Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haftanın Konuğu Asildua )))))))))
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ GENEL SOHBET ]·. > Haftanın Konuğu Bölümü
Sayfa: 1, 2, 3
kırık-rüzgar
Haftanın yeni konuğu AsilDua arkadaşımız.Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Heyecan yok smile.gif Ve onu arabamızla alıp kalacağımız yere götürmek istiyorum.Arabamızı sade seçtim.

Nacizane villamız.Sade istedin smile.gif

Herkes kırmızı halıdan geçecek diye bir kaide olamaz.AsilDua-ya özel pembe..

Önce yemeğini yedirelim.

Tatlı yiyip tatlı konuşalım

Tatlıdan sonra meyve..Yeni yıkadım.

Birazda portakal suyu içki hastalığa karşı önlem olsun da konukluğunda bir sorun oluşmasın.

kırık-rüzgar
1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?
2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?
3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?
4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?
5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?
7-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?
8-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?
9-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?
10- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?
11- meşguliyetiniz işiniz nedir ?
12- bir gününüz nasıl geçiyor
13- AsilDua-nın yapmaktan hoşlandığı şeyler nelerdir
asiLDuA
Selamun Aleykum,Esengül vallahi ne diyeyim ben ömrümde sade diye tanıtılan böyle villa görmedim smile.gif Teşekkür ederim kardeşim.Meyve suyu iyi isabet.Meyve suyunu severim.Allah razı olsun flowers.gif
Lap diye girdim,msnden haber verdiler.Yani sorularınız beni incitmesin aman bleh.gif ben ne kadar sert dursamda nazik bir insanım smile.gif

[quote]1-islamiforum ile nasıl tanıştınız?[/quote]

Erkam,sürekli forum linki atıyordu.Fetihradyoda sunucuyken tanıştım ve üye oldum.
[quote]2- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir? Neden bu nicki kullanıyorsunuz?[/quote]
Anlamı aslında pek yok.AsiL nikini biri kullanırdı başka bir serverde,Bende hoşuma gitti hadi yanına dua yı koyayım dedim öyle kaldı smile.gif
[quote]3- kendinize bir adım dışardan bakınca günlük yaşam da birey; forum da üye olarak nasıl buluyor sunuz ?[/quote]
Bana sorucağınız en zor sorular kendimle alakalı yönlerimi kendim yanıtlamam olucaktır onu şimdiden diyeyim smile.gif.Ben bunda çok zorlanırım.Kendimi günlük yaşamda,Kendi halinde biri olarak tanımlayalım.Forumda da,paylaşmayı seven bir insanım.Günlük yaşamımdada severim.Bilgi,yemek,içecek farketmez.
[quote]4- Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı?[/quote]
Etkilendiğim ve örnek almaya çalıştığım insanlar elbette var.Sahabelerin yaşantısı ve Allah resulune olan itaatleri beni etkilemiştir.Halid bin velid,ve Abdullah ibni mesud Allah ikisindende razı olsun.İnşallah onlarda beni severler ahirette ?. Aile de yok smile.gif
[quote]5- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?[/quote]
Elbette ki,Her müslümanın geleceğe dair bir hedefi olmalı.Benimde kendimce hedefim var.Allah nasib ederse.
[quote]6- Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler?[/quote]
Forumda kim dikkat çekmiyor ki smile.gif
[quote]7-Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay var mı?[/quote]
Pişmanlık olmasa , insanoğlu tevbesini yapamaz diye düşünüyorum.Elbette ki,Her müslüman insan gibi benimde pişmanlık duyduğum amellerim vardır.Ama keşkesiz..
[quote]8-En sevdiğiniz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun.?[/quote]
Ebu muhammed asım el makdisi ve Nacih ibrahim,Ebu basir,Abdullah Azzam Aslında bunlar yazardan öte alimlerdir ama herbirinin kitabı olduğu için aynı zamanda yazarlardır diyerek yazdım.Ben neşid dinlemeden yapamam.Müziksiz neşidlerin hepsini severim.
[quote]9-İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir?[/quote]
Çok şey var hangisini diyelim smile.gif
[quote]10- Hayatınız da olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir...?[/quote]
Olmazsa olmazım; cilbabım,sevdiklerim.Ve imanım.
[quote]11- meşguliyetiniz işiniz nedir ?[/quote]
genelde ailemle ve kendimle ilgilenmek maddi manevi.
[quote]12- bir gününüz nasıl geçiyor[/quote]
asildua sabah kalkar,kahvaltı eder sağa sola bakınır.Önemli işi yoksa nette arkadaşlarıyla konuşur.Video izler haber takib eder.Tabi bunların içinde birçok olay gelişir.Rahatım elhamdulillah.
13- AsilDua-nın yapmaktan hoşlandığı şeyler nelerdir[/color]
[/quote]
Video izlemek smile.gif , haberleri takip etmek,biryandan hopörlerden marş açıp biryandan kitap okumak. smile.gif insanlara hal hatır sormak,iyilik le meşgul olmak.Müslümanlarla buluşup sohbet etmek.
nurun nisa
Hoş geldiniz sizi yakından tanımak çok güzel olacak...

Esengül yine hoş bir karşılanma hazırlanmış...

Kolay gelsin şimdiden ...

Benden sorular;

fazla sıkmayacağım merak etmeyin smile.gif

Fani dünyaya bakış açınız ????

Yaşadığınız ve ders aldığınız bir olay var mı?

Anlatmayı mı dinlemeyi mi seversiniz???

Sizin için suskunluk nedir ???

bilal habeş
ES-SELAMUNALEYKUM ve RAHMETULLAHi ve BAREKATUHU

Nasılsınız asilDuA kardeş jp.gif konukluk hayırlı olsun HOŞGELDİNİZ kolay gelsin.sorulara da sonra geçerim kısmetse smile.gif

ALLAH'a EMANET OLUN.

Selam ve duayla
asiLDuA

Hoşbuldum teşekkür ederim.Bu arada herkez nik değişmiş kim ne seçemiyorum. smile.gif

Fani dünyaya bakış açınız ????

''Allah bir sivrisineğin kanıdı kadar dünyaya değer vermez'' buyuruyor Allah resulu.Bu hadis etkileyeci.Ben dünyalık şeylerden nefret ederim.Dünyaya boğulan insanlarla muhabbetide sevmem.Bunu çevremdeki insanlarda bilir.Yani kalbimi sıkıyor.Ben zaten onlardan kaçıyorum smile.gif Yok saçım şöyle oldu,Yok evime şunu alacağım,yok şöyle şu oldu.Yahu insanlar 24 saat dünyalık konuşsa bıkmayacaklar.Tamam yani bizde konuşuyoruz dünyalık,Ama arasına yinede konuşurken birşeyler koyuyoruz diyeyim smile.gif

Yaşadığınız ve ders aldığınız bir olay var mı?

Çok olay olmuştur hatırlayamadım.

Anlatmayı mı dinlemeyi mi seversiniz???

ikisinide severim.Ama en çok hissetmeyi severim.

Sizin için suskunluk nedir ???

