Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kola Turka Yeniden Iciliyormu?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
zümrüt
Selam millet,

kola turca yeniden iciliyormu, maglum alkol olusumdan dolayi
icmeyi kesmistik? Simdi duydum birinden, o imalatda alkol miktari
0,00% indirmisler...Baska bir yöntemle bunu basarmislar...
Bakmislarki müslümanlarda icmiyor artik bunu yapmislar.
Birilerin haberi varmi bundan?

Ictigimden degil icmesemde olur ama arada arkadaslar CocaCola
icmekde bari Amerikayi desteklemekdense...Türk mali icsin
onlara söyliyecemde..

Tessekürler....
sükût-u vaveyla
bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilim ...
nasreddinhoca
Coca Cola, Cola Turka, Pepsi (ki beğenerek içerim) küresel kapitaizmin truva atlarıdır. Ama, içlerinde coca cola'yı ayrıca tebrik etmem gerek, açık açık diyorlar ki siyonizmi destekliyoruz, ve buna rağmen en çok müslüman ülkelerde satıyorlar, hepimiz siyonisitiz!!!
ayparcam
coca colanin bir cok zararlari buyurun okuyun insALLAH bunlari okuduktan sonra icmesenizde icenleri uyarirsiniz bunu yaparsaniz bircok insanin canini kurtarmis olursunuz..

GÜNDE SADECE BİR KUTU COLA İÇEN KİŞİ BİR YILDA 7 KİLO ALMAKTADIR. VUCUDUN EN FAZLA PÖRSÜMESİNE NEDEN OLAN ŞEYDE BEYAZ ŞEKERDİR. KOLALARDADA BU BOLCA VARDIR. İÇİNDEKİ ASİT İSE DİŞLERE KARŞI SAVAŞMAKTADIR. UYANIKLAR ALIŞANLIK YAPAN MADDEYİ KAKALIYORLAR İÇİNE AL İÇ DİYE AYNEN SİGARA GİBİ KİMSEDE KOLANINDA SAĞLIĞA ZARARI OLDUĞUNU ÇIKIP AÇIKLAMIYOR

cocacola ve pepsinin ortalama ph değeri 3.4 bu asitide dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir.pepsi veya cocolayı içmeden önce bir düşünün.dünyada hiç kimsenin tavsiye edemeyeceği karbondioksit içiyorsunuz.iki yıl önce Delhi üniversitesinde kim daha fazla coco-cola içecek diye bir yarışma yapıldı.8 şişe coco-cola içen kazandı ve herkesin gözü önünde öldü.çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.birisi kırılmış dişini bir şişe pepsinin içine koydu ve diş 10günde eridi!!dişler ve kemikler ölümden sonra en fazla dayanabilen organlarımızdır.---------tuvaleti temizlemek için:bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz,1saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz.koladaki sitrik asit hela taşındaki lekeleri yok edecektir.krom tamponlardaki pas lekelerini yok etmek için:tampuonu cococolaya bastırılmış marlboro folyosuyla iyice ovunuz.Akü kutup başlarındaki çapağı temizlemek için:bir kutu colayı kutup başlarına dökün ve çapak yok olsun.Paslanmış bir civatayı sökmek için:cococolaya bastırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı civataya uygulayınız.Harika bir jambon için:bir kutu kolayı tepsinin içine boşaltın,jambonu alüminyum folyaya sarıp fırına sürünüz.jambon TAM OLARAK pişmeden 30dk kadar önce folyoyu çıkarınız ki harika bir sos için jambonun yağı ile kola karışssın.Elbisenizdeki yağ lekesini çıkarmak için:Bir kutu kolayı lekeli yiyeceklerin üstüne boşaltın,deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın.cococola yağ lekelerini çıkarmak için yardım edecektir.cola arabalarının ön camındaki lekeleri de yok eder.
zümrüt
Tamam biliyorum cola nin zehir etkisi halinde oldgunu ama ben alkol bakimindan
vede haram bakimindan sordum ki kola turca iciliyormu? Bence cola hic icilmiyecek
seker bombasi....

Ama arkadaslar demin haberlerde okudum bir icecek daha fenaligi ortaya cikmis,
zaaten biliniyordu ama simdi resmi olarak kanitlanmis bir göz atin....

Red Bull'daki BÜYÜK TEHLİKE !
Red Bull içerken bir kez daha düşünün! İşte araştırmadan çıkan şok sonuç...

