Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Yapici Olmamiz Gerekİrken Yikici Oluyoruz.mÜsbet Hareket Etmek Gerekİr.
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ TASAVVUF ]·.
suleyhin
Selamün aleyküm.Özellikle formun bu bölümünde birçak boyut ihtiva eden ve sırrını anlamadığımız tasavvufun anahtar kelimeleri üzerinde cahilce ve gafilce ilim ve irfanımızın kilometre taşları niteliğinde büyük şahsiyetlerini kıt bilgimiz ve çarpık zihniyetimizle hiçe saymak ve iftira etmek hakiki müslümanı rahatsız etmeli ve buna karşı erdemli bir tavır takınmalı.
Ben şu ana kadar bir Hırisyan veya bir Yahudi gencin bu oranda kürtürlenin kilometre taşlarını oluşturan bir filozof veya aydına çattığını rastlamadım.Lütfen dikkat içimizdeki bir iki cahil,gafil ve hainin rüzgarına kapılmayalı.ves-Selam.
suleyhin
[quote name='suleyhin' date='Aug 16 2008, 01:02 PM' post='299975']
Selamün aleyküm.Özellikle formun bu bölümünde birçak boyut ihtiva eden ve sırrını anlamadığımız tasavvufun anahtar kelimeleri üzerinde cahilce ve gafilce ilim ve irfanımızın kilometre taşları niteliğinde büyük şahsiyetlerini kıt bilgimiz ve çarpık zihniyetimizle hiçe saymak ve iftira etmek hakiki müslümanı rahatsız etmeli ve buna karşı erdemli bir tavır takınmalı.
Ben şu ana kadar bir Hırisyan veya bir Yahudi gencin bu oranda kürtürlenin kilometre taşlarını oluşturan bir filozof veya aydına çattığını rastlamadım.Lütfen dikkat içimizdeki bir iki cahil,gafil ve hainin rüzgarına kapılmayalım.Örneğin ismi lazım olmayan bir arkadaşımızın yazılarının ve cevaplarının sonunda sürekli
"imamımız K.Kerim'dir."[color=#FF0000]vurgusunu biraz irdelediğimizde ve örselediğimizde göreceksiniz ve şahid olacaksınız ki kendileri ve tabi olduğu taifesi "mevzu/uydurma"adı altınta neredeyse bütün hadis ve sünnetlere inkarakari bir tavır takınacaklardır.Nasıl ki velayet makamda Allah!ın bir lutfu olarak keramet adı altında bütün Allah dostlarına pervasızca çattıkları gibi.Cenab-ı Hakk ın Nisa Suresindeki ayetleri izanlarınıza havale ediyorum.

150 Allah'ı ve peygamberlerini (tanımayıp) küfre sapan, Allah ile peygamberlerinin arasını ayırmak isteyen, ve "Bazısına inanırız, bazısını tanımayız" diyen ve bu ikisi arasında bir yol tutturmak isteyenler;

151 İşte onlar, gerçekten kâfir olanlardır.178 Kâfirlere aşağılatıcı bir azab hazırlamışızdır.

152 Allah'a ve peygamberine inananlar ve onlardan hiç biri arasında ayırım yapmayanlar, işte onlara ecirleri verilecektir.179 Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

esre
Haklısınız kesinlikle.
Amma sinirlenmişsiniz ama yazılar birbirine girmişsmile.gif
cahide
SELAMÜN ALKEYKÜM

SULEYHİN KARDEŞİM

Sizi çok haklı buluyorum.. gerçekten din adına cihad edelim, bilgilenelim derken okadar çok yanlışlıklar gün yüzüne çıkıyorki ahlaki boyutta, biz bilgileniyoruz ama asıl lazım olan ilmi, ahlakımızı güzelleştirmek adına istemek olmalı diye düşünüyorum. bu sitedeki yazılar ve hitablara bakıldığında nefsimizin hala islaha ihtiyacı olduğunu anlıyorum. RABBİM CC bizleri nefsimizin dili ile hitab ettirmesin. cümlemizi güzel ahlak ile şereflendirsin. en hayırlı amelin tailibi olanlardan eylesin ve bizleri her türlü sıkıntı veren sözleri edenlere karşı sabır ve tahammüllü klsın.........................................................................................amn ecmain.

