Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kur'anın Evrenselliği Konusunda Düşünceler
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
kemalarca

DAHA ÖNCE BU FORUMDA KAPATILAN BİR BAŞLIKTA ŞÖYLE BİR İDDİA VARDI:

'' kur'an isimli kitap müslümanlarca evrensel veya diğer anımı ile kıyamete kadar güncelliğini koruyacak ilahi bilgilerin içerildiği kitap olarak bilinir.

kur'ana bakıldığında evrensellikten uzak sadece arab yarım adasında bir bölge halkının hata ve yanlışlarını düzelten fakat aynı dönemde dünyanın diğer bölgelerindeki hata ve yanlışları yazmayan mesela o dönemde avrupada asyada amerika kıtasında kutuplarda yaşayan halkların hayatlarını tanzim etmeyen düzenlemeyen bir kitap olarak karşımıza çıkar.''

BU İDDİAYA KARŞI BENİM DÜŞÜNCELERİM AŞAĞIDAKİ YAZI İLE BİLDİRMİŞTİM.

SAYIN FORUM ÜYELERİ AŞAĞIDAKİ DÜŞÜNCELER ÜZERİNDEKİ TENKİT VE GÖRÜŞLERİNİ
BİLDİRİRLERSE MEMNUN OLURUM.

İlk bakışta kuranın arabistanda ,gelmesi ve de genelde o günkü toplum şartlarını düzenleyen bir kitap gibi
göründüğü doğrudur.Burada sizin sorunuz ''eğer evrensel olsaydı,eskimoların,kızılderililerin,afrika yerlilerinin
ve çinlileri ,yaşam şartlarını ve yanlışlarını da düzelten bir kitap olmalıydı. Evet bu da ilk bakışta yüzeysel mantıkla doğrudur.

Ancak bu sorunuzun devamı bir soru daha var onu sormuyosunuz.Onu sorarsanız ilk bakışta yüzeysel mantıkla doğru olan sorunuzun gerçek mantığı ortaya çıkar. Sormadığınız o soru şu idi:
Eğer kuran evrensel ise mekan olarak farlı yerdeki toplumların hata ve yanlışlarını da düzeltmeli ve aynı zamanda bu toplumların dilleri ile de gelmeliydi.Evrensellik için mekan şartı aranacaksa dil şartı da aranmalıydı.eğer kuran arabistanda yaşayanlara arapça gönderildiyse aynı zamanda ,eskimoca,kızılderilice,çince de gelmeliydi.

Burada bir vahyin evrensellik için tüm dillerde gelmesi şartı mantıksız ise,bir vahyin dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde yaşayan toplumların yaşamlarını düzenlemesini istemek te mantıklı sayılamaz.
Bu durum da evrenselliği bölgesel ve dil farklıkları üzerine monte edemeyiz demektir.
Çünkü vahiyler bir bölgeye gelecek eğer evrensel ise bu bölgeden tüm dünyaya yayılacaktır. Başka bir yol ve alternetif yoktur.Sorun buradaki evrensellik beklentisinin yanlışlığındadır.

O ZAMAN EVRENSELLİK NEDİR ?
Bir vahyin ,yani kur'anın EVRENSELLİĞİNDEN bahsediyorsak, Kur'anın yer yüzündeki tüm toplumlara, hitap etmesi,yer yüzündeki tüm toplumlara ortak öğütler sunması,tüm toplumlarda yüksek ahlak,iyilik ,dürüslük
meziyetlerini sunması,tüm toplumların birlik ve beraberliklerine zemin hazırlayacak teklif ve öğütler getirmesi,ve evrende küresel barış ve kardeşliğe yol açmasıdır.

Bu durumda bize gelen vahiy, kur'an yukarıdaki özellikleri taşıyor mu ? Neden arabistan ve arapça ?

Neden arabistan ve arapçadan başlayalım:

Yüce Alahın insanlığa göderdiği kur'ana geliş zamanı,yeri ve dili olarak bir bakalım:
Yıl 600 lü yıllar, asya-avrupa kıtası ile amerika kıtası henüz tanışmamış. İnsan yoğunluğu asya -avrupada.
Yüce Allahın göndermeyi tasarladığı vahyi-kur'anı bir program olarak düşünürsek,bu program çabuk ve kolaylıkla yayılması için BATI AVRUPA -ANADOLU-ORTA ASYA-ARABİSTAN kuşağında olmalıdır.
Bu kuşaktaki dillere baktığımızda ,vahye en uygun dilin kelime zenginliği ve her kelimenin birden çok fazla 8-10 a kadar değişik manaları olan bu kuşaktaki en zengin dil oldığu görülür. Yani yer ve dil seçimi mükemmeldir.

