Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ramazan Icin Ayri Bölüm Süper......
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ FORUMDAN HABERLER ]·.
zümrüt
Bölüm süper ve ayrintili tasarlayana allah razi olsun deyim burdan....
Cok seyi ordan bakabilir...
Süpersiniz....

Cok cok dua ile....
kırık-rüzgar
Konuyu açmayı ben düşünüyordum neyseki gördüm açtığını.

Allah razı olsun.Çok güzel.Rabbim mübarek kılsın bize inşaAllah.Vesile olanlara müteşekkiriz.
---------------
Arada bu tür değişiklikler fayda sağlayacağına inandırıyor.Daim olsun inşaAllah.Devamını görüp yorumlarda bunuruz inşaAllah.
Allah-u alem
Allah razı olsun.
------------------
Selam ve dua ile
Allah-a emanet olasınız.
kırık-rüzgar
Bir de hatim bölümü olursa ne iyi olur orda hatimlere devam etsek.

İnşaAllah bir hatim başlangıcına vesile olmak istiyorum.Açıcam inşaAllah
sükût-u vaveyla
bu konunun açılması iyi olmuş ...

saol zümrüt ..

---

ayrıca erkamreal Allah razı olsun...

harika

süper

olmuş ..bravo

tek tek yazılmış ...gayet açık ve anlaşılır...
_LeyaL_
ramazana özel bölüm gerçeken güzel olmuş

bütün konulara değinilmiş

saol erkamreal..
islam ve kulluk
üyelerimizin ve dışardan bakan kimselerin bolca faydalanbilmelerini Allah'tan niyaz ederiz.

erkam kardeşimizden de Allah razı olsun
-BeRcEsTe-
sn erkam açtığınız bölüm çok isabetli olmuş elinize sağlık ....forum yöneticiliğiniz takdire şayandır ... good.gif
ayparcam
ALINTI(kırık-rüzgar @ Aug 16 2008, 08:23 PM) *

Bir de hatim bölümü olursa ne iyi olur orda hatimlere devam etsek.

İnşaAllah bir hatim başlangıcına vesile olmak istiyorum.Açıcam inşaAllah

Bu cok guzel olur eger acarsaniz bizlerde faydalaniriz insALLAH.. RABBIM yar ve yardimciniz olsun..

Ayrica erkamreal'in actigi konuda cok guzel olmus RABBIM kat kat razi olsun insALLAH yaptiginiz emeklerin mukafatini fazlasiyla alanlardan olursunuz
TEVHİDci
İman Yönünden İnsanlar

Soru: İman yönünden insanlar kaça ayrılır ?
Cevap: İman yönünden insanlar dörde ayrılır.
1) Mü'min: Mü'min, iman esaslarını kalben tasdik edip onları diliyle söyleyen kişidir.
2) Münafık: Münafık, iman esaslarını kalbiyle tasdik etmediği halde diliyle inandığını söyleyen kişi.
3) Kafir: Kafir, iman esaslarını kalben inkar edip diliylede söyleyen kişidir.
4) Müşrik: Müşrik, ALLAH'ın varlığına inandığı halde O'na ortak koşan kişidir.

Tariflerinden de anlaşılacağı üzere her müşrik kafir sayılır, fakat her kafir müşrik sayılmaz.

akaid risalesi-Hasip Asutay SEMERKAND YAYINCILIK s:54

görüldüğü üzere amelleri imandan saymayan birisi yani İSLAM'a zıt bir hareket yapan birinin kalbinde ve sözlerinde yanlış olmadığı sürece imanını sağlam bulan bir şahıs. bu tür (oruç vb.) konuları daha sağlam birinden öğrenmekte fayda var.

selam hidayete uyanlara olsun.
sabah_rüzgarı
tevhidci art niyetli olamk istemiyorum fakat neyi ifade etmeye çalışıyosn

yani erkamn açtığı konulardan istifade etmke yerine daha bilgili birnden mi öğrenilmeli

TEVHİDci
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 24 2008, 11:03 PM) *

tevhidci art niyetli olamk istemiyorum fakat neyi ifade etmeye çalışıyosn

yani erkamn açtığı konulardan istifade etmke yerine daha bilgili birnden mi öğrenilmeli

benim erkamreal ile bir sorunum yok. yazdığı yazıyıda okuyup ondan sonra yorumlamakta fayda var aslında.ama erkamreal'in orda eklediği risaleler elime mevcut ve o risaleden bir bölüm ekledim buraya ki yazarın dediklerini okumuşsunuzdur. içimde en ufak bir kötülük birilerine saldırma hissi yok yanlış anlaşılmasın. ama daha sağlam kaynaklardan öğrenmekte fayda var.

sabah_rüzgarı
birileiyle problemn oldunu ifade etmedim, ne söylemek istediğinin netleşmesi için sordum
konuların içeriğine bende bakmadım bakmadığım içinde yorumm yok
eleştrilmesi gerken yerler varsa konu içerisnde illaki yapılır fakat konular yeterli ölçüde ve sağlamlık bakımndan şüphe götrümüyorsa herkes müstefit olmalı ki öyle olacağına inanıyorm

TEVHİDci
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 24 2008, 11:24 PM) *

birileiyle problemn oldunu ifade etmedim, ne söylemek istediğinin netleşmesi için sordum
konuların içeriğine bende bakmadım bakmadığım içinde yorumm yok
eleştrilmesi gerken yerler varsa konu içerisnde illaki yapılır fakat konular yeterli ölçüde ve sağlamlık bakımndan şüphe götrümüyorsa herkes müstefit olmalı ki öyle olacağına inanıyorm

yanlış anladım ben o zaman kusura bakmayın.benim derdim yazar (Hasip Asutay) ile başkası ile değil, ki erkamrealin açtığı konu tamamen bu kişinin risalesinden (oruç risalesi-Hasip Asutay) alıntılanarak açılmış bir konu.herneyse dediğiniz gibi okuyup yanlış olan yerlerin söylenmesi daha doğru olur.ama yazar (Hasip Asutay) sağlam bir yazar değil.

