Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bir Baska Hadis..
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
zümrüt
"Kim cahiliyye davasinda (kavmiyetcilikde) bulunursa cehennemde iki dizi üzerine cökmüs demektir.
Dedilerki:"Ey Allah`in Resulü, oruc tutsa, namaz kilsada mi?" Evet cevabini verdi, "Oruc tutsada, namaz kilsada!" (Hadis, Hkim:4/298)

Simdi bundan ne anlamaliyiz, bu cahiliyelerden olmak, allahi ve resulünü mi inkar edmek demekdir....
Yada kavmiyetcilik islamla kalktigi icin mi böyle??
ilkemir
ağa maraba ilişkisini anlatmış.

Ağa TC 'den yana olur marabaTC'den yana çarpışır .

Ağa Kürtçü olur maraba'da pkk gorillasına katılır .

Bu maraba TC'den yanamıdır Kürtçü'müdür ?

Böyle bir adamdan ( marabadan) müslüman olur mu ??????

Kavmiyetçilik milliyetçilikden evvel maraba ağa ilişkisidir .... İslamın kaldırdığıdır , Anam babam ssan afeda olsun denilen dir , yoksa du rhele ağaya danışayım o ne derse onu yaparım demek değildir.

Kim ki ağaları marabaları savunur aha yukarda yazdığınız gibi olur .... AĞAM MÜSLÜMAN OL DEDİ BEN MÜSLÜMAN OLDUM DİYEN ADAMLA SENİN MÜSLÜMANLIĞIN BİR Mİ KARDEŞİM:)
zümrüt
ALINTI(ilkemir @ Aug 26 2008, 01:24 AM) *

ağa maraba ilişkisini anlatmış.

Ağa TC 'den yana olur marabaTC'den yana çarpışır .

Ağa Kürtçü olur maraba'da pkk gorillasına katılır .

Bu maraba TC'den yanamıdır Kürtçü'müdür ?

Böyle bir adamdan ( marabadan) müslüman olur mu ??????

Kavmiyetçilik milliyetçilikden evvel maraba ağa ilişkisidir .... İslamın kaldırdığıdır , Anam babam ssan afeda olsun denilen dir , yoksa du rhele ağaya danışayım o ne derse onu yaparım demek değildir.

Kim ki ağaları marabaları savunur aha yukarda yazdığınız gibi olur .... AĞAM MÜSLÜMAN OL DEDİ BEN MÜSLÜMAN OLDUM DİYEN ADAMLA SENİN MÜSLÜMANLIĞIN BİR Mİ KARDEŞİM:)

Be arkadasim bu yaziklarini anlamam icin ben baya dil kursuna gitmem gerek galiba....???
Hadis le alakasi ne var simdi agaligin anlamadimda, hem siyasi seyeleri buraya tasmiyalim
giyaaa gelir insana. Aga herzaman aga dir ... maraba da herzaman maraba....
Bu nasil adillikse... ama hayat sartlari... biz komunist bir devletde yasamiyoruz allah sükür...
yoksa yoksullar zenginleri coktaaaaan talan ederdi. Her neyse. Ben hadisi ögrenmek istemisdim
sadece derin bilgiler icin kafam daha saf....
islam ve kulluk
Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- in zamanında kendisine iman edilmemesi sebebi olarak özellikle Ebu cehil "neden O" diye bir bahane öne sürmektedir yani kendi içlerinden birisinin nebi olması talebindeydi işte bunun gibi bir çok sebebi beraberinde getirebileceğinden ve

"başınıza geçen siyahta olsa , acemde olsa , kızılda olsa , beyazda olsa Allah yolundaysa ona uyun"

ve :

"mü'min mü'minin kardeşidir"

esaslarına ters düşeceği için ve özellikle de Allah-u teala'nın :

"hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur üstünlük ancak takvadadır"

ayetinin sırrına mazhar olunması açısından da kavmiyetçilik caiz değildir.
Allah-u alem
zümrüt
Allah razi olsun islam ve kulluk, tamam simdi biraz daha anladim
hadisin manasini....
Cok sag ol....
sabah_rüzgarı
hadis kişinn müslümanlığın önüne insanların milletlerini ırklarını geçirmekten
körü körüne ırkından milletinden dolayı insan ayırmaktan kayırmkatan behsetmekte
hadisn devamında namaz kılıp oruç tutan müslüman kimliği taşıyan insanların bunu yapabilecekleri belirtilmiş
günmzde de örnekelrini sıkça görebiliyorz
zümrüt
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Aug 26 2008, 09:46 PM) *

hadis kişinn müslümanlığın önüne insanların milletlerini ırklarını geçirmekten
körü körüne ırkından milletinden dolayı insan ayırmaktan kayırmkatan behsetmekte
hadisn devamında namaz kılıp oruç tutan müslüman kimliği taşıyan insanların bunu yapabilecekleri belirtilmiş
günmzde de örnekelrini sıkça görebiliyorz

Evet günümüzde zaten bunlardan gecilmiyor da, ayirt edmek cok kolay....
Böyle yapanlar zaten ziyandalar fark edemiyorlar baska...
Benim anlamadigim bir mümin nasil takiyecilik yapar, hem inanir hem
cezasini bir, ama yinede hatalarinda israr eder.Gözleri Kör yada perdeli olmasi gerek
bu insanlarin....
sabah_rüzgarı
kavmiyetçilk yapanların büyük kısmı geleneksel islamla yetişmiş islamı gerçek kaynağından öğrenmiyen insanlar aslına bakarsan
gerçek kaynağından öğrenip islama teslim olanların içinde pek nadirdir bu durmlar
islam ve kulluk
sende sağolasın kardeşim

Allah senden de razı olsun her daim...

Allah'a emanet olasın
kemalarca

ALINTI
"Kim cahiliyye davasinda (kavmiyetcilikde) bulunursa cehennemde iki dizi üzerine cökmüs demektir.
Dedilerki:"Ey Allah`in Resulü, oruc tutsa, namaz kilsada mi?" Evet cevabini verdi, "Oruc tutsada, namaz kilsada!" (Hadis, Hkim:4/298)

BENİM BU HADİSTEN ANLADIĞIM:

İSLAMİYETİN,BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMASI İSTENMEKTE,İSLAMIN HIRİSTİYANLIK GİBİ PARÇALANMAMASINI İSTEMEKTE,ÖNÜNÜZDE BİR TEK KUR'AN VAR ,PARÇA PARÇA OLUP ÇEŞİT ÇEŞİT YOLLARA,GİTMEYİN,ÇEŞİT ÇEŞİT KAVİMLERE ,CEMAATLERE AYRILMAYIN DEMEKTEDİR.

BU AYET İSLAMİYETİN BU GÜNKİ GİBİ YÜZLERCE,ÇEŞİT ÇEŞİT, MEZHEPLERE,CEMAATLERE,TARİKATLERE,
TEKKELERE BÖLÜNMEMESİNİ BİRLİK VE BERABERLİKTEN AYRILMAMAYI ÖĞÜTLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

SELAM
ilkemir
Hiç kimse kendisin zorlamasın bu hadis direk ağa maraba ilişkisinden bahsetmektedir.

Bi kere hadisin olduğu döneme bakarsanız milliyetçilik diye bir probblem olmadığını görürsünüz. Bahsedilenin ağa maraba kabileciliği olduğu apaçık ortadadır .

Mekkeliler Medinelilere neyin milliyetçiliğini yapacaktı ?

Zaten Arap olan bir topluluktakendi içerisindene gibi bir milliyetçi çekişme olabilirdiki ?

Ahlakçılık taslayacağım aileyi koruyacağım diye ağa maraba kabilecliğini kollayanlar direk bahsedilen cahiliye adetini savunmaktadır.

Siyasi bir konudan bahsediliyorsa siyasi yorum yapılacaktır .

Tıkı faizin ekonomik bir husus olması gibi neyin faiz neyin faiz sayılmaycağının ekonomik bilgiye dayanması gibi .
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.