Ben sustuğum zaman ya öfkemden susarım yada,dalgınlığımdan susarım smile.gif

asiLDuA
ve aleykum selam hoşbuldum bilal darısı sana diyeceğim ama senin başına gelmiş sanırım.Neyse bir kurtulsak mi desem ne desem smile.gif bunlar psikolog gibi sorular soruyorlar ppppPpppp
aLaTurCa
Hosgeldin Asildua konukluga,

sana ne sorsam bilmiyorumki, senide baya taniyorum, beni ne kadar seviyorsun diye sorsam smile.gif

TEVHİDci
konukluğun hayırlı olsun asiLDuA

bu haftanın konuyu isabetli olmuş. hele diğer üyeler bir sorularını sorsunlar bizede sıra gelir elbet.

selam hidayete uyanlara olsun.
bilal habeş
ALINTI(asiLDuA @ Aug 14 2008, 10:24 PM) *

ve aleykum selam hoşbuldum bilal darısı sana diyeceğim ama senin başına gelmiş sanırım.Neyse bir kurtulsak mi desem ne desem smile.gif bunlar psikolog gibi sorular soruyorlar ppppPpppp

evet benim başıma geldi ve bitti çok şükür jp.gif siz daha ne sorularla karşılaşacaksınız smile.gif size kolay gelsin.
sizi çok fazla yormayayım jp.gif

1) Duanın hayatınızdaki yeri ve önemi ??

ALLAH'a emanet olun

Selam ve duayla
-BeRcEsTe-
hoşgeldiniz haftanın konuğu malikanesine... fool.gif
bende sorumu sorayım biggrin.gif
yaşamınızda ne yapacağınızı bilemez olduğunuz durumler oluyor mu?? oluyorsa nasıl atlatıyorsunuz ...???
kolay gelsin biggrin.gif
EsLeMNa
"Tevhid" ile tanışıp,belkide kökten değişen yeni bir hayata başlamanda ilk kıvılcım ne oldu?

Konukluğun hayırlı olsun.
İlle Cihad
Esselamu aleyküm

hoşgelmişsin kardeşim.
bir kaç gün önce oğum günündü, bu vesile ile jutlamak isterim.
Allah hayırlı ömürler nasip etsin kardeşime.

bir soru sorayım.

Sana göre Kuranda emredeilen örtü nasıldır.
Burkamı?
Çarşafmı?
Başörtüsü Pardesü mü?

ve Sen hangisini kullanıyorsun?

ikinciye cevap vermek zorunda değilsin kardeşim..

Allah yar ve yardımcın olsun.
sükût-u vaveyla
selamun aleykum asildua

konukluğun hayırlı olsun

hoşgeldin ...

hızı sever misin...
asiLDuA
1) Duanın hayatınızdaki yeri ve önemi ??

Hoşbuldum arkadaşlar.Dua ibadettir.Namaz gibi.Dua konusunda hep bir eksikliğim olduğunu düşünmüşümdür.

yaşamınızda ne yapacağınızı bilemez olduğunuz durumler oluyor mu?? oluyorsa nasıl atlatıyorsunuz ...???

Çok olmuştur.Bunun çözümü '' TEVEKKÜL '' bunuda yeni öğrendim.Tevekkül,Allah'a güven bizde eksik.Herkeze güveniyoruz ama,Yaradana güvenip Tevekkül edemiyoruz.Tevekkül gerçekten insanı rahatlatıyor.Bunun üzerine düşünmenizi tavsiye ederim herkeze.Allah iman edenlerin yardımcısıdır.Nice sıkıntıları yaşayan insanların hayatlarını okudğunuz zaman,Sizin sıkıntınızı büyüttüğünüzü anlıyorsunuz.Bu yüzden moralim bozulduğunda,Daha kötü durumdaki insanların resimlerine ve haberlerine bakarım.

"Tevhid" ile tanışıp,belkide kökten değişen yeni bir hayata başlamanda ilk kıvılcım ne oldu?

Tevhid ehlini sevmekle başladı.Allahu teala siz neye muhabbet ederseniz,Ona doğru yönlendiriyor sizi.Elhamdulillah.İstemek önemli demekki.Ve sevgi beslemekte.Ve tevhid ehli arkadaşımla tanıştığımda,Aramda dağlar kadar fark gördüm.Onda acayip bir hava sezdim.Dünyadan ve dünyalıklardan çok çok uzaktı.Garib ama imanlı,Tavizsiz.İşte bu beni etkiledi.Yani '' SAMİMİYET'' etkiledi.

Sana göre Kuranda emredeilen örtü nasıldır.
Burkamı?
Çarşafmı?
Başörtüsü Pardesü mü?

ve Sen hangisini kullanıyorsun?

Elbetteki bana göre diye birşey yok.Bu bir emirdir.Ahzab suresinin 59.ayetinin tefsirinde apaçık bir şekilde anlatılmakta sahabe rivayetleri ile.

Rengarenk başörtü,gösterişli renkler vs..Bunları bizde cahiliyemizde yaptık ama doğrusunun bu olmadığını anlayana kadar.Bana gelince,Bende elimden geldiğince cilbabıma bürünüyorum.Simsiyah diyelim.Bu yeterlidir umarım.Ne kadar laf işitsekte sokakta yürürken,Vallahi çok takmıyorum.Plsnden,normal halkına kadar çok laf işittiğim oldu helede böyle bir şehirde.Ama mühim değil.Bizler ne yaptığımızın bilincindeyiz.Önemli olan Allahın yolunda sabit kalmak.Allah ayaklarımızı sabit kılsın.

hızı sever misin...
Arabayla hayır ama motorla evet biggrin.gif Lisedeyken ilkkez ömrümde motor sürmüştüm,ilk sürmeme rağmen öyle hızlı gitmişimki ben bile anlamamışım biggrin.gif
asiLDuA
Hım alaturkayı atlamışız.Elbette seviyorum seni.Sen dürüst bir insansın.Birgün yolun düşerse ilk ağırlayacağım misafirlerden biride sen olucaksın wink.gif
ErKaMReaL
İnternette tanıdığım ve şu an en şuurlu bayanlar içinde gördüğüm ilk 3 kişiden birisi asiLDuA'dır.

asiLDuA
blushanim.gif Teşekkür ederim erkam Allah razı olsun. smile.gif
kElEbEk MiSaLi
Hoşgeldin asildua hayırlı olsun jp.gif

kırık-rüzgar
ALINTI(ErKaMReaL @ Aug 15 2008, 06:27 PM) *

İnternette tanıdığım ve şu an en şuurlu bayanlar içinde gördüğüm ilk 3 kişiden birisi asiLDuA'dır.

Evet ve bu yüzden onu ağırlamayı çok istedim.Keşke gerçektede ağırlayabilsem inşaAllah oda olur.

Sade anlayışı farklı herkeste tongue.gif
asiLDuA
Allah razı olsun esengül memnuniyetle misafir olurum smile.gif
Cahar Dudayev
1) Siyaset metodunu reddediyorsun. Peki sana göre İslami hareket nasıl olmalı? Nasıl cihad edilmeli? Yöntem nedir?

2) Sana göre ehven-i şer diyerek Demokrat Parti'yi destekleyen Bediüzzaman, seçimlere katılarak meclise adam sokmaya çalışan İhvan-ı Müslimin ve Türkiye'deki Milli Görüşçüler küfürde midir? Ya da günahkar mıdırlar? Onları nasıl değerlendiriyorsun?