sabah_rüzgarı
açıkçası yazar hakında pek bi fikrim yok
siz sağlam olmadına nasıl karar verdinz
TEVHİDci
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 24 2008, 11:58 PM) *

açıkçası yazar hakında pek bi fikrim yok
siz sağlam olmadına nasıl karar verdinz

ALINTI(TEVHİDci @ Aug 20 2008, 01:27 AM) *

İman Yönünden İnsanlar

Soru: İman yönünden insanlar kaça ayrılır ?
Cevap: İman yönünden insanlar dörde ayrılır.
1) Mü'min: Mü'min, iman esaslarını kalben tasdik edip onları diliyle söyleyen kişidir.
2) Münafık: Münafık, iman esaslarını kalbiyle tasdik etmediği halde diliyle inandığını söyleyen kişi.
3) Kafir: Kafir, iman esaslarını kalben inkar edip diliylede söyleyen kişidir.
4) Müşrik: Müşrik, ALLAH'ın varlığına inandığı halde O'na ortak koşan kişidir.

Tariflerinden de anlaşılacağı üzere her müşrik kafir sayılır, fakat her kafir müşrik sayılmaz.

akaid risalesi-Hasip Asutay SEMERKAND YAYINCILIK s:54

görüldüğü üzere amelleri imandan saymayan birisi yani İSLAM'a zıt bir hareket yapan birinin kalbinde ve sözlerinde yanlış olmadığı sürece imanını sağlam bulan bir şahıs. bu tür (oruç vb.) konuları daha sağlam birinden öğrenmekte fayda var.
ErKaMReaL
Es Selamu Aleykum ve Rahmetullahu ve Berekatuhu

TEVHİDci konuyla alakalı ilgin için teşekkür ederim. Akaid Risalesi Sayfa 38-39 da yer alan bilgilere baktım.Yazar orada bir tanımlama yapmış .Yoksa amelleri imanın içine/dışına koyma gibi bir yaklaşım göremedim.Ayrıca ilerleyen sayfalarda "iman esasları" konusunda ayrıntıya geçip ne olduklarını açıklamış.

Hasip Hocayı tanıyorum , bahsettiğiniz şekilde anlam tamamen bir zorlama ürünü olduğunu düşünüyorum.Bu Hasip hoca %100 doğrudur , güvenilirdir anlamı taşımıyor.Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır malum. Birde elimizdeki kitap "avam" için yazılmış yüzeysel bir kitaptır.Akaidi ilgilendiren meseleler için daha geniş kapsamlı değerli insanların kitaplarınıda okumamız gerektiği konusunda hemfikirim.

TEVHİDci
ALINTI(ErKaMReaL @ Aug 25 2008, 01:28 AM) *

Es Selamu Aleykum ve Rahmetullahu ve Berekatuhu
TEVHİDci konuyla alakalı ilgin için teşekkür ederim. Akaid Risalesi Sayfa 38-39 da yer alan bilgilere baktım.Yazar orada bir tanımlama yapmış .Yoksa amelleri imanın içine/dışına koyma gibi bir yaklaşım göremedim.Ayrıca ilerleyen sayfalarda "iman esasları" konusunda ayrıntıya geçip ne olduklarını açıklamış.

Hasip Hocayı tanıyorum , bahsettiğiniz şekilde anlam tamamen bir zorlama ürünü olduğunu düşünüyorum.Bu Hasip hoca %100 doğrudur , güvenilirdir anlamı taşımıyor.Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır malum. Birde elimizdeki kitap "avam" için yazılmış yüzeysel bir kitaptır.Akaidi ilgilendiren meseleler için daha geniş kapsamlı değerli insanların kitaplarınıda okumamız gerektiği konusunda hemfikirim.

aleykümselam ErKaMReaL

ALLAH için seviyorum seni, amacım sana saldırı değil belki öyle anlaşılabilir tekrarlamakta fayda var.zorlama değilde ben o şekilde anladığım için böyle birşey söyledim.müminin tarifini yapaken ''1) Mü'min: Mü'min, iman esaslarını kalben tasdik edip onları diliyle söyleyen kişidir.'' amelleri imana katmadığı ve bunu gerek duymadığını anladığım için ekledim bu yazıyı.fakat amel imandan değildir diye bir ibare geçmiyor,ama imanın sağlam olması için amellerinde doğru olması lazım da demiyor.oruç ile yazdıklarına bakmadım direk akaid ile söylediklerine baktıktan sonra gerek duymadım.ama yanlıştır demiyorum bunuda belirtiyim.herneyse zaman buldukça oruç ile olan risaleyi okurum kafama takılan yerleri sorarım sana.

selam aleyküm
ErKaMReaL
Aleykum Selam ve Rahmetullahu ve Berekatuhu

Yok yok öyle saldırı veya buna benzer bir atmosfer kesinlikle hissetmedim.Eğer bir yanlışım olursa elleriniz ile yazarak beni uyarabilirsiniz.Bu olması gereken ve normal bir durum .Bahsettiğin konuda haklısın bir ekleme olsaymış bu tür yanlış anlaşılmaları engellemiş olurmuş.

sabah_rüzgarı
ALINTI

esasen bu tanım mümin yerine müslümann tanımıdr
mümin olmak için sadece iman etmek gerekmez amel noktasında da mevlanın emirlerine uyanlara denilir
kuranı kerimde mümin süresinde müminlerin vasıflarını sayar
her mümin müslümandır fakat her müslüman mümin değildir
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.