''Kanatlandırması'' için üniversite öğrencileri ve adrenalin sporları tutkunları arasında popüler olan kafein içerikli içeceğin kanı yapışkan hale getirdiği ve bunun kriz gibi kalp ve kan damarlarında soruna neden olduğu belirtildi.

Royal Adelaide Hastanesinin Kalp ve Kan Damarları Araştırma Merkezindeki araştırmacısı Scott Willoughby, bir Avustralya gazetesine verdiği demeçte, ''Red Bull'un içilmesinden bir saat sonra kan sistemi artık normal olmuyor. Kalp ve damar hastalığı olan hastalarda gördüğümüz gibi anormal oluyor'' dedi.

Willoughby, stres ve tansiyonla birleştiğinde Red Bull'un öldürücü olabileceğini kaydetti.

Scott Willoughby ve ekibinin, 30 kişinin, 250 mililitrelik şekersiz Red Bull'u içmeden 1 saat önceki ve içtikten 1 saat sonraki kalp damar sistemini test ettikleri belirtildi.

Red Bull'un Avustralya şubesinin sözcüsü Linda Rychter ise Reuters ajansına verdiği demeçte, araştırmanın, şirketin merkez bürosu tarafından değerlendirileceğini kaydetti. Rychter, ''araştırma, bir fincan kahve içilmesinin etkilerini göstermiyor. Bu nedenle bildirilen sonuçlar beklenen sonuçlardır ve normal fizyolojik değişiklik içinde yer almaktadır'' dedi.

Red Bull, sağlık sorunlarına neden olduğu için Norveç, Uruguay ve Danimarka'da yasaklanmıştı ancak şirket geçen yıl 143 ülkede 3,5 milyar kutu içecek satmıştı.

Formula 1 yarışlarına ve dünyada uç noktadaki spor olaylarına sponsorluk yapan Avusturyalı şirket, müşterilerini günde iki kutudan fazla içmemeleri yönünde uyarıyor.

Samanyolu haber.com
Kaveller
Canım limon ve sirke de lekeleri yok ediyor şimdi bunlar öldürücü mü ?

Bir çok meyvede hatta çoğunda asit var , yani bu açıklamar hiç caydırıcı değil hiç korkmadım .
ayrıca fermantasyon işlemi diye bişey var gıda mühendisleri daha iyi bilir .

Zararı şekerli içeçek olduğundan dolayı ise , baklava daha ölürücü o zaman .
Hergün cola içip bi hayli zayıf olan , ama çayını bile şekersiz içip obez olan insanlar var .
Herneyese cola turka serinletici ve güzel bir içeçek , özellikle de ramazanda .
Onu yeme bunu içme , ne bu yahu , her tarafı sağlıklı yaşam guruları doldurdu help.gif
çine gitsin bunlar

Farakhlit
Coco-colo için toplanan coco bitkisiyle birlikte bitkinin köklerinden gelip kazana düşen ordan şişelerin içine boşaltılan tarla farelerinden kim bahsedecek merak ediyorum
hazır yeri gelmişken?
Cahar Dudayev
ALINTI(nasreddinhoca @ Aug 15 2008, 10:26 PM) *

Coca Cola, Cola Turka, Pepsi (ki beğenerek içerim) küresel kapitaizmin truva atlarıdır. Ama, içlerinde coca cola'yı ayrıca tebrik etmem gerek, açık açık diyorlar ki siyonizmi destekliyoruz, ve buna rağmen en çok müslüman ülkelerde satıyorlar, hepimiz siyonisitiz!!!