3) Herhangi bir cemaate mensup musun? Mensupsan hangisi? Değilsen neden? Tek başına kalmak ne kadar doğru? Cemaatin kuvveti belli iken, tek başına ne kadar korunabileceğini ve hizmet edebileceğini düşünüyorsun?
aLaTurCa
QUOTE(asiLDuA @ Aug 15 2008, 05:16 PM) *
Hım alaturkayı atlamışız.Elbette seviyorum seni.Sen dürüst bir insansın.Birgün yolun düşerse ilk ağırlayacağım misafirlerden biride sen olucaksın wink.gif

Allah icin sevdigim insanlardan birisin, seni cok takdir ediyorum hayat cizginde..oralara yolum dusebilir gibide gozukuyor wink.gif insallah Allah kismet ederse neden olmasin, senide ben beklerim buralara yolun duserse

asiLDuA
1) Siyaset metodunu reddediyorsun. Peki sana göre İslami hareket nasıl olmalı? Nasıl cihad edilmeli? Yöntem nedir?
Tağut yoluyla siyaseti Resululullah ve sahabesi red ettiği için bende red etmeliyim ve bütün müslümanlarda.
Sizler belki iyi niyetli olabilirsiniz ama size tek şunu diyorum,Dünyada Politika yoluyla Şeriatın geldiğine dair bana bir örnek dahi getiremezsiniz.Tarih şeriatın Allah ve resulunun onaylamadığı bir metodla hiçbirzaman gelmemiştir.Madem Allah için olucak bu şeriat Allahu teala bunun klavuzunuda vermiş,İnsanlar bu klavuza birtürlü bakmıyorlar..

Nasıl cihad edilmeli derken,Şöyle diyelim kardeşim.Bizler nasıl ki,Namaz kılarken abdest nasıl alınır,Namaz hangi durumlarda bozulur gibi namazın fıkhını ilmini alıyorsak.Cihadında bir fıkhı vardır.Çünkü Cihadda bir ibadettir.Ve ibadetlerin en üstünüdür.Allah resulu''Kıyamete kadar cihad devam edecektir,bunu ne zalimin zulmü nede adilin adaleti ortadan kaldırır,Kıyamete kadar Hakyolunda savaşanlar olucaktır'' Buyurmakta.
Bismillah..
Kutibe Aleykumul kıtalu ve huve kufhun lekum '' Allah yolunda savaşmak hoşunuza gitmesede üzerinize farz kılındı''

Bakara

Madem ki,Kuran kıyamete kadar hüküm sürecek neden cihad ayetleri hükmünü yitirsin ?.Günümüzde amerikan ve siyonizmin yaptığı savaş ''kıtal'' yani maddi manevi zarar verme değilde nedir ?.Müslümanlar uzuv gibidir buyuruyor Allah resulu sallallahu aleyhivessellem.Bizler hiçbirşey yapamasak dahi,''Müşriklere karşı mallarınızla canlarınızla dillerinizle cihad edin'' Oda olmadı kalbinizle buğz edin.Bunu yapamayanda hardal tanesi kadar iman yoktur buyuruyor Allah resulu.

Dil ile hakkı haykırmakta bir cihaddır.Ellerinizle ile makaleler yazıp mücahidlerin akidelerini ve değerlerini korumanızda küçümsenmeyecek amellerdendir.Benim elimde buna dair kitaplar var.Ve şu zalim dünyada,Zalimin olağanca küfür propagandasına karşılık senin imanından taviz vermeden sabretmen bile Hakkı haykırmaktar mücadeledir buyuruyor alimler.Hakikatende öyledir..

2) Sana göre ehven-i şer diyerek Demokrat Parti'yi destekleyen Bediüzzaman, seçimlere katılarak meclise adam sokmaya çalışan İhvan-ı Müslimin ve Türkiye'deki Milli Görüşçüler küfürde midir? Ya da günahkar mıdırlar? Onları nasıl değerlendiriyorsun?

ihvan-i müslimin ile türkiyede durumlar aynı değildir.Mesela size örnek vericek olursam,Suriyede laiklik tam uygulanmamakta.Yani devlet dini müesseselere çok karışmamakta.Herkesimin bir mescidi var.Müslümanların,selefilerin,mürcielerin Yani demokrasinin işleyişi bazı ülkelerde çok farklı.Ama emin olun,Türkiyedeki laiklik ve her mahalleye Put heykelini dikme,her okulda puta and içtirme gibi eylemler çoğu ülkelerde uygulanmamaktadır.Bediuzzaman kendisine saygı duyduğum bir alimdir.Ve bediuzzamanın birçok risalesininde çarpıtıldığını elimde bulunan gerçek risalelerle savunan REDDUL EVHAM kitabında görmekteyim.Dedidiğiniz konu hakkında pek bir bilgim yok.Ama şu bir gerçek ki,Dünyada en fazla işkence uygulanan ülke mısırdır.İhvanın bulunduğu mısır...Şuan en önemli muvahhid alimler ve gençler,mücahidler mısır zindanlarında.Biraz tefekkür edersek iyi olur gibime geliyor.

3) Herhangi bir cemaate mensup musun? Mensupsan hangisi? Değilsen neden? Tek başına kalmak ne kadar doğru? Cemaatin kuvveti belli iken, tek başına ne kadar korunabileceğini ve hizmet edebileceğini düşünüyorsun?

Güzel bir soru bende size bu soruyu Abdullah ibni mesud r.a ile cevap vereyim.Abdullah ibni mesud r.a şöyle buyurmakta,''İnsanlar cemaatden uzaklaşsada,Senin haktan yana olup tek başına olmanda bir cemaattir''

İslamda cemaat kavramı, 5 kişide olsan içinden bir emir sahibi ile oturup ders yapıp mescidde ilim öğrenmende bir cemaattir.Allah resulu sallalahu aleyhi vesselem'' Allahın kudreti cemaat üzerindedir'' yine Allahu teala'' ALLAH YOLUNDA SAF SAF OLUN DAĞILMAYIN'' Buyurmaktadır.Bizler cemaat i hiçbirzaman red etmedik.

Ama küfür şirk amellerinin işlendiği,Tağutun red edilmediği cemaat islam cemaati olamaz.Türkiyede %75 cemaat var sözde..Ama hala bu ülkeye şeriat gelmemiş.Peki Allahu teala nın vaadi yalanmı ? haşa..Herbir cemaatte Allah yolunda hizmet ettiğini vurguluyor.

Allahu tealamuhammed suresinde''Allahın dinine yardım edenlere bizde yardım ederiz'' diye buyurmakta açın bu ayetin tefsirine bir bakın.Madem türkiyedeki topluluklar Allahın dinine yardım ettiğini söylüyor neden Allah onlara yardım edip şeriatı onlara vermiyor ? Peki burada yalancı kim ? Allah mı cemaatlermi ? haşa..

İşte islamda ki hakikatleri örtmek için kurulan her bir kurum her bir cemaat Allah yolunda olduğunu sanır '' Onlar hak yolda olduklarını sanarlar'' diye buyurmakta Allahu teala.

Bizler için pusula,Allah ve resulu ve sahabesi.Eğerki bir cemaate giriceksek,Bu Allah ve resulune ve sahabesinden midir yani '' TAİFETUL MANSURA'' Müjdelenen ehli sünnet vel cemaat midir diye araştırmamız lazım.

Taifetul mansuranın özelliklerinden biride,Akidelerinin Allah resulu ve sahabesinde olup Allah yolunda cihad eden taife olmasıdır.Birçok özelliği olduğu gibi.

Ebu basir et tartuşinin TAifetul mansuranın özellikleri adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim.İsterseniz www.sehadet.info bu adrestende bu kitabı temin edebilirsiniz.

kırık-rüzgar
Bende herkese sorduğum soruyu sana yönelteyim inşaAllah:

Beni nasıl bilirsin?
asiLDuA
Seni iyi bilirim inşallah Allah katındada iyisindir smile.gif
FATiH SULTAN
ES-SELAMUNALEYKUM

1)İSLAMİ HİZMET NASIL OLMALI??