selametle.
fani olanı istemem
Kişi bilmediğinin düşmanıdır.Ve Şeytanın elinde oyuncaktır.İçinden gelen telkinlere açıktır.Ne yazıkki kendi düşüncesi zanneder.Şeytan ona bunu yutturur.Tasavvuf Peygamber Efendimiz S.A.S ve sahabesinin yaşadığı hayattır.Tasavvufa düşman olan Direk islama düşmandır.Bugün dünyanın dörtbir köşesinde insanlar, İslâmın beş şartı ile amel ediyorlar. Ve ibadetlerinin yeterli olduğundan eminler. İslâmiyet ise onların yaptıklarından çok daha fazlasını gerektirmektedir.

Acaba gerçekten durum böyle midir?

Bu sualin cevabı Kur’ân-ı Kerim’dedir. Peygamber Efendimiz S.A.V, ve sahabenin yaşadıkları hayat İslâmîyetti. Onların yaşadıkları hayat Kur’ân-ı Kerim’in bütününe ittiba etmek idi. (Al-i imran -119) Kur’ân-ı Kerim’in bütünü bizdeki üç emaneti de ihtiva etmektedir.
Ruh
Fizik vücut (Ceset vech)
Nefs

Allah sadece fizik vücudumuza değil, nefsimize de, ruhumuza da emirler vermiştir.

Ve önemli olan bu emanetlerin bu emirlere, bu farzlara Allah’ın davetine uygun olarak Allah’a teslimidir. Kişinin son teslim edeceği vücut olan nefsini de Allah’a teslim ederek irşada ulaşmasıdır (Bakara-186). Ve bu bir farzdır. Bu farz emri bu gün bütün kutsal kitaplarda bulmak mümkündür. Teslim âyetleri bütün kutsal kitaplarda aynen muhafaza edilmiştir (Şura-47).
Peygamber Efendimiz S.A.V. ve bütün sahabe önce ruhlarını, sonra fizik vücutlarını Allah’a teslim etmişlerdi. (Al-i İmran 20) Daha sonra da irşada ulaşmışlardır. Nefslerini de Allah’ a teslim etmişlerdi. (Hucurat-7)

Demek ki üç emaneti de onlar Allah’a teslim etmişlerdi.
...Ve gerçek anlamda İslâm olmuşlardı.

İslâm kelimesinin ilk anlamı teslimdir. Ancak Allah’a üç emaneti de teslim edebilen kişi İslâm olmak şerefine erer. Bu teslim ise, ben Allah’a teslim oldum demekle oluşmaz. Şartları vardır.
İslâm kelimesinin ikinci anlamı ise, sulh ve sükûn ve saadettir. Bu sonsuz saadete Yüce Rabbimiz “Hazzül Aziym” adını veriyor (En büyük haz, sonsuz haz, sonsuz saadet.) (Fussilet-35).“Allah’a teslim olmanın (İslâm olmanın) şartları vardır “ demiştik. Bu şartlar birincil (Alt seviye) ve ikincil (Üst seviye) şartlardır.

Birincil şartlar şunlardır :

1. Nefsin tezkiyesi.
2. Ruhun Allah’a ulaşması (Hidayet)
3. Fizik cesedin Allah’a kul olması.

İkinci (üst seviye) şartlar şunlardır :

1. Ruhun Allah’a teslimi.
2. Fizik cesedin Allah’a teslimi.
3. Nefsin Allah’a teslimi.
cahide
ALINTI(fani olanı istemem @ Aug 18 2008, 10:12 PM) *

Kişi bilmediğinin düşmanıdır.Ve Şeytanın elinde oyuncaktır.İçinden gelen telkinlere açıktır.Ne yazıkki kendi düşüncesi zanneder.Şeytan ona bunu yutturur.Tasavvuf Peygamber Efendimiz S.A.S ve sahabesinin yaşadığı hayattır.Tasavvufa düşman olan Direk islama düşmandır.Bugün dünyanın dörtbir köşesinde insanlar, İslâmın beş şartı ile amel ediyorlar. Ve ibadetlerinin yeterli olduğundan eminler. İslâmiyet ise onların yaptıklarından çok daha fazlasını gerektirmektedir.