Coca cola, dediğiniz gibi siyonizme hizmet ettiğinden dolayı haram. Pepsi içinde aynı şeyi söylemek mümkün mü? Yani Pepsi'nin elde ettiği gelir Müslümanların aleyhine kullanılıyor mu kullanılmıyor mu? Öğrenmek için soruyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.
nasreddinhoca
Pepsi konusunda bildiğim tek bir şey var, o da Pepsi'nin siyonistlere karşı Hristiyanlarca piyasaya sürüldüğü, ama bu hristiyanların müslümanalara bakış açısı nedir bilmiyorum, cola turka'yı ise samimi biumuyorum, zaten gastritim var smile.gif Müslümanalrı da sevdiklerini sanmıyorum, ama olaya kapitalizm girdabından bakında mesele netleşiyor sanırım...
Ara sıra Pepsi içerim...
Coca Cola'da detol tadı var, detol bir çeşit antiseptik temizleyicidir...
ayna
filistinli müslümanların çektiği ızdırapları düşünen vicdanlı insanların cola ve türevlerinden uzak durması gerekir.kendine zararı olmasa bile günahsız bir çocuğa hayatının baharında kurşun yağmasını istemiyorsak tabiki sad.gif
Cahar Dudayev
Çamlıca için arkadaşlar. %100 yerli. smile.gif
Linkinpark
ben coca cola, cola turka, sprite, fanta vs.. içiyorum.. ama beleş.. para vermiorum .. smile.gif smile.gif
sabah_rüzgarı
açıkçası ben bi dönm içndeki %5 alkol nedeniyle tüketmemye özen gösteriyodm
fakat daha sonra müspet fetvalar nefsime galip geldi
yalnz ne cola cola ne pepsi nede cola turka içmiyorm meyan köklerinde bulunn fare nedeniyle
zaten pek sevmiyorm. yedigün tercihim

ALINTI(Linkinpark @ Aug 28 2008, 11:17 PM) *

ben coca cola, cola turka, sprite, fanta vs.. içiyorum.. ama beleş.. para vermiorum .. smile.gif smile.gif

nasıl oluyor o iş smile.gif
ismail_er
Hangi marka olursa olsun Cola ve diğer asitli içeceklerin hiçbir faydası olmadığı gibi aksine zararlı oldukları kesin.En iyisi ayran ya da taze sıkılmış meyve suyu için.
zümrüt
ALINTI(ismail_er @ Aug 30 2008, 10:25 AM) *

Hangi marka olursa olsun Cola ve diğer asitli içeceklerin hiçbir faydası olmadığı gibi aksine zararlı oldukları kesin.En iyisi ayran ya da taze sıkılmış meyve suyu için.

En güzel tavsiyeyi sen getirmisin, allah razi olsun...Ayan icelim ama ayri düsmiyelim olurmu?
Zaten Cola kolik arkadaslarim var benim, kola siz bir günleri gecmez, bagimli olmussunuz dedimide
aman atin ölümü arpadan olsun deyip gülüyorlar... doh.gif
Aman bazilariniz iciyorsunuz bazilariniz fareler var özünde demekdesiniz, o zaman süpeli ise
süpheli seylerdende uzak durmamiz gerekir diye fikrindeyim yani, bende meyve suyu icerim
birde demlik demlik cayyyyyy. jp.gif
_LeyaL_
colanın hiçbir çeşidini sevmiyorum.....vede içmiyorum....

güzelim ayran varken..sonra çay... sonra kahve....
-BeRcEsTe-
uzun zamandır kola içimiyorum......amerika nedeniyle.....lakin fanta ....çok canım isterse nadiren içiyorum........
nasreddinhoca
Bal şerbeti denediniz mi?
Ben bazen yapar içerim...
Hatta geçen gün iftardan yarım saat önce haırladım...
Buzluğa koydum, soğuk soğuk bal şerbeti ile iftar ettim...
Bayağıda güzel oldu...
-BeRcEsTe-
ALINTI(nasreddinhoca @ Sep 8 2008, 12:05 AM) *

Bal şerbeti denediniz mi?
Ben bazen yapar içerim...
Hatta geçen gün iftardan yarım saat önce haırladım...
Buzluğa koydum, soğuk soğuk bal şerbeti ile iftar ettim...
Bayağıda güzel oldu...

doh.gif güzel bir tavsiye keşke içebilsem ...lakin balın kokusu bile tüylerimi diken diken yapıyor....balla ilgili hiç iyi anılarım yok ... binbir derde şifa olduğunu biliyorumm.....içebilen arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.....
DoluNaYs
Kolayı cok içtim yalan soylemiyorum ama duyduklarımdan sonra birdaha içmemeye karar verdim sağlık felan hepsi hikâye basta parası bunların parası yahudilere gidecek ve yahudilerde müslümanları vuracak bumudur müslümanlık ?Bence en basta bunları dusunelim.

