Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kalp Krizi Anında şiddetli öksürün!
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
rotorcli
Kriz anındaki ilk 10 saniye hayati önem taşıyor. Uzmanlar, kriz anında şiddetli öksürmeyi öneriyor.

Son zamanlarda pek çok insanın kalp krizine yalnız başınayken yakalandığını belirten uzmanlar, yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanın, bilincini yitirmeden önceki ilk 10 saniyede, devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek kendilerine yardımcı olabileceklerini söylediler. Rochester General Hastanesi’nin bülteninde yer alan bir haberde, yalnız başına olan ve kalp masajı konusunda eğitim almamış bir hastanın kalp krizi anında ilk 10 saniyenin hayati önem taşıdığı belirtildi.

Yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanın bilincini yitirmeden önceki bu sürede, devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek kendine yardımcı olabileceği vurgulandı. Uzmanlar, her öksürükten önce derin bir nefes alınmasını ve öksürüğün, göğüs derinliğinden balgam çıkarmak istercesine derin ve uzun olması gerektiğine işaret etti. Derin nefes alma ve öksürüğün, yardım gelene ya da kalp normal ritmine geri dönene kadar, durmaksızın her iki saniyede bir olacak şekilde devam edilmesini öneren uzmanlar, “Derin nefes alma akciğerlere oksijen ulaştırırken, öksürük hareketi kalbi sıkıştırarak kanın dolaşımını sürdürür.

Kalp üzerindeki sıkıştırma hareketi aynı zamanda kalbin normal ritmine dönmesine de yardımcı olur. Bu şekilde, kalp krizine maruz kalan kişi, kendisini bir hastaneye ulaştırabilir” dedi.

yenisafak
Teşekkürler
<#thank#>
rotorcli
Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz.

MÜTHİŞ GERGİN VE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ…

Birdenbire göğsünüzde,

kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan

korkunç bir ağrı

hissediyorsunuz.

En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz.

NE YAPACAKSINIZ???

İLK YARDIM KURSLARINA KATILACAK KADAR AKLI BAŞINDA BİRİYDİNİZ AMA KURSTAKİ EĞİTMEN, SİZİN BAŞINIZA BİR ŞEY GELDİĞİNDE NE YAPACAĞINIZI ÖĞRETMEDİ!!!

YALNIZ BAŞINIZAYKEN KALP KRİZİ GEÇİRİRSENİZ NASIL HAYATTA KALIRSINIZ?

PEK ÇOK İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ SIRADA TEK BAŞINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KİMSE BULUNMUYOR. KALP ATIŞLARI DÜZENSİZLEŞEN VE KENDİSİNİ BAYILACAKMIŞ GİBİ HİSSEDEN BİRİNİN

BİLİNCİNİ YİTİRMEDEN ÖNCE

YALNIZCA 10 SANİYE KADAR ZAMANI VARDIR.

BU DURUMDA NE YAPMANIZ GEREKİR?

CEVAP:

PANİĞE KAPILMADAN ÜST ÜSTE KUVVETLİCE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYIN.

ÖKSÜRMEDEN ÖNCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN; ÖKSÜRÜKLERİNİZ GÜÇLÜ OLSUN, DERİNDEN GELSİN VE UZUN SÜRSÜN, TIPKI GÖĞSÜNÜZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA ÇALIŞIR GİBİ ÖKSÜRÜN.

HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP ÖKSÜRÜN VE BUNU YA YARDIM GELENE DEK YA DA KALP ATIŞLARINIZ TEKRAR NORMALE DÖNENE DEK SÜREKLİ YAPIN.

* DERİN NEFES ALMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDURUR.
* ÖKSÜRMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI RAHATLATIR.
* KALBE UYGULANAN BU TAZYİK, KALBİN NORMAL RİTMİNE DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR.
* BÜTÜN BUNLAR SİZE, BİLİNCİNİZİ KAYBETMEDEN ÖNCE HASTANEYE YETİŞECEK ZAMANI TANIR.

ARTICLE PUBLISHED ON N.º 240 OF JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER

NEDEN?

BU KONUDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYİ BİLGİLENDİRİN.

BU BİLGİ SAYISIZ İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİR!!!

ASLA, 'BENİM BAŞIMA GELMEZ!' DİYE DÜŞÜNMEYİN.

HAYAT TARZIMIZIN EPEYCE DEĞİŞTİĞİ ŞU SON YILLARDA ARTIK HER YAŞTA İNSAN

KALP KRİZİ geçirebilir...
pürmelal
pardon ama,

kalp krizi anında kim "aaa durun bi öksüreyim ben!" der ki? confused1.gif

bana garib geldi doğrusu...
TEVHİD
Kriz geldiğinde hasta kendinde olur.Ondan öksürmesi istenebilir kardeşim.

Selam ve dua ile
zümrüt
Kalb kirizinin kademeleri var burda kalb kirizin basgösterilisi kast edilmekde
bence, ama bir uzman olmayan hic kimse simdi bu kalb kizizi geciriyor diye
bilemez? Yani kalb kirizi actici deprem dalgasi gibi gelir, hemen SIP diye
kalp tökezlemez. Bundan önce belirtiler gelir...

Mesela:
Sayiklama ile birlikte goguste olan rahatsizlik
Gogsun ortasinda bir iki dakikadan fazla suren rahatsizlik veren bir basinc, sikisma, doluluk veya aci varsa
Omuzlara, boyna veya kollara yayilabilen bir aci
Bulanti, terleme ve/veya kisa kisa nefes
Solgunlasmak veya derinin morarmasi

Allah kimseye vermesin bir kez verirse sonrakiler dahada önem tasiyor, cok dikkat istiyor...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.