Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Uydurma Hadİsler
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
kemalarca

Dinimize sokulmuş bulunan UYDURMA HADİSLERİN 600.000 civarında olduğunu okumuştum.

Bana çok mübağlağalı gibi geldi, Bu konuda ciddi biligisi olan arkadaşlar ??
Bu rakam bana inanılmaz derecede şok fazla gibi geldi.

Bu konuda HARUN ÜNAL ın 6 ciltlik bir kitap dizisi çıktığını öğrendim. Ancak bu kişiyi tanımıyorum.

Bu kitaplar ne derecede sağlıklı ??

Toplam 12 ciltmiş ,ikinci 6 cilt yakında yayınlanacakmış. Bu konuda sağlıklı bilgisi olan arkadaşlar ???

Harun Ünal
MİRAÇ YAYINLARI

Uydurma hadisler konusunda şu ana kadar hazırlanmış olan tüm kaynak eserler bu çalışma ile tek eser halinde sizler için hazırlandı

* 6 KİTAP

* HERBİRİ 240 SAYFA

* 70 GR AVRUPA LÜKS KİTAP KAĞIDINA OFSET BASKI

* SELEFON KAPLI LÜKS KAPAK

* ÖZEL KORUMA KUTUSU İÇİNDE

Hadis diye bildiğimiz ibadet ve düşünce hayatımıza girmiş bir çok sözün aslında hadis olmadıklarını bu eserde delilleriyle görecek hayretler içerisinde öğreneceksiniz

Resülullah Sallallahu Aleyhi vesellem bu konuda şöyle buyuruyor:

Kim benden,benim söylemediğim bir şeyi söylerse, o şimdiden cehennem ateşindeki yerine hazırlansın.

islam ve kulluk
bahsettiğiniz şahsın kitabını okumadım ama bu rakam doğru zira zamanın hadis hafızlarının bu seviyeye gelebilmeleri için 500 000 civarı hadis bilmelerini yalnız hadisi değil hadis ilmine göre sahihlik derecelerinide bilmeleri gerekmektedir.

Buhari yaklaşık 200 000 civarı sahih olmayan hadisi ayıklamış külliyatına ise bir çok hadisi almıştır yalnız günümüzde yanlış anlaşılan bir nokta vardır ki kimse buharinin kendi kitabını okumayıp internette bir çok hadisi okuyup hüküm çıkarırlar halbuki buhari o hadisi kendi kitabında sahih olmadığını açıklamış olabiliyor.

Hatta buhari külliyatının girişinde şöyle buyurmaktadır : Naklettiğim hadisler islam alemince sahihliği konusunda şüphe edilmeyecek olanlar , zayıf hadis olup üstünden hüküm çıkarılabilecek olanlar ve sahih olmayan ama sahih olarak nakledilen hadisler.

Ama çoğu kişi buharinin açıklamalarını okumadan yorum yadar.

Bunun gibi buharinin öğrencisi olan tirmizi 40 000 civarı sahih olmayan hadisi açıklamıştır.

Yalnız daha eskiye gittiğimizde imam-ı hanbeli 400 000 civarı sahih olmayan hadisi insanlara açıklamış ve reddetmiştir.

En çok sahih olmayan hadisleri ve sapık mezheplere karşı açıklamalarda bulunanlardan biride imam-ı gazali ve imam-ı nesevidir. Bunlarında onbinlerce sahih olmayan hadisleri açıklamışlığı mevcuttur.

Allah-u alem
asiLDuA
ALINTI
En çok sahih olmayan hadisleri ve sapık mezheplere karşı açıklamalarda bulunanlardan biride imam-ı gazali ve imam-ı nesevidir. Bunlarında onbinlerce sahih olmayan hadisleri açıklamışlığı mevcuttur.

Yapma islam..imam gazalinin ihya-u ulumiddin kitabında düzinelerce uydurma hadis var.

imam nesevi mi imam nevevi mi.
islam ve kulluk
imam-ı gazali uhyasında çok zayıf hadislerede yer verdiği için zamanın alimlerincede ters tepki toplamıştır asıldua kardeşim.

nesevi diye hatırlıyorum doğrusu nevevi olabilir şu sıralar ona ait kitabın ilk kırk hadisinin yazılı bulunduğu sarı renkte 40 hadis isimli kitabı satılmaktadır.
kemalarca

Sevgili kardeş İSLAM VE KULLUK,

Ben 10 yıl kadar önce 10.000 kadar uydurma hadis olduğunu okumuştum, sonra 600.000,
rakamını duyunca inanamadım,halada inanamıyorum,insanoğlunun kendi dinine yapabildiği
bu hainliği anlayamıyorum. Affınıza sığınarak bir soru daha .

