Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Mcdonald's Başörtülüleri Kovdu!
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GÜNDEM ]·.
zühd

Amerika’nın Michigan eyaletine bağlı Dearborn kentinde, iş başvurusu yapan iki başörtülü kadın, McDonald’s müdürü tarafından hakarete uğradıklarını bildirdi.

BAŞÖRTÜLÜYSENİZ İŞE ALINAMAZSINIZ!

Habervaktim'in haberine göre Toi Witfield (20) ve Quiana Pugh (25) isimli başörtülü iki Müslüman kadına, iş başvurusu yaptıkları yerel McDonald’s şubesi müdürü tarafından başörtülerini çıkarmamaları halinde işe alınmayacakları söylendi. Witfield ve Pugh, müdürün başörtülü oldukları için kendilerini çalıştırmayı reddettiğini ve hakaret ettiğini belirttiler.

MÜSLÜMANLARIN YOĞUN OLDUĞU BİR YERDE

25 yaşındaki Quiana Pugh, “Dearborn gibi Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bir yerde bile bunun yapılmasına anlam veremedim ve şok oldum. Başörtüsü benim dinimin bir emridir” dedi.

DAVA AÇTILAR

Ayrımcılığa tabi tutulan iki Müslüman kadın McDonald’s hakkında dava açarken, McDonald’s ise yaptığı açıklamada, restoranlarda ırk ve dini ayrımcılık yapılamayacağına dair katı kuralları olduğunu iddia etti.

MÜSLÜMANLARDAN PARA KAZANIYOR

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Michigan Temsilcisi Davud Velid, McDonal’s restoranlarının Türkiye gibi ülkelerde şube açarak Müslümanlardan para kazandığını, burada böyle bir uygulamada bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Samanyoluhaber
hamzayurekli
ALINTI
Amerika’nın Michigan eyaletine bağlı Dearborn kentinde, iş başvurusu yapan iki başörtülü kadın, McDonald’s müdürü tarafından hakarete uğradıklarını bildirdi.

Ne işleri varmış onlarında orada.Kendileri kaşınmışlar.....

Biz yemegini yemeğe gitmiyoruz bunlarda çalışmaya gitmiş hayret yaaa...Lolipop örtülülerdendr...
zümrüt
Yaa evet biz yemeye gitmiyoruz onlar..desteklemek icin hemide calisacaklar orda....
Ohhhh olmus derim buna....Yani calisacagin yeri bileceksin kardesim yoksa dokuz köydende
kovarlar bile...
Gitsinler dönerciye... smile.gif
islam ve kulluk
mc donalds dan ne bekliyorlardı ki smile.gif

kendi kazançlarını elde etmek için çalışıyorlardı sonuçta saygı duyarım ama yanlış yerde aramışlar.

Allah-u alem
Linkinpark
Davul dengi dengine çalar..

Onlarda denklerini bulamamış ve kovmuşlar.

Hem Ne işleri var orda.?
sabah_rüzgarı
tabi orda bulunmalarını desteklemiyoruz
fakat nedir bu ettiklerini buldular tavrı

ne şekilde yada hangi halukarda olursa olsn kimsenn kimseye hakaret etme, rencide etme hakkı yok

ayparcam
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 16 2008, 11:53 PM) *

Biz yemegini yemeğe gitmiyoruz bunlarda çalışmaya gitmiş hayret yaaa...Lolipop örtülülerdendr...

Aynen clapping.gif clapping.gif
[JT]_ShadoW
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 17 2008, 12:53 AM) *

Hep destek tam destek... good.gif
Selman-ı Aydın
Hani İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi vardı? Ne oldu? Hani insanlara dil,din,ırk vb. sebeplerle ayrımcılık yapılamazdı?

Ayrıca Hamza'da katılıyorum ama "Acaba yemek yiyecek başta bir yer (en azından yakın bir yer) bulamamış olabilirler mi? diye düşünerek iyi niyetimi koruyorum.
DERWİSH
Müslümanları sömür ama onlara fırsat verme zihniyeti, onların ürünlerini almayalım
musalli
üzücü bir durum bana kalırsa,, müslümanların muhatap bile olmaması gerekiyor
bu tür işletmelerle,,başka şekilde ilgi alaka zaten beklenemezdi..
allah hayra sevketsin cümlemizi...
[JT]_BlacK
ALINTI
tabi orda bulunmalarını desteklemiyoruz
fakat nedir bu ettiklerini buldular tavrı

ne şekilde yada hangi halukarda olursa olsn kimsenn kimseye hakaret etme, rencide etme hakkı yok

Mubarek hakaret ne derecede bilemiyorum ama bu sirket Mescid'i Aksa'nin kubbesin'e yeni yerimiz'deyiz diye alayci,gaspci ,kucuk daglar'i biz yarattik edasi ile reklam yapiyor.Hic bir tepki yok.Bas'i ortu'lu hanim efendiler'de benim dinim'e az kufrettin der gibi kafir'e hizmet'e gidiyor bunda sikinti yok oyle'mi.

Vallahi bazen dusunuyorum acaba Efendimiz (a.s) Ummetim Ummetim diye cildirdi'gi Ummet bizmi'yiz.

Allah (cc) Islay etsin bizler'i.
sabah_rüzgarı
yazdıklarınızı bizlerde malesef müşahede ediyoruz
fakat bu biz müslümanlara yine müslümanların yaptıkları hatalarda hakaret hakkı vermez sanki kendimz hatasız gibi

yapılan yanlış eleştirlr doğrusu belirtilr uyarılır fakat eden bulur tavrı yakışıksız
o zamn bizlerin neler bulması gerkir bi düşnelimm
nurun nisa
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 17 2008, 12:53 AM) *

Hamza yürekli din kardeşim çok sert bir eleştiri değil mi Lolipop örtülüde ne demek tanıyormusunuz niyetindem emin misiniz ki öyle rahat yazabiliyorsunuz...Lütfen yorum yaparken daha dikkatli olmamız gerekli kimseye ön yargıda bulunmayalım bu kolay olan yolu seçmek olur....
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.