2)NEDEN MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE DESTEK OLMAZ!!! SORUN NERDE?

3)BEDİÜZZAMANIN ESERLERİNİN ÇARPITILDIĞINI NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUNUZ!?

4) TAĞUT NEDİR? TAĞUTA UŞAKLIK ETMEK NE DEMEKTİR?

5)BAZI GRUPLARIN BU ÜLKEDE CUMA KILINMAZ DEMESİNİ DOĞRU BULUYORMUSUNUZ EVETSE NEDEN?
asiLDuA

Bugün islam coğrafyaları kan ağlıyor.Kimisi Batıl bir düzenle yönelitilip,Müslümanlara batıl demokrasi öğretisiyle dinden uzaklaştırıyor kimiside,Bir bir işgal ediyor.

Bizler İslama nasıl ederiz.Yani Allah'ın dinine.Bu soruyu yine sahabe ve Allah resulunden alıcağız kardeşim.Allah'ın dinine hizmet etmek demek ''İyiliği emredip kötülükten alıkoymaktır''Hakkı söylemektir.İnsanları tevhide davet etmektir.

Sizler insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz,İyiliği emreder kötülükten alıkoyarsınız-Bakara

Yani insanlara Allahın dinine icabet etmelerini ve tekrara Cihada dönmelerini sağlamamız lazım.Bugün medya mücahidleri kötülüyorsa,Senin mücahidleri sevdirmen birhizmettir.Bugün küffar,İslamda ki bir çok hakiki yıkıyorsa,Senin o hakikatleri yaşaman ve yaşanmasına teşvik etmen bir hizmettir.

Biz bu dini Allah resulu vesahabesinden öğrendik değilmi ? onlardan gelen sünnetler ile.Ozaman sünneti diri tutmak ve insanlara hakkı aşılamakta hizmettir.Yani insanlara Şirki,küfürü anlatmak.Ve mücadele vermek.

2)NEDEN MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE DESTEK OLMAZ!!! SORUN NERDE?

Bu sorunuzu tam anlayamadım kardeş.Kusura bakmayın.
3)BEDİÜZZAMANIN ESERLERİNİN ÇARPITILDIĞINI NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUNUZ!?

Şeyh said allah ona rahmet etsin,Şeyh saidin oğlu ile yapılan bir röportajda,Şeyh saidin oğlu bediüzzaman hakkında bunları söylüyor.Biliyorsunuz şeyh said ile said nursi aynı çağlarda yaşamıştır.Ve elimde bulunan kitaptada bu şeylere rastlıyorum.Muş civarında bulunan nuru cemaatinin akideside bu yöndedir.Duyduğum kadarıyla.

4) TAĞUT NEDİR? TAĞUTA UŞAKLIK ETMEK NE DEMEKTİR?

Tağut;Allahu tealanın hükümlerini aşağılayan,Allah ve resulune itaati arka plana atan,Allahu tealanın hükümlerini yok sayarcasına HARAM-HELAL-yani YASAL-YASAK gibi hükümler koyan kişi veya kurumlardır.

Mesela;Demokraside içki helaldir.Ve teşvik eden firmalar , bakkalar,büfeler yapılıp aynı zamanda tekel adı altında güvenceye alınmıştır.

İslamda içki alkol haramdır.

Demokraside zina helaldir.Ülkenin her ilinde kerhanaler ! mevcuttur.Onlardan vergide alınır.

islamda zina büyük bir suçtur.Çirkin bir ameldir.

Demokraside,eşcinsellere ait yasalar mevcut olup onlarda hertürlü haktan faydanalabilir hatat evlilik hakkından bile.

İslamda eşcinsellik yasaktır.Geçmiş kavimlerin helak olmasına neden olan bu özellik lanetlenmiştir.

Demokraside,Vergi her kesimden alınır mecburdur.Size asla sorulmaz.Bir ekmek alırken dahi bunu KDV diyerek mecbur ödersiniz.

İslamda müslümanlardan ancak olağanüstü cihad halinde vergi alınır.Gayri hallerde vergi alınması yasaktır.Elektirik,su bunlar beytülmaldır.Müslümanlara helaldir parasızdır.

Demokraside faiz yasaldır.İslamda faiz yasaklanmıştır.

Görüdüğün gibi fatih,İslamın haram saydıklarını helalleştirmiştir bu sistem.Daha sayıpta bitiremeyeceğimiz çok şey mevcut.

''Hüküm koyma yetkisi Yalnızca Allahındır'' Yusuf.

Tağutun uşakları ise şunlardır,Tağut tek başına tağut değildir.Yüzyıllar boyunca hz ibrahim,hz musa,hz isa,hz şuayb,hz süleyman,ve son nebi muhammed salallalahu aleyhi vessellem herzaman gönderildikleri kavmin en üst yöneticileriyle mücadele ettiler.Çünkü din hüküm getiriyordu.Ve bu resuller Allahın şeriatından gayri bir şeriatı asla tanımadılar.

LEKAD BEASNA Fİ KULLİ UMMETİN RESULUNE ENU'BUDULLAHE VECTENİBUTTAGUT And olsunki Biz her ümmete tağutu inkar etmesi için peygamberler gönderdik.Nahl36

Tağut tek başına tağut değildir.Tağut Allah resulunun Sihirbaz ile kralın hadisindede geçtiği gibi onun koruyucaları vardır.Allahu teala şöyle buyuruyor;''VELLEZİNE KEFERU EVLİYAHUMUTTAGUTU YUHRİCUHUM MİNENNURU İLEZZULUMET '' Kafirlerin yardımcıları koruyucuları ise tağutlardır oda onları aydınlıktan karanlığa doğru sürükler BAKARA-257

Bugün tağutun askeri,Firavunun askeri konumunda olduğu gibi din adamlarıda Allahın bahsettiği belam konumundadır.Tağutun uşaklarıda,Allahın hükmüne savaş açmış böyle bir tağuta iman etmekle kalmayıp,Müslümanlara karşı düşman onları hapseden,işkence eden.Tağutun propagandasını yani küfrün propagandasını yapanlardır.İyi düşünün 85 yıldır bu ülkede insanlar bu hale geldi.85yıllık bir aşılama geçmişi var.İşimiz hiçte kolay değil.Allah iman eden kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

5)BAZI GRUPLARIN BU ÜLKEDE CUMA KILINMAZ DEMESİNİ DOĞRU BULUYORMUSUNUZ EVETSE NEDEN?