Bu nedenle 600 lü yıllarda Yüce Alah tarafında Kur'an ,Hz. Muhammed Mustafa tarafından tebliğ edilmek
üzere görevlendirimiştir. Yıl 600 ler peygamber karşısında asırlardır putlara tapan,vahşet derecesinde
kara cahil bir toplum ve kendisinden tüm bir toplumun dinini değiştirmesi isteniyor. Bunun zorluğunu
tasavvur dahi edemiyorum. Peygamber etrafındaki ,bilemiyorum 100-150 kişiyi inandırdığı anda ,toplumdan gördüğü tacizler ölüm tehlikesine uzanıyor ve peygamber medineye hicret etmek zorunda kalıyor.

Bu durumda kur'an evrensel görünsün diye ,tebliğler içinde:
Karınızı evinize gelen erkek misafirlere ikram etmeyiniz.( eskimolar böyle yapar)
Yakaladığınız insanların kafa derilerini yüzmeyiniz. (kızılderililere)
Yakaladığınız insanları kesip yemeyiniz. (Afrikalılara)

böyle öğüt ve tavsiyeler olsaydı, o mekkeliler peygambere inanırlar mıydı?
Demezler miydi, biz bunları yapmıyoruz ki,nereden uyduruyorsun bunları.
Tabii vahyin. kur'anın ne kabulü nede yayılması mümkün olurdu.

Şimdi gelelim son ve can alıcı noktaya:

Yukarıda kur'an tarifini yaptığımız evrensel özellikleri Taşıyor mu? Tüm insanlığa hitap ediyor mu ?

Kur'anın tüm insanlığa hitap etme özelliğini irdelerken önce VAHİY in özelliklerine bakmamız gerekir. Vahiyi iki evrede mütelea etmek gerekir. Birinci evre hazırlanıp, peygamberinin zihnine gönderilmiş
olan evre yani,peygamberin zihninde bulunan ,henüz tebliğ edilmemiş,ilahi program. Vahiy kelimesi
aynı zamanda kur'an anlamındada kullanıldığı için, peygamber zihnine indirilmiş,bu ilahi programı
program-vahiy olarak adlandıralım. Peygamber zihnine indirilen bu program vahiy ,peygamber tarafından
tebliğ edilmek üzere kelimelere çevrilir ve eklimeler olarak ifadesini bulur ki buna KUR'AN denir.

Peygamber zihnindeki bu program vahyi dil bilgisi ve ifade gücü,kendi bilgi ve eğitimi,yaşadığı zaman,içinde yetiştiği ve yaşadığı sosyal çevre,ve bu çevrenin kendisine sunduğu şartlar etkisinde kelimelere dökülerek
ifade edilecektir.Bu nedenle program vahy ve kur'anı ikiteml unsur olarak düşünmek,program vahyi islamiyetin RUHU olarakta anlayabiliriz.Kur'anın tüm alemlere ve tüm zamanlara geldiği açık ve nettir.

Ancak asırlar değiştiği,yer yüzündeki muftelif mekanlarda muhtelif insanlara bu vahiy nasıl hitap edebilecek.
Burada din adamlarına düşen görev Kur'anı ayet ve kelimelerindeki anlamı lugat manalarıyla değil
program-vahiy veya esas ruh temelinde yorumlara gitmeleridir.
(Bu konuda Pakistanlı din adamı FAZLURRAHMAN ın ANA KONULARIYLA KUR'AN adlı eserinden yararlanabilinir. )

Bu yapılabildi mi maalesef hayır. 12. asra kadar din alimleri farklı farklı dini yorumlarla islamiyeti mezhepler,tarikatler,cemaatler olarak yüzlerce parçaya böldüler,birbirleriyle aşırı tartışmalara daldılar,ve bu parçalanmalara son verebilmek için 12. asırda yorumlamalara yasak getirdiler,ictihat kapısını kapattılar.
Bu nedenle islamiyet kavramı,değerlendirmesi 12. yorumlarında kaldı. Aziz dinimizin ilk muhatabı olan araplar tarafından aziz dinimiz yüzbinlerle hadisler uydurularak karmaşık hale getirildi.

