profesör
Aug 16 2008, 06:20 PM
merhaba forumdaşlar
tanışma faslına geçmeden bir konu hakkında malumat vermek istedim
bir dine inanan insanların dinleri hakkında ne kadar bilgi sahibi olduklarını görmek istiyorum.
islamı inancının kutsal ve rahmet kabul edilen kitabı kur'an i,le ilgili araştırma yaptım.
145 ayette CEZA
415 ayette AZAB
1 ayette TEHDİT
120 ayette CEHENNEM
3 ayette YANGIN
konuları ve kelimeleri işlenmekte diğer taraftan
116 ayette Rahmet
127 ayette Cennet
40 ayette Merhamet
konuları ve kelimeleri işlenmekte.
burada sizlere sormak istediğim sorular oluşmakta.
1-ALLAH olarak isimlendirilen sonsuz güç sahibi birr yaratıcı neden TEHDİT etme ihtiyacı hisseder?
2-rahmet kitabı olarak yazılan kuran'da neden azab ayetleri rahmet ve merhamet içerene ayetlerden daha fazla işlenir?
3-- İSRÂ /54
Rabbiniz sizi daha iyi bilir. Dilerse size acır, dilerse size azâbeder. Biz seni, onların üzerine vekil göndermedik.
burada yüce yaratıcı olarak bildiğiniz ALLAH gerçekte ne yapmak istemektedir
gerçekten adil olan veya sizin adil bildiğiniz ALLAH burada adil olmamaktamıdır.
aynı suçu işleyen bir kul af edilirken muadili neden azab görmektedir?
suçun af edilmesi veya azab olunmasındaki ayırım nedir?
şimdilik sadece bunlara cevab arıyorum[size=4]?
profesör
Aug 17 2008, 04:21 PM
güncel
esre
Aug 17 2008, 09:48 PM
Sen insanların kafasını bulnadırmaya çalışmaktan başka bir şey yapmıyorsun senin gibisini bu forum çok gördü görüyor.Hidayet Allah'tandır ve hidayete kavuşmak için O'na yönelmek lazım
kafa bulnadırmaya çalışarak sorularına cevap bulamazsın verilen cevapla da itminana ulaşamazsın.
nazamarus
Aug 18 2008, 10:46 AM
merhaba forumdaşlar
tanışma faslına geçmeden bir konu hakkında malumat vermek istedim
bir dine inanan insanların dinleri hakkında ne kadar bilgi sahibi olduklarını görmek istiyorum.
islamı inancının kutsal ve rahmet kabul edilen kitabı kur'an i,le ilgili araştırma yaptım.
145 ayette CEZA
415 ayette AZAB
1 ayette TEHDİT
120 ayette CEHENNEM
3 ayette YANGIN
konuları ve kelimeleri işlenmekte diğer taraftan
116 ayette Rahmet
127 ayette Cennet
40 ayette Merhamet
konuları ve kelimeleri işlenmekte.
burada sizlere sormak istediğim sorular oluşmakta.
1-ALLAH olarak isimlendirilen sonsuz güç sahibi birr yaratıcı neden TEHDİT etme ihtiyacı hisseder?
2-rahmet kitabı olarak yazılan kuran'da neden azab ayetleri rahmet ve merhamet içerene ayetlerden daha fazla işlenir?
3-- İSRÂ /54
Rabbiniz sizi daha iyi bilir. Dilerse size acır, dilerse size azâbeder. Biz seni, onların üzerine vekil göndermedik.
burada yüce yaratıcı olarak bildiğiniz ALLAH gerçekte ne yapmak istemektedir
gerçekten adil olan veya sizin adil bildiğiniz ALLAH burada adil olmamaktamıdır.
aynı suçu işleyen bir kul af edilirken muadili neden azab görmektedir?
suçun af edilmesi veya azab olunmasındaki ayırım nedir?
şimdilik sadece bunlara cevab arıyorum[size=4]?