Bu konu ihtilaflı bir konudur.Bu ülkede cuma namazı kılmayanda haklıdır.Bu ülkede 5-6 müslümanla cemaat kurup kılanda haklıdır.Ama tağutun imamının arkasında olmayan bir namazdan bahsediyorum.Sizler tağutu red etmemiş ,Tağutun bayramlarını kutlayan,Tağuta dua eden bir imamın arkasında namaz kılamazsınız.3-5müslüman bir araya gelir yine kılar.Ama darulharp konumunda olan bu ülkede cumada kılamayız diyenlerde vardır.Onlarında ictihadı delillere dayandığı için iki grubuda anlayışla karşılamak lazım.Biliyorsunuzki alimlerde ictihad yaparken delilli ictihad yapar,ikisi de farklı sonuçlar ortaya koysa dahi deliller sağlam olurdu.Bu yüzden bu konudaki benim fikrim budur kardeşim.
nasreddinhoca
Hangi renkleri seversin? smile.gif
Sporla aran nasıl?
Televizyon seyredermisin, seyrettiklerin?
Okuduğun kitapları sormayacağım...
Takip ettiğin internet siteleri hangileridir, kudüsyolu ile aran nasıl? smile.gif
Ayrıca takib ettiğin haber siteleri var mı?
Berat Gecesi geçti, ne dersin gece ile ilgili?
Ramazanı ve orucu özeledin mi, duygularını alabilirmiyim?
asiLDuA
Hangi renkleri seversin? smile.gif

Siyah,turuncu,ve beyaz smile.gif
Sporla aran nasıl?
Sporla aram pek yok diyebilirim.Ama lise çağlarımda,basketbol,hentbol,kros müsabakalarına katılan biriydim.Şimdi sadece bir bahçemiz var orayı sulamaya giderim birde burası ormanlık bazen çıkar gezerim işte buda benim sporum oldu yürümekten yorulmam onu diyeyim smile.gif
Televizyon seyredermisin, seyrettiklerin?
Tv arada bir açarım.Aljazeera kanalını az anlasamda hatta bazen hiç anlamasamda açar izlerim smile.gif) bir aralarda avrupa yakasını izlerdim gülmek için.Ama genelde tv yi açtığımda en çok izlediğim haberler oluyor kardeşim.
Takip ettiğin internet siteleri hangileridir, kudüsyolu ile aran nasıl? smile.gif
Tevhidaslanlari.com,tak-va.com,islamiforum.com,pressmedya.com,birde bazen rüya tabirlerine ilginç şeylere bakarım.Kudüsyolu ile pek mutabık değilim.Sahiplerini pek sevdiğim söylenemez.Ama site olarak güzel bir site çizgisini benimsemiyorum ayrı mevzudur.ansaraljihad.net bu sitede arapça ama türkçe bölümü mevcut.
Ayrıca takib ettiğin haber siteleri var mı?
evet yukarıdada yazdığım pressmedya.com global bir site.Herhangi bir hizbe hitab etmiyor.Oldukça hızlı bir haber sitesi.Birde kavkazcenter.com'u beğenirim.
Berat Gecesi geçti, ne dersin gece ile ilgili?
Şaban ayı önemli bir aydır.Allah resulu ençok şaban ayında oruç tutardı.Rivayetler öyle gösteriyor.Lakin,Beraat kandili diye bir kandil dinimizde olmadığı için normal bir gece gibi geçerdim.Bidat hidayet değildir dalalettir.
Ramazanı ve orucu özeledin mi, duygularını alabilirmiyim?
Ramazan ayını özledim elbette.Ama benim ramazan aylarım pek iyi geçmez ailemle birlikteyken.Ben eskiden yaşadığım ramazan aylarını daha çok özledim gibi.Yada yaşayacağım ramazan aylarını özlüyorum.Oruca gelince,Allahu teala oruç tutan mü'minleri cennete REYHAN kapısından koyar.Sadece oruçlulara has bir kapı.İnşallah o kapıdan gireriz.

FATiH SULTAN
ALINTI(asiLDuA @ Aug 17 2008, 07:47 PM) *

[color=#FF0000]Berat Gecesi geçti, ne dersin gece ile ilgili?
Şaban ayı önemli bir aydır.Allah resulu ençok şaban ayında oruç tutardı.Rivayetler öyle gösteriyor.Lakin,Beraat kandili diye bir kandil dinimizde olmadığı için normal bir gece gibi geçerdim.Bidat hidayet değildir dalalettir.

Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

asiLDuA
ALINTI(FATiH SULTAN @ Aug 18 2008, 12:56 AM) *

Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

Kurtubi, İbn Mace’nin hadisindeki sened zincirinde yer alan Ebu Bekr b. Abdullah b. Ebi Sabre’nin “hadis uydurmakla” itham edildiğini söyler. Tirmizi de, kitabına aldığı bu hadisin “zayıf” olduğunu söylemiştir.

Sen söyle fatih şimdi ne yapalım smile.gif Ama şu bir gerçek ki,Şaban ayının 15.gecesine dair hadislerden sahih olanlarda var.Ahmed bin hanbelin rivayet ettiği bazı hadislerde geçiyor.Bu yüzden dediğiniz gibi o geceyi ihya etmek en güzeli.Ben pek ihya etmedim bazı sebeplerden dolayı birdaha dikkat ederim.Bu geceye dair hadislere baksa idim benim için daha iyi olurdu.Lakin benim vurgulamak istediğim,Toplu bir şekilde ihya halinde olup kutlamalar yapmak,sermoniler düzenlemenin olmadığını vurgulamaktı.Yoksa bugünüde bir müslüman elbetteki ihya etsin.

Fakat biliyorsunuzki bu geceye uydurulan bazı sözler var mesela bugece rızıkların belirlenmesi,Beraat gecesine özel namazların belirlenmesi ,kutlamalar düzenlenmesi vs bunlar sahih değildir kardeşim.

Tekrar baktım siz yazınca hatırlatmış oldunuz Allah razı olsun.Demekki bu aylarla ilgili hadislere hep bakmak lazım fool.gif sahih olanlarla amel etme düşüncesiyle insan tabiki bakmalı. good.gif
hamzayurekli
ALINTI

Bu konu ihtilaflı bir konudur.Bu ülkede cuma namazı kılmayanda haklıdır.Bu ülkede 5-6 müslümanla cemaat kurup kılanda haklıdır.Ama tağutun imamının arkasında olmayan bir namazdan bahsediyorum.Sizler tağutu red etmemiş ,Tağutun bayramlarını kutlayan,Tağuta dua eden bir imamın arkasında namaz kılamazsınız.3-5müslüman bir araya gelir yine kılar.Ama darulharp konumunda olan bu ülkede cumada kılamayız diyenlerde vardır.Onlarında ictihadı delillere dayandığı için iki grubuda anlayışla karşılamak lazım.Biliyorsunuzki alimlerde ictihad yaparken delilli ictihad yapar,ikisi de farklı sonuçlar ortaya koysa dahi deliller sağlam olurdu.Bu yüzden bu konudaki benim fikrim budur kardeşim.

Selamun Aleykum....

Değerli kardeşim öncelikle seni yakından tanıma fırsatı verenlere şükranlarımız sunarız..

Vee seni gerçekten sevdiğimi söyleyebilirim.Veee hatta varya sana bi itirafta bulunayım arkadaşlarla toplandığımızda senden bahsederiz bak nasıl bahsettıgımızı yazayım.'' hacı foruma baktınmı mehlika gene birine dalmış doh.gif jp.gif epeybi güleriz ondan sonra hakkında yorum yaparız'' ama gerçekten sevdiğimiz için...

Vee diğer bi olayımızda şuydu.Radio'da program yaptığın zamanlar seni dinlerdik yaa gül gül ölürdük pc'den dinlerdik sesini baya bi açardık titrek titrek gelirdi.Bir keresinde müziği koydun ama mikrofonu kapatmayı unutmuşsun herhalde nefes alıp verişin geliyordu biz bunu bi duyduk ALLAHIM (c.c) nasıl gulmüştük hay ALLAH (c.c) yaa şimdi aklıma geldı gene guldum jp.gif doh.gif

Herneyse hakkını helal et bunlar için... blushanim.gif

----------------------

Şimdi gelelim bu Cuma namaz'ı olayına...