16. asra kadar islam dünyası ,ortaçağ avrupasından İLİK ve teknoloji olarak yüzyıl ilerdeyken,
islam alimlerinin İLİM demek islami ilimlerdir,müsbet ilimler İLİM değildir yorumları nedeniyle müsbet ilimler
ihmal edildi. Buna karşı avrupa 17. asın sonrası rönesansını tamamladı, din-devlet çatışmasını bitirdi tüm
gücünü İLİM VE TEKNOLOJİ ye verd. netice İSLAM ALEMİ AVRUPADAN YÜZ YIL GERİDE KALDI.

Ancak bugün ümidimiz ve beklentimiz odur ki ilim ve teknoloji islam aleminde de hızla yayılmaktadır,
ileri kuşaklarda yetişecek din alimlerimiz Aziz kur'anın program vahyine esas ruhuna ulaşabilecek
çalışmaları yapacaklar, ve Aziz dinimizin ESAS RUHUNDAKİ evrensel vasıfları tüm dünyaya tanıtabildiklerinde istene amaca ulaşılacağına inanıyorum. Sadece kendi gözlemlerim avrupalıların bile inançlarından mutlu olmadıklarıdır.

MÜSLÜMANLIKLA DEİZM ARASINDAKİ FARK:

Gelelim DEİZM e. Tanrı tüm kainatı ve kainatın hareket sistemlerini yarattı. Sonra canlıları yaratmaya karar verdi,Dünyada canlıların yaşayabileceği ortamı yarattı. Bitkileri yarattı onlara doğ,büyü yaşa öl emrini verdi,
sonra hayvanları yarattı ve onlara bitkilerden daha fazla yetenekler ve organlar verdi ve tabiiki ilahi emrinide verdi doğ,beslen,çogal,korun ve öl, bu emirler daha doğuştan beyinlare verilen emirlerdir
bunların dışına çıkılamaz. Ve sonra insanı yarattı ve insana hayvanlardan farklı bir yetenek,kendisine ait yeteneklerden birinin küçük bir parçasını hediye etti ZEKA. Sonra bütün kurallar konduğu ve emirler veridiği için,başka bir şeye gerek yok,sistemi işleyişine bıraktı.Bu sistem mükemmel bir şekilde çalışmaktadır.
Mükemmel çalışan bu sistemin başka bir şeye,VAHYE VE PEYGAMBERE İHTİYACI YOKTUR.
BURAYA KADAR HER ŞEY BİLİMSEL VE MANTIKLIDIR,DOĞRUDUR.
SİSTEMDE VAHYE VE PEYGAMBERE İHTİYAÇ YOKTUR.

ACABA ÖYLE Mİ ??

Burada hemen şu akla şu sorular gelir:

1)İnsanlara fazladan yaradanın yeteneklerinden olan ZEKA neden verilmiştir ? Zekanın ne yapması istenmektedir ? Eğer zekadan yapması istenen bir şey yok,ondan birşey istenmiyor dersek, bu insanlarla hayvanlar, arasında bir fark yoktur, insanlar da hayvanlar gibi, beraberce yaşasınlar demektir.

2)Sistemde vahy ve peygamber yoksa
sistemde AHLAK,İYİLİK,DÜRSTLÜK,İNSANİ KAVRAMLAR,ŞUÇ VE CEZANIN DA YOK OLMASI GEREKMEZ Mİ ?

Sistem içinde zaten verilmiş emirler doğrultusunda yaşamakta olan insana ZEKANIN neden verilmiş olduğunu düşünürsek, bunun nedeninin,insanın YARADANINI araması ve onu sorgulaması olduğunu düşünebiliriz. Vee görürüz ki insan yaradılışından itibaren bizim bilebildiğimiz taş devrinden beri YARADANININ biliyor ve onu arıyor. Zaman zaman yaradanını güneş zannediyor,ay,ateş,yanardağ,
eyrafıda güç olarak algılıdığı olaylar ve cisimler,bazen tek tanrı bu kadar çok şeyi yaratamaz düşüncesiyle
birden fazla tanrılar arıyor. Bulabiliyor mu ? Hayır taki ilk semavi VAHY gelene kadar.

