Müslümanların mutlak surette muzaffer olacaklarına dair verilen müjdeler:
Bismillahirrahmanirrahim.
Kur’an ayetleri daha ilk günden inananların eziyet ve işkencelere sabretmeleri karşılığında kesinlikle muzaffer olacaklarını bildiriyordu.
Allah (c.c) şöyle buyuruyor:
“Andolsun ki Rasul kullarımıza söz vermişizdir. Onlar şüphesiz yardım göreceklerdir.” (Saffat: 171-172)
“Onlar burada takım takım bozguna uğramış perişan bir ordudur.” (Sa’d: 11)
“Zulme uğradıktan sonra Allah yolunda hicret edenlere gelince, onları dünyada güzel bir şekilde yerleştireceğiz. Eğer bilirlerse ahiretin mükâfatı elbet daha büyüktür.” (Nahl: 41)
“Kâfir olanlar Rasullerine dediler ki: “Elbette sizi ya yurdumuzdan çıkaracağız ya da mutlaka dinimize döneceksiniz.” Rableri peygamberlere: ‘Biz haksızlık edenleri yok edeceğiz onlardan sonra yeryüzüne sizi yerleştireceğiz’ dedi.” (İbrahim: 13-14)
Habbab b. Eret (r.a)’den şöyle rivayet edilmiştir:
İslamın ilk günlerinde, Rasulullah (s.a.v) Kabe’nin gölgesinde kaftanını yastık yapmış dayandığı sırada kendisine (Kureyş müşriklerinin işkencelerinden) şikayet ettik:
“Ya Rasulullah! Bizim için Allah’tan yardım dileyemez misiniz? Bunların zulmünden kurtulmamız için Allah’a dua etmez misiniz?” dedik. Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurdu:
“Sizden önceki ümmetler içinde öyle kişiler vardı ki; onlardan birisi, müşrikler tarafından kazılan çukura, başı dışarıda kalacak şekilde gömülürdü. Sonra bir destere ile başı kesilerek ikiye bölünürdü de bu işkence bile o mü’mini dininden döndürmezdi.
Bir başkasına ise; demir taraklarla eti kemiğinden ve sinirlerinden ayrılıncaya kadar taranarak işkence edilirdi de, bu işkence bile o mü’mini dininden döndüremezdi.
Ashabım! Allah’a yemin ederim ki, şu islam dini muhakkak kemale erecektir. Öyle ki, koyun sahibi, kurt yanlarında iken koyunlarını bırakıp Hadramut’a gidecek ve Allah’tan başka hiç bir şeyden korkmayacaktır. Fakat ey ashabım! Sizler acele ediyorsunuz” (Buhari-Müslim)
İşte bu faktörlerdi Rasulullah ve sahabeleri başarıya ve saadet asrına ulaştıran. Onlara yardım eden ne süper güçler vardı ne modern silahlar. Fakat onların kuşanmış oldukları bu silahlar, devirlerinin bütün güç ve silahlarından daha üstündü ve devirlerinin bütün süper güç ve silahlarını bertaraf etmelerine vesile olmuştu. Bugün de islam’ı yeryüzüne hakim kılmaya çalışan her hareket, fertlerini bu silahlarla kuşatmalı ve fertlerini bu noktada eğitmelidir. Bu faktörler islam cemaati fertlerinde gerçek anlamıyla yerleştiğinde artık onların önünde ne süper güçler ne de en modern silahlar durabilir. Çünkü artık bu topluluk Alemlerin Rabbi olan Allah’tan yardım görmektedir. Şüphesiz Allah’ın tuzağı bütün tuzakların üzerindedir ve Allah bu şekilde kendisine yönelen topluluğa yardım etmeye söz vermiştir.
Alemlerin RABB'i Olan ALLAH'a Hamd Olsun.
Selam Hidayete Uyanlara Olsun.