Kardeşim şimdi Cuma namaz'ı için özellikle bir sure inmiş.Ve değerli alimler derki ilk Cuma namazı mekkede kılındı ve hatta Efendimiz (a.s) ozaman Medinedeydi okadar önemli bir namazdıki bu yuzden Efendımız (a.s) beklemedıler ve kıldılar ve hatta kıldıran şuan aklıma gelmiyor...

Yani Alimler bir şöyle diyorlar....

Yüce ALLAHIMIZ (c.c) tüm insanlığa şu iki olayı kesinlikle haram kıldı..

1 - Faiz..

2- Zİna...

Bunuda şunun için dedim darul harp meselesi yazılmış ya bu yüzden.Yani neolursa olsun Faiz almak vermekde Haram.Ve Cuma namazı her ne kosulda olunursa olunsun mutlaka kılınmalıdır buyururlar.

Selametle...jp.gif
asiLDuA
ALINTI(hamzayurekli @ Aug 18 2008, 03:55 AM) *

Selamun Aleykum....

Değerli kardeşim öncelikle seni yakından tanıma fırsatı verenlere şükranlarımız sunarız..

Vee seni gerçekten sevdiğimi söyleyebilirim.Veee hatta varya sana bi itirafta bulunayım arkadaşlarla toplandığımızda senden bahsederiz bak nasıl bahsettıgımızı yazayım.'' hacı foruma baktınmı mehlika gene birine dalmış doh.gif jp.gif epeybi güleriz ondan sonra hakkında yorum yaparız'' ama gerçekten sevdiğimiz için...

Vee diğer bi olayımızda şuydu.Radio'da program yaptığın zamanlar seni dinlerdik yaa gül gül ölürdük pc'den dinlerdik sesini baya bi açardık titrek titrek gelirdi.Bir keresinde müziği koydun ama mikrofonu kapatmayı unutmuşsun herhalde nefes alıp verişin geliyordu biz bunu bi duyduk ALLAHIM (c.c) nasıl gulmüştük hay ALLAH (c.c) yaa şimdi aklıma geldı gene guldum jp.gif doh.gif

Herneyse hakkını helal et bunlar için... blushanim.gif

----------------------

Şimdi gelelim bu Cuma namaz'ı olayına...

Kardeşim şimdi Cuma namaz'ı için özellikle bir sure inmiş.Ve değerli alimler derki ilk Cuma namazı mekkede kılındı ve hatta Efendimiz (a.s) ozaman Medinedeydi okadar önemli bir namazdıki bu yuzden Efendımız (a.s) beklemedıler ve kıldılar ve hatta kıldıran şuan aklıma gelmiyor...

Yani Alimler bir şöyle diyorlar....

Yüce ALLAHIMIZ (c.c) tüm insanlığa şu iki olayı kesinlikle haram kıldı..

1 - Faiz..

2- Zİna...

Bunuda şunun için dedim darul harp meselesi yazılmış ya bu yüzden.Yani neolursa olsun Faiz almak vermekde Haram.Ve Cuma namazı her ne kosulda olunursa olunsun mutlaka kılınmalıdır buyururlar.

Selametle...jp.gif

Hamza o nefes alıp veren kişi benim programım değildi diye sana taa o zamanlar dahi söylemiştim ama sen takmış o nefese angry.gif jp.gif

Cuma namazı mevzusuna gelince,faiz yada zina yapmak bir ibadet değildir hamza.Bu kıyas yalnış bir kıyas olmuş.Cuma namazı kılınmaz diye delil getirenler,Ayetin nuzul sebebine binaen getiriyorlar.Ama bana kalırsa 3-5 müslümanda toplanıp bir cemaat kurup kılabilir.Ki böyle kılanlarda var.Mesela; istanbulda yakalanan kardeşler adliyede cemaat kurup Cuma namazı kılmışlardı smile.gif Yani bende kılınmasından yanayım.Ama müslümanlar ile cemaat kurup.
musalli
selamun aleyküm mehlika kardeşim,
seni burada görmek ve fikirlerini yakından tanımak memnuniyet verici,
sorum yok ama takip ediyorum,kolay gelsin.. jp.gif
FATiH SULTAN
ALINTI(asiLDuA @ Aug 18 2008, 02:27 AM) *

Kurtubi, İbn Mace’nin hadisindeki sened zincirinde yer alan Ebu Bekr b. Abdullah b. Ebi Sabre’nin “hadis uydurmakla” itham edildiğini söyler. Tirmizi de, kitabına aldığı bu hadisin “zayıf” olduğunu söylemiştir.

Sen söyle fatih şimdi ne yapalım smile.gif Ama şu bir gerçek ki,Şaban ayının 15.gecesine dair hadislerden sahih olanlarda var.Ahmed bin hanbelin rivayet ettiği bazı hadislerde geçiyor.Bu yüzden dediğiniz gibi o geceyi ihya etmek en güzeli.Ben pek ihya etmedim bazı sebeplerden dolayı birdaha dikkat ederim.Bu geceye dair hadislere baksa idim benim için daha iyi olurdu.Lakin benim vurgulamak istediğim,Toplu bir şekilde ihya halinde olup kutlamalar yapmak,sermoniler düzenlemenin olmadığını vurgulamaktı.Yoksa bugünüde bir müslüman elbetteki ihya etsin.

Fakat biliyorsunuzki bu geceye uydurulan bazı sözler var mesela bugece rızıkların belirlenmesi,Beraat gecesine özel namazların belirlenmesi ,kutlamalar düzenlenmesi vs bunlar sahih değildir kardeşim.

Tekrar baktım siz yazınca hatırlatmış oldunuz Allah razı olsun.Demekki bu aylarla ilgili hadislere hep bakmak lazım fool.gif sahih olanlarla amel etme düşüncesiyle insan tabiki bakmalı. good.gif

ALLAH sizdende razı olsun kardeş verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim geniş bir bakış olçunuz olduğu kanaatindeyim good.gif şimdi berat gecesi tövbe istiğfarda bulunan,o gün daha fazla dua eden daha fazla ibadet eden bir kulun ne kaybı olabilir değilmi! sermoniyle kutlamaya bizlerde karşıyız fool.gif bizler böyle gecelerin feyzinden istifade etmeliyiz smile.gif bu koNular uzun ve araştırılması gereken konular smile.gif
kilic_aygül
Asildua kardeşim ve arkadaşımı konuk olarak görmek benim için de çok güzel.
Ben yazılarını beğenerek okuyorum ve takip ediyorum kendisiyle ilgili yazdıklarını da çok ilgimi çekiyo.

Ama aklıma soru hiç gelmiyor. Çünkü merak ettiğim soru olursa özelden veya msn den sorabilirim.smile.gif

Ama genelde sorduğum bi soru vardı onu sana da soriyim yine de..
Biraz psikolog gibi olucak ama Ppppppp...

Bize çocukluğundan bahseder misin biraz?
smile.gif
asiLDuA
Bize çocukluğundan bahseder misin biraz

smile.gif) hakikaten sizler aynı psikolog gibi soruyorsunuz ah bu bayanlar yokmu tongue.gif Çocukluğum benim her çocuk gibi geçti.Öyle çok farklı geçmedi.Dönem dönem şımarmış,Dönem dönem durgunlaşmış,Dönem dönem içine kapanmış bir halde yani dönemler mevcut.Her çocukta olduğu gibi.Ben çocukken büyümeyi çok isterdim.Ben çocukken masum bir yapım vardı.Yani pek şımarık değildim.