Semavi dinler insanlara yine yaratan tarafından noksanı olan AHLAK,İYİLİK,DÜRSTLÜK,SUÇ VE KARŞILIĞI
CEZAYI getiriyor.

sözlerimin sonunda DEİZM in hiç bir insanı hiçbir şekilde tatmin etmeyeceği ve,edemiyeceğidir.
söylemek isterim.

TÜM İNANALARA KUR'AN YOLUYLA İLAHİ VAHYE, PROGRAM VAHYE ULAŞMAYA ÇALIŞMAYI TAVSİYE VE ,
TEMENNİ EDERİM. EN İYİ DİLEKLERİMLE.

SELAMLAR

Tam Düzenle
Basit Düzenle

pfd_34
Mesdo beni çok üzüyorsun. Neler yapıyorsun böyle? Kuran'dan şüphelenmek ne demek?
Şurda bir ay önce hakkında cart curt ettiğin taklamakanla aynı şeyleri söylemeye başladın. Herhalde adam kendisiyle gurur duyuyordur.

Kuran evrenseldir mesdo. Onu okuyan herkes muhakkak kendisini ilgilendiren ve dini açıdan bağlayan şeyleri bulur. Hz.İbrahim'i düşün. Elinde bir kitap yokken ve henüz vahiy almamışken bile rahatlıkla Allah'ı buldu. Düşünen bir insan için bu hiç zor değil.

Evrensellikten anladığın şey nedir?
-"Ey insanlar iyi kişiler olun. " Bu evrensel bir cümle mi?
-"Ey Mesdo sen de iyi bir kişi ol" Bu da değil, öyle mi?

Kemal Tahir'in "İnce Memed" isimli eserini bilirmisin. Adana civarında Toros dağlarında geçen bir hikayedir. Yörenin geleneklerine karşı çıkan bir çocuğu anlatır. Son derece lokal bir hikayedir. Ama tüm dünyada yankı uyandırmıştır. Bilmem kaç dile çevrilmiştir. Kültürü bizden farklı olsada okuyan her insan bu hikayenin mesajını gayet güzel anlamıştır.

Ama bu hikaye Adana yöresinin yozlaşmış geleneklerine bir başkaldırıdır. Yani ilk bakışta öyle gözükmektedir. O zaman neden bunu okuyan bir japon burda anlatılanlara fransız kalmıyor dersin? Çünkü mevzu evrensel bir mevzu.

Arap yarımadasına inen bir kitabın Avrupalı (Zeus, Apollo gibi ) tanrıları tanımıyor, bilmiyor olmasını delil göstermişsin. Ama arap yarım adasına inen bir kitabın eski sümer yazıtlarından etkilenmesini de çelişkili şekilde delil göstermişsin. Güzel kardeşim, Hz.Muhammed SAV arkeologmuydu? Birini bilmiyordu da diğerini nerden biliyordu? Sümer yazıtlarını, sümer alfebesini nerden biliyordu? Sadece o değil onun zamandaki hiç bir insan sümer kalıntılarını çözecek, yorumlayacak bilgi birikine sahip olamaz. Hem neden sadece sümer? Mısırlılar var, hititler var, akadlar var. Var oğlu var. Herkes bula bula sümerleri mi bulmuş? Mısırlılar daha büyük bir medeniyetti? Tüm tarihleri bugün elimizde yazılı olarak mevcut. Neden bu dinler Mısır dininden etkilenmemiş?

Sümer alfabesi gibi Mısır alfabesi de 20 yy. içinde çözülmüştür.

Kuran evrenseldir. Hz.İbrahim zamanında adını bilmediğimiz putların kırılması olayına istinaden Allah dışındaki tüm uydurma ilahları bu sayede red ederiz.

Bu mesaj evrenseldir.

Hz.Lut olayında yaşananlar bize evrensel mesajlar verir.