Bu uydurulan hadislerden,hiç türk din adamları tarafından uydurumuş hadisler var mı ??
elimizde bu konuda bilgi var mı? Veya iranlı din adamları tarafından.

SELAM
islam ve kulluk
buhari - müslim ve tirmizi iran - suriye ve ırak bölgesindeki uydurma hadislerle iştigal etmiştir

türk din adamlarınında olması ihtimali vardır yokda desem varda desem yalan olur zira kesin bilgim yok ama muhtemelen vardır.

malesef Allah korkusuna tam muvafık olamamış kimseler islamın yüceliğini kavrayamamış kimseler dine zarar vereceğini zannederek söylentilerini salmıştır. Malesef cahil ve araştırmadan yoksun kesimi ikna etmeyide başarmaktadırlar halada bu geçerli...

Allah bizleri cahillikten korusun
Allah-u alem
kemalarca
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 19 2008, 10:27 PM) *

buhari - müslim ve tirmizi iran - suriye ve ırak bölgesindeki uydurma hadislerle iştigal etmiştir

türk din adamlarınında olması ihtimali vardır yokda desem varda desem yalan olur zira kesin bilgim yok ama muhtemelen vardır.

malesef Allah korkusuna tam muvafık olamamış kimseler islamın yüceliğini kavrayamamış kimseler dine zarar vereceğini zannederek söylentilerini salmıştır. Malesef cahil ve araştırmadan yoksun kesimi ikna etmeyide başarmaktadırlar halada bu geçerli...

Allah bizleri cahillikten korusun
Allah-u alem

Sevgili kardeşim,

anladım,muhtemelen vardır diyorsunuz, doğrudur. Ancak bu tahmininizde benim vardığım
sonuç şu: uydurulacak hadis arapça olacağına göre, bir türkün hadis uydurabilecek kadar
mükemmel arapça bilmesi ve iyi bir dini bilgi sahibi olması gerekir, böyle bir durum olsa bile
ancak nadirattandır. Bu demek ki TÜRK DİN ADAMI VARSA BİLE çok çok azınlıkta bir sayıdadır .
TEŞEKKÜLER,SELAM
nasreddinhoca
ALINTI
Dinimize sokulmuş bulunan UYDURMA HADİSLERİN 600.000 civarında olduğunu okumuştum.

Bana çok mübağlağalı gibi geldi, Bu konuda ciddi biligisi olan arkadaşlar ??
Bu rakam bana inanılmaz derecede şok fazla gibi geldi.

Evet, çok abartılı...Mevzuat kitaplarına bakarsanız, bu kadar rakam görmezsiniz...

UYDURMA OLDUĞUNDA İTTİFAK EDİLEN HADİS METİNLERİ başlığı ile Aliyyul Kari'nin mevzuatında 500 civarında hadis gözükmektedir.

Harun Ünal'ın kitabına ayak üstü bakmıştı, sanırım onda da çok fazla uydurma hadis yok...

Yani, uydurma hadisler abartıldığı kadar değil...
Olmasıda mümkün değil, hani neredeler?
Mevzuatlarda bile o kadar hadis yoktur...
Esasen Hadis imamlarından nakledilen şu kadar hadisten ancak bu kadarını seçtim dediğinde, geriye kalanlarının hafızalarla birlikte mezara girdiğini görürüz...
Zaten sorunun da uydurma hadislerde olduğunu sanmıyorum!!!

kemalarca
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 20 2008, 12:17 AM) *

Evet, çok abartılı...Mevzuat kitaplarına bakarsanız, bu kadar rakam görmezsiniz...

UYDURMA OLDUĞUNDA İTTİFAK EDİLEN HADİS METİNLERİ başlığı ile Aliyyul Kari'nin mevzuatında 500 civarında hadis gözükmektedir.

Harun Ünal'ın kitabına ayak üstü bakmıştı, sanırım onda da çok fazla uydurma hadis yok...

Yani, uydurma hadisler abartıldığı kadar değil...
Olmasıda mümkün değil, hani neredeler?
Mevzuatlarda bile o kadar hadis yoktur...
Esasen Hadis imamlarından nakledilen şu kadar hadisten ancak bu kadarını seçtim dediğinde, geriye kalanlarının hafızalarla birlikte mezara girdiğini görürüz...
Zaten sorunun da uydurma hadislerde olduğunu sanmıyorum!!!