Hiç unutmam.Anaokuluna gidiyorum.Camide müezzin minareye çıkmış ezan okuyor.Ben o esnada yanımdakilere şunu dedim bu Allah mı ? Allah nerede ? müezzini öyle sanmışım.Çocuğum bilmiyorum ama dikkatimi çekmiş.Annem beni hep mukabelelere vs götürürdü.Sordum sarı çiçeğe ilahisini annem hergün söyler bende ezberlemiştim.Birde annemin rujlarıyla çok oynardım smile.gif)))))))) birde annem hala der.Makasla çok etek kesmişimdir.smile.gif)
sükût-u vaveyla
asildua ...

yazıları dikkatimi çekmiş bir kardeşim ...

gittiğinde üzülmüştüm ...

yeniydim ve yeni yeni netleşiyordun zihnimde ...

sonrada çektin gittin smile.gif

---

neyse ki geldin ...

geldiğinide sevindim smile.gif

---

ve artık kaldığımız yerden devam edebiliriz smile.gif

---

şu evlilik mevzusundan biggrin.gif

tamam aynı fikirdeyiz...

rabıta yapan şeyhinden medet bekleyen ...

kısaca kur anı pek anlayamamış ...

kişileri eliyoruz...

bunda hemfikirizdir... smile.gif

---

şöyle bir yorumla karşılaştım ...

bunu sormak istiyorum ...bu konuda ki düşüncelerini merak ediyorum...

--evleneceğin kişinin fikirleri ile değil şahsıyla evleniyorsun ...

bu cümleyi bir yorumlarsan memnun olurum ....

saygılar...

asiLDuA
Teşekkür ederim hüzünyılı hoşbuldum.Allah razı olsun.

--evleneceğin kişinin fikirleri ile değil şahsıyla evleniyorsun ...

Hım..smile.gif Bu çok saçma söylenmiş bir söz.Kusura bakma ama öyle.Evleneceğiniz kişinin İDealleri ile hemfikir olmanız önemlidir.Nitekim ilerde bu sorun olur ve eşiniz kendi idealinde olmayan biriyle evlilikten ızdırap çeker başka bir eş imkanı kendi idealinde bir eş imkanına bakabilir.Yani ideallerin uyuşması kesinlikle önemlidir.

Şahıslarıyla evlenilir denilmiş.Bir kişinin şahsını hem fikirleri hem karekteristik fıtrati özellikleri oluşturur.Biz buna ahlak diyelim.Yani evleneceğimiz kişinin dini yönden bizden üstün olmasını aradığımız gibi,Ahlakı ve karekteride kesinlikle bir o kadar önemlidir.Ama bu ikisi birbiriyle tamamlayan özellikler.Yani biri olmazsa diğer olur diye değil.Bu iki ö zellikle olmazsa olmaz olmalı.

Kimi insan Müslüman olduğunu herdilde anlatır iddia eder ama aile yaşantısında ahlakı ve karekteri bozuktur.Sürekli eşini azarlar vs.

Kimiside ahlakı karekteri düzgündür ama namazlarına ve diğer önemli ibadetlere pek önem vermez gevşektir.

İşte bu ikiside büyük bir sorun.Bu yüzden hem ideal ve fikirleri yani akidesi hemde ahlak ikiside birbirinden ayrılmaz diye düşünüyorum.

kElEbEk MiSaLi
s.a. asildua nasılsın bakalım konukluğun nasıl gidiyor?
benimde sana küçük bir sorum var sence AŞK nedir aşka bakış açın nedir?
sükût-u vaveyla
asilduacım yorumların için teşekkür ederim smile.gif

hemen hemen aynı fikirdeyiz smile.gif

saygılar...
Ömer Muhtar
ALLAH'IN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN.

EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ

CİHAD HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ

ÖMER MUHTAR HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİZ smile.gif

VESSELAM
kilic_aygül
ALINTI(asiLDuA @ Aug 18 2008, 06:01 PM) *

Bize çocukluğundan bahseder misin biraz

smile.gif) hakikaten sizler aynı psikolog gibi soruyorsunuz ah bu bayanlar yokmu tongue.gif Çocukluğum benim her çocuk gibi geçti.Öyle çok farklı geçmedi.Dönem dönem şımarmış,Dönem dönem durgunlaşmış,Dönem dönem içine kapanmış bir halde yani dönemler mevcut.Her çocukta olduğu gibi.Ben çocukken büyümeyi çok isterdim.Ben çocukken masum bir yapım vardı.Yani pek şımarık değildim.

Hiç unutmam.Anaokuluna gidiyorum.Camide müezzin minareye çıkmış ezan okuyor.Ben o esnada yanımdakilere şunu dedim bu Allah mı ? Allah nerede ? müezzini öyle sanmışım.Çocuğum bilmiyorum ama dikkatimi çekmiş.Annem beni hep mukabelelere vs götürürdü.Sordum sarı çiçeğe ilahisini annem hergün söyler bende ezberlemiştim.Birde annemin rujlarıyla çok oynardım smile.gif)))))))) birde annem hala der.Makasla çok etek kesmişimdir.smile.gif)

Teşekkür Ederim asiLDuA cığım.smile.gif
Bazı yönlerden bana benziyorsun..smile.gif
Sordum sarı çiçeğe şarkısını ben de küçükken anneannemlerde dinlemiştim bi keresinde. Ben de onlara söylemiştim. Onlar da benim sesimi kasede alırlardı.
Annenin rujlarıyla oynaman da aynı ben.smile.gif) Ben de önce teyzelerimin sonra da annemin rujlarıyla oynardım, ağzıma yüzüme sürerdim. Çok açıp bastırdığım için rujlar kırılırdı mahvolurdu. Annem 'benim rujlarımı yedin mi?' derdi. biggrin.gif
Etek kesmen de aynı ben! biggrin.gif
Ama gençken kesmiştim annemin eteklerini. Benim annem de hala derdi. Şimdi ben lise sondayken kot pantolonu kesip yırtık giymeye başlamıştım.smile.gif Annem de bidaha giymiyim diye o kotu kesti. Ben de onun eteklerini kesmiştim.. laugh.gif
O zamanlar öyleydim. Ben örtülere bürünmüştüm millet beni hala o kotlarla, Michael Jackson Madonna bilmem ne dinlerkenki halimi hatırlardı.. flaugh.gif smile.gif..
Şimdi beynimiz yıkandı(!) flaugh.gif da elhamdulillah, Allah u Teala tarafından, tertemiz oldu..
jp.gif

Esselamualeykum..
nasreddinhoca
Ercüment Özkan, Hüsnü Aktaş (Yusuf Kerimoğlu), Mustafa İslamoğlu, Mehmet Alagaş, Ali Şeriati, Muhammed Gazali, Yusuf Kardavi, Faruk Beşer, Hayrettin Karaman, Ebubekir Sifil, Fethi Yeken, Hasan Nasrullah, Ahmedinejad, Muhammed Salih Ekinci,...gibi isimler ne çağrıştırıyor sizde, bildikleriniz için...
FATiH SULTAN
ALINTI(asiLDuA @ Aug 17 2008, 05:31 PM) *

]5)BAZI GRUPLARIN BU ÜLKEDE CUMA KILINMAZ DEMESİNİ DOĞRU BULUYORMUSUNUZ EVETSE NEDEN?