Hz.Musa ile firavunun ve daha sonra Hz.Musa ile Haman'ın mücadeleleri de evrenseldir. Çünkü tarih boyunca insanlar hep aynı hatayı yapmışlardır.

pfd_34
Bir daha kılık değiştirip ortalıkta gezinme Mesdo'cum. Merak ettiğin her şeye cevap verecek birikimimiz var çok şükür.
Profesörü dikkate almamıştım. Ama eski hukukumuza istinaden seni dikkate alırım. Tabi bir noktaya kadar. Taklamakan gibi bir lafı 40 kere söylettireceksen bizi bıktırırsın.

Allah bilir profesör adını alınca takma keçi sakal ve yuvarlak camlı gözlük de takmışsındır sen. Hani birden tanıyamadık da oleyo2.gif Hi ho ho hohhhooooh!!!! İlahi Mesdo ya! Hiç güleceğim yoktu. oleyo2.gif Demek kılık değiştirip bizi kandırdın ha????
kemalarca
ALINTI(pfd_34 @ Aug 21 2008, 09:45 AM) *

Bir daha kılık değiştirip ortalıkta gezinme Mesdo'cum. Merak ettiğin her şeye cevap verecek birikimimiz var çok şükür.
Profesörü dikkate almamıştım. Ama eski hukukumuza istinaden seni dikkate alırım. Tabi bir noktaya kadar. Taklamakan gibi bir lafı 40 kere söylettireceksen bizi bıktırırsın.

Allah bilir profesör adını alınca takma keçi sakal ve yuvarlak camlı gözlük de takmışsındır sen. Hani birden tanıyamadık da oleyo2.gif Hi ho ho hohhhooooh!!!! İlahi Mesdo ya! Hiç güleceğim yoktu. oleyo2.gif Demek kılık değiştirip bizi kandırdın ha????

SEVGİLİ KARDEŞ PFD34,

YAZINIZA DUYDUĞUM ŞAŞKINLIĞI ANLATABİLMEM MÜMKÜN DEĞİL.
İNANIN YAZINIZI OKUDUKTAN SONRA UZUN UZUN DÜŞÜNDÜM,
BU ARKADAŞ NASIL BİR BEYİN YAPISINA SAHİP DİYE.
BU ÖYLE BİR BEYİN YAPISI Kİ YAPTIĞI BİR TAHMİNDE HATA PAYI YOK.
BU BEYNİN HATA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL.
BU BEYNİN KENDİNE GÜVENİ,AŞIRI GÜVENİ DEĞİL.BU TAHMİNE BAŞLARKEN KENDİSİNİ MİLYONDA BİR BİLE OLSA HATA YAPMASI MÜMKÜN OLMAYAN BEYİN KABUL ETMESİ.İŞTE İNANAMADIĞIM NOKTA BU.

SEVGİLİ KARDEŞİM YUKARIDAKİ YAZINIZ UMARIM İLERİDE KENDİNİZİ MASAYA BİR YATIRIP BENİM DÜŞÜNCE YAPIMDA BİR HATA VAR MI? BUNU DÜZELTEBİLİR MİYİM,DÜZELTEBİLMEK İÇİN NE YAPMALIYIM
DİYE ÖZELEŞTİRİYE GÖTÜRÜR.

ŞİMDİ SORUMUZA GELELİM SEVGİLİ KARDEŞİM BENİM MESDO OLMADIĞIMI ÖĞRENDİĞİNDE ,
YUKARIDA YAZDIĞIM ÖZELEŞTİRİYİ YAPMAYA SÖZ VERİYOR MUSUN ?

SELAM SEVGİLİ KARDEŞİM.

İlle Cihad
kemalarca, PDF kardeş mesdo olarak sizi tanımlamadı,

Profesör nikli üye eski adıyla mesdo olan üyedir.