KARDEŞ,

Bu yazınızdan inanın hiçbir şey anlamadım.
Bakın sevgili kardeş, yukarıda çok açık şeyler yazıldı.Kardeş İslamve Kulluk gerekli açıklamaları yaptı.
Harun Ünal isimli bir din adamı(tanımıyorum ama din adamı olmasa böyle bir kitap yazamaz)
UYDURMA HADİSLER diye 6 cilt yaklaşık 1500 sayfa uydurma hadisler yazıyor, ikinci 6 cilt yakında çıkacak diyor. Yani siz çıkıyor bu kitapta çok hadis yok 500 kadar filan gibi,ne yapmaya çalıştığınızı inanın anlayamadım. Yani siz bu hadis rakamlarını gizlemeye çalışarak,sonrada sorunda uydurma hadislerde değil diyerek, İSLAMİYETE HİZMET ettiğinizi mi zannediyorsunuz.

Sevgili kardeşim bu gün İslamiyetin en büyük sorunu uydurma hadislerdir. Onları gizlemeye çalışmak
islamiyete kötülük yapmaktır. Bu uydurma hadisleri,bu pislikleri Aziz dinimizden temizlemek İslamiyete yapılabilecek en büyük hizmettir.

SELAM
nasreddinhoca
ALINTI
Bu yazınızdan inanın hiçbir şey anlamadım.

Belli oluyor anlasaydınız şaşardım, çünkü konuya vakıf bile değilsniz, onu bırakınız benim ne dediğimi de anlamamışsınız, örnek mi? devam edelim...

ALINTI
Bakın sevgili kardeş, yukarıda çok açık şeyler yazıldı.Kardeş İslamve Kulluk gerekli açıklamaları yaptı.
Harun Ünal isimli bir din adamı(tanımıyorum ama din adamı olmasa böyle bir kitap yazamaz)
UYDURMA HADİSLER diye 6 cilt yaklaşık 1500 sayfa uydurma hadisler yazıyor, ikinci 6 cilt yakında çıkacak diyor.

Harun Ünal ilk altı ciltte kaç tane uydurma hadis tenkidi yaptı, kitabı bul, içindeki uydurma hadisleri say...uygun adım marş...

ALINTI
Yani siz çıkıyor bu kitapta çok hadis yok 500 kadar filan gibi,ne yapmaya çalıştığınızı inanın anlayamadım.

Anlayamazsın, çünkü o kapasite yok, daha sen, benim hangi kitapta 500 civarında hadis var dediğimi anlamamışsın ki anlayasın!!!

ALINTI
Yani siz bu hadis rakamlarını gizlemeye çalışarak,sonrada sorunda uydurma hadislerde değil diyerek, İSLAMİYETE HİZMET ettiğinizi mi zannediyorsunuz.

Gizlemek mi? Mevzuatlar belli, ortada, Hadis İlmi dahilinde mevzuatlara bakarsanız mesele hallolur...

SORUNUN UYDURMA HADİSLERDE OLMADIĞI AÇIK...SENET YÖNÜNDEN SAHİH OLUP, METİN YÖNÜNDEN SAHİH OLMAYAN HADİSLER MEVCUT Kİ BUNLARDA KURAN'A ARZ YÖNTEMİ İLE ÇÖZÜLEBİLECEK MESELELER...

ALINTI
Sevgili kardeşim bu gün İslamiyetin en büyük sorunu uydurma hadislerdir. Onları gizlemeye çalışmak
islamiyete kötülük yapmaktır. Bu uydurma hadisleri,bu pislikleri Aziz dinimizden temizlemek İslamiyete yapılabilecek en büyük hizmettir.

Senin derdin uydurma hadisler değil, zaten mevzuata vakıf olmadığın içinde, tüm hadisleri reddetmenin yolunu uydurma hadisler diye koymuşsun, hadi işine!!!
kemalarca
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 20 2008, 05:27 PM) *

Belli oluyor anlasaydınız şaşardım, çünkü konuya vakıf bile değilsniz, onu bırakınız benim ne dediğimi de anlamamışsınız, örnek mi? devam edelim...
Harun Ünal ilk altı ciltte kaç tane uydurma hadis tenkidi yaptı, kitabı bul, içindeki uydurma hadisleri say...uygun adım marş...
Anlayamazsın, çünkü o kapasite yok, daha sen, benim hangi kitapta 500 civarında hadis var dediğimi anlamamışsın ki anlayasın!!!
Gizlemek mi? Mevzuatlar belli, ortada, Hadis İlmi dahilinde mevzuatlara bakarsanız mesele hallolur...