PEKİ BU ÜLKEDE CUMA KILMAYAN DA HAKLIYSA CUMA KILANI KAFİR İLAN ETMELERİNDE (HAŞA) SÜMME HAŞA) DE HAKLILARMI?? !!!! HAKLILARSA NEDEN HAKSIZLARSA BUNUN VEBALİNDEN NASIL KURTULACAKLAR??

asiLDuA
Yani ne hızlısınız bir yarım gün bakmadım sayfa dolmuş.yetişmeye çalışayım size.

s.a. asildua nasılsın bakalım konukluğun nasıl gidiyor?
benimde sana küçük bir sorum var sence AŞK nedir aşka bakış açın nedir?

Aleykum selam hoşbuldum tşk ederim.üüüü hımmm mmm beşeri aşk;gözün kör,aklın kör olması sadece duygularla hareket edilmesi diyelim hastalık gibi.Ben pek mantıksal yaklaşan insanlardan değilim baştada dediğim gibi hislere önem veririm,duygulara.Ne kadar doğru bilemem ama fıtratım böyle.Ama öyle çok arabeskli aşk masallarına karşıyım herşey kıvamında olmalı.Ben eşimi ömür boyunca aşık olmak isterim.Yani sanki ilk tanışıyormuşuz gibi hisleri hep yaşamak isterim ama sanırım bu pek mümkün değil smile.gif genelde öyle diyorlar :S

İlahi aşka gelince şu söz hep hoşuma gitmiştir; Aşk 2 rekattır abdesti ancak kan ile alınır.Güzel bir söz.''şEHADET EN GÜZEL AŞK,Şehid en güzel aşık'' < bu sözde güzeldir.Bizde inşallah şehidlere aşık oluruz.

ALLAH'IN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN.

EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ

CİHAD HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ

ÖMER MUHTAR HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Amin kardeşim Allah razı olsun.Emri bil maruf yani iyiliği emretmek ve kötülükten alıkoymak.Bu Muhammedi ümmetin vasıflarından biridir.Allahu teala ; Hayrun ummetun beşerun uhricet ilennas ve tenhevne bil magrufu ve te'murune anil münker.Sizler İnsanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz iyiliği emreder kölükten alıkoyarsınız al-i imran olması lazım.Gecenin bir şaşkınlığında yazıyorum hatam olursa affen.

Öteki sayfadada dediğim gibi.İnsanları Bir olan Allah'a ibadet etmeye çağırmak ve Resulullahın sünnetine davet etmektir.

Cihad; Eyyuhellezine amenu vellezine haceru ve cehadu fi sebilillahi ulaike yercune rahmatallah vallahu gafurun rahim.

Allah'a iman edip Hicret edip Allah yolunda cihad edenler işte onlar Allahın rahmetini umarlar.Allah gafurdur rahimdir.

Ve beni ençok etkileyen cihad ayetlerinden biride tevbe suresi 111.ayettir.

Allah iman edenlerin mallarını ve canlarını cennet karşılığı satın almıştır.

Böyle güzel bir ayet.

Ve Allah resulunun şehidi mücahidi müjdeleyen hadisleri..

Birgün sahabe dediki,Savaş ayetleri indiğinde,Yaresulullah musanın kavmi ona sen git rabbinle birlikte savaş biz yokuz dediler.Ama biz Allah ve resuluyle savaşmaya hazırız.Sen bize desenki şu dağın ardında deniz var seninle birlikte o denize dalarız.

Ve yine Allah resulunun şu sözleri;Müşriklere karşı mallarınızla canlarınızla dillerinizle cihad edin.

Hatta bir sahabe diliyle müşriklere hakaret ettiğinde Allah resulu ona hitaben'' CİBRİL seninle birliktedir devam et buyuruyor''

Ve yine şu hadis bakara suresinde geçen ayetin nuzul sebebidir.

Cubeyre Allah resulu şöyle dedi: Ya cubeyr sana bir haber vereyimmi? Allah hiçbir kuluyla perdesiz konuşmaz.Ama Allah baban ile perdesiz konuştu.Baban şehid olduğunda CENNETTEKİ NİMETLERİ GÖRDÜĞÜNDE YARABBİ BENİ TEKRAR DÜNYAYA GÖNDER BEN YENİDEN ÇARPIŞIP ŞEHİD olayım dedi.Cennetteki ikramlardan sebep.Allahu teala şöyle buyurdu;''Bunun hükmü verilmiştir bu değişmez'' Ozaman Yarabbi benim ardımda kalanlara halimden haber ver onlarda şehid olmak istesinler.Ve Bunun üzerine şu ayet indi !

'' Allah yolunda çarpışanlara ölüler demeyin.Onlar Rableri katında rızıklanmaktadırlar''

Bu ayetler cihadın önemini vurguluyor.Ömer muhtara gelince Allah onun şehadetini kabul etsin kardeşim.

Ercüment Özkan, Hüsnü Aktaş (Yusuf Kerimoğlu), Mustafa İslamoğlu, Mehmet Alagaş, Ali Şeriati, Muhammed Gazali, Yusuf Kardavi, Faruk Beşer, Hayrettin Karaman, Ebubekir Sifil, Fethi Yeken, Hasan Nasrullah, Ahmedinejad, Muhammed Salih Ekinci,...gibi isimler ne çağrıştırıyor sizde, bildikleriniz için...

Ercüment özkanın sitesine tevafuk bugün girmiştim.Pek incelemedim.M.islamoğlu,Yusuf kardavi,Hayrettin kahraman.Demokrasiye caiz gözüyle bakan insanlar olduğu için pekte tamahla okumadım eserlerini.M.islamoğlunun yahudi temayulu muydu neydi o kitabında hz ibrahim aleyhisselama şirk isnad etmeside garib.M.islamoğlunun arapça bilgisi oldukça berbat.Kuranı lafızları çok çarpıtıyor.Hasan Nasrallah lübnanlı bir liderdir.Ama ümmetin liderimi dir ? yoksa şiaların mı.Bunun cevabını siz benden daha iyi biliyorsunuz.Bu saydığınız şahıslarda yazdıklarımın Akidelerini tasvip etmiyorum.Bu yüzden pek ilgi göstermedim.Ahmedinejada gelince,Ben o adamın Allah tan hidayet bulmasını istiyorum.Bilemiyorum..Bence iranı ahmedinejad değil,Rafiziler yönetiyor gibime geliyor.iranın mücahidleri hapsetmesine nasıl müsade ediyor tuhaf doğrusu.Bunu haberlerde takip etmekle kalmayıp,bazı insanlardan duyuyoruz.İranda yakalanıp 2 ay hapiste kalanları.Allah hidayet versin.İran bir islam devleti değildir.Benim düşüncelerim bu yönde.Kısa yazıp geçiyorum kusura bakmayın.

PEKİ BU ÜLKEDE CUMA KILMAYAN DA HAKLIYSA CUMA KILANI KAFİR İLAN ETMELERİNDE (HAŞA) SÜMME HAŞA) DE HAKLILARMI?? !!!! HAKLILARSA NEDEN HAKSIZLARSA BUNUN VEBALİNDEN NASIL KURTULACAKLAR??

Bunu tekfir edene sor fatih smile.gif Cuma namazı mevzusunu yazdım oysaki.
asiLDuA
asilduacım yorumların için teşekkür ederim
Rica ederim hüzün yılı.
Esselamualeykum..
ve aleykum selam kılıç abla smile.gif
kırık-rüzgar
Bir eksiğin var mı arkadaşım? smile.gif

Sorular Yeşil.Lütfen
İlle Cihad
esselamu aleyküm

İran İslam İnkılabı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Gerçekten İslamın Son Kalesimidir?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.