Hidayete uyanlara selam olsun...
[JT]_BlacK
Ah birde bildiklerimiz ile Amel etsek dry.gif

Hem Çay neyiniz'e yetmez whistling.gif
i_k_r_a
açıkcasi kola tutkunuyum.özellikle enerji içeceği red bull birinci tercihim her zaman.zararlı evt ama napalım artk bağımlısı olduk.bi ara içmemeye karar verdim ama sadece 3gün sürdü.içmeden duramıyorum.ayran eyve suyu da içiyorum tabi ama kolasız olmuyor bu bi gerçek...
zümrüt
i_k_r_a kardes gercekten ciddisin dimi, benim arkadasin kopyasisin o zaman? Oda kolasiz
olamiyor, aboooo bagimli yapiyormus blink.gif . Yok bence? Insanin iradesinde bu birak timi
icmeyi birakirsin yaaa, bu alkol mu? confused1.gif
İlle Cihad
önceleri içmişliğim olsada...

uzun zamandır hiçbir cola türünü/türevlerini içmiyorum/içirmiyorum/ içilen yerde durmuyorum smile.gif

iki gün önce davetteyiz, iftar sofrasına oturduk bekliyoruz. 2 dakika kaldı.

birde baktım coca cola geldi masaya....

gerisini anlatmıyım, hakkımda kötü düşünebilirsiniz smile.gif
ayparcam
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 9 2008, 10:40 AM) *

uzun zamandır hiçbir cola türünü/türevlerini içmiyorum/içirmiyorum/ içilen yerde durmuyorum smile.gif

Yok dusunmeyiz merak ettim ne yaptiniz gerisinde biggrin.gif
zümrüt
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 9 2008, 10:40 AM) *

Evet anlatma sakin bir taskinlik mi yaptin yoksa? Neyse herkez icsin kolasini sen
icme ne olur hic...Yada sende uyup icseydin kardesim. jp.gif
İlle Cihad
ayağı kalktım ve dedimki,

oruç açıyorsunuz, akşama kadar aç kaldınız Allah rızası için,

ama tuttuğunuz orucu kafirleri mutlu ederek açıyorsunuz, hatta o kafirlerin müslüman kardeşlerimizi katlettiklerini bile bile, verdiğiniz bu paraların kardeşlerimize atılan bir kurşun olduğunu bilmiyormusunuz dedim.

ben bu sofrada iftar etmem dedim.

kalktım gidiyordum, söz verdiler birdaha almayacaklar. ve o kolayıda döktürdüm kimseye içirmedim..

küçük yiğenler vardı bana küstüler ve ağladılar.

böyle işte
ayparcam
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 9 2008, 10:55 AM) *

ama tuttuğunuz orucu kafirleri mutlu ederek açıyorsunuz, hatta o kafirlerin müslüman kardeşlerimizi katlettiklerini bile bile, verdiğiniz bu paraların kardeşlerimize atılan bir kurşun olduğunu bilmiyormusunuz dedim.

kalktım gidiyordum, söz verdiler birdaha almayacaklar. ve o kolayıda döktürdüm kimseye içirmedim..

böyle işte

clapping.gif clapping.gif clapping.gif

jp.gif Olsun siz hem onlar icin hem kendiniz hemde bunu icenler yuzunden kursun olup vurulan kardeslerimiz icin yaptiniz..Rabbim sizin niyetinizi biliyor onlarda ogrenmis olurlar boylelikle hem bundan sonra almaz olurlar..Rabbim razi olsun sizden herkes boyle yapsa kimse almayi istemez daha..
İlle Cihad
Allah cümlemizden razı olsun..

ama bu sadece cola için değil, her şey için geçerli olmalı.
zümrüt
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 9 2008, 10:55 AM) *

böyle işte

clapping.gif clapping.gif clapping.gif Cok iyi yapmisin cabana hayranim...Böyle olamali müslüman kendisi
yapmadgini baskasinada müsade edmemeli....aglasinlar bu dünyada aglasinlar ki ötede gülsünler
Bak seni kötü bulmadik, hata örnek alinacak bir sey yapmisin... good.gif
ayparcam
ALINTI(İlle Cihad @ Sep 9 2008, 11:15 AM) *

Allah cümlemizden razı olsun..

Amin ecmain insALLAH

ama bu sadece cola için değil, her şey için geçerli olmalı.

Evet haklisiniz müminler dua ve her yanlis konu hususunda bencil olmamalıdır... Kendisi ve yakın çevresi için istediklerini bütün Müslümanlar için de istemelidir... Çünkü Müslümanlar kardeştir...Ne guzel musluman olmak jp.gif jp.gif

Selam ve dua ile
[JT]_BlacK
İçelim'mi ?
içmeyelim'mi ?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.