---------------------------------------
selam
forumdaş kardeş kuranı incelemişsin ne güzel ama inceleme rağmen tek ayetler alıp soru sormak kuran göre yanlış ve bu kusura bakma zihniyeti yanlış kullanma görürüm. Kuranı inceledin kaç tane ayet var saydın mı söylermisin. ve Allah korkutuyor ne zaman için ölümden sonra için ve aşağıdaki ayette zorunluluk yok ister inan ister inanma hesabı hepimiz kendimiz vereceğiz neyse gidince göreceğiz bundan kurtuluş yok.saygılarımla
öyle bir Allah ki ondan başka ilah yok başlangıcı ve sonu olmayan hayatı ile kendiliğinden diridir Yarattıklarının bütün işlerinde hâkim ve kaimdir Ne uyuklar ne uyur Göklerde ve yerde ne varsa onundur Onun izni olmadıkça nezdinde kimse şefaat edemez O bütün varlıkların önlerinde ve arkalarında gizli ve açık ne varsa hepsini bilir Onun ilminden dilediği miktardan fazlasını kimse kavrayamaz Kürsüsü gökleri ve yeri kaplamış Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona zor gelmez çok yüce ve çok büyüktür
Dinde zorlama yoktur ve gerçekten doğru ve yanlış yollar apaçık meydandadır
Kim Talutu tanımayıp da Allaha iman ederse sağlam ve kopmaz kulpa yapışmış olur
Allah işitici ve bilicidir
Allah müminlerin yardımcısıdır onları küfür karanlığından kurtarıp hidayet güneşine çıkarır Kafirlerin koruyucusu ise Tağut O da onları aydınlıktan karanlığa götürür onlar cehennemlik orada ebedi olarak kalacaklardır
İlle Cihad
Aug 18 2008, 10:57 AM
Kendi soruna kendin cevap veriyorsun haberin yok...
Kuran, ilk harfinden son harfine kadar rahmettir.
nedenmi, yapılan o uyarılar, tehditler ve müjdelerin hepsi, istisnasız hepsi, aklımızı başımıza alıp kazananlardan olmamaız için birer yol göstericidir.
yani diyorki, bunları bunları yaparsan azaba uğrayacaksın, bunları yapma! UYARI
yine diyorki, bunları bunları yaparsan mükafatın büyük olacak, bunları yap!! MÜJDE
yine diyorki, sana bunları yap dedim, bunlarıda yapma dedim, ama sen yap dediklerimi yapmadın, yapma dediklerimi yaptın, ozaman bekle azabı tadacaksın!! TEHDİT-ULTİMATOM
şimdi bunların hepsi ne için söyledi bizlere, ayağımızı denk alıp azabdan kurtulmamız için.
YANİ BU UYARI VE MÜJDELERİN HEPSİ BİZE BİRER RAHMETTİR.
RAHMET EDİLİYORKİ UYARILIYORUZ!!!
anlamak isteyen kafaya, bir ayet bile yeter, ama anlamak istemeyene değil 1, birmilyar bir tane ayette olsa anlamayacaktır.
islam ve kulluk
Aug 18 2008, 04:42 PM
profesör adlı üye için bu konuda sadece bir örnek sunmak isterim inşaallah kafi gelir :
Bir evlat babasının sözünü tuttuğu vakit babasını şefkatine ve sevgisine mazhar olur fakat bir hata işlediğinde baba ilk olarak kendisini uyarır eğer özür dilemişse onu af eder (bu şefkatinin örneğidir) evlat aynı hatayı babasının karşı çıktığını ve kendisine kızdığını bile bile işlemeye devam ederse giderek babasının tavrı değişmeye başlar ve çocuğa kızmaya böyle şeyler yapmaya devam ederse ceza uygulayacağını söyler çocuk hala devam ederse nihayetinde cezaya mazhar olur.
Şimdi burda baba şefkatlimi ? Zalim mi?
Sizin sorunuzun cevabı olarak bunu düşünmenizi öneririm.
Allah-u alem
nazamarus
Aug 18 2008, 06:58 PM
Kendi soruna kendin cevap veriyorsun haberin yok...