SORUNUN UYDURMA HADİSLERDE OLMADIĞI AÇIK...SENET YÖNÜNDEN SAHİH OLUP, METİN YÖNÜNDEN SAHİH OLMAYAN HADİSLER MEVCUT Kİ BUNLARDA KURAN'A ARZ YÖNTEMİ İLE ÇÖZÜLEBİLECEK MESELELER...
Senin derdin uydurma hadisler değil, zaten mevzuata vakıf olmadığın içinde, tüm hadisleri reddetmenin yolunu uydurma hadisler diye koymuşsun, hadi işine!!!

KARDEŞ,

Ben sadece okuduğum bir yazıda 600.000 civarında uydurma hadis olduğunu duydum inanamadım ,sonra
birisinin 6 ciltlik kitap yazdığını ,toplam 12 cilt olduğunu gördüm, basın evinin ilanları da vardı.

bu nedenle emin olmadığım için sordum ve bilgi istedim.

KARDEŞ '' İSLAM VE KULLUK '' BU RAKAM DOĞRU'' DEDİ.

SEN DOĞRU DEĞİL DİYORSUN ?

Bana yazında

''içindeki uydurma hadisleri say...uygun adım marş...''

''Anlayamazsın, çünkü o kapasite yok, ''

Gibi saygı ve terbiye dışı ifadeler kullanmak mecburiyetinde misin ??

SANA KARDEŞ DİYE HİTAP EDEN ,SANA YAZDIĞI YAZIDA TEK BİR SAYGISIZ KELİME KULLAMAYAN MÜSLÜMAN BİR KARDEŞİNE HAKARETAMİZ,SAYGISIZ İFADELER KULLAMAK MÜSLÜMANLIKTA VAR MIDIR ?
BU TARZ İFADELER KULLANMAK MÜSLÜMANLIĞIN ŞANINDAN MIDIR ?

''tüm hadisleri reddetmenin yolunu uydurma hadisler diye koymuşsun, hadi işine!!!''

YUKARIDAKİ TÜM YAZILAR SADECE UYDURMA HADİSLER RAKAMININ DOĞRU OLUP OLMADIĞI İLE İLGİLİ.
SAHİH HADİSLERLE İLGİLİ TEK KELİME KONUYA GELMEMİŞKEN ,TÜM HADİSLERİ REDDETMEYE YOL YAPIYOSUN GİBİ AÇIK AÇIK BİR MÜSLÜMANA İFTİRA ETMEK ,MÜSLÜMANIM DİYEN BİR KİŞİYE
YAKIŞIR MI ? HAK MIDIR.

BU KONUDA BEN KARDEŞ ''İSLAM VE KULLUK '' KARDEŞİMİN DEDİĞİNE İNANIYORUM.

SENİN GİBİ BİRİSİNİN SÖYLEDİKLERİNE İNANMAM MÜMKÜN DEĞİL.

YÜCE RABBİM BENİ İFTİRALARDAN KORU.

AMİN

islam ve kulluk
imam-ı Azam hazretleri fıkhul ekberi sadece sahih olmayan hadisler için değil bir çok mevduatlar için yazdığına binaen aliyyul kari şerhinde ancak 500 hadise oda mü'min arasında nerdeyse şeksiz kabul edilir derecesine gelmiş olan hadisler üzerine olmuştur.

imam-ı azam imam-ı şafii gibi büyük alimler hadis ilminden daha çok fıkhi ilim nakletmişlerdir. Zaten fıkhul ekber adlı külliyatın çok büyük kısmı fıkh üzerinedir.

Uydurma hadislerle daha çok savaşan buhari - tirmizi - ibni hanbel gibi alimlerin naklettiği külliyatlarda söyledikleri veya öğrencilerinin söyledikleri yüzbinlere işaret etmektedir.

Evet nasreddin hoca kardeşimin dediğinin de çok etkisi var :

ALINTI
SENET YÖNÜNDEN SAHİH OLUP, METİN YÖNÜNDEN SAHİH OLMAYAN

bunuda hadis alimleri nakledicinin hafıza bilgisi ve bu ilimde kendisine güvenilme derecesi ve nakleden sayısı ile çözüm bulmuş bulunmaktadırlar. Bir çok sahih olmayan hadisi çıkma sebeblerinden biri budur.

Birbirinizle kızışmaya devam etmeyiniz inşaallah kemalarca soru sordu kabul edip cevapladık diyelim...

Allah-u alem
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.