Acaba gerçekten durum böyle midir?

Bu sualin cevabı Kur’ân-ı Kerim’dedir. Peygamber Efendimiz S.A.V, ve sahabenin yaşadıkları hayat İslâmîyetti. Onların yaşadıkları hayat Kur’ân-ı Kerim’in bütününe ittiba etmek idi. (Al-i imran -119) Kur’ân-ı Kerim’in bütünü bizdeki üç emaneti de ihtiva etmektedir.
Ruh
Fizik vücut (Ceset vech)
Nefs

Allah sadece fizik vücudumuza değil, nefsimize de, ruhumuza da emirler vermiştir.

Ve önemli olan bu emanetlerin bu emirlere, bu farzlara Allah’ın davetine uygun olarak Allah’a teslimidir. Kişinin son teslim edeceği vücut olan nefsini de Allah’a teslim ederek irşada ulaşmasıdır (Bakara-186). Ve bu bir farzdır. Bu farz emri bu gün bütün kutsal kitaplarda bulmak mümkündür. Teslim âyetleri bütün kutsal kitaplarda aynen muhafaza edilmiştir (Şura-47).
Peygamber Efendimiz S.A.V. ve bütün sahabe önce ruhlarını, sonra fizik vücutlarını Allah’a teslim etmişlerdi. (Al-i İmran 20) Daha sonra da irşada ulaşmışlardır. Nefslerini de Allah’ a teslim etmişlerdi. (Hucurat-7)

Demek ki üç emaneti de onlar Allah’a teslim etmişlerdi.
...Ve gerçek anlamda İslâm olmuşlardı.

İslâm kelimesinin ilk anlamı teslimdir. Ancak Allah’a üç emaneti de teslim edebilen kişi İslâm olmak şerefine erer. Bu teslim ise, ben Allah’a teslim oldum demekle oluşmaz. Şartları vardır.
İslâm kelimesinin ikinci anlamı ise, sulh ve sükûn ve saadettir. Bu sonsuz saadete Yüce Rabbimiz “Hazzül Aziym” adını veriyor (En büyük haz, sonsuz haz, sonsuz saadet.) (Fussilet-35).“Allah’a teslim olmanın (İslâm olmanın) şartları vardır “ demiştik. Bu şartlar birincil (Alt seviye) ve ikincil (Üst seviye) şartlardır.

Birincil şartlar şunlardır :

1. Nefsin tezkiyesi.
2. Ruhun Allah’a ulaşması (Hidayet)
3. Fizik cesedin Allah’a kul olması.

İkinci (üst seviye) şartlar şunlardır :

1. Ruhun Allah’a teslimi.
2. Fizik cesedin Allah’a teslimi.
3. Nefsin Allah’a teslimi.

SELAMÜN ALEYKÜM

NE GÜZEL İFADELER.. MAŞAALLAH.YAŞAYANA VE HAKKIYLA ÖĞÜT ALANA MÜJDELER OLSUN.
AMİN.

SELAMETLE.
Farakhlit
ALINTI
suleyhin Gönderildi Aug 16 2008, 01:02 PM
Ben şu ana kadar bir Hırisyan veya bir Yahudi gencin bu oranda kürtürlenin kilometre taşlarını oluşturan bir filozof veya aydına çattığını rastlamadım.Lütfen dikkat içimizdeki bir iki cahil,gafil ve hainin rüzgarına kapılmayalı.ves-Selam.

Allah Razı olsun
amin
süleyman recep
ALINTI(suleyhin @ Aug 16 2008, 01:02 PM) *

Cevapla Yapici Olmamiz Gerekİrken Yikici Oluyoruz.mÜsbet Hareket Etmek Gerekİr.

sizce bu ikisi birbirine ne kadar uyuyor.? tebrik ediyorum çok müsbet yazı yazmışsınız..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.