PDF kardeşte Profesöre diyorki kimliğini bir daha gizleme..

sizinle bir alakası yok yani....
Farakhlit
Maalesef mesdo nun başına gelenler herkesin başına gelebilir
insan olarak herkesin bu asırda sorunu imanı tahkikiyi elde edbilmek yani görür gibi iman etmek
nefes alıp verdiğimiz sürece imanı kazanma ve kaybetme davası ile karşı karşıayayız
hiç kimse demesin ki ben tam dört dörtlük müslümanım cenneti garantiledim
son nefesete lailahe illallah demeyi Cenabı Hak nasip etsin ki camilerde en çok yapılan duadır
günlük hayat ve geçim için kurslar okullar üniversitler bitiriyoruz ama ebedi ahiret hayatı için bir çalışmamız yok
İşte Risale Nur insanlara bu zamanda en çok ihtiyacı olan iman ilmini akla mantığa hitab eden ve günümüz bilim ve fennine uygun cevaplarla sunuyor.2 kere 2 dört eder katiyetinde isbat ediyor.
Bu nedenle biz daima Risale Nur la meşgul olun imanı tahkikiyi kazanmak için diyoruz
bir kesim için yanlış anlaşılıyor.
ama olaylar Risalei Nurun bu zamandaki büyük hizmetini ve faydasını hep isbat ediyor
Yinede Mesdo için Allah istikamet versin hidayet versin demeli
amin
vesselam
pfd_34
ALINTI(kemalarca @ Aug 21 2008, 10:39 AM) *

SEVGİLİ KARDEŞ PFD34,

YAZINIZA DUYDUĞUM ŞAŞKINLIĞI ANLATABİLMEM MÜMKÜN DEĞİL.
İNANIN YAZINIZI OKUDUKTAN SONRA UZUN UZUN DÜŞÜNDÜM,
BU ARKADAŞ NASIL BİR BEYİN YAPISINA SAHİP DİYE.
BU ÖYLE BİR BEYİN YAPISI Kİ YAPTIĞI BİR TAHMİNDE HATA PAYI YOK.
BU BEYNİN HATA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL.
BU BEYNİN KENDİNE GÜVENİ,AŞIRI GÜVENİ DEĞİL.BU TAHMİNE BAŞLARKEN KENDİSİNİ MİLYONDA BİR BİLE OLSA HATA YAPMASI MÜMKÜN OLMAYAN BEYİN KABUL ETMESİ.İŞTE İNANAMADIĞIM NOKTA BU.

SEVGİLİ KARDEŞİM YUKARIDAKİ YAZINIZ UMARIM İLERİDE KENDİNİZİ MASAYA BİR YATIRIP BENİM DÜŞÜNCE YAPIMDA BİR HATA VAR MI? BUNU DÜZELTEBİLİR MİYİM,DÜZELTEBİLMEK İÇİN NE YAPMALIYIM
DİYE ÖZELEŞTİRİYE GÖTÜRÜR.

ŞİMDİ SORUMUZA GELELİM SEVGİLİ KARDEŞİM BENİM MESDO OLMADIĞIMI ÖĞRENDİĞİNDE ,
YUKARIDA YAZDIĞIM ÖZELEŞTİRİYİ YAPMAYA SÖZ VERİYOR MUSUN ?

SELAM SEVGİLİ KARDEŞİM.

Sayın kemalarca, ufak bir yanlış anlama olmuş. İlle Cihad2ın dediği gibi ben profesör kılığına giren mesdo'dan bahsetmiştim. Sizinle bir alakası yok. biggrin.gif
kemalarca

İLLE CİHAD,

''kemalarca, PDF kardeş mesdo olarak sizi tanımlamadı,

Profesör nikli üye eski adıyla mesdo olan üyedir.

PDF kardeşte Profesöre diyorki kimliğini bir daha gizleme..

sizinle bir alakası yok yani....''

DİYE YAZIYORSUNUZ.

1) ÖNCE BEN TÜM ÜYELERE SEVGİLİ KARDEŞİM,DİYE HİTAP EDERİM, SİZDEN KARDEŞ HİTABINI BİLE GÖREMEDİĞİM İÇİN,BENDE SEVGİLİ KARDEŞ HİTABINI KALDIRDIM.

2) ANCAK PFD YE HİTABINIZDAN KARDEŞİNİZ OLDUĞUNU ANLIYORUM.

3) ACABA BENİM SEVGİLİ KARDEŞ PDF YE YAZDIĞIM YAZIYA NEDEN KENDİLERİ CEVAP VERMİYOR DA
PFD KARDEŞİ MÜDAFAA ETME YAZISI SİZDEN GELİYOR ?