Kuran, ilk harfinden son harfine kadar rahmettir.
nedenmi, yapılan o uyarılar, tehditler ve müjdelerin hepsi, istisnasız hepsi, aklımızı başımıza alıp kazananlardan olmamaız için birer yol göstericidir.
yani diyorki, bunları bunları yaparsan azaba uğrayacaksın, bunları yapma! UYARI
yine diyorki, bunları bunları yaparsan mükafatın büyük olacak, bunları yap!! MÜJDE
yine diyorki, sana bunları yap dedim, bunlarıda yapma dedim, ama sen yap dediklerimi yapmadın, yapma dediklerimi yaptın, ozaman bekle azabı tadacaksın!! TEHDİT-ULTİMATOM
şimdi bunların hepsi ne için söyledi bizlere, ayağımızı denk alıp azabdan kurtulmamız için.
YANİ BU UYARI VE MÜJDELERİN HEPSİ BİZE BİRER RAHMETTİR.
RAHMET EDİLİYORKİ UYARILIYORUZ!!!
anlamak isteyen kafaya, bir ayet bile yeter, ama anlamak istemeyene değil 1, birmilyar bir tane ayette olsa anlamayacaktır.
--------------------
Cihad Allahın Emri, Zulüm Olunca
Allahın Hükümlerini Yasaklamak Kadar Büyük Zulüm Olurmu?
--------------------------------------------------------------------------------------
selam
illa cihad
kendi soruma cevap veriyorum ha bravo.
sana örnek fatiha kuranı anlatır dersiniz bana fatihayı okuyup yaratılışı yok olan kavimleri isa as yi musa as muhammed as başından geçenleri anlatsana Şükürler olsun ki Kuranın ne olduğunu ve ne anlattığını biliyorum ve sizin gibiler sayesindede tevrat zebur ve incilin ne hale geldiğini biliyorum senin inancın sana benim ki bana .Saygılarımla
islambuli
Aug 20 2008, 09:52 PM
nazamarus hep kızmam diyorsun ama yine kızmışsın hemde yanlış anlamışsın gibi geldi bana ille cihad kardeşin cevabı sana değil soruyu soran şahısa. sen neden karışıyorsun deyip banada kızacacak olursan konuyu baştan sona okuduğum zaman senin en son yazdığın cevap konuyla alakasız kalıyor ve anlaşılmıyor ne demek istediğin o yüzden istersen bir tekrar bak.ve yine kızarak önyargılı bazı şeyler yazmışsın ben sadece sakin ol bu ne şiddet celal diyorum.
sükût-u vaveyla
Aug 20 2008, 10:16 PM
ahh mesdo abim ahh...
---
taklamakan sandım seni...
---
sorular cevapsız kaldı...
---
ve son ...
EsLeMNa
Aug 20 2008, 11:48 PM
ALINTI(HüZüN yıLı @ Aug 20 2008, 11:16 PM)

ahh mesdo abim ahh...
---
taklamakan sandım seni...
---
sorular cevapsız kaldı...
---
ve son ...
Aslında soruların cevapsız kalması değilde mesele,soruların sorulmasındaki salih niyetin olmadığının düşünülmesi.Mesdoya fazlaca söz hakkı tanındı.Ancak her seferinde cevapları yanlış yoldan aradı.
Ayetleri saymaktansa;
Ebû Hüreyre (r.a.)’dan rivayetle, dedi ki: “Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu:
“Allah-u Azze ve Celle mahlukatı yaratmayı taktir buyurduklarında, kendi katında, arşın üstünde bulunan Levh-i Mahfuz’una (kudret kalemine emrederek): “Şüphesiz Benim rahmetim gazabıma galiptir” diye yazdı.”(Müttefekun aleyh. Hadisin lafzı (3194) Buhârî'ye aittir.)
Kutsi hadisine baksa aslında çözüme ulaşacak.Ancak ben meali tanırım gerisine bakmam diyerek devam edilen yolda sorular cevapsız kalır.
Allah hepimizi doğru yola iletsin.
Mesdoda aramızda olmadığına göre konu kapatılmıştır.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.