nehirin suları akarmış. Nehrin dağlardan getirdiği temiz sular birinci denizin suyunu tazeler, rengini mavileştirirmiş. Nehir ikinci denizede aynı temiz suları getirdiği halde kirli kalırmış. Öyle ki bu denize ''Ölü Deniz''denir olmuş.
Bu iki denizin birbirinden tek farkı neymiş biliyormusunuz ? Mavi olan deniz, nehrin getirdiği suları başka denizlere taşırmış. Yani aldığı kadar veririmiş de. Ölü deniz ise aldığını kendine saklar, bir damla suyu bile başkasına vermezmiş. Aldığını veren deniz mavi ve canlıymış. Aldığını saklayan deniz ise kirli ve ölüymüş.
'' İşte böyle'' dedi babam ,''Vermek insanı yaşatır, saklamak ve biriktirmek öldürür.'' Sonra haritayı açtık ve bu iki denizi bulduk. Gerçekten de birincisinin adı Galile, ikincisinin adı Ölü Deniz'di.

sükût-u vaveyla
vay be dedim kendi kendime ...

hakikatende öyle ...

paylaştığın için sağol berceste smile.gif ellerine sağlık...
nurun nisa
Çok Çok güzel bir paylaşım ...

Ne kadar doğru Allah razı olsun gerçekten anlam büyük clapping.gif clapping.gif
musalli
güzel bir paylaşım allah razı olsun kardeşim..

özellikle sevgi ve bilgi paylaşımının önemine çok inanıyorum... jp.gif
-BeRcEsTe-
teşekkür ederim ALLAH da hepinizden razı olsun inşallah...
beğenmenize sevindim..
Elam
ALINTI
''Vermek insanı yaşatır, saklamak ve biriktirmek öldürür.''

Sen verdin biz aldık -BeRcEsTe- .Şimdi sen yaşamka vaktindesin bizde aldığımızı vererek yaşamaya adım atmak vaktinde...smile.gif
_LeyaL_
teşekkürler berceste...
sen paylaşmayı seçtin.....
'vermek insanı yaşatır'..........
[JT]_ShadoW
Allah razı olsun berceste teşekkürler...

Allah Rasûlü bu konuda bize şunu tvsiye ediyor “Kendinizi daima aziz tutun. Dilencilikle nefsinizi hor ve hakir kılmayın. Hem fert plânında, hem de devlet bazında, hiçbir zaman alan el durumuna düşmeyin, her zaman veren el olma durumunu korumaya çalışın. Böylece hep üstte olur ve
izzetinizi korursunuz
...
[JT]_BlacK
Gozunuzu takdir edildigi sekilde kullanirsaniz hayatiniz suankinden dahada kolay olacaktir.
[JT]_BlacK
-BeRcEsTe-
bende hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.....forum paylaşmaktır.....
bilal habeş
ALINTI(-BeRcEsTe- @ Aug 23 2008, 02:40 PM) *

Aldığını veren deniz mavi ve canlıymış. Aldığını saklayan deniz ise kirli ve ölüymüş.
'' İşte böyle'' dedi babam ,''Vermek insanı yaşatır, saklamak ve biriktirmek öldürür.'' Sonra haritayı açtık ve bu iki denizi bulduk. Gerçekten de birincisinin adı Galile, ikincisinin adı Ölü Deniz'di.

ALLAH c.c razı olsun güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık jp.gif ALLAH'a emanet olun.

Selam ve duayla
-BeRcEsTe-
cümlemizden ...bilal....teşekkür ederim
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.