4) İLLE CİHAT BEY , PDF KARDEŞ BİR HATA YAPIYOR, ÇIKIP HATA YAPTIM ÖZÜR DİLERİM DEMESİ ONU KÜÇÜLTMEZ,BİZLERDEKİ EN BÜYÜK YANLIŞ BU, ÖZÜR DİLEMEK İNSANI YÜCELTİR: '' KİŞİ KUSURUNU BİLMEK GİBİ İRFAN OLAMAZ.''

5) SİZİN YUKARIDAKİ YAZINIZA GÖRE PDF KARDEŞ BENİ PFD OLARAK TANIMLAMADI VE YANLIŞLIK
YAPMADI. FAKAT BEN YANLIŞ ANLADIM,HATAYI BEN YAPTIM, ÖYLE Mİ?

6) SAYIN İLLE CİHAD BEY SİZİN BU YAPTIĞINIZ, KARDEŞ PFD NİN HATASINDAN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR
YANLIŞ, HATALIYI HATASIZ GÖSTERMEYE ÇALIŞIRKEN HATASIZI HATALI YAPMAK ADALETSİZLİĞİ.
MÜSLÜMAN BİR İNSANSINIZ HİÇ ŞÜPHEM YOK. ANCAK SİZLERDEN MÜSLÜMAN ADALETİ BEKLEMEK TE BENİM HAKKIM. BAKALIM SİZ ÖZÜR DİLEYEBİLECEK MİSİNİZ ? YOKSA BİR BAŞKA KARDEŞİNİZ DE SİZİ
MÜDAFAA ETMEK İÇİN GELECEK Mİ ?

pfd_34
Abicim bi dur da nefes alalım yahu. Konuştukça batıyorsun. Yapma böyle. Hatayı yapan sensin. Biz sana kızmıyoruz da sen niye bize kızıyorsun?
İlle Cihad
KARDEŞİM KEMALARCA smile.gif

kardeşim lafzını size karşı özellikle kullanmama gibi bir art niyetim yok bunu biliniz..

bazen yazarım bazen yazmam, bunu herkes bilir. çok önemli bir mevzu olmadığını düşünüyorum.

konuya gelince, neden ben cevap verdim..

siz yazı yazdığınızda, PDF online değil idi. size hemen cevap veremeyecekti. bende ortada bir yanlış anlama olduğunu gördüm ve bu yanlış anlamayı düzeltmek istedim. AVUKATLIK gibi bir emelim yok yani..

ayrıca, PDF direk olarak profesör adlı üyeye yazmış, bu yazısındanda belli oluyor ama siz atlamışsınız.

PDF nin yukarıdaki yazısı Profesör nickli olan şahsa yani MESDOYA idi.

sizin bu konuyu diğer konu kapandığı için açmanız hasebiyle, PDF de diğer konu kapandığı için, o konuda mesdonun itirafını okuduğu için, bu konununda onun bir devamı olduğunu düşündüğü için, mesdo hakkındaki görüşlerini buradan yazmak istediğini gayet rahat anlayabiliyorum smile.gif

özür dileneceği yerde özürdilemekten asla kaçmadık. hatta araştırırsanız benim özürdilemek için özel olarak açtığım konu vardır... hatamı anladığım an özrümü beyan ederim kimseden çekinmem.

fakat burada hata sizde kabul ediniz, şahsınıza itaf olunmayan bir yazıyı yanlış anlama hasebiyle üstünüze alınıp savunma yazısı yazdınız. bizde bu savunmanızın gereksiz olduğunu, yazılan yazının sizinle değil bir başkası ile ilgili olduğunu ikrar ettik.

fakat siz bu açıklamamızada kızarak ikinci bir hata yaptınız...

hata sizin fakat sizden özür falanda beklemiyoruz. sadece yanlış anladığınızı kabul ediniz yeterlidir.

Saygılar Kardeşim Kemalarca smile.gif
likonia
uğraştıkları konuya bak:
-sen yanlış anladın .......
-bana yanlış anladın diyen geri zekalıdır, bundan sonra sana kardeş demeyecem.........
-ben sana kardeş derim, ben çok iyi ve anlayışlı bir adamım. yeterki sen yanlışını kabul et. hadi beni kırma allah rızası için yanlışını kabul et yaw. uykularım kaçtı
-ben yanlış yapmadım yanlışı sen yaptın. dikkat edersen ben başlarken kardeşim derdim ayrılırken de selam derdim artık sana kardeş demeyecem selam da vermeyecem
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ve zırva devam eder gider.

şimdi bu lafların üzerine bişey giderdi ama atarlar forumdan beni
malum acayip özgür bir forum.
İlle Cihad
ALINTI(likonia @ Aug 21 2008, 12:12 PM) *

uğraştıkları konuya bak:
-sen yanlış anladın .......
-bana yanlış anladın diyen geri zekalıdır, bundan sonra sana kardeş demeyecem.........
-ben sana kardeş derim, ben çok iyi ve anlayışlı bir adamım. yeterki sen yanlışını kabul et. hadi beni kırma allah rızası için yanlışını kabul et yaw. uykularım kaçtı
-ben yanlış yapmadım yanlışı sen yaptın. dikkat edersen ben başlarken kardeşim derdim ayrılırken de selam derdim artık sana kardeş demeyecem selam da vermeyecem
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ve zırva devam eder gider.

şimdi bu lafların üzerine bişey giderdi ama atarlar forumdan beni
malum acayip özgür bir forum.

acaba diyorum ki, senin kadar zırva arayıp bulanı varmı smile.gif

kemalarca

BEN ERKEMAL OLARAKBİR YAZI YAZDIM.,

MESDO DİYE BİRİNE HİTAP EDEN BİR CEVAP ALDIM.

YANLIŞ UFAK BİR YANLIŞ ANLAMA OLMUŞ DİYE BİR CEVAP ALDIM

''Sayın kemalarca, ufak bir yanlış anlama olmuş. İlle Cihad2ın dediği gibi ben profesör kılığına giren mesdo'dan bahsetmiştim. Sizinle bir alakası yok. ''

VE MEĞER YANLIŞ ANLAYAN BENMİŞİM.

HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM.

BEN BU KONUYU BURADA KAPATIYORUM.
YAZIMA TENKİT VE CEVABA DA GEREK KALMADI.

HEPİNİZE SELAMLAR.
pfd_34
Alınganlık diz boyu. Yazınıza da cevap verecektik ama gerek kalmadı değinize göre sizi kırmayalım bari. smile.gif

Bu arada Mesdo nerelerde. Hep bu yanlış anlamalar onun yüzünden oldu smile.gif Gene kılık değiştirip geziniyor olmasın? flaugh.gif Aman çocuklar dikkat! Buralarda değişik kıyafetli bir adam görürseniz hemen yakalayın. Kesin Mesdo'dur. biggrin.gif biggrin.gif
Mesdo'cum kızmıyorsun değil mi. Şaka yapıyorum sadece....
-BeRcEsTe-
ne oluyor burada ...... doh.gif
mesdo profesör mü . doh.gif ......eminmisiniz
ben taklamakan dır diye düşünüyordum .... confused1.gif
-BeRcEsTe-
ALINTI(-BeRcEsTe- @ Aug 21 2008, 01:46 PM) *

ne oluyor burada ...... doh.gif
mesdo profesör mü . doh.gif ......eminmisiniz
ben taklamakan dır diye düşünüyordum .... confused1.gif

evet mesdo profesör imiş diğer konuda okudum ve bir o kadarda şaşırdım ohmy.gif
sükût-u vaveyla
ALINTI(-BeRcEsTe- @ Aug 21 2008, 02:56 PM) *

evet mesdo profesör imiş diğer konuda okudum ve bir o kadarda şaşırdım ohmy.gif

ahh ah berceste işte böyle kardeşim ...

dün akşam öğrendim bende ...

---

NOT:kimse kimsenin adına konuşmasın ...yorum yapmasın ...

İlle Cihad
ALINTI(HüZüN yıLı @ Aug 21 2008, 09:44 PM) *

ahh ah berceste işte böyle kardeşim ...

dün akşam öğrendim bende ...

---

NOT:kimse kimsenin adına konuşmasın ...yorum yapmasın ...

Notunuzu bende kendimce aldım ve kabul ettim kardeşim.

haklısınız, yanlışlığı düzeltmek için dahi olsa, başkası adına konuşmak kötü sonuçlar doğurabiliyor.

her nekadar iyi niyetlide olsanız bazen tersine dönebiliyor maalesef.

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.